|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie poradze bo to pierwszy maluch i oczko w głowie ![]() Wczoraj go tak wycałowałam po buzi jak sie patrzył że mało go nie zjadłam ![]() Śpi ze mną w łóżku na razie w nocy bo nie chce mi sie wstawać z tym obolałym brzuchem do jego łóżeczka i jak otworze oczy i widze ten mały nosek i pyszczek cały to aż łezki sie kręcą ze szczęścia
|
|
|
|
|
#1682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia!! Cytat:
. Oby szybko doszli do siebie!! No i gratulacje wielkie!!Muszę się spytać mojego gina, czy stosuje się u niego w szpitalu takie wynalazki jak to vacum, bo jeżeli tak, to chyba pójdę gdzie indziej rodzić |
||
|
|
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dobry przepis na gruszki, robiłam wg niego rok temu i wszyscy wychwalali Gruszki obrac, oczyścic z gniazd nasiennych. Przygotować syrop: na 1 kg gruszek - 0,5 kg cukru + 3 szklanki wody + 3/4 (trzy czwarte) szklanki octu 10%+ goździki + szczypta cynamonu (ja dawałam na oko i goździki i cynamon wg smaku ale sporo tego było). Syrop zagotować. Wrzucić gruszki i gotować do zeszklenia. Nie mogą się rozgotować do nam sie breja zrobi . Wlać gruszki wraz z gorącym syropem do słoików. Ja nie paseryzuje.
|
|
#1685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z usg, bo miesiączki miałam nieregularne.
Cytat:
Cytat:
Szczególnie bierze się ten termin pod uwagę, jak się miało nieregularne cykle. U mnie tak było.Cytat:
Chociaż czasem, jak już dziecko jest naprawdę głęboko w kanale rodnym, nie ma możliwości zrobienia cc i wtedy nie ma innej opcji niż vacuum. Ale dlatego powinni wcześniej dokładnie mierzyć mamę, robić usg sprawdzając rozmiar dziecka i gdy jest chociaż najmniejsze podejrzenie, że nie da rady, planować cc! Cytat:
Cytat:
![]() Także aktywności skurczowej żadnej... Szyjka nadal na 1,5 cm, przepuszcza palec. Główka wysoko. Na usg wszystko jest super, tylko "mały" ma już ok. 3900... Następne ktg i kontrolę mam pojutrze, już w przychodni. Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-09-17 o 13:20 |
|||||
|
|
|
#1686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy nie będę np. co 5 minut sprawdzała czy mała oddycha ![]() po prawdę mówiąc jak sobie pomyślę, że kiedyś przyjdzie mi zostawić Lenę u moich rodziców lub teściów, to mi ciarki po plecach przechodzą ![]() Cytat:
![]() dzięki za przepis |
||
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie - ale Twoja córka podobna do taty jest!!! Prawda?
|
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby mlody nie przybieral mimo tak czestego jedzenia to chyba bym padla na zawal
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy waszym dzieciaczkom złuszcza sie skórka??
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech tatus z synkiem zostanie a rana az tak boli ? Cytat:
co do karmienia to wlasnie zastanawiam sie czy nie robic tak jak ty i nie odciagac. patrze na laktatory zeby w razie czego kupic szybko. tz mnie tez do tego namawia wiec chyba sprobuje, zobaczymy jak bedzie. ja sie po prostu do tego przystawiania do piersi nie moge przekonac i juz. no nie bede sie zmuszacz. ale nie mowie jeszcze nie bo moze jak zobacze mala to mi sie poprzestawia ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak tam lidka, cos sie nie odzywa. |
|||
|
|
|
#1692 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konkretna waga widze. ale ze spokojem. Z Twoim nastawieniem pojdzie jak po masle. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- dzisiaj juz mniej, ale luszczyla sie |
||
|
|
|
#1693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze, tylko im mała będzie starsza to tym bardziej będę miała opory by zostawiać ją u teściowej bo teściowa ma swoje zdanie w kwestii wychowania dzieci i nic jej nie przekona. zwłaszcza jeśli chodzi o wpychanie na siłę jedzenia a słodyczy najbardziej trudno, najwyżej trzeba będzie ograniczyć jej kontakty z wnuczką Cytat:
![]() ale w razie czego zamówiłam sobie ręczny avent plus 4 butelki. |
||
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Słońce nie znam żadnego przepisu na gruszki bez octu...
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy Cytat:
Cytat:
Proszku sypię tyle ile jest napisane na opakowaniu. No chyba, że robie 30ml to wtedy sypie 1miarkę. Mniej nigdy nie robiłam - najwyżej zostawi. MMMMMM ![]() Jestem jakas taka padnieta ![]() Ogólnie pochwale, ze Malej pieknie znika grzybek!!! |
|||
|
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale założę się, że jest mniejszy.Ja też miałam nieregularne miesiączki i lekarz doskonale wiedział. A termin się żaden nie sprawdził. Nawet dodając te 7 dni do terminu z usg. Jak maluszek niegotowy to nie wyjdzie
|
|
#1697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
GDA ja w sumie regularnie miesiączkowałam, ale miałam późniejsze owulacje. Teraz sprawdziłam, to na pierwszym usg wyszedł mi termin 25 września. Cytat:
Gorzej z teściową, ta to by w każdego wpychała jedzenie, bez względu na wiek, ale Mała raczej nie będzie miała zbyt wiele sposobności aby z Nią zostawać sam na sam na dłużej.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Niby tak, ale ja się panicznie boję przenoszenia...
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A orientacyjnie trwa 38-42 tygodni. Gorzej jak maluszek jest gotowy do wyjścia, ale ciało mamy nie jest gotowe, wtedy może być niebezpiecznie. Przenosznie też nie jest zdrowe.Co do rozmiaru, to boję się, że może być taki duży, bo jak już mówiłam ja ważyłam 4600... I mam dość duży brzuch, a wód w sam raz. |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie wlasnie glowie elektryczny?reczny? avent?medela? ![]() czytalas cos o tym recznym z aventu ?ma go ktoras z dziewczyny? bo on w sumie sie najbardziej oplaca cenowo |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu sie w nim zakochałam i jak go nie widze dłużej niż 15 minut to oooooo maaaaaatko
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
Lady Beatta została mamą Mikołajek zawitał na świecie dziś o 8.20, 3100g,55 cm pozdrowienia dla wizazowych ciotek:-*
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa gratulacje
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton dziękuję za rady odnośnie tej depilacji! Kto wie czy nie miałam za ostrej maszynki i rzeczywiście nie zmasakrowałam się tam przy goleniu, tym bardziej, że to ptzecież niezłe akrobacje.
Cytat:
Wielkie gratulacje!!! Witamy Mikołaja na świecie.
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ale się u nas dzieje przez weekend... Przede wszystkim wielkie gratulacje dla szczęśliwych mam i ich dzieciaczków Kurcze zazdroszczę Wam, że macie już to za sobą.Ogromne kciuki za Wercię i jej Skarb Oby wszystko jak najszybciej się poukładało.Pozytywne fluidy dla wszystkich mamuś, które już są na porodówkach i od spotkania z maluszkami dzieli je tylko krok. A ja wczoraj byłam na ktg - zapis prawidłowy i mam spokojnie czekać na rozwój akcji. A jak nic się nie ruszy do niedzieli to w ponoedziałek idziemy do szpitala... Dziś w nocy miałam jakieś dziwne sny, a w ciągu dnia dziwnie się czułam - ale to chyba siła perswazji - wmawiam sobie, że poród zaraz się zacznie No nic - ide szykowac kącik dla Małej - tatuś wreszcie skończył łózeczko i możemy je "przystroić" Miłego dnia dla Wszystkich i oby kolejne Maluszki pojawiły się na świecie - może i Mój będzie jednym z nich? |
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Niestety obrót się nie powiódł mój mały uparciuch dawał sobą kierować do pewnego momentu a później jakby trafiała na ścianę i nie chciał się przesuwać, więc po trzech próbach zaniechaliśmy. Bolało mnie bardzo, później miałam ktg i z Lili wszystko ok. Do jutra będą nas monitorować i do domku a termin cesarki mam na 2.10. Mała waży 3200 na dzień dzisiejszy.Spróbuję was nadrobić Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś, bo troszkę podczytałam, ale już nie pamiętam, czy gratulowałam. Trzymam kciuki za Weronikę i małego, żeby szybko doszli do siebie po tym całym vacum |
|
|
|
#1709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze w sumie pozno ci ustalili ta cesarke jak termin mas zna 3 ciekawe jak jutro mi ustala, ale mi gina mowila ze w 39 robia. tak w ogolę to kłuje mnie w dole doscy mocno
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
Na zdjęciu Mikołaj
Zapytałam Lady jak było, napisała, że dla niej było strasznie, do samego parcia miała tylko bóle krzyżowe. Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzyma kciuki za kolejne rozpakowywania.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

choćby na drobne zakupy 

Powodzenia!!
ogólnie Werka jest tak posiekana że musiała dostać krew, macica nie chce zejść niżej, jest wciąż nad pępkiem i jeszcze jakiś krwiak jej się tam w dole robi