|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
http://dzieciowo.pl/2010/01/zima-trz...-i-dzieci.html tu znalazłam artykuł o kremach.
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to wynik tego że wprowadziłam butle przed spaniem nocnym bo na wesele niedługo idziemy i małego chce mamie zostawić z mlekiem modyfikowanym. Tak sobie myśle że może się przyzwyczaił że z butli lepiej leci i nie chce mu się ciągnąć cyca
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jednak to męczące z 3 piętra znosić wszystko tylko po to aby za 5-10min wracać.Oskar tak samo przysysa się : ja do brody to mówię "co chcesz zjeść mamusię" a jak do policzka to " o jakiś Ty kochany buzi mamie dajesz " Jeżeli chodzi o odbicie to Oskar tak sie kręci że jak czasem mu się uleje jeszcze to nie na tetrę tylko mi na bluzkę i najczęściej między cycki
|
|
|
|
|
#574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ciepło na dworze masakra takie skoki temperatur ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Oj nie wiem co by było gdyby Antkowi zginęły kucyki z McDonalda
|
||
|
|
|
#575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tesc zabral mi bobasy, ja podszykowalam obiad i mam chwilke dla Was ![]() Cytat:
Twoj Wiktorek tez jest bardzo fajnym chlopczykiem!![]() Cytat:
Bo mocne uderzenie w potylice moze skonczyc sie utrata przytomnosci. Ja jak bylam mala tak wylecialam z kojca jak mialam roczek i stracilam przytomnosc. opel zafira Idealny dla naszej czworeczki![]() Czesci do niego sa w miare tanie, nie spala jakos bardzo duzo, ale i tak zalozymy instalacje gazowa, no i jest bardzo pojemny. Do tego to 7-osobowka wiec bedziemy mogli zabierac rodzicow i wszyscy z dzieciakami sie pomiescimy ![]() Ten: http://otomoto.pl/opel-zafira-igla-o...C25913708.html Teraz mamy daewoo matiz i nawet stelaz od wozka nie wchodzi i nie moglismy nigdzie razem sie wybrac na dluzej bo na dluzej jak wiesz dla takiego malucha musi byc wozek. Szymon miewa takie dni, ale zauwazylam, ze jak jest bardzo glodny to buzie bardzo szeroko otwiera. Ale np wczoraj pierwszy raz dalam mu buraczka do zupy i nie chcial jesc. I wtedy wlasnie robi tak jak Twoj Eryczek-zaciska buzke No ale jakos go tam przekonalam i zjadl![]() gratulacje! Cytat:
Ładnie z córcią wyglądacie ![]() hihihi Ewelinka jest swietna ![]() Cytat:
![]() Co do miksowania-nie wszystkie blendery miksuja na papke. Zalezy jakie ostrza maja. Zeby byla papka bez grudkow musisz miec 4 ostrza-ja mam taki blender: i on jest najlepszy.:http://www.youtube.com/watch?v=FcvKuxOUfW8 On ma tez nakretke z dwoma ostrzami ale ta z czterema jest super-nie ma ani jednej grudeczki ![]() Inne dwuostrzowe miksuja tak ze zostaja grudki (takie sa dobre na pozniejsze etapy kiedy juz te grudki w jedzonku powinny byc). Cytat:
no i wspolczuje szerszeni
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-17 o 13:45 |
|||||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój chrześniak w październiku skończy 3 lata pije w nocy z butelki mleko zagęszczone z kaszką zdarza mu się dwa razy w tej nocy pić i rano jak tylko się obudzi to musi już być przygotowane mleko z butelki nie wiem ale ja tego nie rozumiem.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Fajny gratulacje z okazji zakupu
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Dziekuje Juz nie moge sie doczekac jak razem sie nim gdzies wybierzemy![]() A szukamy juz od pol roku chyba i ciagle cos mezowi nie pasowalo
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciaż mu cos nie pasuje.
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski,
jakos nie mam weny na wizaz... w nocy maz wyladowal w szpitalu z szokiem alergicznym, prawdopodobnie po rodzynkach naszczescie naszprycowali go czym trzeba i juz jest ok. Rano bylysmy z Julia u pediatry, mala naszczescie rozwija sie super, choc malutka nadal jest (ponoc w normie) bo ma w wieku 6,5 miesiaca 63 cm i 6660g ... bylo szczepienie i mala okrutnie plakala, dobrze ze wzielam ja w nosidle to przytulila sie do mnie i w koncu zasnela. Na pocieszenie byly zakupy i obkupilam ja w kilka nowych laszkow ![]() Teraz spi ponownie i juz prawie 2h. Ida nam zeby lekarz obejrzal dziasla i stwierdzil ze ''zobaczymy'' ale ja widze ze juz niedlugo sie przebija, bo widac juz je troszke, ale nie czuc pod palcem jeszcze. Nie mam sily Was nadrabiac ;(
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super ze juz szczepienie macie z glowy. A Julka moze jest drobniejsza dziewczynka, najwazniejsze ze wszystko jest w normie
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
emigra,o matko to zdrowia dla męża.
![]() aguska,no właśnie i się wczoraj nieźle przestraszyłam. Fajne autko,gratuluje zakupu ![]() Cytat:
Ten co mamy też nie jest zły,bo w combi ![]() Oczywiście,jak poprzednio pisałam i przeniosłam małego do łóżeczka to wcale nie spał,teraz dałam mu flache i padł A wcześniej puszczałam mu piosenki_Bebe Lily,Gumi Miś i Kulfona ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- http://wiadomosci.wp.pl/gid,14927126...w,galeria.html
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-17 o 14:05 |
|
|
|
|
#582 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
W Barclays. Cytat:
Dzieki,Eryk jest silny,co czuje gdy obrywam od niego ![]() Cytat:
Oj ale przezycia z ta reakcja alergiczna meza! No Juleczka jest format mini,ale w koncu male jest piekne Dobrze,ze szczepienie juz za wami
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-09-17 o 14:29 |
|||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że jest moda, ja akurat się cieszę,że ze Stanów moda do nas przychodzi później , bo jak włączam mtv to jestem załamana i nie wierzę często w to co widzę. No i w sumie oni chyba tam mają duży problem z nadwagą u dzieci, no i tu załuję ,ze to do nas przylazło, fast foody itd. A z Eryczka chyba będzie wysoki chłopak nie?Bo duży jest |
|
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaja też lubi dynię, a zapach jest paskudny rzeczywiście.. ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- aale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
nawet spawdzałam jeszcze sitkiem, ale nie było żadnych grudek.
|
||
|
|
|
#585 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk wlasnie jest krotki,teraz ma pewnie z 64 cm,ale jest grubaskiem,wiec wydaje sie,ze taki duzy
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-09-17 o 14:55 |
|
|
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niee na całe szczęście kilka krostek na buźce ma mam nadzieje że szybko zejdzie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elizzka potwierdzam słowa koni - piękne kobietki z Was ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
dzięki a Wy macie super tereny tak do łażenia. super sprawa!Mravka no fajne te Kajule nam się trafiły z Konią, ciekawe czy by się polubiły ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Gosiu, no u nas marchew też najgorzej "wchodziła" może dlatego że to były początki, potem z ziemniakiem już lepiej, potem jeszcze pora do tego dodałam dodałam, teraz dynia z ziemniakiem, wszystko idzie super. Jutro spróbuję ze szpinakiem, a potem już warzywa z mięchem no i zobaczę co z tymi owocami..A co do kaszki glutenowej to ja już zgłupiałam.. Jako że nigdy nie lubiłam, to nie wiem jaką powinna miec konsystencję.. Mravka kochana, wytłumacz mi dużymi literami.. ile tej kaszki manny mam wsypac do jakiej ilości wody i jak gęste to ma byc żeby wyszły te 3-4 gramy..Bo dziś dałam łyżeczkę ale chyba za dużo wody i było rzadkie, no i nie wiedziałąm ile do obiadku powinno trafic.. Aguśka fajny samochodzik ![]() a bananka trzeba gotowac? ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
A Jula rzeczywiscie malusia, ale może taka Jej po prostu natura - jest drobną kobietką ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Kaja tak chyba właśnie ma - bo znów się mocno ślini i parę krosteczek wyskoczyło,ale takich mini. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-17 o 15:12 |
||||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam mysle sobie po swojemu , tak sie po prostu zastanawiam nad tym czy to takie dobre jak to chwala, skad sie ta moda wziela i czy wszystko wzieto pod uwage jak to wymyslano. Bo mnie wlasnie fakt nieposiadania zebow zastanawia ? co nam natura sugeruje itd.ze zebow nie daje na dzien dobry , ot takie przemyslenia.... |
|
|
|
|
#589 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiesz co ja tez myslalam na rozne sposoby.W sumie to zwierzetam swoim mlodym tez czesto rozdrabniaja pokarm.A z drugiej strony pierwsze zabki moga wyjsc dopiero po pierwszych urodzinach,to do kiedy wtedy te papki by mialy byc?Wiki jak miala roczek to miala zeby dwa dopiero.To niektore polroczne dzieci tez tyle maja.Wiem,ze na forach rodzice ta metode chwala,dziecko ma fun z tego i nie czytalam o bolach brzuszka jakos.
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem zalety ,że dziecko wybiera, że może sobie samo jeść, ale myślę,że to że to jest w kawałkach jest z wygody już, bo przecież paki czy rozdrobnione rzeczy też dziecko mogłoby samo wybierać, ale wtedy syf by był nieziemski, a poza tym odchodzi wtedy jeden z argumentów, który wyczytałam,że nie trzeba tracić czasu na przygotowywanie papek. Ponoć dzieci po tej metodzie są mniejszymi niejadkami, ale z drugiej strony nie da się sprawdzić co i ile by jadły gdyby szły drogą "tradycyjną . I sobie pogadałyśmy i tak jest właśnie fajno, że tak z kulturą , nie? I się dowiedzieli wszyscy jak to wygląda w teorii a teraz czekamy na praktykę ![]() No nic Gosia , będę czekac na relacje .
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A nudno by bylo gdybysmy wszystkie mialy takie samo zdanie ![]() Jeszcze Zia ponoc zdecydowana na BLW,ciekawe jak to nam wyjdzie,relacja bedzie na pewno
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczucia dla męża. I ostatni taki szok miałam prawie 5 lat temu na szprycowali mnie czym się dało a potem dowiedziałam się że jestem w ciąży z Antkiem i do dziś się śmiejemy że Antek jest z orzeszka
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
ja gotuje wszystkie owoce ktorych podac na surowo nie mozna. Czyli jak np jablko mozna na surowo, to miksuje nie gotowane a ze bananek czy brzoskwinie mozna na surowo w pozniejszych mcach to zagotowuje takie owoce. Bo np w sloiczkach jest brzoskwinia od 4mca a wg schematow brzoskwinia na surowo jest polecana w 8 mcu zycia, tak samo banan tez mozna na surowo dopiero dac od 8 mca...ale w sloiczkach jest poddana obrobce termicznej wiec tym samym zagotowana wiec taka brzoskwinie czy bananka mozna podac po 4 mcu
![]() konia ze moj maz w temacie olejow, to podpytalam go bo nie pamietam jakie Filipowi dawalismy z poczatku, a wiec on mowi ze najlepszy jest olej lniany tłoczony na zimno i przechowywany w warunkach chłodniczych, wliczając w to transport. Mąż kupuje olej przysyłany w styropianowych termosach wysyłany kurierem. Jak chcesz mąż moze Ci poszukac namiarow gdzie mozna kupic w necie. Mowi ze rzepakowy tloczony na zimno tez bedzie ok. Wszystkie oleje tłoczone na zimno i nie rafinowane sa to oleje ktore zachowuja swoje prawidlowe wlasciwosci w tym posiadaja nieuszkodzone kwasy tluszczowe. Kazdy olej ma inny smak i zapach. Jak chcesz zglebic temat to podpytam jeszcze meza
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-17 o 15:55 |
|
|
|
#594 | ||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Nikii89 Co do konsystencji to ja po prostu miksuję w blenderze...I choć mam tylko nakładkę z 2 ostrzami to miksuje na gładko...Wydaje mi się, że też sporo zalerzy czy miksujesz lekko podgotowane czy surowe składniki i jaka jest ich pierwotna konsystencja..Wczoraj robiłam np mus z banana i gruszki wcześniej lekko uparowanej...Do tego sypnęłam też od razu kaszki glutenowej błyskawicznej żeby przemyćić ten gluten. Analogicznie postępuję z warzywami, wówczas dorzucam też odpowiednią ilośc żółtka czy gotowanego mięska i razem miksuję. Na razie nie robiłam samodzielnie zupek, tylko przeciery warzywne i owocowe, konsystencja zauważyłam zalerzy też od składu. Mix brokułów i cukinii jest gęsciejszy niż taki sam mix ale z dodatkiem słodkiego zielniaka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A najlepiej używać chyba wszystkiego po trochu, żeby było urozmaicone...a więc i masełka czasem i oleju lnianego i oliwy z oliwek i rzepakowego. Osobiście stosuję teraz jakiś specjalny olej dla dzieci, który dostałam od mojej siostry z Niemczech... Konia, Gosia, co do metody BLW spotkałam raz dziewczynę, która stosowała u swojej 6 mieś córeczki...Też zachwalała. Na początku więc też chciałam od razu wypróbować, ale doszłam do wniosku że nie od razu kraków zbudowano. Zaczęłam od papek, a to co proponuje metoda BLW mam zamiar stosować wybiórczo, wtedy, gdy Matylda sama będzie sprawnie siedzieć, mogę Jej czasem urządzać takie uczty, że sama będzie mogła wybierać co chce z talerzyka.... Teraz, gdy trzeba rozszerzać dietę i dziecko może mieć niedobory składników odżywczych, bo już moje mleko nie gwarantuje wszystkiego co potrzebne w odpowiednich ilościach, wolę, żeby jadła papki. Papki łatwiej strawić i mam gwarancję, że organizm zaczerpnie choć trochę witamin, a nie przejdą całe kawałki wiadomo gdzie... ![]() Moja córa się obudziła właśnie po 2h drzemce ![]()
|
||||
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z latwoscia mozna pomyslec ze skoro w sloiczkach banany sa od 4 m-ca to rownie dobrze mozna kupic banana, zetrzec na papke i heja ![]() Dzieki Bardzo wspolczuje sytuacji w pracy, mam tylko nadzieje ze wszystko dobrze sei ulozy i za rok bedziesz mpogla powiedziec ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo Gosiu, ale jak tak czytam o BLW to w sumie nie bedzie to u Ciebie w takiej czystej postaci? Bo z tego co wyczytalam to w tej metodzie pomija sie calkowicie etap papek i od razu daje sie kawalki jedzenia, a eryczek przciez jadl juz papki? Czyli to bedzie takie troszke zmodyfikowane? Do mnie w tej metodzie przemawia fakt samodzielnej nauki jedzenia, bo ja znam rodzicow, ktorzy 1,5 roczne dzieciaczki non stop karmia bo by sie ubrudzily! Ja tego nie kupuje, Adas wcinal sam od jakiegos 9-go miesiaca duzo rzeczy , byl ubabrany nieziemsko, ale wlasnie jaka mial radoche! Tyle ze to byly rzeczy tradycyjne, tzn to co i tak by sie dziecku w tym wieku podawalo, tyle ze sam sobie lapkami to wybieral z talerzyka rozumiesz o co mi chodzi?Nowaken Adas chodzil na taniec i w zerowce i teraz w szkole tez jest kolko tanca i chodzi i jest bardzo zadowolony! Najwazniejsze zeby w grupie byli inni chlopcy to bedzie ok. Bo Adas powiedzial ze jak beda chlopcy to chce chodzi ale jak same dziewczyny to juz nie Emigra a to sie strachu najedliscie, kurcze to jest naprawde niebezpieczne ![]() A maz ma jakies leki w domu tak na szybko zeby cos wziac? Jak Adas byl maly i byl pouczulany to pamietam ze dostalismy leki zeby w razie wlasnie takiego naglego wypadku szybko mu podac, bo to naprawde moze isc szybko, no wspolczuje generalnie! Konia fajny ten filmik, poplakalam sie ze wzruszenia Adas ma taka przytulanke - kocyk z tygryskiem na czubku , ktora ma od urodzenia (mozecie sobie wyobrazic jak ten kocyk wyglada )No jak by to zgubil to ja wole nie myslec co by sie dzialo Swja droga ten kocyk nazywa sie pupa, nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem Tak go nazwal jak byl maly i tyle
|
|
#596 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A Jula bedzie drobna kobita ![]() Cytat:
Jak nie przepadasz-bo cos kojarze to podeslij-wciagne.Zapewne za bardzo nie pomoglam, ale u mnie to wyszlo metoda prob i bledow i po ktoryms razie sama wyczujesz ile to odpowiednio . Jest jeszcze opcja tej mlecznej manny,ktorej gotowac nie trzeba..Ogolnie wazne,aby do jednego posilku w ciagu dnia dodac gluten.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Musze sie przyznac,ze ja mialam faze,ze jako dziecko juz robiace na nocnik musialam byc zawinieta w kokon . Siedzialamna tronie,a mama tak mnie zawijala,ze tylko glowa wystawala. Ja nie wiem z czego to wynika,ale inaczej nie dalo rady. Rzecz jasna juz mi przeszlo i nie chodze do WC z kocem, aby nie bylo
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Koczuje na parkingu szpitalnym,do wizyty jeszcze 45min.pojechalysmy odwiedzic kolezanke z sali poporodowej,tylko ze dlugo nie pobylysmy,bo Hania sie wystraszyla.dostala ataku paniki jak Lucy wydala jakis okrzyk radosci,Hania wtedy podkowka I w taki ryk ze jeszcze nigdy jej takiej nie widzialam,troszke sie uspokoila na cycku,ale musialam karmic z dala of Lucy I jej mamy.jak Hania zobaczyla Lucy na sekunde nawey to byl placz,jak najszybciej sie ulotnilam,bo szkoda mi malutkiej,az jej plamki czerwone wyskoczyly na buzi,ale juz zeszly,balam sie ze to moze jakas reakcja po marchewce,ale w aucie zaczelam spiewac kotki I usnela.dziwne bo Hania bardzo lubi inne dzieci,na zakeciach widzi sporo dzieci,jest glosno a ona jest wtedy szczesliwa...dlaczego boi sie Lucy...albo jej mamy?biedna moja dziewczynka...az zaczelam myslec jak to bedzie w zlobku...wczesniej myslalam ze bedzie tam zadowolona,teraz juz nie wiem.
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko trzeba ten olej w lodowce przechowywac. desiu ja tez kiedys nie wiedzialam jak to jest ze banana nie mozna po 4 mcu a w sloiczkach juz jest ale sie dowiedzialam i sama deserki sporzadzam gotujac owoce
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że piszecie o BLW... a mi się ta metoda całkiem podoba i jako, że zostaję na wychowawczym planuję swoją modyfikację A ja dziś byłam na uczelni... wybrałam się tylko na jeden wyklad i wróciłam wcześniej no i Hanka od mojego powrotu co godzina mi wisi na cycku i przytula się jak głupia a nie było mnie może z 5,5godziny... zobaczymy co będzie jutro, bo jutro ćwiczenia nieco dłużej.... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A wiecie, ja też planuję sama zacząć Hani gotować już w następnym tygodniu... jutro kończymy 5 miesięcy i widzę, że Hanka dobrze znosi warzywka (oczywiście jak jest marchewka)... dobra, zmykam bo się obudziła i tata nie wystarcza.... |
|
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może trochę później ,ale to chyba naturalne ,że daje się dziecku możliwość samodzielnego jedzenia rękoma i to coś innego niż papki.Zresztą te zupki późniejsze to już nie papki , tylko zupki z kawałeczkami.Ja już parę dni jestem na wychowawczym chwilo trwaj ![]() Nie lubię oleju lnianego, a fuj moja rodzina jadała chlebkiem .Mravka i kto Ci uwierzy .ze bez koca chodzisz do wc? hihihi nie ja ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-17 o 17:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

tylko przypomnialo mi sie,ze juz taka sytuacje slyszalam. A On wogole zaczal ciagnac cyca i podjadl choc troche,czy od razu bunt? a butle ladnie i bez problemow wypil? czy podgryzal smoka itp?
może to wynik tego że wprowadziłam butle przed spaniem nocnym bo na wesele niedługo idziemy i małego chce mamie zostawić z mlekiem modyfikowanym. Tak sobie myśle że może się przyzwyczaił że z butli lepiej leci i nie chce mu się ciągnąć cyca
Filipa na 3 piętro potem gondolę a na końcu ramę
ze zmęczenia z :dupa: kapało normalnie do tego jeszcze rano @ przyszła a w domku młody szczęśliwy
no ale jednak to męczące z 3 piętra znosić wszystko tylko po to aby za 5-10min wracać.

widziałam twoich przystojniaków na mailu 

Ten co mamy też nie jest zły,bo w combi 
a tak mu smakuje fakt zapach