![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z mężem...
Oby bo jest mi bardzo źle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
no i jeszcze pewnie trochę źle będzie. Pan pewnie będzie odstawiał szopki, Ty się będziesz łamać, tłumaczyć bliskim, przyjdzie rozprawa rozwodowa i pranie brudów... Tyle, że (choć to banalne) czas leczy rany. Życzę Ci aby dzień, kiedy obudzisz się rano, popatrzysz za okno i odetchniesz wreszcie "zresetowana" pełną piersią powietrzem nie zatrutym przez tego pajaca nadszedł jak najszybciej - bo że nadejdzie, jestem pewna. Mówisz, że czujesz się mała i zdeptana a ja Ci mówię, że to co teraz zrobiłaś wymagało odwagi i charakteru.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | ||
High Quality Since 2007
|
Wiadomo, że się wszystkiego wyprze. Ale to nie jest samo w sobie aż takie istotne. Ważne jest wszystko to, co się u Was działo. NIE JEST NORMALNE, że nie pozwalał Ci z nikim tańczyć, nie pozwalał na normalne spotkania z koleżankami, itd.
I nie podjęłaś szybko decyzji. Coś Cię w końcu pchnęło do założenia tego tematu tutaj.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Konto usunięte
|
Twój mąż jest manipulatorem - manipulował Tobą przez lata, więc przygotuj się psychicznie na to, że teraz będzie manipulował otoczeniem. Mów sobie za każdym razem, gdy poczujesz wyrzuty sumienia, że to tylko i wyłącznie efekt jego manipulacji. Zrozum też, że otoczenie najczęściej stawia się za tym, kto głośniej i efektowniej się żali - Ty zaciskałaś zęby, byłaś dzielna, ale też zamiatałaś problemy pod dywan, to wg nich nic złego się w Waszym małżeństwie nie działo. On teraz odstawi jeden, czy drugi teatrzyk i wszyscy będą mu współczuć. Dlatego chwilowo nie licz na rodzinę, ale na przyjaciółki, własnych znajomych, którzy będą po Twojej stronie. Prawda też jest po Twojej stronie i racja. Niczego nie zmyśliłaś, a poza tym to nie Ty dążyłaś do rozwalenia wszystkiego, nie Ty zdradziłaś (a szczerze wątpię, że przy jego charakterze i stosunku do Ciebie to była jedna zdrada, nie kupiłabym tego; i "bycie niegrzecznym" z inną to zdrada, nie dawaj sobie wmawiać, że nie, nie da się zdradzić "trochę"), nie Ty miałaś to małżeństwo w d..., nie Ty robiłaś z niego ubezwłasnowolnione dziecko, którego nie można wypuszczać z domu, do ludzi. To wszystko robił on, a jego zadaniem było tylko i aż kochać Cię, szanować, liczyć się z Tobą. Taki wielki pan, a nie potrafił tak w sumie prostych rzeczy.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-09-14 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Treaz bedzie biednym misiem... bo on tak kocha, a Ty go wywaliłaś...
szkoda, ze nie kochał, jak Ci postawił ultimatum nie dalej, jak kilka dni temu - że jak z koleżankami wyjdziesz, to oznacza rozwód. Podły szantażysta. Nie daj się, porozmawiaj na spokojnie z mamą i bratem. Bądź dzielna i się mocno trzymaj. Podziwiam, że dałaś radę. I nie miej wyrzutów sumienia - w życiu trzeba zachować zdrowy egoizm i dbać o siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Mamie powiedziałam kilka słow zdawkowo i poprosiłam zeby mi zaufała, bo to jest dla mnie bardzo trudne i w tej chwili nie potarfie jej o tym powiedzieć. Jest mi po prostu wstyd...
Ale powiem wam ze teraz mam niezła "myślówkę" - czy on faktycznie nie spi gdzieś w lesie, albo zeby nie zrobił czegoś głupiego - zawsze był nieodpowiedzialny... ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Nawet mi się pojawił pomysł ze zadzwonie i spytam gdzie jest - ale to chyba nie jest dobry pomysł... Ja jestem jakaś inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On na pewno po Tobie nie płacze, więc nie żałuj go aż tak.
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie ulegaj nikomu, masz swoje przeświadczenia, racje, nie słuchaj rodziny bo to nie ona z nim żyła tylko ty i ty wiesz najlepiej jak to wyglądało; nie żyj wspomnieniami, skup się na teraźniejszości i na wiedzy na temat jego "niegrzeczności".. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Teraz to przesadzam kwiatki żeby sie czymś zająć, oby mi się spać zachciało...
Dlaczego nie można wyłączyć myślenia.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Śledzę Twój wątek od początku, myślałam, że nie dasz rady, że jak zwykle misiu przeprosi, a kobieta szczęśliwa uwierzy i wybaczy wszystko.
Okazałaś się jednak silniejsza od wielu kobiet! I tak trzymaj! Pokazałaś, ze nie pozwolisz sobą dłużej pomiatać i nie dasz się poniżać ( dla mnie zdrada jest upokarzaniem drugiej osoby, tym bardziej jak inni o tym wiedzą). Teraz będziesz potrzebowała dużo siły, aby wytrwać w swojej decyzji. On zapewne będzie próbował różnych sztuczek, od brania Cię nie litość, przez grożenie samobójstwem, aż po wmawianie Ci winy. Nie daj się! Jak najszybciej pomyśl czym mogłabyś się zająć, aby mieć jak najmniej czasu do myślenia, oraz żeby dawało Ci to przyjemność. Skoro odnowiłaś znajomości z koleżankami, nie powinnaś mieć problemu z towarzystwem. Polecam też ćwiczenia fizyczne, po nich zawsze jest się w lepszym humorze. Nie wiem jaką masz sylwetke, ale wysiłek na pewno zrobi jej dobrze ![]() Jak widać wizażanki, też po raz kolejny nie zawiodły, ty też nie zawiedź samej siebie i zafunduj sobie nowe, lepsze życie bez tego buraka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zrób sobie ciepłą kąpiel, posiedź w wannie ile się da, to twój czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jak w końcu się poddasz i zachce Ci się płakać to siedź i wyj, nadczłowiekiem nie jesteś. Każde rozstanie wymaga przepracowania, żałoba również jest naturalnym odruchem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu zaczęłam chodzić sporadycznie na basen i fakt że gdy w domu było źle to po godz pływania jakoś te złe myśli odchodziły na bok. A teraz mam wrażnie że się zaraz rozpadnę, wszystko się we mnie trzęsie... Idę do moich kwiatuszków bo zwariuję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzisz na basen? To świetnie! Chodź jak najczęściej, jeśli twierdzisz że to przynosi ci ulgę i odprężenie to korzystaj ile się da. Wspaniała terapia dla ciała i ducha. Jak znudzisz się kwiatkami to proponuję dokładnie umyć łazienkę, potem zetrzeć kurze i przewlec kołderkę w nową pościel ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
BAN stały
|
Kochana, to normalne, co teraz czujesz. Jak rozstałam się z facetem po 9 latach związku i on wyszedł ode mnie, to ryczałam jak bóbr, paliłam jak smok i w końcu się urżnęłam w trupa, żeby wreszcie nie myśleć.
Dziewczyno, przecież to on ci groził odejściem, jeśli ty nie spełnisz jego warunków, manipulował tobą wierząc, że jest dla ciebie szefem i ty musisz się wreszcie podporządkować, bo jest twoim największym skarbem. Więc logicznie rzecz biorąc - spełnił tylko swoją groźbę, a teraz znowu manipuluje twoją rodziną, mówiąc, że go wyrzuciłaś i pewnie, że nawet nie wie czemu - po prostu ci odbiło. Nie może bowiem znieść, że jego groźba odejścia okazała się dla ciebie do przyjęcia, że normalnie wyobrażasz sobie życie bez niego. Oj piszczy zgniecione malutkie ego, wcześniej wielkie jak balon, bo je pompowałaś swoją uległością, a teraz przebite szpileczką. I co po przebiciu zostało - malutki flak. Nie masz powodów do poczucia winy, raczej do poczucia krzywdy. Nie ukrywaj, jak było przed rodziną, bo on będzie się wybielał i głośno krzyczał do każdego, kto zechce słuchać, jaka to ty byłaś niedobra. Niech najbliźsi znają prawdę z twoich ust. Całą. Może jednak i tak być, że mama cię i tak nie zrozumie, uzna bowiem, że taki model - pan i służąca jest normalny i o co ci w ogóle chodzi, skoro nie pił, nie bił, przynosił pieniądze do domu. Duuużo kobiet tak jeszcze myśli, niestety. W takiej sytuacji też spokojnie rób swoje, masz rację, nie jesteś egoistką, właśnie zaczynasz być sobą i żyć tak, by czuć się w zgodzie z sobą, by mieć godność. Malutki ten twój mąż, tak naprawdę. I śmieszne było to jego myślenie, że jak tupnie nóżką, to ty położysz uszy po sobie i się podporządkujesz. Ból zwykle towarzyszy dobrym rozwiązaniom, jak człowiek musi przejść przez operację, to też się boi podjąć decyzję, a potem długo boli, ale przecież operacja i ten ból są niezbędne, żeby wrócić do zdrowia i bez niej choroba by się tylko pogłębiała. Trzymaj się, jesteś silną kobietą, która potrafi o siebie zadbać. A kwestia jego zdrady? A co miał mówić, jak nie przekonująco zaprzeczać? Zam siebie pogrążyć? W takiej sytuacji zdradzający najczęście japrzecza i idzie w zaparte, chyba że mu się twarde dowody podsunie, a ty takich nie masz, więc zawsze będzie twierdził, że "nic się nie stało". |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Wstałam z ogromną pustka w środku. Czuję się dziwnie otępiała.
A przed chwila dostalam SMSa od męża: "Pamiętaj, że byłaś dla mnie całym życiem i światem kocham cię i wiedz, że nigdy cię nie zdradziłem i kochałem tylko ciebie" Co wy na to? Mnie ruszyło jak nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie ruszyło. Powinnaś się wściec, że jeszcze wypisuje Ci takie brednie, a nie wzruszać. Jaki interes miałby Twój znajomy w tym, żeby kłamać na temat Twojego (eks)męża?
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Nie wiem chyba by nie miał, ale może ach chyba chcę go tłumaczyć...
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- To jest takie trudne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie znaczy, że cię nie kocha, ale nie potrafi pozwolić ci być sobą. Kocha taką, jaką chce cię mieć. Chcesz sprzedać siebie za słowka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, ze nie chcę żeby było tak jak kiedyś, ale nie mogę udawać tego co czuję...
Myślę nad rozwiązaniem takim, żeby z nim porozmawiać i powiedzieć, że na chwilę obecną nie chcę żeby wracał, że obydwoje potrzebujemy więcej czasu, aby wszystko sobie spokojnie przemyśleć i np. ustalić spotkanie za 2tyg lub miesiąc. Nie wiem jak on się zapatruje na ta sytuację, ale ja czuję że potrzebuję czasu samotności żeby zobaczyć i przekonać się czy będzie mi lepiej samej czy z nim i wtedy ewentualnie mysleć nad rozwiazaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
BAN stały
|
A kwestia zdrady? Olejesz?
A po tym miesiącu - on się cudownie odmieni na całe życie pod groźbą ponownego rozstania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Nie wiem najpierw potrzebuję czasu aby nad tym pomyslec. Teraz mam tak dużo sprzecznych emocji, że wiem że nie myśle do konca racjonajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Myslę ze napisane mu ze potrzebujesz czasu na przemyslenia wcale nie jest zle....Bo za jakiś czas ochłoniesz i moze łatwiej bedzie Ci podjąc ostateczną decyzję, a teraz jak tak bedzie wypisywał to bedziesz myslec nad tym czy nie dac mu znowu szansy, bo wiadomo wszystko takie swieże...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i jeszcze ta sytuacja z mamą i bratem. Ciebie oskarżył, a siebie wybielił. Po takim czymś nie miałabym wątpliwości.
Edytowane przez enviee Czas edycji: 2012-09-15 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Konto usunięte
|
słowa, słowa, słowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że on Cię naprawdę zdradził, bo gdyby tego nie zrobił, to zamiast tak skomleć, wkurzyłby się ostro o takie oskarżenie, w koncu to ujma na honorze a nawet największe gnoje lubią myśleć, że mają jakiś honor i godność. Jego obecne zachowanie tylko potwierdza, że Cie zdradził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.