|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
|
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu zrezygnowałaś? Cytat:
Cytat:
My już zużyliśmy jumbo pakę 3 z Pampersa
|
|||
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
moja babcia prawie wszystko przekręca.
obczasy - obcasy kamyzelka - kamizelka skatułka - szkatułka dużo by jeszcze wymieniać no i zakupy robi w lidrze a nie w lidlu i czasem we franku a nie w fraku a mój tata ma to po niej
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze jada łudka i snycle
|
|
|
|
|
#576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zasiłek rodzinny (chyba jeszcze jakiś istnieje ) to dla rodzin z najniższymi dochodami.Cytat:
Cytat:
i nie zrobiłaś nic złego - serio! dużo zależy od formy w jakiej to powiedziałaś, ale zakładam że uprzejmie i miło
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-14 o 22:51 |
|||
|
|
|
#577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do ogrodu chcę coś większego, na większą ilość osób ![]() Wiem, że moje dziecko ale i tak mi głupio. Nie chcę jej odsuwać od Kuby bo cieszy mnie jak ona go bawi. Po prostu cieszą mnie też te chwile spędzane tylko z nim sam na sam. I czasem potrzebuję z nim właśnie tak pobyć. Mam nadzieję, że to zrozumie. Wicie, Kuba to takie moje słoneczko wyczekiwane i ukochane. I czasem chcę zająć się wszystkim sama. Co nie oznacza, że nie potrzebuje pomocy. Ale akurat wczoraj chciałam sama jak supermenka Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo głupio tak jak ktoś się nie odzywa. A my wypróbowaliśmy pampki: - baby dream 2 - strasznie grube i niemiłe w dotyku, więcej nie kupię, - dada 2 - Kuba je przesikuje Nie wiem jak to robi bo próbowałam zapinać je na 100 sposobów a i tak wylatują siuśki bokiem Też ich nie będziemy używać z tego powodu,- huggies 1 - bardzo fajne, pewnie jeszcze kiedyś wypróbuję ich w innym rozmiarze, - pampersy new baby 1 i 2 - tych używamy i przy nich zostaniemy. Jak na razie sprawdzają się najlepiej. No i Kuba ich nie przesikuje jeszcze nie przesikuje
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
To u moich dziadków cukinia to kabaczek. U dziadka 'bankomat' to 'bałkłomat', a 'kotłownia', to 'kołtłownia'.
Cytat:
![]() Ad 2. |
|
|
|
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, choć tego ostatniego zdania nie jestem już pewna ale wydaje mi się, że jej powiedziałam. Dziś poszłam ją przeprosić ale nie odezwała się ani słowem oprócz tego żebyśmy poszli spać... Ech, i jak ja mam spać w takiej sytuacji?
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówiłam im od razu po powrocie do domu że kąpiemy sami - było zdziwienie i pytanie dlaczego a na to ja że to zalecenie położnej z sr i temat się skończył.a Ty nie miej wyrzutów sumienia. Idź spać, wyśpij się a temat za niedługo będzie zapomniany
|
|
#582 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo zaczniesz trzepać kapuchę na mleku i o mnie, biedaczce, zapomnisz. A przecież jestem pomysłodawczynią Ja przed chwilą ściągnęłam 90ml z obu piersi więc niestety do produkcji się nie dorzucę Mleczarnia spora, ale mleka nie za wiele
|
||||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem niepotrzebnie przepraszałaś, to ona strzeliła focha o głupotę. Ty byłaś dla niej miła przecież. A że chcesz sama wychowywać swoje dziecko - to powód do bycia złą? Fabi przesikuje Pampers Active Baby
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba ważniejsze...Może niepotrzebnie ale nie lubię sytuacji kiedy ktoś się nie odzywa. W moim rodzinnym domu nigdy tak nie było - w twarz sobie mówimy o co kaman i po sprawie. Nikt się nie obraża tylko rozmawiamy... A ciche dni dla mnie są koszmarne. Jeszcze nigdy nie miałam ich z mężem - wydrzemy się na siebie, trzaśniemy drzwiami, a za 10 min. się przytulamy Ja nie umiem być na niego długo zła ![]() My z pampersów mieliśmy new baby 1 i 2 i jak na razie są najlepsze We wtorek zakupiliśmy 6 paczek po 72 szt. właśnie new baby 2 i na razie tylko takie będę używać. Jak dojdziemy do 3 to pewnie znowu sprawdzę innych producentów
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny UK w asdzie sa pampersy Huggies 3, 4-9 kg - 87 szt- 2 paczki za 14 funtow
![]() Pampers 3, 4-9 kg -136szt- 2 paczki 20 f Pampers 2, 3-6 kg - 41 szt -2 paczki 10 f
|
|
|
|
#586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-15 o 03:45 |
||||||
|
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja mała wczoraj porzeszła sama siebie. Miala takiego głoda ze wydoiła 80 ml mojego mleka i tz zrobil jeszcze 40ml mm i pozniej musial isc jeszcze po 30
ale zdojadła 20 i jej zabrałam. brzuch miała taki wydety jak niewiem i zaczeła tak sie drzec strasznie bo Ją rajstopki uciskały w brzuch dopiero jak se bekła i powietrze z brzucha zeszło to znowu jej je zalozyłam jedziemy za 2 godizny do tesciow Cytat:
Cytat:
![]() se naciągnełam troszke ,szyja w dół i heja nie uzywa ani tego ani tego, słysząła tylko o fejsie a zapamietała zbuk Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-15 o 07:16 |
|||
|
|
|
#588 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nadrabiam dalej ![]() Cytat:
Ja tyle odciągam- czasem- z obu piersiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak układ pokarmowy się wykształca.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Bratanica męża była noszona prawie ciągle od pierwszych dni życia. Teraz ma 10 i pół miesiąca i całymi dniami trzeba ją nosić A waży 9 kg. Ja unikam noszenia Leosia, bo zauważyłam, że też już się przyzwyczaja do tego. Kiedy np jest na rękach u mnie lub u męża i się z nim usiądzie to zaczyna płakać, bo ewidentnie chce, żeby z nim chodzić i nosić. Także na pewno coś w tym przyzwyczajaniu jest---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- może Leon ma skończonych 9 tygodni, a od wczoraj tak daje popalić, że zastanawiam się czy to nie jest już kolejny skok Normalnie nie spał wczoraj od 6 rano do 20:30 Marudził, ze hej I dziś już się zapowiada to samo Właśnie leży w łóżeczku i popłakuje, a ja nie wiem już, co z nim zrobić, żeby się uspokoił![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
nie jedziemy do tresciow
tz pojechał sam
|
#590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- chodziło mi o to, że używamy 3 z dady Cytat:
" i dla mnie to norma, że dziecię zjada 120-150 ml. Czasem nawet 200 potrafi wciągnąć
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * A tak poważnie, to już pisałam, że Róża mając potrzebę ulania zachowuje się dwojako: * przestaje jeść i kontynuuje dopiero po udbiciu/ ulaniu; * chce jeść... najlepiej dużo - efekt przejdzenia nietrudno przewidzieć. Spodnie też kiedyś zdjęłam, bo ją cisnęły, a po serii bąków znów miała "swoją" talię. |
|
|
|
|
#592 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej!! piekna noc za nami!Jaś spał i nie stekał rano!! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-09-15 o 09:00 |
|||||||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka dziewczyn malowało na zielono. Pumcia faktycznie miała jakąś miętę. Zieleń kojarzę też wokół wózka Tako, ale to chyba było u Irmusi.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-15 o 10:30 |
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamka miałas racje teraz po 4 kostkach białej czekolady mnie nie mdli ![]() ale mamy zimno w mieszkaniu, niby 23 stopnie a wszyscy zmarznięci, dogrzewam teraz farelką Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-09-15 o 09:25 |
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
my z niunią dzis gnijemy w lozku caly dzien
nawet nie sciele lezymy sobie ona kolo mnie ja przed lapkiem i cacy jest![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- dziewczyny jak sie wystawia na allegro to trzeba placic? ja wystawłama kiedya auto to placilam jednorazowo, ale chyba tez mozna ogolnie zaplacic i wystawiac ile sie chce? jak to jest bo ja nie kumam tego? a mam tyle ciuszkow niektore nowe niezdazyla zalozyc bym sobie wystawiła
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc tragiczna.....zaraz napiszę tylko dojarką odciągnę mleko ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
![]() Przyszłam tylko się zameldować - mamy na weekend gości więc pewnie czas na wizażowanie będę miała dopiero w poniedziałek lub wtorek. Niestety... Nie lubię nie mieć czasu na wizaż ![]() Trzymajcie się cieplutko, buziaki |
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze cos kupic albo dziss zamowic![]() to durne z tym allegro jak ktos wystawua za 1 zł jak ja te spodenki kupilam to co musi za to jeszcze płacic/??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

Otworzyłam pieluchy Dada 3 ! Są prześliczne 

Jest mi strasznie przykro bo nie chciałam nic złego. Naprawdę uważam, że powinnam dać radę zrobić sama wszystko przy nim. Zrobiłam źle? Bo mam straszne wyrzuty sumienia z tego powodu. A w dodatku teściowa nie chce powiedzieć czy chodzi o to czy o coś innego
w sprawie siusiaka....

A zasiłek rodzinny (chyba jeszcze jakiś istnieje
) to dla rodzin z najniższymi dochodami.

ale zdojadła 20 i jej zabrałam. brzuch miała taki wydety jak niewiem i zaczeła tak sie drzec strasznie bo Ją rajstopki uciskały w brzuch
dopiero jak se bekła i powietrze z brzucha zeszło to znowu jej je zalozyłam
Była przecena z 395 zł na 140