|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Zyje! Sama operacja byla ok - super mi sie zasnelo
chociaz usilowalam przekupic pania anestezjolog zeby mi nie wyciagala kolczyka z jezyka, bo zarosnie Za to po narkozie byl koszmar - reka bolala mnie tak, ze plakalam z bolu jak dziecko, dali mi wszystkie przeciwbolowe jakie mieli i nic, pomoglo dopiero po godzinie chyba...ale po przebudzeniu byla juz przy mnie mama, a w 20 minut Panda ktory sie zwolnil wczesniej z pracy, wiec mnie glaskal i uspokajal, i jakos przezylam. Dzis za to moj lekarz prowadzacy zdjal mi szyne zeby wyjac dren (fuj) i zalozyc nowa, mocnoej ugieta. Powiedzial, ze na chwile zaloza mi bandaz elastyczny. Po czym...chyba o mnie zapomnieli Ola, nie jestem pewna czy ta z gazety bedzie tak duza jak ta z allegro, wiec niech strace te 7zl
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Ja pierdziele... Napisałam Wam to OD RAZU jak się dowiedziłam i zamiast jakiegoś "dzięki, że o nas pamiętasz" to pretensje, że DOPIERO. Wiecie co? Gówno już tu napiszę o jakiś promocjach.
|
|
|
|
#364 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A czy ja mam do Ciebie pretensję? Raczej do siebie. Calm down...
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja zapytam - Ty chyba żartujesz, że odebrałaś to jako pretensje?
Dzisiaj Ty masz kontrolę, czy jak ![]() Mnie to ryba, bo jeśli chodzi o tusze do rzęs, to nie lubię testować, więc żalu żadnego nie ma ![]() Ale widzę masz kiepski dzień i potrzebujesz dobrego słowa, więc dodam - ba, zawsze o nas pamiętasz, nie tylko a propos promocji
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-09-14 o 14:56 |
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego dzisiaj nie pada? pytam się! pewnie dlatego że mam kalosze ehhh...
dzięki ![]() hygiea czy jak to tam się pisze jest chyba jeszcze z tych tańszych ale cholera nie mam jej po drodze [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36522151]Uwaga! Ciekawe ogłoszenie [/QUOTE]iii super! akurat mam tusz tylko czy ja zdążę do D.? ![]() Cytat:
fajnie, że mama przyjechała i że Panda Cię głaszcze- to na pewno pomaga ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36524910]Ja pierdziele... Napisałam Wam to OD RAZU jak się dowiedziłam i zamiast jakiegoś "dzięki, że o nas pamiętasz" to pretensje, że DOPIERO. Wiecie co? Gówno już tu napiszę o jakiś promocjach.[/QUOTE] aaa w ogóle to jeszcze raz dziękuję za walizkę odebrałam wczoraj. ale ta Pola ładnaale powiem Ci że chyba ona jest nawet mniejsza niż moja miał być u mnie dzisiaj kurier, prosiłam że do 17 bo przyjedzie do firmy, dzwonię zapytać kiedy będzie a pipa mi mówi że ma czas do 21 noż k....wa mać, jak chcę kuriera na wieczór bo dopiero wtedy będę w domu to se ne da bo przyłązi o 11, a jak chcę o 11 to ma czas do 21do bonito próbuję się 10 raz dodzwonić bo miałam miec na dzisiaj przewodnik i nikt nie odbiera
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lekarze już mówili Ci, co dalej będzie z ręką? Jak długo będzie trwać rehabilitacja i powrót do sprawności? Dobrze, że masz mamę i Pandę ze sobą. ___ O żesz http://www.uniface.pl/Najlepszy-akad...ie-g3546-12463
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie (chociaż tego nie trzeba Ci życzyć bo jesteś przykładem niezwykłej dzielności) i mam nadzieję, że jednak założyli szynę dobrze i nic już nie trzeba będzie ruszać
|
|
#369 | ||||
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36522151]Uwaga! Ciekawe ogłoszenie
[/QUOTE]Jeszcze poprzednich nie wykończyłam Ale tym razem wybór, wow.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36524910]Ja pierdziele... Napisałam Wam to OD RAZU jak się dowiedziłam i zamiast jakiegoś "dzięki, że o nas pamiętasz" to pretensje, że DOPIERO. Wiecie co? Gówno już tu napiszę o jakiś promocjach.[/QUOTE] Pisz pisz o promocjach, tylko wcześniej napisz ostrzeżenie, że masz sajgon w pracy i żeby nie było głupich uwag ![]() Cytat:
Ja dzisiaj też w kaloszach przemierzyłam miasto wzdłuż i wszerz. Dobrze, że w ostatnim momencie zrezygnowałam z wielkiej parasolki na rzecz małej torebkowej.
|
||||
|
|
|
#370 |
|
Copyraptor
|
Ineso, odwiedz! Tylko uprzedzam, ze mam wlosy przetluszczone i bb kremu specjalnie na Twoja wizyte nie naloze
|
|
|
|
#371 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#372 |
|
Copyraptor
|
Obawiam sie, ze jestem w takim stanie, ze zadne ilosci suchego szamponu mi nie pomoga
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, liczę na Waszą radę.
Włosy ostatnio wypadają mi w strasznych ilościach, przeraża mnie to ile ich gubię, podczas mycia, czesania, nawet spania czy przeczesywania ich rękami. Boję się, że za niedługo będe całkowicie łysa ![]() Byłam ostatnio u dermatologa, babka po wywiadzie i oględzinach stwierdziła, że mam przecież bardzo gęste włosy!(ciekawe) i że w sumie nie widzi problemu. Że to może tylko chwilowe, bo włosy teraz wypadają ze względu na wiek i że w końcu przestaną jak się ustabilizuje ich stan czy coś takiego. Wypisała mi jakąś recepturę na wcierkę do zrobienia w aptece i zaleciła obciąć włosy. I właściwie nie dowiedziałam się nic nowego. I teraz moje pytanie: czy faktycznie jest sens skrócić włosy? czy to coś da? Czy spróbować jeszcze szukać innego lekarza/intensywnie o nie dbać, ale ich nie obcinać? Może znacie kogoś kto faktycznie mi pomoże i możecie polecić jakiegoś dobrego dermatologa? albo może trycholog? Za wszelkie rady bardzo dziękuje, ja już nie wiem co mam robić
|
#374 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie wiem jakie masz włosy, ale u mnie im są dłuższe i cięższe tym więcej ich wypada. Pod wpływem własnego ciężaru... Pomijam kwestie osłabienia czy stresu. Może u Ciebie to reakcja na zmianę pory roku
?
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak na Twoim miejscu chyba poszukałabym innego lekarza . Ale jeszcze nie trychologa .
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#377 |
|
Matka Smoka
|
Hope - ale Ty nie masz jakichś bardzo długich?
Ja bym się wstrzymała z lekarzami. Seboradin z rzepą do wcierki, a najlepiej sama rzepa (tzn. sok) i wax angielski.
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
mam takie trochę za ramiona. Chciałam zapuszczać, ale nie wiem czy w tej sytuacji jest sens. Spróbuje teraz z tą wcierką przepisaną, a nuż pomoże.
|
#379 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze całkiem zbagatelizowała problem swędzącej skóry głowy, o którym mówiłam. Dziękuje za rady
|
|
#381 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Z tego co piszesz to raczej nie problem długości, a przynajmniej wydaje mi się, że nie
Tez podcięłabym odrobinę, zadbała o skórę głowy (może szampon podrażnia, odzywka?), popatrzyła co jem.
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka wracaj do zdrowia
Cytat:
A przecież widziałam ile ich wypadało i wiem ile miałam wcześniej... Uspokoiłam wypadanie ale niestety do poprzedniej gęstości nie udało mi się wrócić. Z zerowego wypadania zaczęło mi wypadać 300 włosów na dzień... I nikt nie był mi w stanie wmówić że to normalne bo przecież mam dużo włosów ![]() Zaczęłam od zmiany pielęgnacji - mycie odżywką tylko i wyłącznie, delikatne oleje, zero kosmetyków do stylizacji oprócz żelu do loków, zero suszarki i prostownicy, wcierki do skory głowy (placenta firmy mil mil z allegro), maski (bez silikonów i parabenów) uzdatniane półproduktami z zsk (keratyną, argininą, piperyną, hydrolizowanym jedwabiem) 2-3 razy w tygodniu, czesanie grzebieniem i z odżywką na włosach żeby nie ciągnąć, do tego picie pokrzywy i skrzypu i łykanie vitapilu. Po ok. 4 miesiącach się uspokoiło Tyle tylko że pooglądałam na monitorze skórę głowy i przekonałam się że nie ma żadnej grzybicy czy stanów zapalnych czy chorobowych. A leciały mi tak ze stresu który miałam z 2-3 miesiące wcześniej. Normalnie doszło do tego że z tyłu głowy miałam łyse placki... Nie wydaje mi się żeby przy tej długości konieczne było cięcie
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-09-14 o 21:14 |
|
|
|
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jaką możesz polecić?
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie w tej metodzie chodzi o to, że odżywki nie mają drażniących detergentów, więc uspokajają i łagodzą skórę głowy.
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam im prazone ziemniaki z wazywami, polska kielbasa i boczkiem (po ktore specjalnie musialam isc do polskiego sklepu). Oraz muffinki ze snickersem z pomoca malej dziewczynki :P
Cytat:
) Oraz nie posiadaja formy do tart, chyba bede musiala kupic.W ogole to ucze sie teraz tak jakby od 0 bo nigdy nie mialam do czynienia z kuchenka indukcyjna i musze sobie opracowac system ile czasu i w jakiej temperaturze co smazyc i gotowac. Mam wrazenie ze ta kuchnia dziala duzo szybciej niz moja gazowa. Masz dla mnie jakies sugestie ?Wlasnie skonczylam robic lazanie na jutro, bo przy dwoch dzieciach gotowanie to hard core, rozne rzeczy laduja mi w garnku Jutro wrzuce do piekarnika i bedzie jak znalazl ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Tak sie martwilam co zrobie tutaj bez olejku do demakijazu z BU w ktory nie zdazylam sie zaopatrzyc i wiecie co? Hostka podarowala mi plyn do demakijazu oczu Simple, tu w Lidlu kosztuje 2 euro teraz czyli grosze i jest rewelacyjny!!! A dotychczas poza olejkami samorobionymi nic, lacznie z Bioderma mnie nie zadowalalo. Kupilam tez za 4 funty 2 kremy z tej serii i jestem rownie zachwycona. A do tego jedna butelka ma 125ml czyli XXL
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Ecrulo, mogę którejś podać po weekendzie albo umówić się z Tobą na jakiś dzień
Dziewczyny doradzicie? ![]() Jak wspominałam jutro mam wesele przyjaciółki, takiej od dziecka, najlepszej pod słońcem. Zastanawiając się co im kupić jako upominek - kwiaty/wino/kupony lotto/książkę (nadal nie zdecydowałam) wpadłam na pewien pomysł i nie wiem czy nie za głupi ![]() Czy wypada podarować im drewnianą szkatułkę, w której będą piękne, błyszczące dwuzłotówki? Coś w stylu skrzyni pełnej skarbów? Chcemy podarować im 700zł, więc to będzie 350 monet ![]() Młodzi planują w niedługim czasie rozpocząć budowę domu, więc potrzebują gotówki i tylko taki prezent wchodzi w grę, chociaż najchętniej wsadziłabym ich w samolot i wysłała w fajne miejsce, ale mają inne potrzeby, które muszę wziąć pod uwagę. Taki prezent pewnie zapamiętaliby do końca życia i nie raz byśmy tę szkatułkę wspominali, tylko czy to nie zbyt kłopotliwe?
|
#388 |
|
Matka Smoka
|
granatowo - nie czuję klimatu
|
|
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
znowu na ostatnią chwilę
mam problem- muszę po powrocie, a przed weselem pofarbowac włosy, mojej fryzjerki nie ma więc muszę kupić produkty. gdzie są jakieś sklepy? bo na all nie ma tego co potrzebujęa może ma któraś wodę utlenioną 3% i 9%? albo macie ochotę ze mną kupić bo butle są ogromne bo 1000ml! ![]() Cytat:
zrobiłam dokładnie tak samoCytat:
wizażanki zawsze poratują Cytat:
to dopiero mogłoby być kłopotliwepomysł jest genialny, pomysłowy i praktyczny- czyli 100% skuteczności! a może pomyślcie czy nie wymieszać tych monet tak żeby byl 1,2,5 zł- tym bardziej to będzie wyglądało jak szkatułka skarbów
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||
|
|
|
#390 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za dzisiejsze spotkanie, przepraszam za wtrącanie się w pół słowa i za moją gadaninę
![]() odżywka Lovely https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...itamina-c.html blog Kamili zdziebko " Odmiennością się zdobywa świat" ![]() http://newlifewithfashion.blogspot.c...zy-sztuka.html Lenka, tutaj jest ten spray do rozjaśniania włosów http://www.youtube.com/watch?v=YPZeY3V3Y0Y DigitalGirl która prowadzi kanał na YT i program w TLC http://www.youtube.com/watch?v=72nIoGHjk00
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

chociaz usilowalam przekupic pania anestezjolog zeby mi nie wyciagala kolczyka z jezyka, bo zarosnie 

[/QUOTE]

noż k....wa mać, jak chcę kuriera na wieczór bo dopiero wtedy będę w domu to se ne da bo przyłązi o 11, a jak chcę o 11 to ma czas do 21

Ja bym się wstrzymała z lekarzami. Seboradin z rzepą do wcierki, a najlepiej sama rzepa (tzn. sok) i wax angielski.
mam problem- muszę po powrocie, a przed weselem pofarbowac włosy, mojej fryzjerki nie ma więc muszę kupić produkty. gdzie są jakieś sklepy? bo na all nie ma tego co potrzebuję
zrobiłam dokładnie tak samo