|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Witam niedzielnie
Z kawką i laktatorem![]() Cytat:
Chodzi mi tylko o ewentualne zarazki, które razem z piąstką lądują w buzi. No ale nic to. Przecież mu rączek nie powiążę![]() Cytat:
Były 2 próby, ale doopa. To samo co u Ciastka. Sucho, ciasno i bardzo nieprzyjemnie Nawet po użyciu żelu.Aaa i to nie jest kwestia porodu sn czy cc, a raczej karmienia piersią i spadkiem liczby estrogenów w organizmie ![]() Między innymi z tego powodu chciałabym już skończyć karmić... No ale dobro maluszka teraz jest najważniejsze. przemuwaj przegotowaną wodą kilka razy dziennie, jak rdziła Phadwao. Ja tak robię już 3 dzień i jest duuża poprawa
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas miła odmiana. Martynka wczoraj wieczorem słodka i uśmiechnięta, popiskiwała radośnie, w nocy spokojna, budziła się na karmienie i dalej spała. I w dalszym ciągu śpi, ostatnio jadła o 9 więc pewnie zaraz się obudzi. A przez nasze mieszkanie wczoraj przewinęło się sporo osób, znajomi i rodzina więc dla mnie miła odmiana bo już czasem czuję się aspołeczną dzikuską ![]() Będzie wypoczęta a więc istnieje szansa że mniej marudna. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Blue mam nadzieję, że imprezka się uda! Na pewno! |
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
pytanko-czy traktowałyście czymkolwiek ten trądzik u dzieciaczków?? bo u Lilutki już cała buźka i główka zaatakowana...nieładne to, może coś pomoże??
|
#724 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po - leciutkie pieczenie, trwało kilkanaście minut Cytat:
U nas nocka chyba najgorsza od porodu: mała budziła się średnio co 1,5 godziny, krzyczała, ale nie chciała jeść. Całą noc spędziłam z nią w ramionach, jestem połamana jak nigdy Cytat:
![]() No. Małż wreszcie wraca (za 1,5 godz) Postanowiłam zrobić mu niespodziankę i wyjadę po niego z małą (w nosidle) na dworzec
|
|||
|
|
|
#725 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Eninka dużo siły, i żeby mały szybko pozbył się kataru
![]() Asiu super, że już macie chrzest załatwiony, chociaż dziwnie z tymi naukami. U nas są 1 raz w piątek przed chrzcinami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak a propos to są plany, żeby od przyszłego roku becikowe wynosiło całe 1200 zł, ale mają wprowadzić kryterium dochodowe czyli nie dla wszystkich. Cytat:
![]() wvictoria uważam, że dobrze postąpiłaś. Wytłumaczyłaś teściowej o co chodzi. Argument, że chcesz zrobić to sama, żeby się nauczyć jest bardzo rozsądny. Teściowa nie powinna strzelać focha. Ale najwyraźniej ma taki sam charakterek jak moja i każdy powód, aby się obrazić jest dobry ![]() Cytat:
Ulubiona pozycja małża to siedzenie na kanapie z Amelką na klacie. Mógłby tak godzinami Do noszenia jeszcze się nie przyzwyczaiła, zobaczymy co będzie dalej. Gratulacje Cytat:
Poczytałam trochę i idę z małą na spacer. |
|||||||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny! Jestem wylaszona Wybudzamy Małą, ubieramy, karmimy (jak zechce jeść) i w drogę! Wygonić z Niej ateistkę!!!
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja nie wiem czy oni mnie tak zszyli, czulam sie taka "plytka" czy mojemu tztowi urosl przez czas nieuzywania :p
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Agunia, Blue trzymam kciuki zeby wszystko poszlo sprawnie! Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-16 o 12:49 |
|
|
|
#728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#730 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Noc rewelacyjna Kuba zasnął ok. 21. Pierwsza pobudka o 2.30. Nie mógł zasnąć ale ok. 3.30 położyłam go w łóżeczku, puściłam konika i przed 4.00 już spał Kolejna pobudka o 7.30 i zasnął z butelką w ustach o 8.00. I tak spał do 11.40 Ja jestem wyspana i zadowolona Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie małe spa w wannie - długa kąpiel, maseczki, balsamy i te sprawy Młodego pilnował tatuś więc mogłam spokojnie się relaksować. A teraz jakieś 15 minut temu Kubuś znowu zasnął Cytat:
a sąsiedzi poligloci ![]() Cytat:
ciesz się, że nie śpiewają "majteczki w kropeczki"![]() będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już mi lepiej z powodu teściowej ale i tak uważam, że mam rację. I należy się cieszyć, że nie "podrzucam" dziecka żeby się go tylko pozbyć tylko chcę się nim zajmować ![]() Cytat:
i czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
nie było w aptece ziajki ale mam bepanthen
oby zregenerowało tego mojego suta
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu tak cicho
![]() mam pytanie czy Wasze dzieci miały oznaczaną grupę krwi? bo mój nie miał
|
|
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Atrofia Atrofia (stgr. ἀτροφία atrophia), zanik, wiąd – stopniowe zmniejszanie się objętości komórki, tkanki, narządu lub części ciała. Wyróżnia się zanik fizjologiczny i patologiczny. Typy zaników:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Mam skierowanie na badanie morfologii i TSH, więc zapytam, czy mogą też zbadać grupę krwi bez pobierania jakiś ogromnych ilości. |
||
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Za wcześnie by wyniki grupy krwi były miarodajne. Musieli Wam pobierać później, ja dowiedziałam się będąc w ciąży jaką mam grupę krwi
![]() a takiego wczoraj Emil dostał węża ![]() jak się go pociągnie za język to lekko wibruje, ma elementy z : lusterkiem, szeleszczący i piszczący ![]() aaaa ktoś kiedyś rzekł że kobiety po porodzie nie mają ochoty na to na pewno się nie zaliczam do tych statyk
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-09-16 o 15:20 |
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja grupę krwi miałam od zawsze wpisaną w mojej książeczce zdrowia dziecka
Cytat:
mamka widocznie u Ciebie nastąpił zanik a u Tżta wiąd
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
nie miala oznaczonej grupy krwi
trzymam kciuki za Ige i Martynkę wlasnie wrocilam z sara z koscioła, slicznie mi spala cala msze byl chrzest i pierwszy raz widzialam jak dziecie sie darlo strasznie, az ksiadz zaproponowal mamie zeby poszla z corka do zachrystii a pozniej na sam obrzed chrztu zawolal je. Tylko wyszly i znow ryk.. od samego patrzenia sie zestresowalam...ja na gryzienie piastek przymykam oko, aczkolwiek staram sie ja czyms zajmowax jak to robi albo daje smoczek.. a jak widze ze ssie kciuk to bezwzglednie go wyciagam z buzi. Po pierwsze ze czytalam o krzywych zebach spowodowanych tym, a po drugie mama mowila ze znala juz duzego chlopaka co nadal ssal kciuk choc rodzice probowali go na sto sposobow tego oduczyc... mial wyssany kciuk, cieniutki i zdeformowany.. grzebalam tez w necie, rodzice maja ogromne problemy z oduczeniem dzieci tej praktyki, ja wole zapobiegac temu problemowi.. wczoraj czytalam ksiazke pt. pierwszy rok zycia dziecka i z opisu pasowaloby ze sara ma nie plesniawki tylko torbieliki ktore same maja zniknac, ale pewna nie jestem... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ah zapomniałam... ciastek wymiatasz ze swoimi pomyslami |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
Oskar
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas wszystko ok, z czytaniem wątku jestem w miarę na bieżąco, gorzej z pisaniem. Synek całkiem grzeczny jest i strasznie kochany pozdrawiam wszystkie mamusie ich malenstwa
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Ale dziś tempo, ja nie mogę!
Też czytałam obie pozycje Hosseiniego Lekturę wspominam całkiem sympatycznie (oczywiście nie ze względu na poruszane tematy, ale styl pisania)Cytat:
jaki cudny! __________ Małż wrócił szczęśliwie Właśnie porwał potomstwo i poległ z nią na łóżku w sypialni. A biblioteka Zosi znów wzbogaciła się o 4 nowe pozycje: |
|
|
|
|
#743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z każdym razem jest lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przystojny Twój Oskarek Cytat:
|
|||||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tempo dzisiaj typowe jak na niedziele
![]() ja mialam kolezanke na obiedzie ale juz pojechala a ja moge sie relaksowac
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
śliczny maluch
![]() co do grupy krwi małej, moja miała oznaczany jedynie czynnik rh, ale to ze względu na konflikt serologiczny, i wiem to raczej na zasadzie dedukcji ![]() ja dostałam po porodzie zastrzyk z immunoglobuliny, więc mała musi mieć czynnik rh + po tatusiu
|
|
|
|
#746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy Amelka nabywa nowe umiejętności jednak nie zauważyłam "afery" przy okazji. Owszem ma gorsze dni, jednak w porównaniu z niektórymi dzieciaczkami u nas jest to pikuś Cytat:
![]() Super krzesełko, bardzo fajnie wygląda Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
przylozyłam laktator tztowi do suta
Cytat:
Cytat:
![]() tz do mnie ale bedzie dzis rżnięcie
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
"Jak się popieści to się zmieści" jak to mówią
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

i laktatorem

Były 2 próby, ale doopa. To samo co u Ciastka. Sucho, ciasno i bardzo nieprzyjemnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jedyny plus to taki ze za chqwile zaczeło leciec

Część ciszej, a "per favore" słychać na pół bloku. Mogliby przynajmniej urozmaicić repertuar. Przygrywają sobie na pianinie, ale prawie je zagłuszają.