|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Przecudy torcik!
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Delicjanko Ja się z kanapy podnoszę jak gruba dynia-jakbym co najmniej miała rodzić zaraz
Nie cierpię jak ktoś marudzi i jest takim niedźwiedziem ale w ciąży można (ja zezwalam )Biorę się zaraz za szycie spodni niemowlęcych, na razie 1 pare na spróbkę, jak się okaże wykrój fajny (sama odrysowywałam ze spodni ) to będę mojej niuńce sama szyć Ale zobaczymy co z tego będzie bo ja ani nie umiem szyć a maszyna też coś plącze, nie chce współpracować![]() O! Mała szaleje po kisielu (smakowało )
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio pisałyście o komodach z ikei. Wczoraj u znajomych widzieliśmy taką komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...924/#/00214553 - białą. Kupili dla swojego maleństwa i nam strasznie się spodobała i też taką kupimy. Jest pojemna i wygodna no i ma 4 szuflady. Do tego kupimy takie łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-radek-vi-...621701645.html.
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my w sobote mamy urodzinki ![]() Cytat:
Ewik Wszystkiego najlepszego !!!
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
, mam do nadrobienia weekend na forum także póki co się przywitam i wezmę się za czytanie. W sobotę jak to w sobotę, zakupy, sprzątanie w domu, koło domu też zawsze jest co robić noi tak to leci i leci. Po południu w ramach relaksu obejrzałam sobie film na podstawie powieści Nicholasa Sparksa "The lucy one" lub jak kto woli szczęściarz. Taki przyjemny filmik choć książka bardziej mi się podobała. Niedziela minęła leniwie, wybraliśmy się na długi spacer z naszym psem, odwiedziła nas rodzinka i tak to zleciało. Dziś wyjrzało słoneczko, choć jest chłodno, może to ostatnie oznaki lata także zaraz spadam do ogrodu Dziś już spałaszowałam zupkę pomidorową i zrobiłam na później pierogów
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że się Wam tort spodobał
Karinka przez całą sobotę podchodziła do lodówki i prosiła: Mamusiu, pokazes mi mój tolcik? A wiecie co? Nie pozwoliła nam zaśpiewać jej 100 lat sama śpiewała, ale my nie mogliśmy - chyba za bardzo fałszowaliśmy
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Konto usunięte
|
Maggi, tego się nie odmienia chyba Cytat:
i polecam z czekoladową polewą, mogą być same esy-floresy i też fajnie będzie Cytat:
lubi np. jakiś wierszyk czy piosenkę, zaczynam mówić a ona mi przerywa że NIE! ![]() Torcik fajny, ładnie wyszedł, chociaż nie mój styl http://www.mojewypieki.com/przepis/t...t-rainbow-cake A na roczek robiłam takie cudo: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513 polecam, jest PYSZNY! leciutki, NIE bardzo słodki i spokojnie nawet roczniak kawałeczek może zjeść ![]() Podaję fotę mojego: |
||
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36577578]Maggi, tego się nie odmienia chyba
[/QUOTE]aaa ja myślałam, że chodzi o rodzaj produktu (bo to jak "adidasy")
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza, to będzie łazienka retro więc coś w tym stylu
http://allegro.pl/wanna-retro-romanc...613726266.html tylko że jeszcze nogi są czarne na górze mam taką wielgachną łazienkę i zapragnęłam troszkę rustykalnego klimatu, całe życie w bloku miałam nowoczesny styl a w domu zamarzyłam o klasycznych wnętrzach |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne torciki robicie dziewczyny
![]() A ja trochę z innej beczki. Co macie dzisiaj na obiad? |
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36577578]
Torcik fajny, ładnie wyszedł, chociaż nie mój styl http://www.mojewypieki.com/przepis/t...t-rainbow-cake A na roczek robiłam takie cudo: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513 polecam, jest PYSZNY! leciutki, NIE bardzo słodki i spokojnie nawet roczniak kawałeczek może zjeść Podaję fotę mojego:[/QUOTE]Ja ten tęczowy robiłam Niuni właśnie na roczek A ten był w środku murzynek z dwoma masami budyniowymi - cytrynową i capuccino Pyszny i też nie słodki bo słodkich nie lubię...
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi został z wczoraj rosół to walnęłam pomidorówkę z lanymi kluseczkami a na drugie makaron z sosem brokułowym i serem pleśniowym a właśnie bo pleśniuchów nie wolno w ciąży no a ja dziś kupowałam gorgonzole i w składzie było podane mleko pasteryzowane to co wolno czy nie wolno? tu chyba chodzi raczej o bakterie które wytwarzają się w pleśni co?zresztą w sosie po obróbce termicznej i tak można, więc o to się nie martwię ale mam taką ochotę sobie go schrupać z bagietkaą.... muszę się w końcu gina zapytać bo ciągle zapominam.... |
|
|
|
|
#3253 |
|
Wtajemniczenie
|
W piątek kupiłam sobie dla Majeczki pieluszek tetrowych, kolorowych (Pepco) i białych i ręcznik (okrycie kąpielowe) z kapturkiem różowy za 23 zł (nowy w sklepie). A dziś kupiłam butelki LOVI na Allegro, bo znalazłam na promocji mniejszą za 10 zł (14 z przesyłką) i większą za 30 (35,90 z wysyłką) ale ze smoczkiem uspokajającym gratis ( a sam smoczek kosztuje ok. 10 zł). Ja z LOVI byłam zadowolona, teraz wzięłam droższą wersję, bo LOVI Medical+ ale smoczki i do zwykłych i do tych można kupić u mnie za 5 zł
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno z sera pasteryzowanego można jeść. Ja dziś wsunęłam całego camemberta
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj zalewajke, ale nie mam ochoty w ogóle, jeszcze pieczarki później zrobie z cebulką i kiełbaską bratu, też nie mam ochoty.. zjadłam przed chwila jogurt naturalny z bananem plus siemie lniane i ogórek kiszony, czekam na rewolucje ![]() ![]() haha ale smieszny kombinezon - http://szafa.pl/c7369211-mikolajek.html?i=1 Marsi- http://szafa.pl/c11701036-kombinezon...-3-disney.html
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-17 o 14:29 |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah dobrze, ze sie odezwalas
mam nadzieje, ze mi nie wroci ta kolka czasem sie odzywa ale ogolem w mniejszym stopniu niz wczesniej, ale moj gin i tak straszy szpitalem![]() Hope, debrah, was tez brakowalo Ja laktator tez kupuje, chociaz dla mnie wyglada jak narzedzie tortur mama mnie przekonala, bo mowi, ze za jej czasow czegos takiego nie bylo i brala cycka i sama sciskala a pokarm lecial do butelki Marsi ale masz fajnie z tym domem. Ja mialam takie plany z obecnym mieszkaniem a prawdopodobnie bedziemy sie przeprowadzac w przyszlym roku moze sie uda na tamtym mieszkaniu juz zostac, wykupic.....Djerba nie martw sie, ja mam w druga strone, przytylam 2kg, wszyscy na okolo mi mowia, ze brzuch malutki i 6ty miesiac?! W zyciu ![]() Na mnie tez platki dzialaja ![]() Bokeh mam to samo, w ogole to ludzie nam mowia, ze ooooo,dopiero wam sie zycie zmieni jak maly sie urodzi, dopiero bedzie rewolucja. A u nas generalnie rewolucja zaczela sie juz 5mies temu, jak sie okazalo, ze mam zagrozona ciaze, ja musialam lezec plackiem, maz przejal wszystkie mozliwe obowiazki, takze wyczekujemy juz narodzin Piotrka jak szaleni, mamy wrazenie, ze wtedy dopiero nasze zycie wroci do normalnego porzadku...... Do mnie mama przyjezdza i pewnie cos porobimy, maz pojechal na delegacje, czw pt znowu jedzie A dzisiaj wstalam o 13
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Kilka dni mnie nie było znowu mam kilka stron do nadrobienia no ale cóż może się to zmieni jak już pójdę na zwolnienie i będę siedziała w domku tak jak niektóre z was ![]() Gratuluje nowo poznanych płci witam nowe mamuśki oraz gratuluje udanych zakupów wszystkie wasze ciuszki są takie cudowne. Ja już nie mogę się doczekać kiedy pójdę na zakupy. Jeszcze dwa tygodnie i będziemy wiedzieli kto w moim brzuszku siedzi ![]() Teraz pochwalę się fotką z ostatniego usg
|
#3258 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj poszłam do poradni K z prośbą od mojego gina, aby mi wypisali skierowanie na wyniki (aby nie płacić za nie w szpitalu) i przy okazji pan ginekolog posłuchał tętna mojego dzidziusia. Sama też słyszałam bijące serducho, oj jakie to piękne momenty, normalnie gęba to mi się w takich chwilach nie przestaje uśmiechać.
|
|
#3259 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczynki
U mnie weekend zleciał strasznie szybko. W sobotę znajomi wpadli i urządzaliśmy karaoke, w niedziele do południa byliśmy ze znajomymi na spacerze w parku bo piękna pogoda, no a potem do moich rodziców na obiad. Wróciliśmy do domu o 20...i koniec weekendu. Nawet posprzątać porządnie w sobotę nie zdążyłam ![]() Co do obiadu to właśnie ugotowałam kapuśniaczek - jejku straaaszną miałam ochotę na kwaśne. A na drugie mam placki ziemniaczane z sosem węgierskim. No i nadrabiam pranie. Już 3 pralka się pierze. |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() powiedźcie mi odczuwacie dalej od czasu do czasu takie bóle w podbrzuszu jak na początku ciąży? Bo mnie coś ostatnio pobolewa ... robimy pstrąga na obiadek
|
|
|
|
#3261 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam czasami taki bóle jakbym miała okres dostać, więc chyba to normalne. Lekarz tłumaczył mi, że to się wszystko do porodu rozciąga, dlatego boli.
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Maluchna30 właśnie zauważyłam że mamy podobny termin porodu
ja mam wyznaczony na 11.02 zobaczymy czy tak będzie w rzeczywistości czy nasze bejbiki nie pospieszą się z przyjściem na świat ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
ale lekarz mówił że to normalne chyba że będzie bardzo mocno boleć i długo to mam się do niego zgłosić albo dzwonić na pogotowie.
|
|
#3264 |
|
BAN stały
|
Lubcia mi się termin przesunął z 13 na 10 lutego, a widzę że jesteś z wro...więc może się jeszcze na porodówce spotkamy
|
|
|
|
#3265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, obawy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
góra z górą się nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem zawsze może ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- e_ vel skąd dokładnie jesteś? Widziałam twoje zdjęcia w klubie i twój mąż bardzo przypomina mi kolegę z podstawówki. Szczególnie na tym zdjęciu gdzie jesteście razem z Karinką i tortem urodzinowym
|
|
#3267 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak mam po kawie z mlekiem :PCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Dziewczyny co wy na taką koszulkę na halloween ? ![]() Wczorajsza noc ....to była masakra. Wróciłam z TŻ em o 19-tej Zmęczona byłam tak że nie byłam w stanie usiedzieć. Poszłam 3 godzinną drzemkę i tym sposobem mogłam zapomnieć o śnie w nocy. Do 3 siedziałam na necie.Wkurzona położyłam się na siłę a i tak zasnęłam gdzieś koło 4 Spałam do 11 i cały dzień mam do d...py ![]() Oj wczoraj widziałam w sklepie na promocji śliczne kombinezony za 39.90 Eh,mogłam wziąć a teraz pluję sobie w brodę że odpuściłam |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomógł mi ogórek z jogurtem i bananem fajerwerków nie było
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już zapowiedziałam, że na halloween (jeśli gdzieś wyjdę, ale to mało prawdopodobne) przebiorę się za dynię albo bombkę choinkową, przynajmniej będę miała odpowiedni kształt. ![]() Ja z kolei obudziłam się o 5 nad ranem, bo mnie bardzo bolał brzuch, musiałam wstać do toalety i siedziałam tam z pół godziny. Ledwo wróciłam do łóżka, lekko przysnęłam, to zaraz mojego TŻa pogoniło do kibla, chyba coś niezbyt dobrego wczoraj zjedliśmy. Potem nie mogłam zasnąć do 7, a jak już zasnęłam, to i tak obudziłam się o 9. Teraz leżę w łóżku i padam na ryjek.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Wstawiam narazie zdjęcia torcika i Karinki pijącej bezalkoholowego szampana 
)

sama śpiewała, ale my nie mogliśmy - chyba za bardzo fałszowaliśmy 

to co wolno czy nie wolno? tu chyba chodzi raczej o bakterie które wytwarzają się w pleśni co?
mam nadzieje, ze mi nie wroci ta kolka czasem sie odzywa ale ogolem w mniejszym stopniu niz wczesniej, ale moj gin i tak straszy szpitalem
no ale cóż może się to zmieni jak już pójdę na zwolnienie i będę siedziała w domku tak jak niektóre z was 
Potem nie mogłam zasnąć do 7, a jak już zasnęłam, to i tak obudziłam się o 9. Teraz leżę w łóżku i padam na ryjek.