Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 16:51   #841
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Hej
My po wizycie. Mały miał tylko macankę, usg będzie 29.10. Bioderka są w porządku, w mosznie ma za to małe wodniaczki, ale lekarz powiedział żeby się nimi nie przejmować, bo znikną. Oczywiście Fabi musiał pana doktora obsikać, bo jakżeby inaczej
Doktorek świetny, ma super podejście do dzieci. Fabi nie płakał, tylko był ciekawy i ciągle zerkał na niego jednym okiem

Dziękujemy za kciuki i idę nadrabiać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 16:59   #842
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
co robicie jak sie dziecko zakrztusi innie mozezłapac oddechu??
pochylam do przodu i lekko poklepuję po pleckach

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:24   #843
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, macie jakiś sposób na pozbycie się czkawki?
Moja ma ją strasznie często. Praktycznie po każdym jedzeniu, czasem nawet bez większej przyczyny i szkoda mi jej, że się tak męczy.
Fabi ma czkawkę tylko kiedy mu zimno, więc wtedy go przykrywam
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wczorajsze zdobycze carbootowe
Śliczne
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No, to ja też zaprezentuję ostatnie nabytki (co mam lepszego do roboty, jak i tak siedzę z małą na kolanach) - wszystkie z drugiej ręki (niemiecka sieć second handów Humana)
śliczne ale pierwszy bodziak i dżinsowa koszula genialne!

Cytat:
Ale fajny!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:25   #844
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
im to się już całkowicie w dupach przewraca
No tylko tam może W głowie im się nie poprzewraca bo nie ma co. Przecież oni mają 2 komórki mózgowe - jedna odpowiedzialna za nie picie z wiadra, a druga za nie sranie na środku drogi

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
My po wizycie. Mały miał tylko macankę, usg będzie 29.10. Bioderka są w porządku, w mosznie ma za to małe wodniaczki, ale lekarz powiedział żeby się nimi nie przejmować, bo znikną. Oczywiście Fabi musiał pana doktora obsikać, bo jakżeby inaczej
Doktorek świetny, ma super podejście do dzieci. Fabi nie płakał, tylko był ciekawy i ciągle zerkał na niego jednym okiem

Dziękujemy za kciuki i idę nadrabiać
Dobry siur nie jest zły
za wizytę

Cytat:
pochylam do przodu i lekko poklepuję po pleckach
Ja robię tak samo

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:34   #845
pumas
Zakorzenienie

sie nacytowałam i szlag trafił.

phdwao, taki sportowy, jeden mam z rossmana drugi z HM a trzeci z NIke. jeden pieron. Ja na fitness ide z pustymi piersiami, oczywiscie wkładki musze miec. I spoko, nie odczuwam dyskomfortu.

houserka, super, ze sie wybawiliscie. a z ta niecgecia do piersi to ciekawa sprawa.

prince, pieknie niunia przybrała!!!!

Asia, mam podobne odczucia, na szczescie przyjaciolka mimo ze bezdzietna to sie nie odsuneła od nas, wrecz przeciwnie

Hania, 100 lat dla córci !!!!!

Mandi, ja tez jestem zła synowa bo wkurza mnie, gdy tesciowa podchodzi chocby do malej, nie mowiac o cztmkolwiek wiecej.

apropo, wczoraj byłam na obiedzie u tesciow (od porodu drugi raz, a wczesniej bywalismy co weekend niemal) i tesciowa zrobiła same "lekkostrawne" dania, w dodatku oszukala mnie, gdyz powiedziala, ze nie dala kapusty do rosołu, a jednak była (wyszło to w momencie, gdy przywiezlismy wałówkę w słoikach, a tam wielgachne kawałki kapuchy, ktorej blaneczka nie znosi, od razu brzuch ja boli). w☠☠☠☠ jestem, bo 100 razy mozna jej powtarzac ze tego czy tego nie jem, a ta dalej swoje, jeszcze ukrywa przede mną i zmusza do jedzenia. Konsekwencją tego rosołu była nieprzespana nocka, darcia i bóle brzuszka (pierwsz raz!!!!!).
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:57   #846
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
co robicie jak sie dziecko zakrztusi innie mozezłapac oddechu??
O pierwszej pomocy przy zakrztuszeniu sobie poczytaj, bo wtedy ważne są sekundy.
Podnoszę Różę do pionu, lub pochylam lekko do przodu, żeby wypłynęło to, co ulała, szybko wycieram pod nosem, bo jak uleje nosem, to strasznie płacze, a płacząc wciąga to spowrotem i czyszczę nos gruszką uważając na oczy, bo tego nie znosi i się wyrywa.
Czasem nią potrząsam, czego podobno robić nie należy i przechylam bardziej do przodu. Jak było niebezpiecznie, to trzymałam ją prawie w poziomie brzuszkiem w dół (zalecane przy zachłyśnięciach) i włożyłam palec pomiędzy dziąsła, żeby wypłynęło więcej i żeby musiała oddychać.
Denerwuję się nawet, jak to piszę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:59   #847
blueberry88
Zakorzenienie

Depoison, pozostałe książki są dla dzieci w jakim wieku?

Cytat:
zatrzymać dla drugiego dziecka
No właśnie to była moja myśl! Jednak z drugiej strony to Martynka dostała

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
U nas nic nowego, nudzi mi się czasem w domu.Mam ochotę pójśc do kogoś,albo żeby ktoś przyszedł do mnie. Ale odkąd urodziłam Patryka ,jakoś wszyscy się odsunęli
Rozumiem Cię

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Widzisz ja zaniedbalam to, a szkoda bo miałabym juz pewnie jakiś % rabaciku

Super prezenty Ja bym tej książeckzi nie wypełniała drugi raz, po co...może daj komuś?

co do rossmana poszłam dzisiaj i dostałam nowa kartę, jutro kupię pampki z promocji
co jest z moim dzieckiem śpi od 11 Bylismy na spacerze i wrócilam godzinę temu a on nadal kima, znów mu wyszły jakies krostki-z nowości wczoraj zjadłam 1 czekoladkę deserowa z nadzieniem miętowym Pogoda dopisuje, nie wiem co na obiad zrobic, wiec dzis nie robię, a zjem razowiec z jajkiem i szynką
Super, że ogarnęłaś sprawę z Rossmannem.
Głupio tak dać komuś, jak to prezent...
Od 11
Moja zrobiła sobie dwie 20-minutowe drzemki w tym jedna podczas spaceru... Na szczęście przed chwilą kimnęła w chuście - niestety nie mam obiadu, a mam mięsko, z którym trzeba coś zrobić... (Mąż dostał podwyżkę, więc chce świętować obiadem poza domem, ale i tak obiadek chciałam zrobić - pozostaje czekać aż Mała się obudzi).

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny U nas ok tylko teściowa mnie wk.....

Dzisiejszy dzień miałam zaplanowany: rano spacer do mojej mamy, mała zostaje u niej, a my z małżem jedziemy na zakupy do CH - nie chciałam targać dziecka. A tu teściowa zażyczyła sobie, żeby do nich przyjechać (oni dzisiaj wrócili z wyjazdu). Małż na to, że nie ma jak bo jedziemy na zakupy, a o 17 ma spotkanie z jakimś chłopem, więc jeśli chcą zobaczyć małą to niech jadą do mojej mamy.
To teściowa strzeliła focha, że nie chcemy do nich przyjechać i coś tam jeszcze nadawała domałża...
Efekt jest taki, że jestem wk....iona i nie mam weny na żadne zakupy. Siedzimy w domu...

Książkę możesz sprzedać na allegro albo komuś oddać teraz lub zostawić na przyszłość bo albo będziecie mieli kolejnego dzieciaczka albo komuś się urodzi to wtedy oddasz książkę
Waleczna mamuśka z Ciebie, dobrze chronisz swój skarb. Super, że ogólnie wszystko wyszło dobrze

Co do chronienia nie wiem czemu, ale moją córcię najchętniej trzymałabym z dala od teściowej. Moja mama może z nią robić co tylko chce, ale irytuje mnie jak ma ją teściowa... Zła synowa ze mnie
Mam tak samo z teściową, ale próbuję zracjonalizować to podejście
Waleczna
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:00   #848
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
sie nacytowałam i szlag trafił.

phdwao, taki sportowy, jeden mam z rossmana drugi z HM a trzeci z NIke. jeden pieron. Ja na fitness ide z pustymi piersiami, oczywiscie wkładki musze miec. I spoko, nie odczuwam dyskomfortu.

houserka, super, ze sie wybawiliscie. a z ta niecgecia do piersi to ciekawa sprawa.

prince, pieknie niunia przybrała!!!!

Asia, mam podobne odczucia, na szczescie przyjaciolka mimo ze bezdzietna to sie nie odsuneła od nas, wrecz przeciwnie

Hania, 100 lat dla córci !!!!!

Mandi, ja tez jestem zła synowa bo wkurza mnie, gdy tesciowa podchodzi chocby do malej, nie mowiac o cztmkolwiek wiecej.

apropo, wczoraj byłam na obiedzie u tesciow (od porodu drugi raz, a wczesniej bywalismy co weekend niemal) i tesciowa zrobiła same "lekkostrawne" dania, w dodatku oszukala mnie, gdyz powiedziala, ze nie dala kapusty do rosołu, a jednak była (wyszło to w momencie, gdy przywiezlismy wałówkę w słoikach, a tam wielgachne kawałki kapuchy, ktorej blaneczka nie znosi, od razu brzuch ja boli). w☠☠☠☠ jestem, bo 100 razy mozna jej powtarzac ze tego czy tego nie jem, a ta dalej swoje, jeszcze ukrywa przede mną i zmusza do jedzenia. Konsekwencją tego rosołu była nieprzespana nocka, darcia i bóle brzuszka (pierwsz raz!!!!!).
Ale mamunia ma pomysły Następnym razem jak mała się tak będzie darła to zadzwoń do teściowej, tak żeby słyszała te ryki, i podziękuj jej bardzo. Może to zrozumie? Ja aktualnie jadam tylko to co sama ugotuje. Jakoś nie mam przekonania do rzeczy gotowanych przez kogoś innego... Chociaż to bywa bardzo trudne. Bo dziś np. ugotowałam tylko parówki oczywiście parówki dla siebie. Mąż jadł leczo, które zrobiłam w sobotę I jeszcze jedna porcja została ale ja jeść nie będę bo się boję konsekwencji

Stary 2012-09-17, 18:08   #849
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Blue - ja bym uzupełniała oba albumy. Właściwie nawet będę, bo mama kupiła dwa i jeden zostawię sobie, a drugi dam dorosłej córci.
Blue - tym składaniem życzeń bym się nie przejmowała, bo może nie wiedzą, że się składa. Ja na pewno coś do chrześniaczki pogadałam, ale 11 lat temu, więc nie pamiętam, czy akurat życzenia. Na pewno powinni zainteresować się dzieckiem. Czym Twoim zdaniem objawia się ta niechęć?
O jest dobry pomysł, żeby Jej to kiedyś wręczyć. Żałuję jednak, że nie potrafię tego ładnie wypełnić. Jakoś zbyt rzeczowo do tego podchodzę...

No jakoś tak dziwnie, bo szwagier i jego dziewczyna dawali wspólny prezent, no i ona podeszła, pogadała chwilę z Małą, złożyła życzonka i wręczyła prezent. A on nawet nie podszedł. Teście tak samo.
Czuję po prostu niechęć z ich strony. Tż każe mi się tym nie przejmować. Po prostu mnie nie lubią. Tak myślę. Zachowują się, jakbym nie istniała. W ogóle zero kontaktu.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Co za głupota!!! czemu to robi?!? Co na to tż? Jestem oburzona! Biedna Blanka...
Stary 2012-09-17, 18:11   #850
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że bioderka w porządku, ale skąd jakieś wodniaczki?

Ajka - skoro u Klary czkawka pojawia się zawsze po jedzeniu, to myślę, że łyka za dużo powietrza. Zrób coś, żeby jadła spokojniej.

Cytat:
Skoro sama tej kapusty nie wyczułaś, to myślę, że przyczyną takiej nocy było coś innego, co jednak nie zmienia faktu, że "teściowa" zachowuje się dziwnie.
Znów mi się przypomniało, jak babcia ze strony taty ugotowała mi jajka na miękko - białko nie było ścięte do końca, a półpłynne u mnie wywołuje odruch wymiotny. To wymieszała mi zawartość skorupki i uważała, że jak nie widzę, to zjem.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-09-17 o 18:13
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:21   #851
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
O pierwszej pomocy przy zakrztuszeniu sobie poczytaj, bo wtedy ważne są sekundy.
Podnoszę Różę do pionu, lub pochylam lekko do przodu, żeby wypłynęło to, co ulała, szybko wycieram pod nosem, bo jak uleje nosem, to strasznie płacze, a płacząc wciąga to spowrotem i czyszczę nos gruszką uważając na oczy, bo tego nie znosi i się wyrywa.
Czasem nią potrząsam, czego podobno robić nie należy i przechylam bardziej do przodu. Jak było niebezpiecznie, to trzymałam ją prawie w poziomie brzuszkiem w dół (zalecane przy zachłyśnięciach) i włożyłam palec pomiędzy dziąsła, żeby wypłynęło więcej i żeby musiała oddychać.
Denerwuję się nawet, jak to piszę.
masakra......
ja zawsze do pionu Ja daje i klepie po plecach, ale potem jest przerazliwy placz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:24   #852
agunia82
Zakorzenienie

hej

My po chrzcinach w końcu w domku.
Mała była w kościele grzeczniutka jak aniołek chociaż przynajmniej w dwóch momentach miała pełne prawo się rozryczeć - raz jak jej ksiądz położył rękę na głowie, bo delikatnie tego nie zrobił, a dwa jak miała polewaną główkę, ksiądz wody nie żałował Ale tylko się skrzywiła i tyle Przez całą mszę się ciekawsko rozglądała po kościele Za to drugie dziecko co też było chrzczone prawie całą mszę darło się wniebogłosy.
Kiecunia zrobiła furorę wszyscy się zachwycali
Imprezka też udana. A jakie fajne prezenty Luśka dostała, jutro wam pokażę, bo dzisiaj już padam, więc nawet nie nadrabiam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:29   #853
pumas
Zakorzenienie

Agunia sorki, nie odpisałam Ci na PW Dziękuję za namiar!
Fajnie, ze chrzciny się udały Brawa dla Lusi za cierpliwość!

Ta baba jest trudna mimo, że z pozoru bardzo ugodowa... Tż oczywiście nic na to - skwitował, że zawsze mi coś nie pasuje. No spoko, tylko, że to ja w nocy wstawałam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:35   #854
prince_polo
Zakorzenienie

Ja caly tydzin od rana od 20 sama bo tz w pracy masakra....... juz ☠☠☠☠☠☠☠ca dostaje a to dopiero pierwszy dzien.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:36   #855
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia sorki, nie odpisałam Ci na PW Dziękuję za namiar!
Fajnie, ze chrzciny się udały Brawa dla Lusi za cierpliwość!

Ta baba jest trudna mimo, że z pozoru bardzo ugodowa... Tż oczywiście nic na to - skwitował, że zawsze mi coś nie pasuje. No spoko, tylko, że to ja w nocy wstawałam.
dzięki
za to dzisiaj tą cierpliwość odreagowuje, koncert daje że aż uszy bolą...
i co zamawiasz ubranko u tej dziewczyny czy szukasz dalej gotowego?
Aha, i zapomniałam, w sobotę Luśka 3 miesiące

moja teściowa też dziwnie się zachowuje z gotowaniem, niby wie czego mi jeść nie wolno, a raz nam przywiozła zadowolona gołąbki a teraz na chrzciny zrobiła ciasto z orzechami

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-09-17 o 18:37
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:42   #856
dottta
Zakorzenienie

wpadam w wolnej chwili pochwalić się, że córcia skończyła miesiąc
Pozdrawiam Was serdecznie
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:56   #857
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny czy uzywala ktoras z was pieluszki huggies?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:01   #858
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:
moja babcia prawie wszystko przekręca.
obczasy - obcasy
kamyzelka - kamizelka
skatułka - szkatułka

dużo by jeszcze wymieniać

no i zakupy robi w lidrze a nie w lidlu
i czasem we franku a nie w fraku

a mój tata ma to po niej
A może to jest kwestia gwary i regionu, a nie przekręcania

Dziewczyny, złapałam dziś chwilę, żeby Was poczytać, bo z Małym od rana na piersi. jak zdążę, to troche Wam odpowiem, bo sobie otworzyłam do cytowania Jak się nie obudzi za 5 minut... jak przez cały dzień dzisiaj...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
To bez wzgledu na dochody? W Polsce wersja minimum to jednorazowo 1 tys. złotych A zasiłek rodzinny (chyba jeszcze jakiś istnieje ) to dla rodzin z najniższymi dochodami.
Zasiłek od 1.11.2012 będzie wynosił 77 zł do 5 roku życia, potem coś wyżej
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:05   #859
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki
za to dzisiaj tą cierpliwość odreagowuje, koncert daje że aż uszy bolą...
i co zamawiasz ubranko u tej dziewczyny czy szukasz dalej gotowego?

moja teściowa też dziwnie się zachowuje z gotowaniem, niby wie czego mi jeść nie wolno, a raz nam przywiozła zadowolona gołąbki a teraz na chrzciny zrobiła ciasto z orzechami
super, że chrzciny udane
I za miesiące szybko zleciało.

a u nas dziś mija pierwszy miesiąc Kubusia stawiamy ciacho i

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny czy uzywala ktoras z was pieluszki huggies?
ja używałam tych new born i byłam zadowolona. są bardzo fajne i jak na razie jedyne jakich Kuba nie przesikał no i mają ten wskaźnik zapełnienia pampersa sikami

Stary 2012-09-17, 19:18   #860
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A my wypróbowaliśmy pampki:
- baby dream 2 - strasznie grube i niemiłe w dotyku, więcej nie kupię,
- dada 2 - Kuba je przesikuje Nie wiem jak to robi bo próbowałam zapinać je na 100 sposobów a i tak wylatują siuśki bokiem Też ich nie będziemy używać z tego powodu,
- huggies 1 - bardzo fajne, pewnie jeszcze kiedyś wypróbuję ich w innym rozmiarze,
- pampersy new baby 1 i 2 - tych używamy i przy nich zostaniemy. Jak na razie sprawdzają się najlepiej. No i Kuba ich nie przesikuje jeszcze nie przesikuje
U nas przesikuje bokiem i baby dream, i pampers new baby będziemy próbować jeszcze innych nastepną razą

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
my z niunią dzis gnijemy w lozku caly dzien nawet nie sciele lezymy sobie ona kolo mnie ja przed lapkiem i cacy jest
Ja tak leżę od powrotu ze szpitala... już umieram z nudów!

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zjadłam po raz pierwszy czekoladę-biała, po 2 kostkach mnie mdli
A ja wcinam non-stop, małemu nic, mi smakuje jak zawsze i pewnie idzie w biodra

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Przez kilka dni nie powinnam nic kupować, bo dostałam jakieś ciuszki od rodziny, a jeszcze nie wiem co.
My dostaliśmy 2 ogromne siaty od koleżanki męża, którą zna dopiero kilka m-cy - więc to własciwie obca dla nas osoba, a taka hojna... Jestem jej bardzo wdzięczna, przebrałam to i jeszcze część oddaję dalej potrzebującej, bitej przez męża kobiecie, na którą dostalam namiar...
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:19   #861
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja używałam tych new born i byłam zadowolona. są bardzo fajne i jak na razie jedyne jakich Kuba nie przesikał no i mają ten wskaźnik zapełnienia pampersa sikami
a bo sa na promocji i to na super promocji i sie zastanawiam nad nimi, jedna paczka normalnie szt 87 w cenie 11.98, dwie paczki za 14 czyli prawie dycha w przod.
no ale z drugiej strony kupie tyle pampkow i jak mi sie nie sprawdza ?
chociaz dziewczynki ponoc tak nie przesikuja chlopcom to sie czesciej przytrafia

Amelcia
Stary 2012-09-17, 19:20   #862
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja caly tydzin od rana od 20 sama bo tz w pracy masakra....... juz ☠☠☠☠☠☠☠ca dostaje a to dopiero pierwszy dzien.....
Ja am tak od poniedziałku do piątku. Wiem, co czujesz

za skończone miesiące
Stary 2012-09-17, 19:23   #863
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo sa na promocji i to na super promocji i sie zastanawiam nad nimi, jedna paczka normalnie szt 87 w cenie 11.98, dwie paczki za 14 czyli prawie dycha w przod.
no ale z drugiej strony kupie tyle pampkow i jak mi sie nie sprawdza ?
chociaz dziewczynki ponoc tak nie przesikuja chlopcom to sie czesciej przytrafia
Ja miałam jedną paczkę bo później nas zasypano pampersami i tak ich już używamy Ale mnie się sprawdziły. A nie możesz na poczatek kupić jakiejś małej paczuszki i sprawdzić czy będą dla Was ok? Ja widziałam w rossmannie, że można kupić 5 szt. babydreamów na spróbowanie - może znajdziesz paczkę mniejszą w jakimś sklepie

Stary 2012-09-17, 19:27   #864
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja am tak od poniedziałku do piątku. Wiem, co czujesz

za skończone miesiące
ja bede miala jeszcze gorzej bo tz od jutra zaczyna od 10.... czyli bedzie wychodzi z domu okolo 9 a wracal przed 23...
czyli caly dzien do nocy bede z mala sama...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Ja miałam jedną paczkę bo później nas zasypano pampersami i tak ich już używamy Ale mnie się sprawdziły. A nie możesz na poczatek kupić jakiejś małej paczuszki i sprawdzić czy będą dla Was ok? Ja widziałam w rossmannie, że można kupić 5 szt. babydreamów na spróbowanie - może znajdziesz paczkę mniejszą w jakimś sklepie
najmniejsza paczka ma 34 szt i kosztuje 5.98 czyli sie kompletnie nie oplaca..

Amelcia
Stary 2012-09-17, 19:34   #865
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja bede miala jeszcze gorzej bo tz od jutra zaczyna od 10.... czyli bedzie wychodzi z domu okolo 9 a wracal przed 23...
No i w nocy też pewnie Ty będziesz wstawać, heh
Stary 2012-09-17, 19:35   #866
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i w nocy też pewnie Ty będziesz wstawać, heh
no ja, dobrze ze mala budzi sie w nocy juz tylko raz....

Amelcia
Stary 2012-09-17, 19:38   #867
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

najmniejsza paczka ma 34 szt i kosztuje 5.98 czyli sie kompletnie nie oplaca..
No to był głupi pomysł żeby kupić mniejszą paczkę Wybacz
No ja z tych new born byłam zadowolona ale innych nie używałam. Jeśli te większe są podobnej jakości to też będziesz zadowolona

Stary 2012-09-17, 19:45   #868
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
No to był głupi pomysł żeby kupić mniejszą paczkę Wybacz
No ja z tych new born byłam zadowolona ale innych nie używałam. Jeśli te większe są podobnej jakości to też będziesz zadowolona
a chyba wezme i zaryzykuje.
teraz caly czas uzywalismy pampersow, mala nie ma sklonnosci do odparzen wiec w sumie powinno chyba byc dobrze.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

wyrodna ze mnie matka!!!
Amelia osiagnela nowy poziom placzu! robi yhy yhy yhy wywala dolna warge i robi mine w podkowke! --->
oh jak slodko przy tym wyglada !

Amelcia
Stary 2012-09-17, 19:54   #869
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a chyba wezme i zaryzykuje.
teraz caly czas uzywalismy pampersow, mala nie ma sklonnosci do odparzen wiec w sumie powinno chyba byc dobrze.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

wyrodna ze mnie matka!!!
Amelia osiagnela nowy poziom placzu! robi yhy yhy yhy wywala dolna warge i robi mine w podkowke! --->
oh jak slodko przy tym wyglada !
no risk no fun

Mój tak płacze jak jest głodny i szuka cyca albo butelki i jeszcze główką kręci na wszystkie strony

Stary 2012-09-17, 20:05   #870
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
wesele się udało , byliśmy do 2 w nocy. super lokal i muzyka, jedzenie tez smaczne. małą chcieliśmy zabrać tylko do kościoła ale tak się rozpłakała ze babcia wrócił się z nią do domu. resztę dnia i nocy była grzeczna. za dużo mleka odmroziłam i 2 porcje musiałam wylać. w hotelu raz odciągnęłam mleko o 20-tej i mogłam bawić się dalej.
Super, że się wybawiliście
Eh też bym poszła na wesele...
Ale jak tylko mała będzie przesypiać nocki to zostanie u babci i z małżem pójdziemy potańczyć do jakiegoś klubu

Cytat:
a ja już nie raz fotografowałam
Książki kupuję różne, takie dla dziecka pięcioletniego też
(np. to przepiękne "interaktywne" wydanie Alicji w Krainie Czarów - po prostu bałam się, że mi się nakład wyczerpie)
Ale dla malucha mogłabym chyba polecić Bardzo głodną gąsienicę (rzecz już kultowa), przesłodką serię Znajdź kotka/pieska/misia. Szukajmy razem, serię Obrazki dla maluchów, albo urocze Pierwsze urodziny prosiaczka
Fajne książeczki, szczególnie podobają mi się te z serii Znajdź...
Pewnie przez to, że jak byłam mała to miałam podobną książkę - 1 sztukę i ją uwielbiałam. Ciągle szukałam mimo, że znałam to na pamięć

Cytat:
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=39913

to która by tak zrobiła? Bo ja sobie tego nie wyobrażam. Ani odbierania porodu ani obecności takiego stada ludzi na sali
OMG Nie wyobrażam sobie...

Cytat:
Hej
Super A osikanie to na szczęście Trzymam kciuki z zniknięcie wodniaczków

Cytat:
Eh te teściowe... Bez sensu, że nie powiedziała, że w rosole jest kapusta

Cytat:
Ale mamunia ma pomysły Następnym razem jak mała się tak będzie darła to zadzwoń do teściowej, tak żeby słyszała te ryki, i podziękuj jej bardzo. Może to zrozumie? Ja aktualnie jadam tylko to co sama ugotuje. Jakoś nie mam przekonania do rzeczy gotowanych przez kogoś innego... Chociaż to bywa bardzo trudne. Bo dziś np. ugotowałam tylko parówki oczywiście parówki dla siebie. Mąż jadł leczo, które zrobiłam w sobotę I jeszcze jedna porcja została ale ja jeść nie będę bo się boję konsekwencji
Ja leczo jadłam Nic nam po tym nie było. Zresztą ja jem wszystko - w sobotę nawet surówkę z kapusty Ale to z rozpędu, w połowie porcji uświadomiłam sobie, że colesław jest z kapusty Pycha była

Cytat:
Znów mi się przypomniało, jak babcia ze strony taty ugotowała mi jajka na miękko - białko nie było ścięte do końca, a półpłynne u mnie wywołuje odruch wymiotny. To wymieszała mi zawartość skorupki i uważała, że jak nie widzę, to zjem.
Moja kuzynka nie je rosołu wołowo-drobiowego i jak byliśmy na obiedzie u ciotki to pyta czy rosół jest wołowo-drobiowy. A ciotka na to, że jest ale spoko zrobię Ci coś innego. I zrobiła - pomidorówkę na tym rosole

Cytat:

My po chrzcinach w końcu w domku (...)
Super, że wszystko się udało I nic dziwnego, że zachwycali się sukieneczką, jest piękna.

Cytat:

Sto lat dla Luśki

A jeszcze a propos gotowania przez teściowe: kiedyś nie dostałam od niej barszczu bo przecież karmię i mi nie wolno (a robi naprawdę świetny barszcz), ale ostatnio za to dostałam zupę kalafiorową I jeszcze mówi, że kalafior jest wydymający ale jest go malutko. W zupie opórcz niego było jeszcze nieco marchewki i śmietana

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

wpadam w wolnej chwili pochwalić się, że córcia skończyła miesiąc
No to teraz poleci już z górki Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Nie pocytowało mi wszystkiego...

Na pewno Asia pisała, że ze znajomymi zrobiła się posucha. U nas też jest nieco gorzej bo większość albo bez dzieci i dziecko to dla nich abstrakcja albo dzieci mają już odchowane - więc teraz korzystają i się bawią Świeżo upieczonych rodziców omijają szerokim łukiem
Jeszcze mi to nie dokucza bo przy Amelce mam sporo pracy, a więc i mało czasu, ale jak odrośnie...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości