|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Hej
![]() My po wizycie. Mały miał tylko macankę, usg będzie 29.10. Bioderka są w porządku, w mosznie ma za to małe wodniaczki, ale lekarz powiedział żeby się nimi nie przejmować, bo znikną. Oczywiście Fabi musiał pana doktora obsikać, bo jakżeby inaczej ![]() Doktorek świetny, ma super podejście do dzieci. Fabi nie płakał, tylko był ciekawy i ciągle zerkał na niego jednym okiem ![]() Dziękujemy za kciuki |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
pochylam do przodu i lekko poklepuję po pleckach
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
No tylko tam może
W głowie im się nie poprzewraca bo nie ma co. Przecież oni mają 2 komórki mózgowe - jedna odpowiedzialna za nie picie z wiadra, a druga za nie sranie na środku drogi ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Ja robię tak samo
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
sie nacytowałam i szlag trafił.
phdwao, taki sportowy, jeden mam z rossmana drugi z HM a trzeci z NIke. jeden pieron. Ja na fitness ide z pustymi piersiami, oczywiscie wkładki musze miec. I spoko, nie odczuwam dyskomfortu. houserka, super, ze sie wybawiliscie. a z ta niecgecia do piersi to ciekawa sprawa. prince, pieknie niunia przybrała!!!! Asia, mam podobne odczucia, na szczescie przyjaciolka mimo ze bezdzietna to sie nie odsuneła od nas, wrecz przeciwnie ![]() Hania, 100 lat dla córci !!!!! Mandi, ja tez jestem zła synowa bo wkurza mnie, gdy tesciowa podchodzi chocby do malej, nie mowiac o cztmkolwiek wiecej. apropo, wczoraj byłam na obiedzie u tesciow (od porodu drugi raz, a wczesniej bywalismy co weekend niemal) i tesciowa zrobiła same "lekkostrawne" dania, w dodatku oszukala mnie, gdyz powiedziala, ze nie dala kapusty do rosołu, a jednak była (wyszło to w momencie, gdy przywiezlismy wałówkę w słoikach, a tam wielgachne kawałki kapuchy, ktorej blaneczka nie znosi, od razu brzuch ja boli). w☠☠☠☠ jestem, bo 100 razy mozna jej powtarzac ze tego czy tego nie jem, a ta dalej swoje, jeszcze ukrywa przede mną i zmusza do jedzenia. Konsekwencją tego rosołu była nieprzespana nocka, darcia i bóle brzuszka (pierwsz raz!!!!!). |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
O pierwszej pomocy przy zakrztuszeniu sobie poczytaj, bo wtedy ważne są sekundy.
Podnoszę Różę do pionu, lub pochylam lekko do przodu, żeby wypłynęło to, co ulała, szybko wycieram pod nosem, bo jak uleje nosem, to strasznie płacze, a płacząc wciąga to spowrotem i czyszczę nos gruszką uważając na oczy, bo tego nie znosi i się wyrywa. Czasem nią potrząsam, czego podobno robić nie należy i przechylam bardziej do przodu. Jak było niebezpiecznie, to trzymałam ją prawie w poziomie brzuszkiem w dół (zalecane przy zachłyśnięciach) i włożyłam palec pomiędzy dziąsła, żeby wypłynęło więcej i żeby musiała oddychać. Denerwuję się nawet, jak to piszę. |
|
|
|
#847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Depoison, pozostałe książki są dla dzieci w jakim wieku?
No właśnie to była moja myśl! Jednak z drugiej strony to Martynka dostała ![]() Cytat:
Cytat:
Głupio tak dać komuś, jak to prezent... Od 11 ![]() Moja zrobiła sobie dwie 20-minutowe drzemki w tym jedna podczas spaceru... Na szczęście przed chwilą kimnęła w chuście - niestety nie mam obiadu, a mam mięsko, z którym trzeba coś zrobić... (Mąż dostał podwyżkę, więc chce świętować obiadem poza domem, ale i tak obiadek chciałam zrobić - pozostaje czekać aż Mała się obudzi ).Cytat:
Waleczna
|
|||
|
|
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście parówki dla siebie. Mąż jadł leczo, które zrobiłam w sobotę I jeszcze jedna porcja została ale ja jeść nie będę bo się boję konsekwencji
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję jednak, że nie potrafię tego ładnie wypełnić. Jakoś zbyt rzeczowo do tego podchodzę...No jakoś tak dziwnie, bo szwagier i jego dziewczyna dawali wspólny prezent, no i ona podeszła, pogadała chwilę z Małą, złożyła życzonka i wręczyła prezent. A on nawet nie podszedł. Teście tak samo. Czuję po prostu niechęć z ich strony. Tż każe mi się tym nie przejmować. Po prostu mnie nie lubią. Tak myślę. Zachowują się, jakbym nie istniała. W ogóle zero kontaktu. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajka - skoro u Klary czkawka pojawia się zawsze po jedzeniu, to myślę, że łyka za dużo powietrza. Zrób coś, żeby jadła spokojniej. Cytat:
![]() Znów mi się przypomniało, jak babcia ze strony taty ugotowała mi jajka na miękko - białko nie było ścięte do końca, a półpłynne u mnie wywołuje odruch wymiotny. To wymieszała mi zawartość skorupki i uważała, że jak nie widzę, to zjem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-17 o 18:13 |
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze do pionu Ja daje i klepie po plecach, ale potem jest przerazliwy placz
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() My po chrzcinach w końcu w domku. Mała była w kościele grzeczniutka jak aniołek chociaż przynajmniej w dwóch momentach miała pełne prawo się rozryczeć - raz jak jej ksiądz położył rękę na głowie, bo delikatnie tego nie zrobił, a dwa jak miała polewaną główkę, ksiądz wody nie żałował Ale tylko się skrzywiła i tyle Przez całą mszę się ciekawsko rozglądała po kościele Za to drugie dziecko co też było chrzczone prawie całą mszę darło się wniebogłosy.Kiecunia zrobiła furorę wszyscy się zachwycali ![]() Imprezka też udana. A jakie fajne prezenty Luśka dostała, jutro wam pokażę, bo dzisiaj już padam, więc nawet nie nadrabiam
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia sorki, nie odpisałam Ci na PW
Dziękuję za namiar! Fajnie, ze chrzciny się udały Brawa dla Lusi za cierpliwość!Ta baba jest trudna mimo, że z pozoru bardzo ugodowa... Tż oczywiście nic na to - skwitował, że zawsze mi coś nie pasuje. No spoko, tylko, że to ja w nocy wstawałam. |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja caly tydzin od rana od 20 sama bo tz w pracy
masakra....... juz ☠☠☠☠☠☠☠ca dostaje a to dopiero pierwszy dzien.....
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dzisiaj tą cierpliwość odreagowuje, koncert daje że aż uszy bolą... i co zamawiasz ubranko u tej dziewczyny czy szukasz dalej gotowego? Aha, i zapomniałam, w sobotę Luśka 3 miesiące ![]() moja teściowa też dziwnie się zachowuje z gotowaniem, niby wie czego mi jeść nie wolno, a raz nam przywiozła zadowolona gołąbki a teraz na chrzciny zrobiła ciasto z orzechami
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-17 o 18:37 |
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam w wolnej chwili pochwalić się, że córcia skończyła miesiąc ![]() Pozdrawiam Was serdecznie |
|
|
|
#858 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, złapałam dziś chwilę, żeby Was poczytać, bo z Małym od rana na piersi. jak zdążę, to troche Wam odpowiem, bo sobie otworzyłam do cytowania Jak się nie obudzi za 5 minut... jak przez cały dzień dzisiaj... ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I za miesiące szybko zleciało.a u nas dziś mija pierwszy miesiąc Kubusia stawiamy ciacho i ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- ja używałam tych new born i byłam zadowolona. są bardzo fajne i jak na razie jedyne jakich Kuba nie przesikał no i mają ten wskaźnik zapełnienia pampersa sikami
|
|
|
|
|
#860 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będziemy próbować jeszcze innych nastepną razą ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
już umieram z nudów!---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- A ja wcinam non-stop, małemu nic, mi smakuje jak zawsze i pewnie idzie w biodra ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Jestem jej bardzo wdzięczna, przebrałam to i jeszcze część oddaję dalej potrzebującej, bitej przez męża kobiecie, na którą dostalam namiar...
|
|||
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli prawie dycha w przod.no ale z drugiej strony kupie tyle pampkow i jak mi sie nie sprawdza ? ![]() chociaz dziewczynki ponoc tak nie przesikuja chlopcom to sie czesciej przytrafia
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za skończone miesiące
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie się sprawdziły. A nie możesz na poczatek kupić jakiejś małej paczuszki i sprawdzić czy będą dla Was ok? Ja widziałam w rossmannie, że można kupić 5 szt. babydreamów na spróbowanie - może znajdziesz paczkę mniejszą w jakimś sklepie
|
|
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli caly dzien do nocy bede z mala sama... ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
czyli sie kompletnie nie oplaca..
|
||
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
no ja, dobrze ze mala budzi sie w nocy juz tylko raz....
|
|
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz ![]() No ja z tych new born byłam zadowolona ale innych nie używałam. Jeśli te większe są podobnej jakości to też będziesz zadowolona
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz caly czas uzywalismy pampersow, mala nie ma sklonnosci do odparzen wiec w sumie powinno chyba byc dobrze. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- wyrodna ze mnie matka!!! Amelia osiagnela nowy poziom placzu! robi yhy yhy yhy wywala dolna warge i robi mine w podkowke! ---> oh jak slodko przy tym wyglada ! |
|
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no risk no fun ![]() Mój tak płacze jak jest głodny i szuka cyca albo butelki i jeszcze główką kręci na wszystkie strony
|
|
|
|
|
#870 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh też bym poszła na wesele... Ale jak tylko mała będzie przesypiać nocki to zostanie u babci i z małżem pójdziemy potańczyć do jakiegoś klubu ![]() Cytat:
Pewnie przez to, że jak byłam mała to miałam podobną książkę - 1 sztukę i ją uwielbiałam. Ciągle szukałam mimo, że znałam to na pamięć ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie... Cytat:
Trzymam kciuki z zniknięcie wodniaczków ![]() Cytat:
Cytat:
Nic nam po tym nie było. Zresztą ja jem wszystko - w sobotę nawet surówkę z kapusty Ale to z rozpędu, w połowie porcji uświadomiłam sobie, że colesław jest z kapusty ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko się udało I nic dziwnego, że zachwycali się sukieneczką, jest piękna. Cytat:
![]() A jeszcze a propos gotowania przez teściowe: kiedyś nie dostałam od niej barszczu bo przecież karmię i mi nie wolno (a robi naprawdę świetny barszcz), ale ostatnio za to dostałam zupę kalafiorową I jeszcze mówi, że kalafior jest wydymający ale jest go malutko. W zupie opórcz niego było jeszcze nieco marchewki i śmietana ![]() No to teraz poleci już z górki Wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Nie pocytowało mi wszystkiego... Na pewno Asia pisała, że ze znajomymi zrobiła się posucha. U nas też jest nieco gorzej bo większość albo bez dzieci i dziecko to dla nich abstrakcja albo dzieci mają już odchowane - więc teraz korzystają i się bawią Świeżo upieczonych rodziców omijają szerokim łukiem ![]() Jeszcze mi to nie dokucza bo przy Amelce mam sporo pracy, a więc i mało czasu, ale jak odrośnie... |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

za wizytę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pogoda dopisuje, nie wiem co na obiad zrobic, wiec dzis nie robię, a zjem razowiec z jajkiem i szynką

Ale tylko się skrzywiła i tyle