|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Oooj ja też dziś objedzona... Jak co wieczór ostatnio.
![]() Ale o tej porze nie ma szans, że zasnę... Ostatnio mam kiepskie noce
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cześć
![]() Tak jak podejrzewałam wbijamy się z Basią w kolejkę ![]() Odeszły mi wody ![]() Bardzo prosimy o kciuki ![]() ps. pozwolę sobie napisać na priv nr telefonu do dwóch przyszłych wizażowych ciotek... buziaki i do usłyszenia!
Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-09-17 o 05:36 |
|
|
|
#1593 |
|
potworkowa
|
Trzymam
za szybki i bezbolesny poród
|
|
|
|
#1594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
Cytat:
Naczytałam się, że w trakcie połogu to normalne i przejmować się gdy hemoroidy zostają po porodzie. Więc póki, co przebolałam wszystkie dolegliwości.. Tyle,że nie były jakieś mega uciążliwe. No i ustępuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Weronika to już chyba po, co nie? ![]() Ogólnie to powinnam się obrazić Jak filowałam codziennie to żadna rodzić nie chciała, a jak w weekend postanowiłam troszkę odsapnąć to się worek rozwiązał. No wiecie co
|
||||||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Filusia trzymam
![]() a mnie moj maly juz terroryzuje nie chce spac w lozeczku tzn. spi w dzien a w nocy chce spac z nami,wtedy budzi sie tylko 2razy w nocy na cyca a jak go odkladam do lozeczka to zaraz stęka,albo obudzi sie chwile potem i cholera niewiem o co robic szczerze dla mnie jest wygodniej ze spi ze mna,bo wyciagam cyca na snie i jest ok,ale tz zmienil prace i jest w domu na noc wiec nie zabardzo mamy miejsce dla maluszka-chodzi o jego bezpieczenstwo[-w efekcie ja spie cala noc w jednej pozycji,nie ruszajac nawet reka![]() co do smoka to jak chce mu dac to sie zlosci,tak wiec nie probuje mu nawet dawac. |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj się tak dziwnie czułam, że myślałam, że to już, a tu nic... GDA i Elena_100 kiedy macie się zgłosić do szpitala?
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-09-17 o 07:20 |
|
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
![]() Przede wszystkim gratulacje, Mamcie! Baobabek, Justynka, Tamlin! !!! Filusia, trzymam kciuki! Nie śpię od 5, zabrałam się za porządkowanie szafy, cały z resztą weekend jechaliśmy na szmacie. Łóżeczko złożone, zbędne bibeloty wyniesione, dywan wyprany, zmęczona jestem jak nie wiem co, a jeszcze sporo przed nami. Nie to że w domu syf i malaria tylko TŻtowi się wicie gniazda włączyło i przeglądamy i pierzemy wszystko we wszystkich pokojach zaczęłam masaż krocza i ćwiczenia mięśni kegla po ostatnich zajęciach na sr robiłyście?
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na Basię w takim razie i żeby poszło szybko i bezboleśnie Cytat:
przynajmniej wszystko odświeżycie ![]() Jasiu śpi, Zuzia pojechała do przedszkola z marudzącym od rana TZetem nosz a wczoraj bylo tak miło no ale wszystko musi wrócić do nromy co do mego trzeciego razu to dupa
|
||
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
UAWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!
OZNAJMIAM WSZEM I WOBEC IŻ: GODZINA 0:27 Z WAGĄ 3760 GRAM I 57CM PRZYSZEDŁ NA ŚWIAT SYNEK WERONIKI!!!!!!!!!! niestety maluszek był wyciągany przez vacum ponieważ skurcze były zbytkrótkie nawet pomimo podania oksytocyny.. Dostał 8 pkt miał problemy z oddychaniem a przed chwilą się dowiedziała że ma wrodzone zapalenie płuc i usi być 2 tyg na antybiotyku na noworodkach ogólnie Werka jest tak posiekana że musiała dostać krew, macica nie chce zejść niżej, jest wciąż nad pępkiem i jeszcze jakiś krwiak jej się tam w dole robi ![]() Wiecie co dziewczyny... w takich sytuacjach nóż w kieszeni się otwiera... Po cholere było dziewczyne męczyć?? skoro widzą że skurcze parte są do bani i trzeba dziecko na siłe wyciągać to dlaczego nie zrobią cięcia?? w takiej sytuacji przecież jest zagrożone życie i mamy i dzidziusia! No nic, teraz ciotki muszą uruchomić pozytywne fluidy!!!!!!!!!!!!!! oby szybko do nas Mamusia z Synkiem wrócili cali i zdrowi!!!!!!!!!!!!!!!
|
#1600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde ja mam od rana takie uczucie jakby miało zaraz ze mnie chlupnąć ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- .GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px} Cytat:
takich to aby
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-17 o 08:03 |
||
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1602 | |||
|
Raczkowanie
|
hej!
tak poczytalam i widze ze nie tylko jamam problemy ze snem. wlasciwie to juz prawie wcale nie spie, po prostu nie moge i chyba przez to osłabiona jestem bo krew mi z nosa ciągle leci. ale zeby bylo weselej to z jednej tylko dziurki.widze ze wiekszosc juz niecierpliwie czeka na poród a ja licze na to ze mała jeszcze z tydzien posiedzi. skonczylysmy dzis 36 tydzien, to troche jeszcze za szybko, co? szyjka krociutka i miekka, ech... Cytat:
wiec trzymamy kciuki! [ Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powtarzam mężowi, żeby absolutnie się nie zgadzał na użycie vacuum, mają mi zrobić cc w takim przypadku i koniec! Biedna Weronika ![]() Trzymam za nich kciuki... |
|
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Weronika kochanan bosee..zaciskam kciuki i przesyłam fluidki abyście wyszli z tego cali i zdrowi swoją drogą co to za idioci w tym A tak po za tym to Dzień dobry ![]() U Nas słonko świeci i nic po za tym. |
||
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ona i Jasio szybko wrocili do zdrowia |
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Mój bąbelek ostatnio daje popalić w nocy. Fakt, że wstaje w nocy tylko 3 razy to mała nie śpi mi po 1,5 albo 2 godziny. I jeszcze te jej ulewanie.
Już twardo trzyma główkę i w pionie i na brzuszku podnosi się i potrafi utrzymać około minuty. Dziś skończyła 3 tygodnie. Od początku była silna dziewczyna ![]() Gratuluję dla reszty dziewczyn, które urodziły dzieciaczki.
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Trzymamy od samego rana mocno kciuki za Filusię, aby Basia szybciutk pojawiła się na świecie! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jednocześnie jestem wstrząśnięta pozostałymi wiadomościami. Mam nadzieję, że zarówno mamcia jak i maluch szybciutko uporają się z tymi wszystkimi problemami. Aż mi się ryczeć chce ze złości, że ją tak potraktowali.Sojka przekaż jej, że wszystkie tutaj ciepło o nich myślimy i trzymamy kciuki.
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja sie juz chyba nigdy nie wyspie.. położylam sie po 22 i tak do 2 w nocy sie męczyłam kciuki za Filusie trzymam, ale pewnie już tuli Basie i gratuluje Werci maluszka, trzymam kciuki zeby szybko wrocili do zdrówka, przesyłam pozytywne fluidy ja ide jutro na wizyte i ktg, ciekawe co uslysze ![]() rodzimy, czy nie rodzimy co wkońcu
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu chyba jakąś infekcję złapałam.
![]() W takim razie , żeby coś się w końcu zadziało, bo nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić, jak takie czekanie musi być okropne. Elena, niegrzeczna, u Was też trzymamy za rozwinięcie się akcji! Czy zapomniałam, o którejś chętnej?
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to normalne ![]() Dziekuje ![]() jeszcze napewno chętna jest Katee
|
|
|
|
|
#1611 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I tego właśnie się obawiam, jak się za szybko w szpitalu pojawię. Że będzie na siłę i nie posłuży ani mi ani dziecku ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Może pójdź do kogoś innego. Cały tydzień się męczyć to będzie straszne
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak macie, że w nocy się przebudzacie i sprawdzacie czy nie macie kałuży? ![]() Aaa no tak, Katee jeszcze na szczycie listy! Jeszcze przypomniało mi się, że Lukrecja i Aga_ton są bardzo chętne. To co dziewczyny, ten tydzień będzie Wasz?
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nowe łóżko mamy i nie chce go zamoczyc hahaaga_ton by już mogła sie rozpakować bo juz ta bidulkę męczą te skurcze co chwile i męczą , u mnie cisza.. ale moze będzie wielkie bum i pojade wkońcu na tą porodówkę
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była u mnie położna i kazała mi kupić KMnO4 - Kalum do podmywania i mam nadal smarować tym Clotrimazolum. Mam nadzieję, że pomoże, bo już dzisiaj jest znacznie lepiej i ten obrzęk ustąpił, ale jak zacznę znowu puchnąć to będę musiała rzeczywiście pójść do innego lekarza, choć powiem szczerze, że mi się to nie uśmiecha. U mnie w mieście są dość specyficzni ginekolodzy, więc do swojego jeżdzę nawet do innego miasta. Ale w nocy byłam tak zdesperowana, że nawet na IP chciałam jechać, więc jak będę zmuszona to pewnie pójdę na wizytę do innego.
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki,
Musze sie wyżalić bo mam kryzys ![]() Wszystko mnie boli,plecy, rana po cc, głowa i w ogóle mam doła. Chłop mój ma wielkie tacierzyńskie a śpi se po 12 godzin i nadal zmęczony. Ja latam w koło dziecka dzień i noc bo albo mu sie uleje, albo posika, pranie musze zrobić bo ciuszki mokre, niewyspana ani troche bo ten głodomorek mały mój ciągle chce jeść. Tż sie deklaruje że w nocy bedzie wstawał i jakoś tego nie widze. Mieliśmy isc na spacer z małym dzisiaj ale tak jestem wściekła i obolała że nie pójde. Za przeproszeniem szczać chce mi sie od 6 rana i za cholere nie moge isc bo dzieciak niespokojny a zostawilam go na 5 sekund to mleko zwrócił i tyle było. Chce mi sie wyć |
|
|
|
#1616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Wody wcale nie muszą odejść. Mi przebijali pęcherz płodowy przy całkowitym rozwarciu, bo pęcherz płodowy nie chciał sam pęknąć. Może być też tak, że wody będą się sączyć jakiś czas.
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie udzielam się ostatnio za bardzo, ale podczytuje. Gratuluję nowym Mamusiom i zazdroszczę, my zaczynamy 39 tydzień i dłuży mi się to oczekiwanie już.
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje wszystkim mamusiom
i trzymam kciuki za te u których się coś rozkręca i trzymam kciuki za Wercie i Jasia
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziewczyny mam termin z OM na 22 września. Mój lekarz, ten prywatnie, który dał mi już skierowanie do Katowic nawet nie zakładał, że przenoszę, a teraz sam jest w szpitalu i nie wiem co mam zrobić jeśli do 22 września się nie rozpakuję.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

za szybki i bezbolesny poród 

szczerze dla mnie jest wygodniej ze spi ze mna,bo wyciagam cyca na snie i jest ok,ale tz zmienil prace i jest w domu na noc wiec nie zabardzo mamy miejsce dla maluszka-chodzi o jego bezpieczenstwo[-w efekcie ja spie cala noc w jednej pozycji,nie ruszajac nawet reka

oby ona i Jasio szybko wrocili do zdrowia