Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 12:51   #2191
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
To może idz na betę kochana

Ja dopiero wstałam pogoda taka nie wiadomo jaka a m dziś wybieramy się na zakończenie sezonu grillowego także trzymajcie kciuki za pogodę
No to oby pogoda się nie popsuła do końca i grill się udał

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Okres nadciąga, chyba się przestraszył mojej groźby Tak więc ten cykl miał 30 dni. A najlepsze, że jeśli owulacja jest faktycznie 14 dni przed końcem cyklu, to była 17 dc, a wtedy były przytulanki.
Ojjjj, nie lubię tego. No nic, chociaż dziecko będzie ślubne.
Oj Zobaczysz prędzej czy później na każdą z nas przyjdzie odpowiedni moment.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
3mamy mocno... u Nas w Pń jakoś szarawo i pochmurno...Miłej imprezki kochana

Buuuuuuuuuuu

No widzisz... czyli owulka jest
Pukano było to teraz liczymy na II krechy

Na film idziemy dopiero dziś wieczorem...

Heeeeeeeeeeeeej:cmo k:

Ja właśnie niedawno wstałam... niedługo się ogarniam i lece na zakupy, a wieczorkiem idziemy do tego kina i później może na miasto na jakieś piwko i jedzonko
Mam takiego lenia od rana,że szook.

anoxee- daj znać jak rozwój sytuacji...
No to widzę dzień się szykuje w pełni zajęty

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Widzę że o wkrętkach mówicie eh skąd ja to znam u mnie już się zaczęły czyli wyszukiwanie u siebie objawów a może to jednak to ale nie to że wkręcam się tak na maksa o nie nie nie.
Jajca mnie bolą moje nadal biały śluz mam już od jakichś 3 dni i takie uczucie jakbym balon połknęła dosłownie tu nad moją piczką tak czuję
O cycach nie wspomnę ale one mnie zawsze bolą przed @ a testowanie jeśli już coś to w czwartek lub piątek będę robić jak @ nie zawita wcześniej
Trzymam mocno kciuki aby te wkrętki okazały się trafne

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
W 14 tc czyli za 1,5 tyg, tylko to się robi troche bez sensu bo oni się juz chyba domyslają Gdzie ja piwosz i nie pije tyle.. a jak pytają to mówie cała zburaczona (nie umiem kłamać) że tabletki biorę, to słysze "noo tabletki.." no i to takie troche bez sensu jest
Zresztą brzuch mi widać TŻ wymyślił że powiemy w jego urodziny 13 października a to będzie 16,5 tyg to chyba kanałami do tamtej pory będę chodzić

Ja mam teraz tą rwe kluszową, własnie mnie złapała po umyciu wanny TŻ by chciał 2 maksymalnie 3 lata ale ja się zastanawiam, bo niby taka różnica wieku jest dobra tylko użeraj się z dwoma maluchami jak np moja siostra to nie wiem czy bym nie wolała troche większej różnicy Zobaczymy bo z drugiej strony idą Ci w ciagu 3 lat obydwa brzdące do szkoły i spokój a nie odchowasz jedno i znów pieluchy

a, parapetówka dziś wiec dopiero się okaze

Ide po syrop, do mamy jade (chociaż jej nie ma) i na zakupy, paa
Udanej parapetówki życzę Co do obwieszczania radosnej nowiny to Twój brzuszek chyba już mówi sam za siebie z tego co widziałam

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa. Będzie co ma być. Siła wyższa o tym decyduje, a mi nie pozostaje nic innego jak czekać cierpliwie na te upragnione 2 kreseczki. No i żyć własnym życiem, bez zbędnego zamartwiania się. Bo będzie co ma być, bez względu na to czy panikuję czy też jestem spokojna. Czy myślę o tym czy też nie...
No cóż.. u mnie 2 dc i ból brzucha na pełnych obrotach. Przynajmniej mam tżcika w domku. Poszedl dziś do sklepu, śniadanko mi zrobił, termofor, herbatkę. Nawet mnie już na rękach dziś nosił (ktoś musiał mne zebrać z podłogi, bo nie dałam rady się podnieść) Tak więc mam jakieś pocieszenie. Cały czas wtulam się w mojego misia
Podejście jak najbardziej ok Jeszcze zobaczysz te II kreski. Wiem to!!!
No i dobrze,że tż się sprawdza dzisiaj w roli pocieszyciela

No to lece sprzątać dalej bo później moja mamuśka ma do mnie przyjść.
Będe zaglądać do Was w między czasie także pisać dziewczynki,żebym miała co czytać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 12:53   #2192
partytura
Zadomowienie

Cytat:
(...)

Ja pod kocykiem mam jeszcze skarpetki i daje rade
a czemu tak masz? Bo jesteś w ciąży i to normalne
(...)
Aja to tez ze skarpetami i lipa I tak miałam też przed ciążą, po prostu zmarźlak ze mnie

W najbliższym czasie będę Was mogła jedynie podczytywać cichaczem, bo mój TŻ jest na miejscu i nie ma czasu na internetowanie, ale jak chyba pn-wt. musi skoczyć do siebie więc wrócę

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:03   #2193
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa. Będzie co ma być. Siła wyższa o tym decyduje, a mi nie pozostaje nic innego jak czekać cierpliwie na te upragnione 2 kreseczki. No i żyć własnym życiem, bez zbędnego zamartwiania się. Bo będzie co ma być, bez względu na to czy panikuję czy też jestem spokojna. Czy myślę o tym czy też nie...
No cóż.. u mnie 2 dc i ból brzucha na pełnych obrotach. Przynajmniej mam tżcika w domku. Poszedl dziś do sklepu, śniadanko mi zrobił, termofor, herbatkę. Nawet mnie już na rękach dziś nosił (ktoś musiał mne zebrać z podłogi, bo nie dałam rady się podnieść) Tak więc mam jakieś pocieszenie. Cały czas wtulam się w mojego misia
Fajnie że masz takie wspracie w tż

Dziewczyny martwie sie troche bo ta @ jakaś dziwnaNie dość że po takim czasie wywoływana to 2 pierwsze dni były w miare obfite,tak teraz juz 3 dzien jest tego mało.A ja zawsze miałam długie(ok.7 dni) i obfite @.Martwie sie troche

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:08   #2194
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Dziewczyny martwie sie troche bo ta @ jakaś dziwnaNie dość że po takim czasie wywoływana to 2 pierwsze dni były w miare obfite,tak teraz juz 3 dzien jest tego mało.A ja zawsze miałam długie(ok.7 dni) i obfite @.Martwie sie troche
hmm może przejdź się do gina jak Cię to tak martwi???
A może to przez to,że @ była wywoływana sztucznie??? Coś jak te krwawienia z odstawienia między opakowaniami anty?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-15, 13:22   #2195
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
hmm może przejdź się do gina jak Cię to tak martwi???
A może to przez to,że @ była wywoływana sztucznie??? Coś jak te krwawienia z odstawienia między opakowaniami anty?
Możliwe.Z ginem sie bede widziała w przyszłym tygodniu ale tylko w sprawie wyniku dhea.Na wizyte ide 24.09 na monitoring.

Stary 2012-09-15, 13:39   #2196
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Możliwe.Z ginem sie bede widziała w przyszłym tygodniu ale tylko w sprawie wyniku dhea.Na wizyte ide 24.09 na monitoring.
a dostałaś już te wyniki?
ja miałam często wywoływaną luteina/duphastonem ale nie wiem jak by wyglądała moja normalna miesiączka więc Ci nie pomogę

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:41   #2197
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
a dostałaś już te wyniki?
ja miałam często wywoływaną luteina/duphastonem ale nie wiem jak by wyglądała moja normalna miesiączka więc Ci nie pomogę
Jeszcze nie.Sądze że będzie w poniedziałek.

Stary 2012-09-15, 13:50   #2198
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Udanej parapetówki życzę Co do obwieszczania radosnej nowiny to Twój brzuszek chyba już mówi sam za siebie z tego co widziałam
Niby tak ale jak ubiore luźniejszy sweter itp to nie mogą jednoznacznie stwierdzić. Myśle że się domyślają ale dopuki ja im tego nie oznajmie żadna plotka z ich ust nie wypłynie więc poczekam do 14 tc, bo u mnie w mieście masakra, zaraz cała młodziez będzie o tym mówić, jak nie o mnie to o TŻ, jesteśmy dość znani i przez to dużo ludzi nas lubi i dużo nienawidzi, sama do końca nie wiem czemu, może dlatego że jesteśmy szcześliwi a myśleli ze będę chodzić pobita

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
W najbliższym czasie będę Was mogła jedynie podczytywać cichaczem, bo mój TŻ jest na miejscu i nie ma czasu na internetowanie, ale jak chyba pn-wt. musi skoczyć do siebie więc wrócę
I bardzo dobrze że bedzie TŻ

Kupiłam ten syrop, 18 zł, pysznyyy
ale ogólnie to mieszanka soku z maliny, czosnku i witaminy C

Posprzątałam, bigałam, byłam u mamy, w empiku po płyte dla TŻ bo mu się marzył Peja na urodziny ale wyszła wczoraj więc do urodzin to ścigągnie ją z internetu no i myślałam jak to będę zabiegana a ten mi dzwoni że skończy koło 4 takie życie, ale przynajmniej zrobi mi takie pyszne frytki jak tylko on umie

Kwitka pożycz TŻta ale masz szczęscie babo, albo on
miałam robić to badanie na chlamydie po # ale juz wydałam wtedy ok 300zł a ona kosztowała 100zł i stwierdziłam ze zrezygnuje, a Ty masz skierowanie, czy sama płacisz?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:53   #2199
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Na Dominikanę
łaaaa.... Ja też chcę....
Cytat:
Informuję, że @ przybyła i zdycham
Dastino- wpisz mi o jeden nr więcej starań na początku przy liście
Lady... kurcze, szkoda

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Lunka - super, że już myślicie o nastepnym, jakoś tak dużo optymizmu we mnie tym wlałaś. A dużą różnicę wieku planujecie między młodymi?
my może z raz o tym na początku rozmawialiśmy... ale oboje wiemy, że chcielibyśmy dwójkę Ja powiem szczerze, że chciałabym zajść w ciążę z drugim tak szybko jak to się tylko da Najlepiej jeszcze zanim wrócę do pracy po macierzyńskim+zaległe urlopy Choć jak zdarzaja mi się jakieś stresujące sytuacje w tej ciąży, to wtedy się zastanawiam... czy znowu przez takie stresy dam rade przejść
Stary 2012-09-15, 13:55   #2200
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cześć laski

Cytat:

Wiesz co .. jeśli miałaś cykl bezowulacyjny to tak może być. Ostatnio trochę czytałam na ten temat.
Stary 2012-09-15, 13:55   #2201
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Jak Wam mija sobotnie południe? Ja sobie siedzę w pracy i tak sobie myślę, że ... podobno po tabletkach szybciej się zachodzi? Pragnę obalić tę teorię

Brzuch mnie boli dość konkretnie, już zapomniałam co to ból przy @. 5 lat na tabletkach bylo faaaaajnie, okres co do godziny, ból... ledwo co wyczuwalny.

Ale tz zadzwonił, że robi kotleciki mielone na obiadek, z ziemniaczkami i smażonym kalafiorkiem mniammm.

Miłego popołudnia i wieczorku dla wszystkich przyszłych mamuś i tatusiów, czyli dla nas wszystkich

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:13   #2202
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć laski

Wiesz co .. jeśli miałaś cykl bezowulacyjny to tak może być. Ostatnio trochę czytałam na ten temat.
Dziekuje za uspokojenie
Cytat:
Jak Wam mija sobotnie południe? Ja sobie siedzę w pracy i tak sobie myślę, że ... podobno po tabletkach szybciej się zachodzi? Pragnę obalić tę teorię

Brzuch mnie boli dość konkretnie, już zapomniałam co to ból przy @. 5 lat na tabletkach bylo faaaaajnie, okres co do godziny, ból... ledwo co wyczuwalny.

Ale tz zadzwonił, że robi kotleciki mielone na obiadek, z ziemniaczkami i smażonym kalafiorkiem mniammm.

Miłego popołudnia i wieczorku dla wszystkich przyszłych mamuś i tatusiów, czyli dla nas wszystkich
Niestety @ po kilku latach tabletek to koszmar
Jak odstawiłam rok temu nuova ring to aż mdlałam z bólu przy @

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-15 o 14:14
Stary 2012-09-15, 14:53   #2203
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
łaaaa.... Ja też chcę....

Lady... kurcze, szkoda

my może z raz o tym na początku rozmawialiśmy... ale oboje wiemy, że chcielibyśmy dwójkę Ja powiem szczerze, że chciałabym zajść w ciążę z drugim tak szybko jak to się tylko da Najlepiej jeszcze zanim wrócę do pracy po macierzyńskim+zaległe urlopy Choć jak zdarzaja mi się jakieś stresujące sytuacje w tej ciąży, to wtedy się zastanawiam... czy znowu przez takie stresy dam rade przejść
Wiem,że teraz jak przytrafiają Ci się te wszystkie trudności to masz lęk w sobie o tego dzidziusia, a co dopiero myśleć o kolejnym. Ale zobaczysz wszystko będzie dobrze i po porodzie o tym zapomnisz. Najważniejszy będzie maluszek. Co do róznicy wieku to faktycznie najlepiej odrazu jak się da. W ciągu pół roku po porodzie na macierzyńskim zajść znowu jak się uda. Dzieciaczki będą z półtoraroczną różnicą wieku. Odchowasz za jednym zamachem i młode będą miały super kontakt Wiesz o co chodzi: na raz przejdziesz nocne wstawanie,pieluchy,kupki, zupki
Jeśli o tym myślisz to ja Ci tego życzę

Cytat:

Hahah. Wiesz ja teraz też 2 cykl taki całkiem naturalny bez tabletek jestem I też myślałam,że po odstawieniu to już wogóle raz dwa i brzuszek będzie. A tu zonk
Co do krwawień to ja skolei przed tabletkami miałam @ regularne i takie średnie. Normalne. Za to po odstawieniu przychodzi @ jak chce
i jest bardzo obfita Pozmieniało mi się z deczka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-15, 15:19   #2204
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,że teraz jak przytrafiają Ci się te wszystkie trudności to masz lęk w sobie o tego dzidziusia, a co dopiero myśleć o kolejnym. Ale zobaczysz wszystko będzie dobrze i po porodzie o tym zapomnisz. Najważniejszy będzie maluszek. Co do róznicy wieku to faktycznie najlepiej odrazu jak się da. W ciągu pół roku po porodzie na macierzyńskim zajść znowu jak się uda. Dzieciaczki będą z półtoraroczną różnicą wieku. Odchowasz za jednym zamachem i młode będą miały super kontakt Wiesz o co chodzi: na raz przejdziesz nocne wstawanie,pieluchy,kupki, zupki
Też tak kiedyś myślałam.. ale ciąża z 1,5 rocznym dzieckiem w domu to musi być koszmar. A noś wózek w ciąży.. wiem bo moja siostra ma 1,5 brzdąca i jak się nią zajmuje to jestem zmęczona więc wiem że musze się położyć odpocząć.. a gdybym tak miała cały czas to masakra, bałabym się o dzidzie. Nie mówiąc o tym że takie dziecko jeszcze trzeba brać na rączki wkłądając do fotelika wózka itp. a w ciąży to juz nie bardzo. Dziecko dwa lata i ciąża już tak bo chodzi samo i na rękach tyle nie przebywa, a jak małe się urodzi to już będzie miało trzy
ej w sumie to moja siostra tak ma heh
jak mała się urodziła to wróciła ze szpitala na drugi dzień musiała robić starszej urodziny, teraz już obchodzą razem bo starsza 7 styczen a młodsza 5 styczen. Terminy porodu to starsza dwa tyg wczesniej-grudzień, a młodsza dwa tygodnie później-koniec stycznia, ale wyszły kiedy chciały

zresztą Mokka sama stwierdzi po jednym ile odczeka do drugiego, bo ja też zawsze chciałam jak najwczesniej drugie, ale patrząc na siostre troche mi się odechciało tak szybko :P

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-15 o 15:20
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:36   #2205
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

colorblue, ja właśnie dziś zaczynam trzeci cykl po tabletkach. Pierwszy cykl odpuscilismy, ale drugi się już staraliśmy. Widać te ciąże potabletkowe to są tylko dla wybranych

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2012-09-15 o 15:40
Stary 2012-09-15, 15:46   #2206
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak kiedyś myślałam.. ale ciąża z 1,5 rocznym dzieckiem w domu to musi być koszmar. A noś wózek w ciąży.. wiem bo moja siostra ma 1,5 brzdąca i jak się nią zajmuje to jestem zmęczona więc wiem że musze się położyć odpocząć.. a gdybym tak miała cały czas to masakra, bałabym się o dzidzie. Nie mówiąc o tym że takie dziecko jeszcze trzeba brać na rączki wkłądając do fotelika wózka itp. a w ciąży to juz nie bardzo. Dziecko dwa lata i ciąża już tak bo chodzi samo i na rękach tyle nie przebywa, a jak małe się urodzi to już będzie miało trzy
jak mała się urodziła to wróciła ze szpitala na drugi dzień musiała robić starszej urodziny, teraz już obchodzą razem bo starsza 7 styczen a młodsza 5 styczen. Terminy porodu to starsza dwa tyg wczesniej-grudzień, a młodsza dwa tygodnie później-koniec stycznia, ale wyszły kiedy chciały

zresztą Mokka sama stwierdzi po jednym ile odczeka do drugiego, bo ja też zawsze chciałam jak najwczesniej drugie, ale patrząc na siostre troche mi się odechciało tak szybko :P
Wiesz Luncia zgadzam się ze wszystkim bo wiem,że też by było mi ciężko tak odrazu. Odniosłam się do wypowiedzi Mokki, bo jak sama napisala chciałaby zajść w ciąże tak szybko jak się tylko da, a najlepiej jeszcze na macierzyńskim Z jednej strony było by ciężko, ale ja przedstawiłam to z tej "lepszej" perspektywy.

Tak wogóle to sama mam dzieci z 3 letnią różnicą wieku

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-15, 15:50   #2207
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
colorblue, ja właśnie dziś zaczynam trzeci cykl po tabletkach. Pierwszy cykl odpuscilismy, ale drugi się już staraliśmy. Widać te ciąże potabletkowe to są tylko dla wybranych
a właśnie, że to nie o to chodzi
bo szybkie ciąże po tabletkach to mit
wszystko zależy wprawdzie od organizmu kobiety, ale u większości to jajniki jeszcze nie pracują tak jak powinny. Mi np ginekolog wczoraj mówił, żeby nie nastawiać się na ciąże po odstawieniu antyków bo w zależności od kobiety jajniki mogą być jeszcze z 2, 3 a nawet 6 cykli uspione i nie "działać" jak przed hormonami
więc dziewczyny nie ma czym się martwić

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 16:26   #2208
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Nie wiem czy mit, czy nie, ale moje dwie znajome wpadły zaraz po tabletkach. Nie dostały normalnej miesiączki. No ALE! tak jak mówię... WPADŁY - słowo klucz, bo to jest dla tych, nie chcą

Leon
Stary 2012-09-15, 16:32   #2209
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Wiesz Luncia zgadzam się ze wszystkim bo wiem,że też by było mi ciężko tak odrazu. Odniosłam się do wypowiedzi Mokki, bo jak sama napisala chciałaby zajść w ciąże tak szybko jak się tylko da, a najlepiej jeszcze na macierzyńskim Z jednej strony było by ciężko, ale ja przedstawiłam to z tej "lepszej" perspektywy.

Tak wogóle to sama mam dzieci z 3 letnią różnicą wieku
Kochane, myślę że obie macie po połowie racji Bo po prostu na drugie dziecko żaden moment nie jest dobry albo... każdy moment jest dobry Ja akurat w najbliższej rodzinie mam oba przypadki, tj. - moja mama zaszła w drugą ciążę gdy miałam dokładnie 6 miesięcy Jest więc między mną i siostrą rok i 3 m-ce różnicy. Nie mamy więcej rodzeństwa. I powiem Wam, że jak dla nas - sióstr, taka mała różnica wieku była i jest super. Zawsze mogłyśmy wszystko robić razem. Przyde wszystkim, żeby się pobawić nie trzeba było iść do sąsiada czy do kogoś z rodziny Tak więc dla rozwoju dzieci, posiadanie rodzeństwa w podobnym wieku na pewno jest super. Teraz moja siostra ma 3 letniego synka. Na początku nawet nie chciala slyszeć o drugim dziecku, choć ja jej często marudziłam, że powinna o tym myśleć, ponieważ skonczyła 1 stopień studiów a poza tym miała przed ciążą kiepska pracę na czas określony, więc po ciąży jej nie przedłużyli umowy (jej mąż jednak w miarę zarabiał). A teraz co? Dostala fajna pracę, robi drugi stopien studiów i choć wie, ze już najwyższa pora na kolejne dziecko, to strasznie się boi o tym myśleć ze względu na to, że umowe ma na 3 lata i nie wie jak w pracy zareagują na jej zajście w ciążę. A tej pracy byłoby jej szkoda. No i ma teraz zonka A jak dowiedziała się, ze ja jestem w ciąży to nagle jednak te wszystkie wspomnienia wróciły i znowu by chciala poczuć ten stan ciąży i zobaczyć znowu maleńkiego szkraba
Tak więc zobaczymy jak to będzie, pewnie podejście jeszcze zmieni mi się milion razy po nie przespanych nocach Wiem, że targanie po schodach wózka i małego dziecka gdy jest się w ciąży to będzie najwiekszy problem i trzeba będzie z tym uważać, no ale z drugiej strony tatusiek po prostu zostanie bardziej zaangażowany

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-09-15 o 16:34
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 19:18   #2210
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Wiem, że targanie po schodach wózka i małego dziecka gdy jest się w ciąży to będzie najwiekszy problem i trzeba będzie z tym uważać, no ale z drugiej strony tatusiek po prostu zostanie bardziej zaangażowany
Jak to dobrze, że u mnie jest winda
Stary 2012-09-15, 20:58   #2211
vanessa1781
Zakorzenienie

jejuu, jaki miałam męczący dzień, padam na twarz

każdy pisze że w ciąży objawy są podobne jak przed @, zawsze koło 9-10 dni przed @ zaczynały mnie boleć cyce, a teraz jestem tydzień przed @ i w ogóle mnie jeszcze nie bolą, czy to też może zwiastować fasolkę???
Stary 2012-09-15, 21:15   #2212
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
każdy pisze że w ciąży objawy są podobne jak przed @, zawsze koło 9-10 dni przed @ zaczynały mnie boleć cyce, a teraz jestem tydzień przed @ i w ogóle mnie jeszcze nie bolą, czy to też może zwiastować fasolkę???
Może, ale nie musi. W ost. cyklu też tak miałam i niestety
Stary 2012-09-15, 21:18   #2213
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
jejuu, jaki miałam męczący dzień, padam na twarz

Oj kochana nie będę Cię nakręcać niepotrzebnie bo rozczarowanie później będzie bardziej bolało Masz rację wszystkie objawy drugiej fazy cyklu mogą świadczyć zarówno o fasolce jak i o @ niestety.
JEDNAK JA MOCNO ZACISKAM KCIUKI ABY TO JEDNAK BYŁO NA FASOLKE
Wiesz jak jest coś w danym cyklu co jest inaczej niż zawsze było to też może być dobry znak

Jak tam sobota zleciała?
Nam dość leniwie. A teraz dzieciaki już śpią, a ja po kąpieli w wyrku zaglądam tu do Was

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-15, 21:25   #2214
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Może, ale nie musi. W ost. cyklu też tak miałam i niestety
eh, dzięki za pocieszenie

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Oj kochana nie będę Cię nakręcać niepotrzebnie bo rozczarowanie później będzie bardziej bolało Masz rację wszystkie objawy drugiej fazy cyklu mogą świadczyć zarówno o fasolce jak i o @ niestety.
JEDNAK JA MOCNO ZACISKAM KCIUKI ABY TO JEDNAK BYŁO NA FASOLKE
Wiesz jak jest coś w danym cyklu co jest inaczej niż zawsze było to też może być dobry znak

Jak tam sobota zleciała?
Nam dość leniwie. A teraz dzieciaki już śpią, a ja po kąpieli w wyrku zaglądam tu do Was
w sumie w tym cyklu wkręciłam się bardziej niż do tej pory, bo wiem że przytulańsko było w samym środku owu, no ale zobaczymy za tydzień co sie rozwinie, dzięki za kciukasy

ja cały dzień jeździłam po wszystkich możliwych sklepach budowlano-dekoracyjnych, bo przeprowadzka tuż tuż, no i skupuję co bądź po mału
Stary 2012-09-15, 21:41   #2215
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:

ja tak czasami mam 3 lub 4 dnia okresu, że mi się tak jakby zatrzymuje krwawienie. I nie ma w tym nic dziwnego. Czasem tak jest i koniec. Nie stresuj się, jutro znów z Ciebie chluśnie (i do tego pewnie będzie bolało- mnie zazwyczaj wtedy bardzo boli...)

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 23:04   #2216
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Kurczę, zaczynam się martwić, Wy macie okres po 7 dni, a u mnie 3 i koniec .. a kiedyś sama miałam po 7 dni ...
Bez sensu
Stary 2012-09-16, 07:14   #2217
Atena564
Zadomowienie

Hej kochane!!!

MAM II PIĘNE GRUBE, KRESKI NA TEŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Ale jestem szczęśliwa jutro biegne na betę, co by potwierdzić,
ale jeszcze dziś zapewne wykonam po pracy kolejny test, bo niewytrzymam!!!
No więc po krótce Wam opowiem jak było z moimi objawami ostatnio,
może u Was jest podobnie, a niemyślicie , zę to ciąża

No więć, zaczne od tego ,żę to mój 3 cykl, a 2 z ziółkami ojca sroki nr3,
i po ziółkach cykl ostatni mi się wydłużył do 36 dni, @ była bez bólu ,
a temperatura jak mierzyłam wówczas urosła dopiero 24 dc, więc
dopiero wtedy wiedziałam kiedy mam owulacje, a tak to satle myślałąm
ze standardowo koło 14 dc....bo cykle zazwyczaj miałam 28-29 dniowe,
a tu zaskoczenie. W tym cyklu też tak było, że tempka urosła 23dc, a od 30
dc, stale 36,8 więc, to już mi dało do myślenia, zę może się udało
Kolejny objaw to : zmęczenie popołudniami, senność i od kilku dni ciągłe
zimno mi było, ale tylko właśnie po południami, leżałam w dresach pod
kocem, tempka 36,8- 37, poliki czerwone, gorące, a tu mi zimno.......nerwy
mama okropne, o byle co płacze.........w ciągu kilku oststnich dni chwilowe
bóle w okolicach jajników, nerek, ból kręgosłupa......piersi bez zmian, niebolą.
......szyjka macicy taka rozpulchniona, miękka,.......od kilku dni nieznosze
zapachu dezodorantu Tż, a sama mu go kupiłam!! i zgaga okropna!!!!
no i oczywiście @ nieprzyszła, zero plamień, więc test zrobiłam i 2
piękne kreseczki

A co do ziółek, to niewiem czy mi pomogły, ale napewno wyregulowały
mi cykl, śluzu jak niemiałam takiego książkowe, tak w tym cyklu też
niemaiłam. Dobrze , że mierzyłam sobie tempke, bo wiedziałąm kiedy
przytulanko robić, po przeanalizowaniu poprzedniego cyklu

Także dziewczynki do pracy, termometry w dłoń i mierzyć , przytulać się,
najlepiej codziennie!!:

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-09-16 o 07:18
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 07:18   #2218
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!

MAM II PIĘNE GRUBE, KRESKI NA TEŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Ale jestem szczęśliwa jutro biegne na betę, co by potwierdzić,
ale jeszcze dziś zapewne wykonam po pracy kolejny test, bo niewytrzymam!!!
No więc po krótce Wam opowiem jak było z moimi objawami ostatnio,
może u Was jest podobnie, a niemyślicie , zę to ciąża

No więć, zaczne od tego ,żę to mój 3 cykl, a 2 z ziółkami ojca sroki nr3,
i po ziółkach cykl ostatni mi się wydłużył do 36 dni, @ była bez bólu ,
a temperatura jak mierzyłam wówczas urosła dopiero 24 dc, więc
dopiero wtedy wiedziałam kiedy mam owulacje, a tak to satle myślałąm
ze standardowo koło 14 dc....bo cykle zazwyczaj miałam 28-29 dniowe,
a tu zaskoczenie. W tym cyklu też tak było, że tempka urosła 23dc, a od 30
dc, stale 36,8 więc, to już mi dało do myślenia, zę może się udało Kolejny objaw to : zmęczenie popołudniami, senność i od kilku dni ciągłe zimno mi było, ale tylko właśnie po południami, leżałam w dresach pod kocem, tempka 36,8- 37, poliki czerwone, gorące, a tu mi zimno.......nerwy mama okropne, o byle co płacze.........w ciągu kilku oststnich dni chwilowe bóle w okolicach jajników, nerek, ból kręgosłupa......piersi bez zmian, niebolą.......szyjka macicy taka rozpulchniona, miękka,.......od kilku dni nieznosze zapachu dezodorantu Tż, a sama mu go kupiłam!! no i oczywiście @ nieprzyszła, zero plamień, więc test zrobiłam i 2 piękne kreseczki

A co do ziółek, to niewiem czy mi pomogły, ale napewno wyregulowały mi cykl, śluzu jak niemiałam takiego książkowe, tak w tym cyklu też niemaiłam. Dobrze , że mierzyłam sobie tempke, bo wiedziałąm kiedy przytulanko robić, po przeanalizowaniu poprzedniego cyklu

Także dziewczynki do pracy, termometry w dłoń i mierzyć , przytulać się, najlepiej codziennie!!:

Atena moje gratulacje!!!!!:jup i: nareszcie się udało zamieść zdjęcie testu
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 07:30   #2219
Atena564
Zadomowienie

Postaram się zamieścić zdjęcie testu po pracy, bo niedługo musze zmykać do pracy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 08:29   #2220
lady_malgo
Rozeznanie

Gratuluję !!! Super wiadomość z samego rana

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości