Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 18:30   #1651
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
U nas można jechać tylko na pogotowie... I ile razy już byłam z małym, to zawsze siedzi tam stary gość, który ledwo widzi i NIGDY jeszcze nie pomógł....;/ I trzeba zawsze i tak szukać kogoś prywatnie ;/ Żal i tyle. A byliśmy dziś prywatnie u ordynator naszego oddziału pediatrii i za wizyte wzięła 80 zł... Super babka ale koszt straszny....
podpi.uję .ię pod tym rękami obiema.
NIe ma takiego puntu pomocy.
Zapałeczko u yy piotrow.kiej, tak?

A ja mu.zę i.ć w końcu do dermatologa z tymi wło.ami.
Dzi. jak yłam to do.łownie kilka pukli w .rednicy cm mi wy,zło boję .ię poważnie o .iebie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:41   #1652
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Moja paniusia z dzisiaj.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:44   #1653
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
podpi.uję .ię pod tym rękami obiema.
NIe ma takiego puntu pomocy.
Zapałeczko u yy piotrow.kiej, tak?

Dzi. jak yłam to do.łownie kilka pukli w .rednicy cm mi wy,zło boję .ię poważnie o .iebie...
Tak tak, właśnie u niej
A te włosy czemu Ci tak lecą? Do kogo zamierzasz iść?
Stary 2012-09-15, 18:51   #1654
patik87
Zakorzenienie

Zapałeczka a co Natanowi? ma antybiotyk?

Marina a co z tymi Twoimi kiepskimi wynikami? robisz coś z tym? masz leki?może to od tego? dermatolog nic nie poradzi w takie sytuacji, chyba trzeba by wyniki na prostą wyprowadzić..
Stary 2012-09-15, 19:06   #1655
Marina1
Zakorzenienie

zapałeczko no byłam raz u niej z małym. Różne opinie .ły.załam o niej- koleżanka moja chwali, Beti pi.ała, że nie za .kutecznie leczy- ale to wiadomo, zależy od dziecka.
NIe wiem dlaczego mi lecą wło.y... Jakbym wiedziała to bym już co. robiła. alem przerażona je.t. Nie wiem do kogo pójdę- do tej przychodni na pewno nad apteką nad orłem. Tam przyjmuje dziedzic jaka. chyba.

patik biorę leki już ponad 3 m-ące... W .encie te, których potrzebowałam na podnie.ienie złych wyników...powinny już zadziałać...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 19:48   #1656
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zapałeczka a co Natanowi? ma antybiotyk?
Ma niestety... Gardło chore, katar niesamowity i temperatura... Dusi się aż biedny i wymiotuje... Cholera po zimie mi to dziecko tak choruje, że szok....

Cytat:
zapałeczko no byłam raz u niej z małym. Różne opinie .ły.załam o niej- koleżanka moja chwali, Beti pi.ała, że nie za .kutecznie leczy- ale to wiadomo, zależy od dziecka.
NIe wiem dlaczego mi lecą wło.y... Jakbym wiedziała to bym już co. robiła. alem przerażona je.t. Nie wiem do kogo pójdę- do tej przychodni na pewno nad apteką nad orłem. Tam przyjmuje dziedzic jaka. chyba.

patik biorę leki już ponad 3 m-ące... W .encie te, których potrzebowałam na podnie.ienie złych wyników...powinny już zadziałać...
Dziedzic - nigdy u niej nie byłam. Wiem jednak, że nie idź tam do Wykrętowej (byłam u iej z podobnym problemem kiedyś to dostałam strasznie drogi szampon z apteki, który nic nie pomógł....), Frąckiewicz też mi nie pomógł, kazał zrobić tylko wyniki i tyle.
Stary 2012-09-15, 20:07   #1657
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Prosze:
http://allegro.pl/hipp-musli-z-banan...567221674.html

Dobre sa tez z Holla, ale ja nie znalazlam w kauflandzie niemieckim(nie wiem w jakim sklepie sa)
DDewik, dzięki
Jak mnie wyślą do DE to poszukam i kupię, bo dzidziusia chyba polubiła się z kaszką
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Miło mi że Ci się podobają, bo mi ostatnio nie bardzo UU robi swoje
No i oplułam monitor
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka a mysz jest. Jak na złość musiałam ją zobaczyć w kuchni przed snem, i już miałam noc z głowy no, trutki chyba nie chce jeść,a pułapkę trzeba kupić.
Współczuję Ci tej myszy Wiem, co przeżywasz, bo ja kiesyś miałam w mieszkaniu szczury (wlazły przez łazienkę) Do dzis mnie telepie, jak sobie pomyślę o tym
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Musze sie Wam pochwalic co Marysia dostala od chrzestnego (kiepskiej jakosci fota bo robiona telefonem, ale co trzeba widac)
w tle chrzestny Marysi
Sliczne

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę że dzisiaj zauważyłam u Julki w paszczy 9 ząbka wyszła jej prawa dolna czwórka nawet nie wiem kiedy i już taka sporawa jest więc musiała wyjść przynajmniej z tydzień temu ale moja panna nie daje sobie za chiny zaglądnąć do paszczy - nawet pediatra miała problem obejrzeć gardełko bo Julka zrobiła taki szczękościsk że klękajcie narody - buzia w ciup i można ją cmoknąć a dziś przypadkiem zajrzałam jak się chichrałyśmy - reszta czwórek też pod wierzchem bo jak myłam ząbki Juli wczoraj to wymacałam że twarde pod dziąsełkami ale ta czwórka na wierzchu mi umknęła.
za ząbka
Cytat:
Ale jak to wyrzuca? Nie może.z jej nic powiedzieć?
Bo to w sumie jej komputer To znaczy, komputer jest mój, ale stoi w jej pokoju) :/ Mój laptop jest zepsuty i ciągle są ważniejsze wydatki niż jego naprawa, a ten komp który jest u nas w pokoju chodzi jakby już umierał :/
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
UWAGA!
Tym razem ja w imieniu Aani:
Przysłała mi taką wiadomość: "Teraz ja w szpitalu siedzę. Pojechałam na konsultacje bo się coś źle czułam, niby brzuch nie boli, tylko plecy i słabo mi się zrobiło. A lekarz stwierdził że badania mi zrobi ale musi mnie przyjąć do szpitala. No i mam przymusowe wolne mam nadzieję że nic się nie dzieje, ale 3 doby muszę siedzieć. Może mi mąż laptopa przywiezie"
I teraz jeszcze dopisała: "Nie jest źle. Teraz miałam usg,będę mieć badania krwi zaraz, ale lekarz powiedział\, że raczej to po prostu zwykłe dolegliwości"
Ojej, oby ją szybko wypuścili Dobrze, że to nic poważnego
Cytat:
Nie potrafię ścierpieć tej dziewczyny Nie podoba mi się w niej zupełnie nic, ani sztuczne cycki ani wary. Dla mnie jest to paskudne.

A u nas lipa straszna, byliśmy właśnie na prywatnej wizycie u pediatry, bo mały się rozchorował.... Jak ku*** co miesiąc;/ Ja już nie wiem skąd pieniądze brać w kółko na leki i prywatne wizyty, bo on zawsze musi rozchorować się w weekend..... Także mi też wesoło dziś nie jest....
Biedny Natanek Zdrówka dla niego

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 20:10   #1658
marzena_S
Zadomowienie

Stronczku, mamy zużyć jedno opakowanie dając saszetkę(7 mg) dziennie- czyli 30 dni wychodzi. Dobrze, że Wiki ma się po nim dobrze. Pamiętam, że kiedyś była mowa o brzuszkowych problemach przy podawaniu żelaza dlatego zapytałam.

Zapałeczko, biedny Natan. Zdrówka dla niego.

Aaniu, lepiej dmuchać na zimne. Oby czas w szpitalu szybko zleciał.

Marina, mi też włosy się cały czas sypią,ale nie aż tak kępkami. Lepiej faktycznie przejdź się do lekarza, albo zrób te same badania krwi i sprawdź czy jest poprawa.

Agawoo, kaszki bezcukrowe możesz dostać też w Polsce. Ja Hani od początku podaję Hippa (z jabłkiem, bananową, truskawkową)-teraz trochę rzadziej bo woli inne rzeczy. No i Nestle zdrowy brzuszek jest bez cukru. Trochę ciężej je dostać, ale w większych sieciówkach zazwyczaj są. Może pokażesz nam Amelkę? Tak piszesz cały czas "dzidziusia" a ona już jest pewnie sporą panienką.
Stary 2012-09-15, 20:12   #1659
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Moja paniusia z dzisiaj.
Słodka
Cytat:
Ma niestety... Gardło chore, katar niesamowity i temperatura... Dusi się aż biedny i wymiotuje... Cholera po zimie mi to dziecko tak choruje, że szok....

Dziedzic - nigdy u niej nie byłam. Wiem jednak, że nie idź tam do Wykrętowej (byłam u iej z podobnym problemem kiedyś to dostałam strasznie drogi szampon z apteki, który nic nie pomógł....), Frąckiewicz też mi nie pomógł, kazał zrobić tylko wyniki i tyle.
Oby szybko mu przeszło

Marinka, Zapałeczka - obawiam się, że Dziedzicowa też niewiele pomoże. Nie ma u nas dobrego dermatologa, a na wypadanie włosów jeszcze mi osobiście żaden nic nie poradził Wykrętowa to już w ogóle szurnieta jest :/
Ale dawno u zadnego nie byłam
Może akurat Dziedzicowa cos Marince poradzi

Stary 2012-09-15, 20:12   #1660
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
UWAGA!
Przysłała mi taką wiadomość: "Teraz ja w szpitalu siedzę. Pojechałam na konsultacje bo się coś źle czułam, niby brzuch nie boli, tylko plecy i słabo mi się zrobiło. A lekarz stwierdził że badania mi zrobi ale musi mnie przyjąć do szpitala. No i mam przymusowe wolne mam nadzieję że nic się nie dzieje, ale 3 doby muszę siedzieć. Może mi mąż laptopa przywiezie"
I teraz jeszcze dopisała: "Nie jest źle. Teraz miałam usg,będę mieć badania krwi zaraz, ale lekarz powiedział\, że raczej to po prostu zwykłe dolegliwości"
o jej zdrowka zycze a z tym trzymaniem 3 dni w szpitalu tez mam zawsze nerwa.

Cytat:
Moja paniusia z dzisiaj.
wowowowowow ona jest boska

Chyba wiecej nic nie napisze bo mam dola

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:17   #1661
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

Żbik chory
Zdrówka dla Żbiczka

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agawoo, kaszki bezcukrowe możesz dostać też w Polsce. Ja Hani od początku podaję Hippa (z jabłkiem, bananową, truskawkową)-teraz trochę rzadziej bo woli inne rzeczy. No i Nestle zdrowy brzuszek jest bez cukru. Trochę ciężej je dostać, ale w większych sieciówkach zazwyczaj są. Może pokażesz nam Amelkę? Tak piszesz cały czas "dzidziusia" a ona już jest pewnie sporą panienką.
O widzisz, to muszę porozglądać się w takim razie
Bo w sklepie zawsze tylko BoboVita mnie razi po oczach

hehe, no rośnie Amelka Już nawet stoi w łóżeczku i spaceruje za rączki Ale i tak jest dzidziusią

Fotki postaram się wkleić jakieś, ale muszę usiąść do tego kompa, który jest u mamy w pokoju Może jutro mi się przysiąść, bo mama się do ciotki wybiera

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 20:17   #1662
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
o

Chyba wiecej nic nie napisze bo mam dola
ojej co sie stalo?
Stary 2012-09-15, 20:18   #1663
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Ja tez czasami kupuje w Polsce, ale w Niemczech większy wybór(np. jaglana, ktorą moje dziecko uwielbia)

Witam wieczorowa pora!
Alez miałam dzisiaj noc, moje kochane dziecko postanowilo zrobic sobie przerwe w spaniu od 2.30 do 4, wypil mleczko i krecil sie, piszczal, szalal(nigdy jeszcze tak nie mial),no coz musi byc ten pierwszy raz. Ida mu czworki i pewnie dlatego, bo przed chwila byla pobudka i placz(po godz spania), noc moge miec znow ciekawa
Katar i kaszel troszke go dzisial męczyły, jak widział fride to uciekał...

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-09-15 o 20:28
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:19   #1664
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ojej co sie stalo?
noga boli, nie powinnam chodzic, a jednak musze lazic, bo dla mojego meza za czesto go "prosze" o cokolwiek. Rzecz sie tyczy Marysi - diabel nieziemski, a musze sama zasuwac i wogole. Ehh

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-15, 20:23   #1665
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Moja paniusia z dzisiaj.
LOVE

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:28   #1666
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Malo tego przyjechali na chwile znajomi, moj TZ zapytal sie kolezanki meza czy chce piwo, ale zeby sie kolezanki zapytal to nie. I poszedl do kuchni zrobil sobie kolacje, nalal piwa i rozsiadl sie z nami przy stolenienawidze czegos takiego, goscie sa - fakt w lodowce nic nie ma, ale jak mozna zanim wyjda goscie rozkladac sie z piciem i jedzeniem. Tym bardziej ze oni nie przyjechali biesiadowac tylko na chwile, wiec ta chwile mogl juz wytzrymac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-15, 20:31   #1667
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
noga boli, nie powinnam chodzic, a jednak musze lazic, bo dla mojego meza za czesto go "prosze" o cokolwiek. Rzecz sie tyczy Marysi - diabel nieziemski, a musze sama zasuwac i wogole. Ehh
dla meza, zona chora a on co! dla Ciebie

Stronczku-sliczna ta Twoja coreczka!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-09-15 o 20:35
Stary 2012-09-15, 20:34   #1668
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
dla meza, zona chora a on co! dla Ciebie
ehhh zona jest dobra jak chodzi i pomaga i robi kolo siebie i dziecka. ale jak chora i trzeba przejac jej obowiazki to jestem wkurzajaca maruda

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-15, 20:44   #1669
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
U nas można jechać tylko na pogotowie... I ile razy już byłam z małym, to zawsze siedzi tam stary gość, który ledwo widzi i NIGDY jeszcze nie pomógł....;/ I trzeba zawsze i tak szukać kogoś prywatnie ;/ Żal i tyle. A byliśmy dziś prywatnie u ordynator naszego oddziału pediatrii i za wizyte wzięła 80 zł... Super babka ale koszt straszny....
No to faktycznie kiepsko...

Cytat:
Kurcze nieciekawie...

Cytat:
Ja tez czasami kupuje w Polsce, ale w Niemczech większy wybór(np. jaglana, ktorą moje dziecko uwielbia)

Witam wieczorowa pora!
Alez miałam dzisiaj noc, moje kochane dziecko postanowilo zrobic sobie przerwe w spaniu od 2.30 do 4, wypil mleczko i krecil sie, piszczal, szalal(nigdy jeszcze tak nie mial),no coz musi byc ten pierwszy raz. Ida mu czworki i pewnie dlatego, bo przed chwila byla pobudka i placz(po godz spania), noc moge miec znow ciekawa
Katar i kaszel troszke go dzisial męczyły, jak widział fride to uciekał...
Jeszcze Ci podpowiem, ze Holle mozna spotkac w Bomi (choc nie wiem, czy te sklepy jeszcze istnieja, u nas jeden padl) Ja kupowalam swego czasu jaglanki w sklepie eko, ale Antek jakos niespecjalnie ostatnio chcial jesc. nawet musialam cos wyrzucic, bo za dlugo juz bylo otwarte.

Antek ucieka jak widzi, ze wlaczam odkurzacz, bo uzywam Katarku...

Eve ehhh te chlopy...
Stronczku super Wiki.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:45   #1670
brumek
Zakorzenienie

Zanim nadrobię krótkie ogłoszenie :
TYMUŚ CHODZI!!!

Już całkiem samodzielnie i bez zachęcania. Po prostu idzie z jednego miejsca w drugie A ja nie wiem, co ze sobą zrobić ze wzruszenia i radości
Stary 2012-09-15, 20:52   #1671
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
TYMUŚ CHODZI!!!

Już całkiem samodzielnie i bez zachęcania. Po prostu idzie z jednego miejsca w drugie A ja nie wiem, co ze sobą zrobić ze wzruszenia i radości
gratulacje
podeslij go do Marysi, niech zobaczy jak sie to robi

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-15, 21:06   #1672
83monia
Zakorzenienie

ja na szybko bo jestem w pracy (w domu - robie przetwory z gruszek)
kinga przebila sobie dziaslo (gryzac wanne ) i ma w sumie 6 zebow: 2 na dole i 4 u gory

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:08   #1673
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
TYMUŚ CHODZI!!!

dla Tymka, to sie chlopak rozchodzil!
Stary 2012-09-15, 21:13   #1674
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Brawo dla Tymka!!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga ma w sumie 6 zebow: 2 na dole i 4 u gory
Sarenka tak samo zębata

Fotki (pierwsza z ostatniego ciepłego dnia, dwie z dzisiaj)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04481_2.jpg (116,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04508_2.jpg (127,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04535_2.jpg (129,2 KB, 51 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:13   #1675
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jeszcze Ci podpowiem, ze Holle mozna spotkac w Bomi (choc nie wiem, czy te sklepy jeszcze istnieja, u nas jeden padl) Ja kupowalam swego czasu jaglanki w sklepie eko, ale Antek jakos niespecjalnie ostatnio chcial jesc. nawet musialam cos wyrzucic, bo za dlugo juz bylo otwarte.

Antek ucieka jak widzi, ze wlaczam odkurzacz, bo uzywam Katarku...
Dzieki Aga za informacje
Ja tez mam katarek, ale jeszcze nie używałam, Borysek boi sie odkurzacza
Stary 2012-09-15, 21:30   #1676
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
???
Jadę dzisiaj na zakupy i chciałam małej kupić witamine D, skoro lato już sobie odpuszcza W ostatnim jakimś magazynie dziecięcym widziałam reklamę witaminy d + omega 3...myślałam by to jej podawac, bo rybek to ona mało je.
CO myślicie? Zaszkodzić chyba nie zaszkodzi prawda?
Na pewno nie zaszkodzi. W sumie dobry pomysł

Cytat:
1. Hania dzisiaj przestała gorączkować i widzę wysypkę. Chyba przeszła 3- dniówkę, tylko trwającą 4 dni.

2. Do nas też doszły tuptusie, ale śmiejemy się z tż, że będą dobre jak Hania do przedszkola pójdzie.

3. Aaa, no i odebraliśmy wczoraj wyniki. Pediatra nie widziała żeby działo się coś niepokojącego. Jedynie Hania ma niedobór żelaza i dostała Actiferol. Stosowała go któraś z Was u swojego malucha? Nie działo się po nim nic niepokojącego?
1. Teraz już musi być dobrze na długie miesiące!
Bawicie się dobrze u rodziców i korzystajcie z ostatnich podrygów lata
A 4-dniowa trzydniówka to chyba nic dziwnego z tego, co tu dziewczyny pisały
2. U nas tak samo Ale nie przeszkadza to w chodzeniu zupełnie
3. Ja go podawałam. Ale Tymuś fatalnie go znosił w przeciwieństwie do większości dzieci. Kompletnie stracił apatyt, podejrzewam że robiło mu się po nim niedobrze.
Ale z tego, co słyszałam i czytałam, to generalnie dzieci lepiej go znoszą niż tradycyjne żelazo. Tylko u nas tak dziwnie było.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
j
a ja się pochwalę że dzisiaj zauważyłam u Julki w paszczy 9 ząbka

Cytat:
Co do kapieli to wszystko zalezy. Najczesciej wkladam cala trojke do wanny i wychodze, przygotowuje kolacje, lozka, pizamy... Wchodze, zeby interweniowac jak sie cos niepozadanego dzieje. I potem wyciagam jedna, Antka i druga dziewczyne. Czasem wiec jest to juz nawet pol godziny. Ale sa tez "szybkie" kapiele, jak im sie spieszy na bajke. Albo czasami nie chca sie bawic, to wyciagam od razu.
czyli nie jakoś strasznie długo. pół godzinki to i my czasem zabawimy w wannie
Natomiast kompletnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić ogarnięcia trójki mokrych, zwierconych, biegających dzieci

Cytat:
Mysmy mieli cos innego, ale bez sensacji. Actiferol chyba Brumiatko bralo.
Aga, ale masz pamięć kobieto

Cytat:
UWAGA!
Ojej Mam nadzieję, ze rzeczywiście tylko jakaś chwilowa słabość Anię dopadła Nie strasz nas Aniu!!!
Masz już tego lapka? Jak Adaś znosi rozłąkę?

Cytat:
A u nas lipa straszna, byliśmy właśnie na prywatnej wizycie u pediatry, bo mały się rozchorował.... Jak ku*** co miesiąc;/ Ja już nie wiem skąd pieniądze brać w kółko na leki i prywatne wizyty, bo on zawsze musi rozchorować się w weekend..... Także mi też wesoło dziś nie jest....
Oj, to kiepsko

Cytat:
Kurcze, a to nie jest jakieś ogólne osłabienie organizmu, jakieś braki? A może niedożywienie?

Cytat:
Moja paniusia z dzisiaj.
Boziu, ale bym tą buźkę wycałowała. Normalnie aż się o to prosi Za rzadko ją pokazujesz, wiesz?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No i oplułam monitor
Nie pluj, to poważna sprawa

A Tobie się z mamą dobrze stosunki układają czy nie bardzo? A tż i ona jak się znoszą?

Cytat:
Biedny chorowitek
A pokażesz dokładnie jaka to kasza? Ta jaglana?
Bo Tymek jeszcze nigdy nie jadł i mnie właśnie zainspirowałaś

Cytat:
gratulacje
podeslij go do Marysi, niech zobaczy jak sie to robi

Cytat:
kinga przebila sobie dziaslo (gryzac wanne ) i ma w sumie 6 zebow: 2 na dole i 4 u gory
O, świetny sposób na przyspieszenie przebijających się zębów
A co robisz z gruszek? Bo ja tylko marynowane znam w sumie..

Cytat:
dla Tymka, to sie chlopak rozchodzil!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Brawo dla Tymka!!!

Sarenka tak samo zębata

Fotki (pierwsza z ostatniego ciepłego dnia, dwie z dzisiaj)
Dziękujemy

A tak pięknych zdjęć, jak te Sarenki, dawno nie widziałam
Na pierwszym boskie przygotowanie do dorosłego życia
na drugim boski krasnal
A na trzecim boskie maleństwo z boskimi kaczorami
Stary 2012-09-15, 21:46   #1677
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eveewe współczuje sytuacji. Ja pewnie tez bym mimo choroby robiła większość sama z racji tego ze mojego Meza wiecznie nie ma.

Oklaski dla Tymka. U nas tez tylko patrzeć jak zacznie chodzić.

Sarenka jak zwykle urocza

Marzenko a jaki poziom żelaza ma Hania? Bo mało wam Przypisala tego actiferolu. My mamy 35 a podobno najlepiej jak jest 100
Natka pietruszki zawiera duuuzo żelaza. Babcia mi przygotowała dla Wiki. Mówiła ze dziadek duuuzo jadł podczas choroby i poziom żelaza miał super. Az sie lekarka dziwila. Podaje jej do zupek, taka drobniutko poszatkowana.

Wiki dziekuje za komplementy.
Stary 2012-09-15, 22:09   #1678
dziubek79
Zakorzenienie

dziekuję za komplementy odnośnie mojego łobuza
ania, ddewik, brumek, patik, marzena

Adaś jest boooooski

Ddewik to widzisz nie doczytałam odnośnie terminu szczepienia, mam nadzieję,że już się poprawia

Scio mój łobuz też wcina w zasadzie banany tylko i ewentualnie jabłko, innych nie chce nawet próbować

Eve cudny prezent Maryś dostała a męża do pionu ustaw

Shira zdrówka dla Żbika

Marzenka zdrówka dla Hani

Aga no też tak sobie tłumaczę ,że skoro poza żłobkiem jest ok to w żłobku aż tak źle nie może być
wytrwałości życzę i podziwiam za dawanie sobie rady z gromadką !!!!

Patik bluza z ciucha własnie , za całe 10zł , będzie pod kurtkę bo ciepła

Marinka nie podoba mi się ta baba

Ania ale nerwów nam zapodajesz !!!!!!!!!!! dobrze ,że wsio ok , trzymaj się cieplutko i wracajcie do domku

Zapałeczka zdrówka dla Natana

Stronczek śliczna Wiki !!!!!

Marinka ja to myślę, że jednak do internisty najpierw i więcej szczegółowych badań, dermatolog może nie pomóc.

Brumek dla Tymka !!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

witam wieczorowo
my dziś byliśmy trochę u moich rodziców (obiadek)
a wieczorem wyszliśmy na imprezę plenerową z okazji 30 lecia naszego miasta
Młody zrobił furorę tańcząc (filmik w K )

żeby nie było , my mamy 12 zębów

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-09-15 o 22:26
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:18   #1679
anka_1984
Raczkowanie

Witam wieczorowo

Dziubek, ania – ale ślicznych macie chłopaków!!! A Adaś ma dużo zębów i jak już „dorośle wygląda”

ania - oby wszystkie wyniki były świetne i szybko wróciłaś do domciu.

Stronczek –ale masz już dużą panienkę, wygląda na dwa latka, nie na roczek.

Oliveczka- jak się czujesz?? Czy Ty podnosisz/ nosisz jeszcze Julkę?

Bella - a jak Ty usypiasz swoje panny? Zasypiają same czy musisz nosić?Nie wiem jak to ogarniasz

Beata – to się ciesz, że ząbek wyszedł tak niezauważalnie

Eve - prezent śliczny, a chrzestny jaki pomysłowy.

Zapałeczko-

Marzena- ja też podaje nestle zdrowy brzuszek na noc, mały je bardzo lubi.

Devik – a kaszę jaglaną to z czym je?

Stronczek - a gdzie pracuje maż? Pewnie trudne to dla Ciebie, tym bardziej, że mieszkasz z daleka od rodziny? (Masz za granicą jakiś dobrych znajomych?) Nie kojarzę, żebyś kiedykolwiek narzekała

Brumek - gratuluję kroczków. ja czekam z niecierpliwością na większą ilość. Jak na razie mój mały robi 4-5 i to tylko jak go wołam i mu się chce

poprzednia odpowiedz świetna

Marina - koniecznie zrób jeszcze raz badania!!!!

anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:23   #1680
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
TYMUŚ CHODZI!!!

dla Tymusia
Cytat:
za ząbki
Cytat:
A Tobie się z mamą dobrze stosunki układają czy nie bardzo? A tż i ona jak się znoszą?
To chyba zależy od humoru mamy :/
Jak ma dobry humor, to rewelacja. Cud-miód. A jak ma zły, to się czepia o wszystko i się tworzą awantury (bo ja jestem taka sama i na zaczepki reaguję agresją ) ..

Tz czasem się wścieka, ale nie jest źle teraz jak się oboje opiekują Amelką jak mnie nie ma, to już w ogóle się kumplują

Carmela, Sarenka cudna Z tą miotłą wygląda nieziemsko Taka mala-duża dziewczynka

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-15 o 22:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości