|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzień dobry,
Wstałam dzisiaj, miałam złe sny, tzn. nie koszmary, ale o niemiłych rzeczach ![]() ![]() ![]() ![]() Super!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tych to akurat znam od dość dawna, stracili dzidziusia 2 tygodnie przed terminem...... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
nawet wiem z jakiego wątku...
pogoda Wam dopisała jak widać po fotkach Cytat:
Cytat:
![]() mam 29 lat, dziecko było zaplanowane i oczekiwane. Nawet szybko zobaczyliśmy II kreski, ale widać za dobrze nie moze byc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I u nas było tak samo, pięknie jak w bajce, 3 lata po ślubie, mieszkanie, praca, to może dzidziuś, udało się za pierwszym razem, po siedmiu miesiącach nasza sielanka się skończyła. I tak, u Ciebie to jest świeże, daj sobie czas, żeby to wszystko przeżyć, każdy etap żałoby. U niektórych trwa to dłużej, u niektórych krócej, ale nie ma osoby, która przeszłaby z tym od razu do porządku dziennego. Tu się możesz wygadać, tu każdy Cię zrozumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Zadomowienie
|
Dobry
![]() I po weekendzie.. Nadrobiłam Was i wiem wszystko ![]() ![]() Witaj kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Znacie taki cytat: "Marzenia zwykle się spełniają, ale nie tak i nie wtedy, kiedy tego pragniemy" - prawdziwy aż do bólu. Dzisiaj jedziemy do poradni genetycznej na spotkanie z genetykiem. Będziemy badać nasze kariotypy - tzn. mam nadzieje że nas zakwalifikują do tego badania. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-09-17 o 07:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Konto usunięte
|
Anita - ja przez pierwsze kilka @ po # miałam "samą wodę", dopiero teraz się unormowało, wg mnie endometrium się odbudowuje.
Jedziecie tam, gdzie myślę? Daj znać, jak było. |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze on w ten sposob gniazdo wije, zapewnia Wam poczucie bezpieczenstwa? ![]() na zewnatrz to nie. moje 4 pietro mnie zabija ![]() ![]() szczesliwy brzdac i jaki ma wypasiony kojec ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36571333] Nosz kurka.... Kiedy lecą powtórki Ugotowanych? ![]() ![]() ![]() Cytat:
trudne, ale nie wolno. zrobilas wszystko co najlepsze!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zero empatii mieli, zero a kilka dni po zabiegu może boleć brzuch? dzis po nocy zauważyłam, że z jednej piersi wycieka mi woda - miałam ślady na koszulce - to normalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do @ i oczyszczania to w sumie nie wiem bo po pierwszym # wszystkie okresy jakie dostałam a było ich 10 zanim zaszłam w drugą ciążę były właśnie z takimi atrakcjami. Kurcze chciałabym pogadać o tym z lekarzem, ale już słyszę odp. "To normalne" ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Co do bóli brzucha mogą być, bo macica się obkurcza, ale obserwuj się czy np. nie masz gorączki, bo jeśli się pojawi to trzeba do lekarza! Sam ból może być jeszcze kilka dni, mogą się pojawić nawet objawy takie jakbyś nadal była w ciąży, bo hormony jeszcze wariują.. Co do piersi, też normalne.. Ja po drugim # dostałam jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji.. chociaż u mnie na szczęście był tylko jednorazowy wyciek.. Trzymaj się Anulko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wielki uraz do tych lekarzy i szpitala, mam nadzieję, ze nigdy więcej juz tam nie będę. Po zabiegu skorzystałam z psychologa. Teraz siedzę w domu na L4, co jest dziwne samo w sobie, bo przez 6 lat pracy to moje drugie L4 dopiero |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Konto usunięte
|
Lakier schnie i.. miłego!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36571333] Tych to akurat znam od dość dawna, stracili dzidziusia 2 tygodnie przed terminem......[/QUOTE] - nigdy nie zrozumiem takich tragedii... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj i zbieraj siły ![]() Hej. Dziewczyny odprowadzone... jem śniadanie... sprzątam, piore i przygotowuje się pracy...
![]() |
#2025 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jutro jedziemy na USG genetyczne i juz mnie nawiedzają takie wizje że aż boje się napisać ![]() ![]() jak bede czuć ruchy to sie w koncu uspokoje.. chyba ![]() Oglądaliśmy wczoraj z TŻ "jak urodzić i nie zwariować" dośc fajny chociaż momentami głupkowaty. Jednak piękne było to że pokazali jak młoda dziewczyna # i jestem im wdzięczna bo to przecież takie normalne.. bardzo fajnie to pokazali chociaż ja z TZ ledwo wytrzymaliśmy. Jak zobaczyłam tego modego chłopaka taki był smutny to powiedziałam "pamiętam, Ty też byłeś taki smutny" a on na to "dalej jestem..." i ze nie moze oglądać takich scen ![]() Dziewczyny czy was w ciązy bolała tak migrenowo glowa? Myślalam że to przeziębienie ale nie.. poprostu co 3 dni mam ogromny ból glowy i nie minie dopuki nie zażyje apapu ![]() ![]() Witaj, miałam nadzieje że po stracie tu dołączysz. To forum napewno Ci pomoże dojść do siebie ![]() Ale masz śliczne te dziewczyny ![]() A jak z takim maluszkiem na Chorwacji? Podobno lepiej z takim malcem niż 2-latkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez, dla mnie to był horror i lekarze i sam zbieg także Cie rozumiem.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() dostalas antybiotyk? blad. wiel-blad ![]() hehe mam tak samo ![]() ![]() Cytat:
trauma zycia. mialam atak histerii. z mdleniem w kiblu (w ktorym sie chowalam), z rzucawka, z otepieniem, z szantazowaniem anestezjologa, z najpodlejsza pielegniarka jaka w zyciu spotkalam, z glupimi tekstami wspollezacych... ale fakt - ani przez moment nie mialam pretensji do lekarzy (a bylo ich kilku)... byli rzeczowi, konkretni. choc czesto oni sa obwiniani o wiele...
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Wtajemniczenie
|
witam sie po weekendowo
![]() zaraz biore sie za dokladne nadrabianie ![]() Nita sliczne Twoje corcie sa ![]() ![]() Alfa fajnie,ze Wiktor juz ochrzczony ![]() ![]() Amilcia kolejna mamuska ktora ma urocze coreczki ![]() ![]() ![]() Anulka...witaj.....bardzo mi przykro,ze spotkalo Cie to co nas wszystkie tutaj....mam nadzieje,ze na watku znajdziesz duzo wsparcia, zbierzesz sily i uwierzysz,ze wszystko jeszcze bedzie dobrze.... Agusia ![]() ![]() Bacha biedny Tobiasz.....duzo zdrowka dla niego ![]() Luna wszystko bedzie dobrze na usg ![]() ![]()
#2028 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!! wytłumaczę się, obiecuję tylko lecę gotować obiad!!! może tak pobieżnie co się działo???
sesja do przodu, mamy nowego domownika - Lady, szczenię 3-miesięczne ![]()
#2029 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny ja juz od 8.20 w pracy, ledwo wstalam a dodatkowo w tramwaju slabo mi sie zrobilo - NIKT NIE USTAPIL - dopiero jedna pani zuwazylam ze mi slabo i kazala jednemuy facetowiu ktory byl wczytany w cos ustapic mi miejsca, tlumaczyl sie z tym ze sie zaczytal i nie zauwazyl, echhh...
w pracy dzis zastepuje szefa wiec jestem Szefowa ![]() ![]() ![]() Buziaki dla Was Ach Anulka witaj ![]()
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Do lekarzy to ja w miare nie, bo tez nie nie obyło od głupich tekstów.. ale pielegniarki to dramat, mojego TŻ chciały wyrzucic jak przywieźli mnie na sale i to był pierwszy moment po gdzie wpadlam w straszną rozpacz.. a oni mi go chcieli zabrać
![]() Mdlenie w kiblu też było, ale powiem Ci że są dziewczyny które nie wspominają tego dobrze ale pisały że opieke miały naprawdę dobra i nie moga złego słowa powiedzieć. Dla mnie nierealne ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam!!!!
ZEBERKO!!!!!!!!!! Dziekuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak brzuch moze bolec, ale nie jakos bardzo. I jak juz dziewczyny pisały- oszczędny tryb zycia!!!! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |||
Zadomowienie
|
wyrzuciłam mu wszystko co mi leżało na sercu i przez chwile było mi lepiej
Cytat:
Cytat:
![]() [/QUOTE] ![]() ![]() dostalas antybiotyk?[/QUOTE] nie, nic takiego mi nie dali [/QUOTE]a dla kogo nie??? trauma zycia. mialam atak histerii. z mdleniem w kiblu (w ktorym sie chowalam), z rzucawka, z otepieniem, z szantazowaniem anestezjologa, z najpodlejsza pielegniarka jaka w zyciu spotkalam, z glupimi tekstami wspollezacych... ale fakt - ani przez moment nie mialam pretensji do lekarzy (a bylo ich kilku)... byli rzeczowi, konkretni. choc czesto oni sa obwiniani o wiele...[/QUOTE] dla każdego to jest smutne przeżycie, ale wiele zależy też od samych lekarzy i pilęgniarek, ich podejścia,nawet sposobu mówienia. Jak zapytałam lekarza jak będzie wyglądał zabieg to powiedział: "jak to jak, trzeba TO wyskrobać i tyle" ![]() Cytat:
Jaka rasa?, skąd masz?, jakie masz plany w stosunku do niej? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie,
natalia, pani tak, tak roczek Kacperka jest w piątek, jeszcze nie wiem jak to zorganizować, chciałam zrobić w sobotę imprezę ale idziemy na wesele ![]() amilcia, bacha mój Maksik dołącza do Waszych pociech, jest chory, pół nocy nie spałam ![]() 00anulkaoo witaj, przykro, przytulam... ![]() Nita dziewczyny są super ![]() Ugotowanych, Master Chef oglądałam, uwielbiam programy kulinarne, old Barbie - na początku myślałam, że z ta panią coś "nie halo" ale okazała się w porządku, samotna kobieta, rozerwała się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o peresonel medyczny to w moim przypadku nie było źle. Nawet oddzialowa przyszła i powiedziała ze jej bardzo przykro, a przy badaniu jedna z pielegniarek trzymała mnie za reke- niby małe geste a wiele znaczą.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
HEJ!
anulka- na początku jest bardzo trudno później z każdym tygodniem troszkę łatwiej napisz nam coś więcej o sobie jeśli chcesz/możesz rozumiem Cię bo moje L4 po # też było pierwsze od prawie 11 lat pracy ale ten czas jest potrzebny aby fizycznie dojść do siebie tule Cię mocno (następne moje L4 było rok później - trwało 8 miesięcy a efekt tego "oszczędnego trybu życia" wierci się w łóżeczku i ma na imię Kasia ![]() duża grupa naszych forumowych AM jest już ziemskimi Mami i niech to będzie dla Ciebie nadzieją. Każda z nas też rozumie, że strata dziecka jest nieodzowna i żadne kolejne go nie zastąpi więc przed Tobą czas przeżywania żałoby - czas rożnych emocji i nastroju. Ilekroć będzie Ci ciężko zaglądaj do nas ![]() waga: 77,9- czyli prawie kg mniej, przyznam się, ze wczoraj rano też się zważyłam i miałam 10dkg mniej niż dzisiaj- czyli wczorajsze słodycze poszły w boki... ważne, że w ogólnie leci pani- dziękuję, że mnie natchnęłaś ![]() idę gotować (dietetycznie) - Tz-et przyjedzie dzisiaj z Teściówką na obiad
#2036 |
Wtajemniczenie
|
aa wogole Wam powiem ze wczoraj przypadkiem po poludniu trafilam na tvn7 master szef junior - rewelacja, ale te dzieci dania robily, z Tz bylismy w szoku
![]()
#2037 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"niech się pani cieszy że teraz to się tak robi a nie tak jak kiedyś" Ale dziwne że nie dali Ci antybiotyku
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Wtajemniczenie
|
mi gin pow ze sami tego nie zrobia bo przyjde po 3 miesiacach z pretennsjami, ze wyskorbali zywe dziecko. sam pow ze jego corka jest przyadkiem, gdzie jego zona w ciazy krwawila 5 miesiecy, na usg wychodzila za mala ciaza,ale sie nie poddawali, zaznaczyl, ze kiedy zona byla w ciazy to on jeszcze nie byl gin
![]() ![]() przed zabiegiem pilegniarka ktora mnie porwadzila, mowila caly czas ze jutro bedzie wszystko dobrze, wszystko sie uda, pow ze toast z gazowana woda, a gin pow ze lampka szampana nie zaszkodzi ![]() na drugi dzien rano tz zadzwonil do mojego gin czy moglby szybko przyjechac i byl za 15 min. dodam, ze zadnych pieniedzy itp nikt nie dostal, moze dlastego mnie cieplo potraktowali bo na drugi dzien byl moj slub. chociaz 2 dni wczesniej kiedy bylam na pogotowiu gin ktory mnie przyjmowal byl spraszny! wiec pewnie zalezy na kogo sie trafi ![]() ja dzis jestem sama, moj maz pojechal na del i jutro wraca. zamowilam wreszcie tego lapopa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam w klubie - mój do 18 w pracy!! komu kawki zbozowej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.