Trądzik - cz. 4. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 15:37   #31
jendai
Przyczajenie

GG do jendai
Dot.: Trądzik-cz. 4.

Co do chłopaków to wydaje mi się, że oni bardziej zwracają uwagę na to, czy dziewczyna ogólnie dba o siebie (ładnie ubiera, maluje się), niż na to czy ma idealną cerę np. makijaż oczu, ust, zadbane włosy - to jest dla nich ważne, tak mi się przynajmniej wydaje

Co do samego trądziku, to chciałam się z Wami podzielić refleksją. Skoro przyczyna trądziku leży w hormonach (najczęściej), to powinnyśmy zadbać przede wszystkim o nie. Ja np. nie jem nabiału i mięsa bo zawierają zwierzęce hormony. Zwłaszcza mleko jest stanowczo zakazane! Nawet nie tyle "trądzikowcom", co wszystkim ludziom którzy skończyli pić mleko matki Żadne zwierzę nie pije mleka innego zwierzęcia, więc myślę, że ludzie też nie powinni. A co do mięsa - można się sprzeczać bo w końcu jesteśmy drapieżnikami i inne zwierzęta też zjadają się nawzajem... ale pamiętajmy o tym, że mięso które my kupujemy pochodzi od zwierzęcia nafaszerowanego przedtem antybiotykami i różnymi hormonami, żeby nie chorowało i szybciej rosło więc nie jest to takie pieczyste prosto z lasu, które jadali nasi pradziadowie, a skoro trądzik jest coraz powszechniejszy, warto się zastanowić dlaczego tak się dzieje. Oczywiście, powiecie, że innym to nie szkodzi, owszem to prawda, ale tak samo mają alergicy, cukrzycy, osoby nietoletujące laktozy może my trądzikowcy jesteśmy po prostu bardziej wrażliwi na to co jemy. Także ja odstawiłam nabiał (mleko kategorycznie zakazane) i mięso. Nie odstawiłam cukru, a jak chcę coś słodkiego to sięgam po miód jest super bo po paru łyżkach wystarcza

P.S macie czasem takie "gule" wokoło uszu, za uszami albo na płatku ucha? Ja miewam czasem coś takiego i nie wiem co z tym robić Przekłuwać? Zostawiać? Przemywać" Iść do kosmetyczki? Bo czasem to się zagaja, ale pod spodem nadal jest Sama nie wiem bo osoby z trądzikiem mogą normalnie nosić kolczyki, a ja mam czasem takie kulki na płatku ucha nie wiem dlaczego.
jendai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 16:37   #32
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez jendai Pokaż wiadomość
Co do chłopaków to wydaje mi się, że oni bardziej zwracają uwagę na to, czy dziewczyna ogólnie dba o siebie (ładnie ubiera, maluje się), niż na to czy ma idealną cerę np. makijaż oczu, ust, zadbane włosy - to jest dla nich ważne, tak mi się przynajmniej wydaje

Co do samego trądziku, to chciałam się z Wami podzielić refleksją. Skoro przyczyna trądziku leży w hormonach (najczęściej), to powinnyśmy zadbać przede wszystkim o nie. Ja np. nie jem nabiału i mięsa bo zawierają zwierzęce hormony. Zwłaszcza mleko jest stanowczo zakazane! Nawet nie tyle "trądzikowcom", co wszystkim ludziom którzy skończyli pić mleko matki Żadne zwierzę nie pije mleka innego zwierzęcia, więc myślę, że ludzie też nie powinni. A co do mięsa - można się sprzeczać bo w końcu jesteśmy drapieżnikami i inne zwierzęta też zjadają się nawzajem... ale pamiętajmy o tym, że mięso które my kupujemy pochodzi od zwierzęcia nafaszerowanego przedtem antybiotykami i różnymi hormonami, żeby nie chorowało i szybciej rosło więc nie jest to takie pieczyste prosto z lasu, które jadali nasi pradziadowie, a skoro trądzik jest coraz powszechniejszy, warto się zastanowić dlaczego tak się dzieje. Oczywiście, powiecie, że innym to nie szkodzi, owszem to prawda, ale tak samo mają alergicy, cukrzycy, osoby nietoletujące laktozy może my trądzikowcy jesteśmy po prostu bardziej wrażliwi na to co jemy. Także ja odstawiłam nabiał (mleko kategorycznie zakazane) i mięso. Nie odstawiłam cukru, a jak chcę coś słodkiego to sięgam po miód jest super bo po paru łyżkach wystarcza

P.S macie czasem takie "gule" wokoło uszu, za uszami albo na płatku ucha? Ja miewam czasem coś takiego i nie wiem co z tym robić Przekłuwać? Zostawiać? Przemywać" Iść do kosmetyczki? Bo czasem to się zagaja, ale pod spodem nadal jest Sama nie wiem bo osoby z trądzikiem mogą normalnie nosić kolczyki, a ja mam czasem takie kulki na płatku ucha nie wiem dlaczego.
Warzywa z hipermarketów też nie są takie zdrowe, powiedziałabym, że wręcz gorsze, więc jak ktoś nadal będzie robił zakupy w hipermarkecie, ale tylko zrezygnuje z mięsa, to może sobie nawet zaszkodzić, bo dieta bez mięsa i bez innego źródła białka (ot, ziemniaki zjem, ale schabowego już nie) nie jest dietą wartościową, jest niezdrowa i szkodliwa. Oczywiście beznadziejna dieta z mięsem też nie jest zdrowa, ale to jednak jakieś źródło białka, a jak będziemy szamać tylko pomidorki z Maroka, to nie liczmy, że zniknie nam trądzik.

Na szczęście są też inne źródła mięsa niż hipermarkety, ale tak jak pisałam, stamtąd niczego bym nie jadła, nawet chleb jest obrzydliwy. Lepiej kupować wszystko od jak najmniejszych producentów i tyle. Chyba, że ktoś naprawdę chce i ma możliwość bycia wege na pełnowartościowej diecie, bo bez motywacji i zróżnicowania przeczuwam w najlepszym wypadku porażkę
Oczywiście nie mówię, że dieta wege to niesamowity wysiłek, ale jednak łatwiej zjeść mięso i mieć to białko.

A i ja dodam, że u mnie soja powoduje okropne rzeczy Już kiedyś miałam atak alergii po soi, a ostatnio po połowie kubka mleka sojowego mnie wypryszczyło. No ale fakt, wege to nie tylko soja

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 17:12   #33
jendai
Przyczajenie

GG do jendai

To prawda, teraz wszystko jest sztuczne, nawet warzywa Ale coś trzeba jeść, chociaż znam pana o pięknej cerze który nie je nic od dwóch lat Może warto spróbować? A tak poważnie, wszystko z umiarem, nie przesadzając z nabiałem mięsem i jedząc dużo warzyw i owoców- to chyba najlepsze wyjście... PONAWIAM PYTANIE: CO Z TYMI USZAMI? O nie, czy tylko ja jestem taka biedna i mam z nimi problem
Stary 2012-09-08, 18:10   #34
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
To prawda, teraz wszystko jest sztuczne, nawet warzywa Ale coś trzeba jeść, chociaż znam pana o pięknej cerze który nie je nic od dwóch lat Może warto spróbować? A tak poważnie, wszystko z umiarem, nie przesadzając z nabiałem mięsem i jedząc dużo warzyw i owoców- to chyba najlepsze wyjście... PONAWIAM PYTANIE: CO Z TYMI USZAMI? O nie, czy tylko ja jestem taka biedna i mam z nimi problem
Stachursky kiedyś żywił się energią z kosmosu. Widać mało odżywcza, bo paparazzi przyłapaligo w McDonaldzie
Nie wyciskaj tego na uszach, bo będzie bolało i się paskudziło, ja bym przemyła spirytusem. Też kiedys miałam coś takiego czasem, ale raczej w środku małżowiny i nawet nie wiem, dlaczego.
A może nosisz kolczyki z niklu i masz na to uczulenie?

Stary 2012-09-08, 18:55   #35
201607180946
Konto usunięte

Cytat:

Mam, niestety, bardzo bolące cholerstwo Smaruję to trybiotykiem lub neomycyną, a jak jest bardzo duże to przekuwam,czasami inaczej się na da

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Warzywa z hipermarketów też nie są takie zdrowe, powiedziałabym, że wręcz gorsze, więc jak ktoś nadal będzie robił zakupy w hipermarkecie, ale tylko zrezygnuje z mięsa, to może sobie nawet zaszkodzić, bo dieta bez mięsa i bez innego źródła białka (ot, ziemniaki zjem, ale schabowego już nie) nie jest dietą wartościową, jest niezdrowa i szkodliwa. Oczywiście beznadziejna dieta z mięsem też nie jest zdrowa, ale to jednak jakieś źródło białka, a jak będziemy szamać tylko pomidorki z Maroka, to nie liczmy, że zniknie nam trądzik.

Na szczęście są też inne źródła mięsa niż hipermarkety, ale tak jak pisałam, stamtąd niczego bym nie jadła, nawet chleb jest obrzydliwy. Lepiej kupować wszystko od jak najmniejszych producentów i tyle. Chyba, że ktoś naprawdę chce i ma możliwość bycia wege na pełnowartościowej diecie, bo bez motywacji i zróżnicowania przeczuwam w najlepszym wypadku porażkę
Oczywiście nie mówię, że dieta wege to niesamowity wysiłek, ale jednak łatwiej zjeść mięso i mieć to białko.

A i ja dodam, że u mnie soja powoduje okropne rzeczy Już kiedyś miałam atak alergii po soi, a ostatnio po połowie kubka mleka sojowego mnie wypryszczyło. No ale fakt, wege to nie tylko soja
Dietetycy twierdzą, że lepiej jeść nawet najbardziej chemiczne warzywa z supermarketu, niż nie jeść ich w ogóle Pamiętajmy, że zwierzęta, też żywią się tymi ''chemicznymi roślinami'' z różnymi dodatkami, hormonami itd., a ludzie potem jedzą to mięso A z tym białkiem to nie ma co wariować, mleko matki zawiera 2% białka, tyle samo co większość owoców i warzyw, a dziecko rośnie na takim mleku jak na drożdżach Nadmiar białka jest bardzo szkodliwy, więc należy uważać, żeby nie przesadzić w drugą stronę Wystarczy jeść w miarę zdrowo i urozmaicać posiłki, jeść strączki, kasze, zboża, owoce, warzywa, pestki, czasem orzechy a będzie super Ja 1,5 roku jestem weganką, 4 lata nie jem mięsa i mam się dobrze, a wręcz dużo lepiej niż przed erą wege,a podobno moja grupa krwi O jest wybitnie mięsna
Tu więcej o białku
To prawda, soja może uczulać, należy na nią uważać, tak samo jak na orzechy, migdały, gluten i wiele innych, różnie to bywa, każdemu szkodzi co innego, trzeba siebie obserwować
Cytat:
Stachursky kiedyś żywił się energią z kosmosu. Widać mało odżywcza, bo paparazzi przyłapaligo w McDonaldzie

Edytowane przez 201607180946
Czas edycji: 2012-09-08 o 18:58
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 19:07   #36
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość

Dietetycy twierdzą, że lepiej jeść nawet najbardziej chemiczne warzywa z supermarketu, niż nie jeść ich w ogóle Pamiętajmy, że zwierzęta, też żywią się tymi ''chemicznymi roślinami'' z różnymi dodatkami, hormonami itd., a ludzie potem jedzą to mięso A z tym białkiem to nie ma co wariować, mleko matki zawiera 2% białka, tyle samo co większość owoców i warzyw, a dziecko rośnie na takim mleku jak na drożdżach Nadmiar białka jest bardzo szkodliwy, więc należy uważać, żeby nie przesadzić w drugą stronę Wystarczy jeść w miarę zdrowo i urozmaicać posiłki, jeść strączki, kasze, zboża, owoce, warzywa, pestki, czasem orzechy a będzie super Ja 1,5 roku jestem weganką, 4 lata nie jem mięsa i mam się dobrze, a wręcz dużo lepiej niż przed erą wege,a podobno moja grupa krwi O jest wybitnie mięsna
To prawda, soja może uczulać, należy na nią uważać, tak samo jak na orzechy, migdały, gluten i wiele innych, różnie to bywa, każdemu szkodzi co innego, trzeba siebie obserwować
Dlatego najlepiej kupować mieso z pewnych źródeł albo być świadomym wegetarianinem A jednak białko z mięsa jest najłatwiej przyswajalne, dlatego tak jak pisałam, jak ktoś jest leniem patentowanym, to niech lepiej kupi sobie kurkę ze wsi
Ty jesz świetnie, smacznie i zdrowo, ale ja bym nie dała rady, bo często idę na łatwiznę Wolę wrzucić kurczaka na parę niż zrobić np. kotlety z cieciorki (które są pyszne, polecam!). I kiedyś próbowałam być wege, ale mi to nie służyło. Może popełniałam jakieś błędy, ale wolę nie ryzykować drugi raz

A warzyw z supermarketu jeść nie będę, chociażbym miała całą zimę jechać na kiszonej kapuście Mam porównanie z warzywami z ogródka i to jest niebo a ziemia. I z premedytacją nie wspieram zagranicznego rolnictwa, bo rząd woli sprowadzić niesmaczne ziemniaki z Australii i wesprzeć tamtejszych rolników, niż nie sprowadzać, żeby nasi rolnicy mieli możliwość napędzania PKB.

Stary 2012-09-08, 19:11   #37
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego najlepiej kupować mieso z pewnych źródeł albo być świadomym wegetarianinem A jednak białko z mięsa jest najłatwiej przyswajalne, dlatego tak jak pisałam, jak ktoś jest leniem patentowanym, to niech lepiej kupi sobie kurkę ze wsi
nie prawda
polecam przeczytaćhttp://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...F8W56W04QQ6khw

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Też wolę swojskie warzywka, niestety nie zawsze mam do takich dostęp, niby mieszkamy w Polsce, a tak trudno o krajowe warzywa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 21:06   #38
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Też kiedys miałam coś takiego czasem, ale raczej w środku małżowiny i nawet nie wiem, dlaczego.
A może nosisz kolczyki z niklu i masz na to uczulenie?
tez tak mam czasem
Stary 2012-09-08, 21:28   #39
lazurrowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
No to nie jest proste, tak samo jak nie dotykanie telefonem twarzy podczas rozmowy Na komórce jest przecież od cholery bakterii... Na szczęście już opanowałam i nie dotykam
taak, trudne.
Cytat:

ja mam.;/ . ja nie przekuwam. jak się da wycisnąć to to robie a jak nie czekam jak zniknie. po dłuuugim czasie w końcu zniknie. . właśnie ja też nie wiem jak one mogą nosić kolczyki . przynajmniej w moim przypadku to by się nie sprawdziło
. . wgl w ilu miejscach można mieć trądzik! na twarzy , szyi, dekoldzie, biuście (!), plecach, a nawet na uszach(!) . czasem potrafię mieć jaką krostkę nawet na ręku.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 22:24   #40
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Co do mleka to zdecydowanie sie zgadzam. Odkąd je odstawiłam, nie nękają mnie juz brzydkie gule na ramionach i plecach- a bywało tragicznie. Teraz chodze w bluzkach z odkrytymi ramionami i plecami. Wydaje mi sie, ze to właśnie od odstawienia mleka.
Co do wegetarianizmu-znam parę wegetarianek, parę z nich ma problemy z cerą, więc nie wiem czy to faktycznie jest takie super na skórę. Wiem, ze odżywiają się dobrze-tzn. nie tylko odstawiły mięso, ale tez dobrze komponują sobie posiłki. Widać nie zawsze dieta pomaga.Warto obserwować swój organizm

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 22:26   #41
prettysimple
Zadomowienie

Dobrze, ze chociaz nie ma na stopach ;P
Stary 2012-09-08, 22:38   #42
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Co do mleka to zdecydowanie sie zgadzam. Odkąd je odstawiłam, nie nękają mnie juz brzydkie gule na ramionach i plecach- a bywało tragicznie. Teraz chodze w bluzkach z odkrytymi ramionami i plecami. Wydaje mi sie, ze to właśnie od odstawienia mleka.
Co do wegetarianizmu-znam parę wegetarianek, parę z nich ma problemy z cerą, więc nie wiem czy to faktycznie jest takie super na skórę. Wiem, ze odżywiają się dobrze-tzn. nie tylko odstawiły mięso, ale tez dobrze komponują sobie posiłki. Widać nie zawsze dieta pomaga.Warto obserwować swój organizm
To ja jestem takim przykładem weganki z trądzikiem, nie wiem co jeszcze mogę zrobić, żeby w końcu pozbyć się tego świństwa z twarzy, człowiek z siebie wychodzi, próbuje wszystkiego, a nic nie pomaga
Stary 2012-09-08, 22:40   #43
lazurrowaa
Zakorzenienie

ja akurat nie zauważyłam zmiany przy piciu mleka. :P .ale ja go pije mało . raz na kilka tyg. . ale słyszłam o metodzie mycia twarzy mlekiem.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 11:46   #44
włoczykijka
Zadomowienie

Hmm dodaje mleka do kawy - powiedzmy staram się je ograniczać, ale nie wiem czy miałoby wpływ na moją cerę. Kaszkę mam od jakiś 8 lat , a wtedy w ogóle nie piłam zbyt często mleka - płatki z mlekiem nigdy nie były dla mnie zbyt atrakcyjnym śniadaniem, co innego buła z papryką/rzodkiewką/ogórkiem/pomidorem+ser/szynka
Informacja dla Olka- wysłałam Ci wiadomość na PW i chyba nie doszła? Odezwij się kobieto, bardzo proszę
Stary 2012-09-15, 17:04   #45
jendai
Przyczajenie

GG do jendai

DZIEWCZYNY, PROSZĘ PORADŹCIE MI!

Leczę się u dermatologa, bywam u kosmetyczki, a do tego dostałam namiary do endokrynologa. Od dermatologa mogę dostać roaccutane. Nie dam sobie wcisnąć znowu tego beznadziejnego Tetralysalu, który pomaga w czasie brania, a i wtedy nie ma jakichś spektakularnych efektów Od endokrynologa dostanę na pewno skierowanie na badania, a potem pewnie jakieś leczenie. Moje pytanie brzmi: iść do dermatologa(mam wizytę w przyszłym tygodniu), czy do endokrynologa(muszę się zapisać, a i na to pewnie poczekam). Dodam, że za dermatologa i endokrynologa płacę sporo kasy bo leczę się prywatnie (już nie mam cierpliwości do państwowych lekarzy). Nie wierzę w smarowanie się tymi maściami typu Eppiduo, TriAcneal, Sudocrem, Klindacin, Differin bo efekty są mierne, a od razu po odstawieniu problem wraca. Trądzik trzeba zwalczać od wewnątrz, a nie na zewnątrz - takie jest moje zdanie. Nie wiem tylko czy brać wtedy roaccutane od dermatologa, czy wydawać znowu kupę kasy na leczenie u endokrynologa. Sorry, że się tak rozpisałam... Ale sama już nie wiem. DLACZEGO DO CHOLERY LECZENIA TRĄDZIKU SIĘ W POLSCE NIE REFUNDUJE!! Przecież tu nie chodzi tylko o idealną buźkę, ale o normalne funkcjonowanie w społeczeństwie, które w wielu przypadkach utrudnia ciężka postać trądziku czy łojotok. Pozdrawiam
Stary 2012-09-15, 19:37   #46
Stace
Zakorzenienie

ja mam gule przy uszach
hm, ja piję dużo mleka, codziennie płatki z mlekiem, praktycznie nie ma dnia, żebym nie złapała mleka. A słyszałam, że od niego też może być trądzik.

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:28   #47
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:

Leczę się u dermatologa, bywam u kosmetyczki, a do tego dostałam namiary do endokrynologa. Od dermatologa mogę dostać roaccutane. Nie dam sobie wcisnąć znowu tego beznadziejnego Tetralysalu, który pomaga w czasie brania, a i wtedy nie ma jakichś spektakularnych efektów Od endokrynologa dostanę na pewno skierowanie na badania, a potem pewnie jakieś leczenie. Moje pytanie brzmi: iść do dermatologa(mam wizytę w przyszłym tygodniu), czy do endokrynologa(muszę się zapisać, a i na to pewnie poczekam). Dodam, że za dermatologa i endokrynologa płacę sporo kasy bo leczę się prywatnie (już nie mam cierpliwości do państwowych lekarzy). Nie wierzę w smarowanie się tymi maściami typu Eppiduo, TriAcneal, Sudocrem, Klindacin, Differin bo efekty są mierne, a od razu po odstawieniu problem wraca. Trądzik trzeba zwalczać od wewnątrz, a nie na zewnątrz - takie jest moje zdanie. Nie wiem tylko czy brać wtedy roaccutane od dermatologa, czy wydawać znowu kupę kasy na leczenie u endokrynologa. Sorry, że się tak rozpisałam... Ale sama już nie wiem. DLACZEGO DO CHOLERY LECZENIA TRĄDZIKU SIĘ W POLSCE NIE REFUNDUJE!! Przecież tu nie chodzi tylko o idealną buźkę, ale o normalne funkcjonowanie w społeczeństwie, które w wielu przypadkach utrudnia ciężka postać trądziku czy łojotok. Pozdrawiam
Ja bym spróbowała może tego endokrynologa. Po Tetrarysalu u mnie wystąpił ogromny wysyp, który w pół roku jakoś wyleczyłam. Nikomu nie polecam tego leku i przestrzegam przed nim.
Stary 2012-09-17, 12:57   #48
de_wu
Rozeznanie

Cytat:

Proponowałabym dermatologa i roaccutane.
Endokrynolodzy widząc problemy z hormonami płciowymi ( bo te są odpowiedzialne głównie za tradzik ) często przepisują tabletki antykoncepcyjne. Tym bardziej jeśli np. Twój testosteron będzie lekko wychodził ponad normę albo będzie w górnej granicy.
Po odstawieniu hormonów problem wraca: odstawiłam 1,5 miesiąca temu tabletki anty i czekam na wysyp. Cera się już trochę pogorszyła nie wiem czy jest to spowodowane odstawieniem tabsów czy okresem. Mam nadzieję, że to drugie.
Natomiast po roaccutane istnieje szansa pozbycia się trądziku raz na zawsze. Mogą być nawroty, ale na szczęście są przypadki całkowitego wyleczenia.
Obie metody mogą narobić wiele szkód w organizmie, ale myślę, że osoby które walczą wiele lat nawet o tym nie myślą.
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 14:31   #49
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Nie wiem jak zatrzymać proces powstawania tych podskórnych białych zaskórników widocznych pod światło, jest ich więcej i więcej, sprawdzam codziennie Zmieniałam już kosmetyki jakie używam, a to się nadal pojawia. Co może być przyczyną? Czy ktoś wie? Jakie lek dostępny bez recepty można stosować na to/

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 14:44   #50
de_wu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Nie wiem jak zatrzymać proces powstawania tych podskórnych białych zaskórników widocznych pod światło, jest ich więcej i więcej, sprawdzam codziennie Zmieniałam już kosmetyki jakie używam, a to się nadal pojawia. Co może być przyczyną? Czy ktoś wie? Jakie lek dostępny bez recepty można stosować na to/
OO! ja tez chętnie się dowiem, czy jest coś "aptecznego" na tego typu zaskórniki. Czasami nie mogę się powstrzymać i wyciskam, bo inaczej nie można się tego pozbyć
Stary 2012-09-17, 14:57   #51
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez de_wu Pokaż wiadomość
OO! ja tez chętnie się dowiem, czy jest coś "aptecznego" na tego typu zaskórniki. Czasami nie mogę się powstrzymać i wyciskam, bo inaczej nie można się tego pozbyć
Też tak robię, a potem jest ich coraz więcej ;/

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Stary 2012-09-18, 14:23   #52
vaginadentata
Raczkowanie

a ja sie wlasnie zdecydowalam na izotek. po tylu latach walki z pryszczami, stwierdzilam ze chrzanie te wszystkie skutki uboczne. no i moj tradzik tuz przed rozpoczeciem kuracji osiagnal dno (szczyt )
vaginadentata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 23:09   #53
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

To też moja zmora, ale jak dotąd poza wyciskaniem nic mi nie pomogło. No ok, może kwasy, ale tylko jak się je stosuje.
Gdyby nie to, miałabym już naprawdę ładną buzie

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2012-09-19, 09:38   #54
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

A jaki kwas Ci na to pomógł?

F.Dostojewski

Stary 2012-09-19, 14:04   #55
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
A jaki kwas Ci na to pomógł?
Stosowałam różne, migdałowy, mlekowy, glikolowy, salicylowy...migdałowy jest najłagodniejszy, ale po kazdym widziałam efekty. Tylko niestety krótkotrwałe. Robiłam peelingi w domu tymi kwasami-kupuje się je np na mazidla.com

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2012-09-19, 14:14   #56
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Ja stosuję migdałowy, na razie 2 razy i żadnych efektów, ale trzeba systematyczności i mam nadzieję, że pomoże. Słyszałam, że Brevoxyl leczy własnie te zaskórniki, więc jak skończę kwasy, to spróbuję z nim

F.Dostojewski

Stary 2012-09-19, 14:32   #57
de_wu
Rozeznanie

Stosowałam brevoxyl bardzo długo z przerwami. Wczoraj byłam po niego w aptece ale nie mogłam dostać, bo podobno w hurtowniach go nie ma
Kupiłam acne derm, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wczoraj pierwszy raz stosowałam i dziś rano obudziłam się z lekkim wysypem.
Stary 2012-09-19, 14:33   #58
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Ja właśnie stosuję acne derm, na razie poprawy nie widzę. Też słyszałam, że Brevoxylu nie ma w aptekach, ale przejdę, może jeszcze zostały ostatnie sztuki.

F.Dostojewski

Stary 2012-09-19, 16:36   #59
Stace
Zakorzenienie

Brevoxyl jest na trądzik, czy na zaskórniki? Bo mi dermatolog dała na zaskórniki.. . I po jakim czasie można oczekiwać efektów? Bo stosowałam jakiś miesiąc, najpierw 2 razy dziennie, potem raz, bo zaczęło mi się całe czoło ze skóry osypywać, ale efektów nie było..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 09:09   #60
de_wu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Brevoxyl jest na trądzik, czy na zaskórniki? Bo mi dermatolog dała na zaskórniki.. . I po jakim czasie można oczekiwać efektów? Bo stosowałam jakiś miesiąc, najpierw 2 razy dziennie, potem raz, bo zaczęło mi się całe czoło ze skóry osypywać, ale efektów nie było..

Mi pomógł na trądzik Jestem mu wdzięczna do dziś. Szybko wygoił zaczerwienienia, troszkę dłużej sobie radził z podskórnymi wypryskami.
Jeśli chodzi o zaskórniki ciężko mi powiedzieć, bo dużo bardziej skupiłam się na leczeniu trądziku niż na zaskórnikach, ale teraz wypróbowałabym go właśnie na zaskórniki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości