Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 20:17   #3301
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Pewno, że kocha!! wszystkiego dobrego z okazji rocznicy. A tu jeszcze jedna różyczka do kolekcji
hehe dziękuję kochana

Ale dziś mam brzuch wzdęty. Głodna jestem, ale jeść nie za bardzo mogę. Nie dość, że zaparcia to jeszcze wzdęcia

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:18   #3302
elllmi
Zakorzenienie

hej
weekend za szybko mi zleciał, miałam ślub brata (cywilny) i jakoś tak na nic nie było czasu; w ogóle myślałam, że na tym ślubie cywilnym to się coś więcej dzieje, a to tylko kilka formułek i koniec, raptem 15 minut wszystko trwało; jakoś tak bardzo urzędowo i poważnie, chyba że im się taka babka trafiła

dzisiaj nasza pierwsza rocznica slubu (Ewik dużo szczęścia z tej samej okazji ), a mąż pojechał do pracy i trochę tak do dupy jest niby rozmawialiśmy przez telefon, ale jakoś tak dziwnie, bo sam nic nie mówił, dopiero jak zapytałąm czy pamięta jaki dzisiaj dzień, to powiedział, że jasne i takie tam ble ble ble

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://www.flexibath.pl/ dziewczyny co myslicie? Czytalam opinie i w sumie skladana wanienka...... bo nie wiem gdzie mielibysmy normalna trzymac
pisałam już kiedyś o tej wanience i my ją raczej kupimy, bo jak nie, to normalna wanienka musiałaby cały czas stać koło łóżka albo w dużym pokoju, bo nie mamy miejsca; szukałam opinii i znalazłam zwykle pozytywne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny od początku ciąży co jakiś czas łapie mnie taki bół promieniujący przez pośladek, ale wczoraj jak mnie złapało ! to sie ruszyć nie umiałam.... masakra jakaś bo tutaj kaszel mnie męczy co lekko kaszlnęłam to ten rwący ból w pośladu od lędzwi na noge, chodzić nie umiałam, w nocy sie męczyłam dopiero teraz jako tako przeszło, i czytałam w necie że to może być rwa kulszowa i muszę o tym powiadomić lekarza bo może przez to być wykluczenie do porodu SN.... :/
mam to samo niestety okropny ten ból jest, bo tak z niczego się pojawia i nie można żadnej normalnej pozycji przyjąć żeby przeszło; ja wtedy muszę stanąć na nogi albo siedzieć pochylona do przodu; najgorzej jak w pracy muszę przy biurku siedzieć i mnie złapie, to nie wiem co z sobą zrobić

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Też Wam wkleję moje łowy 3x body, półśpioszki i kombinezon zimowy na 56 od siostry
kombinezon świetny

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wracając z pracy zahaczyłam o lumpka
Kupiłam m.in maskotkę Kubusia Puchatka, 2 pary miękkich jeansów (jedne to ogrodniczki), fajne spodenki ocieplane, bluzo-sweterek z kapturem i body z długim rękawem Za wszystko zapłaciłam 30 zł
jak ja zahaczam o lumpki, to sama drożyzna

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A o to mój brzuszek, przed chwilą zdjęcie pstryknęłam
jaka wielka kulka mam taką samą, ale nogi już nie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:24   #3303
elllmi
Zakorzenienie

a tak w ogóle, to chciałam się wcisnąć w jakąś sukienkę na ten ślub brata i jakoś tak byłam pewna, że w jedną wejdę, bo luźniejsza jest itd. i nawet jej nie mierzyłam wczeniej, a tu przyszła sobota, ja się ubieram i zonk przez tyłek jeszcze ją przecisnęłam, ale na brzuchu już się zaklinowała i musieli mi pomagać w ściąganiu żeby zamka nie rozwalić na szybko musiałam wykombinować coś innego i już tak elegancko nie wyszło

aaa, i wylicytowałam fajną bluzę i już mi dzisiaj doszła

sorki za post pod postem, coś mi się popieprzyło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2615617058.jpg (86,8 KB, 16 załadowań)

Stary 2012-09-17, 20:25   #3304
hope01
Zakorzenienie

przepaszam ze tak z głupa zapytam... O co chodzi z tym Robertem z danych do przelewu? Bo zgłupłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:27   #3305
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dzisiaj nasza pierwsza rocznica slubu (Ewik dużo szczęścia z tej samej okazji ), a mąż pojechał do pracy i trochę tak do dupy jest niby rozmawialiśmy przez telefon, ale jakoś tak dziwnie, bo sam nic nie mówił, dopiero jak zapytałąm czy pamięta jaki dzisiaj dzień, to powiedział, że jasne i takie tam ble ble ble
Elllmi dziękuję i również życzę Ci, a raczej Wam, dużo miłości, wzajemnego szacunku i radości z każdego dnia I zdrowego brzdąca

Też brałam tylko ślub cywilny i niestety ta ceremonia tyle trwa. 15 minut w wolnym tempie i po wszystkim

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-17, 20:46   #3306
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja się bardziej denerwowałam przed cywilnym niż przed kościelnym oba śluby wyszły cudownie

Djerba wysłałam już przelew i maila do tej kobitki też się zastanawiałam co z tym Robertem ale wysłałam jak było

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:53   #3307
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja zrobię jutro pod wieczór ten przelew, bo czekam sama na przelew.

Ale mi się niesamowicie nudziii. Córa mnie kopie niemiłosiernie, zresztą robi to codziennie przez cały dzień. W ogóle, to wyglądam już jak bombka choinkowa, ciuchy na mnie nie pasują, bluzki pochowałam głęboko do szafy, bo się nie wciskam, tak samo spodnie, i aktualnie w tej chwili mam jakieś ADHD, chyba zrobię makijaż i go wrzucę na bloga.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:55   #3308
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki, witam sie po 2 tyg ponad nieobecnosci ... Bylam z przyjaciola na grzybach nad zalewem sulejowskim w Trescie ... MIalysmy jechac na 5 dni, zostalysmy 2 tygodnie ... chyba gdyby nie dzisiejsze usg, to bym jeszcze siedziala, bo grzyby sie pojawily, 2 dni przed naszym wyjazdem
O, wrocilas, pytalam o Ciebie jakis czas temu
Gratuluje babeczki

Cytat:
Slonce, nie zamartwiaj sie moze akurat dzidzia się tak ulozyla ze nie czujesz tych ruchów, czasem tak bywa, nie stresuj się na zapas

Sliczny po prostu jest!!
I fajne to, co masz na sobie

Ja dzis caly dzien na nogach, wyszlam po 11, wrocilam przed chwila.
Dzis kolega w zamian za drobna przysluge zabral mnie na lody do McDonalda. Wepchnal we mnie i lody, i shake'a tlumaczac sie, ze jedne dla mnie, a drugie dla malego

Poza tym zlowilam dzis w lumpie spiochy, rampersy (chyba tak to sie zwie ), bluze, bodziaki i czapeczke za 9zl

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:56   #3309
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja już po urodzinach małej zaraz kładę się spać bo coś mnie brzuch ciągnie. Trochę mnie to martwi. Na dodatek gardło mnie zaczyna boleć,oby to nie było nic poważnego. DELI piękny brzusio DZIEWCZYNY- z okazji rocznic ślubu wszystkiego co najlepsze. Dużo miłości,szacunku i zrozumienia. Ja 11go obchodziłam miesięcznice
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 20:58   #3310
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przepaszam ze tak z głupa zapytam... O co chodzi z tym Robertem z danych do przelewu? Bo zgłupłam
Wlasnie, djerba, te dane do przelewu sa pelne? Bo tak jakby brakowalo nazwiska, numeru mieszkania i kodu pocztowego

Stary 2012-09-17, 21:06   #3311
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Eff +3 kg do wagi sprzed ciąży Nie ma tragedii ale i tak czuje się ciężko.
OO no to nie duzo, fajnie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki, witam sie po 2 tyg ponad nieobecnosci ... Bylam z przyjaciola na grzybach nad zalewem sulejowskim w Trescie ... MIalysmy jechac na 5 dni, zostalysmy 2 tygodnie ... chyba gdyby nie dzisiejsze usg, to bym jeszcze siedziala, bo grzyby sie pojawily, 2 dni przed naszym wyjazdem

Gratauluje wam udanych wizyt, skladam zyczenia urodzinowe Szaji spoznione ... Czytalam was pilnie, ale neta mialam strasznego i nie dawalam rady pisac ...

No i nie bede was trzymac w niepewnosci, bedzie dziewczynka ... MOj usilnie prosil, zeby pitola znalazla, ale dziewczynka jak malowana ... 410 gr wagi, termin sie nie zmienil 27 stycznia ... no i od 3 dni w koncu czuje ruchy, przyznam ze nieraz wcale to nie jest mile ...

Teraz uciekam na urodzinki do dziadka, moj tatus dostanie w prezencie plytke z usg, nawet 4d wlaczala ... no i zrobila mi na kase chorych ... kocham moja ginekolog, bo juz plakalam ze 200 zl badanie
gratuluje corci a imie jakie??

Cytat:
Slonce, nie zamartwiaj sie moze akurat dzidzia się tak ulozyla ze nie czujesz tych ruchów, czasem tak bywa, nie stresuj się na zapas

wow jaka zgrabniutka jestes i tylko brzusio duzy sliczny widac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:07   #3312
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja już po urodzinach małej zaraz kładę się spać bo coś mnie brzuch ciągnie. Trochę mnie to martwi. Na dodatek gardło mnie zaczyna boleć,oby to nie było nic poważnego. DELI piękny brzusio DZIEWCZYNY- z okazji rocznic ślubu wszystkiego co najlepsze. Dużo miłości,szacunku i zrozumienia. Ja 11go obchodziłam miesięcznice
Dziękuję mała Ucałuj córcię od wizażowej ciotki i żyć jej wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, djerba, te dane do przelewu sa pelne? Bo tak jakby brakowalo nazwiska, numeru mieszkania i kodu pocztowego
ooo masz termin porodu w dzień moich urodzin

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-17, 21:10   #3313
LadyWhisper
Zakorzenienie

heh kurczę a ja zrobiłam tylko kopiuj wklej i wysłałam przelew mam nadzieję, że będzie ok

aaaaaaaaa dziewczyny jestem w ogóle w szoku! Wczoraj pisałam, że rodzice męża kupią nam wózek, moja mama się pisze na fotelik i część wyprawki już ma kupionej a dzisiaj dzwoniła siostra męża, że chce nam kupić komodę w życiu się takiego wsparcia nie spodziewałam, zwłaszcza po rodzinie męża, aż mi jest głupio jakoś...... Tym bardziej, że kurczę pieniążki mamy na bieżąco, jakby zabrakło to na oszczędnościówce też sporo mamy....... Wiem też, że moja siostra czai się na łóżeczko..... Jakoś tak głupio się z tym czuję....

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Deli brzusio masz absolutnie fantastyczny!!!

Stary 2012-09-17, 21:13   #3314
eff8
Zakorzenienie

fajnie z tymi leginsami, dzieki Djerba

tylko przypominajcie jutro o tych przelewach bo ja tez dzis kasy na koncie nie mam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:13   #3315
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
ooo masz termin porodu w dzień moich urodzin
Taaak, Ty bedziesz dmuchac swieczki, a ja wyciskac siodme poty, hehe

Stary 2012-09-17, 21:16   #3316
LadyWhisper
Zakorzenienie

elllmi właśnie spojrzałam na wymiary tej wanienki, ona jest malusieńka.... 66cm więc chyba jednak postawię na normalną, najwyżej na szafie będę trzymać albo co......

Stary 2012-09-17, 21:17   #3317
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, Ty bedziesz dmuchac swieczki, a ja wyciskac siodme poty, hehe
hehe ciekawe czy tak naprawdę wyjdzie

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-17, 21:21   #3318
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaa dziewczyny jestem w ogóle w szoku! Wczoraj pisałam, że rodzice męża kupią nam wózek, moja mama się pisze na fotelik i część wyprawki już ma kupionej a dzisiaj dzwoniła siostra męża, że chce nam kupić komodę w życiu się takiego wsparcia nie spodziewałam, zwłaszcza po rodzinie męża, aż mi jest głupio jakoś...... Tym bardziej, że kurczę pieniążki mamy na bieżąco, jakby zabrakło to na oszczędnościówce też sporo mamy....... Wiem też, że moja siostra czai się na łóżeczko..... Jakoś tak głupio się z tym czuję....
Faaaaajnie. Skoro sami proponują prezenty, to nie przejmuj się, na pewno będzie im miło, jak zobaczą Twoją radość z tego powodu.

U mnie na odwrót - rodzona siostra nie chce nic dać, a jak daje, to z łaską i komentarzem, rodzice TŻa obiecali łóżeczko i chyba zapomnieli o tej obietnicy, w najbliższym czasie sami kupujemy, a moi rodzice jeszcze o niczym nie wspominali. Nie muszą, ale pieniędzy im nie brakuje... No cóż. Chciałabym mieć taką szczodrą rodzinę, jak Ty. Także nie czuj się z tym głupio.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-17 o 21:22
Stary 2012-09-17, 21:23   #3319
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale mi się niesamowicie nudziii. Córa mnie kopie niemiłosiernie, zresztą robi to codziennie przez cały dzień. W ogóle, to wyglądam już jak bombka choinkowa, ciuchy na mnie nie pasują, bluzki pochowałam głęboko do szafy, bo się nie wciskam, tak samo spodnie, i aktualnie w tej chwili mam jakieś ADHD, chyba zrobię makijaż i go wrzucę na bloga.
też mi się nudzi
i z nudów durnot się czepiam, np przed chwilą przeglądałam ebay w poszukiwaniu mebli do nowego domu, którego jeszcze nie znaleźliśmy

a zaraz 70 raz z kolei będę oglądać ciuszki Maluszka i posegreguję chyba, ostatnio podzieliłam wg miesięcy ale mi się nie pasowało więc teraz kolej na segregację wg rodzaju

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:27   #3320
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pani napisała, że takie dane wystarczą ;]
Stary 2012-09-17, 21:27   #3321
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
heh kurczę a ja zrobiłam tylko kopiuj wklej i wysłałam przelew mam nadzieję, że będzie ok
Ja też tak zrobiłam i przelew poszedł

Djerba dzięki za organizację. Przelew i mail wysłane
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:29   #3322
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Może kobita nie chce, żeby wpłaty były na firmowe konto ;]
nie wiem ;] ale nie bójcie się, legginsy na pewno dostaniecie
Stary 2012-09-17, 21:30   #3323
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY- z okazji rocznic ślubu wszystkiego co najlepsze. Dużo miłości,szacunku i zrozumienia. Ja 11go obchodziłam miesięcznice
dziekuję

Cytat:
elllmi właśnie spojrzałam na wymiary tej wanienki, ona jest malusieńka.... 66cm więc chyba jednak postawię na normalną, najwyżej na szafie będę trzymać albo co......
ja się nawet wymiarami nie zainteresowałam ile powinno być kurde, ale ja nie mam gdzie trzymać normalnej wanienki

Stary 2012-09-17, 21:42   #3324
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
hehe ciekawe czy tak naprawdę wyjdzie
No wlasnie, pewnie niewielka czesc z nas urodzi w terminie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Może kobita nie chce, żeby wpłaty były na firmowe konto ;]
nie wiem ;] ale nie bójcie się, legginsy na pewno dostaniecie
Ja tam sie nie boje, nie chodzi o to.
Jakis czas temu mialam konto w WBK i tam by nie poszedl przelew, gdyby brakowalo kodu pocztowego, bo na kod byla oddzielna rubryka, nie wpisywalo sie go tam, gdzie miejscowosc.

Stary 2012-09-17, 21:45   #3325
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie, pewnie niewielka czesc z nas urodzi w terminie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Ja tam sie nie boje, nie chodzi o to.
Jakis czas temu mialam konto w WBK i tam by nie poszedl przelew, gdyby brakowalo kodu pocztowego, bo na kod byla oddzielna rubryka, nie wpisywalo sie go tam, gdzie miejscowosc.
też kiedyś miałam w wbk... rozumiem ;]
wpisałabyś najwyżej jakiekolwiek cyferki ;]
Stary 2012-09-17, 21:50   #3326
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
też kiedyś miałam w wbk... rozumiem ;]
wpisałabyś najwyżej jakiekolwiek cyferki ;]
Na szczescie teraz nie mam takiego problemu

Wieczor w pelni, a tu jak zwykle o tej porze cisza nastaje

Stary 2012-09-17, 22:01   #3327
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja też w nocy po przebudzeniu miałam jakiś taki twardawy brzuch i teraz popołudniu do tego maluch brykał teoche rano a teraz cisza
Nie przejmuj się u mnie wczoraj prawie cały dzień był spokój, a dzisiaj kopniak za kopniakiem

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Dziewczyny, które lubią spać w piżamach, polecam spodnie do spania z h&m, wczoraj kupiłam, czarne w białe kropeczki:
http://www.hm.com/pl/product/04083?article=04083-B
Wzięłam większe, mają bardzo luźną gumkę więc na długo wystarczą. Polecam serdecznie, ja już marznąć zaczęłam w nogi, a moje ulubione już za małe były więc musiałam coś kupić nowego. Bałam się na Allegro bo co jak co ale spać muszę w wygodnej piżamce, w sklepie przynajmniej nałożyłam sprawdziłem i pomacałam. Trochę drogie, ale nie miałam wyjścia, w nocy bałam się do toalety iść tak zimno

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Pora na sen dobranoc

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:03   #3328
Delicjanka
Zakorzenienie

Dzięki kobietki
Djerba, super szybka ta kobietka ja na pewno z leginów nie rezygnuje!
postaram się zrobić jak najszybciej przelew, chociaż sama czekam na przelew, wiec na pewno to zrobie w tym tygodniu tylko nie wiem w jaki dzien;p

tzt usnał...bzykac mi sie chce

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:41   #3329
Debrah
Zakorzenienie

Witam się po USG.
Dziecko zdrowe.

Jak myślicie, co z płcią?:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:41   #3330
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Witam się po USG.
Dziecko zdrowe.

Jak myślicie, co z płcią?:P
Pisior odpadł? Tylko błagam, nie trzymaj w niepewności, bo to denerwujące.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-17 o 22:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości