Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 11:31   #1651
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a więc
Po pierwsze- pozytywne myślenie to jest najważniejsze!
Jeśli chodzi o prace z laktatorem- jesli maja być efekty musisz się troszkę poświęcić
o co chodzi? a no o to że musisz to robić regularnie, a najlepsze fekty daje odciąganie nocne, ponieważ w nocy produkujemy mleka najwięcej ponieważ są wtedy wydzielane odpowiednie hormony.
Jak wygląda Twoje karmienie noce piersią? ile mała w ciągu nocy jest przystawiana do piersi?
Pomaga też taki system pracy- najpierw odciągasz pokarm z piersi a potem dopiero przystawiasz maluszka, dlaczego? a no dlatego że nas organizm jest tak dziwnie zbudowany że dziecko które ssie pierś pobudza laktacje to ma związek z emocjami mamy jakie temu towarzyszą
więc jeśli najpierw odciągniesz pokarm, a potem przystawisz maleństwo to dajesz swoim piersiom sygnał "hallo to jeszcze nie koniec, potrzebujemy mleczka więcej" Zobaczysz że po 2-3dniach efekty będą postaraj się chociaż raz w nocy wstać tylko po to żeby pomolestować biust laktatorem, każda dodatkowa stymulacja wzmaga laktacje.
Powodzenia.
dzięki sójka za info, w nocy przystawiam małą do piersi co 3/4 h staram się co 3 ale nie raz mi się przyśnie dłużej

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:31   #1652
katiem
Wtajemniczenie

A co do tego Vacum to na sali porodowej polozna podstawila mi do przeczytania i podpisania informacje o sn,nacieciu, cc, vacum i kleszczach.
Podpisalam tylko sn bo reszty nie bralam pod uwage. Umowilysmy sie ze jak wyniknie inna sytuacja to podpisze po.
A dziewczyna z mojej sali miala vacum.
No kurde, ale jak juz nie powinno sie tego uzywac to co Oni?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:31   #1653
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
i jeszcze mnie na wymioty bierze jakby nie patrzeć oczyszczanie każdą stroną...

a ja wczoraj takie pyszne ciacho zrobiłam ale pewnie nawet go nie spróbuję

oj biednas ty strasznie współczuje ci tych przejsc...
a jakie ciacho zrobiłaś... ? bo ja wlasnie kawe pije i tak by sie przydalo cosik do niej

ja dzis przygladnelam sie temu bebilonowi i tam pisze ze 1 miesiac 90-120 ml 3-4 lyzeczki proszku. i tyle przyrządzacie ? te powiedzmy 90ml? a jak mniej to ile wsypujecie tego proszku?
wszedzie trabia zeby dokladnie dodawac odpowiednia liczbe proszku, zeby nie przesadzic. kurcze boje sie zebym czegos nie poknocila i zle mleka malej nie przygotowała.
Angel skąd ty wiesz ile proszku wsypac jak podajesz tylko 10-20ml ?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-17 o 11:34
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:35   #1654
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Aga a pijesz ten susz z malin. Bo on też ma działanie przeczyszczające?

Może to już tuż tuż
chciałabym może nie tak koniecznie dziś, jutro, ale wolałabym by wszystko potoczyło się naturalnie, bez żadnych wspomagaczy

mojej siostrze wywołali poród i do dziś (mimo że minęło kilkanaście lat) bardzo źle go wspomina. bardzo słabo odczuwała skurcze, nie miała siły przeć a jeden cymbał wskoczył jej na brzuch by "pomóc" małej wyjść.
miała nawet pękniętą miednicę bo uparli się, że ma rodzić sn zamiast zrobić jej cesarkę na kolejne dziecko się już nie zdecydowała.

już zapowiedziałam mojemu Tż, że ma pilnować i w razie czego interweniować, by nie zmuszali mnie na sn gdy nie będę miała na to siły. a że on ma buźkę nie od parady to wierzę, że nie da zrobić nam krzywdy

a suszu nie piję, żadnych ziółek nie przełknę
biorę tylko żelazo, ale to raczej w drugą stronę działa.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:36   #1655
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie wtrącić Bo np. u mnie tych terminów z usg wychodziło już kilka. Najpóźniejszy na 9 października, a to jest ponad 2 tygodnie po terminie z OM więc chyba bez sensu sugerować się do końca USG i żyłabym w mega strachu jeśli lekarz zdecydowałby się sugerować tym terminem.

Koleżanka koleżanki, która urodziła z dwa tygodnie temu miała taką sytuację, że lekarz na każdym usg sugerował jej, że dziecko jest bardzo duże, tak jakby zaszła w ciążę miesiąc wcześniej, a na wielki finał okazało się, że dziecko urodziło się 2,9 kg i wcale nie było miesiąc starsze, ani wyjątkowo duże.
z tego co wiem to powinno sie sugerowac tylko tym terminem z pierwszego usg. ja om mam na 29, z pierwszego usg 30.09. potem to mi juz wychodzily na pierwsze dni pazdziernika, ale ani ja ani moja gina na to uwagi nie zwracala.

Stary 2012-09-17, 11:42   #1656
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a jakie ciacho zrobiłaś... ? bo ja wlasnie kawe pije i tak by sie przydalo cosik do niej

ja dzis przygladnelam sie temu bebilonowi i tam pisze ze 1 miesiac 90-120 ml 3-4 lyzeczki proszku. i tyle przyrządzacie ? te powiedzmy 90ml? a jak mniej to ile wsypujecie tego proszku?
wszedzie trabia zeby dokladnie dodawac odpowiednia liczbe proszku, zeby nie przesadzic. kurcze boje sie zebym czegos nie poknocila i zle mleka malej nie przygotowała.
Czyli 1 miarka na 30 ml. pewnie trzeba czasem wylac.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-17, 11:46   #1657
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie wtrącić Bo np. u mnie tych terminów z usg wychodziło już kilka. Najpóźniejszy na 9 października, a to jest ponad 2 tygodnie po terminie z OM więc chyba bez sensu sugerować się do końca USG i żyłabym w mega strachu jeśli lekarz zdecydowałby się sugerować tym terminem.

Koleżanka koleżanki, która urodziła z dwa tygodnie temu miała taką sytuację, że lekarz na każdym usg sugerował jej, że dziecko jest bardzo duże, tak jakby zaszła w ciążę miesiąc wcześniej, a na wielki finał okazało się, że dziecko urodziło się 2,9 kg i wcale nie było miesiąc starsze, ani wyjątkowo duże.
z tego co wiem to w niektórych szpitalach biorą pod uwagę termin z usg, ale tylko z tego pierwszego. u mnie to tylko 5 dni różnicy ale i tak się obawiam, by za długo nas nie przetrzymali.

Cytat:

Rafaello
biszkopt przełożony masą budyniową i dżemem porzeczkowym a na wierzchu przysmażone na masełku wiórki kokosowe z cukrem
Stary 2012-09-17, 11:52   #1658
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czyli 1 miarka na 30 ml. pewnie trzeba czasem wylac.
dziekuje

Cytat:

Rafaello
biszkopt przełożony masą budyniową i dżemem porzeczkowym a na wierzchu przysmażone na masełku wiórki kokosowe z cukrem

o boze ale pychota

Stary 2012-09-17, 11:53   #1659
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale się dzieciaczków posypało
Wszystkiego dobrego dla nowych mamuś, szczególnie dla Weroniki i Jasia.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:57   #1660
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasiu bebilon jest dosyć tłusty i nie każde dziecko go toleruje. Moja bratowa podawała go tylko przez miesiąc i jednej i drugiej córce. Non stop były ulewania i kłopoty. Jak zmieniła na zwykłe bebiko to od razu było lepiej. A wymierzała dokładnie jak pisze. Jeżeli dziecko nie wszystko zje to można chyba je troszkę trzymać a potem wylewać i robić nowe. Na każdym bebilonie pisze ile go robić, a one przecież są dostosowane do miesiąca życia więc na pewno sobie z tym poradzisz.

Cytat:
chciałabym może nie tak koniecznie dziś, jutro, ale wolałabym by wszystko potoczyło się naturalnie, bez żadnych wspomagaczy

mojej siostrze wywołali poród i do dziś (mimo że minęło kilkanaście lat) bardzo źle go wspomina. bardzo słabo odczuwała skurcze, nie miała siły przeć a jeden cymbał wskoczył jej na brzuch by "pomóc" małej wyjść.
miała nawet pękniętą miednicę bo uparli się, że ma rodzić sn zamiast zrobić jej cesarkę na kolejne dziecko się już nie zdecydowała.

już zapowiedziałam mojemu Tż, że ma pilnować i w razie czego interweniować, by nie zmuszali mnie na sn gdy nie będę miała na to siły. a że on ma buźkę nie od parady to wierzę, że nie da zrobić nam krzywdy

a suszu nie piję, żadnych ziółek nie przełknę
biorę tylko żelazo, ale to raczej w drugą stronę działa.
Po przykładzie Werci mojego zaraz przeszkolę jak tylko wróci z pracy. Żadnego vacuum. Barbarzyństwo. Też się boję wywoływania. I trochę mam strach przed jutrem, ale jak mnie pobadają i będzie ok to może lepiej jak mnie puszczą do domu no nic nie będę gdybać. Jakby mi kurde nie mogły wody odejść i po sprawie.
Jak jeszcze będę w ciąży to prędzej padnę niż fenoterolem dam się nafaszerować.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:01   #1661
aga_ton
Wtajemniczenie

Kasia, o taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz..jpg (23,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-09-17, 12:07   #1662
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Po przykładzie Werci mojego zaraz przeszkolę jak tylko wróci z pracy. Żadnego vacuum. Barbarzyństwo. Też się boję wywoływania. I trochę mam strach przed jutrem, ale jak mnie pobadają i będzie ok to może lepiej jak mnie puszczą do domu no nic nie będę gdybać. Jakby mi kurde nie mogły wody odejść i po sprawie.
Jak jeszcze będę w ciąży to prędzej padnę niż fenoterolem dam się nafaszerować.
sama nie wiem co zrobię w podobnej sytuacji wolałabym by samo się zaczęło ale jak karzą mi zostać to będę miała problem...
w czwartek mam wizytę to może lekarz coś podpowie

Elena, w naszym przypadku (chodzi o tego cholernego paciorkowca) to najlepiej, żebyśmy gnały do szpitala jak tylko się zacznie. tylko jak to rozpoznać jak u mnie zaczyna się przynajmniej raz na dwa dni
Stary 2012-09-17, 12:07   #1663
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
UWAGA MAMY KOLEJNEGO MALUSZKA!!!

Justyna12345:

Szymonek przyszedł na świat przez cc o 10:50. 3400g i 57cm. Próbowałam sn, ale w trakcie skurczów tętno maluszka słabło i mnie wzięli od razu na cc. Buziaki dla wszystkich na forum

GRATULUJEMY!!!
Gratulacje!!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:11   #1664
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
sama nie wiem co zrobię w podobnej sytuacji wolałabym by samo się zaczęło ale jak karzą mi zostać to będę miała problem...
w czwartek mam wizytę to może lekarz coś podpowie

Elena, w naszym przypadku (chodzi o tego cholernego paciorkowca) to najlepiej, żebyśmy gnały do szpitala jak tylko się zacznie. tylko jak to rozpoznać jak u mnie zaczyna się przynajmniej raz na dwa dni
No tak i jeszcze to. Kurde, fakt. Wiesz co ja w nocy mam takie bóle, że już 100 razy chciałam budzić męża i jechać, ale rano to mija. A poza tym to sobie wmawiam, że to przecież musi boleć bardziej

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:13   #1665
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki,
Musze sie wyżalić bo mam kryzys
Wszystko mnie boli,plecy, rana po cc, głowa i w ogóle mam doła.
Chłop mój ma wielkie tacierzyńskie a śpi se po 12 godzin i nadal zmęczony. Ja latam w koło dziecka dzień i noc bo albo mu sie uleje, albo posika, pranie musze zrobić bo ciuszki mokre, niewyspana ani troche bo ten głodomorek mały mój ciągle chce jeść.
Tż sie deklaruje że w nocy bedzie wstawał i jakoś tego nie widze. Mieliśmy isc na spacer z małym dzisiaj ale tak jestem wściekła i obolała że nie pójde.
Za przeproszeniem szczać chce mi sie od 6 rana i za cholere nie moge isc bo dzieciak niespokojny a zostawilam go na 5 sekund to mleko zwrócił i tyle było.
Chce mi sie wyć
Kochana przytulam mocno, bo nie bardzo wiem jak mogę Ci pomóc. Jednak wierz mi, że gdybym mogła to dorwałabym tego Twojego księciunia i nawaliła mu porządnie bejsbolem.

Cytat:

ej nie zapomnij o mnie jutro ide ustalac cc, pewnie do konca tyg mi zrobia.
ja tez zlapalam infekcje, standardowo oczywiscie. wczoraj wzielam ostatnia globulke i mam nadzieje, ze do porodu nie zlapie nic bo zwylke po kilku dniach mi wraca wszystko. a tyle kasy wydalam na ten lecibios femina i nic nie pomogl
Ooo, czyli w tym tygodniu powitamy Twoją córcię! Coś czuję, że ten tydzień będzie obfitował w maluszki.

Ja też od połowy ciąży co chwile coś łapię. Co wyleczę... z 2-3 tygodnie spokoju i znowu pojawia się jakiś problem. Mam nadzieję, że po ciąży uspokoi się to wszystko, bo nigdy nie miałam jakiś większych problemów w tym temacie.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Raz mi się zdarzyło nie wariuj jeszcze kochana bo co będzie potem ?
No właśnie tego boję się najbardziej, że zeświruję na całego.

Cytat:

a może ta opuchlizna pojawiła się po depilacji?
Kurcze, a wiesz, że o tym nie pomyślałam!!! A w sobotę rzeczywiście porządkowałam bobra! Mówisz, że mogłam sobie narobić depilacją takiego problemu?

Cytat:
i tak jak wcześniej myślałam pogoniło mnie na kibelek... i to jak lewatywa już niepotrzebna

kolejne symptomy zbliżającego się porodu tak sobie myślę, że chyba doświadczę ich wszystkich zanim urodzę
Uuu aaa kolejne oznaki, że to już tuż tuż! Kurcze, życzę z całego serducha, żeby to w końcu było to, bo tak się męczysz biedulo w tych ostatnich tygodniach.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale się dzieciaczków posypało
Wszystkiego dobrego dla nowych mamuś, szczególnie dla Weroniki i Jasia.
Anesh, a co tam u Was, bo tak cichutko ostatnio jesteś?
Stary 2012-09-17, 12:15   #1666
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Pochwale się moim wielkookim Cudem
Jakie piękne oczy
Stary 2012-09-17, 12:15   #1667
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, o taki
Zaśliniłam klawiaturę!!! Zlituj się kobieto nad nami!!!
Stary 2012-09-17, 12:17   #1668
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu bebilon jest dosyć tłusty i nie każde dziecko go toleruje. Moja bratowa podawała go tylko przez miesiąc i jednej i drugiej córce. Non stop były ulewania i kłopoty. Jak zmieniła na zwykłe bebiko to od razu było lepiej. A wymierzała dokładnie jak pisze. Jeżeli dziecko nie wszystko zje to można chyba je troszkę trzymać a potem wylewać i robić nowe. Na każdym bebilonie pisze ile go robić, a one przecież są dostosowane do miesiąca życia więc na pewno sobie z tym poradzisz.

dzieki kochana zaczynam troche panikowac bo wiem ze sie zbliza juz ten czas i mala wkrótce bedzie z nami
co do bebilonu to akurat u mnie w rodzinie wszystkie dzieci byly nim karmione/dokarmiane i byl ok. zobaczymy jak bedzie z nasza pannica i czy nie trzeba bedzie zmieniać, dlatego kupiliśmy taka malutka puszeczkę 350g

Cytat:
Kasia, o taki
boze jak bym zjadła. ja tak kocham slodkie daleko do ciebie z krakowa?

Stary 2012-09-17, 12:17   #1669
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dla Was zdjęcia Szymonka od Justyny12345.

Justyna pisze, że ma mały problem z Szymkiem, bo musi leżeć na brzuszku, gdyż jeszcze cały czas oczyszcza się z wód i szlamu, a silny chłopak z niego i dźwiga główkę, więc musi pilnować, żeby nie kierował jej do kołderki.

Mam nadzieję, że szybciutko maluch się oczyści i ich problem zniknie.
śliczności
Stary 2012-09-17, 12:19   #1670
Iwoncia81
Zakorzenienie

Uffff, dziewczyny dzięki za miłe słowa
Tż uspał mi małego a wcześniej go ponosił to mogłam sie zdrzemnąć.
Czekam na położną a potem idziemy jednak na spacerek bo musze odżyć troche i mózg przewietrzyć bo mam w nim zastój
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:20   #1671
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak i jeszcze to. Kurde, fakt. Wiesz co ja w nocy mam takie bóle, że już 100 razy chciałam budzić męża i jechać, ale rano to mija. A poza tym to sobie wmawiam, że to przecież musi boleć bardziej
Elena, ja to się czasem zastanawiam, czy jakbym jednak pojechała do szpitala wtedy gdy mnie tak boli to już nie byłoby po wszystkim. podaliby mi kroplówkę z oksytocyną i by się rozruszało. bo chyba ja mam bardzo wysoki próg bólu, rwie mnie niemiłosiernie, brak mi tchu a ja jeszcze się gramolę pod prysznic zamiast jechać do szpitala. myślę, że niejedna już by tak zrobiła chyba przy następnym ataku tak zrobię...
Stary 2012-09-17, 12:23   #1672
katiem
Wtajemniczenie

Kasiam prosze

Agaton jakie ciacho. MAtko

Byla polozna. Mlody wazy 4280. Co do karmienia to specjalnie mnie nie pocieszyla. rzadziej na karmienie juz sie raczej budzic nie bedzie...

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-17, 12:28   #1673
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, a wiesz, że o tym nie pomyślałam!!! A w sobotę rzeczywiście porządkowałam bobra! Mówisz, że mogłam sobie narobić depilacją takiego problemu?
zapytałam o depilacje bo ja właśnie tak siebie ostatnio załatwiłam
skórę miałam podrażnioną, wysypało mnie i do tego spuchłam...

początkowo psikałam oceniseptem, trochę załagodził sprawę ale pomógł dopiero Acnosan (on jest m.in. na zapalenie mieszków włosowych). po jednym dniu smarowania było znacznie lepiej.

Cytat:

boze jak bym zjadła. ja tak kocham slodkie daleko do ciebie z krakowa?
no troszkę daleko, na wschód od stolicy
ale Ci zazdroszczę, że niedługo przytulisz małą
ja jeszcze chyba poczekam
Stary 2012-09-17, 12:28   #1674
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena, ja to się czasem zastanawiam, czy jakbym jednak pojechała do szpitala wtedy gdy mnie tak boli to już nie byłoby po wszystkim. podaliby mi kroplówkę z oksytocyną i by się rozruszało. bo chyba ja mam bardzo wysoki próg bólu, rwie mnie niemiłosiernie, brak mi tchu a ja jeszcze się gramolę pod prysznic zamiast jechać do szpitala. myślę, że niejedna już by tak zrobiła chyba przy następnym ataku tak zrobię...
Zona kuzyna byla po terminie. Kazali jej przyjechac bodajze w piatek czyli w 41 tygodniu na wywolanie. Stwierdzila, ze po co tyle czekac - zwlaszcza ze miala w brzuszku duzego dzieciaczka. Pojechala w poniedzialek i powiedziala, ze nie czuje ruchow. i ja przyjeli i wywolali.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-17, 12:29   #1675
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
UAWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!

OZNAJMIAM WSZEM I WOBEC IŻ:

GODZINA 0:27 Z WAGĄ 3760 GRAM I 57CM PRZYSZEDŁ NA ŚWIAT SYNEK WERONIKI!!!!!!!!!!
niestety maluszek był wyciągany przez vacum ponieważ skurcze były zbytkrótkie nawet pomimo podania oksytocyny.. Dostał 8 pkt miał problemy z oddychaniem a przed chwilą się dowiedziała że ma wrodzone zapalenie płuc i usi być 2 tyg na antybiotyku na noworodkach ogólnie Werka jest tak posiekana że musiała dostać krew, macica nie chce zejść niżej, jest wciąż nad pępkiem i jeszcze jakiś krwiak jej się tam w dole robi

Wiecie co dziewczyny... w takich sytuacjach nóż w kieszeni się otwiera...
Po cholere było dziewczyne męczyć?? skoro widzą że skurcze parte są do bani i trzeba dziecko na siłe wyciągać to dlaczego nie zrobią cięcia?? w takiej sytuacji przecież jest zagrożone życie i mamy i dzidziusia!

No nic, teraz ciotki muszą uruchomić pozytywne fluidy!!!!!!!!!!!!!! oby szybko do nas Mamusia z Synkiem wrócili cali i zdrowi!!!!!!!!!!!!!!!
Weronika przede wszystkim Gratulacje, masz juz swoje małe szczęścieTrzymam kciuki żebyście szybko wyzdrowieli
Stary 2012-09-17, 12:37   #1676
aga_ton
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za pochwały odnośnie ciasta. uwielbiam piec, najlepiej przekładańce, wysokie, koniecznie z masą, do tego bardzo słodkie

przed ciążą co tydzień serwowałam jakąś nowość, teraz mam przerwę ale już niedługo znów się biorę za testowanie nowych przepisów

Kasia, a Ty całkowicie rezygnujesz z karmienia piersią, tylko mm? pytam bo ja raczej będę karmić z butelki. postaram się odciągam pokarm i podawać go małej. taki mam plan, zobaczymy jak wyjdzie może się jeszcze przekonam do przystawiania do cyca, nie mówię nie
Stary 2012-09-17, 12:40   #1677
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=maggie123;36572877

W sobotę Zuzanka tak pięknie podnosiła główkę i wytrzymywała kilka minut[/QUOTE]

Brawo jaka silna dziewczynkaA jakie słodkie zdjęcie
Stary 2012-09-17, 12:44   #1678
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Uffff, dziewczyny dzięki za miłe słowa
Tż uspał mi małego a wcześniej go ponosił to mogłam sie zdrzemnąć.
Czekam na położną a potem idziemy jednak na spacerek bo musze odżyć troche i mózg przewietrzyć bo mam w nim zastój
to super, że już lepiej
ja to bym Ci mimo wszystko radziła urwać się choć na chwilę gdzieś samej, tak żeby odpocząć od tego wszystkiego a małżonek w tym czasie zaopiekuje się małym choćby na drobne zakupy
Stary 2012-09-17, 12:46   #1679
martusia26
Rozeznanie

Mnie się chyba mała w brzuszku przekręciła, bo już nisko nie czuje kopniaczkow tylko koło żeber i z boku i od razu lepiej mi się oddycha i siedzi. Co za ulga. Byłam przygotowana na cc i teraz znów musze się przestawić na sn.
Chyba wezmę się za marynowanie gruszek, tylko strasznie mi się dziś nie chce...
Stary 2012-09-17, 12:53   #1680
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Mnie się chyba mała w brzuszku przekręciła, bo już nisko nie czuje kopniaczkow tylko koło żeber i z boku i od razu lepiej mi się oddycha i siedzi. Co za ulga. Byłam przygotowana na cc i teraz znów musze się przestawić na sn.
Chyba wezmę się za marynowanie gruszek, tylko strasznie mi się dziś nie chce...

w takim razie mała chyba zrobiła fikołka cieszysz się czy wolałabyś jednak cc?

a jak marynujesz gruszki, pytam bo dostałam od mamy kilka koszy i teraz się głowię jak je przerobić
robiłam kiedyś takie w zalewie cukrowej z goździkami ale niezbyt dobry miałam przepis...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości