|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Moja Babcia, ma status inwalidy wojennego - i z tego tytułu wszędzie może wchodzić w służbie zdrowia bez kolejki na jej nieszczęście wygląda rewelacyjnie i bardziej na 60 lat niż prawie 90 które ma :P ile to ona się nasłucha, że chyba w wojnie w wietnamie brała udział D bo nie w tej polskiej, ogólnie przez ten burdel w polskiej służbie zdrowia straszna agresja w kolejkach, a ona naprawdę jest bardzo schorowana, pomimo że świetnie wygląda... ![]() Ten napis był w prywatnym centrum medycznym, w kolejce 3 młodych panów i jedna nastolatka, wypychać z kolejki schorowane staruszki byłoby dziwnie. Ale w tych prywatnych miejscach z opieką medyczną praktycznie ich nie ma. (wiadomo, koszty)
|
|
|
#4592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie bede pyskowac jakby co ![]() Cytat:
w szpitalu u nikogo, zaraz po porodzie, nie bylam... ale u malenstwa tak... teraz mnie refleksja dopada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehe czasem sie ciesze ze mieszka daleko
|
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze, że do tego stopnia nienawidzę kolejek, że 6 razy zmieniałam ginekologa żeby znaleźć takiego, który jest dobry a zarazem nie ma oczekiwania 2-3 godzinnego jak u niektórych, obsuwa 30 min to maks ile wytrzymam a i tak się wściekam, że nie po to płacę, żeby czekać, dlatego teraz chodzę do msc gdzie pacjentki umawiane są co 30 minut i tym sposobem kolejek nie ma !
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pamietam tylko dlugie kolejki i pytanie kto jest ostatni, albo jaki ma pani numerek? ) W niemieckiej przychodni ide do rejestracji, zalatwiam formalnosci, czekam w poczekalni i za jakis czas (i tu tez jest roznie, 10 minut, czasem nawet godzina, u dermatologa kiedys czekalam 2,5 godziny, ale nie mialam terminu wizyty) jestem wywolywana przez pielegniarke/lekarza. Mysle, ze tutaj tez sa rozne uprzywilejowane osoby, ale normalnie pacjenci o tym raczej nie widza, wszystko jest zalatwiane w rejestracji, nie ma klotni, szeptow, kto jest nastepny - tak jak sie jest wywolanym, tak sie wchodzi do gabinetu ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Zauwazylam tez zaleznosc, co to jest za sklep i gdzie sie on znajduje - w miescie najczesciej osoby sie spiesza i malo kto przepusci kogos przed siebie, w malym miasteczku, wsi jest inaczej - tam pogawedki z kasjerkami sa normalne - kazdy zna kazdego, brak pospiechu, ludzie sa uprzejmi dla siebie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-17 o 16:03 |
||
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do moich najbliższych koleżanek też za bardzo do szpitala nie chciałam zaglądać. U jednej nie byłam, bo wiedziałam, ze jej zdanie o odwiedzinach jest takie jak moje. Do drugiej zajrzałam dosłownie na minutkę, ale nie wynikało to z tego, ze chciałam, tylko z tego że ona po prostu nie określiła się wcześniej czego chce, a że szpital w którym była jest pod moim domem, to poszłam bo tak wypadało... Ale gdy weszłam i zobaczyłam, że zaczyna biedna plakac przy karmieniu, to się stamtąd szybko zmyłam A synków obu z nich zobaczyłam tak naprawdę dopiero gdy mieli po 2/3miesiace - wtedy gdy one dały sygnał że juz się ogarnęły i są na to gotowe A co do tych moich znajomych... to sama nie wiem co z nimi zrobić Ja już jakby mi ktoś raz odmówil to poczekałabym na jego inicjatywę z kolejnym spotkaniem My sie zupełnie od nich różnimy - oboje z Tżtem jesteśmy domatorami i w sumei najlepiej czujemy się w sosie własnym Cóż... po 7 latach znajomosci to chyba dobrze A oni... normalnie jak boa... jak się wybierzemy do nich w sobotę, to nie dość że chcieliby żebyśmy przyjechali już od rana to jeszcze od razu chcieliby żebyśmy się umawiali na następny dzień - tj. wspólną niedzielę I jak strasznie ciężko sie jest wykręcić Dobzre chociaż, ze mamy koty... zawsze ściemniamy, że mało jeść dostały jak wychodzilismy Ale pwoiedzcie same... trochę chora przyjaźń, nie? Bo czasem to już się zastanawiam czy to może my nie jesteśmy zbyt "dzicy" i wyobcowani![]() Cytat:
|
|
|
#4596 |
|
Raczkowanie
|
ja raczej staram się przepuszczać zarówno kobiety w widocznej ciąży, osoby schorowane jak i osoby, które mają po 2-3 produkty(zwłaszcza, gdy ja sama stoję z wielkim, pełnym koszem). Chociaż wiadomo, że też nie zawsze. Przyznaje bez bicia, ze jak zdarzy mi się gorszy dzień to naprawdę nie mam ochoty nikogo puszczać. Ale wiecie, czasami mam dylemat - czy nie popełnię gafy i nie potraktuję kobiety otyłej jako ciężarnej. Kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji - kobietka serio miała brzuch jak w 8 miesiącu (zwłaszcza ten kształt!)... i ktoś o to zapytał. Okazało się jednak, że to nadwaga tak dziwnie się objawiła.
Jedna będzie się z tego śmiać, innej będzie przykro... ojej, Mokka, ci znajomi to rzeczywiście jak takie bluszcze - opleść i już nie puścić! a oni mają jeszcze innych znajomych? czy tylko was tak męczą? Edytowane przez angel-b Czas edycji: 2012-09-17 o 16:19 |
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Wróciłam!!
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, tu tez moze powstac niemila sytuacja.
Ja jestem zdania, ze wystarczy po prostu poprosic uprzejmie osobe stojaca przed nami, czy nas nie przepusci (przepraszam, ale jestem w ciazy, czuje sie zle, czy przepusci mnie pani w kolejce?) - proste, ale naprawde skuteczne, jestem pewna, ze zostaniemy potraktowani z usmiechem i przepuszczeni. Czesto osoby stojace przed nami, nawet nie wiedza, ze nie mamy sily stac w kolejce, jestesmy w ciazy itd. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- pobyt udany?
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja u gina trafiam głównie na ciężarne ale jak do lekarza są numerki to nie ma problemu, bo przychodzi się na swoją godzinę, jak się wszystko przesuwa to wiadomo, każdy czeka, ale i tak jakaś kolejność jest.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
nooo!! moja biudulka ma jakiegoś wirusa i męczy się z brzuszkiem
( Oj bardzooo konie cudowne, "wypoczęłam intensywnie" super było a tu fotka jednego z koni http://www.photoblog.pl/cierp1enie/1...03/niemcy.html
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech szybko wraca do zdrowia ![]() A to ty konie bylas ogladac? Jakis pokaz byl?
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę byliśmy też na wielkich targach rolniczych MILA akurat fajnie się trafiło, bo odbywają się raz do roku i akurat wtedy jak byliśmy w odwiedzinach.
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę do aktywnych mamuś.
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grzywe maja rewelacyjna, to naturalne fale? ![]() w Niemczech jest bardzo duzo koni przeroznych ras, ale takiego jeszcze nie widzialam ![]() ale rewelacyjne zdjecia Naturalsi wow!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-17 o 16:51 |
|
|
|
|
|
#4606 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chyba, że wciśnie jeszcze kogoś przed 9 to wtedy jakieś 20 minut obsuwy. Cytat:
dobrze, że macie te koty hehe jest na kogo zrzucić winę
|
|
|
|
#4607 |
|
Wtajemniczenie
|
oj Kobietki wróciłam do świata żywych
![]() od piątku tył głowy mi rozwalało a później to samo.z łóżka nie wychodziłam, dziś o nieebo lepiej. TŻ wyjechał na konferencje do Lądka Zdroju więc mam wolne od obiadków przez 3 dni ![]() jutro Maminka nakarmi córeczkę - a co!
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 2 tyg. mam usg - może pokaże ludź, co tam ma między nóżkami. Przyznaję, że już bym chciała kupić coś dla maluszka.
|
|
|
#4610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O rany teściowa, przypomniałyście mi o tym :P też jej nie chcę w szpitalu ![]() strippi witamy dobrze że już jesteś. cała i bezpieczna !
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo mnie często boli a niby chłopak ma być
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Co do klubu, wysyłam zaproszenia do naprawdę aktywnych mamuś - nie, że tak sobie wymyśliłam, ale te najlepiej kojarzę, bo generalnie w ciąży mam jakieś ubytki w mózgu i niezłą sklerozę. Więc uzupełniam, a jakbym kogoś pomijała, to proszę o priv - wybaczcie ciężarnej, bo lekko zgłupła.
|
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak się robi statystyki wątku? widziałam w jednym coś takiego. To mogłoby ułatwić. No i z naszą listą na pierwszej stronie pomóc.
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chciałam się dołączyć do mamuś, których dzieciaczki są poczęte przez informatyków/programistów. Cholernie płodne zawody jak widać ![]() Mojego poznałam, jak szkolił mnie z napisanego przez siebie programu i jak widać - wyszkolił i ... wzajemnie.
|
|
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę ze część się zastanawia kiedy drugie albo kolejne. ja z TŻ chcemy jedno i koniec.
|
|
|
|
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
och,biedna mała.... żebyś tylko Ty się nie zaraziła...---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
czlowiek cale zycie sie uczy... podziwiam za pasje
Mama pewnie tez cie cieszy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

bo tak jak piszesz mnie nie zbawi a po co dzieciak ma się męczyć
to jeszcze od razu chcieliby żebyśmy się umawiali na następny dzień - tj. wspólną niedzielę
I jak strasznie ciężko sie jest wykręcić
........... 

(

żebyś tylko Ty się nie zaraziła...