|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
Może masz złą technikę? za krótko myjesz i daltego musisz tyle razy![]() może szampon nie drogi ale z wodą już gorzej Cytat:
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Owocnie, owocnie !
Proszę bardzo : http://www.cefarm24.pl/18032,aa-wraz...zy-150-ml.html http://www.yvesrocher.ca/control/soi...-gommant-doux/ {do kupienia w Polsce, używam przy bardzo suchej skórze}. Ten drugi jest z efektem peelingu. Ja nie wyczuwam . Po pierwszym, jak i po drugim żelu krem jest konieczny. I delikatne, i dobrze myjące. Ekstremalny sucholec, wrażliwiec i alergik Ci to mówi. Z tym, że nie mam na myśli tego w niebieskim opakowani, a ten w białym : http://www.bebeautycare.pl/bebeauty/110.php . Ten w niebieskim to rzeczywiście nic ciekawego. |
|
|
|
#2073 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Dzis zaszaleje. Zaserwuje wlosom najpierw oliwke BD z olejem rycynowym, nastepnie Bingacza i plukanke z soku z aloesu A w najblizszym czasie podcinam koncowki, bo sa troche liche
|
|
|
|
|
#2074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Prawda? Cytat:
Cytat:
Chyba jakieś nieporozumienie na linii![]() Cytat:
Chciałabym załapać się do pracy na weekendy, a wtedy trza by się uczyć na bieżąco, a nie odkładać wszystko na, magiczne, potem![]() Wiecie co postanowiłam? Że po skończeniu Sesy nie kupię żadnego specjalnego oleju na skalp ![]() Stwierdziłam, że trzeba oszczędzać na następne wakacje i pokuruję się olejem rycynowym i eliksirem GP
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wzoraj pohennowalam włosy
|
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
ojj... ja też
zwłaszcza, ze w poniedziałek mam poprawkę egzaminu z materiału z 2 semestrów + praktyk... fuuuu.... tak mi się nie chce... a MUSZE to zdać;pCytat:
![]() wrzucam zdjęcie mojej wrześniowej aktualizacji, jakieś 2 tygodnie po wizycie u fryzjera. Końcówki mam trochę wywinięte, bo chodziłam cały dzień w luźnym warkoczu i gumka się odbiła... Niestety końcówki od gumki zawsze mi się wywijają, a takto są proste;p Mam zamiar zapuścić je do talii i ściąć w wyraźne U ;p no i oczywiście pozbyć się tych farbowanych końców... (Na szczęście na żywo nie widać różnicy w kolorze, nikt jej nie zauważa, no chyba, że mu pokaże ;p ;p ;p Widać tylko jak mam zrobionego koka, że końcówki mają inny kolor;p Ale za każdym razem gdy patrzę na zdjęcia włosów robione od tyłu to mam ochotę wziąć nożyczki i ściąć to wszystko... Tak się rzuca w oczy... Fuuu... ) P.S. i przepraszam za kiepską jakoś zdjęcia, ale niestety mój aparat jest chwilowo poza domem ;p ;p ;p Edytowane przez xxxJuanaxxx Czas edycji: 2012-09-15 o 09:54 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
I dobre ono jest do włosów? Używacie jako maskę czy jak?
![]() Mam jeszcze jedną prośbę, a mianowicie : jaką suszarkę kupić? Potrzebuję takiej z zimnym/chłodnym nawiewem i jonizacją. Polecicie mi jakieś firmy? Bo dzisiaj jadę kupić i najwyżej coś wybiorę sama. Suszarki (z w/w wymaganiami) różnych firm działają podobnie? Bo nie suszyłam włosów od....dzieciństwa chyba i nie mam pojęcia
|
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
ale chyba cos pokrecilam, bo myslalam ze henna bardziej złapie. chyba za duzo dolalam wody(wlasciwie to herbaty) i trzyma;am tylko godzinke bo musiasalam na autobus isc
|
|
|
|
#2082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no w 3 ![]() nawet sama nie wiem jeszce na jakie studia chce isc :P![]() tez tak mi sie coz wezmie czasem nie wiadomo skąd :P Cytat:
hehe ^^Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz przepiekne włosy poakzuj czsciej
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-09-15 o 10:40 |
||||
|
|
|
#2083 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się też tak końcówki wywijają i to nie tylko od gumki (też wrzuciłam dzisiaj zdjęcia wrześniowej aktualizacji, to możecie rzucic fachowym okiem Czy może jednak powinnam? ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jak dla mnie na razie przepiękne są Twoje włosy Ja też takie kiedyś będę miała - za 2 lata, jak będę mieć całość naturalną ;p ;p ;p Twoje włosy są dla mnie inspiracją - zwłaszcza, gdy patrzę na zdjęcie wrzucone na wątek SG sprzed pielęgnacji W sumie miałam podobne włosy, taka sama krzywka, tylko krótsze i większe "piorka". Miałam tak wycieniowane, albo nawet wystrzępione końce, że wyglądałam, jakbym miała 2 włosy na krzyż... dobrze, ze trafiłam na wizaż
|
|
|
|
#2085 | |||
|
Zadomowienie
|
zdjęcia, zdjęcia! jestem rządna zdjęć
![]() Cytat:
a jaka ty chudziutka
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to jest kolor? Ciemny blond/jasny brąz? Bardzo ładny Dziewczyny chyba depresji dostanę i włosy będą mi jeszcze bardziej lecieć: za oknem 13 stopni u mnie, za Chiny nie mogę się przestawić z codziennych greckich 30 stopni i marznę jakby było -10 ![]() Mama wybyła na zakupy, to zadzwoniłam do niej żeby mi kupiła drożdże. Jak nie zapomni, to spróbuję dzisiaj się przemóc to wypić
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie mogę zobaczyć twoje zdjęcia? Jeśli tylko są zdrowe, to nie masz się czym martwić ![]() Cytat:
Może Tylko Tobie się tak wydaje? A jak nie, to dziewczyny, które farbuję henną na pewno coś Ci doradzą na przyszłość ![]() Cytat:
dziękuję bardzo zdjęcie bardzo przycięłam, bo jak robię porównanie długości włosów co miesiąc, to łatwiej mi robić to na tak przyciętych w sumie to też optycznie wyszczupla;p ale ważę 58 kg przy 1,75 może nie jakaś bardzo chudziutka, ale nie narzekam zwłaszcza, że naprawdę jem bardzo dużo ;p mam dobrą przemianę materii, jadam więcej niż większość moich kolegów Uwielbiam jeść :p ;p ;p---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Hmmm... dokładnie tak jak napisałaś - zimą taki jasny brąz, a latem rozjaśnia się trochę do ciemnego blondu przynajmniej z tego co pamiętam przed farbowaniem a z powrotem do naturalnych jeszcze długa droga przede mną ale jest coraz lepiej
|
||||
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) jest link do bloga i tam je wrzuciłam |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() nie mam nawet jak nadrabiać więc tylko ostatnią stronę przeczytałam ![]() Juana masz super włosy ![]() Ja dzisiaj siedzę z moim nowym nabytkiem czyli heenarą ![]() Nowy laptop będę miała myślę że za około 2 tyg więc wtedy do was wrócę, narazie to tak z doskoku myślę, że wtedy też w końcu pokażę moje włosy
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie że jestem motywacją ![]() ja tez wyglądałam jakby miała nawet nie 2 a jeden wlos na krzyż XD traz tez nie mam wiele, ale przynajmniej optycznie jest ich wiecej ![]() czekamy
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze od domowników nie usłyszałam, że blokuję łazienkę (no chyba, że w przypadku kąpieli )Cytat:
Podpisuję się pod tym rękami i nogami
|
|
|
#2092 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Właśnie siedzę z oliwką BD i rycynowym na łbie
|
|
|
|
|
#2093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo wręcz przeciwnie, wraz ze wzrostem mogą zacząć falować ![]() Cytat:
teraz będziemy czekać z niecierpliwością na Twoje zdjęcie ![]() i wracaj szybko już na stałe Cytat:
aż strach pomyśleć jak wyglądałyby moje włosy gdyby nie wizaż... Pewnie byłyby porozdwajane aż do cebulek ;p ;p ;p ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- dziękuję jeju.. jak miło usłyszeć tyle miłych rzeczy dajecie motywację do dalszej pielęgnacji
|
|||
|
|
|
#2094 | |||
|
Rozeznanie
|
Jeszcze jak
w końcu mogę zapuścić paznokcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja pozazdrościłam figury jak zobaczyłam to zdjęcie ![]() Cytat:
i niestety koniec z bezkarnym objadaniem się Figurę masz piękną, a przynajmniej od tyłu
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Juna masz piękne włosy
i taki sam wzrost i wagę jak ja
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ahh, pokochałam DOZ! Wczoraj wieczorem kliknęłam sobie kilka rzeczy, a dziś przed południem (!) już leciałam, jak na skrzydłach, odebrać zamówienie
|
|
#2097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nakładam na całe suche włoski i tak trzymam kilka h ![]() Cytat:
Lubimy się z rycynką Ju piękne włoski, super długość i prześliczny kolorek Ja znów mam mega odrosta
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dzisiaj good hair day. Akurat dziś kiedy siedze w domu
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba zmienić plany i gdzieś wyjść
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
ten krem z Isany nakładacie przed myciem/po myciu czy może zabezpieczacie nim końcówki?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

), więc nic w pielęgnacji na siłę nie będę zmieniać 
)
Nawet w Czeladzi nie było

Chyba jakieś nieporozumienie na linii
Chciałabym załapać się do pracy na weekendy, a wtedy trza by się uczyć na bieżąco, a nie odkładać wszystko na, magiczne, potem