|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cześć dziewczyny!
Melduję się. Ale ja jestem w tyle tu już 15 stron nowego wątku?
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Flower a co to tak Cię rozłożyło? zdrówka życzę!!!
![]() Gosiu Eryczek słodziak do schrupania ![]() MoniaHan, ale Hania słodko wcina stópki cudna jest!![]() MoniqW super fotki, super tereny do spacerków!!! no i Synuś bardz fotogeniczny przystojniak ![]() Tynka a co to za miejsce na zdjęciach bo nie kojarzę? Fajne foteczki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-16 o 20:46 |
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() możesz dać namiar na to krzesełko??
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam dzis 4 latka pod opieka ladnie sie bawil z Wiktorkiem na macie grzechotkami ufff a balam sie jak ja go bede zabawiac ![]() moje dziecie nie spalo od 2 do 19 wiec przy mleku z kleikiem padlo po dwoch lykach ale dobudzilam go u wypil prawie polowe ze 150ml ciekawe ile pospi, mam nadzieje ze juz na cala noc ![]() moja matka mnie wkurza na maxa!! nie dosc ze codziennie slysze ze zle ze odstawilam dziecko od piersi bo to niezdrowo i w ogole bo corka mojego kuzyna ktora ma 2 latka jeszcze raz dziennie je z piersi a mnie sie nikt nie pyta czy mnie nie bola brodawki jak mnie maly gryzie i tarmosi?? poza tym to moja osobista decyzja do jasnej ciasnej!! poza tym dzis mi dosrala mowiac ze to zle ze z pieniedzy z chrzcin kupilismy sobie 2 rowery taaa powinnam mu gore zabawek kupic za to,
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Lena Kajulek wygląda czadowo w tej czapie , ogólnie słodziak z Niej ![]() ![]() Kaja siada metodą przez szpagat , leży na brzuchu, robi szpagat i się podnosi na rączkach, Nina podnosiła się z pozycji leżącej, przez pozycje na modelkę ( boczek z podparciem rączką ) i tak do siadu.Mravka takie krzesełko jest ok, nie wiem czy się dziecko w nim nie zsuwa, ale jest chyba lepsze od takiego jak ja mam, tego typowego, bo jednak ta cerata to mi nie pasi zbytnio, ale jak jest to jest. Drewno jest śliskie , ale w sumie zaraz będzie Rob siedział stabilnie, no i posłuży mu długo długo, pewnie macie stół, ważne żeby można było maksymalnie dosunąć do stolu, bo ostatnio w knajpie na leciu Nina w przypływie ułańskiej fantazji zażyczyła sobie siedzieć w krześle przy stole i niestety nogi od stołu uniemożliwiały dopchnięcie do brzegu stołu, oczywiście zależy jaki macie stół w domu. A w sprawie ,że dziewczyny na imprezy to miałaś na myśli mnie też ? bo jak nie to czas się zaopatrzyc w strój moro i lornetę ![]() Evvcia jak tam ? Praca się pisze ? Mam nadzieję,że już masz to za sobą )
|
|
|
|
#456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dzieci w dzisiejszych czasach już tak nie robią i to jest przykre nawet na placach zabaw nie widać dzieci w wieku 10 lat w wzwyż a jak już są to robią np akrobacje na przyrządach dla dzieci od 3-6 lat nie zważając na takie dzieci jak Antek. Co do teraźniejszości Cytat:
Oby Ci szybko przeszło |
|||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobie z tego prezent zrobić,ale wiadomo każdy robi co uważa za słuszne , a Mamy to zawsze lubią sobie coś tam pogadać, wpuść , wypuść i heja do przodu.A co do 4 latków to fajny Ci się trafił taki zabawiacz, Nina też zabawia, ale jednak czasem ma ruchy niesforne jeszcze i muszę pilnować, bo może czasem wylądować na Kai po jakiś podskokach . Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-16 o 20:39 |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam że Ania dzisiaj skończyła 5 miesięcy
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziecka mamy odłożoną kase na lekarzy szczepionki zabawki itp
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pieniądze z chrzcin przeznaczyłam na szczepionki i tak i tak nie starczyło na całość ale było lżej każdy robi jak uważa a moim zdaniem Mama też nie powinna się tak wtrącać. Moja mama "wtrąca mi się" w sprzątanie itd ale nigdy nie w pieniądze tego bym nie zniosła![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
jak do niej mówi sie "laska" jak ładnie wyglądasz to tak fajnie się uśmiecha jakby się wstydziła![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Ooooo zakorzeniłam się na wizazu ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- A jutro mamy 7 rocznicę ślubu więc czas podjąć decyzję czy jestem kochającą żoną czy nie |
||
|
|
|
#462 | ||||
|
Gang Iren
|
Bylismy dzis w kosciele,ale Eryk slabo sie udzielal we mszy
Za to oslinil mi sweter od ramienie po lokiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziekuje Cytat:
![]() Ja akurat dzieciowe pieniadze tez zostawialam na wydatki dzieciowe.Teraz Eryk i Wiki maja skarbonki,co miesiac dostaja pewna kwote do skarbonek i jak od kogos dostaja pieniazki,np Wiki na komunie dostala to tez do skarbonki wlozyla.Tam jesc nie wola,na glupoty szkoda stracic,a pozniej moze uzbierac sie na cos konkretnego,np wysle ja na oboz konny lub cokolwiek o czym marzy a na co nie stac mnie od tak sobie.
|
|
#463 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Nie dziwię się, że się zirytowałaś...Nikt nie lubi, jak się inni wtrącają z dobrymi radami i krytyką do nieswojego zycia! ![]() Zrobiliście, co uznaliście za słuszne, tak w sprawie pieniędzy z chrzcin jak i odstawienia od piersi. Najlepiej nie wdawać się w żadne dyskusje i nie tłumaczyć, lepiej powiedzieć po prostu że taką podjęliście decyzję i tyle! Jeśli ktoś tego nie rozumie i co gorsza nie szanuje, to już jego problem! Cytat:
Gartulacje dla Kajci! Trudno pewnie usiedzieć Jej w miejscu, jak ma za przykład starszą siostrzyczkę! Każdy chciałby się przecież pobawić, a co!U nas Matylda czołga się coraz sprawniej i wypuszcza na dalsze odległości...Gdy chcę Ją poprzytulać czy pobawić się, to często nie jestem w stanie utrzymać Jej długo na rękach, bo się wywija i zczołguje w poszukiwaniu przygód i nowych wrażeń hehe Za to uwielbia wprost pozycję na brzuszku, unosi kuperek do góry etc Raczkowanie to jeszcze jednak kwestia przyszłości. Marvka, a co takiego jeszcze przyrządzałaś w parowarze?? Ja dziś uparowałam nam obiadek i jedzonko dla Matyldy! W dołączonej małej książeczce jest kilka przepisów, ale jeszcze nie wgłębiłam się w lekturę... A miałam wcześniej garnek do gotowania na parze-normalny garnek i dwa ala rondelki -durszlaki z dziurkami plus przykrywka...Jednak taki typowy parowar dużo poręczniejszy, wygodny i sporo miejsca. Nie żałuję zakupu! A wogóle dobrze, że Twój Tż już wrócil i może Cię odciążyć w opiece nad Robem...Oby jak mówisz, skok był już za Wami! Cziqua, ja też się boję pająków, chociaż nie aż tak panicznie Co gorsza jednak, Tż także nie jest pod tym względem zbyt odważny...wręcz na odwrót...Gdy w nocy zauważymy jakiegoś dużego pająka lub innego wielkiego insekta, spłoszony wybiega z pokoju i wraca z odkurzaczem![]() Ślimaki hodowałam raz w domu-rozeszły się pewnej nocy ze słoika i mama znajdowała je w różnych dziwnych zakamarkach hehe Co do kupek-u nas zdarza się zielona po zielonych warzywach, nieraz też trochę śluzu...Rzadzsza i zgrudkami mleka jest wtedy, gdy danego dnia Matylda gardzi jedzeniem innym, niż mleko
|
|||
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ tylko an syrenę nie skąpi, czasem potrafi wypomnieć mi dlaczego tyle na zakupy wydałam
Ale w nosie to mam bo jak chce jeść to ma mi się nie wtrącać w zakupy. Na prezent z okazji ząbka czekam do dziś. Tyle, ile kosztowałby upatrzony przeze mnie pierścionek wydał już w tym miesiącu na części do samochodu Nawet chrzcin (obiadu) nie chce zrobić dla gości (gdzie część będzie z daleka), bo to niepotrzebne
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale tłumaczę po raz milionowy,że ja tak jak ona życ nie chce, nie mam marzenia być praczką , sprzątaczką i orderu za pracowitość nie oczekuje.Cytrynka wiadomo,że to się ostatecznie pewnie gdzieś wyrówna, bo cały czas dla dziecka się kupuje coś, ale uważam właśnie że trzeba pamiętać ,że jakaś tam grubsza kasiorka była dziecka i coś konkretnego się dziecko należy w ramach tej kasy. |
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
i wiecie co? Jak jem obiad, muszę Ewelince dać chociaż kawałek ziemniaka z mojego talerza
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teraz przyjeżdża na 3 dni do Anii bo ja mimo tego że jestem na macierzyńskim idę na szkolenie więc mam nadzieję że wkurzy ją mój stos rzeczy do prasowania i to poprasuje |
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Evvcia, co u Ciebie, Tżta i Laurki?
Jak sobie radzicie? No i jak tam Twoja praca?pisze się? ![]() Cytat:
nawet stanik miałam mokry![]() a krzesło takie: http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...606134066.html szukam takiego by oddychającą tapicerkę, trzeba będzie częściej prać, ale może nie będzie się tak pocić córa.. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Koniakonia dzięki w imieniu Kajuli no sobie muszę kupić czapę moro, taką jak Ty lorneta jest, nawet ewentualnie czołówka do pokoju się nie przydała to do innych celów ją wykorzystam![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- nowaken buziaki dla 5miesięcznej Ani ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętamy pamiętamu A co fotelika to mnie wkurza właśnie to co się dzieje z tą wkładką i szelkami, że się robi taki uskok ,na tej focie z Twojego linka widać to , ogólnie ze to się zsuwa ta wyściólka , echh, no ale darowanemu koniowi |
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() ja tylko na chwilę coś Wam napisać :P Po kąpieli nakarmiłam Oskara i dałam go do łóżeczka a tam leżał sobie i walił rączką po szczebelkach i karuzeli jak zaczynał marudzić to głaskanie i dalej uderzał aż oczka zaczęły mu się zamykać. Oczywiście nóżki szły między szczebelki na początku tylko stópki. Prawie już śpiąc oczywiście rączką dalej machał a nóżki już prawie do ud między szczebelkami (leżał na boczku) więc ja aby sobie krzywdy nie zrobił i nie połamał nóżek jak będzie chciał się obrócić pomału starałam się je wyciągnąć no i obudził mi się na maksa płacz że uspokoić trzeba było go na rękach i tak prawie uspać. Z jednej strony klapa ... PS. Kuzynka urodziła w zeszłą sobotę córkę Julkę a kuzynka TŻ w czwartek córeczkę Nikki rodzinka się powiększa ![]() Cziqua najlepszego dla Filipka z okazji 5 miesięcy
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-16 o 21:17 |
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jak jestem kochajaca to muszę się pakować Konia czas honoru za raz będzie na TVP2
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję no po mężu ma ten kolor oczu.. choć Jemu się już bardziej szare na stare lata zrobiły choć to też zależy od oświetlenia.
|
|
|
|
|
#473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
do końca miesiąca powinnam ją spokojnie złożyć - o ile promotor nie nawali (odpukać!). Przez tę pracę to nie mam na nic czasu, bo żyję tylko od weekendu do weekendu (TŻ) i w przerwach między pisaniem pracy, a karmieniem i kupą Laury może dotrwam jakoś do choć do tego października, a jak mi się nie uda to będziecie słać paczki do psychiatryka? ![]() Poza tym u nas stara bida. Dalej na odległość musimy żyć, ale dajemy radę jakoś Laura ostatnio mi chorowała, więc nie miałam właśnie czasu nawet podejrzeć co u Was złapało ją przeziębienie miała okrutny katar i troszkę kaszlała, ale domowymi sposobami jakoś ją wyleczyłam. Najgorsze były noce z zatkanym nosem już bym sama wolała chorować, bo tak się biedna wymęczyła. Lena a jak tam Twoje zdrowie? Flow Ty też nam nie choruj gratulacje!Zważyłam dziś swojego dzidziusia malutkiego i waży 7200g. - ja tyle ważyłam jak miałam 3 miesiące (w karcie zdrowia mam zapisane), a Laura ma prawie pół roku
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Was i pisz ładnie tą pracę
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale taak,masz rację, 'cnota do 50 tki' to jednak ważna akcja i trzeba się będzie powstrzymać przed balowaniem! jaki uskok? no wiesz, ja to sie nie znam na tych krzesłach to godoj co wisz
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam krzesełko drewniane z Voxu kupione przez moją siostrę 15 lat temu ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
a kto jest kompozytorem??
|
||
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia to trzymam kciuki za pracę i promotora, co by się spręzył chłopak! Choroby Laurki współczuję.. No my też przeszliśmy przez to w 2 miesiącu życia Kai i 3 tygodnie trwało, więc rozumiem co przeżywasz. dobrze, że już lepiej ![]() cmoki w stópki!A moje zdrowie.. ech to długa historia, coś tam lepiej, ale to wszystko może trwac i trwać.. i w sumie w dalszym ciągu nie wiedzą do końca co mi jest. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

tu już 15 stron nowego wątku? 

cudna jest!
ufff a balam sie jak ja go bede zabawiac 
a mnie sie nikt nie pyta czy mnie nie bola brodawki jak mnie maly gryzie i tarmosi?? poza tym to moja osobista decyzja do jasnej ciasnej!! poza tym dzis mi dosrala mowiac ze to zle ze z pieniedzy z chrzcin kupilismy sobie 2 rowery
bo jak nie to czas się zaopatrzyc w strój moro i lornetę
sobie z tego prezent zrobić,ale wiadomo każdy robi co uważa za słuszne , a Mamy to zawsze lubią sobie coś tam pogadać, wpuść , wypuść i heja do przodu.

może dotrwam jakoś do choć do tego października, a jak mi się nie uda to będziecie słać paczki do psychiatryka?
już bym sama wolała chorować, bo tak się biedna wymęczyła.