|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Dziewczyny jakie miałyście USG genetyczne? Przez brzuch i dopochwowe? Czy tylko przez brzuch?
Szczerze nie bardzo chciałabym mieć dopochwowe przy TŻ nie dlatego że się go wstydze, no bo niby jak, jak dziecko w drodze ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi ![]() Cytat:
![]() a poród rodzinny to musi być super sprawa, ja sobie nie wyobrażam inaczej ale Twój TŻ miał nie farta, mimo to wie już jak to wszystko wygląda Nie wyobrażam sobie na zbiorowej sali... chyba bym poszła do domu Moja siostra też rodziła wtedy w styczniu ale rok temu więc może w styczniu poprostu są jakieś epidemie. Ale szkoda, nagle okazuje się że musisz iść rodzić sama.. gdybym miała takie prawo to wpuściłabym TŻ na własną odpowiedzialność ![]() Cytat:
a mama to też taka psiapsiółka mimo że mama.Jednak znajomi to znajomi, nie chciałabym spotkać kogos na ulicy co albo mi mówi "gdzie masz brzuszek" albo lamentuje ![]() Zresztą wiem jaką przyjaciele mieliby radość z tego... tak właśnie jak moja rodzina. Może dlatego tak podchodze że mieszkam w małym mieście i te wieści bardzo szybko by się rozeszły.. Najbliższa rodzina oczywiście wie, bo nie ma szans udawać przed nimi, ani nie ma takiej potrzeby
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-15 o 16:57 |
||
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chcialam przeczytac zamowinie poszlo (a ze dylemat jaka to pol takiej, pol takiej).Lubie pizze hut, ale moj chlop jest anty-sieciowkowy. chodze raz na ruski rok z bratem... tez tak mam. chlop pije, a ja mam kaca (i gdzie tu sprawiedliwosc) Cytat:
jak poprosilam wczesniej, by konkubent mogl wejsc, to doktork cyry robil straszliwe - tak mnie zaslanial takim szerszym recznikiem papierowym (zawsze w kieckach chodze na badanie - rozpinanych z przodu, wiec moglby poly zarzucic...)
|
|
|
|
#4444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj troche heheja zaczynam gromadzic mam np skarpetki, 3 bodziaki, kaftanik, 2 koszulki, spodenki narazie zamierzam kupic ciuchy a potem reszte, ale za wozkiem sie już rozglądam. a i widziałam łóżeczko 170zł niebieskie Cytat:
co do lekarza to ja tak chodze do zaufanej prywatnej i do luxmedu. lux med nie wie że chodze do prywatnej ale prywatna wie bo mowilam jej ze tam mam badania gratis. a poki co lm mi wypisywal te same co ta moja prywatna. nie mow im ze chcesz tylko badania bo ci powiedza ze skoro stac cie prywatnie to se płać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nigdy nie szaleje ślizgawki nie dla mnie ;p ale tak dziwnie, ciekawe ja to bedzie z wielkim brzuchem eh kiepsko było bo na sklepie mały wybór. narazie tako ale nie wiem jaki , konkurencji w tych 2 sklepach dla niego nie było.
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz będę musiała je sprawdzić
|
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój gin na pierwszej wizycie z mężem też się przejmował, ale jak zobaczył że my wyluzowani i bez skrępowania to sam zachowuje się też normalnie i już nawet badanie na fotelu zaliczam przy mężu ![]() wiadomo, że nie stoi i nie wgapia się tylko siedzi grzecznie przy biureczku, zresztą polewa że i tak już sobie wszystko dokładnie wyoglądał przez te kilka lat i nie spodziewa się tam niczego nieznanego
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z innej beczki - doktorek ma monitor, na ktory na upartego moglabym lukac a ja w nogach mam mega plazme z obrazem usg. przy innym ustawieniu - chlop by sobie mogl jak TV ogladac... cierpne...
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza... zero rozmów o Porodach!
Ledwo zipię z przejedzenia. Zaczynamy 14 tydzień i mam 0,5 kg do przodu Dzidzia po domowej pizzy pomiziała mnie po brzuszku
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja startowałam z 58kg ostanio 3 tyg temu był0 59, a wczoraj wazyłam się na wadze w aptece i już 60,5kg;/ W takim tepie do porodu bedzie seta
Jej ale jestem ciekawa tych ruchów...Jak na razie to mi tylko jelita daja się we znaki-bulgocza i strzelaja, wiec chyba trudno bedzie rozpoznac ruchy
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
To ruchy dzidzi są bardzo podobne, ale ja je odbieram jakby ktoś od spodu mnie po tych powłokach, jakby od spodu skóry głaskał. Prawie to samo, co jelita, ale nie do końca.
Właśnie moja koleżanka z wątku naszych 2,5 latków jest na porodówce. Jak opisywała ostatnie dni, to nogi mi miękły. Jej... chyba już przed marcem melisę będę parzyła
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety oba. Byłam z TŻ i po 1 części przesiadł się sam dalej, do biurka lekarza. Powiedzcie, płacicie coś za płytę CD i zdjęcia ginowi po USG?? USG mam darmowe.
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko fotki. strasznie poruszone, bo Torresik mial dzien swira
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 14 tydz za mizianie dzidzija narazie czuje tylko jak mi sie tam wszystko w brzuchu rozciaga. eh głowa boli. i widze ze forum umilkło
|
|
|
#4455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo może dlatego nie dostałam zdjęć bo nie zapłaciła? Ale z drugiej strony chyba by mnie o tym poinformowali że jak chce zdjęcia to muszę zapłacić? Jak u Was z tym jest??
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogę przestać się obżerać, mam cholerny apetyt ![]() A wieczorem oglądam Mam Talent - widziałam 1. odcinek, tydzień temu zapomniałam, to dziś obejrzę ![]() I miałam jeszcze zapytać - to normalne, że ostatnio po wstaniu rano mam spuchnięte palce u rąk?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2012-09-15 o 19:03 |
||
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Qrcze jakiś dziwny niepokój mnie dopadł....Akysz złe myśli!! To chyba po tym dzisiejszym śnie....Niech już Tż wróci z pracy, bo chcę się przytulić!
|
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/super-lekki-elipso...628944126.html
co myślicie, gondola ładna jak każda ale ta spacerówka do mnie nie przemawia. niby lekki od 8 do 10kg informacje, w zależności od strony no chyba że z ta spacerówką to ok http://allegro.pl/ultralekka-spacero...572356075.html
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-15 o 19:16 |
|
|
|
|
#4459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic nie było widać
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |
|
Kniaginia
|
Hej Laseczki!
U nas o ciąży wiedzą rodzice, teściowie, siostry, moja przyjaciółka i ludzie z pracy. Dziś zadzwoniłam do mojej chrzestnej, żeby ją poinformować. Została jeszcze babcia i moja kuzynka, ale z tym czekam aż pojedziemy do Lublina i powiemy im osobiście. Dla babci to będzie pierwszy prawnuk Reszta rodziny dowie się pewnie od rodziców.Ja nie piję kawy, ale czarną herbatę owszem, nawet 3 dziennie, ale słabsze niż zwykle. Na herbatkę malinowo-żurawinową już patrzeć nie mogę i wąchać też ![]() Zamówić! My zamawiamy jutro na obiad z TelePizzy. Ze wszystkich sieciówek TelePizza jest najlepsza. Cytat:
My się nie krępujemy i gin też ok.Ja płaciłam za usg 200 zł, a płytę nagrał i dał mi lekarz bez dodatkowych opłat (jeszcze czego!). |
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeśli lubisz olejek lawendowy to możesz sobie kilka kropelek wlać do wanny - ale na prawdę kilka (zdania co do lawendy i ciąży są podzielone, ja stosowałam często w pierwszej ciąży - za przyzwoleniem gina).
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do olejku lawendowego to właśnie też do indywidualnej decyzji, zdania podzielone co do bezpieczeństwa tak jak napisała Vereado. Z mojej strony odpadają wszelkie olejki eteryczne, ich zapachy są po prostu dla mnie teraz zbyt intensywne a przez to męczące, no ale co kto lubi.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włąsnie wyszłam z wanny i przynajmniej po głowie musiałam sobie polac dobrze ciepłą wodą, ale zaraz brzuch schłodziłam letnią:p Taka moja śmieszna taktyka. CHandra mi na szczęscie trochę przeszła
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-15 o 20:05 Powód: ort. |
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szalejecie,2dni mnie ni ebylo, a tu prosze tyle stron do nadraniania, mniej wiecej przeczytalam witam i gratuluje - mowym dolaczonym mamusiom 2 dni - masakryczne. taka szczesliwa bylam ze nie za duzo a tu nagle w piatek ledwo co do kibleka w pracy zdarzylam. w sumie na przystanku tez za wiata ledwo co z busa wysialam, taka laska z obrzydzeniem na mnie luka, a ja do niej '' no co w ciazy jestem, to chyba normalne'' ale jak nie to ZGAGA a w dodatku cos podbrzusze zaczyna pobolewac, np jak wstaje albo jak kichne rwie ooojjj ![]() jestem zalamana cala ta sytuacja, eh najgorsze jest ta niepewnosc gdzie bd mieszkala po porodzie. bo tu gdzie mieszkam facio powiedzial do porodu owszem ale po NIE, no i w sumie tez nie chce byc na glowie sioetry caly czas. no ale jak patrze na ceny wynajmu mieszkan zwykle 30m2 - 7,5 tys no ochuajliii ja zarabiam max 13, a gdzie bilet gdzie jedzenie cos do ubrania. fakt jak sie dziecko urodzi dostane kase na dziecko, pewnie jakies tam ze 3tys alimentow, bd mogla sie starac o dofinaswoanie do czynaszu. ale do porodu mam marznac i gnic na tym poddaszu a jeszcze mnie dzis kolo z pracy wkurczyl, nie dosc ze sie spoznil 45 minut i zamiast o 8 zaczelam prace o 8-50 przy czym otwieramy o 9, a ja w powijakach ani salaty pomidorow no nic naszykowane, no bo przeciez sziwrze musi byc, mieso na grillu dochodzi po malu, a ja patrze a ten ciul od 9 mi zapisal. no to ja z morda na niego ze z jakiej racji i sie spod domu wracac musialam wiec u mnie WEEKEND za☠☠☠isty
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mokka_83;36540304]Mi też się podoba z ikei, z serii Hansvik
Jest takie słodkie, w starym stylu![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ Świetny jest ten przewijak ale my również nie mam tyle miejsca, żeby go gdzieś wstawić w pokoju w którym będzie maluszek mam już zabudowaną dużą szafę i muszę jeszcze kupić komodę i sofę więc jak wstawimy już łóżeczko to będzie kiepsko![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [QUOTE=Dragusia88;36544776]witamy i gratulujemy ![]() ja juz w 16 tyg i też waga stoi w miejscu wiec nie martw sie tylko ciesz Dragusia88 widzę, że idziemy łeb w łeb ja również jestem w 16 tyg. a i waga jak na razie stoi w miejscu
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam z rana czyżbym była pierwsza? od 6.30 nie umiem spać ;/
|
|
|
#4469 |
|
Kniaginia
|
Ja nawet w weekend budzę się o 6.30.
|
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na koniec wręczył płytkę i nie kazał płacić :P Dobrze, bo grosza przy sobie nie miałam. Następnym razem zapytam, a co... młody jest to może się krępował jeszcze. ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Gin tłumacztł, że macica to taka piłeczka/balonik na 2 sznureczkach... umocowanych w pachwinach. Balonik w brzuszku trochę lata na boki i ciągnie za sznureczki, aż boli :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

ale badanie przy nim napewno mnie troche zawstydzi 

(zawsze w kieckach chodze na badanie - rozpinanych z przodu, wiec moglby poly zarzucic...)

za 14 tydz
Za tabletki nawet się nie biorę... mam nadzieję, że to jednodniówka...
Włąsnie wyszłam z wanny i przynajmniej po głowie musiałam sobie polac dobrze ciepłą wodą, ale zaraz brzuch schłodziłam letnią:p Taka moja śmieszna taktyka. CHandra mi na szczęscie trochę przeszła
dziewczyny szalejecie,
za duzo a tu nagle w piatek ledwo co do kibleka w pracy zdarzylam. w sumie na przystanku tez za wiata ledwo co z busa wysialam, taka laska z obrzydzeniem na mnie luka, a ja do niej '' no co w ciazy jestem, to chyba normalne''