Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 08:03   #4381
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Kupiłam storczyka! Wybrałam takiego z dużą ilością pączków i teraz zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej by były gdyby miał ich jednak mniej - może go będą osłabiać....
Ile ma pączków? Mój obecnie dwupędowy ma 7 kwiatków i jeszcze 5 pączków do rozwinięcia i radzi sobie dobrze

Cytat:
Napisane przez no-angel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków, jesteście nieocenione.
Z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że nie widzi żadnej przyczyny krwawienia związanego z ciążą. Wszystko jest jak w najlepszym porządku.
Prawdopodobnie było to więc krwawienie z szyjki. Mam się na wszelki wypadek oszczędzać, obserwować i gdyby coś się działo, dzwonić. A jak będzie ok, to za dwa tygodnie mam następną wizytę i zostanę dokładnie przejrzana.
Ale stres był ogromny i nie chciałabym już tego drugi raz przechodzić.
i po strachu

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia ostatnie 5 stron, ale...
Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
Ojej co miała na myśli mówiąc żeby dziecku nic nie było? kiedy masz wizytę następną z USG?

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa, jestem w 8tygodniu ciązy termin mam na 21.04 jestem dziś strasznie zawiedziona z niecierpliwością czekałam na 1 USG na ktorym byłam dziś i trafiłam na tak okropną lekarke, nie dość że nie dostałam zdjęć z USG to nawet monitoru nie obróciła w moją strone a kiedy ja oto poprosiłam usłyszłam że tam i tak niewiele widac a ona nie ma czasu bo ma jeszcze kilka pacjentek na badanie... Nawet nie powiedziała nic na temat tego co tam widzi dopiero w gabinecie u mojej ginekolog dowiedziałam się że dzidzia ma 8,5mm.
co za baba!!!! witaj serdecznie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny stosujecie jakieś peelingi na pupę i uda??
ja mam z eveline antycellulit ale nie wiem czy mogę go stosować
Ja też się właśnie zastanawiałam czy można używać wszelkie antycellulitowe specyfiki w ciąży szczególnie te rozgrzewające z kofeiną.?

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A tak w ogole to Dobry Wieczor . Mam na imie Ania i spodziewam sie drugiego synka. Moj tp 13.03. Moge dolaczyc do Was?

witaj!
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski, dojechaliśmy bezpiecznie
Tylko zryczałam się strasznie, bo tyle dni bez Julki to jeszcze nie miałam. Bardzo tęsknię za tą moją córeczką.
oj biedna)

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

łoooooooooo w Gdańsku urodziły się czworaczki słyszałyście hehe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 08:07   #4382
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

no-angel no to super !

megi a nie da się nic zrobić/ sprawdzić teraz ? Tak czy owak dziwna ta ginekolog, wydaje mi się że zamiast proponować Ci jakieś rozwiązania w sytuacji, to wizyty u niej i jej komentarze kosztują Cię dużo nerwów nie wskazanych w ciąży...

A poza tym dzień dobry u nas zimnica, a ja właśnie kombinuję na co mam ochotę na obiadek i jak sobie dziś dogodzić.
Stary 2012-09-15, 08:12   #4383
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja też dziś robie odnowę bom brzydka więc paznokcie, henna i makijaż obowiązkowo
Oprócz tego sprzątam też mieszkanie bo dziś robimy małą parapetówkę

Cytat:
Z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że nie widzi żadnej przyczyny krwawienia związanego z ciążą. Wszystko jest jak w najlepszym porządku.
Super że dzidzi całe i zdrowe wiedziałam że to nic strasznego

Cytat:
To teraz w ramach rekompensaty już teraz proszę o kciuki na poniedziałek...
Ja już trzymam mocno!

Cytat:
M
Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
Nie dziwie Ci się, a jaki masz nastrój mieć... straszne to jest tak więc módl się chociaż Twoje dziecko napewno będzie zdrowe

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
zapytam.. piszą o porodach w wodzie, na krześle i fotelu ale mi jakoś nikt nie proponował..
dlatego mi kuzynka poradziła, żeby mówić cały czas, że chcesz poród rodzinny.. nawet jak mąż nie ma ochoty z Tobą być.. bo osobna sala swoją drogą bardzo przyjemna.. ja miałam piłkę, prysznic.. to było ok..
szczerze to zastanawiam się nad porodem w Krynicy, no ale moja gin tu.. i pewnie tu wyląduję..
Ja też myslałam o Krynicy.. ale mimo że mój dr, przeszedł na emeryture to zawsze może do mnie przyjechać i przede wszystkim zadzwoni żeby się mną jako tako zajęli..
Chociaz przy łyżeczkowaniu mimo że sam zawiózł mnie do szpitala i oddał w ręcę lekarza to nie bylo miło.. bo on jest z powołania a tamten nie więc takby troche przeciwko sobie...
Za to przyszła inna lekarka i była dla mnie jak miód-mojego dr przyjaciólka. Twoja gin robiła mi wtedy USG i wogole pare inny rzeczy i nie moge niz złego powiedzieć, mimo że miała bardzo zawziętą mine a ja wiadomo byłam zestresowana to wszystko robiła delikatnie i tak jak trzeba
rodziłaś sama czy z TŻ? Bo ja napewno z TŻ jak się uda...
Moja siostra przy drugim porodzie była sama bo jakaś infekcja była i szwagier nie mógł wejść.. ale mu było przykro..
Ty się nawet nie masz nad czym zastanawiać skoro Twoja lekarka jest tutaj

Cytat:
Witam
Jestem tu nowa, jestem w 8tygodniu ciązy termin mam na 21.04
Witaj! Musisz zmienić USG bo o czyms takim to jeszcze nie słyszałam.. przeciez nawet jak nic nie widac a widac samą kropke to i tak człowieka cieszy a w 8tc to już dużo widać

Cytat:
Jjedną badała a 2 rozebrane już w kolejce stały, nawet słowa do pacjentki tylko dyktowała pielegniarce co ma pisać no tragedia wyglądało to jakby na rzeź nas wysyłali grupkami
Jak to rozebrane w kolejce? Przy sobie?!

Cytat:
Myśle że możesz go dokończyć, ale ogólnie kosmetyki antycellulitowe i ujędrniające nie są dobre w ciąży, bo ciało się ujędrnia, napina i przez to szybciej pęka-rozstępy. Dlatego nawilżające przede wszystkim!
Sprawdź też czy ten peeling nie ma kofeiny, zielonej herbaty itp. co jest zabronione w ciąży Mój antycellulitowy z lirene nie ma nic takiego

Cytat:
A tak w ogole to Dobry Wieczor . Mam na imie Ania i spodziewam sie drugiego synka. Moj tp 13.03. Moge dolaczyc do Was?
Witaj skąd wiesz ze znów synek? Skąd jesteś?
Widze że też już masz aniołka... fajnie że do nas dołączyłas

Cytat:
Tylko zryczałam się strasznie, bo tyle dni bez Julki to jeszcze nie miałam. Bardzo tęsknię za tą moją córeczką.
Bidulka

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 08:19   #4384
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
poza tym moja szefowa powiedziała w pracy panu prof że jestem w ciązy i ma mnie przepuścić na egzaminie !!!!
uwielbiam takie uszczesliwianie.... wrrrr

Cytat:
uffffff

Cytat:
A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było.
za takie teksty powinny byc paragrafy. serio.

Cytat:
wyobraż sobie zrobienie USG siedmiu kobietą w 10 minut jedną badała a 2 rozebrane już w kolejce stały
szok. produkcja tasmowa... koszmar.
mam bujna wyobraznie, ale na takie 'badanie' bym nie wpadla...

Cytat:
Mam na imie Ania i spodziewam sie drugiego synka. Moj tp 13.03.
witaj jak samopoczucie???

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

łoooooooooo w Gdańsku urodziły się czworaczki słyszałyście hehe
widzialam. ale kruszynki

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
u nas zimnica, a ja właśnie kombinuję na co mam ochotę na obiadek i jak sobie dziś dogodzić.

ja przez wyposzczenie mam strasznie kosmate mysli. i jeszcze chlop nad morzem
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja też dziś robie odnowę bom brzydka więc paznokcie, henna i makijaż obowiązkowo
Oprócz tego sprzątam też mieszkanie bo dziś robimy małą parapetówkę
konkretne plany. nie przemeczaj sie sprzataniem za bardzo

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 08:39   #4385
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
A jakie witaminy wogóle bierzecie?
Jakie wam kazał lekarz brać
w 12 tyg. odstawic folik i zacząc pregne plus i 2x2 magne b6.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny...
Nie było w aptece tego Prenalenu, tylko jakiś z magnezem i czymś tam, ale nie ten przeciw przeziębieniu. Leżę więc opatulona, TŻ zrobił mi herbatę z cytryną i malinami, ale mam tak nos zapchany i kaszlę, że nie mam na nic siły... Dobrze, że weekend, spędzę go w łóżku.
Do tego miałam dziś porządny atak astmy, pewnie połączył się z tym przeziębieniem...

Miłej nocki Wam życzę, spokojnej, i kolorowych, seksownych snów!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Uffff...
3maj sie i wcinaj czosnek! Podobno na gardło można też tamtun verde.
Cytat:
No i super! Najadłaś się strachu, ale najważniejsze, że jest dobrze!
To teraz w ramach rekompensaty już teraz proszę o kciuki na poniedziałek...

Wiecie co? Cały dzień myślę o tym goleniu przez tatę... no nie mieści mi się to w pale! W związku z tym korzystając, że jestem dzisiaj sama w domciu - mąż wyszedł (czytaj: chleje) z kolegami z pracy - idę do łazienki na golenie, wyrywanie i inne zabiegi... wreszcie odżyłam po tych sennościach i mdłościach, kiedy to umycie głowy sprawiało mi "ból" więc pora wrócić do świata żywych. Bo jak do tej pory to byłam "żywym trupem"
Ja poczekam do wtorkowej wizyty z depilacją;p Teraz włosy mi rosną w takim tempie, że golić nogi powinnam 2 razy dziennie;p Ale od czego sa długie dresy w domu Ale dziś tez musze się wziąz za siebie i za mieszkania Dziewczyny, a henne można w ciązy robić??
Cytat:
Ja kupiłam Perfecta extra slim-serum przeciw rozstepom, ale jak posmarowałam i zaczeły mnie piec uda od razy zmyłam i miałam wizje, ze dzidziusia tez tak piecze;p Można takie kosmetyki stosować w ciązy?Zawze miałam skłonnośc do rozstępów a teraz znów się zaczęły pojawiać... Moze wstarczy zwykła oliwka?
Cytat:
Witamy Tp wtedy kiedy i ja

Dziewczyny a ja zajadam się misiami-żelkami z lidla...A na obiad wymysliłam sobie zapiekankę z makaronem i kurczakiem A we wtorek wizyta=stres. Dzis mi sie śniło, że na usg dzidziuś się nie ruszał, dopiero potem zacza ruszac raczkami brrrr nigdy więce takich snów..... Ale zmieńmy temat na przyjemniejszy, piękna pogoda dziś w Lbn, szkoda, ze małż do 21 w pracy...;/
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 08:48   #4386
no-angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie dalej bolą te zęby i coraz bardziej mnie to denerwuje i męczy... na poniedziałek zapisałam się do dentysty i już się boję. bo jak usunie krzywą 8, która jeszcze nie wyrosła a naciska na 7? wyrwie 7?? brrrrrrr normalnie się boję, zwłaszcza, że nie wiem jakie znieczulenia można mieć w ciąży a jeszcze jak mi do leczenia powynajduje coś...
Nic się nie bój. Ja byłam w czwartek, robił mi w znieczuleniu i muszę przyznać, że fajne to było znieczulenie, bo zadziałało szybko, a trzymało krótko. Mam do leczenie jeszcze jeden ząbek i korzeń po ósemce do usunięcia. Potem jeszcze zdejmie mi kamień i finito. Dobrze, że teraz stosuje się specjalne znieczulenia, bo jakby ktoś miał mi na żywca robić zęby to chyba bym urodziła na fotelu.
no-angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 08:55   #4387
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale z powodu moich objawów nie mam siły na nic dosłownie do wszystkiego się zmuszam. jedzenie, ruch, jakiekolwiek sprzątanie, w pracy to tylko patrzę by jak najszybciej wszystko zrobić i uciekać do domku bo mam taką możliwość.

Między czasie byłam u ginekologa i mam termin na 24 kwietnia 2013 roku strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać. Na wizycie okazało się wszystko ok być z maluszkiem, dostałam 2 zdjęcia i wyszło że maluszek ma 6 tygodni i 5 dni jutro będzie miał równe 8 tygodni, ciekawa jestem jak wyjdzie na kolejnym usg czy coś się nie poprzesuwa, ogólnie w ciąży jestem w 8 tygodniu i 5 dniu. Powiem wam że gubię się z tymi tygodniami.

Kolejną wizytę mam na 9.10. i wtedy lekarz powiedział, że będziemy robić badania prenatalne i będziemy rozmawiać o genetycznym powiem wam, że zaczynam się bać. Ale cieszę się z jednej strony z moich objawów bo przynajmniej wiem, że coś się dzieje.

A co do jedzonka to ja wstawiłam już rosołek, i jak mi siły pozwolą robię sałatkę Miałam jechać na grzyby ale samopoczucie nie pozwala

Idę was nadrabiać
Choć nie wiem czy mi się uda bo mam prawie 2 tygodniowe zaległości wybaczcie

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Nic się nie bój. Ja byłam w czwartek, robił mi w znieczuleniu i muszę przyznać, że fajne to było znieczulenie, bo zadziałało szybko, a trzymało krótko. Mam do leczenie jeszcze jeden ząbek i korzeń po ósemce do usunięcia. Potem jeszcze zdejmie mi kamień i finito. Dobrze, że teraz stosuje się specjalne znieczulenia, bo jakby ktoś miał mi na żywca robić zęby to chyba bym urodziła na fotelu.
no-angel a podczas ciąży można znieczulenie mi się zawsze wydawało, że nie podają ciężarnym chyba że teraz jest jakieś specjalne albo może to dla dzieci podają taką maścią smarują o różnych smakach.
Sama muszę się wybrać do dentysty bo zbierałam się pół roku i nie doszłam a mam 4 ząbki do naprawy które regularnie robię co jakiś czas bo wytrzymują max 2-3 latka po leczeniu i od nowa w nich coś się dzieje.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 09:00   #4388
no-angel
Raczkowanie

Można, można - jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży - bez adrenaliny czy noradrenaliny, która obkurcza naczynia krwionośne.
Jedyne co, to dentysta kazał mi poczekać do II trymestru, bo miałam umówioną wizytę wcześniej, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży, mówił, że w I trymestrze w zębach się nie grzebie, chyba, że to jest naprawdę konieczne.
Stary 2012-09-15, 09:10   #4389
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Można, można - jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży - bez adrenaliny czy noradrenaliny, która obkurcza naczynia krwionośne.
Jedyne co, to dentysta kazał mi poczekać do II trymestru, bo miałam umówioną wizytę wcześniej, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży, mówił, że w I trymestrze w zębach się nie grzebie, chyba, że to jest naprawdę konieczne.

no-angel dziękuję za informację w taki razie poczekam do października tragedii nie mam więc ten miesiąc przeżyję tyle co najwyżej zapiszę się z wyprzedzeniem na wizytę.
Stary 2012-09-15, 09:49   #4390
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a henne można w ciązy robić??

Ja kupiłam Perfecta extra slim-serum przeciw rozstepom, ale jak posmarowałam i zaczeły mnie piec uda od razy zmyłam i miałam wizje, ze dzidziusia tez tak piecze;p Można takie kosmetyki stosować w ciązy?Zawze miałam skłonnośc do rozstępów a teraz znów się zaczęły pojawiać... Moze wstarczy zwykła oliwka?
Nas w szkole kosmetycznej uczyli że można, zresztą każda kosmetyczka Ci zrobi
A co do balsamu, czy to jest balsam dla mam czy takipoprostu na rozstępy? Jak taki poprostu to podaj skład bo może mieć substancje drażniące, a zresztą jak Cie piecze to wogole wypadało by zmienić na inny i w razie W wrócić do niego za pare miesięcy
a zwykła oliwka oczywiście wystarczy, albo balsam albo oliwka. Ja oliwke wcieram po kąpieli a wieczorem balsam, jak nie zapomne
Oliwke mam z hippa dziecięcą cudnie pachnie i wogole nie lepi się tylko jest taka fajna
a balsam z babydream z rossmana na rozstępy tylko niestety jego trzeba dlugo wcierac bo długo utrzymuje się biała warstwa, za to po wtarciu skóra jest długo nawilżona ale ani trochę się nie lepi, moge na ten balsam ubrać obcisłe spodnie i nie czuje dyskomfortu
ale się rozpisałam

Dziewczyny a rozpowiedziałyście już tą nowine?
Bo u mnie tylko najblizsza rodzina wie a reszta dowie się hurtem za 1,5 tyg czyli jak bede w 14tc, ale boje się ze dzis juz wszyscy jak przyjdą będą wiedzieć bo brzuch mi rośnie no i nie pije ani nic
zastanawiam się czy czekanie do równego 14 tc na siłe wogole ma sens

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 09:55   #4391
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Nas w szkole kosmetycznej uczyli że można, zresztą każda kosmetyczka Ci zrobi
A co do balsamu, czy to jest balsam dla mam czy takipoprostu na rozstępy? Jak taki poprostu to podaj skład bo może mieć substancje drażniące, a zresztą jak Cie piecze to wogole wypadało by zmienić na inny i w razie W wrócić do niego za pare miesięcy
a zwykła oliwka oczywiście wystarczy, albo balsam albo oliwka. Ja oliwke wcieram po kąpieli a wieczorem balsam, jak nie zapomne
Oliwke mam z hippa dziecięcą cudnie pachnie i wogole nie lepi się tylko jest taka fajna
a balsam z babydream z rossmana na rozstępy tylko niestety jego trzeba dlugo wcierac bo długo utrzymuje się biała warstwa, za to po wtarciu skóra jest długo nawilżona ale ani trochę się nie lepi, moge na ten balsam ubrać obcisłe spodnie i nie czuje dyskomfortu
ale się rozpisałam

Bo u mnie tylko najblizsza rodzina wie a reszta dowie się hurtem za 1,5 tyg czyli jak bede w 14tc, ale boje się ze dzis juz wszyscy jak przyjdą będą wiedzieć bo brzuch mi rośnie no i nie pije ani nic
To taki zwykly na rozstępy- piecze,a a wlasciwie ni piecze ni chłodzi bo podobno ma tak być-bo jest mentol i kofeina czy cos takiego....Tak myslałam, ze wróce do niego po porodzie dopiero, a teraz kupie mcos delikatniejszego.

Ja po wizycue w 11t3d zaczelam powolutku mówić najbliższym (wiedzieli w pracy- bo miałam l4. i nasi rodzice), teraz jeszcze nie wszyscy wiedzą, ale stwierdziłam, ze co ma być to będzie i skoro u mnie juz troche widac nie ma co nasiłe ukrywac i zaprzeczać, bo sprawne oko i bystry rozum zaraz zczai o co kaman Teraz czekam do wtorkowej wizyty bedzie to 14t5d i pewnie jesli z Boża pomocą wszystko będzie dobrze dowie się reszta świata

MAm schizy, ze mi brzuch nie rośnie...Wydawało mi się, że od 10tyg. był już taki spory, a teraz jakby w miejscu stanął. Miejmy nadzieję, że to tylko moje paranoje!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 10:03   #4392
ciekawska89
Raczkowanie

hej dziewczyny

przyjmiecie mnie do siebie?
według miesiączki jest 8t2d, według usg 7t4d, długość zarodka 10mm
panikara ze mnie z natury wiec ciągle sie czymś martwię,a to tym że nie przytyłam nawet grama, nie mam wzmożonego apetytu , mdłości bardzo sporadyczne. ale za to jestem ciągle zmęczona senna, no i najczęstsze sformułowanie ,które ostatnio pada z mich ust to " ale się wkurzyłam"
ciekawska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:09   #4393
no-angel
Raczkowanie

Cytat:
To taki zwykly na rozstępy- piecze,a a wlasciwie ni piecze ni chłodzi bo podobno ma tak być-bo jest mentol i kofeina czy cos takiego....Tak myslałam, ze wróce do niego po porodzie dopiero, a teraz kupie mcos delikatniejszego.
No kofeina w kosmetykach w ciąży nie jest wskazana, więc rzeczywiście może sięgnij po coś innego. Może z bluszczem - zbliżone działanie, a bezpieczny. Unikaj także alg i kosmetyków o działaniu drenującym.
Stary 2012-09-15, 10:12   #4394
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
No kofeina w kosmetykach w ciąży nie jest wskazana, więc rzeczywiście może sięgnij po coś innego. Może z bluszczem - zbliżone działanie, a bezpieczny. Unikaj także alg i kosmetyków o działaniu drenującym.
Dziękówa za rady
Stary 2012-09-15, 10:32   #4395
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

U mnie wie parę osób i wszyscy zachwyceni (;
Nie wiedzą za to rodzice mojego tżta o co właśnie bardzo się pokłóciliśmy... No bo nie mam pojęcia czemu im nie chce powiedzieć, zachowuje się jakby miał lat 17 a nie 27...
Szkoda gadać...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:35   #4396
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Moderna

ktore z Ikei?

My tez chcemy wlasnie mebelki z ikea

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/

niestety kupimy tylko łóżeczko, ponieważ przewijak nam się już nie zmieści, mamy malutkie mieszkanko
Mi też się podoba z ikei, z serii Hansvik Jest takie słodkie, w starym stylu W ogóle ten regał z przewijakiem też jest super ale nie mamy tyle miejsca w sypialni
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/
Cytat:
Mam do nadrobienia ostatnie 5 stron, ale...
kurcze, megi... Tych lekarzy ze szpitala to nawet nie skomentuję... Ale Twoja gin to też najdelikatniejsza nie jest Rozumiem, że w ten sposób chciała Cię przekonać, że to ONA miała rację a nie ci lekarze ze szpitala... Ale mogłaby sobie oszczędzić takich durnych komentarzy Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze Zresztą nie może być inaczej
Cytat:
Witam
Jestem tu nowa, jestem w 8tygodniu ciązy termin mam na 21.04 jestem dziś strasznie zawiedziona z niecierpliwością czekałam na 1 USG na ktorym byłam dziś i trafiłam na tak okropną lekarke, nie dość że nie dostałam zdjęć z USG to nawet monitoru nie obróciła w moją strone a kiedy ja oto poprosiłam usłyszłam że tam i tak niewiele widac a ona nie ma czasu bo ma jeszcze kilka pacjentek na badanie... Nawet nie powiedziała nic na temat tego co tam widzi dopiero w gabinecie u mojej ginekolog dowiedziałam się że dzidzia ma 8,5mm.
Cytat:
Ja mam 8 tydzień i 5dni xD no faktycznie ciekawie to liczą ja póki co mam termin wyliczony z okresu, za miesiąc będę miała wyliczony z USG. Jestem strasznie zawiedziona tak chciałam zobaczyć kruszynke tym bardziej że rok temu usłyszałam wyrok że prawdopodobnie mogę nie mieć dziecka a jeśli to po dlugim leczeniu i teraz ta niespodziewana ciąża dala nam tyle szczęścia na następne USG pójde chyba prywatnie bo w tej przychodni do której chodzę tylko ta baba rozbi USG. Wogole całokształ tego badania był przerażający wyobraż sobie zrobienie USG siedmiu kobietą w 10 minut jedną badała a 2 rozebrane już w kolejce stały, nawet słowa do pacjentki tylko dyktowała pielegniarce co ma pisać no tragedia wyglądało to jakby na rzeź nas wysyłali grupkami jak poprosiłam żeby przy okazji na jajniki spojrzala bo mnie cały bok boli chyba od jajnika to ta do mnie że to macica no niech jej będzie że macice mam na boku koło nerek dopiero moja gin mi wytłumaczyła że wiązadła od jajników się rozciągaja bo macica rośnie i to przez to mnie boli...
Cytat:
Dziś gin powiedział że za okolo miesiąc kolejne USG w czwartek będę tam znowu z wynikami z grupą krwi i ma mi dac skierowanie i termin mi wyznaczyc ale chyba postaram się iść prywatnie bo tym dzisiejszym dniem jestem strasznie zniesmaczona i jestem przekonana że następne USG będzie takie samo a strasznie mi zależy na tym żeby zobaczyć mojego dzidzusia i dostać zdjęcia. Również pozdrawiam
witaj Paula Straszna ta lekarka Koniecznie idź do jakiegoś prywatnego... Przynajmniej raz kiedyś żeby na spokojnie dzidziusiowi się przyjrzeć Kurcze, nie wiem jak można być takim nieczułym babsztylem.. Co ona? Sama nie ma dzieci? Nie rozumie jaka każda wizyta na badaniu i usg jest ważna dla przyszłych rodziców?
Cytat:
witaj Zapraszamy

Cytat:
oj, biedulka W poniedziałek wracasz? Zleci, Kochana

Cytat:
u mnie chyba większość rodziny i bliższych znajomych wie Jak pojechaliśmy powiedzieć rodzicom, gdy byam w 6 tygodniu, to była akurat impreza rodzinna, wiec siostra i mama nie wytrzymały i wyklepały komu się dało No a w pracy powiedziałam koleżankom tuż przed moim urlopem, tj. w 5 tygodniu... a po 2 tygodniach dowiedzial sie kierownik, bo przyniosłam zwolnienie Też się strasznie bałam o tym mówić... ale co ma być to będzie
Cytat:
MAm schizy, ze mi brzuch nie rośnie...Wydawało mi się, że od 10tyg. był już taki spory, a teraz jakby w miejscu stanął. Miejmy nadzieję, że to tylko moje paranoje!
klementyna, mi raczej tez od 3 tygodni nie rośnie, ale ja nie schizuję z tego powodu. po prostu wiem, że jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to naprawdę jadłam jak świnka i wtedy przybrałam za dużo. A teraz jak już trochę ustały nudności i mdłości, jem troszkę mniej i nie obżeram się tak na noc jak na początku... więc w końcu zaczynam czuć, ze to co widzę to faktycznie zaczyna być tylko brzuch ciążowy a nie brzuch ciążowy pół na pół z tłuszczykiem Pamiętaj, że kobieta teoretycznie wcale nie powinna przybierać na wadze w 1 trymestrze - tzn., to wcale nie jest dzidziusiowi potrzebne do szcześcia i rozwoju Teraz dopiero powinny się zacząć powoli powiększać nasze brzuszki
Stary 2012-09-15, 10:36   #4397
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ile ma pączków? Mój obecnie dwupędowy ma 7 kwiatków i jeszcze 5 pączków do rozwinięcia i radzi sobie dobrze
Pędów i pąków ma co nie miara... dołączam zdjęcie...

Co do mówienia - my powiedzieliśmy rodzicom (moja mama wiedziała jeszcze przed wizytą - nie umiałam najbliższej mi kobitki trzymać w niewiedzy). Wie również siostra męża z mężem... moje przyjaciółki.
Nie lubię niezręcznych sytuacji i kiedy byliśmy na imprezie u bardzo bliskich znajomych i nie piłam, i byłam ledwo żywa też się przyznaliśmy. Wiem, że nie chcą dziewczyny zapeszać... ale z drugiej strony czy wyrzekanie się, albo udawanie, że nic się nie dzieje nie wydaje się Wam jeszcze bardziej... zapeszające, ale te złe rzeczy? Jak ktoś nie pyta - nie mówię, ale to taka przyjemność móc cieszyć się z najbliższymi osobami tym szczęściem!

wchłonęłam wręcz na śniadanko tosta z serkiem białym i dżemem wiśniowym... niebo w gębie ! idę po następne!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1059_.jpg (34,9 KB, 17 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:39   #4398
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Nie wiedzą za to rodzice mojego tżta o co właśnie bardzo się pokłóciliśmy... No bo nie mam pojęcia czemu im nie chce powiedzieć, zachowuje się jakby miał lat 17 a nie 27...
Może się wstydzi powiedzieć rodzicom Jak mówiliśmy moim teściom to mi głupio było - bo już miałam wizję jak to oni sobie wizualizują jak do tego doszło....

Ah! i wykonałam dzisiaj pierwsze 2 zdjęcia do fotodokumentacji ciąży

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-09-15 o 10:41
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:41   #4399
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków, jesteście nieocenione.
Super, że z dzidziusiem wszystko dobrze

Cytat:
Wiecie co? Cały dzień myślę o tym goleniu przez tatę... no nie mieści mi się to w pale! W związku z tym korzystając, że jestem dzisiaj sama w domciu - mąż wyszedł (czytaj: chleje) z kolegami z pracy - idę do łazienki na golenie, wyrywanie i inne zabiegi... wreszcie odżyłam po tych sennościach i mdłościach, kiedy to umycie głowy sprawiało mi "ból" więc pora wrócić do świata żywych. Bo jak do tej pory to byłam "żywym trupem"
Obrzydliwe jest to golenie przez tatę, blee. Ja w poprzednich ciążach do końca dawałam radę, więc nie jest tak źle
Ja też bardzo odżyłam ostatnio. W sumie tylko kilka dni od początku ciąży męczyły mnie objawy, takie jak mdłości, ale teraz czuję, że odzyskuję wszystkie siły
Cytat:
Masakra... Nie wspomnę nawet o sprawie tej szczepionki, ale po prostu nie mogę pojąć, jak lekarz może powiedzieć do ciężarnej pacjentki, żeby modliła się, żeby dziecku nic nie było Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Moja córka też ma Rh -.

Cytat:
Jestem tu nowa, jestem w 8tygodniu ciązy termin mam na 21.04 j.
Witaj Chyba powinnaś zmienić lekarkę Nie warto teraz się denerwować. Jest całe mnóstwo oddanych zawodowi lekarzy

Cytat:
Ja nie stosuję. Teraz głownie dbam o nawilżenie skóry. To moja trzecia ciąża. W poprzednich smarowałam dokładnie brzuch, uda, piersi i obeszło się bez rozstępów. Dlatego głównie nawilżanie

Cytat:
Miłej zabawy. Wiem co czujesz, bo ja też nie lubię zostawiać swoich córek Postaraj się nie myśleć cały czas o dziecku, bo na pewno ma dobrą opiekę, a Ty odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale z powodu moich objawów nie mam siły na nic dosłownie do wszystkiego się zmuszam. jedzenie, ruch, jakiekolwiek sprzątanie, w pracy to tylko patrzę by jak najszybciej wszystko zrobić i uciekać do domku bo mam taką możliwość.

Między czasie byłam u ginekologa i mam termin na 24 kwietnia 2013 roku strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać. Na wizycie okazało się wszystko ok być z maluszkiem, dostałam 2 zdjęcia i wyszło że maluszek ma 6 tygodni i 5 dni jutro będzie miał równe 8 tygodni, ciekawa jestem jak wyjdzie na kolejnym usg czy coś się nie poprzesuwa, ogólnie w ciąży jestem w 8 tygodniu i 5 dniu. Powiem wam że gubię się z tymi tygodniami.
Super, że z maluszkiem wszystko ok
Co do zmęczenia, to też je czułam, ale od początku 11 tygodnia zniknęło i czuję się bardzo dobrze, mam nadzieję, że i u Ciebie niedługo się poprawi

Cytat:
Napisane przez ciekawska89 Pokaż wiadomość

panikara ze mnie z natury wiec ciągle sie czymś martwię,a to tym że nie przytyłam nawet grama, nie mam wzmożonego apetytu , mdłości bardzo sporadyczne. ale za to jestem ciągle zmęczona senna, no i najczęstsze sformułowanie ,które ostatnio pada z mich ust to " ale się wkurzyłam"
Cześć Co do wkurzania, to niestety burza hormonów Trzeba się przyzwyczaić

Strasznie pędzicie Trudno Was nadrobić
Co do mówienia o ciąży, to u mnie wie pracodawca, przyjaciele i najbliższa rodzina
i coraz dłużej, i coraz więcej.

Edytowane przez Lilo123
Czas edycji: 2012-09-15 o 10:46
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:53   #4400
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Dzień dobry!
Myśle że możesz go dokończyć, ale ogólnie kosmetyki antycellulitowe i ujędrniające nie są dobre w ciąży, bo ciało się ujędrnia, napina i przez to szybciej pęka-rozstępy. Dlatego nawilżające przede wszystkim!
No właśnie, ja też tylko zwykłych nawilżających/ujędrniających balsamów używam

Cytat:
3maj sie i wcinaj czosnek! Podobno na gardło można też tamtun verde.

Dziewczyny a ja zajadam się misiami-żelkami z lidla...
Czosnek wcinam, na śniadanko spałaszowałam jajecznicę z 2-ch jajek z cebulką i papryką i bułeczkę z masłem i posiekanym czosnkiem
Gardło mnie nie boli, przynajmniej na razie
A misiami i innymi żelkami też się napycham, aż wstyd...

Cytat:
U mnie wie moja Mama, jedna psiapsióła (bo akurat spotkałyśmy się następnego dnia po tym, jak zrobiłam test no i nie wytrzymałam ) i 2 osoby z pracy, z którymi siedzę w pokoju, bo jednak trudno to ukryć, jak z kimś spędza się te 8 godzin dziennie ). No i lekarze wiedzą, do których chodzę

Cytat:
hej dziewczyny

Witamy A to na kiedy masz termin?

Siedzę zasmarkana w łóżku, ale mam laptopa, książki i tv, więc na pewno nie będę się nudzić
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 10:53   #4401
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Może się wstydzi powiedzieć rodzicom Jak mówiliśmy moim teściom to mi głupio było - bo już miałam wizję jak to oni sobie wizualizują jak do tego doszło....

Alez sie uśmiałam, to jak to, kiedy dzieci odkrywają, że ich rodzice musieli kiedyś "To" robić, skoro oni sa na świecie
Ja tesciowej nawet pierwszej powiedziałam, bo akurat byliśmy w wakacje u nich a oni mają maliny i musiałam się jakoś wykręcić ze zrywania malin po 7godzin dziennie w pełnym słońcu Ale przyjęła to bardzo hmmmm normalnie, po prostu przyjeła do wiadomości i tyle, chyba tak po pierwszym #. Moi natomiast bardzo sie ucieszyli i skaczą nade mną cały czas, tesciowie traktują tą wiaodmośc jako cos naturalnego,ale tez się cieszą

A dziś po południu- (nie ma co się zbytnio spieszyć) zamierzam się wziącv za swoją prace podyplomową, bo jestem w czarnej D........ziurze. A obrona w styczniu. Brrrr Brzuchatą może przepuszczą bez problemu;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-09-15 o 10:56
Stary 2012-09-15, 11:24   #4402
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a co do terminu z usg to do 10 tyg się wyznacza. bo później dziecko rośnie w różnym tempie. nie powiedziała ci ginka na ile tyg i dni te 8,5mm wyglada?
chociaż mi lekarz nie wyznaczył wcale terminu z USG tylko wg OM i tak wpisał w kartę ciąży.

Cytat:
Sprawdź też czy ten peeling nie ma kofeiny, zielonej herbaty itp. co jest zabronione w ciąży Mój antycellulitowy z lirene nie ma nic takiego
zielonej herbaty nie można w ciąży?? ale w kosmetykach czy do picia też?? bardzo lubię zielona herbatę (pić)...

Cytat:
Uffff... ale bać się będę z zasady, że to dentystka. nie lubię dentystów... jakoś mi nieswojo i dziwnie jak mi ktoś w zębach grzebie. już wolę wizyty u gina niż u dentysty.

Cytat:
to ja w poniedziałek będę w ostatnim dniu I trymestru, we wtorek zaczniemy 14 tydzień, czyli II trymestr, więc akurat.

Cytat:

też lubię balsam z babydream, długo się rozprowadza, dlatego po prostu biorę mniej i wtedy jest ok

u nas wiedzą rodzice i dalsza rodzina męża, bo u niego nie da się powiedzieć nic tylko rodzicom, następnego dnia wszyscy wiedzą. moja dalsza rodzina nie wie, moja mama nic nie mówi, ale za tydzień mamy wesele w rodzinie, więc pewnie się dowiedzą. to już będzie początek II trymestru, więc chyba dobry czas, żeby powiedzieć. ja nie chcę ani na siłę nikogo informować, ani udawać, że nie ma ciąży, jak będzie o tym rozmowa, albo pytania czemu nie piję nic to po prostu powiem. w pracy wiedzą, raz, że jestem na zwolnieniu to osoby, z którymi współpracuję się dowiedziały, a dalsi pracownicy, z którymi bardzo rzadko rozmawiam, cóż, też wiedzą, dużo o mnie wiedzą, za dużo. czasem na prawdę mnie to wkurzało, ale takie uroki pracy z kimś gadatliwym z rodziny

Cytat:
wczoraj do takiego samego wniosku doszłam. wpadłam w panikę, że brzuch mi nie rośnie, a wręcz się zmniejszył ale mniej niż tydzień temu byłam na usg, dziecko rośnie prawidłowo, więc może to moje schizy tylko, może po prostu jem teraz mniej niż na początku ciąży.

dzisiaj idę na wieczór panieński, nie mam się w co ubrać. wyciągnęłam z szafy sukienkę/tunikę, całą zapinaną z przodu na guziki, ale nie mieszczę się w nią miałam ją na sobie dosłownie parę razy, droga była i chyba będę musiała oddać siostrze, bo jak mi po ciąży zostanie troszkę ciała to tym bardziej w nią już nie wejdę, bo obcisła dosyć była.

mąż mnie dziś załamał, kazałam mu sprawdzić czy ma co na siebie założyć na wesele, wyjął z szafy koszulę, ja patrzę z daleka i już coś mnie trafia, mówię, że ona nie była prana, a on mi wmawia, że na pewno była (i chyba krasnoludki wyprasowały ją na górze i wygniotły na dole tak jakby w spodnie była wpuszczona ) właśnie pralka kończy pranie z tą koszulą... mój tata te ostatnio taki numer wywinął, mama wsadziła mu do pralki koszule, żeby miał na wyjazd, pralka pierze, a on mówi, że w szafie jeszcze jest jedna brudna...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 11:33   #4403
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz... tylko kiedy jego siostra urodziła to oni wspominali że teraz czekają na nas więc okazja była... tyle że on pominął ją milczeniem. Niedługo 14 tyd będzie...
Może najlepiej niech z porodówki do nich zadzwoni z 'dobrą nowiną'
Mi osobiście byłoby conajmniej przykro gdyby moje dziecko tak późno mnie poinformowało, szczególnie że wiedzą już inne osoby.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 11:50   #4404
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz włosy mi rosną w takim tempie, że golić nogi powinnam 2 razy dziennie;p
mam to samo jak zaroslak sie czuje...

Cytat:
w pierwszej ciazy powiedzielismy rodzicom i rodzenstwu (5 osob mieszkajacych setki i tysiace km od siebie, od nas)... chcielismy czekac do 12tc... po # mowilam kazdemu kto chcial sluchac (gdyby nie forum - chyba bym zameczyla otoczenie).
Teraz nie robilam tajemnicy. bez unikow, zbywania. pytanie - odpowiedz. zwlaszcza, ze jestem lezakujaca, wiec trudno by bylo ukryc prawde.

Cytat:
panikara ze mnie z natury
nie martw sie Panika to moje drugie imie w kupie razniej!

Cytat:
chociaż mi lekarz nie wyznaczył wcale terminu z USG tylko wg OM i tak wpisał w kartę ciąży.
a masz rozjazd?

Cytat:
dzisiaj idę na wieczór panieński, nie mam się w co ubrać.
heh... mam nadzieje ze cos znajdziesz

Ugotowalam sobie kukurydze... aaaa! dlaczego mam taka mala zamrazalke

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 11:51   #4405
anika_s
Wtajemniczenie

ja piernicze dziewczyny mam 2 wesela 22-09 i 6 - 10 (mojej siostry rodzonej) i oczywiście nie mam się w co ubrać
2 tygodnie chodzę po mieście, galeriach itp i kicha. jestem tak wkurzona nie wiem gdzie jeszcze jechać żeby sobie coś fajnego , innego i eleganckiego zarazem sprawic, nie mówiąc juz o butach i dodatkach.zastanawiam sie nad allegro ale nie wiem czy akurat kupować sukienki przez neta do dobry pomysł. Gdzie sie do jasnej chole.. ubierają ci wszyscy ludzie!!!!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:04   #4406
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

zmień ginekologa naprawdę, nie warto.
a co do terminu z usg to do 10 tyg się wyznacza. bo później dziecko rośnie w różnym tempie. nie powiedziała ci ginka na ile tyg i dni te 8,5mm wyglada?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witaj Paula Straszna ta lekarka Koniecznie idź do jakiegoś prywatnego... Przynajmniej raz kiedyś żeby na spokojnie dzidziusiowi się przyjrzeć Kurcze, nie wiem jak można być takim nieczułym babsztylem.. Co ona? Sama nie ma dzieci? Nie rozumie jaka każda wizyta na badaniu i usg jest ważna dla przyszłych rodziców?
Cytat:
Napisane przez Lilo123 Pokaż wiadomość
Witaj Chyba powinnaś zmienić lekarkę Nie warto teraz się denerwować. Jest całe mnóstwo oddanych zawodowi lekarzy
Cytat:
Witaj! Musisz zmienić USG bo o czyms takim to jeszcze nie słyszałam.. przeciez nawet jak nic nie widac a widac samą kropke to i tak człowieka cieszy a w 8tc to już dużo widać

Jak to rozebrane w kolejce? Przy sobie?!

No w tej przychodni jest 4 lekarzy gin ale USG robi tylko jedna i ona przy USG nie powiedziała NIC, nawet ile ma dzidziu, dopiero od pielegniarki dostalam kartke na którj pisalo ile ma dzidzia i pecherzyk i tylko tyle. Moja ginekolog jest super naprawde jestem z niej bardzo zadowolna powięca mi dużo czasu wczoraj za czas mojej wizyty tamta zdążyla przyjąć 4 pacjentki. No muszę przyznać że mnie też zszokowało to że trzeba się rozbierać przy innych pacjentkach Dziweczyny a nie orientujecie się może czy ze skierowaniem na usg od mojej gin mogę iść gdzie indziej na usg czy tylko w tej przychodzi? Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z dentystą? Czy do porodu muszę mieć zęby wszystkie wyleczone? Bo mam jednego do wyrwania ale mnie nie boli więc jakoś się z nim nie spiszyłam Teoretycznie dziś zaczyna się 9tc
sercu na pół złamanym
i ramionach rozpaczliwie pustych
po imionach nie nadanych
i łzach w ukryciu wylanych
po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy
22Paula22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:17   #4407
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wszyscy wiedzą, rodzice i rodzeństwo i dowiedzieli się hmm niespełna godzinę po tym jak poinformowałam tż No niewytrzymał tż musiał powiedzieć od razu leciał do rodziców, natomiast dalsza rodzina dowiedziała się w dzień mojej wizyty u ginekologa po czym 3 dni później były chrzciny w rodzinie tż to już wtedy wszyscy naprawdę się dowiedzieli. Nawet się na tych chrzcinach poryczałam bo ja podchodzę składać rodzicom dziecka życzenia gratulować chcę a tu zonk bo nie doszłam do słowa jak mnie obskoczyli i mi życzenia składali. Moja dalsza rodzina nie wie ale z nimi nie mam takiego kontaktu tak więc Ci co powinni to wiedzą. Przyjaciółka razem ze mną się dowiedziała
Stary 2012-09-15, 12:19   #4408
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja powiedziałam jeszcze przed wizytą a po Becie nie mogłabym wytrzymać do końca I trymestru. Nie zakładałam, że coś złego się stanie. Oczywiście nie rozpowiadam na prawo i lewo i nie obwieszczam tysiąca zdjęć i informacji na portalach społecznościowych jak np. moja kuzynka! porażka.... cały świat wie kiedy miała mdłości, kiedy zwracała a kiedy jakieś zachcianki itd.

Cytat:
hej dziewczyny

hej hej gratulacje!

[QUOTE=Sorceresss;36540322]Pędów i pąków ma co nie miara... dołączam zdjęcie...

Ale będzie piękny jak wszystkie rozkwitną

Cytat:

mąż mnie dziś załamał, kazałam mu sprawdzić czy ma co na siebie założyć na wesele, wyjął z szafy koszulę, ja patrzę z daleka i już coś mnie trafia, mówię, że ona nie była prana, a on mi wmawia, że na pewno była (i chyba krasnoludki wyprasowały ją na górze i wygniotły na dole tak jakby w spodnie była wpuszczona ) właśnie pralka kończy pranie z tą koszulą... mój tata te ostatnio taki numer wywinął, mama wsadziła mu do pralki koszule, żeby miał na wyjazd, pralka pierze, a on mówi, że w szafie jeszcze jest jedna brudna...
skąd ja to znam hehehe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:26   #4409
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny

witaj
Cytat:

zielonej herbaty nie można w ciąży?? ale w kosmetykach czy do picia też?? bardzo lubię zielona herbatę (pić)...

to ja w poniedziałek będę w ostatnim dniu I trymestru, we wtorek zaczniemy 14 tydzień, czyli II trymestr, więc akurat.
ja też mam termin porodu wyznaczony wg ostatniej miesiączki... i to nawet nie gin mnie o nim poinformowała, tylko recepcjoniska, która po wyjściu z gabinetu mi kartę ciąży uzupelniała. I potem jak byłam na kilku usg, to moja gin nic nie wspinala o zmianie tp, pomimo tego że czasem nawet 4 dni różnicy były

no właśnie... To co z tą zielona herbatą (do picia?) Bo ja wczoraj szukałam imbirowej i tylko zieloną z imbirem znalazlam I teraz nie wiem czy mogę ją pić...

A ten drugi trymestr to już nie wiem od kiedy liczyć Mi wg OM wczoraj rozpoczął się 14 tydzień... Ale czy to oznacza, że to już 2 trymestr? Bo opinie różnie są
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wiesz... tylko kiedy jego siostra urodziła to oni wspominali że teraz czekają na nas więc okazja była... tyle że on pominął ją milczeniem. Niedługo 14 tyd będzie...
Może najlepiej niech z porodówki do nich zadzwoni z 'dobrą nowiną'
Mi osobiście byłoby conajmniej przykro gdyby moje dziecko tak późno mnie poinformowało, szczególnie że wiedzą już inne osoby.
no to faktycznie troszku dziwnie A rozmawialiście o tym? Może nie chce zapeszać?
Stary 2012-09-15, 12:29   #4410
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/

niestety kupimy tylko łóżeczko, ponieważ przewijak nam się już nie zmieści, mamy malutkie mieszkanko
Ja sie czaje tez na to lozeczko

Bylismy dzisiaj w Ikei troszke poogladac i ze wszystkich lozeczek, to z serii Sundvik bylo najstabilniejsze i najlepiej wykonane
Ale ceny niezle sie roznia, w PL 300 zl, u nas 400
Ja planuje kupic przewijak z tej samej serii, ale nie jestem przekonana na 100% - moze kupimy jakis uzywany..
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/ - bardzo stabilny, nie chwieje sie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości