|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Chyba się wybiorę po jakieś drobne zakupy. Wszystkie moje pomadki gdzieś wyemigrowały a moje usta wołają o nawilżenie. Polecacie coś? Byle nie carmex
Moje usta go nie znosza.
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobnie mrowi jak carmex.
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
ja najbardziej lubię wazelinę z ziaji
często szminki mi wysuszają usta albo mam posiekane w zimę - wystarczy, że raz posmaruję się wazeliną i już mam gładkie usta
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wcześniej uwielbiałam neutrogenę, w sam raz na taką jesienno zimowa porę roku
|
|
#2105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbuję może z tisane. Tyle dobrych opinie na KWC może sie sprawdzi ![]() A jak wróce to amla na włoski i za matmę sie biorę
|
|
|
#2106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wróciłam z zakupów (kolejnych ) ale mam fajną, philipsową suszarkę
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mam suszarę tylko z ciepłym nawiewem ale nie susze zbyt często więc nie chcę jej zminieniać
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym falowaniem to bym się nie zdziwiła... już jakby trochę się falują
|
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Rozeznanie
|
ja używam je na ciało, też jest bardzo fajne
ostatnio chodzi mi pogłowie jakaś henna, ale zawsze zastanawiam się czy nie zacznie spierać się na rudo, nie zrobi mi się 'makaron' z włosów i odechciewa mi się całego farbowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mały prosty i niepozorny słoiczek polskiej firmy o uroczym zapachu, naturalny skład, a to jak działa na usta - magia ! całuśne, miękkie, nawilżone ! często miewałam sperzchnięte suche usta od słońca, wiatru, temperatury, a teraz, nakładam mocniejsza warstewkę na noc i jest super
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
zdjecie wrzuce jutro jak bede w domu. ale mam wrazenie ze ciemnieja
bardzo sie ciesze ![]() Zamowilam sobie dwie henny, miedziana i braz ciemny i bede je mieszac. spodobalo mi sie hennowanie no i na pewno nie jest tak inwazyjne jak chemiczne farby. Efekt na moich wlosach jest bardzo naturalny nie mam takiego pofarbowanego hełmu bez wyrazu---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
mi tam moze sie spierac na rudo i wlasnie dla mnie to dobrze ze sie wymyje, bo jednak nie chcialabym na stałe. Jakis tam polysk rudosci jak zostanie to bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Przyczajenie
|
Ja siedze z Bhringrajem pod czepkiem i czapką
a ogólnie to powoli zbieram chęć by zakupić olej arganowy i olej z nasion bawełny ..... o takie :http://naturaj.pl/show/1382,Olejek-A...ikowa#desc-tab ; http://naturaj.pl/show/1364,Olej-z-N...%C5%82osy-60ml
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Ta kakaowa isana dobra będzie na końcówki? Już mi się podoba za sam zapach - lody czekoladowe
|
|
|
|
#2114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i nie strasz... ja mam nadzieję, że jeszcze długo będę mogła się bezkarnie objadać ;p ;p ;p dziękuję bardzo ![]() ooo fajnie spotkać tez kogoś wysokiego, kto wie, jak długo trzeba zapuszczać włosy;p jakbym miała 1,50 to może miałabym już do talii ;p ;p ;p ale jednak wolę ten swój 1,75 i rok dłużej włosy zapuszczać ![]() Cytat:
![]() a co takiego zamówiłaś? ja wczoraj kupiłam eliksir GP i dziś będę testować... Chociaż boję się trochę kłaść zioła na długość włosów... Cytat:
![]() I dziękuję bardzo Za wszystko A zwłaszcza za komplement dotyczący koloru Bo długo zastanawiałam się, czy wracać do naturalnych Dalej czasem dopada mnie jakiś kryzys i mam ocotę sięgnąć po farbę, ale wtedy wystarczy sms do TZta i skutecnie wybija mi to z głowy ;p ;p ;pTwoje włoski też są meeeega ![]() Ale Ty mówisz o mega odroście? Popatrz na mój - nie farbowałam włosów już rok, 2 miesiące i 15 dni
|
|||
|
|
|
#2115 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam jaki efekt byłby na włosach (blond) gdyby użyć szamponetki o trochę jaśniejszym odcieniu? Bo mam ochotę troszeczkę zmienić kolor, nadać refleks
|
|
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też hennuję włosy. Wcześniej wpadłam na fantastyczny pomysł rozjaśnienia i do teraz walczę z tym paskudztwem W najgorszych chwilach, gdy już kolor zupełnie mi się wypłuka to mam 3kolorowe włosy: na górze ciemny brąz jako odrosty, dalej jasny brąz, a końcówki blond... Fantastycznie po prostu. Dlatego hennowanie powtarzam raz na 3 tygodnie - nie zdąży się do końca wymyć
|
|
#2118 |
|
Spaceroholiczka
|
Zmyłam oliwkę BD i rycynkę szamponem BD, nałożyłam na 5 minut samego bingacza i b/s joaśkę. Teraz schnę, ale już widzę, że coś ładnego się tworzy, bo mam loczki bez pianki
|
|
|
|
#2119 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Krrem;36542475
Spróbuję może z tisane. Tyle dobrych opinie na KWC może sie sprawdzi [/QUOTE]Polecam Tisane miałam i uwielbiam ![]() Dzisiaj zrobilam laminowanie po raz trzeci, a potem płukankę kawową . Włoski są taakie milusie w dotyku
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam Tisane i jeszcze baze pod lakier essence
Tisane pachnie obłędnie ![]() I kasjer w sklepie przyglądał się strasznie moim włosom xD
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
mam w domu wielki słoik naturalnego miodu, chcę się nim pobawić i włączyć do pielęgnacji (przewijał się przez ten wątek
). Ale zaglądałam na wątek o rozjaśniających właściwościach miodu i się trochę waham- swoje kłaczki przyciemniam płukanką kawową.lepiej dodać miód do maski/odżywki, czy rozpuścić w wodzie i zrobić płukankę?
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego cierpisz? Też ważę 53 kg przy wzroście 166 cm i jest idealnie jak dla mnie ![]() Cytat:
)Za to można nadać ciekawy odcień szamponetką np. czerwoną ![]() Trzeba się tylko zastanowić czy warto tak się nad włosami znęcać
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
do ust polecam uriage
teraz jeszcze clarinsa testuję ale uriage mogę polecić.przypomnicie mi proporcje plukanki z soku z aloesu? ja wczoraj chciałam mieć piękne włosy na imprezę, a skończyłam z niedomytym olejem, szczególnie na końcówkach. ale na szczęście nie rzucały sie w oczy, po prostu cała fryzura była przylizana ;p i w dotyku byla lipa ;D a teraz zrobiłam mixa z wielu odżywek, oliwki BD, maści, miodu, mocznika i all in one. Nałożę go przed myciem. A po Alterrę morelową ;D |
|
|
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wpadłaś Panu Kasjerowi w oko?? A może z wizażu jest i Cię rozpoznałCytat:
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa
![]() Też sobie chwalę tisane, tylko pojemniczek mógłby być wygodniejszy, bo przy dłuższych paznokciach pełno tego skarbu mam właśnie tam. Nałożyłam za dużo jedwabiu i olejku na końcówki i mam strąki
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam na olejowym ale i tu spytam
polecacie ten olejek arganowy? znalazłam go w Newie za 17.99 http://aroma-perfumy.pl/pl/p/MAROKO-...pray-50-ml/915 |
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakupiłam odżywkę b/s z apteczki babuni z miodem. teraz siedzę z kremem z biedry, na oliwę nie mam czasu, po myciu maska granat+łyżka miodu (nie mam zielonego pojęcia, ile to trzymać), dorzucę płukanke kawową, a na koniec tę odżywkę b/s
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takie kremy nakładam tylko na noc na końcówki Cytat:
a o dłuższym zapuszczaniu włosów nawet nie pomyślałam
|
|
#2129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ich nie skrócę, za ładne ![]() co ja mówię nie mógł mnie rozpoznać bo mam dużo ciemniejsze włosy :P
Edytowane przez Krrem Czas edycji: 2012-09-15 o 16:33 |
||
|
|
|
#2130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałabym być taka chuda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

Moje usta go nie znosza.

ale podobnie mrowi jak carmex.

Ale wcześniej uwielbiałam neutrogenę, w sam raz na taką jesienno zimowa porę roku

mały prosty i niepozorny słoiczek polskiej firmy o uroczym zapachu, naturalny skład, a to jak działa na usta - magia ! całuśne, miękkie, nawilżone ! często miewałam sperzchnięte suche usta od słońca, wiatru, temperatury, a teraz, nakładam mocniejsza warstewkę na noc i jest super 

Figurę masz piękną, a przynajmniej od tyłu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)