|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Gratulację kochana!!!!!!!!!! Czekamy na foto testu ![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Jak minęła sobota?? My wczoraj byliśmy w tym kinie.. film nie był najgorszy,dużo dały te efekty 3d... ale już się nagrzaliśmy na kolejny film " Jesteś Bogiem", tym bardziej że Tż słucha HH więc czekamy na premiere i do kina ![]() Później poszliśmy na miasto, wypiliśmy sobie po drinku i pojechaliśmy do domu w międzyczasie Tż mnie trochę zdenerwował ale na szczęście na krótko. Dziś jadę z mamą na działkę trochę ogarnąć to wszystko po sezonie letnim. @ mi się pomału kończy,podejrzewam że jeszcze tydzień i zaczną mi się TE dni
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-16 o 09:24 |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i:Gratulacje kochana w końcu coś się u nas ruszyło ![]() My już po grillu Tż skacowany a ja nie bo tylko kilka drinków wypiłam jedzonko pyszne obżarlismy się jak dzikie świnie wróciliśmy około pólnocy i lulu spać teraz jan Wami piszę a Tż zdycha
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A za te testujące trochę później, też oczywiście trzymam ![]() I jeszcze raz gratuluję, Atena
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zamieść zdjęcie testu![]() A powiedz mi czy to ziółka przesuneły ci owulke że miałaś tak pózno?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2226 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Atena564;36554113]Hej kochane!!!
MAM II PIĘNE GRUBE, KRESKI NA TEŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() ![]() QUOTE] Atena - ogromne gratulacje. Wrzucaj później fotkę tych II i śmigaj na betę. Sprawdzałaś już kiedy wychodzi Ci tp? Mam nadzieję, że przełamałaś złą passę i teraz worek z ciężarówkami się rozwiąże. Już się zastanawiałam, czy w naszym wątku zbiorowe wysypy zaciążonych bywają tylko w miesiącach nieparzystych? Jeśli tak, t jeszcze kilka z nas ma szansę, do końca września jeszcze całe 2 tygodnie.Kto następny w kolejce? Z tego co pamiętam, to za tydzień 22-go miało być sporo testujących... Cytat:
).
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i:![]() Ale powiało optymizmem z rana Gratuluje serdecznie kochana. Teraz dbaj o siebie i nie przemęczaj się!!! To teraz czekamy na kolejne kreseczki w tym miesiącu ![]() Cytat:
Biedny TŻ
|
|
|
#2228 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Atena564;36311001]
Cytat:
... Color, szczęściaro, wróżka z Ciebie, czy co? "Wykrakałaś", więc spodziewaj się paczki z deserem od Ateny .
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]Dzastino, cieszę się, że wieczór się udał. Była któraś z Was już na "Dwoje do poprawki", albo na "Wieczorze panieńskim"? Muszę wyciągnąć męża na coś lekkiego, a uwielbiam Meryl Streep (od czasu Mamma Mia ze zdwojoną siła
).[/QUOTE]Też chciałam iść na Wieczór Panieński ale my z Tż mamy zupełnie inne gusta co do filmów... ostatnio ja wybierałam film no więc teraz była jego kolej... ![]() Mam taką cichą nadzieje,że teraz ruszy jakiś wysyp tych fasolek... ![]() Która następna testuje?????
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem z głowy wyleciało A mówiłam,że będzie fasolka i nawet założyłam się o pyszny deser ehehehATENKO a widzisz miałam rację Co do chodzenia do kina to u nas z tym ostatnio kiepsko:/ Co do testowania to 22 września chyba ze 4 laski nasze testują. Niech się tu zgłaszają wszystkie co by wiedzieć komu kibicować ![]() Ja dopiero po 27 września
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-16 o 10:43 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nadzieje że 22 września będzie tu wysyp fasolek
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też mam taką nadzieję ![]() Dobra dziewczynki ja zamelduję się wieczorkiem ![]() Właśnie ubieramy się i jedziemy z moim tatą do niego na działkę. Kupił przyczepę kempingową drugą i trzeba pomóc mu ją ustawić i ogarnąć troszkę. A że mój młodszy brat dostał wczoraj na wieczór temperatury to mama nie jedzie. Także ja jadę poogarniać, a mężulek pomóc poprzestawiać tam wszystko. Do usłyszenia
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeśli już coś to testuję 20 września także trzymajcie kciuki moje kochane
a jak reszta dziewuszek to nie wiem pogubiłam się już troszki
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Ateno, gratulacje
![]() ![]() ![]() W końcu coś drgnęło teraz czekam na kolejne fasolki ![]() No i witam się z "rana" my z TŻ zmykamy zaraz do Castoramy czy tam innego Leroya i dalej do roboty
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma termin@ na 22
ale testować będę później jakby @ nie przyszła ale raczej nic z tego
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli @ przychodzi (oczywiście lepiej żeby nie przyszła) 14 dni po owulacji to ja będę testować 23.09
To by znaczyło ze luteina skrocila mi cykl, tak czy inaczej jakoś wątpię żeby była fasolka
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuję Waszej pomocy w liczeniu, bo coś nie jestem w stanie stwierdzić, kiedy mam się NIE spodziewać @. Cykle mam zazwyczaj 32-34 dniowe, więc owu powinna być ok. 18-20 dnia. W tym miesiącu biegałam na monitoring, wiec wiem, ze pęcherzyk mi pękł 18/19 dnia. Jakby dodać do tego 14 dni, to wychodzi, że 32/33 dnia cyklu powinna @ NIE przyjść. Ale na monitoringu 20 dnia wyszło mi, że mam jeszcze jeden spory pęcherzyk, który powinien pęknąć ok. 21 dnia cyklu. Niesty nie poszłam już sprawdzić, czy eksplodował, więc nie mam żadnej gwarancji, że tak było, bo śluzu płodnego już po 1 pęcherzyku nie zanotowałam. Z temperaturą też dziwnie, bo zaczęła rosnąć minimalnie dopiero w 23 dniu, a na 100% w 18/19 dniu była "pierwsza" owu. Zdurniałam już kompletnie, i nie wiem, czy te 14 dni dodać do pierwszej, czy ewentualnie drugiej (jeśli nastapiła) owulacji.
Trochę to zagmatwałam, ale jeśli macie jakieś pomysły na termin testowania, to podrzućcie proszę . Nie chcę testować przed NIE spodziewanym terminem @, bo wiem już, że ujemny test powoduje u mnie znacznie większego doła niż przyjście @, bo wtedy już nawet nie mam złudzeń typu "a może za wcześnie zrobiłam sikańca" itd.
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-16 o 12:19 |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czytałam że taki krótki okres nie służy ciążymnie nadal cyce nie bolą, a już powinny zaczął, ale takie większe się zrobiły jak zawsze przed @ Atena - gratuluję fasolki !!!!! ![]()
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2012-09-16 o 12:23 |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie termin testowania dalekooo w polu bo dopiero ok 12.10 no chyba że @ mnie uprzedzi.. a tego bym bardzo nie chciała...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-16 o 17:55 |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu policzylabym te 14 dni od tej drugiej owulacji... Masakra jak mi się dzisiaj nie chce, wczoraj byłam do 1 na ur koleżanki, a dzisiaj na 8 do pracy jeszcze 2,5 godziny i do domu
|
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE Atena564!!!!
Nie. Uznalam, ze to wynik stresujacego miesiaca, skoro mam podwyzszona prolaktyne po obciazeniu to wszystko by sie zgadzalo ![]() A ja jakos mam wrazenie od zawsze, ze nie bede mogla zajsc w ciaze ![]() A teraz sie przeziebilam |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczekasz sie swojej fasolki tak jak każda z nas
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
Atena564-gratulacje!!!
:ju pi: życzę najszczęśliwszych i spokojnych 9 miesięcy i zdrowego Dzidziolka![]() no to mam nadzieję, że teraz zapoczątkujesz wysyp fasolek
|
|
#2245 | |||
|
Zadomowienie
|
Atena gratulacje! oby za Twoją fasolą poszły następne
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam niedzielnie ja połówka odprawilam znów na 9 dni, wiec wróci akurat na testowanie, teraz zabieram się za sprzątanie, bo łon taki bajzel robi, że łolaboga. Trochę wczoraj doła zlapalam, bo moja szwagierka urodziła. W pierwszej części pisałam, że zaliczyli wpadkę a my staraliśmy się już wtedy pól roku... Na spotkaniach rodzinnych obie bylysmy te zacne ciężarne a potem to ja już byłam tylko tą, której się nie udało... hehh. Cieszę się ich szczęściem i życzę wszyskiego co najlepsze a pik w serduchu był. Na pocieszenie zrobiłam zakupy w douglasie on line i trochu mi było lepiej ![]() No nic nie smutam już tylko idę kawę zrobić i obżrec się rafaello... ps. kupiłam sobie taką gazetkę m jak mama i tam jest art o seksie w zagrożonej ciąży. Czytaliśmy z TŻ te ichnie porady i lezelismy ze śmiechu... jak macie możliwość to povzytajcie. Ubaw po pachy
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny czy któraś z was miała takie pieczenie w dole brzucha ja miałam w tamtym miesiącu przed @ takie niewielkie, a dzisiaj miałam tak mocne to pieczenie że aż się zaniepokoiłam. Co to może być?
|
#2248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jestem wykończona ! Ten angielski mnie dobił na maksa. Dobrze, że już się skończył ten kurs (bo to taki przyspieszony wakacyjny był), bo wysiadałam już ![]() No i czekam na kolejne fasolki u Was, bo u mnie ten cykl stracony, starania chwilowo odłożone na później ze względu na moje problemy zdrowotne :/ |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze że dużo częściej chodzę do kibelka siku, no i mam ten biały śluz i czuję mokro chociaż do okresu jeszcze tydzień. Kurcze nie nastawiaj się tu człowieku
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe w sumie co jeszcze na obfitość i długość@ wpływa ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

jutro biegne na betę, co by potwierdzić,
i mierzyć , przytulać się,
klask i:
A za te testujące trochę później, też oczywiście trzymam 
).

... Color, szczęściaro, wróżka z Ciebie, czy co? "Wykrakałaś", więc spodziewaj się paczki z deserem od Ateny 

a jak reszta dziewuszek to nie wiem pogubiłam się już troszki
a czytałam że taki krótki okres nie służy ciąży