Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 12:08   #3241
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gasuły.... nie mam czasu Was nadrobić Wstawiam narazie zdjęcia torcika i Karinki pijącej bezalkoholowego szampana Strasznie jej smakował
reszta zdjęć w klubie
Przecudy torcik!
Stary 2012-09-17, 12:10   #3242
meduzza
Zadomowienie

Delicjanko Ja się z kanapy podnoszę jak gruba dynia-jakbym co najmniej miała rodzić zaraz Nie cierpię jak ktoś marudzi i jest takim niedźwiedziem ale w ciąży można (ja zezwalam)

Biorę się zaraz za szycie spodni niemowlęcych, na razie 1 pare na spróbkę, jak się okaże wykrój fajny (sama odrysowywałam ze spodni) to będę mojej niuńce sama szyć Ale zobaczymy co z tego będzie bo ja ani nie umiem szyć a maszyna też coś plącze, nie chce współpracować

O! Mała szaleje po kisielu (smakowało)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:15   #3243
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny ostatnio pisałyście o komodach z ikei. Wczoraj u znajomych widzieliśmy taką komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...924/#/00214553 - białą. Kupili dla swojego maleństwa i nam strasznie się spodobała i też taką kupimy. Jest pojemna i wygodna no i ma 4 szuflady. Do tego kupimy takie łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-radek-vi-...621701645.html.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:35   #3244
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Gasuły.... nie mam czasu Was nadrobić Wstawiam narazie zdjęcia torcika i Karinki pijącej bezalkoholowego szampana Strasznie jej smakował

reszta zdjęć w klubie
piekny tort

my w sobote mamy urodzinki

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Delicjanko Ja się z kanapy podnoszę jak gruba dynia-jakbym co najmniej miała rodzić zaraz Nie cierpię jak ktoś marudzi i jest takim niedźwiedziem ale w ciąży można (ja zezwalam)

Biorę się zaraz za szycie spodni niemowlęcych, na razie 1 pare na spróbkę, jak się okaże wykrój fajny (sama odrysowywałam ze spodni) to będę mojej niuńce sama szyć Ale zobaczymy co z tego będzie bo ja ani nie umiem szyć a maszyna też coś plącze, nie chce współpracować

O! Mała szaleje po kisielu (smakowało)
a ile juz przytylas ???

Ewik Wszystkiego najlepszego !!!

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:37   #3245
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam dziewczyny, mam do nadrobienia weekend na forum także póki co się przywitam i wezmę się za czytanie.

W sobotę jak to w sobotę, zakupy, sprzątanie w domu, koło domu też zawsze jest co robić noi tak to leci i leci. Po południu w ramach relaksu obejrzałam sobie film na podstawie powieści Nicholasa Sparksa "The lucy one" lub jak kto woli szczęściarz. Taki przyjemny filmik choć książka bardziej mi się podobała.
Niedziela minęła leniwie, wybraliśmy się na długi spacer z naszym psem, odwiedziła nas rodzinka i tak to zleciało. Dziś wyjrzało słoneczko, choć jest chłodno, może to ostatnie oznaki lata także zaraz spadam do ogrodu
Dziś już spałaszowałam zupkę pomidorową i zrobiłam na później pierogów
Stary 2012-09-17, 12:41   #3246
e_vel
Wtajemniczenie

Fajnie, że się Wam tort spodobał Karinka przez całą sobotę podchodziła do lodówki i prosiła: Mamusiu, pokazes mi mój tolcik? A wiecie co? Nie pozwoliła nam zaśpiewać jej 100 lat sama śpiewała, ale my nie mogliśmy - chyba za bardzo fałszowaliśmy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:42   #3247
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Bo używam magę jak onaczej to nazwać?

Maggi, tego się nie odmienia chyba

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bardzo dobre, chociaz takie "inne" niz zazwyczaj jadam (zazwyczaj sa to ciasta "biszkoptowe").
A to jak najbardziej była miła niespodzianka
wyjelam je wczoraj po 20tej a rano juz bylo mniej jak 1/3 tortownicy wiec domownikom też smakowalo
ja dodalam jeszcze rodzynek, mi.in. na wierzch i chyba to byl błąd bo to własnie te rodzyny spaliły się na maxa, wygladały jak nie powiem co ale pozbierałam je z wierzchu (w srodku były ok), posypałam cukrem pudrem i wyszło git!
No moja mama też posypuje, mnie wkurza bo mi to spada i polecam z czekoladową polewą, mogą być same esy-floresy i też fajnie będzie

Cytat:
Fajnie, że się Wam tort spodobał Karinka przez całą sobotę podchodziła do lodówki i prosiła: Mamusiu, pokazes mi mój tolcik? A wiecie co? Nie pozwoliła nam zaśpiewać jej 100 lat sama śpiewała, ale my nie mogliśmy - chyba za bardzo fałszowaliśmy
Agatka też takie akcje ma lubi np. jakiś wierszyk czy piosenkę, zaczynam mówić a ona mi przerywa że NIE!

Torcik fajny, ładnie wyszedł, chociaż nie mój styl Myśmy 2 urodzin nie robili - akurat przeprowadzka była, ale chciałam taki:

http://www.mojewypieki.com/przepis/t...t-rainbow-cake

A na roczek robiłam takie cudo:

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513

polecam, jest PYSZNY! leciutki, NIE bardzo słodki i spokojnie nawet roczniak kawałeczek może zjeść

Podaję fotę mojego:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:50   #3248
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36577578]Maggi, tego się nie odmienia chyba [/QUOTE]
aaa ja myślałam, że chodzi o rodzaj produktu (bo to jak "adidasy")

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:51   #3249
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jacię jak taka wanna wygląda?!?!
meduzza, to będzie łazienka retro więc coś w tym stylu
http://allegro.pl/wanna-retro-romanc...613726266.html

tylko że jeszcze nogi są czarne

na górze mam taką wielgachną łazienkę i zapragnęłam troszkę rustykalnego klimatu, całe życie w bloku miałam nowoczesny styl a w domu zamarzyłam o klasycznych wnętrzach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:55   #3250
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Bardzo ładne torciki robicie dziewczyny
A ja trochę z innej beczki. Co macie dzisiaj na obiad?
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:55   #3251
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36577578]
Torcik fajny, ładnie wyszedł, chociaż nie mój styl Myśmy 2 urodzin nie robili - akurat przeprowadzka była, ale chciałam taki:

http://www.mojewypieki.com/przepis/t...t-rainbow-cake

A na roczek robiłam takie cudo:

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513

polecam, jest PYSZNY! leciutki, NIE bardzo słodki i spokojnie nawet roczniak kawałeczek może zjeść Podaję fotę mojego:[/QUOTE]

Ja ten tęczowy robiłam Niuni właśnie na roczek A ten był w środku murzynek z dwoma masami budyniowymi - cytrynową i capuccino Pyszny i też nie słodki bo słodkich nie lubię...
Stary 2012-09-17, 13:58   #3252
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

mi został z wczoraj rosół to walnęłam pomidorówkę z lanymi kluseczkami
a na drugie makaron z sosem brokułowym i serem pleśniowym

a właśnie bo pleśniuchów nie wolno w ciąży no a ja dziś kupowałam gorgonzole i w składzie było podane mleko pasteryzowane to co wolno czy nie wolno? tu chyba chodzi raczej o bakterie które wytwarzają się w pleśni co?
zresztą w sosie po obróbce termicznej i tak można, więc o to się nie martwię ale mam taką ochotę sobie go schrupać z bagietkaą....
muszę się w końcu gina zapytać bo ciągle zapominam....
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:02   #3253
e_vel
Wtajemniczenie

W piątek kupiłam sobie dla Majeczki pieluszek tetrowych, kolorowych (Pepco) i białych i ręcznik (okrycie kąpielowe) z kapturkiem różowy za 23 zł (nowy w sklepie). A dziś kupiłam butelki LOVI na Allegro, bo znalazłam na promocji mniejszą za 10 zł (14 z przesyłką) i większą za 30 (35,90 z wysyłką) ale ze smoczkiem uspokajającym gratis ( a sam smoczek kosztuje ok. 10 zł). Ja z LOVI byłam zadowolona, teraz wzięłam droższą wersję, bo LOVI Medical+ ale smoczki i do zwykłych i do tych można kupić u mnie za 5 zł
Stary 2012-09-17, 14:04   #3254
Hosenka*
Zakorzenienie

Podobno z sera pasteryzowanego można jeść. Ja dziś wsunęłam całego camemberta

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:10   #3255
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mi został z wczoraj rosół to walnęłam pomidorówkę z lanymi kluseczkami
a na drugie makaron z sosem brokułowym i serem pleśniowym

a właśnie bo pleśniuchów nie wolno w ciąży no a ja dziś kupowałam gorgonzole i w składzie było podane mleko pasteryzowane to co wolno czy nie wolno? tu chyba chodzi raczej o bakterie które wytwarzają się w pleśni co?
zresztą w sosie po obróbce termicznej i tak można, więc o to się nie martwię ale mam taką ochotę sobie go schrupać z bagietkaą....
muszę się w końcu gina zapytać bo ciągle zapominam....

Ja mam dzisiaj zalewajke, ale nie mam ochoty w ogóle, jeszcze pieczarki później zrobie z cebulką i kiełbaską bratu, też nie mam ochoty..
zjadłam przed chwila jogurt naturalny z bananem plus siemie lniane i ogórek kiszony, czekam na rewolucje

haha ale smieszny kombinezon - http://szafa.pl/c7369211-mikolajek.html?i=1
Marsi- http://szafa.pl/c11701036-kombinezon...-3-disney.html

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-17 o 14:29
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:26   #3256
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sarah dobrze, ze sie odezwalas mam nadzieje, ze mi nie wroci ta kolka czasem sie odzywa ale ogolem w mniejszym stopniu niz wczesniej, ale moj gin i tak straszy szpitalem

Hope, debrah, was tez brakowalo

Ja laktator tez kupuje, chociaz dla mnie wyglada jak narzedzie tortur mama mnie przekonala, bo mowi, ze za jej czasow czegos takiego nie bylo i brala cycka i sama sciskala a pokarm lecial do butelki przerazila mnie ta wizja wiec kupuje heh

Marsi ale masz fajnie z tym domem. Ja mialam takie plany z obecnym mieszkaniem a prawdopodobnie bedziemy sie przeprowadzac w przyszlym roku jedyne co to zrobimy ten pokoik dla malucha boto trzeba, a reszta..... poczeka az na swoje calkiem pojdziemy moze sie uda na tamtym mieszkaniu juz zostac, wykupic.....

Djerba nie martw sie, ja mam w druga strone, przytylam 2kg, wszyscy na okolo mi mowia, ze brzuch malutki i 6ty miesiac?! W zyciu

Na mnie tez platki dzialaja

Bokeh mam to samo, w ogole to ludzie nam mowia, ze ooooo,dopiero wam sie zycie zmieni jak maly sie urodzi, dopiero bedzie rewolucja. A u nas generalnie rewolucja zaczela sie juz 5mies temu, jak sie okazalo, ze mam zagrozona ciaze, ja musialam lezec plackiem, maz przejal wszystkie mozliwe obowiazki, takze wyczekujemy juz narodzin Piotrka jak szaleni, mamy wrazenie, ze wtedy dopiero nasze zycie wroci do normalnego porzadku......

Do mnie mama przyjezdza i pewnie cos porobimy, maz pojechal na delegacje, czw pt znowu jedzie

A dzisiaj wstalam o 13

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:31   #3257
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Kilka dni mnie nie było znowu mam kilka stron do nadrobienia no ale cóż może się to zmieni jak już pójdę na zwolnienie i będę siedziała w domku tak jak niektóre z was

Gratuluje nowo poznanych płci witam nowe mamuśki oraz gratuluje udanych zakupów wszystkie wasze ciuszki są takie cudowne. Ja już nie mogę się doczekać kiedy pójdę na zakupy. Jeszcze dwa tygodnie i będziemy wiedzieli kto w moim brzuszku siedzi
Teraz pochwalę się fotką z ostatniego usg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (80,1 KB, 29 załadowań)
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:50   #3258
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kukielka2 Pokaż wiadomość
Witam styczniowo-lutowe mamusie. Dołączam do waszego grona, jestem już mamusia 3-latki i czekam na kolejne- płci nie znam bo pępowina się między nóżki zaplątała.
Ale mam prosbę- przeziębiłam się i kaszel mnie męczy- pls poradzcie co na kaszel dla ciężarnej- czosnek odpada bo w ciązy nie moge patrzec jak i na syrop z cebuli- ale może sa jakieś inne sposoby?
A buraczki polecam- i koniecznie sok z pokrzywy- można kupić w zielarskich- rewelacja na anemie.
Witaj kukiełko, ja kiedyś brałam syrop Prenalen i pomógł

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej
ja w szpitalu, z dzidzia ok, mam kamice nerkowa najprawdopodobniej
Dużo zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeeestem!
Melduję, że się poddałam na 97 stronie - nigdy Was nie nadrobię!

Miałam gościa, koleżankę przez kilka dni, a potem cały weekend pierwszy zjazd na uczelni - więc dopadł mnie bezsił ogólny, a jak jeszcze zobaczyłam ile napisałyście to już w ogóle padłam na twarz!

Jutro mam wizytę - usg połówkowe - trzymajcie kciuki za Adasia - bo jak jednak będzie dziewczynka to będę w malutkim szoku Ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było. Stresuję się bardzo.
3mam kciuki za Adasi, oby mu pitolek nie odpadł. Ja na swoje połówkowe czekam już z niecierpliwością, a to dopiero 1 października.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak nas sobie czytam i myślę, bo kiedyś napewno obiło się niejednej z nas że ciąża to taki wspaniały okres w życiu kobiety, z jednej strony tak bo jednak te wszystkie przeżycia pierwsze ruchy itp...
Ale z drugiej każdej z nas coś dolega, jak na oddziale geriatrycznym i najgorsze że coś nas boli a nic nie możemy z tym zrobić i dopóki sama nie zaszłam w ciąże serio zdawało mi się to takie "brzuszek rośnie jest super "
A wcale tak nie jest.... Ale najśmieszniejsze dla mnie ejst to że mi naprawde nie przeszkadza to że coś mnie boli mam kaszel itp, najbardziej w tym wszystkim przeszkadza mi stres związany z tym czy aby przez to nie szkodze maluchowi.... i powoli (niestety dopiero teraz) zaczynam dostrzegać każde poświęcenie mojej mamy wynikające z miłości do mnie, bo ja już czuje moja miłość która naprawde jest inna niż normalna....
tak ot taka dygresja
Święta prawda, mamuśki górą i dzięki im za te nieprzespane noce.

A ja dzisiaj poszłam do poradni K z prośbą od mojego gina, aby mi wypisali skierowanie na wyniki (aby nie płacić za nie w szpitalu) i przy okazji pan ginekolog posłuchał tętna mojego dzidziusia. Sama też słyszałam bijące serducho, oj jakie to piękne momenty, normalnie gęba to mi się w takich chwilach nie przestaje uśmiechać.
Stary 2012-09-17, 14:56   #3259
ilkas
BAN stały

Hej dziewczynki
U mnie weekend zleciał strasznie szybko. W sobotę znajomi wpadli i urządzaliśmy karaoke, w niedziele do południa byliśmy ze znajomymi na spacerze w parku bo piękna pogoda, no a potem do moich rodziców na obiad. Wróciliśmy do domu o 20...i koniec weekendu. Nawet posprzątać porządnie w sobotę nie zdążyłam

Co do obiadu to właśnie ugotowałam kapuśniaczek - jejku straaaszną miałam ochotę na kwaśne. A na drugie mam placki ziemniaczane z sosem węgierskim.
No i nadrabiam pranie. Już 3 pralka się pierze.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:58   #3260
hope01
Zakorzenienie

cześć
powiedźcie mi odczuwacie dalej od czasu do czasu takie bóle w podbrzuszu jak na początku ciąży? Bo mnie coś ostatnio pobolewa ...

robimy pstrąga na obiadek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:01   #3261
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
cześć
powiedźcie mi odczuwacie dalej od czasu do czasu takie bóle w podbrzuszu jak na początku ciąży? Bo mnie coś ostatnio pobolewa ...

odczuwam, ale już baaardzo bardzo rzadko.
Stary 2012-09-17, 15:02   #3262
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
cześć

Ja mam czasami taki bóle jakbym miała okres dostać, więc chyba to normalne. Lekarz tłumaczył mi, że to się wszystko do porodu rozciąga, dlatego boli.
Stary 2012-09-17, 15:07   #3263
Lubcia
Zadomowienie

Maluchna30 właśnie zauważyłam że mamy podobny termin porodu ja mam wyznaczony na 11.02 zobaczymy czy tak będzie w rzeczywistości czy nasze bejbiki nie pospieszą się z przyjściem na świat

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
cześć

Tak nawet mnie dzisiaj tak boli podbrzusze ale lekarz mówił że to normalne chyba że będzie bardzo mocno boleć i długo to mam się do niego zgłosić albo dzwonić na pogotowie.
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-09-17, 15:14   #3264
ilkas
BAN stały

Lubcia mi się termin przesunął z 13 na 10 lutego, a widzę że jesteś z wro...więc może się jeszcze na porodówce spotkamy
Stary 2012-09-17, 15:16   #3265
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, tak nas sobie czytam i myślę, bo kiedyś napewno obiło się niejednej z nas że ciąża to taki wspaniały okres w życiu kobiety, z jednej strony tak bo jednak te wszystkie przeżycia pierwsze ruchy itp...
Ale z drugiej każdej z nas coś dolega, jak na oddziale geriatrycznym i najgorsze że coś nas boli a nic nie możemy z tym zrobić i dopóki sama nie zaszłam w ciąże serio zdawało mi się to takie "brzuszek rośnie jest super "
A wcale tak nie jest.... Ale najśmieszniejsze dla mnie ejst to że mi naprawde nie przeszkadza to że coś mnie boli mam kaszel itp, najbardziej w tym wszystkim przeszkadza mi stres związany z tym czy aby przez to nie szkodze maluchowi.... i powoli (niestety dopiero teraz) zaczynam dostrzegać każde poświęcenie mojej mamy wynikające z miłości do mnie, bo ja już czuje moja miłość która naprawde jest inna niż normalna....
tak ot taka dygresja
Masz 100% racji - też miałam takie wrażenie, brzuszek rośnie, można z dumą go pokazywać itp itd, a tutaj tyle dodatkowych dolegliwości - różne bóle i inne duperele. I to właśnie nie one są najgorsze, a ten stres, czy aby na pewno z maleństwem jest wszystko ok? Oczywiście nie ma co schizować, ale na pewno każda z nas ma czasem takie, chociażby chwilowe , obawy.

Cytat:

reszta zdjęć w klubie
Tort jest cudowny, nic dodać, nic ująć.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
AniołekKB nie mogę wypłacić z banku bo mam tylko internetowe. trochę głupie, INTELIGO, pododdział banku PKO BP a w banku nie można nic załatwić, albo telefonicznie albo internet, dlatego rezygnuję.
Możesz. Ja mam inteligo i mój TŻ też (i nie narzekamy), on kiedyś wypłacał całą wypłatę w banku PKO, więc nie będzie problemu, musisz się tylko do nich przejść. Aczkolwiek, chyba faktycznie będzie Ci wygodniej zrobić po prostu zakupy przez internet.

Cytat:
cześć
Ja mam czasem wieczorkiem, jak się już kładę, ale lekarz mi zawsze powtarza, na każdej wizycie, żeby się takimi bólami nie przejmować, bo one będą się pojawiać aż do porodu, po prostu dziecko rośnie i wszystko się w środku rozciąga.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:25   #3266
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Lubcia mi się termin przesunął z 13 na 10 lutego, a widzę że jesteś z wro...więc może się jeszcze na porodówce spotkamy
Mi termin przesunął się z 14 na 11 i nigdy nic nie wiadomo góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem zawsze może

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

e_ vel skąd dokładnie jesteś? Widziałam twoje zdjęcia w klubie i twój mąż bardzo przypomina mi kolegę z podstawówki. Szczególnie na tym zdjęciu gdzie jesteście razem z Karinką i tortem urodzinowym
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-09-17, 16:02   #3267
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Buraczki na anemię i pokarm są bardzo dobre. Każdy lekarz na anemię poleca pic sok z buraków lub jeść tarte. Moja Ciocia mi ostatnio dała kilka słoików i kazała jeść. Tylko mi to tak średnio wychodzi, ale muszę się zasiąść i zacząć jeść buraczki w różnej postaci, bo wyniki mam lekko zaniżone.
Dobry jest też barszczyk kiszony. Bardzo lubię.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej
ja w szpitalu, z dzidzia ok, mam kamice nerkowa najprawdopodobniej
Oj bidulko, zdrowiej szybciutko.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
SYNIO
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Sarah kochanie, tak mi strasznie przykro,że cierpisz

ale my tu z Tobą całym serduszkiem jesteśmy i bardzo się martwimy o Ciebie

wypoczywaj i dawaj znać na bierząco co i jak

A tak wogóle to witam wszystkie z rana
Djerba o wagę się nie martw, u mnie tyle samo do przodu chodź nie widać po mnie we wszystkie rzeczy włażę,tyle co T-shirty za któtkie

wczoraj wybrałam rzeczy do mojej łazienki- będę mieć biało czarną wanne na nogach jedziemy w tym tygodniu z TZ już po resztę typu zlew, kibelek,kafelki a na budowie od rana praca wre
tak się cieszę,już jedną nogą jestem w nowym domu
O jak cudnie, wanna boska! Do niej widzę biało-czarną szachownicę na podłodze

Cytat:
nawet nie wiesz jak ja CI tego zazdroszcze !!

ja to bym nowe/inne mieszkanie chciała chociaz, ostatnio nawet myślałam że może troche odrestaurować to mieszkanko co wynajmujemy i zapytać gościa czy nam z czynszu zleci... ale po tej akcji sobotniej na korytarzu, gdzie do teraz jest krew... zaczynam sie zastanawiać....

Ja dziś kolejny dzień w łóżku juhu

W ogóle dziewczyny od początku ciąży co jakiś czas łapie mnie taki bół promieniujący przez pośladek, ale wczoraj jak mnie złapało ! to sie ruszyć nie umiałam.... masakra jakaś bo tutaj kaszel mnie męczy co lekko kaszlnęłam to ten rwący ból w pośladu od lędzwi na noge, chodzić nie umiałam, w nocy sie męczyłam dopiero teraz jako tako przeszło, i czytałam w necie że to może być rwa kulszowa i muszę o tym powiadomić lekarza bo może przez to być wykluczenie do porodu SN.... :/
witaj w klubie, jak to mam od dłuższego czasu, czasem nie mogę się z boku na bok przewrócić. Zwłaszcza jak za dużo pochodzę to mnie łapie.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A wiesz co na mnie podziałało? płatki na mleku czyli błonnik w smacznej postaci
jestem w szoku bo próbowąłam tych sliwek co polecałyście i nic. Bite 20 min w łazience w bólach i męczarniach teraz jem juz codziennie na drugie sniadanie (a moze to i pierwsze, tak czy siak - kanapki a potem miska płatków ) i normalnie cudo!!!!
Zaczęłam od soboty, czyli raptem dzis jest 3 miska a w łazience byłam od razu w sobote i dzis. jestem w szoku bo to normalnie mega wkurzajace jest tak siedziec i siedziec i nic
Ale jak widać kazda musi sama znaleźć sposób na siebie...
To pewnie mleko Ja tak mam po kawie z mlekiem :P

Cytat:

reszta zdjęć w klubie
Ale torcik piękny! I solenizantka.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio pisałyście o komodach z ikei. Wczoraj u znajomych widzieliśmy taką komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...924/#/00214553 - białą. Kupili dla swojego maleństwa i nam strasznie się spodobała i też taką kupimy. Jest pojemna i wygodna no i ma 4 szuflady. Do tego kupimy takie łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-radek-vi-...621701645.html.
Mam takie dwie białe ale z trzema szufladami, bardzo je lubię.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziś zupa brokułowa i makaron zapiekany z warzywami
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:07   #3268
bishonka
Raczkowanie

Witajcie.
Dziewczyny co wy na taką koszulkę na halloween ?

Wczorajsza noc ....to była masakra.
Wróciłam z TŻ em o 19-tej
Zmęczona byłam tak że nie byłam w stanie usiedzieć.
Poszłam 3 godzinną drzemkę i tym sposobem mogłam zapomnieć o śnie w nocy.
Do 3 siedziałam na necie.Wkurzona położyłam się na siłę a i tak zasnęłam gdzieś koło 4
Spałam do 11 i cały dzień mam do d...py

Oj wczoraj widziałam w sklepie na promocji śliczne kombinezony za 39.90
Eh,mogłam wziąć a teraz pluję sobie w brodę że odpuściłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby born.jpg (35,0 KB, 52 załadowań)
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:14   #3269
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie.

Do 3 siedziałam na necie.Wkurzona położyłam się na siłę a i tak zasnęłam gdzieś koło 4

Koszulka MEGA

pomógł mi ogórek z jogurtem i bananem fajerwerków nie było ale nie jest źle

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:18   #3270
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie.

Boska koszulka. Ja już zapowiedziałam, że na halloween (jeśli gdzieś wyjdę, ale to mało prawdopodobne) przebiorę się za dynię albo bombkę choinkową, przynajmniej będę miała odpowiedni kształt.

Ja z kolei obudziłam się o 5 nad ranem, bo mnie bardzo bolał brzuch, musiałam wstać do toalety i siedziałam tam z pół godziny. Ledwo wróciłam do łóżka, lekko przysnęłam, to zaraz mojego TŻa pogoniło do kibla, chyba coś niezbyt dobrego wczoraj zjedliśmy. Potem nie mogłam zasnąć do 7, a jak już zasnęłam, to i tak obudziłam się o 9. Teraz leżę w łóżku i padam na ryjek.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości