|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- łoooooooooo w Gdańsku urodziły się czworaczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
no-angel no to super !
megi a nie da się nic zrobić/ sprawdzić teraz ? Tak czy owak dziwna ta ginekolog, wydaje mi się że zamiast proponować Ci jakieś rozwiązania w sytuacji, to wizyty u niej i jej komentarze kosztują Cię dużo nerwów nie wskazanych w ciąży... A poza tym dzień dobry ![]()
![]() |
#4383 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ja też dziś robie odnowę bom brzydka więc paznokcie, henna i makijaż obowiązkowo ![]() Oprócz tego sprzątam też mieszkanie bo dziś robimy małą parapetówkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz przy łyżeczkowaniu mimo że sam zawiózł mnie do szpitala i oddał w ręcę lekarza to nie bylo miło.. bo on jest z powołania a tamten nie więc takby troche przeciwko sobie... Za to przyszła inna lekarka i była dla mnie jak miód-mojego dr przyjaciólka. Twoja gin robiła mi wtedy USG i wogole pare inny rzeczy i nie moge niz złego powiedzieć, mimo że miała bardzo zawziętą mine a ja wiadomo byłam zestresowana to wszystko robiła delikatnie i tak jak trzeba ![]() rodziłaś sama czy z TŻ? Bo ja napewno z TŻ jak się uda... Moja siostra przy drugim porodzie była sama bo jakaś infekcja była i szwagier nie mógł wejść.. ale mu było przykro.. Ty się nawet nie masz nad czym zastanawiać skoro Twoja lekarka jest tutaj ![]() Witaj! Musisz zmienić USG bo o czyms takim to jeszcze nie słyszałam.. przeciez nawet jak nic nie widac a widac samą kropke to i tak człowieka cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawdź też czy ten peeling nie ma kofeiny, zielonej herbaty itp. co jest zabronione w ciąży ![]() Cytat:
![]() Widze że też już masz aniołka... fajnie że do nas dołączyłas ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4384 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mam bujna wyobraznie, ale na takie 'badanie' bym nie wpadla... witaj ![]() widzialam. ale kruszynki ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ja przez wyposzczenie mam strasznie kosmate mysli. i jeszcze chlop nad morzem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4385 | ||||
Zakorzenienie
|
w 12 tyg. odstawic folik i zacząc pregne plus i 2x2 magne b6.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a ja zajadam się misiami-żelkami z lidla...A na obiad wymysliłam sobie zapiekankę z makaronem i kurczakiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale z powodu moich objawów nie mam siły na nic dosłownie do wszystkiego się zmuszam. jedzenie, ruch, jakiekolwiek sprzątanie, w pracy to tylko patrzę by jak najszybciej wszystko zrobić i uciekać do domku bo mam taką możliwość. Między czasie byłam u ginekologa i mam termin na 24 kwietnia 2013 roku ![]() Kolejną wizytę mam na 9.10. i wtedy lekarz powiedział, że będziemy robić badania prenatalne i będziemy rozmawiać o genetycznym powiem wam, że zaczynam się bać. Ale cieszę się z jednej strony z moich objawów bo przynajmniej wiem, że coś się dzieje. A co do jedzonka to ja wstawiłam już rosołek, i jak mi siły pozwolą robię sałatkę ![]() ![]() Idę was nadrabiać ![]() Choć nie wiem czy mi się uda bo mam prawie 2 tygodniowe zaległości wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sama muszę się wybrać do dentysty bo zbierałam się pół roku i nie doszłam a mam 4 ząbki do naprawy które regularnie robię co jakiś czas bo wytrzymują max 2-3 latka po leczeniu i od nowa w nich coś się dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Raczkowanie
|
Można, można - jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży - bez adrenaliny czy noradrenaliny, która obkurcza naczynia krwionośne.
Jedyne co, to dentysta kazał mi poczekać do II trymestru, bo miałam umówioną wizytę wcześniej, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży, mówił, że w I trymestrze w zębach się nie grzebie, chyba, że to jest naprawdę konieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no-angel dziękuję za informację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do balsamu, czy to jest balsam dla mam czy takipoprostu na rozstępy? Jak taki poprostu to podaj skład bo może mieć substancje drażniące, a zresztą jak Cie piecze to wogole wypadało by zmienić na inny i w razie W wrócić do niego za pare miesięcy ![]() a zwykła oliwka oczywiście wystarczy, albo balsam albo oliwka. Ja oliwke wcieram po kąpieli a wieczorem balsam, jak nie zapomne ![]() Oliwke mam z hippa dziecięcą cudnie pachnie i wogole nie lepi się tylko jest taka fajna ![]() a balsam z babydream z rossmana na rozstępy tylko niestety jego trzeba dlugo wcierac bo długo utrzymuje się biała warstwa, za to po wtarciu skóra jest długo nawilżona ale ani trochę się nie lepi, moge na ten balsam ubrać obcisłe spodnie i nie czuje dyskomfortu ![]() ale się rozpisałam ![]() Dziewczyny a rozpowiedziałyście już tą nowine? Bo u mnie tylko najblizsza rodzina wie a reszta dowie się hurtem za 1,5 tyg czyli jak bede w 14tc, ale boje się ze dzis juz wszyscy jak przyjdą będą wiedzieć bo brzuch mi rośnie no i nie pije ani nic ![]() zastanawiam się czy czekanie do równego 14 tc na siłe wogole ma sens ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycue w 11t3d zaczelam powolutku mówić najbliższym (wiedzieli w pracy- bo miałam l4. i nasi rodzice), teraz jeszcze nie wszyscy wiedzą, ale stwierdziłam, ze co ma być to będzie i skoro u mnie juz troche widac nie ma co nasiłe ukrywac i zaprzeczać, bo sprawne oko i bystry rozum zaraz zczai o co kaman ![]() ![]() MAm schizy, ze mi brzuch nie rośnie...Wydawało mi się, że od 10tyg. był już taki spory, a teraz jakby w miejscu stanął. Miejmy nadzieję, że to tylko moje paranoje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4392 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() przyjmiecie mnie do siebie? ![]() według miesiączki jest 8t2d, według usg 7t4d, długość zarodka 10mm ![]() panikara ze mnie z natury ![]() ![]()
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
No kofeina w kosmetykach w ciąży nie jest wskazana, więc rzeczywiście może sięgnij po coś innego. Może z bluszczem - zbliżone działanie, a bezpieczny. Unikaj także alg i kosmetyków o działaniu drenującym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiedzą za to rodzice mojego tżta o co właśnie bardzo się pokłóciliśmy... No bo nie mam pojęcia czemu im nie chce powiedzieć, zachowuje się jakby miał lat 17 a nie 27... ![]() Szkoda gadać...
![]() |
![]() |
#4396 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mówienia - my powiedzieliśmy rodzicom (moja mama wiedziała jeszcze przed wizytą - nie umiałam najbliższej mi kobitki trzymać w niewiedzy). Wie również siostra męża z mężem... moje przyjaciółki. Nie lubię niezręcznych sytuacji i kiedy byliśmy na imprezie u bardzo bliskich znajomych i nie piłam, i byłam ledwo żywa też się przyznaliśmy. Wiem, że nie chcą dziewczyny zapeszać... ale z drugiej strony czy wyrzekanie się, albo udawanie, że nic się nie dzieje nie wydaje się Wam jeszcze bardziej... zapeszające, ale te złe rzeczy? Jak ktoś nie pyta - nie mówię, ale to taka przyjemność móc cieszyć się z najbliższymi osobami tym szczęściem! wchłonęłam wręcz na śniadanko tosta z serkiem białym i dżemem wiśniowym... niebo w gębie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ah! i wykonałam dzisiaj pierwsze 2 zdjęcia do fotodokumentacji ciąży ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-09-15 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4399 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też bardzo odżyłam ostatnio. W sumie tylko kilka dni od początku ciąży męczyły mnie objawy, takie jak mdłości, ale teraz czuję, że odzyskuję wszystkie siły ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zmęczenia, to też je czułam, ale od początku 11 tygodnia zniknęło i czuję się bardzo dobrze, mam nadzieję, że i u Ciebie niedługo się poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Strasznie pędzicie ![]() ![]() Co do mówienia o ciąży, to u mnie wie pracodawca, przyjaciele i najbliższa rodzina ![]()
To moja miłość mi karze codziennie czytać w twej twarzy. W jedynej twarzy, jak w trudnej księdze i coraz dłużej, i coraz więcej. Edytowane przez Lilo123 Czas edycji: 2012-09-15 o 10:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gardło mnie nie boli, przynajmniej na razie ![]() A misiami i innymi żelkami też się napycham, aż wstyd... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Siedzę zasmarkana w łóżku, ale mam laptopa, książki i tv, więc na pewno nie będę się nudzić ![]()
![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tesciowej nawet pierwszej powiedziałam, bo akurat byliśmy w wakacje u nich a oni mają maliny i musiałam się jakoś wykręcić ze zrywania malin po 7godzin dziennie w pełnym słońcu ![]() ![]() A dziś po południu- (nie ma co się zbytnio spieszyć) zamierzam się wziącv za swoją prace podyplomową, bo jestem w czarnej D........ziurze. A obrona w styczniu. Brrrr Brzuchatą może przepuszczą bez problemu;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-15 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4402 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas wiedzą rodzice i dalsza rodzina męża, bo u niego nie da się powiedzieć nic tylko rodzicom, następnego dnia wszyscy wiedzą. moja dalsza rodzina nie wie, moja mama nic nie mówi, ale za tydzień mamy wesele w rodzinie, więc pewnie się dowiedzą. to już będzie początek II trymestru, więc chyba dobry czas, żeby powiedzieć. ja nie chcę ani na siłę nikogo informować, ani udawać, że nie ma ciąży, jak będzie o tym rozmowa, albo pytania czemu nie piję nic to po prostu powiem. w pracy wiedzą, raz, że jestem na zwolnieniu to osoby, z którymi współpracuję się dowiedziały, a dalsi pracownicy, z którymi bardzo rzadko rozmawiam, cóż, też wiedzą, dużo o mnie wiedzą, za dużo. czasem na prawdę mnie to wkurzało, ale takie uroki pracy z kimś gadatliwym z rodziny ![]() Cytat:
![]() _______________ dzisiaj idę na wieczór panieński, nie mam się w co ubrać. wyciągnęłam z szafy sukienkę/tunikę, całą zapinaną z przodu na guziki, ale nie mieszczę się w nią ![]() ![]() mąż mnie dziś załamał, kazałam mu sprawdzić czy ma co na siebie założyć na wesele, wyjął z szafy koszulę, ja patrzę z daleka i już coś mnie trafia, mówię, że ona nie była prana, a on mi wmawia, że na pewno była (i chyba krasnoludki wyprasowały ją na górze i wygniotły na dole tak jakby w spodnie była wpuszczona ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może najlepiej niech z porodówki do nich zadzwoni z 'dobrą nowiną' Mi osobiście byłoby conajmniej przykro gdyby moje dziecko tak późno mnie poinformowało, szczególnie że wiedzą już inne osoby.
![]() |
![]() |
#4404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszej ciazy powiedzielismy rodzicom i rodzenstwu (5 osob mieszkajacych setki i tysiace km od siebie, od nas)... chcielismy czekac do 12tc... po # mowilam kazdemu kto chcial sluchac (gdyby nie forum - chyba bym zameczyla otoczenie). Teraz nie robilam tajemnicy. bez unikow, zbywania. pytanie - odpowiedz. zwlaszcza, ze jestem lezakujaca, wiec trudno by bylo ukryc prawde. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
heh... mam nadzieje ze cos znajdziesz ![]() Ugotowalam sobie kukurydze... aaaa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4405 |
Wtajemniczenie
|
ja piernicze dziewczyny mam 2 wesela 22-09 i 6 - 10 (mojej siostry rodzonej) i oczywiście nie mam się w co ubrać
![]() 2 tygodnie chodzę po mieście, galeriach itp i kicha. jestem tak wkurzona nie wiem gdzie jeszcze jechać żeby sobie coś fajnego , innego i eleganckiego zarazem sprawic, nie mówiąc juz o butach i dodatkach.zastanawiam sie nad allegro ale nie wiem czy akurat kupować sukienki przez neta do dobry pomysł ![]()
![]() |
#4406 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No w tej przychodni jest 4 lekarzy gin ale USG robi tylko jedna i ona przy USG nie powiedziała NIC, nawet ile ma dzidziu, dopiero od pielegniarki dostalam kartke na którj pisalo ile ma dzidzia i pecherzyk i tylko tyle. Moja ginekolog jest super ![]() ![]() ![]() ![]()
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4408 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Sorceresss;36540322]Pędów i pąków ma co nie miara... dołączam zdjęcie... Ale będzie piękny jak wszystkie rozkwitną ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4409 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie... To co z tą zielona herbatą (do picia?) Bo ja wczoraj szukałam imbirowej i tylko zieloną z imbirem znalazlam ![]() A ten drugi trymestr to już nie wiem od kiedy liczyć ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylismy dzisiaj w Ikei troszke poogladac i ze wszystkich lozeczek, to z serii Sundvik bylo najstabilniejsze i najlepiej wykonane ![]() Ale ceny niezle sie roznia, w PL 300 zl, u nas 400 ![]() Ja planuje kupic przewijak z tej samej serii, ale nie jestem przekonana na 100% - moze kupimy jakis uzywany.. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/ - bardzo stabilny, nie chwieje sie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.