Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 16:55   #4441
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
tak znam tą minę.. cały czas taka chodzi po szpitalu..
rodziłam najpierw z Tż, masował mi plecki i było super.. ale, że rodziłam od 12 do 17.50 to koło 16 pojechał coś zjeść, bo do szpitala prosto z pracy
moja mama czekała już na korytarzu i weszła za niego, może być tylko jedna osoba przy porodzie.. i tak szybko się później wszystko potoczyło, że nie mógł już wejść na salę bo miałam parte i po 30 min wszedł dopiero zobaczyć córcię już..

teraz też chcę z Tż.. na pewno rodzinny.. nie chcę na zbiorowej sali z tyloma kobietami.. ale tak też się może zdarzyć.. zobaczymy..

moja sąsiadka rodziła w styczniu i nie było mowy o rodzinnym, bo bali się zarażania, panowała chyba grypa czy coś.. no i klops..
Czyli nie była na mnie zła tylko ciągle taka jest
a poród rodzinny to musi być super sprawa, ja sobie nie wyobrażam inaczej ale Twój TŻ miał nie farta, mimo to wie już jak to wszystko wygląda Nie wyobrażam sobie na zbiorowej sali... chyba bym poszła do domu za wstydliwa jestem...
Moja siostra też rodziła wtedy w styczniu ale rok temu więc może w styczniu poprostu są jakieś epidemie. Ale szkoda, nagle okazuje się że musisz iść rodzić sama.. gdybym miała takie prawo to wpuściłabym TŻ na własną odpowiedzialność

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Masz rację, nie umiem się postawić w takiej sytuacji bo nie przydarzyło mi się takie nieszczęście....
Moja rodzina i rodzina męża jest z tych... podchodzących do wielu spraw bardzo... spokojnie i racjonalnie. Nie zarzucają radami, sugestiami czy męczącymi chęciami pomocy.... to takie typy obserwatorów z boku, którzy w odpowiednim momencie potrafią wyciągnąć pomocną dłoń, ale na tyle ją wyciągają, że możesz wybrać jak mocno chcesz się jej chwycić.
Wiem, że taki ból po stracie dotyka także naszych najbliższych... ale ja jestem pewna,że moją mamę bardzo bolałoby gdybym jej nic nie powiedziała. I to nie tak, że my z mamą jakieś psiapsiółki... mamy bardzo dobry kontakt, ale taki na zasadach mama-córka.
Moja rodzina jest dokładnie taka jak Twoja, dlatego powiedziałam im odrazu wtedy jak i teraz a mama to też taka psiapsiółka mimo że mama.
Jednak znajomi to znajomi, nie chciałabym spotkać kogos na ulicy co albo mi mówi "gdzie masz brzuszek" albo lamentuje
Zresztą wiem jaką przyjaciele mieliby radość z tego... tak właśnie jak moja rodzina.
Może dlatego tak podchodze że mieszkam w małym mieście i te wieści bardzo szybko by się rozeszły.. Najbliższa rodzina oczywiście wie, bo nie ma szans udawać przed nimi, ani nie ma takiej potrzeby

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-15 o 16:57
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 16:58   #4442
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe
mnie dreczy dylemat: zamowic pizze czy nie
Ja takich dylematów nawet nie mam. Jak tylko mnie najdzie ochota to od razu zanim minie jako kochajaca matka spełniam zachcianki swojego dziecka i dzwonie już po pizze
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:06   #4443
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A swoją drogą dziś coś jest takiego z tą pogodą w Krk, ja też nie czuję się najlepiej, senna i w ogóle jakaś znowu bez energii
scina mnie co godzine....

Cytat:
zamówić
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
popieram Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko
to chcialam przeczytac zamowinie poszlo (a ze dylemat jaka to pol takiej, pol takiej).

Lubie pizze hut, ale moj chlop jest anty-sieciowkowy. chodze raz na ruski rok z bratem...

Cytat:
W ogóle teraz mi przyszło do głowy, że to chyba KAC.
tez tak mam. chlop pije, a ja mam kaca (i gdzie tu sprawiedliwosc)

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
od 10 tc mam przez brzuch (juz dwa)... moze przez te krwawienia?
jak poprosilam wczesniej, by konkubent mogl wejsc, to doktork cyry robil straszliwe - tak mnie zaslanial takim szerszym recznikiem papierowym (zawsze w kieckach chodze na badanie - rozpinanych z przodu, wiec moglby poly zarzucic...)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:32   #4444
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was jest z rzeczami dla maleństwa?? Bo moi bliscy to oszaleli bo w sumie to juz chyba mam "wszystko" ciuszków całą szafe, łóżeczko, pościel razy kilka, wanienki nawet 2, przewijak, jakies zabawki, smoczki nawet kilka pampersów i jeszcze dużo innych rzeczy xD dziś dzwonil mój tatus ze jego kolega ma wózek do sprzedania używany miesiąc jakiś taki wypasiony że wysle mi link do sklepu gdzie go kupywali żebym obejrzała i jak będzie mi się podobał to go kupi... W sumie 9tc moim zdaniem to o duuuużo za wcześnie na to wszytsko nie sądzicie ?
Oni normalnie poszaleli hehe
o matko daj troche hehe
ja zaczynam gromadzic mam np skarpetki, 3 bodziaki, kaftanik, 2 koszulki, spodenki narazie zamierzam kupic ciuchy a potem reszte, ale za wozkiem sie już rozglądam. a i widziałam łóżeczko 170zł niebieskie
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Uważam, że zielona herbata nie jest absolutnie szkodliwa, jeśli chodzi o jej picie. Na pewno jest lepsza w ciąży niż zwykła, czarna, a przecież czarną też można popijać

Dziewczyny, mam mały problem, a raczej nad czymś się zastanawiam.
Jak już pisałam, chodzę do mojego zaufanego i świetnego gina prywatnie. On pracuje w szpitalu i będę chciała, żeby zajął się moim porodem, więc będę pod jego opieką przez całą ciążę. Jednak jest jedno "ale" - comiesięczne badania krwi i moczu muszę robić gdzie indziej.
A ja mam abonament w LuxMedzie, więc dlaczego by nie skorzystać? Planuję wybrać się więc do gina z LuxMedu i poprosić go o skierowanie na te badania, ale trochę mi tak głupio iść i powiedzieć "wie pan, mam już lekarza prowadzącego, ale potrzebuję skierowania na badania, bo tu mam abonament"...
Jakoś będę musiała wybrnąć, bo robienie badań właśnie w LM jest chyba w moim przypadku uzasadnione i mi się należy, no nie?
no własnie zielona jest lepsza od czarnej.
co do lekarza to ja tak chodze do zaufanej prywatnej i do luxmedu. lux med nie wie że chodze do prywatnej ale prywatna wie bo mowilam jej ze tam mam badania gratis. a poki co lm mi wypisywal te same co ta moja prywatna. nie mow im ze chcesz tylko badania bo ci powiedza ze skoro stac cie prywatnie to se płać.

Cytat:
Zielonej herbaty nie można pić bo zawiera "chyba" bo nie jestem pewna kofeine, albo cos co działa tak samo i bardzo podnosi ciśnienie
ja też lubiłam ale niestety musiałam odłożyć i czerwoną i zieloną
kazda herbata ma kofeine.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A nie możesz chodzić do dwóch i mieć dwie karty ciąży? i się nie przyznawać ani jednemu ani drugiemu? Dragusia też tak robi i z tego co kojarzę udaje się do tej pory, żeby nie wiedzieli o sobie
przyznaje sie to ja

Cytat:
Dziewczynki, które bolała głowa! Jak sobie radziłyście? Chyba sfiksuję dzisiaj
no ja nic nie bralam bo nie wiedzialam ale pytalam ginki APAP możesz.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
I szalałaś tam w tym aquaparku na ślizgawkach, czy spokojnie?
ja nigdy nie szaleje ślizgawki nie dla mnie ;p ale tak dziwnie, ciekawe ja to bedzie z wielkim brzuchem

Cytat:
jakieś typy z karocą dla maluszka?
ja ciągle za tym xlanderem jestem - wczoraj o mało babeczki w markecie nie zapytałam jak się wózek sprawuje... następnym razem jak jakąś spotkam nie będę się już czaić tylko ją przyatakuję
eh kiepsko było bo na sklepie mały wybór. narazie tako ale nie wiem jaki , konkurencji w tych 2 sklepach dla niego nie było.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:36   #4445
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A propos pizzy... a raczej pizza hut - czy któraś z Was może jadła tamtejsze rollsy? Ja odkąd ich spróbowałam zaczęłam je ubóstwiać... i tak bym chciała się dowiedzieć z czego oni robią to ciasto i w ogóle wszystko Narazie tylko chyba udało mi się odkryć skład tego sosu gorczycowego, który do nich podają
i po co to napisałaś? ? ?
teraz będę musiała je sprawdzić

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:40   #4446
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
:

od 10 tc mam przez brzuch (juz dwa)... moze przez te krwawienia?
jak poprosilam wczesniej, by konkubent mogl wejsc, to doktork cyry robil straszliwe - tak mnie zaslanial takim szerszym recznikiem papierowym (zawsze w kieckach chodze na badanie - rozpinanych z przodu, wiec moglby poly zarzucic...)
No właśnie z tego co mi mówiły koleżanki to zależy od budowy i od tego czy wszystko widać i czasami się zdarza, że podczas "genetycznego" bada też dopochwowo.

Mój gin na pierwszej wizycie z mężem też się przejmował, ale jak zobaczył że my wyluzowani i bez skrępowania to sam zachowuje się też normalnie i już nawet badanie na fotelu zaliczam przy mężu
wiadomo, że nie stoi i nie wgapia się tylko siedzi grzecznie przy biureczku, zresztą polewa że i tak już sobie wszystko dokładnie wyoglądał przez te kilka lat i nie spodziewa się tam niczego nieznanego
Stary 2012-09-15, 17:42   #4447
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak już sobie wszystko dokładnie wyoglądał przez te kilka lat i nie spodziewa się tam niczego nieznanego
to niech poczeka do porodu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:46   #4448
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
zresztą polewa że i tak już sobie wszystko dokładnie wyoglądał przez te kilka lat i nie spodziewa się tam niczego nieznanego

z innej beczki - doktorek ma monitor, na ktory na upartego moglabym lukac a ja w nogach mam mega plazme z obrazem usg. przy innym ustawieniu - chlop by sobie mogl jak TV ogladac...

Cytat:
to niech poczeka do porodu
cierpne...

Stary 2012-09-15, 17:50   #4449
megi-megi
Zakorzenienie

Cisza... zero rozmów o Porodach!

Ledwo zipię z przejedzenia. Zaczynamy 14 tydzień i mam 0,5 kg do przodu Dzidzia po domowej pizzy pomiziała mnie po brzuszku
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 17:57   #4450
klementyna1
Zakorzenienie

Ja startowałam z 58kg ostanio 3 tyg temu był0 59, a wczoraj wazyłam się na wadze w aptece i już 60,5kg;/ W takim tepie do porodu bedzie seta
Jej ale jestem ciekawa tych ruchów...Jak na razie to mi tylko jelita daja się we znaki-bulgocza i strzelaja, wiec chyba trudno bedzie rozpoznac ruchy
Stary 2012-09-15, 18:08   #4451
megi-megi
Zakorzenienie

To ruchy dzidzi są bardzo podobne, ale ja je odbieram jakby ktoś od spodu mnie po tych powłokach, jakby od spodu skóry głaskał. Prawie to samo, co jelita, ale nie do końca.
Właśnie moja koleżanka z wątku naszych 2,5 latków jest na porodówce. Jak opisywała ostatnie dni, to nogi mi miękły. Jej... chyba już przed marcem melisę będę parzyła
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 18:15   #4452
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi

Niestety oba. Byłam z TŻ i po 1 części przesiadł się sam dalej, do biurka lekarza.
Powiedzcie, płacicie coś za płytę CD i zdjęcia ginowi po USG??
USG mam darmowe.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 18:18   #4453
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
USG mam darmowe.
tyle place za usg, ze nie ma bata. poza tym nie mogl mi nagrac bo ma zepsuta nagrywarke tylko fotki. strasznie poruszone, bo Torresik mial dzien swira

Stary 2012-09-15, 18:41   #4454
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
tylko dopochwowe

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ledwo zipię z przejedzenia. Zaczynamy 14 tydzień i mam 0,5 kg do przodu Dzidzia po domowej pizzy pomiziała mnie po brzuszku
za 14 tydz
za mizianie dzidzi
ja narazie czuje tylko jak mi sie tam wszystko w brzuchu rozciaga.

eh głowa boli. i widze ze forum umilkło

Stary 2012-09-15, 18:57   #4455
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Niestety oba. Byłam z TŻ i po 1 części przesiadł się sam dalej, do biurka lekarza.
USG mam darmowe.
Oooo to też mnie bardzo ciekawi czy za zdjęcia się płaci korzystając z NFZ??
Bo może dlatego nie dostałam zdjęć bo nie zapłaciła? Ale z drugiej strony chyba by mnie o tym poinformowali że jak chce zdjęcia to muszę zapłacić? Jak u Was z tym jest??
sercu na pół złamanym
i ramionach rozpaczliwie pustych
po imionach nie nadanych
i łzach w ukryciu wylanych
po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy
22Paula22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 18:57   #4456
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
co do lekarza to ja tak chodze do zaufanej prywatnej i do luxmedu. lux med nie wie że chodze do prywatnej ale prywatna wie bo mowilam jej ze tam mam badania gratis. a poki co lm mi wypisywal te same co ta moja prywatna. nie mow im ze chcesz tylko badania bo ci powiedza ze skoro stac cie prywatnie to se płać.
Tak też zrobię

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja startowałam z 58kg ostanio 3 tyg temu był0 59, a wczoraj wazyłam się na wadze w aptece i już 60,5kg;/ W takim tepie do porodu bedzie seta
Jestem na początku 8 tc, a na wadze już +2 kg... Nie mogę przestać się obżerać, mam cholerny apetyt

A wieczorem oglądam Mam Talent - widziałam 1. odcinek, tydzień temu zapomniałam, to dziś obejrzę

I miałam jeszcze zapytać - to normalne, że ostatnio po wstaniu rano mam spuchnięte palce u rąk?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2012-09-15 o 19:03
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 19:04   #4457
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Tak też zrobię

Jestem na początku 8 tc, a na wadze już +2 kg... Nie mogę przestać się obżerać, mam cholerny apetyt

A wieczorem oglądam Mam Talent - widziałam 1. odcinek, tydzień temu zapomniałam, to dziś obejrzę
To tak jak ja-tydzień temu nie żwidziałam, bo byliśmy na weselu. Ale ciekawam tex lubelskiej druxyny w bitwie Qrcze jakiś dziwny niepokój mnie dopadł....Akysz złe myśli!! To chyba po tym dzisiejszym śnie....Niech już Tż wróci z pracy, bo chcę się przytulić!
Stary 2012-09-15, 19:14   #4458
Dragusia88
Zakorzenienie

http://allegro.pl/super-lekki-elipso...628944126.html
co myślicie, gondola ładna jak każda ale ta spacerówka do mnie nie przemawia.
niby lekki od 8 do 10kg informacje, w zależności od strony

no chyba że z ta spacerówką to ok http://allegro.pl/ultralekka-spacero...572356075.html

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-09-15 o 19:16
Stary 2012-09-15, 19:24   #4459
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

Liwka jaki tako ci pani polecała? mi pan polecał Captiva niby najnowszy.
jumper ok tylko niby stary a ten jest juz ulepszony.
Tako Laret, ale jak dla mnie spacerówka zbyt duża. I ogólnie szeroki rozstaw kół.

Cytat:
Kawkę strzeliłam - nie pomogła Za tabletki nawet się nie biorę... mam nadzieję, że to jednodniówka...
W ogóle teraz mi przyszło do głowy, że to chyba KAC. Mąż wrócił nad ranem zrobiony jak ta lala... położył się koło mnie i się zaczęło - chrapał, chuchał na mnie, więc wzięłam podusię pod pachę i zwinęłam się do drugiego pokoju... Ale pewnie całe mieszkanie było przesączone % i stąd ból głowy

.
Ja robiłam zimne okłady na czoło. Pomogły.

Cytat:

Dopochwowe. Ale gin zawołała TŻ jak już leżałam na leżance i zasłoniła mi pipke ceratką Nic nie było widać
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 19:35   #4460
maria28
Kniaginia

Hej Laseczki!

U nas o ciąży wiedzą rodzice, teściowie, siostry, moja przyjaciółka i ludzie z pracy. Dziś zadzwoniłam do mojej chrzestnej, żeby ją poinformować. Została jeszcze babcia i moja kuzynka, ale z tym czekam aż pojedziemy do Lublina i powiemy im osobiście. Dla babci to będzie pierwszy prawnuk Reszta rodziny dowie się pewnie od rodziców.

Ja nie piję kawy, ale czarną herbatę owszem, nawet 3 dziennie, ale słabsze niż zwykle. Na herbatkę malinowo-żurawinową już patrzeć nie mogę i wąchać też

Cytat:
hehe
mnie dreczy dylemat: zamowic pizze czy nie
Zamówić! My zamawiamy jutro na obiad z TelePizzy. Ze wszystkich sieciówek TelePizza jest najlepsza.

Cytat:
Ja miałam i tak, i tak. Przez brzuch niewiele było widać. A maż był i widział dzieciaczka na monitorze. Jakoś mi nie zaglądał, bo był za bardzo zestresowany My się nie krępujemy i gin też ok.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzidzia po domowej pizzy pomiziała mnie po brzuszku

Cytat:
USG mam darmowe.
Ja płaciłam za usg 200 zł, a płytę nagrał i dał mi lekarz bez dodatkowych opłat (jeszcze czego!).
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 19:39   #4461
Vereado
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczynki, które bolała głowa! Jak sobie radziłyście? Chyba sfiksuję dzisiaj
Kąpiel i polewanie karku mocno ciepła wodą - bardzo mnie to odpręża i zazwyczaj przegania ból głowy. Polecam
Jeśli lubisz olejek lawendowy to możesz sobie kilka kropelek wlać do wanny - ale na prawdę kilka (zdania co do lawendy i ciąży są podzielone, ja stosowałam często w pierwszej ciąży - za przyzwoleniem gina).
Vereado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 19:57   #4462
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vereado Pokaż wiadomość
Kąpiel i polewanie karku mocno ciepła wodą - bardzo mnie to odpręża i zazwyczaj przegania ból głowy. Polecam
Jeśli lubisz olejek lawendowy to możesz sobie kilka kropelek wlać do wanny - ale na prawdę kilka (zdania co do lawendy i ciąży są podzielone, ja stosowałam często w pierwszej ciąży - za przyzwoleniem gina).
heh co gin to opinia. ja mam zakaz kapieli. nawet prycha ma byc niezbyt ciepla.... od poprzedniego tez mialam taki przykaz....

Stary 2012-09-15, 20:04   #4463
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
heh co gin to opinia. ja mam zakaz kapieli. nawet prycha ma byc niezbyt ciepla.... od poprzedniego tez mialam taki przykaz....
Noo mój też odradza ciepłe kąpiele, chodzi o możliwość przekrwienia macicy i jamy brzusznej, chyba że chodzi o same okłady na kark, to wtedy może można.

Co do olejku lawendowego to właśnie też do indywidualnej decyzji, zdania podzielone co do bezpieczeństwa tak jak napisała Vereado. Z mojej strony odpadają wszelkie olejki eteryczne, ich zapachy są po prostu dla mnie teraz zbyt intensywne a przez to męczące, no ale co kto lubi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 20:05   #4464
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest to, czego mi teraz w ciązy najbardziej brakuje: długich, gorących kąpieli....(nie alkoholu, tańców, hulanek, sportów i swawoli) tylko zwykłych goracych kąpieli.Pod letnią wodą jest mi po prostu zimno Włąsnie wyszłam z wanny i przynajmniej po głowie musiałam sobie polac dobrze ciepłą wodą, ale zaraz brzuch schłodziłam letnią:p Taka moja śmieszna taktyka. CHandra mi na szczęscie trochę przeszła

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-09-15 o 20:05 Powód: ort.
Stary 2012-09-15, 20:33   #4465
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

O MOJ BOSHE !!!!! dziewczyny szalejecie,
2dni mnie ni ebylo, a tu prosze tyle stron do nadraniania, mniej wiecej przeczytalam

witam i gratuluje - mowym dolaczonym mamusiom

2 dni - masakryczne. taka szczesliwa bylam ze nie za duzo a tu nagle w piatek ledwo co do kibleka w pracy zdarzylam. w sumie na przystanku tez za wiata ledwo co z busa wysialam, taka laska z obrzydzeniem na mnie luka, a ja do niej '' no co w ciazy jestem, to chyba normalne''
ale jak nie to ZGAGA !!!! ratunku pomocy, niech juz sie zacznie czas bezobjawowy.
a w dodatku cos podbrzusze zaczyna pobolewac, np jak wstaje albo jak kichne rwie ooojjj

jestem zalamana cala ta sytuacja, eh najgorsze jest ta niepewnosc gdzie bd mieszkala po porodzie. bo tu gdzie mieszkam facio powiedzial do porodu owszem ale po NIE, no i w sumie tez nie chce byc na glowie sioetry caly czas. no ale jak patrze na ceny wynajmu mieszkan zwykle 30m2 - 7,5 tys no ochuajliii ja zarabiam max 13, a gdzie bilet gdzie jedzenie cos do ubrania. fakt jak sie dziecko urodzi dostane kase na dziecko, pewnie jakies tam ze 3tys alimentow, bd mogla sie starac o dofinaswoanie do czynaszu. ale do porodu mam marznac i gnic na tym poddaszu

a jeszcze mnie dzis kolo z pracy wkurczyl, nie dosc ze sie spoznil 45 minut i zamiast o 8 zaczelam prace o 8-50 przy czym otwieramy o 9, a ja w powijakach ani salaty pomidorow no nic naszykowane, no bo przeciez sziwrze musi byc, mieso na grillu dochodzi po malu, a ja patrze a ten ciul od 9 mi zapisal. no to ja z morda na niego ze z jakiej racji ja bylam o7-50 przed zakaldem, i mnie to uj obchodzi ze sie spoznil, nawet do tzw' zmianowego' dzwonialm zeby sie spyatl gdzi ekolo jest, bo se numeru mowego niespialam. i w koncu laskawie mi zapisal o 8 ale jeszcze jutro spr w systemie czy przypadkiem nie utas nie zmienil jak wyszlam, aaaaa taka wnerwiona bylam na niego ze nawet kluczy od domu zapomnialam wyjac ze szfki i sie spod domu wracac musialam wiec u mnie WEEKEND za☠☠☠isty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 21:58   #4466
Leonikowa
Rozeznanie

[QUOTE=Mokka_83;36540304]Mi też się podoba z ikei, z serii Hansvik Jest takie słodkie, w starym stylu W ogóle ten regał z przewijakiem też jest super ale nie mamy tyle miejsca w sypialni
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

Świetny jest ten przewijak ale my również nie mam tyle miejsca, żeby go gdzieś wstawić w pokoju w którym będzie maluszek mam już zabudowaną dużą szafę i muszę jeszcze kupić komodę i sofę więc jak wstawimy już łóżeczko to będzie kiepsko

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

[QUOTE=Dragusia88;36544776]witamy i gratulujemy
ja juz w 16 tyg i też waga stoi w miejscu wiec nie martw sie tylko ciesz
Dragusia88 widzę, że idziemy łeb w łeb ja również jestem w 16 tyg. a i waga jak na razie stoi w miejscu

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 07:53   #4467
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Dragusia88 widzę, że idziemy łeb w łeb ja również jestem w 16 tyg. a i waga jak na razie stoi w miejscu

witam z rana czyżbym była pierwsza?

od 6.30 nie umiem spać ;/

Stary 2012-09-16, 08:53   #4468
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

a ja nawet pospałam dzień dobry !
Stary 2012-09-16, 09:20   #4469
maria28
Kniaginia

Ja nawet w weekend budzę się o 6.30.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 09:43   #4470
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Oooo to też mnie bardzo ciekawi czy za zdjęcia się płaci korzystając z NFZ??
Bo może dlatego nie dostałam zdjęć bo nie zapłaciła? Ale z drugiej strony chyba by mnie o tym poinformowali że jak chce zdjęcia to muszę zapłacić? Jak u Was z tym jest??
Ja na początku poprosiłam o pamiątkę, powiedziałam, że mam płytkę, lub pena. Gin się uśmiechnął i powiedział, że on też ma to mi da.
Na koniec wręczył płytkę i nie kazał płacić :P
Dobrze, bo grosza przy sobie nie miałam. Następnym razem zapytam, a co... młody jest to może się krępował jeszcze.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a w dodatku cos podbrzusze zaczyna pobolewac, np jak wstaje albo jak kichne rwie ooojjj
Normalka.
Gin tłumacztł, że macica to taka piłeczka/balonik na 2 sznureczkach... umocowanych w pachwinach. Balonik w brzuszku trochę lata na boki i ciągnie za sznureczki, aż boli :/

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości