Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 17:51   #1741
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
UWAGA!!! MAMY JESZCZE JEDNEGO MALUSZKA DZISIAJ!!!

Wiadomość od Filusii88:

Basia przyszła na świat siłami natury 17.09.2012r. o godz. 13! Waży prawie 3,5kg i ma 53cm Póki co mała ma problemy ze ssaniem

Filusiu gratulujemy!!!!
Gratulacje!!!Ale się dziś sypiecie kobietki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:02   #1742
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiadomość od Filusii88:

Basia przyszła na świat siłami natury 17.09.2012r. o godz. 13! Waży prawie 3,5kg i ma 53cm Póki co mała ma problemy ze ssaniem

Filusiu gratulujemy!!!!

gratulacje

a mi jest smutno, że Lena się ociąga...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:06   #1743
gda
Zakorzenienie

Cudownie! Gratulacje dla Beatty i Filusi!!!

Lidka - szkoda, że obrót się nie udał... No ale trudno - przynajmniej wiesz kiedy urodzisz

Ja też już nie mam co robić! Jeszcze cała rodzina mi już zakazuje jeździć samochodem... Nie mogę się skupić na czytaniu w ogóle. Może jakieś filmy pooglądam. A może ciasto zrobię...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:10   #1744
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Elena, a jak wyjdzie że mała ma się dobrze ale póki co nie zapowiada się na poród to zdecydujesz się jutro na wywołanie?
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochana to z rana masz się stawić?My chyba po południu pojedziemy.
Zdecydujesz się na wywołanie jakby co?
Lekarz nie mówił nic o godzinie. Chyba tak na 10 pojadę żeby jak co wiarygodnie było. Jestem skołowana i nie wiem co robić. Może jutro nie będę musiała takiej decyzji podejmować. Choć wczoraj rozmawiałam na tym obiadku z dwoma dziewczynami i one właśnie trafiły po 5 dniach i miały oxy podane. Mam stracha że tak powiem.

Cytat:

Wiadomość od Filusii88:

Filusiu gratulujemy!!!!

Gratuluję Filusi i witam Basię

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:15   #1745
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Cudownie! Gratulacje dla Beatty i Filusi!!!

Lidka - szkoda, że obrót się nie udał... No ale trudno - przynajmniej wiesz kiedy urodzisz

Ja też już nie mam co robić! Jeszcze cała rodzina mi już zakazuje jeździć samochodem... Nie mogę się skupić na czytaniu w ogóle. Może jakieś filmy pooglądam. A może ciasto zrobię...?
rób, rób nawet jak się po tym nic nie ruszy to chociaż sobie podjesz

ja nadal jeżdżę, nawet dzisiaj

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Lekarz nie mówił nic o godzinie. Chyba tak na 10 pojadę żeby jak co wiarygodnie było. Jestem skołowana i nie wiem co robić. Może jutro nie będę musiała takiej decyzji podejmować. Choć wczoraj rozmawiałam na tym obiadku z dwoma dziewczynami i one właśnie trafiły po 5 dniach i miały oxy podane. Mam stracha że tak powiem.
oj, jak już 5 dni to być może i Tobie podadzą oxy, lepiej się na to nastaw by nie było zaskoczenia. sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji
Stary 2012-09-17, 18:15   #1746
Katee27
Zadomowienie

Gratulacje dla Lady Beaty i Filusiczyli trójka dzieciaczków dziś nam przybyła?(narazie)

Rozmawiałam z moją koleżanką,która miała to całe vaccum i kleszcze.I to jest ostateczność w takich przypadkach,kiedy dziecko jest zbyt daleko w kanale rodnym a tętno jego zanika.Nie ma wyboru,zapóźno na cc i to jest ostateczność,muszą ratować dziecko!!!
Ona też ze szkoły rodzenia wiedziała co to jest i się nie zgadzała,ale lekarze muszą ratować życie i to jest wtedy najważniejsze!
Nie daj Bóg dziecko się udusi i do kogo wtedy pretensje???

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:24   #1747
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje dla Lady Beaty i Filusiczyli trójka dzieciaczków dziś nam przybyła?(narazie)

Rozmawiałam z moją koleżanką,która miała to całe vaccum i kleszcze.I to jest ostateczność w takich przypadkach,kiedy dziecko jest zbyt daleko w kanale rodnym a tętno jego zanika.Nie ma wyboru,zapóźno na cc i to jest ostateczność,muszą ratować dziecko!!!
Ona też ze szkoły rodzenia wiedziała co to jest i się nie zgadzała,ale lekarze muszą ratować życie i to jest wtedy najważniejsze!
Katee, ale co to za ton
nie rozumiem Twojego oburzenia
Stary 2012-09-17, 18:30   #1748
kraven
Zakorzenienie

Gratulacje dla Filusu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:32   #1749
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dzieciaczki chyba mają gdzieś kolejkę, wg OM miałam być mamą wrześniową, wg USG październikową, a jestem sierpniową
hehe widac ze nie tylko ja sie wpycham tak bardzo

Pomału nie mam juz sily....dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlonął,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy i trozke sie boją z powodu tych wczesniejszych problemow z serduszkiem bo to musza robic w pelnej narkozie...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:36   #1750
aloy
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Witam Was bardzo serdecznie po długiej nieobecności gratuluję wszystkim mamom!urodziłam 8.9.2012 o godzinie 11.30 slicznego synka. ważył 3 kg i miał 51 cm. teraz niestety przymus w szpitalu, bo mały ma gronkowca i dostaje antybiotyki. poród trwał 1,5 godziny i był bardzo lekki, nie czułam się po nim zmęczona

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:36   #1751
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Katee, ale co to za ton
nie rozumiem Twojego oburzenia
Bo cała w nerwach jestem w związku z tą sytuacją jaka spotkała Weronikę.
Nie wiem do kogo można mieć pretensje,że akcja tak się potoczyła...
Chciałam tylko powiedzieć,że to całe vaccum czasem,w takich przypadkach ratuje życie...i tyle.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:36   #1752
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

zbyt daleko czyli juz prawie na swiecie
prawda jest taka ze lekarze bardzo czesto na sile chcą by kobieta rodzila naturalnie znam takich przypadków z najblizszego otoczenia mnóstwo, a potem dochodzi do takich sytuacji i wtedy sie ratuje malucha faktycznie. Za mało sie wykonuje badan, o usg w szpitalu czasami sie trzeba prosic, nie meirzy sie stosunku miednicy do wymiarow malucha ...
napewno nikt nie ma pretensji do nikogo w sytuacjach gdy nie da sie przewidziec pewnych problemów ale mysle ze wielu moznaby uniknąc.....

Przykre ze to w ogóle sie jeszcze przydaża
Moja siosra byla rodzona wlasnie z vacum... poród moja mama wspomina jako traume.... ale to bylo 35 lat temu

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:50   #1753
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Maggie - ale Twoja córka podobna do taty jest!!! Prawda?
Gda, masz całkowitą rację. Wszyscy mówią, że jest podobna do męża. niestety po mnie ma tylko uszka, dłonie i oczy. Może z czasem się zmieni..
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
duzy chlopczyk

czy waszym dzieciaczkom złuszcza sie skórka??
nam się troszkę łuszczyła na stópkach i dłoniach. Po kąpieli zaczęłam smarować emulsją hipp. teraz jest ok
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ponoć ta obsesja po ok miesiącu zaczyna mijać u większości kobiet i są w stanie już spokojnie zostawić dziecko, a takie ok. pół roku to już w ogóle nie powinno być problemu, żeby dać teściom lub rodzicom na parę godzinek .
Coś w tym jest.
na samym początku non stop chciałam mieć małą na oku. Wręcz na krok jej nie odstępowałam, cały czas siedziałam przy łóżeczku, godzinami się w nią wpatrywałam. w nocy słyszałam wręcz każdy oddech i niesamowicie czujnie spałam. A teraz nasze życie troszkę się unormowało. Nie boję się zostawić jej śpiącej w łóżeczku. w nocy też na każde kwęknięcie się nie budzę.
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
\

ja sie wlasnie glowie elektryczny?reczny? avent?medela?
czytalas cos o tym recznym z aventu ?ma go ktoras z dziewczyny? bo on w sumie sie najbardziej oplaca cenowo przynajmniej na allegro.
ja się decyduje na medelę ręczną. Mleko zamierzam odciągać sporadysznie, nie częściej niż kilka razy w tygodniu.
chyba zdecyduję się na najprostszy model medeli http://allegro.pl/medela-laktator-mi...572563819.html
Cytat:
Napisane przez elena_100;3.6578839
Dziewczynki

Lady Beatta została mamą

Mikołajek zawitał na świecie dziś o 8.20, 3100g,55 cm pozdrowienia dla wizazowych ciotek:-*
Lady Beatta, Flusia! gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ale się u nas dzieje przez weekend... Przede wszystkim wielkie gratulacje dla szczęśliwych mam i ich dzieciaczków Kurcze zazdroszczę Wam, że macie już to za sobą.
Ogromne kciuki za Wercię i jej Skarb Oby wszystko jak najszybciej się poukładało.
Pozytywne fluidy dla wszystkich mamuś, które już są na porodówkach i od spotkania z maluszkami dzieli je tylko krok.

A ja wczoraj byłam na ktg - zapis prawidłowy i mam spokojnie czekać na rozwój akcji. A jak nic się nie ruszy do niedzieli to w ponoedziałek idziemy do szpitala...

Dziś w nocy miałam jakieś dziwne sny, a w ciągu dnia dziwnie się czułam - ale to chyba siła perswazji - wmawiam sobie, że poród zaraz się zacznie

No nic - ide szykowac kącik dla Małej - tatuś wreszcie skończył łózeczko i możemy je "przystroić"

Miłego dnia dla Wszystkich i oby kolejne Maluszki pojawiły się na świecie - może i Mój będzie jednym z nich?
w dniu porodu, gdy nie było jeszcze na 100% pewne, że urodzę, wmawiałam sobie, że na pewno to dziś nastąpi (jej... a już mija równy miesiąc). patrzyłam na drzewa za oknem porodówki i cały czas mówiłam do Zuzanki opowiadając jej jaki piękny jest świat i prosząc, żeby mocno pchała się do wyjścia, a ja z kolei obiecywałam jej, że postaram się jej jak najbardziej pomóc w tym przeciskaniu się i gdy jeszcze mogłam troszkę chodzić to skakałam sobie na piłce i kołysałam biodrami, żeby ułatwić jej wejście w kanał rodny. i to pozytywne nastawienie przyniosło efekt tak samo wmawiałam nam, że urodzę sn i nie skończy się na cc
Cytat:
Na zdjęciu Mikołaj

Zapytałam Lady jak było, napisała, że dla niej było strasznie, do samego parcia miała tylko bóle krzyżowe.
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzyma kciuki za kolejne rozpakowywania.
Biedluka z tymi bólami...
Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie które już mają swoje maleństwa przy sobie jak równierz te które za chwile czeka poród . Przeczytałam o porodzie Weroniki i postanowiłam opisać co mnie spotkało...

13 czerwiec 2011 to był mój termin porodu 16 czerwca zgłosiłam się do szpitala będąc po terminie.W pierwszej wersji kazali mi wrócic do domu i przyjsc jak będę tydzien po terminie a po zbadaniu okazało się że mam rozwarcie na 2 cm i w kazdej chwili moge zaczac rodzić zostawili mnie wiec w szpitalu i od wejscia chcieli dac kroplówke na przyspieszenie ale sie nie zgodziłam postanowiłam poczekac skoro juz tak blisko. Jednak dzien za dniem mijał a nic sie nie działo na ktg skurczy 0. 23 czerwca już miałam dosyć i wieczorem po obchodzie zaczepiłam lekarke i powiedziałam jej że chce przyspieszyć akcje , zbadała mnie i przez nastepne 3 dni tj.24,25,26 dostawałam zastrzyki rano i wieczorem chyba rozkurczowe jakies po których miało się coś ruszyć ale nie, więc 27 czerwca o 6 rano pojechałam na porodówke mniej wiecej o 7.30 dostałam pierwsza kroplówke a o 14 się skonczyła więc skurcze które zaczeły mnie łapać się skończyły lekarz podjął decyzje o kolejnej . Skurcze były co raz to bardziej silne im bardziej mi ją podkręcali jak zmniejszali skórcze słabły w końcu koło 21 usłyszałam że dziecku tentno spada i albo teraz urodze albo Vacum musza zastosować byłam przerazona bo nie wiedziałam co to jest parłam z całych sił ale nic z tego męża wyproszono z sali a ja z przerazenia zamknęłam oczy kiedy małego wyjeto nie płakał nie wiedziałam co się dzieje był podduszony i siny .Leżała i cała się trząsłam w oczekiwaniu na jego krzyk . Kiedy w końcu usłyszałam go i przyniesli mi go pokazać na chwilke się uspokoiłam lecz usłyszałam po chwili że małego muszą zabrać do inkubatora i ta noc będzie decydująca dla niego...Całą noc lezałam i wyłam nie wiedziałam co się dzieje z moim synem ...

Podsumowujac ...wytłumaczcie swoim Tż na czym polega ten cały Vacum i niech pilnują by do tego nie doszło myśmy nie wiedzieli ale na szczescie nasz syn ma teraz 15 miesiecy i jest całkowicie zdowy.Ja dochodziłam po tym porodzie do siebie z najgorszego stanu 2 miesiace a tak faktycznie rok!!! Dużo sił dla ciebie Weroniko i dla Jasia.Pozdrawiam i przepraszam za wtrącenie się.
Najważniejsze, że z synkiem jest już dobrze, ale szczerze współczuję przejść i takich beznadziejnych lekarzy, którzy narazili Was na stres i cierpienie
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Lady Beatta
Weronika bedzie dobrze trzymam

zarejestrowalam w koncu w USC moje dzieciatko. Oficjalnie nazywa sie Dominik Nikodem
gratulacje
Cytat:

Wiadomość od Filusii88:

Filusiu gratulujemy!!!!

ależ dziewczyny rodzicie teraz na wyścigi

Sojka, zrobiłam, jak Ty. tzn. po spacerze nakarmiłam Zuzię z prawej piersi, a jak zasnęła, zaczęłam odciągać mleko z lewej. Namęczyłam się strasznie, bo ściągałam ręcznie (istna masakra!! podziwiam teraz moja mamę i w ogóle wielki szacun dla Niej, bo po moim urodzeniu, gdy miesiąc leżałam w szpitalu w inkubatorze codziennie ściągała ręcznie pokarm i nosiła do szpitala - nie wyobrażam sobie). w ciągu 2 godzin ściągnęłam 50 ml. zaraz po tym mała się obudziła i przystawiłam ją do tej lewej piersi i widać się najadła może pobudzę piersi do większej produkcji mleka

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

cytowałam więcej, ale gdzieś mi posty wcięło.
Agaton, masz rację, że dla Waszego a właściwie Maluszków dobra, powinnyście jak najszybciej po rozpoczęciu się akcji (najlepiej przed odejściem wód, bo wówczas łatwiej zainfekować dziecko paciorkowcem) gnać do szpitala. im więcej dawek antybiotyku, tym lepiej dla dziecka. (antybiotyk podaje się chyba co 8 gdz. aż do skońćzenia porodu).
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Pomału nie mam juz sily....dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlonął,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy i trozke sie boją z powodu tych wczesniejszych problemow z serduszkiem bo to musza robic w pelnej narkozie...
Muminku, wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Witam Was bardzo serdecznie po długiej nieobecności gratuluję wszystkim mamom!urodziłam 8.9.2012 o godzinie 11.30 slicznego synka. ważył 3 kg i miał 51 cm. teraz niestety przymus w szpitalu, bo mały ma gronkowca i dostaje antybiotyki. poród trwał 1,5 godziny i był bardzo lekki, nie czułam się po nim zmęczona
Aloy, ależ ekspresowy poród. Gratulacje powitania synka na świecie
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
prawda jest taka ze lekarze bardzo czesto na sile chcą by kobieta rodzila naturalnie znam takich przypadków z najblizszego otoczenia mnóstwo, a potem dochodzi do takich sytuacji i wtedy sie ratuje malucha faktycznie. Za mało sie wykonuje badan, o usg w szpitalu czasami sie trzeba prosic, nie meirzy sie stosunku miednicy do wymiarow malucha ...
napewno nikt nie ma pretensji do nikogo w sytuacjach gdy nie da sie przewidziec pewnych problemów ale mysle ze wielu moznaby uniknąc.....

Moja siosra byla rodzona wlasnie z vacum... poród moja mama wspomina jako traume.... ale to bylo 35 lat temu
mnie mierzyli kilkakrotnie i stwierdzili, że jest mała szansa na poród sn, choć jakaś jest, jeśli Zuzia faktycznie jest tak mała jak pokazuje usg. całe szczęście była, ale przez cały poród modliłam się, żeby nie skończyło się cc

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:50   #1754
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:

strasznie ci wspolczuje. ale trzeba byc dobrej mysli, na szczescie medycyne mamy rozwinieta i bedzie wszystko ok
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:51   #1755
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

no właśnie, ja uważam podobnie.

poza tym jeśli lekarz, położna odbierająca poród jest specjalistą to dużo wcześniej zauważy, że coś jest nie tak i nie ryzykuje życia i zdrowia matki i dziecka.
gorzej jak się trafi na partacza, który uważa, że musisz rodzić naturalnie, nie ważne czy masz do tego odpowiednie warunki czy nie, bo przecież tyle kobiet przed Tobą rodziło.

moja koleżanka rodziła ponad 20 godzin, poród był bardzo ciężki bo mała ważyła ponad 4,5 kg ale lekarz uparł się, że ma urodzić sn i koniec kropka. efekt jest taki, że dziewczyny popękała wzdłuż i wszerz, a mała po porodzie długo wymagała kilkumiesięcznej rehabilitacji

i w takim wypadku jak najbardziej winny jest lekarz odbierający poród...
Stary 2012-09-17, 18:52   #1756
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Aloy myślałam o Was ostatnio intensywnie. Pamiętałam, że byłaś w szpitalu i domyślałam się, że już od jakiegoś czasu możesz nie być w dwupaku. Gratuluję synusia! Kciuki ściskam, aby maluch szybciutko wyzdrowiał i wyszedł do domku.

Cytat:

Muminku ciężko cokolwiek napisać w tej sytuacji. Bezustannie o Was myślimy i życzę Ci kochana dużo, dużo siły oraz pozytywnej energii, choć wierzę, że to może być trudne, aby ją w sobie odnaleźć w takich okolicznościach. Jednak wierzę, że jeżeli Ty ją w sobie odnajdziesz to i Laura będzie ją miała. Dzielna z niej dziewczynka. Trzymaj się cieplutko.
Stary 2012-09-17, 19:06   #1757
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo cała w nerwach jestem w związku z tą sytuacją jaka spotkała Weronikę.
Nie wiem do kogo można mieć pretensje,że akcja tak się potoczyła...
Chciałam tylko powiedzieć,że to całe vaccum czasem,w takich przypadkach ratuje życie...i tyle.

Katee, rozumiem. mnie samą bardzo ta sytuacja poruszyła.

moim zdaniem w większości przypadków można mieć pretensje do lekarzy niestety

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Agaton, masz rację, że dla Waszego a właściwie Maluszków dobra, powinnyście jak najszybciej po rozpoczęciu się akcji (najlepiej przed odejściem wód, bo wówczas łatwiej zainfekować dziecko paciorkowcem) gnać do szpitala. im więcej dawek antybiotyku, tym lepiej dla dziecka. (antybiotyk podaje się chyba co 8 gdz. aż do skońćzenia porodu).
kurcze, gorzej jak odejdą wody bo ja mam ponad 30 km do szpitala... ale chyba dopiero wtedy byłabym pewna, że się naprawdę zaczyna

no nic, pomartwię się później.

Cytat:

muminku, musisz być silna dla swojej córeczki. mała da radę, zobaczysz

cały czas trzymam kciuki za Was.
Stary 2012-09-17, 19:17   #1758
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie brawo za 2godzinne poświęcenie ale najważniejsze że to działa, a z laktatorem będzie to trwało 10-15minut

Muminku doskonale wiem przez co przechodzisz. Powiedz mi czy te problemy z serduszkiem miały jakiś związek z przewodem Bottala??? (moja Jula miała operowanego Bottala w 2 tygodniu życia, przewozili ją 200km do Warszawy, a ważyła wtedy dokładnie 1050gram) o zastawke w główce się nie bój, to jest już tak "rutynowy" zabieg na wcześniaczkach że zagrożenia praktycznie nie ma, lekarze sobie świetnie poradzą, a ten zabieg zapewni jej ogromne szanse na prawidłowy rozwój nie odbiegający od rówieśników, tymbardziej że wylewy wam się wchłoneły (my nie mieliśmy tego szczęścia z Hanką) Będzie wszystko dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-09-17, 19:17   #1759
kraven
Zakorzenienie

Muminku musisz się trzymać dla Laury i Synków. Cały czas się za Was modlę i wierze, że wszystko sie ułoży.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:20   #1760
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki

Lady Beatta została mamą

Mikołajek zawitał na świecie dziś o 8.20, 3100g,55 cm pozdrowienia dla wizazowych ciotek:-*

Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

Niestety obrót się nie powiódł mój mały uparciuch dawał sobą kierować do pewnego momentu a później jakby trafiała na ścianę i nie chciał się przesuwać, więc po trzech próbach zaniechaliśmy. Bolało mnie bardzo, później miałam ktg i z Lili wszystko ok. Do jutra będą nas monitorować i do domku a termin cesarki mam na 2.10. Mała waży 3200 na dzień dzisiejszy.

Przykro mi że obrót się nie udał,podjęłaś próby i za to dla Ciebie wielkie

Cytat:
Na zdjęciu Mikołaj
.

śliczny Mikołajek

Cytat:

Wiadomość od Filusii88:

Filusiu gratulujemy!!!!

dla Filusi i Basienki

Cytat:

Cały czas modlitwą i myślami jesteśmy z Wami

Cytat:

za ekspresowy poród i obyście szybko mogli wyjść do domku.

Wielkie gratulacje również dla Tamlin,Justyny,Baobabek,W eroniki

Ja ostatnio mało piszę bo jak jest pogoda to korzystamy i spacerujemy dużo,do tego co chwilę pranie,prasowanie,gotowan ie w domu też trzeba ogarnąć a jak mam chwilkę to siadam i nawet mi się komputera nie chce włączyć.

Mamusie mam pytanie czym mogę przemywać oczka jak ropieją?

Elena trzymam kciuki za jutrzejszy dzień.

Gda mam nadzieję że w końcu coś się ruszy i szybko wylądujesz na porodówce.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:31   #1761
Konczita
Zakorzenienie

Muminku wiem, że jest cięzko ale musisz się trzymać dla córci i dla syneczków ... tule Cię...

Weronika, Filusia gratuluję Wam ! Zdrówka dla dzieciaczków

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Lady Beatta gratuluję!!!!!

jejku Weronika mam nadzieje że wsio oka z Jasiem
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:35   #1762
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

kurde laski zauwazylam na wkladce taki lekko rozowawy sluz co to moze oznaczac i krzyz mnie napierdziela rowno..
lekarz powiedzial ze jak beda plamienia to od razu szpital ale tego nawet duzo nie ma.. i to nie jest taka zywa krew..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:36   #1763
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie które już mają swoje maleństwa przy sobie jak równierz te które za chwile czeka poród . Przeczytałam o porodzie Weroniki i postanowiłam opisać co mnie spotkało...

13 czerwiec 2011 to był mój termin porodu 16 czerwca zgłosiłam się do szpitala będąc po terminie.W pierwszej wersji kazali mi wrócic do domu i przyjsc jak będę tydzien po terminie a po zbadaniu okazało się że mam rozwarcie na 2 cm i w kazdej chwili moge zaczac rodzić zostawili mnie wiec w szpitalu i od wejscia chcieli dac kroplówke na przyspieszenie ale sie nie zgodziłam postanowiłam poczekac skoro juz tak blisko. Jednak dzien za dniem mijał a nic sie nie działo na ktg skurczy 0. 23 czerwca już miałam dosyć i wieczorem po obchodzie zaczepiłam lekarke i powiedziałam jej że chce przyspieszyć akcje , zbadała mnie i przez nastepne 3 dni tj.24,25,26 dostawałam zastrzyki rano i wieczorem chyba rozkurczowe jakies po których miało się coś ruszyć ale nie, więc 27 czerwca o 6 rano pojechałam na porodówke mniej wiecej o 7.30 dostałam pierwsza kroplówke a o 14 się skonczyła więc skurcze które zaczeły mnie łapać się skończyły lekarz podjął decyzje o kolejnej . Skurcze były co raz to bardziej silne im bardziej mi ją podkręcali jak zmniejszali skórcze słabły w końcu koło 21 usłyszałam że dziecku tentno spada i albo teraz urodze albo Vacum musza zastosować byłam przerazona bo nie wiedziałam co to jest parłam z całych sił ale nic z tego męża wyproszono z sali a ja z przerazenia zamknęłam oczy kiedy małego wyjeto nie płakał nie wiedziałam co się dzieje był podduszony i siny .Leżała i cała się trząsłam w oczekiwaniu na jego krzyk . Kiedy w końcu usłyszałam go i przyniesli mi go pokazać na chwilke się uspokoiłam lecz usłyszałam po chwili że małego muszą zabrać do inkubatora i ta noc będzie decydująca dla niego...Całą noc lezałam i wyłam nie wiedziałam co się dzieje z moim synem ...

Podsumowujac ...wytłumaczcie swoim Tż na czym polega ten cały Vacum i niech pilnują by do tego nie doszło myśmy nie wiedzieli ale na szczescie nasz syn ma teraz 15 miesiecy i jest całkowicie zdowy.Ja dochodziłam po tym porodzie do siebie z najgorszego stanu 2 miesiace a tak faktycznie rok!!! Dużo sił dla ciebie Weroniko i dla Jasia.Pozdrawiam i przepraszam za wtrącenie się.
Psychiczne dochodzenie do siebie jest najgorsze.. Dobrze, że wszystko jest okej

Cytat:

Wiadomość od Filusii88:

Filusiu gratulujemy!!!!
aaaaa. Poszalały dziewczyny dzisiaj! Gratulacje

Cytat:
Zdrówka przede wszystkim!
Stary 2012-09-17, 19:38   #1764
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kurde laski zauwazylam na wkladce taki lekko rozowawy sluz co to moze oznaczac i krzyz mnie napierdziela rowno..
lekarz powiedzial ze jak beda plamienia to od razu szpital ale tego nawet duzo nie ma.. i to nie jest taka zywa krew..
A to nie ten słynny czop? Tzn. wiem, że pisałaś, że Tobie już odszedł, ale z tego co pamiętam, to któraś z dziewczyn chyba opisywała w ten sposób właśnie czop. Ale ja to się na tym zupełnie nie znam, więc może ktoś mądrzejszy w temacie się wypowie.
Stary 2012-09-17, 19:40   #1765
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie ten słynny czop? Tzn. wiem, że pisałaś, że Tobie już odszedł, ale z tego co pamiętam, to któraś z dziewczyn chyba opisywała w ten sposób właśnie czop. Ale ja to się na tym zupełnie nie znam, więc może ktoś mądrzejszy w temacie się wypowie.
czop byl zbity , gesty glut
a to normalnie uplawy takie rozowe..

IGA

Maja

Stary 2012-09-17, 19:42   #1766
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
czop byl zbity , gesty glut
a to normalnie uplawy takie rozowe..
czop = glut Muszę zapamiętać na przyszłość, bo wszystko jeszcze przede mną.

Kurcze to ja w tej sytuacji nie potrafię Ci pomóc.
Stary 2012-09-17, 19:47   #1767
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Muminku nie wiem co już napisać. Naprawdę modlę się o was codziennie i pozytywne zakończenie leczenia maluszka.

Cytat:
Gratulacje i dużo zdrówka dla synka.

Oj mamusie szalejecie z tym rozpakowywaniem

Marta a ta sól fizjologiczna to nie jest czasem do przemywania oczek?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
rób, rób nawet jak się po tym nic nie ruszy to chociaż sobie podjesz

ja nadal jeżdżę, nawet dzisiaj

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

oj, jak już 5 dni to być może i Tobie podadzą oxy, lepiej się na to nastaw by nie było zaskoczenia. sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji
Wezmę torbę jak do porodu i zobaczymy.

Mam stracha ale postaram się włączyć pozytywne myślenie

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Nierzeczna a nie jesteś świeżo po badaniu ginekol. ? bo ja tak miałam dzień po badaniu.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:47   #1768
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to nie jest żywa krew, to spokojnie. Plamienie może występować podczas rozwierania szyjki.
To coraz bliżej kochana!!!

Muminku - wszystko będzie na pewno dobrze, trzymam kciuki nadal i myślę o Was!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:50   #1769
Konczita
Zakorzenienie

mamuśki czy wybierałyście już krzesełka do karmienia?? macie jakieś swoje typy?

colds jak Niunia? pytałaś mnie o kropelki na kolki ja polecam albo sab simplex albo nasze polskie bobotic
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 19:52   #1770
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Elenko, nie jestem po badaniu
Dzwoniłam do lekarza, kazał mi przyjechać na 21, powiedział ze mnie zbada, zobaczymy
Odezwe się jak wróce

IGA

Maja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości