|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Today hehe ja fosę dookoła klatki wykopię
Gucia różne badania tarczycowe miałam robione tuż przed ciążą i było ok. Myślisz, ze trzeba to powtórzyć?? |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to zawsze jest sygnał, żeby ją zbadać...Moja koleżanka tak miała..ale jej akurat nic nie wyszło...chociaż chuda jest nadal jak wiór :/ |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malenstffo im blizej tym chbyba mi sie czas dluzy a ciekawa jestem co tam w brzuszku noscisz. ewnie znow caly watek bedzie obstawial jak u Biki pamietam
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ciążę by mi sie tak popsuło?? Tuz przed ciążą miałam wyniki wręcz idealne.
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia i maczeta poganiac heh ja pamietam jak bylo zakonczenie roku w Filipa przedszkolu i taka dziewczynka podchodzi do mnie i do M. (Filip siedzial u M. na kolanach) i mowi ze ona kochaa Filipa na to podchodzi jej mlodsza siostra (dziewczynki 4 i 2 lata) i mowi ze nie ze to ona go kocha i zaczely sie popychac. Mowie Ci a wsyztcy stali oslupiali ze juz takie male i sie o chlopaka bija ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Madzia po ciazy wsyztsko moze sie poprzestawiac, niesttey |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
Madzia to nie znaczy, że akurat to musi być to...ja tylko napisałam, że akurat się właśnie tak chudnie...ale na przykładzie koleżanki nie zawsze tak jest...nie ma co się zamartwiać na zapas... ![]() Ale bezdyskusyjne jest raczej to, żebyś się jednak przebadała...
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo obiecuję, ze w nastepnym tygodniu ide na badania i od razu odbiorę moje wyniki cytologii bo może mu sie urlop skończy i będzie
![]() Today ooo nieźle I którą Filip wybrał??
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie zrób przynajmniej TSH. tarczyca lubi lecieć po ciąży. Kobiety które normalnie nie maja z nią problemów właśnie po ciąży muszą się podleczyć. Tym bardziej, że jak dziewczyny pisały już wielokrotnie organizm teraz jest osłabiony, po ciąży i potrzrebuje czasu na regeneracje. Powinnaś skontrolować podstawowe badania.
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem do końca, miała mało płytek krwi, podejrzewali też stwardnienie rozsiane..
nie chciałam już poruszać jej tematu z jej byłym..
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi ech... ja cały czas ja pamiętam jak robiła winietki i generalnie pisała o przygotowaniach.
Gucia zrobię TSH, morfologię i nie wiem co tam jeszcze. |
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak wnioskuje nie skonczyla sie za dobrze
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia hehe zadna,.. bo stwierdzil ze on kocha tylko mame i tate.
![]() Mowilam ze on jest mamusi synus a M. ciagle gada ze z niego mamisynka robi.
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Today hehe...
![]() Mykam chyba spać dziewuszki ... Dobranoc
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia wiem slodkie. Nawet jak sie spytasz kto kocha mocniej mama czy tata, to Filip Ci powie nie mama, tata, Filip i Maya kocha mocno
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę sobie kupić torebkę (musi mieścić teczkę A4). Która wam sie bardziej podoba: 1. http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb 2. http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb Kolor z pierwszej aukcji czerwony, z drugiej albo czerwony albo jasny brąz. |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze sobie do pracy kupić, na codzień w takich nie chodzę
Ale w pracy nosze dokumenty, przewodniki, jakieś rzeczy w teczce i musze coś takiego mieć. Dlatego nie chce ze skóry drogiej, tylko coś tańszego.
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia hehe juz nie mozesz sie pewnie doczekac jak Majka bedzie sie madrowac, usmiejesz sie jak nigdy zobaczysz
![]() A co do torebki to ja zdecydowanie za pierwsza. ![]() A teraz juz lece spac, bo usypiam nad laptopem. |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz tez ide
perfekcyjna pani domu sie skonczyla![]() Do jutra
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-09-17 o 23:26 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Today na szczęście ten czas tak szybko leci, że zanim sie obejrzę to Maja ju z będzie duża
![]() Czyli 2 głosy za pierwsza torebką Zobaczymy co jeszcze jutro dziewczyny napiszą.
|
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
mrowinka, tomalinka, blonde, Butter, Gucia dzięki dziewczyny. Nie jest niestety tak kolorowo jakby się wydawało. Mam tylko nadzieję, że w końcu zmądrzeje. Dzisiaj wyszedł o 8, cały dzień cisza, wrócił o 21. nie odezwał się ani słowem, odgrzał sobie obiad, wziął piwko i poszedł spać. Czyli na wesoło. Nie wiem co mu się stało. Nie poznaje go normalnie. Ale nie ważne. Nie o tym jest wątek.
Madzialenka12344321 fason pierwszej, ale materiał z drugiej =) tak wiem, nie pomogłam =)
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ja też jestem za pierwszą torebką, zdecydowanie!!
|
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Jest 4 rano...a ja nadal nie śpię. Leże, myślę, denerwuje się. Nie wiem na co to potrzebne. ale z nudów wstałam zobaczyć na wizaż czy tylko ja mam takie trzaski.
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, że - prócz jakichś czekoladek, o które zawsze się sama musiałam przypomnieć - to pierwszy prezent bez okazji. A jesteśmy ze sobą ponad 7 lat ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36576643] Przykro mi z powodu egzaminu męża. Mam nadzieję, że zdarzy się cud i jednak uda się w środę. Nie załamuj się Widziałam to. Wiesz, Aaby, mnie się wydaje, że ona bardzo w ciąży przytyła. Są kobiety, które tyją po 30-40 kg. Wtedy rzeczywiście trudniej wrócić do formy po porodzie. Pewnie też dużo zależy od predyspozycji, jedni mają bardziej elastyczną skórę, inni mniej. Trzeba dbać o siebie i wierzyć, że będzie ok Strasznie się denerwuje Jedna pani doktor i może przekreślić dwa lata studiów. I już nie mówię, ile $ Fakt, nie było powiedziane, ile ta dziewczyna przytyła. Ale kurcze - młoda laska (25 lat), gdzie w teorii powinna mieć piękną elastyczną skórę, skłonną do wchłonięcia. A tu jednak się nie wchłonęła. Ja niestety mam predyspozycje do tycia, na wadze (i na ciele) widać każdą zjedzoną kostkę czekolady, a skórę mam z natury bardzo suchą i ostatnio w strasznie złej kondycji (właśnie, miałam umówić się do dermo!). Także niestety moje obawy nie są chyba bezpodstawne ![]() ![]() Cytat:
Btw, ja tyle na siebie nie wydałam chyba w przeciągu ostatnich 2 lat Super, że możesz sobie pozwolić Cytat:
Ja zawsze chciałam czerwoną i o dziwo mąż pamiętał ![]() Nie-dziękuję, co by nie zapeszyć ![]()
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, stres przedślubny? Porozmawiajcie, taka cisza niczego dobrego nie przyniesie. Potrzebujecie się teraz nawzajem ![]() Butter, absolutnie rozumiem Twoje nerwy spowodowane tymi wszystkimi pytaniami! U mnie na szczęście takiej "nagonki" nie ma, ale sama wyszłabym z siebie i stanęła obok. Jakby kurcze ludzie nie mieli własnych spraw ![]() I wara mi milczeć! Masz pisać! Madziu, powinnaś solidnie na tyłek dostać! Takie objawy już taki długi czas, i Ty wciąż nic z tym nie robisz?! Swoją drogą na Twoim miejscu skróciłabym mocno spacery albo poprosiła np. mamę, żeby spacerowała ze mną. Skoro masz takie "zjazdy", to bałabym się o Maję Co, jeśli - odpukać - coś Ci się na spacerze stanie? Pamiętaj, że przebadanie się to nie tylko troska o siebie samą. Masz teraz dziecko - musisz być dla niego zdrowa Tomalinko, Ty też powinnaś na tyłek dostać Odpoczywaj ![]() I przyłączam się do grona nielubiących zakupów! Zwłaszcza ostatnio, jak przytyłam, każda wyprawa na zakupy kończy się dołkiem, często nawet łzami w oczach. Nie mogę siebie takiej zaakceptować ![]() Śpię na siedząco! ![]() Zaraz będę rzęsami szurać po klawiaturze. Dobrze, że mam czarną, to chociaż mazy od tuszu nie będą widoczne... Wczoraj nastrój jesienno-stresowo-depresyjny przerwał na moment miły mail - w jakimś konkursie facebookowym wygrałam bon do Rossmanna na 200zł Poza tym stresowo W domu atmosfera kiepska. Mąż poddenerwowany jutrem, ja chyba jeszcze bardziej od niego. W dodatku w ostatnim czasie totalnie się nie wysypiamy, chodzimy jak zombie, nie jest w stanie wstać z budzikiem - zawsze co najmniej 3 drzemki Niech to babsko zlituje się jutro i przepuści
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
nie piszę nic, bo właściwie nie wiem co pisać nie wiem czy planuje następną ciążę i kiedy.... nie mogę zrozumieć tego co się stało, wszystko wskazywało na to że jest ok, nie było plamień, krwawień, miałam mdłości, piersi bolały... nawet pęcherzyk ciążowy mi rósł, tylko zarodek nie poprzedniej ciąży z Marysią nie planowałam, nie robiłam badań, w pierwszych tygodniach ciąży jak jeszcze o niej nie wiedziałam - odchudzałam się, chodziłam na fitness, basen, saune... A Marysia rozwijała się cudowanie, urodziła się zdrowa.... a teraz? nie robiłam żadnych głupot a groszka straciłam ![]() Momentami wydaje mi się, że to moja kara jest. Za to właśnie że tak planowałam - bo najfajniej urodzić na wiosnę, bo celujemy w chłopca... mniej więcej wyliczyłam sobie, kiedy bym do pracy chciała wrócić, kiedy iść na L4. Kompletnie nie brałam pod uwagę, że coś może pójść nie tak, bo przecież nic na to nie wskazywało, a ciąża z Marysią była totalnie bez problemowa. A życie pokazało, jak bardzo drwi z moich planów.... Niesamowita lekcja pokory, tylko czemu taka bolesna ![]() ![]() ![]() Tydzień po zabiegu był koszmarny. Miałam odpoczywać, uważać na siebie.... Ta jasne, zwłaszcza jak dziecko ząbkuje i do tego złapało przeziębienie. Kilka nocy nie przespanych, całe dnie marudzenia... ![]() ehhh, wszystko się spiep.rzyło
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowalam Was, zle klinelam i ciu.l ALE JESTEM ZLA!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

I to zawsze jest sygnał, żeby ją zbadać...

I którą Filip wybrał??

wiadomo co jej było??

Super, że możesz sobie pozwolić