|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Bika a ten sok to po co? Ja mam na razie jeden stanik do karmienia ale moje cycki jeszcze nie pracują i boję się że potem będzie za mały, o ile wogóle będzie potrzebny
właśnie dzwoniłam w sprawie adapterów i w końcu przyszły )wczoraj doszłam do wniosku że już nie mieszczę się w ciuchy nieciążowe(legginsy i bluzki), dobrze że mam kilka ciuchów od sis to jakoś w nich przechodze jeszcze ten miesiąc
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś w końcu ten brzuszek "zrobił" ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Żabci mąż nie chciał brać udziału w sesji ![]() Też bym chciała taką sesję, jak już przyjdzie co do czego...chyba, że będę wyglądać jak wal grenlandzki.... |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnie było ostatnim razem...kolejne wesele, na które szwagier z żoną też byli zaproszeni...i jako już sobie wszyscy zaklepali, że skoro jestem w ciąży to będę dożywotnią chyba taksówką, to z góry mężowi zapowiedziałam, że jeśli się tamci będą pytać, to jak nikogo nie będę wozić...tym bardziej, że sala weselna była bliżej Radomia, a jakbym miała ich zawozić, to musiałabym robić dodatkowe kilometry, więc mój mąż w sumie przyznał mi rację...ale oczywiście on sra po gaciach i nie umie odmówić...więc tylko napomknął, że on nie podejmuje decyzji i żeby mnie się spytali...
Na co mój szwagier, że ok, to on powie swojej żonie, żeby zadzwoniła do mnie, bo to ona chciała pić. A że ona się mnie boi chyba to nie zadzwoniła W każdym razie, mąż w czasie jazdy na wesele, zapytał czy może jednak bym ich nie zawiozła, bo to brat i tak głupio żeby ich nie zawieźć, no jak żeby osobno jechać...oj dziewczyny, jak nie wybuchłam, to myślałam, że wyjdę z siebie (o to chodziło jak mówiłam, że w dniu wesele od początku byłam wściekła)...nie mogę zrozumieć, dlaczego mój mąż ma taki problem odmówić w czymkolwiek swojemu bratu...a mnie to doprowadza do szału... Kończąć moje głupie wywody..wyobraźcie sobie, że jak uświadomiłam teściową, że my to jedziemy swoim samochodem, bo jedziemy z wesela do domu i nie będziemy się nigdzie wracać, to usłyszałam tylko: "Jak to? Na dwa samochody? A A*** (moja szwagierka) się chciała tak napić....oj nie możecie ich przywieźć? Przecież to nie daleko.." Odpowiedziałam tylko, że to nie mój problem, że ona chce pić....ale normalnie myślałam, że wystrzelam wszystkich....huh I oczywiście na moim stanęło....
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mam w nich trochę miejsca nie kupowałam nic ekstra, bo pewnie po pól roku karmienia i tak je znienawidzę wczoraj powiedziałąm tż, że po karmieniu szaleje i kupiję super ekstra za☠☠☠istą bieliznę, żeby mu się choć w niej podobać dobrze, że mój tż normalny i zawsze mu się podobam ![]() A co do ciuchów ciążowych, to my wczoraj stwierdziliśmy, że niepotrzebnie jakiekolwiek kupowałam, bo i tak używam tylko dżinsy, które mi koleżanka dała, a na górę zakładam elastyczne bluzki i sweterki sprzed ciązy......
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W najbliższym czasie nie mam innej rodzącej na wykluciu! |
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój to do wszystkiego chętny, w ogóle nawet go nie pytałam czy chce czy nie, dla mnie to oczywiste, że będzie chciał...... nie ma innej opcji zresztą znam go i wiem, że jakbym go wyłączyła z takiej sesji to na pewno było by mu baaaardzo przykro.......---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię rozumiem. Mój TŻ zawsze jeździ wszędzie autem i zawsze wszyscy się cisną, żeby odpowieźć, zawieźć, podrzucić...A nam nigdy nie proponuje, bo wszyscy zawsze się muszą sciorać na amen... a mój TŻ nie, nie może się napić... My i tak musimy pojechać autem, bo busem czy jakoś tak wrócić się nie da...ale czasem byłoby miło, jakby ktoś zaproponował, że tym razem TŻ się może napić... ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Przecież na weselu zawsze jest jakiś kierowca odwożący...
|
||
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bedzie dobrze AAby sliczna bransoletka ![]() Odebrałam Sebe ze zlobka, zmienilam mu plan ze srody rano na popołudnie i od przyszlego tyg w srody bedzie chodzil tam na 13.30 Teraz juz wszystkie zajecia mamy dopasowane![]() Weszlam tez do sklepu i kupilam sobie bluzeczke, Sebie bluzke i bluze z przecen ![]() I mialam miec dzis pierwsze zajecia w szkole po wakacjach, ale podobno nie ma takiej ilosci osób w grupie i musza jeszcze poczekac az ktos dolaczy w zeszlym roku bylo to samo i ruszylismy dopierow pazdzierniku![]() Seba spi po wielkim płaczu Strasznie sie przerazilam, bo niewiedzialam co sie dzieje, w jednej chwili wskoczyl mi na recei mocno zaczal sie tulic, az mnie szczypal mocno krzyczac I nagle poczulam cos w majtochach taka bombe strzelił ze sam sie przerazil, ale dobrze bo od 2 dni nic nie robił takze od razu po tym zasnal![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dalszej twojej części...jakby trochę mojego męża słyszała...bo on to do kolegów w odwiedziny by jeździł, bratu wszystko by zrobił...a jak zrobiłam właśnie przy tym weselu awanturę, to mi wyjechał z tekstem, że ale jestem, że kiedyś ja będę potrzebować pomocy to nikt nie pomoże!! Dolał oliwy do ognia normalnie....biedne moje fasolki...jak się zaczęłam na niego drzeć, to masakra...więc mu wykrzyczałam, że szkoda, że właśnie w drugą stronę to niczego nie ma...czemu to koledzy do niego nie przyjeżdżają i nie utrzymują kontaktów, tylko on musi! Czemu brat i matka od niego pomocy wołają, ale w drugą stronę tego nie ma! On, a właściwie ja wiecznie winni...nosz!!!! Mało tego..pytam sie, dlaczego nie powiedział bratu, że nigdzie ich nie odwieziemy, bo to się nam nie opłaca, ja jestem w ciąży i nie będę taksówką, tym bardziej, że wcześniej ja mu to zapowiedziałam...to stwierdził, że sam nie wie dlaczego.... Normalnie na kurs jakiejś asertywności go wysłać, bo ja tak nie wyrobię!! ![]() To się wyżaliłam...
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam: 2 pary szpilek Sukienke (Monnari) Torebke (Monnari) Komplet marynarka + spodnie ( Zara) Zakiet (Monarri) Bluzke koszulowa oraz baskijke z Zary Biustonosz i 3 pary stringow z Intimissimi wiecej nie pamietam ![]() Zakupy jak wyzej a mamcia sie ciesze, szkoda tylko, ze musze chodzic do pracy. ![]() Bika ty nastepna do odstrzalu na porodowce??? Kiedy to zlecialo??? |
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Maleństfo nie dziwię się że się wkurzyłaś, też mam męża który nie potrafi w takich sytuacjach odamwiać, co was ma obchodzić że szwagierka chce się napić, wy jedziecie osobno i już.
Bika nie wiedziałam z tym sokiem ja nie umiem w sieciówkach staników kupić bo nie ma takich z małym obwodem i dużą miseczką, a wkurza mnie jak muszę maksymalnie ramiączka naciagać zeby biust się trzymał, mam jeden z Alles mama i jest super
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba być asertywnym, bo inaczej faktycznie ludzie na łeb włażą. Tak było z moimi teściami, jak na poczatku byliśmy razem... musiałam TŻ troszkę głośniej wyjaśnić kilka kwestii , że np. nie działa to tak, że jak już mieszkamy razem, to on będzie rodzicom jeździć po zakupy do sklepu, tylko dlatego, że im się nie chce... albo, że nie powinien za każdym razem odbierać młodszej siostry z imprezy, skoro tata się deklarował, że to zrobi, ale 'zapomniał' i wypił szklankę whiskey (a my też na imprezie), albo jechać do parku i śledzić jego siostrę, bo jeszcze ją ktoś napadnie... ![]() U nas jednak najpierw TŻ uczył się asertywności tak, że nie odbierał telefonu w ogóle od nich... a teraz jest mistrzem w odmawianiu im!!!! ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleś się obkupiła też bym tak chciała a gdzie byłaś na tych zakupach???
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za piątek! Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, że szybko wyjdziecie ze szpitala i że mała nie ma tej bakterii. Mam też nadzieje, że z dziadkiem wszystko dobrze! Cytat:
Ślicznośći! ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno będzie dobrze! Cytat:
![]() Aaa i trzymam kciuki za TŻ w środę! Blonde cieszę sie, że juz masz telewizor ![]() Butter zgadzam się z Tobą co do indywidualnej decyzji jeśli chodzi o dziecko pierwsze jak i każde kolejne. Przykro mi, że chrzestna sprawiła Ci ból w piątek! Bika super, że bedziecie mięli sesje! Jestem jej bardzo ciekawa! Mam nadzieje, że później nam pokażesz efekty! No... to jestem mniej więcej na bieżąco. nadal strasznie się czuję. Ale weekend u nas bardzo miły. Mięliśmy w zasadzie 2 dniową imprezę u dziadków, którzy obchodzili 50 rocznicę ślubu Ale było bardzo miło! A w sobotę jeszcze zaliczyłam zakupy i w końcu uzupełniłam swoją garderobę - mała rzecz a cieszy ![]() Wczoraj wieczorem zapytałam męża, czy coś ze mną jest nie tak, skoro jeszcze nie chcę dziecka (generalnie chcę, tylko jeszcze nie teraz), mąż powiedział, że nie. Że on teraz też jeszcze nie jest gotowy. Uff.. lepiej mi z tym
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak pisałam, pewnie i tak znienawidzę te staniki więc cieszy mnie przynajmniej to, że nie przepłaciłam a znając życie, to pewnie i tak przez większą część dnia podczas karmienia będę chodzić bez bo przecież to trzeba cyce wietrzyć to coś tam jeszcze.....
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Silesi bylam.Kochana, cena nie gra roli ale jaka dzika przyjemnosc. Po raz pierwszy w zyciu poczulam sie jak Julia Roberts w filmie Pretty Woman na zakupowym szalenstwie ![]() I Monarri wcale nie bo najwiecej kosztowaly buty I brakowalo mi tylko kogos do pomocy i noszenia toreb bo mama nie dawala rady. TZ zobaczyl zakupy i pochwalil (zanim sie dowiedzial ile wydalam ![]() ![]() ) Panowie naprawde zyja w krainie iluzji i nie maja pojecia o cenie butow np. Cytat:
|
||
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter ja mam cichą nadzieję, że nauczę mojego męża odmawiać i stawiać na 1 miejscu rodzinę...bo to po prostu jest nawet przykre...
|
|
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ nie żyje w świecie iluzji, doskonale wie, ile co kosztuje... Ja też byłam w Silesii, wczoraj, nie kupiłam nic ![]() Cytat:
![]() Mój mąż teraz w drugą stronę poszedł i wszystkim wszystkiego odmawia... i teraz znowu ja właśnie jestem tym głosikiem 'Kochanie, pomóż czasem, bo ktoś Ci też pomoże, jak będziesz potrzebował' Ale dla teściów nie jestem taka łaskawa.Mówiłam Wam, że kiedyś poprosiliśmy teścia, żeby nas przywiózł w nocy z imprezy (ok. 10 km), to musieliśmy z nim zajechać na stację i zatankować za 50 zł?! Miło, nie?To dopiero pomoc... |
||
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę takich zakupów. Moje w porównaniu do Twoich to pryszcz! ![]() Aaaa Żabcia baw się dobrze z rodzinką meża! Korzystajcie z każdej chwili razem!
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
co racja to racja!
![]()
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter...łoo matko!
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochany nieswiadomy niczego boroczek. ![]() Twoj tesc to kawal tworza powiem ci... |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Nikita zaszalałas
![]() ale czlowiek, wcale sie nie dziwie,ze masz do niego takie podejscie![]() Gucia ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
ale to dlatego,ze nosi je bardzo długo
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie, po slasku tworz (twoz?) to odpowiednik skunksa. Nie slyszalas nigdy: Ty tworzu?
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

właśnie dzwoniłam w sprawie adapterów i w końcu przyszły

ktoś w końcu ten brzuszek "zrobił" 

Może bym zaczęła z Wami od jutra? 
ale czlowiek, wcale sie nie dziwie,ze masz do niego takie podejscie