|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
|
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje a mi jest smutno, że Lena się ociąga... |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Cudownie! Gratulacje dla Beatty i Filusi!!!
![]() Lidka - szkoda, że obrót się nie udał... No ale trudno - przynajmniej wiesz kiedy urodzisz ![]() Ja też już nie mam co robić! Jeszcze cała rodzina mi już zakazuje jeździć samochodem... Nie mogę się skupić na czytaniu w ogóle. Może jakieś filmy pooglądam. A może ciasto zrobię...?
|
|
|
|
#1744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję Filusi i witam Basię
|
|
#1745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jak się po tym nic nie ruszy to chociaż sobie podjesz ja nadal jeżdżę, nawet dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Lady Beaty i Filusi
czyli trójka dzieciaczków dziś nam przybyła?(narazie)Rozmawiałam z moją koleżanką,która miała to całe vaccum i kleszcze.I to jest ostateczność w takich przypadkach,kiedy dziecko jest zbyt daleko w kanale rodnym a tętno jego zanika.Nie ma wyboru,zapóźno na cc i to jest ostateczność,muszą ratować dziecko!!! Ona też ze szkoły rodzenia wiedziała co to jest i się nie zgadzała,ale lekarze muszą ratować życie i to jest wtedy najważniejsze! Nie daj Bóg dziecko się udusi i do kogo wtedy pretensje???
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie rozumiem Twojego oburzenia
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Filusu
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomału nie mam juz sily....dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlonął,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy i trozke sie boją z powodu tych wczesniejszych problemow z serduszkiem bo to musza robic w pelnej narkozie... |
|
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo serdecznie po długiej nieobecności
gratuluję wszystkim mamom!urodziłam 8.9.2012 o godzinie 11.30 slicznego synka. ważył 3 kg i miał 51 cm. teraz niestety przymus w szpitalu, bo mały ma gronkowca i dostaje antybiotyki. poród trwał 1,5 godziny i był bardzo lekki, nie czułam się po nim zmęczona
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Bo cała w nerwach jestem w związku z tą sytuacją jaka spotkała Weronikę.
Nie wiem do kogo można mieć pretensje,że akcja tak się potoczyła... Chciałam tylko powiedzieć,że to całe vaccum czasem,w takich przypadkach ratuje życie...i tyle.
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawda jest taka ze lekarze bardzo czesto na sile chcą by kobieta rodzila naturalnie znam takich przypadków z najblizszego otoczenia mnóstwo, a potem dochodzi do takich sytuacji i wtedy sie ratuje malucha faktycznie. Za mało sie wykonuje badan, o usg w szpitalu czasami sie trzeba prosic, nie meirzy sie stosunku miednicy do wymiarow malucha ... napewno nikt nie ma pretensji do nikogo w sytuacjach gdy nie da sie przewidziec pewnych problemów ale mysle ze wielu moznaby uniknąc..... Przykre ze to w ogóle sie jeszcze przydaża Moja siosra byla rodzona wlasnie z vacum... poród moja mama wspomina jako traume.... ale to bylo 35 lat temu
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1753 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gda, masz całkowitą rację. Wszyscy mówią, że jest podobna do męża. niestety po mnie ma tylko uszka, dłonie i oczy. Może z czasem się zmieni..
nam się troszkę łuszczyła na stópkach i dłoniach. Po kąpieli zaczęłam smarować emulsją hipp. teraz jest ok Cytat:
na samym początku non stop chciałam mieć małą na oku. Wręcz na krok jej nie odstępowałam, cały czas siedziałam przy łóżeczku, godzinami się w nią wpatrywałam. w nocy słyszałam wręcz każdy oddech i niesamowicie czujnie spałam. A teraz nasze życie troszkę się unormowało. Nie boję się zostawić jej śpiącej w łóżeczku. w nocy też na każde kwęknięcie się nie budzę. Cytat:
chyba zdecyduję się na najprostszy model medeli http://allegro.pl/medela-laktator-mi...572563819.html Cytat:
Cytat:
tak samo wmawiałam nam, że urodzę sn i nie skończy się na ccCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ależ dziewczyny rodzicie teraz na wyścigi Sojka, zrobiłam, jak Ty. tzn. po spacerze nakarmiłam Zuzię z prawej piersi, a jak zasnęła, zaczęłam odciągać mleko z lewej. Namęczyłam się strasznie, bo ściągałam ręcznie (istna masakra!! podziwiam teraz moja mamę i w ogóle wielki szacun dla Niej, bo po moim urodzeniu, gdy miesiąc leżałam w szpitalu w inkubatorze codziennie ściągała ręcznie pokarm i nosiła do szpitala - nie wyobrażam sobie ). w ciągu 2 godzin ściągnęłam 50 ml. zaraz po tym mała się obudziła i przystawiłam ją do tej lewej piersi i widać się najadła może pobudzę piersi do większej produkcji mleka![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- cytowałam więcej, ale gdzieś mi posty wcięło. Agaton, masz rację, że dla Waszego a właściwie Maluszków dobra, powinnyście jak najszybciej po rozpoczęciu się akcji (najlepiej przed odejściem wód, bo wówczas łatwiej zainfekować dziecko paciorkowcem) gnać do szpitala. im więcej dawek antybiotyku, tym lepiej dla dziecka. (antybiotyk podaje się chyba co 8 gdz. aż do skońćzenia porodu). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym jeśli lekarz, położna odbierająca poród jest specjalistą to dużo wcześniej zauważy, że coś jest nie tak i nie ryzykuje życia i zdrowia matki i dziecka. gorzej jak się trafi na partacza, który uważa, że musisz rodzić naturalnie, nie ważne czy masz do tego odpowiednie warunki czy nie, bo przecież tyle kobiet przed Tobą rodziło. moja koleżanka rodziła ponad 20 godzin, poród był bardzo ciężki bo mała ważyła ponad 4,5 kg ale lekarz uparł się, że ma urodzić sn i koniec kropka. efekt jest taki, że dziewczyny popękała wzdłuż i wszerz, a mała po porodzie długo wymagała kilkumiesięcznej rehabilitacji i w takim wypadku jak najbardziej winny jest lekarz odbierający poród... |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętałam, że byłaś w szpitalu i domyślałam się, że już od jakiegoś czasu możesz nie być w dwupaku. Gratuluję synusia! ![]() Cytat:
|
|
#1757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katee, rozumiem. mnie samą bardzo ta sytuacja poruszyła. moim zdaniem w większości przypadków można mieć pretensje do lekarzy niestety ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() no nic, pomartwię się później. Cytat:
cały czas trzymam kciuki za Was. |
|||
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Maggie brawo za 2godzinne poświęcenie
ale najważniejsze że to działa, a z laktatorem będzie to trwało 10-15minut ![]() Muminku doskonale wiem przez co przechodzisz. Powiedz mi czy te problemy z serduszkiem miały jakiś związek z przewodem Bottala??? (moja Jula miała operowanego Bottala w 2 tygodniu życia, przewozili ją 200km do Warszawy, a ważyła wtedy dokładnie 1050gram) o zastawke w główce się nie bój, to jest już tak "rutynowy" zabieg na wcześniaczkach że zagrożenia praktycznie nie ma, lekarze sobie świetnie poradzą, a ten zabieg zapewni jej ogromne szanse na prawidłowy rozwój nie odbiegający od rówieśników, tymbardziej że wylewy wam się wchłoneły (my nie mieliśmy tego szczęścia z Hanką) Będzie wszystko dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku musisz się trzymać dla Laury i Synków. Cały czas się za Was modlę i wierze, że wszystko sie ułoży.
|
#1760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi Cytat:
Przykro mi że obrót się nie udał,podjęłaś próby i za to dla Ciebie wielkie ![]() śliczny Mikołajek Cytat:
Cytat:
Cały czas modlitwą i myślami jesteśmy z Wami Cytat:
za ekspresowy poród i obyście szybko mogli wyjść do domku.Wielkie gratulacje również dla Tamlin,Justyny,Baobabek,W eroniki ![]() Ja ostatnio mało piszę bo jak jest pogoda to korzystamy i spacerujemy dużo,do tego co chwilę pranie,prasowanie,gotowan ie w domu też trzeba ogarnąć a jak mam chwilkę to siadam i nawet mi się komputera nie chce włączyć. Mamusie mam pytanie czym mogę przemywać oczka jak ropieją? ![]() Elena trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Gda mam nadzieję że w końcu coś się ruszy i szybko wylądujesz na porodówce.
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku wiem, że jest cięzko ale musisz się trzymać dla córci i dla syneczków ... tule Cię...
Weronika, Filusia ![]() gratuluję Wam ! Zdrówka dla dzieciaczków---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Lady Beatta ![]() gratuluję!!!!!jejku Weronika mam nadzieje że wsio oka z Jasiem
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde laski zauwazylam na wkladce taki lekko rozowawy sluz co to moze oznaczac
i krzyz mnie napierdziela rowno..lekarz powiedzial ze jak beda plamienia to od razu szpital ale tego nawet duzo nie ma.. i to nie jest taka zywa krew.. |
|
|
|
#1763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. wiem, że pisałaś, że Tobie już odszedł, ale z tego co pamiętam, to któraś z dziewczyn chyba opisywała w ten sposób właśnie czop. Ale ja to się na tym zupełnie nie znam, więc może ktoś mądrzejszy w temacie się wypowie.
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to normalnie uplawy takie rozowe.. |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze to ja w tej sytuacji nie potrafię Ci pomóc.
|
|
#1767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i dużo zdrówka dla synka.Oj mamusie szalejecie z tym rozpakowywaniem ![]() Marta a ta sól fizjologiczna to nie jest czasem do przemywania oczek? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Mam stracha ale postaram się włączyć pozytywne myślenie ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Nierzeczna a nie jesteś świeżo po badaniu ginekol. ? bo ja tak miałam dzień po badaniu.
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To coraz bliżej kochana!!! ![]() Muminku - wszystko będzie na pewno dobrze, trzymam kciuki nadal i myślę o Was! |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
mamuśki czy wybierałyście już krzesełka do karmienia?? macie jakieś swoje typy?
colds jak Niunia? pytałaś mnie o kropelki na kolki ja polecam albo sab simplex albo nasze polskie bobotic
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Elenko, nie jestem po badaniu
Dzwoniłam do lekarza, kazał mi przyjechać na 21, powiedział ze mnie zbada, zobaczymy Odezwe się jak wróce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Póki co mała ma problemy ze ssaniem 

czyli trójka dzieciaczków dziś nam przybyła?(narazie)

Oby wszystko jak najszybciej się poukładało.
). w ciągu 2 godzin ściągnęłam 50 ml. zaraz po tym mała się obudziła i przystawiłam ją do tej lewej piersi i widać się najadła

ale postaram się włączyć pozytywne myślenie