|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Bao u nas dzieci przynosza swoje śniadanko. Na miejscu mają obiad...
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
acha, chyba, ze tak
![]()
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przytulania to My Oliwkę często tulimy. A jak np. proszę ją aby mi dała buziaka to owszem podejdzie i nastawi policzek. Ona lubi mieć nas blisko siebie ale nie za blisko. Mam nadzieję że NAtaszka będzie inna. To moze w piekarniku?? ![]() JA też nie mam w domu mikrofali. Bao - fajnie się tak kogoś innego dopinguje. Catro - a jak tam serduszko Oli? I kiedy planujecie operację usunięcia nerki? Bardzo Ci współczuję tego bólu w plecach.
![]() |
#2884 | |||
Zakorzenienie
|
hehe to ladnie musialas nalozyc
![]() ![]() Cytat:
Wlasnie mi przypomnialas sa te maty masujace , czytalam o nich ze dobre na rwe , chyba sie skusze . A wlasnie Pop musze poczytac o tej platformie wibrujacej , jak to sie ma . Moze bym sie skusila, wtedy albo bym wziela ta platforme albo ta mate masujaca . nooo Cytat:
Co do sniadania,moze najpierw nie dawaj, poczekaj moze maly zacznie jesc pod wplywem dzieci. Moj mlody chodzil ok 2 tyg ( z tego co pamietam) bez lunch boxu , bo chcialam zeby objady jadl z dziecmi . NIC NIE JADL. Taki byl plan razem z paniami, zeby zobaczyc czy bedzie jadl czy nie , dostalam sygnal, zejednak nie je , wiec dostaje lunch box. W szkole jest wybor albo swoje przynosic obiady, przekaski, albo jesc szkolne. Obiadu nie daje bo wole ,zeby w domu zjadl i widze ile w skzole bym nie miala nad tym kontroli . Zostla lunch box i wiem co zjadl, bo kazde opakowanie, skorke po bananie przynosi . Rano je snaidanie w domu, potem szkolny owoc i potem lunch. Rano mu daj w domu sniadanie, jak nie bedzie jadl w przedszkolu , a do przedszkola, zeby cos z dziecmi przekasil, jakis jogurcik, serek, albo banana, czy jakis owoc ktory lubi . Moze w pudeleczku pokrojone pol jablka i pol gruszki czy kawalek melona , brzoskwini itd . O ile bedzie mogl przyniesc. ![]() Mi sie wydaje ze je normalnie tosz to male dziecko , one maja malutkie zoladki , jedza tyle ile musza , tym bardziej ze na wyglodnialego nie wyglada ![]() Moj tz bob gotuje ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Moj blad ze szybciej nie poszlam, myslalam ze w koncu minie samo ![]() Jak mi sie wieczorem nie zapomni, to zeskajue te ksera i wkleje fotki z cwiczeniami. Drogie te platformy wibracyjne i duze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziewczyny z rwą współczuję serdecznie bo wiem jak to boli. U mnie w momencie ataku pomagają wyłącznie silne środki rozkurczowe, później zastrzyki a na koniec fizykoterapia, która tak na dobre daje efekty kilka miesięcy po zakończeniu. Przesunięcie kręgu czy przepuklina to inne pary kaloszy i czasem wyłącznie chirurg może pomóc. Moja siostra miała przesunięty krąg i do tego jakieś poduszeczki między kręgami były wyschnięte. Miała mieć operację ale się nie zgodziła i znalazła kręgarza. Pomógł ale był to też dyplomowany (podobno) Libra no super rozrabiaka ![]() Bao termin masz właściwie na 4.10. To może to jeszcze potrwać. Ginka sprawdzała, jakieś rozwarcie masz albo co ? Moja siostrzenica ma podobnie termin tylko na 6.10. Okazało się że znowu będzie miała cc bo się chłopak przekręcił i głowa centralnie pod serduchem siedzi. Doktor wypisał skierowanie za 3 tygodnie do szpitala no chyba ze zacznie wcześniej rodzić. Cytat:
![]() Piękny kot ![]() Cytat:
Nie pamiętam ile to dni ale powyżej jakiejś ilości dni na chorobowym pracownik ma obowiązek dostarczyć zaświadczenie że może pracować. Nie wiem czy przypadkiem nie 30. Ostatnio kolega Tż specjalnie wrócił wcześniej do pracy bo żaden lekarz by mu zdolności nie dał bo akurat miał fatalne wyniki a że jest po przeszczepie wątroby to regeneruje się dłużej niż zdrowe osoby. Siła grupy w przedszkolu jest ogromna. Misiek może zjeść wszystko jeżeli tylko inne dzieciaki będą jadły.
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
nie? a już myślałam ![]() ![]() a kotek to Boluś vel Bolo-najstarszy w stadzie ![]() ![]() ![]()
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kot naprawdę piękny i może budzić respekt zwłaszcza na żywo ![]() A swoją drogą to co robicie z kotami jak gdzieś wyjeżdżacie ?
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wygłodniałego nie wygląda bo mlekiem nadrabiał, teraz pije zdecydowanie mniej ale jeść więcej nie chce... Zobaczymy za tydz jak to w przedszkolu będzie.
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa
moje dziecko przyniosło nocnik do pokoju siadła i sika i nagle rozłozyła nogi na tym nocniku złapała sie za swoją cipuszkę i pyta: "MAMO JAK TO SIE NAZYWA??" I TAK CIAGLE... mówie cipuszka ale nie wiem czy to dobre:d.. i pyta po co to
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Dziewczyny z fotelikiem samochodowym Espiro. Mam pytanie dotyczące sposobu zapinania. Czy zapinacie jeszcze pasami fotelikowymi czy samochodowymi ? Jeżeli samochodowymi to czy zakładacie to ustrojstwo na brzuszek ?
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wczoraj próbowała sobie tam wszystko dokładnie pooglądać. Nawet latarkę wzięła i sobie świeciła. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Ja zapinam tymi fotelikowymi. Oliwka drobniutka jest więc nie ma problemu z zapinaniem.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-09-14 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
ja tez tymi fotelikowymi sie tylko zastanawiam kieyd odkładac kase na większy?? 18 kg i 98-99cm??? Zagłowek musi byc max podniesiony.. a nie pamietam norm na ten fotelik wiem ze 25 kg chyba było tak?
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam zapomniałam dodać że sprawa dotyczy maluchów które przekroczyły 15 kg
![]() Niby w instrukcji piszą że grupa I to od 9-18 kg (pasy fotelikowe) ale z drugiej grupa II od 15 -25 kg (pasy samochodowe). Więc jak u diabła ma to być ![]() Jako że u nas siedzenia są tak wyprofilowane że fotelik jest bardziej w pozycji półleżącej to Zosia ciągle się wierci, "wstaje" zainteresowana światem zwenętrznym i "naciąga" mocno te pasy, na tyle mocno że one się wysuwają zawsze trochę. Efekt - ciągle są luźne a tego nie lubię i mnie to stresuje ![]()
#2894 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja z bólami takimi co 5 -4 min skurcze chodziłam chyba 3 tyg. Tak czasami z 2 -3 godzin takiej fali skurczy. Mi polożna kazała brać jedną nospę i do ciepłej wody w wannie wskoczyć, jak przechodziło, to jeszcze nie to, pewnego dnia się rozbujały
![]() Cytat:
Można w piekarniku czy w garnku, chyba. Mi mikrofalówka życie ratuje, a raczej zmiejsza ilość brudnych garów, bo nie musze wszystkiego w garnkach podgrzewać, tylko juz na talerzu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Upiekłam to mrówkowe ciasto maślankowe i pięknie pachnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ta poducha to taka średnio wygodna bo już badałam
![]()
#2896 |
Zakorzenienie
|
To ją olej tak jak ja, a w przyszłym roku kupisz juz coś co do końca dziecku starczy a ten sprzedasz
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
a z doskoku,po przeprowadzce poewnie znikne na jakis czas dopoki neta nie bede miala...;/
nie mam czasu za bardzo doczytac bo ciagle cos,mela juz tez potrzebuje uwagi ale jak laski sie bawia razem to az sie serce cieszy ![]() Oliwka karmi Amelke itd ![]() co do fotelika to ja zaluje ze go kupilam, nie lubie za bardzo tego espiro;/ teraz mela w nim jezdzi Oliwka ma juz inny,
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przypomniałaś mi, że też miałam je zrobić-z jabłkami. Jutro weekend więc pracy mówię WARA i wezmę się za ciacho.
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
mnie na pewno bedziebrakowalo jakiegos zwierza,wiec chociaz rybki pewnie beda...
musze napisac 5 artykulow o kuchni, w tym jeden o restauracjach,zero pomyslu
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
![]() Wróciliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Bao ciągle myślę o tobie ![]() ![]() mrowak jeszcze 4 lata temu nie pomyślałabym że będę tak zakochana w moim rudzielcu, znajomi mnie nakręcili i bardzo jestem im za to wdzięczna, szczerze mogę powiedzieć że odmieniła nasze życie ![]() ![]()
#2902 |
Zakorzenienie
|
Oliwka znowu się zesikała na drzemce
![]() Może w domu w nocy powinnam ją wysadzać i nie zakładać pampersa. A moze na razie olać ten problem i niech zakładają jej pampersa ![]()
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Aneczka to już minęły 2 tygodnie ? Ale ten czas zasuwa
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Oliwka musi mocno zasypiać. Zosia mimo że zdarzy jej się zawołać w nocy siku to i tak śpi dalej i odstawia taką syrenę że ciężko ją wysadzić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie miałam praktyki to w grupie żobkowej czyli 2-2,5 to Panie same walczyły z odpieluchowywaniem.. absolutnie nie zakąłdaja tylko mówia rodzicom o tych podkładach jednorazowych! Za wygodne te Panie chca byc.. PoP NIE PAMPKI
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
pop - no coś Ty! nie dawaj pieluch
![]() ![]() ![]() Ja nadale czekam...bóle raz sa raz nie ma ![]() aneczka - welcome back ![]() ![]() Co do kotów - ja tu chyba jedyna anty kociara ![]() ![]()
#2906 |
Wtajemniczenie
|
Laski dziękuje za tonę porad. Klub malucha to kiepski pomysł, bo on teraz ma jak w klubie. Póki co jest 10 dzieci i 3 panie a więc lepiej nie będzie. No i tak jak pisalam to nie panie, dzieci, przedszkole stanowią problem tylko jego brak zdolności radzenia sobie z emocjami. I czy to w klubie czy w przedszkolu problem pozostaje taki sam.
Dzisiaj do obiadu było w miarę ok choć w zabawach udziału nie brał. Po obiedzie sie zaczęło bo zmęczony, pora spania a krolewicz oczywiscie sie nie położy... I tak do 15 aż mój brat Go zaral ryczał. Bao go go go ! Aha, nie jestes jedyna anty Kociara. Ja sie pisze jako druga. Jakoś nie ufam tym zwierzętom. Pop w życiu nie wracaj do pieluchy! I ciesz sie ze w przedszkolu masz tylko taki problem ![]() Madziwnia Miska mnie rozwala, świetna jest! Aha, powrót do niani nie wchodzi w grę... Ma już inne dziecko bo od nas dostala komunikat ze Marci do przedszkola idzie ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-14 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Madzia , Pop jakie macie platformy i ile kosztowały , jak duże są?
Aneczka mi tez te twoje 2 tyg wakacji mega szybko minęło , kurcze przecież niedawno pisałas ze już dojechaliecie tam hehe Pop nie dawaj pampka. W nocy spróbuj wysadzić i zobaczysz czy ci nocami nie zawali , weź nocnik do pokoju i na spiaco wysadz, chyba ze ci na tym nie zależy to poczekaj . Mój sika i nie sika , ale nie wysadzam . Śpi bez pampka. Gmyrelka spytaj się jutro jej czy dobrym rozwiązaniem jest przeniesienie go do innego przedszkola . Popytaj o pomysł z misiem ( jakas zabawka ) czy twoim zdjęciem czy by mu to pomogło. Czy to dobry pomysł . Z iloma podobnymi przypadkami się spotkała i jak się to skończyło . Tak ciekawa jestem . Powodzenia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj to mam jakiś super dobry humor - jutro sobota, a więc brak przedszkolnego stresu...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-14 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Pisałas ze on ma problem z radzeniem sobie z emocjami , to poczekamy co pani p. Powie , ale jeszcze pomyślałam zeby może w domu spróbować pobawić się w przedszkole , zaangażować cała rodzine , poukładać jakoś zabawki , odgrywać scenami z zabawami przedszkolnymi , śniadania , obiady lezakowanie i najwazniejsze Scenke Kiedy Ty czy tz go odbiera . Mozecie soe rolami pozamieniac na tyle ile on bedzie kumal .Choćby w weekend jak jesteście wszyscy w domu . To tak jak się z dziećmi bawi w dentyste czy lekarza jak dzieci się boja .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |||
Zakorzenienie
|
gmyrciu, serce mi się kraje jak o marcim czytam....dziś w świetlicy była taka mała dziewczynka z I klasy-siedziała przytulona do kaloryfera z plecakiem na plecach i workiem na kapcie w ręce i płakała. Przytuliłam ją, tak mi jej szkoda było, rozmawiałam, opowiadałam, a ona taka smutna była.... Płakała, ze nie chce do szkoły chodzić...tak mi się twój maluszek przypomniał....
mrówcia, nataszka, jutro poszukam bucików i fotkę walnę też mi się od razu o takim bcie pomyślało. Jeszcze są takie buty z pierzem jak kołdry i jak macie takie stoiska góralskie, to tam są takie jakby kapcie wełniane kozaczki-też ciepluchne. Coś tego typu mam na myśli http://allegro.pl/welniane-goralskie...612240029.html tyvh kłodrowych nie znalazłam, ale są takie puchowe:http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 Cytat:
![]() Pisałam wam kiedyś jak tżta zobaczyła: "tatuś, jaką ty masz pikę, o jezuuuu" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś już się nie zlała podczas spania, ale w środku dnia (a w domu raczej się nie zdarza...)-leżały na szafce mokradła.... Widziałam, że niektóre dzieci mają w szafkach pampersy, niektóre to cały dzień w pieluchach... bao, ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-09-14 o 18:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.