Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-16, 13:35   #3451
Milka1224
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
wczorajsze P:
I bułka żytnia z żurawiną z całą wędzoną makrelą, orzeszkami pinii i kleksami zurawiny, herbata zielona

kawa parzona, kilka dużych śliwek

II pieczone jabłko w cieście drożdzowym, nadziane kakaowym kremem z awokado słodzonym syropem z agawy i orzechami brazylijskimi + garść orzechów macadamia

III risotto z ryżu arborio z zielonym groszkiem, pesto, kurczakiem i parmezanem
ricore, opakowanie 35g czekolady lindt 70%

IV tagiatelle z pikantnym sosem pomidorowo-paprykowym i wołowiną z dodatkiem pokruszonej suszonej papryczki chilli

V domowe ciastka francuskie z nadzieniami - musztarda curry, kurczak, papryka / pesto, mozzarella, pomidorki / feta, suszone pomidory

do picia: woda, herbata czarna i pokrzywa x2
podbijam zeby nie zginęło
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:31   #3452
Swaggie
Przyczajenie

Wczorajsze (mam nadzieję ) U:

Śniadanie -
około półtora kromki pszennego chlebka z mlekiem , 6 łyżeczek sera białego półtłustego (również około), kawa z mlekiem
1 h roweru

2 śniadanie - 2 średnie kromki chleba pszenno-żytniego z "Bieluchem", ogórkiem, pomidorem i sałatą zieloną

Obiad -
5 małych ziemniaczków pieczonych w piekarniku i pierś z kurczaka nadziewana papryką i ogórkiem konserwowym. Do tego miska czereśni w ramach deseru

Mały kubeczek lodów czekoladowych

Kolacja -
2 takie same kromki chleba jak w 2 śniadaniu, tym razem z masłem, szynką i papryką. Pomidor i około pół papryki, jogurt owocowy 120g.

Po kolacji poszłam do koleżanki, więc wpadł jeszcze kawałek W-Zetki z konfiturą wiśniową

Co myślicie, dziewczyny? Nadaje się na U? Proszę o ocenkę
Swaggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 14:47   #3453
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez Swaggie Pokaż wiadomość

Śniadanie -
około półtora kromki pszennego chlebka z mlekiem , 6 łyżeczek sera białego półtłustego (również około), kawa z mlekiem
Zjadłabym dwie-trzy kromki grubo posmarowane tym serkiem, położyła na to owoce\warzywa Tym bardziej, że wskoczyłaś na rower, więc śniadanko małe, a ma dostarczyć energii na cały dzień Chlebek pszenny jest OKEJ, ale wiadomo- lepszy pełnoziatnisty Próbowałaś wypasionych owsianek na mleku\jogurcie\serku z orzechami\nasionami i owocami ? Można kombinować w kółko
1 h roweru

2 śniadanie - 2 średnie kromki chleba pszenno-żytniego z "Bieluchem", ogórkiem, pomidorem i sałatą zieloną

Obiad -
5 małych ziemniaczków pieczonych w piekarniku i pierś z kurczaka nadziewana papryką i ogórkiem konserwowym. Do tego miska czereśni w ramach deseru

+ owoc, orzechy
Kolacja -
2 takie same kromki chleba jak w 2 śniadaniu, tym razem z masłem, szynką i papryką. Pomidor i około pół papryki, jogurt owocowy 120g.
Ok, jak lubisz owocowe jogurty; wiadomo- naturalny lepszy

Po kolacji poszłam do koleżanki, więc wpadł jeszcze kawałek W-Zetki z konfiturą wiśniową

Jest ładnie, poza tym, że jesz bardzo mało owoców i NNKT . Masz masełko, ale to za mało. Gdzie oliwa\orzechy\migdały\nas iona\pestki ;> ?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
wczorajsze P:
I bułka żytnia z żurawiną z całą wędzoną makrelą, orzeszkami pinii i kleksami zurawiny, herbata zielona

II pieczone jabłko w cieście drożdzowym, nadziane kakaowym kremem z awokado słodzonym syropem z agawy i orzechami brazylijskimi + garść orzechów macadamia

IV tagiatelle z pikantnym sosem pomidorowo-paprykowym i wołowiną z dodatkiem pokruszonej suszonej papryczki chilli

V domowe ciastka francuskie z nadzieniami - musztarda curry, kurczak, papryka / pesto, mozzarella, pomidorki / feta, suszone pomidory

Weź mnie do siebie Twoje potrawy są wyborne, wszystko bym zjadła Bardzo smacznie i zdrowo, a jeśli na tym tyjesz, nie ma się do czego przyczepić
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 15:38   #3454
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze P (już +3,5 kg ! )

na czczo: woda z suszonych śliwek namoczonych
1. owsianka z 5 łych płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180g, malinami, 2 łyżkami słonecznika, łychą miodu
2. grahamka 100g z masłem, 2 jajkami na półtwardo, pomidorem, bazylią
3. makaron pełnoziarnisty z koperkiem, polędwiczki drobiowe pieczone przyprawione z oliwą z oliwek, marchewką, porem, do tego pomidor cały :P
4. twarożek domowy 150g z 1,5 łyżeczki miodu, drożdżówka pełnoziarnista z jabłkami i cynamonem (mojej roboty^^), garść orzechów laskowych
5. grahamka 100g maczana w oliwie z oliwek z mozzarellą (60g), 2 plastrami szynki jakiejś dobrej, pomidorem, bazylią
+ herbata z cytryną i sokiem malinowym

no i wszystko ok, ale nadal mam te cholerne problemy z trawieniem! już czasem mam tego dość! piję dużo - ok 2,5 l dziennie, jem sporo błonnika przecież i nic!
no i chyba muszę z orzechów na kilka dni zrezygnować, bo fatalnie się czułam po nich;/ zresztą po dużej ilości produktów czuję się fatalnie, nie wiem dlaczego :/

z ruchu: tylko ćwiczenia (2x 8 minut legs, 2x 8 minut buns, 2x 8 minut stretch)

Coś wolno Ci to idzie, ale lepiej tak niż w ogóle

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 15:45   #3455
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Pysznie i zdrowo, jest wszystko, co powinno Ilościowo nie za dużo, ale jeśli się najadasz i trzymasz wagę- bez zarzutu

Moje dzisiejsze P ( 3 miesiące, ponad 8 kg, BMI ponad 18,5, jeszcze tylko troszkę )
I. Owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, zarodków, otrębów owsianych) z wiórkami kokosa, kakao, cynamonem, całą pomarańczą, bananem, nektarynką, garścią migdałów, garścią suszonej żurawiny na napoju sojowym, z serkiem wiejskim;
II. 2 grzanki chleba orkiszowego z serkiem almette\ brie, 2 grzanki chleba żytniego pełnoziarnistego z serkiem delikate\ serem żółtym, jajko sadzone XXL , 4 łyżki podprażonego słonecznika i dyni do posypania, sałatka z oliwą z pomidora, sałaty, papryki czerwonej, zielonej cebulki, pietruszki i koperku;
III . Woreczek kaszy jęczmiennej, kawałek dorsza w ziołach, surówka z marchwii z oliwą, sałatka z pomidora, sałaty, papryki, cebuli i ziół z jogurtem greckim, orzechami włoskimi i oliwą,
IV. 10 kakaowo-waniliowo-migdałowych placuszków pełnoziarnistych a'la pancakes z twarożkiem ze startym jabłkiem i cynamonem, skórką pomarańczową, bananem, brzoskwinią, polane kubeczkiem jogurtu naturalnego z łyżką kakao, z wiórkami kokosa i płatkami migdałów;
V. Sałatka z makaronu pełnoziarnistego świderki, tuńczyka, serka wiejskiego, brokułów, zielonego groszku, pomidora, oliwek, oliwy z oliwek, 4 łyżki prażonych pestek dyni i słonecznika .

Do ocenki

powinno sie wkleic jako wzorowy

Cytat:
wczorajsze P:
makrela z zurawina->dobre??

ojoej,ale pysznie brzmi!!

jak z menu restauracji;p

boze ale rarytasy:love :
Stary 2012-09-16, 15:54   #3456
garden_d
Zakorzenienie

Zauważyłyście, że kiedyś były tu same R'ki, a obecnie to wątek głównie jadłospisów "U" i - przede wszystkim "P"?

ps. zapraszam do siebie na bloga wszystkie wizażowe koleżanki, które towarzyszom tutejszej "Dietetyce" na tyle długo, że mnie pamiętają ^^ - wszystkie inne oczywiście też! gorąco zapraszam. - link w podpisie.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:02   #3457
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Zauważyłyście, że kiedyś były tu same R'ki, a obecnie to wątek głównie jadłospisów "U" i - przede wszystkim "P"?

ps. zapraszam do siebie na bloga wszystkie wizażowe koleżanki, które towarzyszom tutejszej "Dietetyce" na tyle długo, że mnie pamiętają ^^ - wszystkie inne oczywiście też! gorąco zapraszam. - link w podpisie.
ja pamietam-jestes jedną z niewielu ze "starej ekipy"

blog polubiony
Stary 2012-09-16, 16:08   #3458
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

Śniadanie -
1 h roweru

Obiad -

Kolacja -

Nadaje się na U jeśli nie chudniesz/nie tyjesz. Mi się wydaje, że tak powinno być. Pamiętaj, że nie warto serwować sobie na noc cukier, ale widzę, że ogólnie dbasz o to, co jesz więc, jasne, że raz na jakiś czas nic się nie stanie.

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
ja pamietam-jestes jedną z niewielu ze "starej ekipy"

blog polubiony
Aga, Ciebie też nie da się nie pamiętać! "Stara ekipa" brzmi trochę lansiarsko. No, ale co prawda to prawda. Pozdrowienia.
Stary 2012-09-16, 16:10   #3459
emila86
Raczkowanie

...

Edytowane przez emila86
Czas edycji: 2012-11-11 o 22:55
emila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:52   #3460
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Nadaje się na U jeśli nie chudniesz/nie tyjesz. Mi się wydaje, że tak powinno być. Pamiętaj, że nie warto serwować sobie na noc cukier, ale widzę, że ogólnie dbasz o to, co jesz więc, jasne, że raz na jakiś czas nic się nie stanie.

Aga, Ciebie też nie da się nie pamiętać! "Stara ekipa" brzmi trochę lansiarsko. No, ale co prawda to prawda. Pozdrowienia.
hehe..
wizaz the best
Stary 2012-09-16, 19:07   #3461
Swaggie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Jest ładnie, poza tym, że jesz bardzo mało owoców i NNKT . Masz masełko, ale to za mało. Gdzie oliwa\orzechy\migdały\nas iona\pestki ;> ?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------
Ziemniaki były z dodatkiem oliwy z oliwek, mięso również. Zapomniałam napisać, mój błąd. A ze śniadaniami, to u mnie raczej zawsze skromnie. Rano jem bardziej z przyzwyczajenia niż z głodu, gdyż w ogóle go nie czuje. Za to wieczorem mogłabym zjeść 2 razy tyle albo i jeszcze więcej, dlatego kolacje przeważnie są bardziej obfite od śniadań.
Dzięki śliczne za ocenkę

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Kolacje u mnie zawsze są z dodatkiem czegoś słodkiego w postaci miodu, nutelli czy innych słodkości. Wiem, że nie powinno tak być, ale póki co nie zaobserwowałam przez to wzrostu wagi, a jadam tak już od ponad 2 lat, więc myślę, że może chyba (?) tak zostać.
Dzięki bardzo za ocenę

Edytowane przez Swaggie
Czas edycji: 2012-09-16 o 19:02
Swaggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 19:17   #3462
malenka17
Zadomowienie

Moje R:

Ś: bułka pełnoziarnista jedna połówka z sałatą i jajkiem na twardo, szczypiorek i ogórek zielony, druga połówka posmarowana homo naturalnym i konfiturą z owoców leśnych, niskosłodzoną, kawa z mlekiem

IIś: jogurt naturalny 180g z jabłkiem wkrojonym i małą nektarynką
mięta do picia

O: pieczona pierś z indyka + grilowane papryka, cukinia i cebula

K: wiejski z tarkowaną marchewką i cynamonem
grejpfrut

Ps. Nie mogę sobie poradzić z głodem na owoce w szczególności w drugiej połowie dnia, wiem, że się nie powinno. Moje pytanie jest w związku z tym takie: czy jedząc na ujemnym bilansie kalorycznym schudnę pomimo jedzenia owoców wieczorem? Czy to utrudni?
Mam do zrzucenia 2,5kg.
W ciągu tego tygodnia takiego mniej więcej jadła -0,5kg.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:05   #3463
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje R:

Ś: bułka pełnoziarnista jedna połówka z sałatą i jajkiem na twardo, szczypiorek i ogórek zielony, druga połówka posmarowana homo naturalnym i konfiturą z owoców leśnych, niskosłodzoną, kawa z mlekiem

IIś: jogurt naturalny 180g z jabłkiem wkrojonym i małą nektarynką
mięta do picia

O: pieczona pierś z indyka + grilowane papryka, cukinia i cebula

K: wiejski z tarkowaną marchewką i cynamonem
grejpfrut

Ps. Nie mogę sobie poradzić z głodem na owoce w szczególności w drugiej połowie dnia, wiem, że się nie powinno. Moje pytanie jest w związku z tym takie: czy jedząc na ujemnym bilansie kalorycznym schudnę pomimo jedzenia owoców wieczorem? Czy to utrudni?
Mam do zrzucenia 2,5kg.
Ja nie przejmowalabym sie owocem na wieczór tylko ilością nabialu. Homo, jogurtem wiesniaka pogania. Nabial nie jest taki zdrowy zeby jesc go częściej niz raz dziennie. Zamiast tego jakaś rybka tlusta by sie przydala/ jeszcze jedno jajo.
Btw. Dziewczyny naprawdę wam smakuje piers z kury? Ja rozumiem raz na jakiś czas ale chyba smaczniejsze jest udko/udziec z indyka/podroby/kawałek wolowiny...
Stary 2012-09-16, 21:07   #3464
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Ja nie przejmowalabym sie owocem na wieczór tylko ilością nabialu. Homo, jogurtem wiesniaka pogania. Nabial nie jest taki zdrowy zeby jesc go częściej niz raz dziennie. Zamiast tego jakaś rybka tlusta by sie przydala/ jeszcze jedno jajo.
Btw. Dziewczyny naprawdę wam smakuje piers z kury? Ja rozumiem raz na jakiś czas ale chyba smaczniejsze jest udko/udziec z indyka/podroby/kawałek wolowiny...

Już prostuje. Nabiału sporo, ponieważ tak rekompensuje sobie słodkości. Serek z owocami, czy bakaliami chociaż trochę zaspokaja mój głód na słodycze, a z tym najciężej mi walczyć :-(
Wołowinę i cielęcinę jem co drugi dzień kuraki tylko na szybko jak nie mam czasu.

63-61-59-57-55-53-52-50
Stary 2012-09-16, 21:44   #3465
maravilloso
Przyczajenie

Moje dzisiejsze U:

Śniadanie: 2 kromki razowego chleba słonecznikowego z żółtym serem, sałatą, pomidorem i papryką, posypane prażonymi płatkami słonecznika i dyni

II śniadanie: banan, trochę winogron , kilka śliwek i kilkanaście orzechów laskowych

Obiad: placki z cukinii, kasza gryczana( trochę ponad pół woreczka) z sosem grzybowym (grzybki znalezione przeze mnie w lesie obok domu, musiałam wykorzystać), fasola

Podwieczorek: jabłko, kilka orzechów włoskich

Kolacja: 2 kromki ww chleba, z almette ogórkowo-ziołowym z ogórkiem i pomidorem

Nie za mało białka?
Proszę o komentarz, to mój pierwszy post tutaj
maravilloso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:05   #3466
heart_of_vintage
Przyczajenie

Hej!
Jestem tutaj nowa. Mam nadzieje, ze mozna dolaczyc do watku ?
Moim celem jest schudnac 10 kg, przyspieszyc swoj metabolzim i czuc sie lepiej w swoim ciele, a przede wszystkim byc zdrowszym
Mam 158cm i waga o zgrozo 61 kg... No, ale nie ma rzeczy nie mozliwych, nie ma plakania tylko bierzemy sie za robote !

Postaram sie, aby kazdy kolejny jadlospis byl lepszy. Pisanie tutaj swoim posilkow bedzie mnie motywowalo do przestrzegania swoim zamierzen

Takze pierwsza R

Wstalam o 10,30 :P

IB]I[/B] Musli z cynamonem i jablkami z mlekiem 3,2% Kubek herbaty (musze kupic owsiane)
kawa z mlekiem i lyczeczka cukru
II rosol z domowym makaronem
nietety podjadlam troche makaronu jakas godzine po obiedzie
III jogurt naturalny z kiscia winogron,odrobina musli
jilian michaels treningu
IV 2 kromki chleba niestety pszennego z maslem, kielbasa, pomidorem i duze jajko gotowane, odrobina majonezu

okolo 1,5 l wody
- ogolnie malo bialka, za duzo cukrow, za malo warzyw

k
heart_of_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 22:18   #3467
heart_of_vintage
Przyczajenie

Hej ! Mam nadzieje, ze mozna dolaczyc ?
Mam w planach zgobic okolo 10 kg, takze chce popracowac nad moim odzywianiem i przede wszystkim podkrecic przemiane materii

I 5 lyzek musli, mleko 3,2 % kubek herbaty
kawa z mlekiem i 1 lyz cukru

II rosol z domowym makaronem

nietety podjadlam makaronu jakas 1-2 h po obiedzie :/
III jog naturlany z winogronem i odrobina musli
IV 2 kromki pszennego z maslem, kielbasa, pomidorem, duze jajko gotowane, odrobina majonezu
okolo 1,5 litra wody

- za malo owocow, warzyw, za malo bialka, a za duzo cukrow,
heart_of_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 07:56   #3468
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

Wszystko pyszne tylko ja nie wiem co to jest crunchella , jakieś musli?
No i na obiad na tego grilla to ja bym przyszła, dlaczego mnie nie zaprosiłaś?
Nigdy w życiu nie jadłam tofu a jeśli dobrze kojarzę to Ty chyba nie jesz mięska? Ale widzę zastępujesz, bardzo ładnie i jajka są, gites
crunchella to taki wafel maślano-waniliowy, niby przekąska dla dzieci
wybacz następnym razem się poprawię, przygotuję jeszcze lepsze rzeczy i zaproszę na grilla!
Cytat:
wczorajsze P:

uwielbiam Twoje jadłospisy

Cytat:

Śniadanie -
1 h roweru

Obiad -

Kolacja -

jak najbardziej się nadaje, moim zdaniem tylko śniadanie małe, ale już doczytałam, że z rana nie odczuwasz jako takiego głodu

Cytat:
Napisane przez maravilloso Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

Śniadanie: 2 kromki razowego chleba słonecznikowego z żółtym serem, sałatą, pomidorem i papryką, posypane prażonymi płatkami słonecznika i dyni

II śniadanie: banan, trochę winogron , kilka śliwek i kilkanaście orzechów laskowych

Obiad: placki z cukinii, kasza gryczana( trochę ponad pół woreczka) z sosem grzybowym (grzybki znalezione przeze mnie w lesie obok domu, musiałam wykorzystać), fasola

Podwieczorek: jabłko, kilka orzechów włoskich

Kolacja: 2 kromki ww chleba, z almette ogórkowo-ziołowym z ogórkiem i pomidorem

Nie za mało białka?
Proszę o komentarz, to mój pierwszy post tutaj
moim zdaniem II śniadanie i podwieczorek są za małe, owoc to nie posiłek, coś bym jeszcze dołożyła
Stary 2012-09-17, 08:25   #3469
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:

Blog polubiony ;p również bardzo podoba mi się w jaki sposób piszesz, nie "rozmawiałyśmy" tutaj ze sobą nigdy ale wystarczająco długo podczytuję to forum aby Cię dobrze kojarzyć
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:40   #3470
mpati86
Zadomowienie

R:
2h orbitrek
Ś: bułka grahamka okrągła: pół z masłem orzechowym eko, twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą; pół z twarożkiem domowym i wędliną z indyka; 2 cienkie plastry awokado; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: buteleczka kefiru naturalnego; 1 nektarynka
O: makaron pełnoziarnisty drobny; gulasz drobiowy duszony na oliwce z warzywami: czosnek, pomidor, starta marchew, groszek konserwowy
K: 1 kawałek chleba zdrowie życia eko z sałatą i wędliną drobiową; 1 wielki pomidor malinowy; 2 rzodkiewki; 1 cały twarożek lekki; herbata miętowa

R:
Ś: 1 bułka fitness paluch z ziarnami: pół z masłem orzechowym eko, twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą; pół z ricottą i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą;kawa parzona z mlekiem
2h orbitrek
IIŚ: 1 twarożek lekki cały z garstką orzechów nerkowca, z garstką pistacji prażonych bez tłusczu i garstką suszonej wiśni; kawa parzona z mlekiem
O: ryż pełnoziarnisty; pierś z kurczaka bez panierki smażony na oliwce; surówka z kalafiora, soku z cytryny, rodzynek i ananasa z puszki
herbata zielona
K: 1 kawałek chleba zdrowie życia eko z jajkiem gotowanym; 1 pomidor; 1 ogórek kiszony; 1 twarożek domowy cały

R:
kawa parzona z mlekiem
Ś: 1 kawałek chleba graham z wędliną drobiową; 1 cały twarożek wymieszany w plastiku z 1 plastrem ananasa z puszki; z 2 połówkami brzoskwini z puszki i garścią orzechów laskowych; herbata miętowa
IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia eko z sałatą i jajkiem gotowanym; pomidorki koktajlowe; kawa inka z błonnikiem i mlekiem
O: zupa krupnik gęsty z piersią z kurczka
2h orbitrek
K: 80g. mała puszeczka tuńczyka WSW z małą puszką kukurydzy z czerwoną fasolą, z łyżeczką oleju i łyżeczką pestek słonecznika; herbata zielona

I jak? Zdrowo chociaż?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 08:54   #3471
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:
2h orbitrek
Ś: bułka grahamka okrągła: pół z masłem orzechowym eko, twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą; pół z twarożkiem domowym i wędliną z indyka; 2 cienkie plastry awokado; kawa parzona z mlekiem
O: makaron pełnoziarnisty drobny; gulasz drobiowy duszony na oliwce z warzywami: czosnek, pomidor, starta marchew, groszek konserwowy
K: 1 kawałek chleba zdrowie życia eko z sałatą i wędliną drobiową; 1 wielki pomidor malinowy; 2 rzodkiewki; 1 cały twarożek lekki; herbata miętowa

R:
Ś: 1 bułka fitness paluch z ziarnami: pół z masłem orzechowym eko, twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą; pół z ricottą i dżemem truskawkowym słodzonym fruktozą;kawa parzona z mlekiem
2h orbitrek
IIŚ: 1 twarożek lekki cały z garstką orzechów nerkowca, z garstką pistacji prażonych bez tłusczu i garstką suszonej wiśni; kawa parzona z mlekiem
O: ryż pełnoziarnisty; pierś z kurczaka bez panierki smażony na oliwce; surówka z kalafiora, soku z cytryny, rodzynek i ananasa z puszki
herbata zielona
K: 1 kawałek chleba zdrowie życia eko z jajkiem gotowanym; 1 pomidor; 1 ogórek kiszony; 1 twarożek domowy cały

R:
kawa parzona z mlekiem
Ś: 1 kawałek chleba graham z wędliną drobiową; 1 cały twarożek wymieszany w plastiku z 1 plastrem ananasa z puszki; z 2 połówkami brzoskwini z puszki i garścią orzechów laskowych; herbata miętowa
IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia eko z sałatą i jajkiem gotowanym; pomidorki koktajlowe; kawa inka z błonnikiem i mlekiem
2h orbitrek
K: 80g. mała puszeczka tuńczyka WSW z małą puszką kukurydzy z czerwoną fasolą, z łyżeczką oleju i łyżeczką pestek słonecznika; herbata zielona

I jak? Zdrowo chociaż?
byłoby zdrowiej i skuteczniej gdybyś zwracała uwagę na posiłki okołotreningowe.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:20   #3472
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do zrzucenia 2,5kg.
Schudniesz. Zależy oczywiście czy będziesz jadła same owoce(szczególnie suszone), czy będzie to np. jedno jabłko (nie przesadzajmy!)

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Blog polubiony ;p również bardzo podoba mi się w jaki sposób piszesz, nie "rozmawiałyśmy" tutaj ze sobą nigdy ale wystarczająco długo podczytuję to forum aby Cię dobrze kojarzyć
Dziękuję. Bardzo dobrze Cię kojarzę i jest mi niezmiernie miło.

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:
2h orbitrek

R:
2h orbitrek
herbata zielona

R:
kawa parzona z mlekiem
2h orbitrek

I jak? Zdrowo chociaż?
Ładnie.
Stary 2012-09-17, 13:38   #3473
Iwoka
Zakorzenienie

Question Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Dzisiejsze P:
I: owsianka (3 łyżki płatków, 1 łyżka otrębów, 1 łyżka kaszy manny) z cynamonem, orzechami, płatkami migdałów i słonecznikiem + kilkachybanaście () kulek winogrona + jabłko + wielki kubek herbaty z miodem i cytryną;
II: przytostowana kromka razowca z serem i szynką + przytostowana kromka razowca z masłem, pomidorem, jajkiem i rzodkiewką + filiżanka kefiru;
III: pół woreczka brązowego ryżu z curry + ok. 200 g ugotowanej piersi z kurczaka (całość podsmażę trochę na oliwie z oliwek) + porcja warzyw z pary + kilka ogórków kiszonych;
IV: jabłko pieczone w mikrofali z miodem, orzechami/wiórkami kokosowymi/słonecznikiem/itd. + rządek gorzkiej czekolady
V: 2 kromki razowca z serkiem wiejskim lekkim.
Do picia: woda, kawa zbożowa, rooibos.

I jak?

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:21   #3474
biedroneczka94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
lece z moim U:
1. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną i dżemem truskawkowym, serek FruVita 0% truskawkowy
2. 4 śliwki, cappuccino, dwa spore kawałki szarlotki z budyniem i kruszonką
3. ziemniaki z koperkiem, udko z kurczaka pieczone, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki i pora (sporo jej)
4. jabłko
5. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną, wędliną, pół pomidora, pół papryki, cebula

co sądzicie? to nie jest jak P?

podbijam
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 15:26   #3475
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
podbijam
To żart z tym P ????

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:09   #3476
malenka17
Zadomowienie

R:

Ś: bułka żytnia z ziarnami z pastą z jajka, wieśniaka,szczypiorku i rzodkiewek. Kilka pomidorków cherry i truskawkowych.
Kawa z mlekiem, świeża figa.

IIŚ: homo naturalny z łyżką miodu, pół banana, mała nektarynka wkrojone do serka.

Przekąska: 2 wafle ryżowe z dynią

O: dwa gniazdka pełnoziarnistego tagiatelle, sos na bazie świeżych pomidorów,czosnku,cebuli i bazylii, kawałki pieczonego indyka.

K: planuje wciągnąć omlet z teflonu z jogurtem naturalnym i łyżką powideł niskosłodzonych z owoców leśnych.

63-61-59-57-55-53-52-50
Stary 2012-09-17, 16:50   #3477
blax5
Zadomowienie

Powiększone U = nie wiem co:

I. 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka z 3-4 sporymi łyżkami masy makowej z bakaliami i małą garścią migdałów

II. kanapka (z 2 kromek domowego chleba z ziarnami) z pesto, podwójną warstwą szynki, pomidorem, orzechami włoskimi i sałatą

III. ziemniaki z koperkiem z 2 pulpetami w sosie pomidorowym i fasolką szparagową z masłem i bułką tartą (stołówkowy obiad)

IV. duża filiżanka serka wiejskiego z 1/2 łyżeczki kakao i miodu z nektarynką

V. 2 jajka smażone na teflonie z ogórkami w zalewie chilli i 2 łyżkami podprażonych pestek dyni

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-09-17 o 19:25
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:01   #3478
dance makabre
Wtajemniczenie

R
I owsianka (4 łyż mieszanki różnych płatków i otrębów) z malinami, przyprawą do szarlotki i orzechami włoskimi; kawa z mlekiem
II twaróg (ok. 1/2 kostki) ze startym jabłkiem i cynamonem
III 1/2 paczki ryżu brązowego, udko z kurczaka duszone w piekarniku z warzywami (cukinia, marchewka, cebula)
IV jajecznica (z 2 jaj) z pieczarkami i polędwicą sopocką; ogórek kiszony

do picia: kawa z mlekiem, zielona herbata, woda

Przed kolacją będzie chyba ze 30 min biegu, 8 min abs i coś na pośladki Może być?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-09-17 o 20:33
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:39   #3479
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
R:

Ś: bułka żytnia z ziarnami z pastą z jajka, wieśniaka,szczypiorku i rzodkiewek. Kilka pomidorków cherry i truskawkowych.
Kawa z mlekiem, świeża figa.

IIŚ: homo naturalny z łyżką miodu, pół banana, mała nektarynka wkrojone do serka.

Przekąska: 2 wafle ryżowe z dynią

O: dwa gniazdka pełnoziarnistego tagiatelle, sos na bazie świeżych pomidorów,czosnku,cebuli i bazylii, kawałki pieczonego indyka.

K: planuje wciągnąć omlet z teflonu z jogurtem naturalnym i łyżką powideł niskosłodzonych z owoców leśnych.
Bardzo smaczny jadłospis

Moje U/R (chudnę troszkę na tym, niewiele, ale tyle, ile trzeba )

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb), jogurt naturalny z musem truskawkowym domowym;

II 2 kromki chleba żytniego z jajecznicą z dwóch jaj, pomidor

kawa z mlekiem i cukrem, cukierek czekoladowy, brzoskwinia

III kawałeczki piersi z kurczaka w ostrej panierce, wielka micha sałaty z warzywami i jogurtowym dressingiem

IV pół kostki twarogu półtłustego z czymś dobrym, jeszcze nie wiem, z czymś, ale zakładam, że z musem z jabłek i słonecznikiem

Stary 2012-09-17, 17:43   #3480
jenna2202
Raczkowanie

poproszę U

1) kawa z mlekiem, owsianka na szklance mleka 5 łyżek płatków

2) talerz makaronu pełnoziarnistego z polową puszki tunczyka, pomidorami z puszki, oliwkami i śmietaną, 2 gruszki, kawa z mlekiem

3) kromka chleba z majonezem i keczupem (chleb domowy z ziernami )

4) kaszka manna na mleku z bananem (cała miseczka wyszła, chodziło za mną od dawna)
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości