|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Niestety ja dalej pałuję się z jedzeniem u Mikiego. Je TYLKO na śpiocha. Normalnie oszaleć idzie. Najlepsze jest to, że już wszystko wypróbowałam i nawet odstawiłam nutriton do zegęszczenia a wprowadziłam kleik kukurydziany. Zauważyłam dużą poprawę jeżęli chodzi o sprawy brzuszkowe, bo Miki już nie ma gazów i nie cierpi tak przy kupie.
|
|
#3542 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Haaalooo, jest tu kto?!
Ale mi się nazbierało pisania, od czw nie pisałam porządnie ![]() Buziaki dla dzieciaków z okazji kolejnych miesięcznic! W czw zaliczyliśmy szczepienie, dopiero drugie, bo pierwsze nam się opóźniło, a drugie też teraz przez katar, a potem długi spacer, żeby synuś się wyspał i wypoczął po stresie Tym razem był super dzielny, co za ulga. Poprzednio rozdzierał się po drugim i trzecim wkłuciu tak, że już dmuchałam w nosek, bo bałam się, że się zaniesie i ciśnienie miałam, że hoho... A teraz tylko w momencie wstrzykiwań lekki płacz i zaraz spokój Ależ jesień i choróbska Was dopadły Moc zdrowia dla wszystkich chorych małych i dużych! Ja i moje dwa małe chorowitki jeszcze - tfu, tfu! - się trzymamy. Nawet Maksiu chodzi już 2 tyg. do szkoły i jest zdrowy ![]() Dużo z Was pisze, że dzieci gorzej śpią, więc chciałam Wam przypomnieć, że to niestety normalne To, że ustalił się dziecku przez pewien czas jakiś rytm spania lub jedzenia, że przesypiało już większość nocy, bynajmniej nie oznacza, że tak już na długo zostanie. Dzieci zmieniają zwyczaje w miarę rozwoju i zwłaszcza teraz w okolicach 5 mies., kiedy zaczyna je coraz bardziej interesować świat, często mówi się o tym, że dziecko w dzień "nie ma czasu" na jedzenie i nie interesuje się tym, i ma pełne prawo nadrabiać zaległości w nocy. Podobnie bywa kiedy mama wraca do pracy...Cytat:
Pewnie ze spacjami, więc proszę ![]() [url =http://www.suwaczek.pl/cache/d4638d6077.png][ B][COLOR ="DarkOrange"]2012.05.15 ur. Kajetan[/COLOR][/B][/url] Myślę, że najprościej Ci będzie to zrobić w taki sposób, że podmienisz u siebie tylko ten link ze starego na link do nowego suwaczka "http... .png" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak się najczęściej zaleca, że dieta dorosłych nie jest odpowiednia dla dziecka do 3 lat, a że u tż w rodzinie i u mnie widziałam nie zawsze dobre nawyki żywieniowe, to bardzo chciałam, żeby moje dziecko tych dobrych nabrało, a my właśnie dużo solimy (ja zawsze myślałam, że dużo sama solę, ale jak poznałam tż, to stwierdziłam, że ja to pikuś Cytat:
![]() Na pewno czasem zdarzą się znowu gorsze dni, to normalne, ale trzymajcie się w miarę możliwości przyjętych zwyczajów i będzie dobrze ![]() Cytat:
Ja też jestem leworęczna! Z ciekawością obserwowałam, jak to będzie u Maksa, ale nie dostrzegłam żadnych zapędów do lewej ręki. Nie mniej jednak, kiedy jadł już sztućcami czy zaczynał rysować, to zwracałam uwagę, żeby nie sugerować nic i kładłam widelec na środku talerza, kredkę na środku kartki, itp., żeby sobie sam wybrał ![]() Cytat:
U nas było tak: Mój pracodawca udzielał tych 2 dni niezależnie, czy drugi rodzic brał, nie chcieli żadnego oświadczenia, ale u tż standardowo chcieli oświadczenie, więc efekt był taki, że jedno z nas brało, bo jeśli tż brał, to musiał oświadczyć, że ja nie wezmę, a jak ja wziełąm, to on już nie mógł. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chodzi o rozmiar 3 i większe, paczki "Giant Pack", czyli "economy+50%" Monika wspominała kilka razy, że przeniosła się na wątek (czy inne forum, nie wiem, nie sprawdzałam) holenderski. Cytat:
Chyba musielibyście się całkowicie zasilikonować od sufitu do podłogi, a i tak pewnie by jeszcze jakieś szpary znalazły... Cytat:
Myślę jeszcze, że za miesiąc, góra dwa możesz już spokojnie Adama mocno w spacerówce podnosić, nie do pionu całkiem, ale tak powiedzmy 60 st.
|
||||||||||||
|
|
|
#3543 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie oddała się macierzyństwu, jak i wiele innych dziewczyn, które przestały się udzielać
![]() Cytat:
Jak już wiesz, kiedy Paulinka potrzebuje odbić, to i tak macie już połowę sukcesu za sobą! Nie martwiłabym się na Twoim miejscu tym leżeniem na pleckach. To już może być niedługo, kiedy się to skończy I powtórzę jak mantrę, układaj córcię jak najwięcej na brzuszku. Dziecko powinno leżeć Cytat:
Fajnie, że masz już sposoby na poprawę, ale może jeśli ta jedna pierś jest taka kłopotliwa, to faktycznie zostaniecie przy karmieniu jedną piersią? Jeśli czytasz nas od dawna, to pewnie kojarzysz, jak była o tym mowa.Nie ma mowy! Damy radę, właśnie nad tym pracuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno wolę takie które mają na ramionach szelki, a nie długi rękaw, choć mam też jeden taki. Nie mamy rozpięć na ramionach i nie odczuwam tego braku, kładę Kaja na rozchylonym przygotowanym w łóżeczku śpiworku, wsuwam mu nogi, troszkę zasuwam, wkładam ręce i zasuwam do końca. Albo czasem, np. po kąpieli do karmienia już go ubieram w śpiworek. Mamy coś w takim kształcie (link pierwszy z brzegu, chodzi mi tylko o kształt): http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...630649152.htmlCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
begie, przypomniało mi się, jak pisałyśmy o tym. Pytałaś pediatrę? Ja tak i właśnie powiedziała tyle, że jest silny Cytat:
Jedynie tu pokazujemy czasem zdjęcia ![]() Cytat:
My nie spacerujemy jedynie przy silnym wietrze i jak będzie w zimie poniżej -10 st. Deszcz nam niestraszny ![]() Wezmę pampki. Jak dasz radę, to weź jutro, a jak nie, to jakoś sobie odbierzemy ![]() Cytat:
![]() Kajko jest na 10c z wagą i 25 ze wzrostem, przybiera ok. 100-120g/tydz., więc jest już nieźle. Teraz zważymy się chyba za 2 tyg., bo i tak idziemy te 2 tyg. po podstawowym szczepieniu na pneumokoki, więc jedno ważenie nam odpuszczę ![]() Uff, jestem na bieżąco
|
|||||||||||
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pokupilam,marcheweczke,dy nie z ziemniaczkami i zupke jarzynową,czy ma znaczenie to ze to jest z różnych firm cyba Nie musi być ta sama bo raz daje bovita raz gerber luh hiip
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Kism, Onething, Rinco dziękuję
![]() Kism może Maksiu już nie będzie chorować! Oby A Kaj bardzo ładnie przybiera![]() Anulka a kawę to Ty ciepłą pijesz z rana? Bo ja co sobie zaparzę to coś się dzieje, a to trzeba karmić, a to przebrać i później zawsze mam zimną ![]() Aga_bre Mikiego mniej boli brzuszek po kleiku? Dużo dodajesz? My mieliśmy dodawać ten zagęszczacz, ale nam nie służył ![]() Różowa chyba nie ma znaczenia, że różne firmy ![]() Agata a do jakiego wieku można chustować maluchy? A wiesz coś na temat nosidełek? Które są polecane itd? Te baby bjorn?Ehhh my też mamy katarek, widzę że nie jesteśmy same ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Aga to niedobrze a może zmiana butelki by coś pomogła...
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież to bardzo dobre przybieranie, może tyle jedzenia mu po prostu wystarcza. Czy poza tym jest spokojny i zadowolony?Rozumiem, że się martwisz, ale jednak nie możesz mówić, że nie je w ogóle, skoro na śpiocha zjada tyle. Nie jedna dziewczyna tu pisze, że dziecko zjada 60-90 ml. Nie znam się za bardzo na karmieniu butlą, w każdym razie życzę Wam powodzenia i zdrówka!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja pijam ciepłą, ale tylko dlatego, że mamy już na tyle opanowane poranki, że wiem, że mały bawi się wtedy na macie. A no i piję ją szybko Jeśli zaś chodzi o chustowanie, to zwykle mówi się, że do 3 roku życia można chustować (wiązania na plecach - dziecko wszystko widzi), ale to wszystko zależy od dziecka, bo te większe wolą rozrabiać zwykle na własnych nóżkach niż siedzieć w chuście ![]() A no i zdrówka Eh ludzie mnie drażnią! a raczej ich niepunktualność. Mąż umawiał się ze znajomym, miał wpaść z dziewczyną ok.15, więc zaraz po obiedzie i karmieniu Filipa wróciliśmy do domy i tak czekamy na nich, zaraz będzie 17, pewnie przyjadą koło 19, a my o 19:30 się kąpiemy, no góra o 20:00. Ja rozumiem, że jak się nie ma dzieci to się raczej nie myśli o takich sprawach, ale jak się umawiam na daną godzinę to jestem. Dla mnie ok. 15 to jest 15:30 na przykład. Też tak macie, czy ja jestem jakaś dziwna...?
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, ja też tak mam i nie ma to nic wspólnego z dziećmi wg mnie. Około 15 to dla mnie 14:30-15:30, a 15:31 to już bardziej około 16 ![]() Ja właśnie jestem po południowym usypianiu Uff, to przebiega u nas najgorzej. Wieczorne to bajka, usypia zawsze bez problemu, czasem jak po włożeniu do łóżeczka marudzi, to go wyciągam na 10-15 min, położę na naszym łóżku i pobawi się, pogada albo ja z nim poleżę i z powrotem do łóżeczka i po dobroci już usypia, na siłę nie da rady. Rano też zwykle bez problemu, najczęściej pozwala się od piersi przełożyć do łóżeczka, czasem sam uśnie przy zabawie, często jest to w wózku na spacerze. A to popołudniowe to największy problem... Zwykle pół godziny głośnych protestów, nieraz nawet godzina, choć widzę że jest śpiący, zmęczony, przy piersi w 5 min usypia, a kiedy go odkładam to protest Mam nadzieję, że niedługo wreszcie pogodzi się z tym, że po południu też się sypia ![]() Ale za to wieczorkiem mam wychodne Umówiłam się z dawno niewidzianą przyjaciółką z podstawówki, mleczko odciągnięte i nie ma mnie
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-16 o 16:53 |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłam ja np po karmieniu,Szymon sie bawił na leżaczku a ja kawkowałam ciepłą kawę
|
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Polecam. Stosuję już tydzień i nie zauważylam żadnych dolegliwości z Mikiego strony. Cytat:
A tak dobowo pochlania ok. 750-800ml, tylko kosztuje mnie to sporo pracy i nerwów. Normalnie dziecko powinno jeśc na żywca i po problemie a ja sie sram, uśnie czy nie uśnie, nakarmię czy też nie i muszę zacząć karmienie w odpowiednim czasie, bo jak zacznę za poźno to już tak śpi, że nie mam kogo karmic a jak za wcześnie to się wybudza i jest po jedzeniu. Także roblem tkwi nie w ilości jedzenia tylko w sposobie ![]() .
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczysz, że każda firma ma inną konsystencję, inną zawartość warzyw, mięsa, inne proporcje składników itp. Ja np. na początku dawałam pół słoiczka bobovity z mięsem, bo tam było go bardzo dużo - akurat dwa razy tyle, ile dziecko powinno zjeść na dobę, więc potem dopychałam Michałka warzywami z innych słoiczków. Trzeba tylko czytać etykietkiA dynia z ziemniaczkami i ziemniaczki ze szpinakiem to były nasze numery jeden!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-16 o 21:04 |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My po chrzcinach, wrzucę fotę za kilka dni i napiszę coś więcej, teraz mykam spać. |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy dziś na wycieczce i na festynie i chusta się sprawdziła rewelacyjnie, bo Seba wcale nie chciał leżeć w wózku (pomimo tego, że to był fotelik, a więc pozycja półleżąca). A w chuście najpierw się porozglądał, a potem zasnął ![]() Jeszcze jedno: Seba w chuście trzyma cały czas główkę zwróconą w jedną stronę i za nic nie chce jej przekręcić na drugą. Nie wiem jak go zachęcić do patrzenia też w drugą stronę ![]() Kism, Clauudik a gdzie my się właściwie jutro spotykamy? W parku Strzeleckim, ale w którym miejscu? Czy się jakoś będziemy zdzwaniać? (w sumie to nie wiem czy zdążę przeczytać odpowiedź, więc w razie czego sms )
|
|
|
|
|
#3555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała waży 7100g, ale nie wiem ile ma cm. Cytat:
Co do treningu...duuuzo opowiadania, kupa smiechu. Z trenera zrezygnowałam bo szkoda było kasy,a efektów brak. Potem zaqczełam wymyslac diety, cwiczenia, wazenie produktow, liczenie kalorii, biegi po 10km itd, itd...w tygodniu szło a w weekendy nadrabiałam deserami no i niestety, ale efekt taki, że 1,5kg tylko mniej, ciałko troszkę jedrniejsze i tylko tyle w tym temacie. Teraz wymyslilam hua hop, kupilam takie profesjonalne i..lezy jeszcze nie uzyte pod lozkiem Dziewczyny, dopiero wbijam sie w wątek i pewnie juz to przerabialyscie, ale co na poczatku dawac Małej tzn. jakie warzywko czy owoc??? dałam jej marchewke, ale dzisiaj troche plakala przy kupce wiec wole to zmienic. No i jaka firma waszym zdaniem jest najlepsza? Moze hipp??? Jak podajecie kaszke, tzn w jakiej butelce bo ja mam madela calma i kasza przez ten smok nie przechodzi...Ile tej kaszki dajecie na poczatek??? A ja pije sobie teraz adwokata...mniaaaam!!! I bylam dzisiaj na sushi nażreć się surowych rybek ![]() Ta spiaca ksiezniczka na rozowym kocyku to moja ksiezniczka http://karolinakrupa.pl/galeria/noworodkiTo tylko jedno sloiczne zdjecia, a mam ich wiecej
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-09-16 o 22:44 |
||
|
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak to skrobałam lyzeczką takie nasze zwykłe jabłko ![]() Ja zrobię większą dziurkę (igłą) do tej kaszki, bo przez smoczek nr 2 (tomee teepee) nie przechodzi jedzenie Co do diety, to ja Ci polece diete south beach sama na niej jestem i są fajne efekty Nie liczysz kalorii, musisz tylko dobrze łączyc produkty i jesc dozwolone Millena polecala a takzę ja teraz polecam książkę - Dieta south beach turbo
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.empik.com/dieta-south-bea...0226,ksiazka-p to ta ksiazka??? Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-09-16 o 23:08 |
|
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heloł heloł tu Twoje RADIJO
Co Wy śpicie? Pierwsza jestem? :czarodzi ej: My od 5 na nogach![]() Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Super, że Filipek pozwala Mamie na ciepłą kawkę![]() Z naszym zdrówkiem chyba troszkę lepiej, Domi mniej kaszle, w nocy ładnie spała (ale daliśmy odrobinkę panadolu wieczorkiem), ale Frida cały czas w użyciu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak Domi nam wyzdrowieje to spróbuję tego kleiku to może nie będzie już ulewania Zapytam jeszcze tylko czy do każdej porcji dodajesz i przez jaki smoczek?![]() Oj na pewno dużo stresu Cię kosztuje to jedzenie żeby tylko na śpiąco jeść, masakra
|
|
#3559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak w chuście tylko trzyma główkę w jedną stronę, a w ciągu dnia też w drugą to może to nic złego?![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dietkę i ćwiczenia!Co do słoiczków i firm, to ja nie mam pojęcia, która jest najlepsza My mamy zapas gerbera, ale to dlatego że nasz przyjaciel tam pracuje![]() A do kaszki są specjalne smoczki Do wielu firm widziałam, więc pewnie do Waszej butelki też jest![]() Jakie mleczko podajesz? W ogóle to chyba mi odbiło
|
|
#3560 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z butelki pije kaszke tzn Minima z Bobovity.Ale może to plucie byc spowodowane tym ze ma gardełko zawalone a ja mu dawałam jedzenie podczas choroby poczekam aż wyzdrowieje i zobaczymy bo jak był zdrowy to zjadł marchewki troszkę a troszkę wypluł![]() Cytat:
No i rzecz jasna witam się z kawka ciepłą ![]() Filip poszedł do przedszkola tzn pojechał M go zawiózł. A my jesteśmy zmuszenie przeprowadzic się do teściowej bo skoro m nie moze pracowac to nie mamy na mieszkanie Jest coraz ciężej a to czekanie na wyniki mnie dobija---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Myk od razu na dział dla dzieci i oglądam te piękne różowe sukienusieEdytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-09-17 o 08:02 |
|||
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś 3 noc pod rząd, gdy Szymon śpi ze mną i robi mi pobudkę (wrzaskiem) co 1,5 godziny. Jego główka wygląda jak przeorane pole, taki jest podrapany. Ale co tam, godzina 8, a dziecko uśmiechnięte, gadatliwe- przecież noc się skończyła mamo ![]() Idę go zagadać i zabawić, może mi padnie tak na godzinkę, to się ogarnę i dam radę napisać o chrzcie. |
|
|
|
|
#3562 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja mimo, iż Filip jeszcze nie je słoiczków, to też je oglądam ![]() Cytat:
hahaha A no i Filip już śpi, ja co dzień o 9:00 więc ja się trochę pobyczę na necie
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-09-17 o 09:12 |
|||
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hello! ja zaraz zrobię sobie kawkę , a co
![]() Dzis odwiedza mnie kolezanka, musze chałupę ogarnąc. Hania śpi. Muszę się pochwalic , że przebił się ząbek Anulko naorawdę trzymam za Waszą rodzinę kciuki! Mam nadzieje, że wszystko się ułozy - ze wyniki męża będą świetne i że sytuacja mieszkaniowa też się poprawi ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teściowa na własna rekę postawiła brodzik w kuchni,tak tak dziwnie to brzmi a jednak.
|
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za pomysły, a wtedy jeszcze nie myślalam nad wielkością dziurki ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
a łazienki nawet nie było. Kogo było stac, to sobie robił prowizorkę w domu.
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Są na pewno bo kupowałam tylko jak dla mnie za duża dziura bo robie rzadką kaszkę.OOO mam to samo zdanie co ty w kazdej butelce TT jest smoczek nr1 kto to widział ale poprostu naciągają i tyle bo smoczek musisz kupic i tak.
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ewunia, śliczna księżniczka. Anulka trzymam kciuki za Waszą rodzinkę. Tak piszecie o rozszerzaniu diety i ja mam mętlik w głowie. Zaznaczam że nie minęła mi jeszcze tępota ciążowa. Czytam te rekomendacje http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...a_13072010.pdf. Hania jest tylko i wyłącznie na piersi. Czyli w 5 miesiącu życia (czyli po skończonych 4 miesiącach) rozszerzać dietę glutenem, tak? Według tego co jest tam napisane mam zrobić tak: ?? ugotować 100 ml wywaru jarzynowego, wsypać tam pół łyżeczki np. kaszy mannej, dobrze zagotować i podać Hani w butelce (ze smoczkiem do kaszki) ?? A jeśli nie wywar jarzynowy to jak to zmieszać z moim odciągniętym mleczkiem? Jak ktoś mi to wytłumaczy to będę wdzięczna.
|
#3568 | |||
|
Zadomowienie
|
mnie też to irytuje, że nie można kupić butelki TT ze smoczkiem 2 na przykład
i skoro już narzekam, to też beznadziejne jest to, że nie da się wyciągnąć tych rurek z butelek antykolkowych![]() A do kaszki smoczki można kupić w hipermarketach, lub na allegro http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 No!, ponarzekałam ![]() Uspokoiłyście mnie, czyli mi nie odbiło Bo ja oglądam wszystko, bez wyjątku![]() Cytat:
a to ma związek z Waszym AZS prawda? A Ty chyba jak zombi jesteś po takiej nieprzespanej nocceCytat:
No to nieźle, 3 godziny się spóźnili, jak tak można ![]() A propos kibli mój mąż kiedyś wynajmował mieszkanie w kamienicy i tam kuchnia była w korytarzu razem z prysznicem, a ubikacja była w takiej zabudowanej wnęce, która wyglądała jak szafaAnulka mam nadzieję, że Wam się poukłada i będzie jeszcze lepiej niż wcześniej ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
ale tak patrząc na to, to logiki w tym nie ma, bo skoro do 6 miesiąca na samej piersi to dlaczego teraz wywar?!
|
|
#3569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy wątkowy ząbek chyba co?Cytat:
![]() Szczerze? W dzień nie czuję się zmęczona, ale w nocy.... wiem, że to zabrzmi przeokrutnie, ale mogłabym go zostawić tak ryczącego i puść obok do pokoju i zasnąć w ogóle się nie martwiąc. Straszne mam myśli w nocy, ale daję radę. Gorzej z mężem. Co do glutenu to nie dodaje się kaszki do żadnej zupki ani wywaru, tylko daje się pół łyżeczki zrobionej kaszki. Pisałyśmy już o tym. |
||
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż w sumie wczoraj dostał ugotowany na rosołku i krzywił się niemiłosiernie obudziła go kupa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

On gada, stęka, kwęka i zasypia. I śpi do 7.30-9.
) i z powrotem do łóżka.

)
jednak czekaliśmy, czego efektem jest to że 2-letnie dziecko chodzi ciągle w śliniaczku bo mokre. I nawet bym tak mocno na to nie naciskała i czekała na te wszystkie zęby ale zauważyłam, że przez to ma problemy z mową.

Damy radę, właśnie nad tym pracuję
Na pewno wolę takie które mają na ramionach szelki, a nie długi rękaw, choć mam też jeden taki. Nie mamy rozpięć na ramionach i nie odczuwam tego braku, kładę Kaja na rozchylonym przygotowanym w łóżeczku śpiworku, wsuwam mu nogi, troszkę zasuwam, wkładam ręce i zasuwam do końca. Albo czasem, np. po kąpieli do karmienia już go ubieram w śpiworek. Mamy coś w takim kształcie (link pierwszy z brzegu, chodzi mi tylko o kształt): 

Uff, to przebiega u nas najgorzej. Wieczorne to bajka, usypia zawsze bez problemu, czasem jak po włożeniu do łóżeczka marudzi, to go wyciągam na 10-15 min, położę na naszym łóżku i pobawi się, pogada albo ja z nim poleżę i z powrotem do łóżeczka i po dobroci już usypia, na siłę nie da rady. Rano też zwykle bez problemu, najczęściej pozwala się od piersi przełożyć do łóżeczka, czasem sam uśnie przy zabawie, często jest to w wózku na spacerze. A to popołudniowe to największy problem... Zwykle pół godziny głośnych protestów, nieraz nawet godzina, choć widzę że jest śpiący, zmęczony, przy piersi w 5 min usypia, a kiedy go odkładam to protest
Mam nadzieję, że niedługo wreszcie pogodzi się z tym, że po południu też się sypia 
Jest coraz ciężej a to czekanie na wyniki mnie dobija
obudziła go kupa