|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
NIe ma takiego puntu pomocy. Zapałeczko u yy piotrow.kiej, tak? A ja mu.zę i.ć w końcu do dermatologa z tymi wło.ami. Dzi. jak yłam to do.łownie kilka pukli w .rednicy cm mi wy,zło ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Moja paniusia z dzisiaj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te włosy czemu Ci tak lecą? Do kogo zamierzasz iść?
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Zapałeczka a co Natanowi? ma antybiotyk?
Marina a co z tymi Twoimi kiepskimi wynikami? robisz coś z tym? masz leki?może to od tego? dermatolog nic nie poradzi w takie sytuacji, chyba trzeba by wyniki na prostą wyprowadzić..
#1655 |
Zakorzenienie
|
zapałeczko no byłam raz u niej z małym. Różne opinie .ły.załam o niej- koleżanka moja chwali, Beti pi.ała, że nie za .kutecznie leczy- ale to wiadomo, zależy od dziecka.
NIe wiem dlaczego mi lecą wło.y... Jakbym wiedziała to bym już co. robiła. alem przerażona je.t. ![]() patik biorę leki już ponad 3 m-ące... W .encie te, których potrzebowałam na podnie.ienie złych wyników...powinny już zadziałać...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Zadomowienie
|
Ma niestety... Gardło chore, katar niesamowity i temperatura... Dusi się aż biedny i wymiotuje... Cholera po zimie mi to dziecko tak choruje, że szok....
![]() Cytat:
![]() |
#1657 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie wyślą do DE to poszukam i kupię, bo dzidziusia chyba polubiła się z kaszką ![]() No i oplułam monitor ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bo to w sumie jej komputer ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Stronczku, mamy zużyć jedno opakowanie dając saszetkę(7 mg) dziennie- czyli 30 dni wychodzi.
![]() Zapałeczko, biedny Natan. Zdrówka dla niego. ![]() Aaniu, lepiej dmuchać na zimne. Oby czas w szpitalu szybko zleciał. ![]() Marina, mi też włosy się cały czas sypią,ale nie aż tak kępkami. Lepiej faktycznie przejdź się do lekarza, albo zrób te same badania krwi i sprawdź czy jest poprawa. ![]() Agawoo, kaszki bezcukrowe możesz dostać też w Polsce. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Słodka
![]() Cytat:
![]() Marinka, Zapałeczka - obawiam się, że Dziedzicowa też niewiele pomoże. Nie ma u nas dobrego dermatologa, a na wypadanie włosów jeszcze mi osobiście żaden nic nie poradził ![]() Ale dawno u zadnego nie byłam ![]() Może akurat Dziedzicowa cos Marince poradzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wowowowowow ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba wiecej nic nie napisze bo mam dola ![]()
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Żbiczka
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Bo w sklepie zawsze tylko BoboVita mnie razi po oczach ![]() hehe, no rośnie Amelka ![]() ![]() ![]() Fotki postaram się wkleić jakieś, ale muszę usiąść do tego kompa, który jest u mamy w pokoju ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam wieczorowa pora! Alez miałam dzisiaj noc, moje kochane dziecko postanowilo zrobic sobie przerwe w spaniu od 2.30 do 4, wypil mleczko i krecil sie, piszczal, szalal(nigdy jeszcze tak nie mial),no coz musi byc ten pierwszy raz ![]() ![]() Katar i kaszel troszke go dzisial męczyły, jak widział fride to uciekał... Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-15 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
noga boli, nie powinnam chodzic, a jednak musze lazic, bo dla mojego meza za czesto go "prosze" o cokolwiek. Rzecz sie tyczy Marysi - diabel nieziemski, a musze sama zasuwac i wogole. Ehh
#1665 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Malo tego przyjechali na chwile znajomi, moj TZ zapytal sie kolezanki meza czy chce piwo, ale zeby sie kolezanki zapytal to nie. I poszedl do kuchni zrobil sobie kolacje, nalal piwa i rozsiadl sie z nami przy stole
![]() ![]()
#1667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Stronczku-sliczna ta Twoja coreczka! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-15 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
ehhh zona jest dobra jak chodzi i pomaga i robi kolo siebie i dziecka. ale jak chora i trzeba przejac jej obowiazki to jestem wkurzajaca maruda
![]()
#1669 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antek ucieka jak widzi, ze wlaczam odkurzacz, bo uzywam Katarku... Eve ehhh te chlopy... Stronczku super Wiki. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobię krótkie ogłoszenie
![]() TYMUŚ CHODZI!!! Już całkiem samodzielnie i bez zachęcania. Po prostu idzie z jednego miejsca w drugie ![]() ![]()
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() podeslij go do Marysi, niech zobaczy jak sie to robi
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
ja na szybko bo jestem w pracy (w domu
![]() kinga przebila sobie dziaslo (gryzac wanne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Brawo dla Tymka!!!
Sarenka tak samo zębata ![]() Fotki (pierwsza z ostatniego ciepłego dnia, dwie z dzisiaj) |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam katarek, ale jeszcze nie używałam, Borysek boi sie odkurzacza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bawicie się dobrze u rodziców i korzystajcie z ostatnich podrygów lata ![]() A 4-dniowa trzydniówka to chyba nic dziwnego z tego, co tu dziewczyny pisały ![]() 2. U nas tak samo ![]() ![]() 3. Ja go podawałam. Ale Tymuś fatalnie go znosił w przeciwieństwie do większości dzieci. Kompletnie stracił apatyt, podejrzewam że robiło mu się po nim niedobrze. Ale z tego, co słyszałam i czytałam, to generalnie dzieci lepiej go znoszą niż tradycyjne żelazo. Tylko u nas tak dziwnie było. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast kompletnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić ogarnięcia trójki mokrych, zwierconych, biegających dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Masz już tego lapka? Jak Adaś znosi rozłąkę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boziu, ale bym tą buźkę wycałowała. Normalnie aż się o to prosi ![]() ![]() Nie pluj, to poważna sprawa ![]() A Tobie się z mamą dobrze stosunki układają czy nie bardzo? A tż i ona jak się znoszą? Cytat:
![]() A pokażesz dokładnie jaka to kasza? Ta jaglana? Bo Tymek jeszcze nigdy nie jadł i mnie właśnie zainspirowałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() A co robisz z gruszek? Bo ja tylko marynowane znam w sumie.. ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() A tak pięknych zdjęć, jak te Sarenki, dawno nie widziałam ![]() Na pierwszym boskie przygotowanie do dorosłego życia ![]() na drugim boski krasnal ![]() A na trzecim boskie maleństwo z boskimi kaczorami ![]()
![]() |
#1677 |
Wtajemniczenie
|
Eveewe współczuje sytuacji. Ja pewnie tez bym mimo choroby robiła większość sama z racji tego ze mojego Meza wiecznie nie ma.
Oklaski ![]() Sarenka jak zwykle urocza ![]() Marzenko a jaki poziom żelaza ma Hania? Bo mało wam Przypisala tego actiferolu. My mamy 35 a podobno najlepiej jak jest 100 ![]() Natka pietruszki zawiera duuuzo żelaza. Babcia mi przygotowała dla Wiki. Mówiła ze dziadek duuuzo jadł podczas choroby i poziom żelaza miał super. Az sie lekarka dziwila. Podaje jej do zupek, taka drobniutko poszatkowana. Wiki dziekuje za komplementy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
dziekuję za komplementy odnośnie mojego łobuza
![]() ania, ddewik, brumek, patik, marzena ![]() Adaś jest boooooski ![]() Ddewik to widzisz nie doczytałam odnośnie terminu szczepienia, mam nadzieję,że już się poprawia ![]() Scio mój łobuz też wcina w zasadzie banany tylko i ewentualnie jabłko, innych nie chce nawet próbować ![]() Eve cudny prezent Maryś dostała ![]() ![]() Shira zdrówka dla Żbika ![]() Marzenka zdrówka dla Hani ![]() Aga no też tak sobie tłumaczę ,że skoro poza żłobkiem jest ok to w żłobku aż tak źle nie może być ![]() wytrwałości życzę i podziwiam za dawanie sobie rady z gromadką !!!! Patik bluza z ciucha własnie , za całe 10zł , będzie pod kurtkę bo ciepła ![]() Marinka nie podoba mi się ta baba ![]() Ania ale nerwów nam zapodajesz !!!!!!!!!!! dobrze ,że wsio ok , trzymaj się cieplutko i wracajcie do domku ![]() Zapałeczka zdrówka dla Natana ![]() Stronczek śliczna Wiki !!!!! Marinka ja to myślę, że jednak do internisty najpierw i więcej szczegółowych badań, dermatolog może nie pomóc. Brumek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- witam wieczorowo my dziś byliśmy trochę u moich rodziców (obiadek) a wieczorem wyszliśmy na imprezę plenerową z okazji 30 lecia naszego miasta Młody zrobił furorę tańcząc ![]() żeby nie było , my mamy 12 zębów ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-15 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorowo
![]() Dziubek, ania – ale ślicznych macie chłopaków!!! A Adaś ma dużo zębów i jak już „dorośle wygląda” ania - oby wszystkie wyniki były świetne i szybko wróciłaś do domciu. ![]() Stronczek –ale masz już dużą panienkę, wygląda na dwa latka, nie na roczek. Oliveczka- jak się czujesz?? Czy Ty podnosisz/ nosisz jeszcze Julkę? Bella - a jak Ty usypiasz swoje panny? Zasypiają same czy musisz nosić?Nie wiem jak to ogarniasz ![]() Beata – to się ciesz, że ząbek wyszedł tak niezauważalnie ![]() Eve - prezent śliczny, a chrzestny jaki pomysłowy. Zapałeczko- ![]() Marzena- ja też podaje nestle zdrowy brzuszek na noc, mały je bardzo lubi. Devik – a kaszę jaglaną to z czym je? Stronczek - a gdzie pracuje maż? Pewnie trudne to dla Ciebie, tym bardziej, że mieszkasz z daleka od rodziny? (Masz za granicą jakiś dobrych znajomych?) Nie kojarzę, żebyś kiedykolwiek narzekała ![]() Brumek - gratuluję kroczków. ja czekam z niecierpliwością na większą ilość. Jak na razie mój mały robi 4-5 i to tylko jak go wołam i mu się chce ![]() poprzednia odpowiedz świetna ![]() Marina - koniecznie zrób jeszcze raz badania!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak ma dobry humor, to rewelacja. Cud-miód. A jak ma zły, to się czepia o wszystko i się tworzą awantury (bo ja jestem taka sama i na zaczepki reaguję agresją ![]() Tz czasem się wścieka, ale nie jest źle ![]() ![]() Carmela, Sarenka cudna ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-15 o 22:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.