Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 11:01   #811
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Wczorajsze zdobycze carbootowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC19415.jpg (94,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19416.jpg (109,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19417.jpg (149,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19418.jpg (88,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19419.jpg (89,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19420.jpg (155,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC19421.jpg (92,8 KB, 21 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:18   #812
prince_polo
Zakorzenienie

myjuz po lekarzu, mała byla grzeczniutka, na swierzym powietrzu zaczeła lepiej oddychac. lekarka mowila ze nic poza katarem Jej nie jest. Mam Jej robic inhalacje i dawac wit c i cos tam do psikania tez kazała kupic(mam napisane ale niepamiuetam nazwy). Mowila ze jak bedzie kaszel to wtedy mamy przyjsc jeszcze raz. No i Wazy juz 4860

czekam teraz na mame i przypilnuje Ja a ja pojde do apteki po te lekarstwa. Musimy kupic nawilzacz powietrza i ten inhalator......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:25   #813
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A u nas powoli. Mała od trzech dni nie robiła kupy i jak dzisiaj wszystko z niej wyszło, to była obsrana aż po pępek Zmieniłam jej pieluchę i zasnęła w końcu, bo rano od 3 była mega marudna.
Dzisiaj ma przyjść położna, a jutro idziemy na ważenie. Trzymajcie kciuki, żeby Klara przytyła

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dziewczyny, macie jakiś sposób na pozbycie się czkawki?
Moja ma ją strasznie często. Praktycznie po każdym jedzeniu, czasem nawet bez większej przyczyny i szkoda mi jej, że się tak męczy.

Przystawiam na chwilę do piersi i przechodzi

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
myjuz po lekarzu, mała byla grzeczniutka, na swierzym powietrzu zaczeła lepiej oddychac. lekarka mowila ze nic poza katarem Jej nie jest. Mam Jej robic inhalacje i dawac wit c i cos tam do psikania tez kazała kupic(mam napisane ale niepamiuetam nazwy). Mowila ze jak bedzie kaszel to wtedy mamy przyjsc jeszcze raz. No i Wazy juz 4860

czekam teraz na mame i przypilnuje Ja a ja pojde do apteki po te lekarstwa. Musimy kupic nawilzacz powietrza i ten inhalator......
To rewelacja!
U nas przy katarku sprawdziła się woda morska i odciągacz odkurzaczowy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:31   #814
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

To rewelacja!
wide morska mam ale kurde ona tam mocno psika ze masakra.....a frude mam taka co sie samemyu odciaga , i taka odciagam jej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-17, 11:35   #815
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie, Mała dostała taką książkę w stylu "Moje pierwsze lata", ale już ma analogiczną i tę jej uzupełniamy. Jak myślicie, co zrobić z tą drugą? Też uzupełniać, to chyba nie ma sensu...
zatrzymać dla drugiego dziecka

Haniu, ciuszki super!
Szczególnie podoba mi się pajacyk z pierwszego i z szóstego zdjęcia Jakich to firm? (tak pytam, bo lubię czasem sobie coś fajnego na allegro wyhaczyć - firm, które tu są niedostępne)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:49   #816
nel_a
Zakorzenienie

hej. Od rana dopiero teraz Emil zasnął
Była położna. Ostatni raz. W razie "w" mamy dzwonić i mam wysyłać sms'y co u nas. Przyniosła mi reklamówkę próbek allerco emulsji do kąpieli 20x20ml
Zawiera to emolienty a mnie to jakoś nie przekonuje....
Poza tym używaliśmy do pierwszych kąpieli oliatum i bez rewelacji a Emil tak czy siak miał tak suchą skórę że aż mu płatami odchodziła. Dopiero kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej pomogła.

Ładna dziś pogoda.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
A u nas powoli. Mała od trzech dni nie robiła kupy i jak dzisiaj wszystko z niej wyszło, to była obsrana aż po pępek Zmieniłam jej pieluchę i zasnęła w końcu, bo rano od 3 była mega marudna.
Dzisiaj ma przyjść położna, a jutro idziemy na ważenie. Trzymajcie kciuki, żeby Klara przytyła

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Moja ma ją strasznie często. Praktycznie po każdym jedzeniu, czasem nawet bez większej przyczyny i szkoda mi jej, że się tak męczy.

u nas też jak synkowi ulżyło to obsrane było wszystko.
a najchętniej kończy ceremonię po kilku minutach gdy ma już nowego pampka bo mama lub tata myśleli że już koniec

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:07   #817
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Haniu, ciuszki super!
Szczególnie podoba mi się pajacyk z pierwszego i z szóstego zdjęcia Jakich to firm? (tak pytam, bo lubię czasem sobie coś fajnego na allegro wyhaczyć - firm, które tu są niedostępne)
Dorotka ma trzy takie albumy-żaden jeszcze nie wypełniony Każdy za to jest inny, różne informacje można tam wpisać, także w końcu muszę się za to zabrać
Ale tak myślę, że jak w końcu zawitamy do Polski to i Marysi taki album się dostanie

Niestety na tym pierwszym pajacu nie napisali jaka to firma... ten drugi jest natomiast z TU (marka do kupienia w Sainsbury's).
Stary 2012-09-17, 12:17   #818
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

A my dziś w końcu i w porę mamy usg bioderek Doktor przyjmuje od 10 do 12 a my mamy numerek 10. I nie wiem o której tam jechać
W ogóle straszna dziś wy☠☠☠☠ówa na dworze

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello
Tż pojechał już do pracy... ale przynajmniej mamy teraz okazję zjeść razem śniadanie i w ogóle pobyć ze sobą Marysia jeszcze śpi, za to Dorotka obudziła się zaraz jak tylko tż wstał

I takie pytanie: w Polsce wszystkim dzieciom robią usg bioderek, czy wysyłają na to tylko jak są jakieś wskazania?
Każde dziecko ma USG- profilaktycznie, później kontrola po 3-4 miesiącach.

Cytat:
Ooo

Cytat:

Ja przy katarku też daje witamine C. Dobrze,że to "tylko" katar,oby szybko przeszedł

U nas nic nowego, nudzi mi się czasem w domu.Mam ochotę pójśc do kogoś,albo żeby ktoś przyszedł do mnie. Ale odkąd urodziłam Patryka ,jakoś wszyscy się odsunęli

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:32   #819
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

To rewelacja!
Dzięki za kciuki i spróbuję przystawić
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej. Od rana dopiero teraz Emil zasnął
Była położna. Ostatni raz. W razie "w" mamy dzwonić i mam wysyłać sms'y co u nas. Przyniosła mi reklamówkę próbek allerco emulsji do kąpieli 20x20ml
Zawiera to emolienty a mnie to jakoś nie przekonuje....
Poza tym używaliśmy do pierwszych kąpieli oliatum i bez rewelacji a Emil tak czy siak miał tak suchą skórę że aż mu płatami odchodziła. Dopiero kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej pomogła.

Ładna dziś pogoda.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

u nas też jak synkowi ulżyło to obsrane było wszystko.
a najchętniej kończy ceremonię po kilku minutach gdy ma już nowego pampka bo mama lub tata myśleli że już koniec
Hehe, a to łobuz mały
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello

Ooo

Ja przy katarku też daje witamine C. Dobrze,że to "tylko" katar,oby szybko przeszedł

U nas nic nowego, nudzi mi się czasem w domu.Mam ochotę pójśc do kogoś,albo żeby ktoś przyszedł do mnie. Ale odkąd urodziłam Patryka ,jakoś wszyscy się odsunęli
Też mam takie odczucie. Tym bardziej, że jesteśmy młodym małżeństwem i większość naszych znajomych to ludzie imprezowicze, co ani myślą o zakładaniu rodziny. A rodzina też jakoś wcale się nie kwapi do odwiedzin...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:46   #820
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Też mam takie odczucie. Tym bardziej, że jesteśmy młodym małżeństwem i większość naszych znajomych to ludzie imprezowicze, co ani myślą o zakładaniu rodziny. A rodzina też jakoś wcale się nie kwapi do odwiedzin...
U nas analogiczna sytuacja

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:24   #821
depoison
Zadomowienie

Ech, chyba Krokodyla na spacer wyprowadzę, co prawda to nie jej pora (chodzimy zazwyczaj w porze poobiedniej), ale coś mi marudzi ewidentnie z nudów

Cytat:
Dorotka ma trzy takie albumy-żaden jeszcze nie wypełniony Każdy za to jest inny, różne informacje można tam wpisać, także w końcu muszę się za to zabrać
Ale tak myślę, że jak w końcu zawitamy do Polski to i Marysi taki album się dostanie

Niestety na tym pierwszym pajacu nie napisali jaka to firma... ten drugi jest natomiast z TU (marka do kupienia w Sainsbury's).
u nas z albumem to samo Z niemałym trudem był ściągany z Polski (bo sobie zażyczyłam taki jeden konkretny, a trudno go było dostać) i teraz co? też leży i tylko półkę zdobi

Dzięki Firmę TU znam, pamiętam, że kupowałam coś od nich na allegro (bo właśnie nie raz wpadało mi w oko coś od nich)

No, to ja też zaprezentuję ostatnie nabytki (co mam lepszego do roboty, jak i tak siedzę z małą na kolanach) - wszystkie z drugiej ręki (niemiecka sieć second handów Humana)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6117 [640x480].jpg (34,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6130 [640x480].jpg (45,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6128 [640x480].jpg (74,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6064 [640x480].jpg (61,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6062 [640x480].jpg (47,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6065 [640x480].jpg (56,1 KB, 21 załadowań)

Stary 2012-09-17, 13:29   #822
hanjah
Zakorzenienie

Śliczne-szczególnie te w jabłuszka
Stary 2012-09-17, 13:43   #823
prince_polo
Zakorzenienie

lekarka przepisala malej krople do nosa od 2 roku zycia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-17, 13:47   #824
houserka
Rozeznanie

hej,
wesele się udało , byliśmy do 2 w nocy. super lokal i muzyka, jedzenie tez smaczne. małą chcieliśmy zabrać tylko do kościoła ale tak się rozpłakała ze babcia wrócił się z nią do domu. resztę dnia i nocy była grzeczna. za dużo mleka odmroziłam i 2 porcje musiałam wylać. w hotelu raz odciągnęłam mleko o 20-tej i mogłam bawić się dalej.
hanja , depoison- super ciuszki, z Irlandii chrzestny przywiózł tez trochę fatałaszków m.in czapke biedronke z rękawiczkami.
pumasmoja tez obrażona na cyce jakoś od tygodnia, czasem zje a czasem taki ryk , ze podaje jej z butli.dziwne bo do tej pory było ok.

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-09-17 o 13:49
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:49   #825
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Śliczne-szczególnie te w jabłuszka
to w jabłuszka tak mnie za serce chwyciło, że musiałam wziąć Mimo, że to rampers - na to lato za duży (zresztą za późno) na przyszłe - może być za mały. Ale trudno, najwyżej będzie nosić jako body

Hmm, teraz się zastanawiam - małą w wózek czy w nosidło? W nosidle na pewno nie będzie awantury, ale to wózek bardziej kojarzy mi się ze spacerowaniem (nosidło używam raczej jak muszę coś jeszcze załatwić)

Stary 2012-09-17, 13:57   #826
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm, teraz się zastanawiam - małą w wózek czy w nosidło? W nosidle na pewno nie będzie awantury, ale to wózek bardziej kojarzy mi się ze spacerowaniem (nosidło używam raczej jak muszę coś jeszcze załatwić)
ja nawet do parku zabieram małą w nosidle tak mnie sterroryzowała
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:03   #827
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ratujcie mała ma katar i charcze
Nie wiem co mam robic isc do lekarza dzis (dzieci chore) czy jutro jak są dzieci zdrowe? (zawsze chodze we wtorki jak zdrowe bo po co ma ktos kszlec i kichac w Jej obecnosci kuzynka moja tam jest pielegniarka wiec mnie zawsze rejestruje raniutko po szczepieniach. Ale widze z emała sie meczy, teraz spi ale jak nie spi to ją zatyka az

z apłaski nie wciągnął sie
jejj bidunia mój ma gluty w nosie ale od ulewania, wiec raz dziennie jak wyjme frida to wystarczy
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Róża zaczęła stękać i sapać ok. 5, więc poszłam przygotować mleczko i przy okazji sobie kawę, a wzięłam ją dopiero, jak zapłakała. Jej postękiwania mnie budzą, ale niech dziecię wie, że w nocy o pomoc trzeba wołać głośniej, a nie tylko stękać. Chodziło o zmianę pieluszki, ale od razu ją nakarmiłam.

Dlatego staram się iść dwa razy pod rząd na początku miesiąca po coś "dzieciowego". Niestety już dwa razy zapomniałam okazać kartę, ale Rossmanna mam blisko, więc ostatnio następnego dnia poszłam kupić cokolwiek.
Może jednego dnia powinnaś kupić drobiazg, żeby uaktywnić swoje karty, a następnego pampersy.
w sumie nie pomyslałam o tym, musze też zacząc to stosowac, bo ja w nocy wstaje to Jasia jak słysze male stękanka i kręcenie się.

Widzisz ja zaniedbalam to, a szkoda bo miałabym juz pewnie jakiś % rabaciku
Cytat:
Haha! Pospałyśmy do 9 (oczywiście z przerwami) i moje dziecko pierwszy raz przespało 5 godzin!!!

Słuchajcie, Mała dostała taką książkę w stylu "Moje pierwsze lata", ale już ma analogiczną i tę jej uzupełniamy. Jak myślicie, co zrobić z tą drugą? Też uzupełniać, to chyba nie ma sensu...
Dostała też super prezent - zestaw do zrobienia odcisku dłoni w gipsie i do oprawienia tego w ramkę
W ogóle w restauracji trochę ja ponosiliśmy, a potem zajmowała się sobą w wózku Chrzestna ją tylko od czasu do czasu pogłaskała, no i ja, a Mała sobie czaiła Uchroniłam ją od stada gapiów Tylko wylałam przez te dwa dni 350ml (!) mleczka, bo Mała obraziła się na butelkę Toaleta była zaraz przy wyjściu z naszej sali, więc tam Ją karmiłam. Raz na początku, raz na końcu (jak już wszyscy poszli), no i w trakcie też, ale dosłownie chwilkę - chciała tylko popić i kimnąć.
Poza tym czuję jakąś niechęć ze strony rodziny tż - nie wiem o co chodzi
No i moja babcia, która wiedziała, że nie godzimy się podczas chrzcin na to, żeby wszyscy oblegali Martynką, oczywiście chciała pokazać, jaka jest ważna i zarzuciła sobie już pieluszkę przez ramię, bo 'tak nieszczęśliwie wygląda u swojego taty na kolanach' już gotowa, żeby Ją wziąć - ale nie przeszło takie podbijanie Teście w ogóle nie złożyli Tyni życzeń, tylko dali tż kopertę... Zresztą jego brat też nie

Na pewno jest droga powrotna
Super prezenty Ja bym tej książeckzi nie wypełniała drugi raz, po co...może daj komuś?

co do rossmana poszłam dzisiaj i dostałam nowa kartę, jutro kupię pampki z promocji
Cytat:
no, całkiem sporą, jak na takiego małego człowieczka - aż przeliczyłam: na razie 43 pozycje
super, sfotografuj kiedys, ja nie mam żadnej ksiązki dla Jasia, ale muszę to nadrobić!
Cytat:
Już Cie nie mdli po jednej kostce?
niestety nie
Cytat:
slicznoty
Cytat:

dobrze ze to tylko katarek, piekna wagaklas ki:
Cytat:
No, to ja też zaprezentuję ostatnie nabytki (co mam lepszego do roboty, jak i tak siedzę z małą na kolanach) - wszystkie z drugiej ręki (niemiecka sieć second handów Humana)
świetne ja mialam pokazac moje ostetnie, ale nie chce mi się im robić zdjęć

Helo

co jest z moim dzieckiem śpi od 11 Bylismy na spacerze i wrócilam godzinę temu a on nadal kima, znów mu wyszły jakies krostki-z nowości wczoraj zjadłam 1 czekoladkę deserowa z nadzieniem miętowym Pogoda dopisuje, nie wiem co na obiad zrobic, wiec dzis nie robię, a zjem razowiec z jajkiem i szynką
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:04   #828
prince_polo
Zakorzenienie

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...604799014.html co myslicie o takim inhalatorze
??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-17, 14:27   #829
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Śmiszny wizualnie bardzo mi się podoba

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kurcze, jakbym o nas czytała w wózku na każdym spacerze RYK... w nosidełku dziecko przycina od razu komara

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
lekarka przepisala malej krople do nosa od 2 roku zycia
Też tak ostatnio mieliśmy tyle, że z czopkami stwierdziłam, że nie ma opcji - nie wsadzę dziecku w tyłek tak wielkiego czopa

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
oko coś od nich)

Super te rzeczy - zwłaszcza bodziaki w jabłuszka
Stary 2012-09-17, 14:41   #830
depoison
Zadomowienie

No masz
Teraz, jak małą ubrałam i sama się wyszykowałam to... zasnęła. No w głowie się nie mieści

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja zawsze biorę nosidło na wszelki wypadek (zwija się w pakuneczek wielkości chleba, w dodatku nic nie waży), ale wózek wciąż na chodzie. Głównie, jak się spotykam z kimś na kawie (w nosidle nie mam prawa usiąść, wózkiem na szczęście można ruszać)

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super, sfotografuj kiedys, ja nie mam żadnej ksiązki dla Jasia, ale muszę to nadrobić!

świetne ja mialam pokazac moje ostetnie, ale nie chce mi się im robić zdjęć
a ja już nie raz fotografowałam
Książki kupuję różne, takie dla dziecka pięcioletniego też
(np. to przepiękne "interaktywne" wydanie Alicji w Krainie Czarów - po prostu bałam się, że mi się nakład wyczerpie)
Ale dla malucha mogłabym chyba polecić Bardzo głodną gąsienicę (rzecz już kultowa), przesłodką serię Znajdź kotka/pieska/misia. Szukajmy razem, serię Obrazki dla maluchów, albo urocze Pierwsze urodziny prosiaczka

Oj tam, oj tam. Jaś Ci śpi, zrobiłabyś zdjęcia

Stary 2012-09-17, 15:04   #831
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
No masz
Teraz, jak małą ubrałam i sama się wyszykowałam to... zasnęła. No w głowie się nie mieści

ja zawsze biorę nosidło na wszelki wypadek (zwija się w pakuneczek wielkości chleba, w dodatku nic nie waży), ale wózek wciąż na chodzie. Głównie, jak się spotykam z kimś na kawie (w nosidle nie mam prawa usiąść, wózkiem na szczęście można ruszać)

a ja już nie raz fotografowałam
Książki kupuję różne, takie dla dziecka pięcioletniego też
(np. to przepiękne "interaktywne" wydanie Alicji w Krainie Czarów - po prostu bałam się, że mi się nakład wyczerpie)
Ale dla malucha mogłabym chyba polecić Bardzo głodną gąsienicę (rzecz już kultowa), przesłodką serię Znajdź kotka/pieska/misia. Szukajmy razem, serię Obrazki dla maluchów, albo urocze Pierwsze urodziny prosiaczka

Oj tam, oj tam. Jaś Ci śpi, zrobiłabyś zdjęcia
Jaki kącik czytelniczy nam się tu tworzy ja polecam nowe wydania książek z serii "Poczytaj mi mamo"
Stary 2012-09-17, 15:19   #832
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny U nas ok tylko teściowa mnie wk.....

Dzisiejszy dzień miałam zaplanowany: rano spacer do mojej mamy, mała zostaje u niej, a my z małżem jedziemy na zakupy do CH - nie chciałam targać dziecka. A tu teściowa zażyczyła sobie, żeby do nich przyjechać (oni dzisiaj wrócili z wyjazdu). Małż na to, że nie ma jak bo jedziemy na zakupy, a o 17 ma spotkanie z jakimś chłopem, więc jeśli chcą zobaczyć małą to niech jadą do mojej mamy.
To teściowa strzeliła focha, że nie chcemy do nich przyjechać i coś tam jeszcze nadawała domałża...
Efekt jest taki, że jestem wk....iona i nie mam weny na żadne zakupy. Siedzimy w domu...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.

Nicki u nas chrzciny w miarę. Mała tylko trochę marudziła w kościele... Ale w domu już miałam nerwa, bo tż się rozsiadł jak by to było wszystko dla niego zrobione a nie dla gości. Ale wkurzył mnie tekstem. Bo ogólnie jakoś tak usiedliśmy że nie siedzieliśmy obok siebie. No i poszłam usiadłam obok niego a on do mnie że po co tu usiadłam bo tylko wadzę. Bardzo miło z jego strony. Oczywiście nic mu powiedzieć nie mogłam bo jego mamusia zaraz stawała w jego obronie. A mój ojciec rzucał mi pioruny. Tak więc dostał zje.bę w innym pokoju, i oczywiście się wyparł że on niczego takiego nie powiedział.
Ja na rozluźnienie walnęłam dwie 50-tki i mi przeszły nerwy.
Najlepsze jak wszyscy do mnie "a ty pijesz??? A kto będzie się zajmował dzieckiem" no tak, pić mi nie wolno bo przecież uchleje się jak świnia a dziecko ma tylko mnie:/ jak powiedziałam że chyba dziecko ma też ojca to teściowa "A co tylko Darek ma się nią ciągle zajmować" he, zostawiłam to bez komentarza.

Mała w domu już dużo płakała, full ludzi, każdy do niej gada, nad nią skacze, a teściowa i jej matka, że ją brzuch boli, ma kolke. Nie wiem skąd one to wzięły. Chyba Iga im powiedziała. A z resztą.
Eh Kochana masz ciężkie życie Rodzinka tż też niezbyt życiowa i niby skąd teściowa wzięła, że jej synuś ciągle zajmuje się córcią? Jak on świata poza kompem nie widzi... A za głupie teksty to bym go ubiła...
Jedyne co dobre to te dwie 50

Cytat:
no, całkiem sporą, jak na takiego małego człowieczka - aż przeliczyłam: na razie 43 pozycje

jednak spałam w łóżku i nie żałuję - mała padła co prawda koło północy - i to między nami, nie w swoim łóżeczku - ale spała (bez jednego stęknięcia) do... 7:20!!! Już mnie wcześniej obudził ból przepełnionych piersi
Nakarmiłam i śpi do teraz. Niewiarygodne
Całkiem pokaźna biblioteczka, moja córcia ma raptem kilka książeczek, ale wszystko przed nami

Nocka Ci się udała i to we własnym łóżku

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Haha! Pospałyśmy do 9 (oczywiście z przerwami) i moje dziecko pierwszy raz przespało 5 godzin!!!

Dostała też super prezent - zestaw do zrobienia odcisku dłoni w gipsie i do oprawienia tego w ramkę
W ogóle w restauracji trochę ja ponosiliśmy, a potem zajmowała się sobą w wózku Chrzestna ją tylko od czasu do czasu pogłaskała, no i ja, a Mała sobie czaiła Uchroniłam ją od stada gapiów Tylko wylałam przez te dwa dni 350ml (!) mleczka, bo Mała obraziła się na butelkę Toaleta była zaraz przy wyjściu z naszej sali, więc tam Ją karmiłam. Raz na początku, raz na końcu (jak już wszyscy poszli), no i w trakcie też, ale dosłownie chwilkę - chciała tylko popić i kimnąć.
No i moja babcia, która wiedziała, że nie godzimy się podczas chrzcin na to, żeby wszyscy oblegali Martynką, oczywiście chciała pokazać, jaka jest ważna i zarzuciła sobie już pieluszkę przez ramię, bo 'tak nieszczęśliwie wygląda u swojego taty na kolanach' już gotowa, żeby Ją wziąć - ale nie przeszło takie podbijanie Teście w ogóle nie złożyli Tyni życzeń, tylko dali tż kopertę... Zresztą jego brat też nie
Książkę możesz sprzedać na allegro albo komuś oddać teraz lub zostawić na przyszłość bo albo będziecie mieli kolejnego dzieciaczka albo komuś się urodzi to wtedy oddasz książkę
Waleczna mamuśka z Ciebie, dobrze chronisz swój skarb. Super, że ogólnie wszystko wyszło dobrze

Co do chronienia nie wiem czemu, ale moją córcię najchętniej trzymałabym z dala od teściowej. Moja mama może z nią robić co tylko chce, ale irytuje mnie jak ma ją teściowa... Zła synowa ze mnie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-09-17 o 15:15
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:22   #833
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że to nic groźnego.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:28   #834
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kolejna listopadówka się rozpakowała
Jakie maleństwo.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.

Nicki u nas chrzciny w miarę. Mała tylko trochę marudziła w kościele... Ale w domu już miałam nerwa, bo tż się rozsiadł jak by to było wszystko dla niego zrobione a nie dla gości. Ale wkurzył mnie tekstem. Bo ogólnie jakoś tak usiedliśmy że nie siedzieliśmy obok siebie. No i poszłam usiadłam obok niego a on do mnie że po co tu usiadłam bo tylko wadzę. Bardzo miło z jego strony. Oczywiście nic mu powiedzieć nie mogłam bo jego mamusia zaraz stawała w jego obronie. A mój ojciec rzucał mi pioruny. Tak więc dostał zje.bę w innym pokoju, i oczywiście się wyparł że on niczego takiego nie powiedział.
Ja na rozluźnienie walnęłam dwie 50-tki i mi przeszły nerwy.
Najlepsze jak wszyscy do mnie "a ty pijesz??? A kto będzie się zajmował dzieckiem" no tak, pić mi nie wolno bo przecież uchleje się jak świnia a dziecko ma tylko mnie:/ jak powiedziałam że chyba dziecko ma też ojca to teściowa "A co tylko Darek ma się nią ciągle zajmować" he, zostawiłam to bez komentarza.

Mała w domu już dużo płakała, full ludzi, każdy do niej gada, nad nią skacze, a teściowa i jej matka, że ją brzuch boli, ma kolke. Nie wiem skąd one to wzięły. Chyba Iga im powiedziała. A z resztą.
dla małej i wp.ie.rd.ol dla tz za takie teksty i zachowanie.
Teściową i babką się nie przjmuj - olać je ciepłym moczem.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
teściową to masz bezczelną chyba bym jej specjalnie przy wszystkich odpowiedziała że jej synuś wcale taki chętny do zajmowania to nie jest. A mężowi bym przywaliła w tym drugim pokoju za taki tekst... Trzymaj się Kochana...
dobrze mówi, polać jej

Cytat:

Super, że impreza udana Babcia spryciula Ale daliście radę

Cytat:

Mój też się tak obsrywa jak długo nie robi
Ponoć czkawka nie męczy dzieci (nie wiem jak to sprawdzili). u nas działa albo okrycie i przytulenie albo podać pierś/butelkę - też przechodzi.

Cytat:
ładne

Cytat:

dobrze, że tylko katar

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello

Ooo

Współczuję znajomych. U mnie na szczęście tak nie ma. Moje przyjaciółki, mimo że same są bezdzietnymi singielkami, chętnie przyjeżdżają

Cytat:
Ech, chyba Krokodyla na spacer wyprowadzę, co prawda to nie jej pora (chodzimy zazwyczaj w porze poobiedniej), ale coś mi marudzi ewidentnie z nudów

u nas z albumem to samo Z niemałym trudem był ściągany z Polski (bo sobie zażyczyłam taki jeden konkretny, a trudno go było dostać) i teraz co? też leży i tylko półkę zdobi

Dzięki Firmę TU znam, pamiętam, że kupowałam coś od nich na allegro (bo właśnie nie raz wpadało mi w oko coś od nich)

Fajne ciuszki

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Co do chronienia nie wiem czemu, ale moją córcię najchętniej trzymałabym z dala od teściowej. Moja mama może z nią robić co tylko chce, ale irytuje mnie jak ma ją teściowa... Zła synowa ze mnie
Olej teściową. Sama tak próbuję robić a mieszkając z nią to bardzo trudne.
A to co zacytowałam - mam tak samo Bo my złe kobiety jesteśmy

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:31   #835
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
wide morska mam ale kurde ona tam mocno psika ze masakra.....a frude mam taka co sie samemyu odciaga , i taka odciagam jej
Mam Disne Mar firmy Abbot Healtcare S.A. Oczywiście mała buntuje się (czasem głośno ) jak tylko zbliżam się z czymś do jej noska i wrzeszczy jak zdąży się odsunąć i sól poleci na buźkę (oby nie spłynęło jej do oka!), ale samo psiknięcie do noska najmniej jej przeszkadza. Nie wkładam do dziurek nawet końcówki, więc daleko nie poleci, a trochę pomaga. No i sól tak samo jak krople podrażnia gardło, więc przed aplikacja podnoszę jej chociaż główkę, żeby nie spłynęło.

Zasypiam!
Wydaje mi się, że spałam 4 godziny, więc to nic dziwnego.
Stary 2012-09-17, 15:31   #836
wvictoria
Wtajemniczenie

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=39913

to która by tak zrobiła? Bo ja sobie tego nie wyobrażam. Ani odbierania porodu ani obecności takiego stada ludzi na sali

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:53   #837
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
*
Haniu, ciuszki super!
Zachwyt pajacykiem z literkami rozumiem, ale różowym już nie. Niepokoisz mnie.

Blue - ja bym uzupełniała oba albumy. Właściwie nawet będę, bo mama kupiła dwa i jeden zostawię sobie, a drugi dam dorosłej córci.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Kot. Wszystkie fajne.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Nawiązując do opisów chrzcin:
Nadalka - trochę brak słów. Zachowanie męża i teściowej może dobić każdego.
Blue - tym składaniem życzeń bym się nie przejmowała, bo może nie wiedzą, że się składa. Ja na pewno coś do chrześniaczki pogadałam, ale 11 lat temu, więc nie pamiętam, czy akurat życzenia. Na pewno powinni zainteresować się dzieckiem. Czym Twoim zdaniem objawia się ta niechęć?
Stary 2012-09-17, 15:56   #838
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mam Disne Mar firmy Abbot Healtcare S.A. Oczywiście mała buntuje się (czasem głośno ) jak tylko zbliżam się z czymś do jej noska i wrzeszczy jak zdąży się odsunąć i sól poleci na buźkę (oby nie spłynęło jej do oka!), ale samo psiknięcie do noska najmniej jej przeszkadza. Nie wkładam do dziurek nawet końcówki, więc daleko nie poleci, a trochę pomaga. No i sól tak samo jak krople podrażnia gardło, więc przed aplikacja podnoszę jej chociaż główkę, żeby nie spłynęło.

Zasypiam!
Wydaje mi się, że spałam 4 godziny, więc to nic dziwnego.
a ja mam wode morska sterimar baby le psika mocno
moja bardzo lubi jak jej daje do noska krople soli fizjologicznej ma banana bo wie ze zaraz Jej bede kozuchy wyciągac i bedzie Jej sie lepiej oddychac

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

mam w pokoju 22 stoipnie tak jak najlepiej a mała jak jest ubrana w samych spodenkach i bodziakach ma czkawke i zimne ece i nogi musi miec rajtuzy i na bodziaku cos jeszcze a najlepiej by byla przykryta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-17, 16:12   #839
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=39913

to która by tak zrobiła? Bo ja sobie tego nie wyobrażam. Ani odbierania porodu ani obecności takiego stada ludzi na sali
im to się już całkowicie w dupach przewraca

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:43   #840
prince_polo
Zakorzenienie

co robicie jak sie dziecko zakrztusi innie mozezłapac oddechu??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości