Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 22:36   #1891
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

A ja zamówiłam dzisiaj bidon z Aventu
Radek ładnie pije z małych butelek z ustnikami, przez rurkę też. Natomiast do ręki nie mogę mu nic takiego dać bo rozlewa.
Tylko drogie to dziadostwo [COLOR="Silver"]

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:02
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:43   #1892
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej

Witajcie mamolinki

Co ja pacze
Tymus chodzi
Gratuluje mój przystojńiaku
Patik Zmalowana Zaciskam kciuki za obronę
You gratuluje fajnego startowego dnia
Carmela za konkurs, Sarcia bylaa bezkonkurencyjna z truskawka

Steeeeskniłam sie przeogromnie za wami
Właśnie wróciliśmy z pięknych Tatr gdzie rodzinnie pluskaliśmy sie w basenach termalnych. Było bosko. Byliśmy z rodzina brata więc wyszalaleliśmy sie z chrzesniakami Jachu był boski, spał ładnie, jadł ładnie, Czarował wszystkich i dawał mi mokre Buziaki w basenie
Stary 2012-09-17, 22:47   #1893
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam!
Alez dzisiaj piekny dzien byl, tak cieplutko i slonecznie.Borysek nadal troszke zakatarzony,zęby mu dokuczają(prawa ,gorna czworka juz prawie na wierzchu).Bylismy dzisiaj na placu zabaw po poludniu, ale sie wyszalał:
no prosze jakie piekne i radosne dziecie swietny jest

Brunetka zdrowka dla Ciebie i Ali

teliczku Jachu jak zwykle dzielny i uroczy - kochane dziecko

A ja - nuda nuda nuda. Nadriabiam 3 zeson przepisu na zycie - kocham ten serial. Tak jak wczesniej usta usta
Mery - chrzestny sie nia super zajal, mamusia jak zwykle nie mogla sobie dac rady (tatus jest najlepszy do usypiania - ja sobie nie radze). Cosik wam mialam pisac i mi umknelo - napisze jak sobie przypomne
Scio kiedy wpadniesz z Agatka?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:49   #1894
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cos Wam pokaże

Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:50   #1895
brumek
Zakorzenienie

Tymciowi coś się z zasypianiem porobiło. Od ponad tygodnia usypianie trwa coraz dłużej. Dziś godzinę i 10 minut

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kochane Kuny!!!!
Wygrałam ten konkurs na FB dziękujemy za wszystkie głosy
Jak przyjdzie książka (o karmieniu BLW) napewno Wam streszcze
Super

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja też prosze o kciuki jutro mam rozmowę w sprawie pracy, na której tak mi zależy!!
Poza tym dostaliśmy zielone światełko i możemy ubiegać sie o pożyczkę na sprzęt by rozkręcić firmę
A z gorszych rzeczy, la ma pulmicort do inhalacji i syropek. Także kurujemy się, bo szczepienie za tydzień....dopytałam dzisiaj w przychodni i MMR będzie szczepiona. A i mamy skierownaie na pobrnaie krwi z paluszka. Ale pojutrze to zrobimy, bo jutro przed rozmową nie chce dodatkowo się stresować....
masz jak w banku!!!
I cały czas nie mówisz co to za biznes

I za Ali zdrówko.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuz mi dzisiaj pół nocy płakała chyba z bólu. Chyba, bo w sumie nie wiem dlaczego. Czuję się, jakby mnie coś przejechało.Do tego nadal chora i jeszcze wróciło mi uczulenie na twarzy. Nie wiem od czego . Pomarudziłam, no! Za to pogoda piękna.
Biedne Wy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w sumie dzem robie jak mus z jablek - rozgotowuje gruszki, reszte blenderem doaje troche cukru i cukier taki żelujacy (diamant albo jakis dzemix/żelfix) i tyle
Aha, spróbujemy

Cytat:
aaa i mi też się STRASZNIE imię Martyna podoba (tylko tżowi nie ) jeszcze Iga
Mi Iga tez bardzo

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jak Antek jeszcze nie chodzil, to raczkowal na bosaka albo w skarpetkach. Po trawie, czy piasku tez. Ale to bylo w czerwcu. Od lipca juz w butach jako wytrawny piechur. Choc do piasku i tak mu sciagalam.
My z mężem zawsze chodzimy na bosaka po domu Cały rok. Dlatego i Tymcia tak puszczam Ale u nas ciepła podłoga. Pod nami jest Żabka i jej lodówki i klimatyzator grzeją nam podłogę

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A buciki polecam z całego serca Clarksy - my już chyba na zawsze pozostaniemy wierni tej marce
Nie słyszałam o takich Zaraz popatrzę

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Bylysmy dzis na spotkaniu mam i dzieci tzw play group. Wiki szalała. Bardzo jej sie podobało. Nastapila zmiana o 180 stopni bo ostatnim razem nie chciała mi z rak zlezc i płacz był. Dzis nawet uwagi na mnie nie zwracała. Spokojnie ja Zostawiłam a sama poszłam na kawke i ploteczki.
Ale towrzyska bestia

Cytat:
Co jeszcze moje dziecko wymyśli?
Niedawno próbował wspiąć się na regał po kolei po półkach i poleciał z nim do tyłu. Na szczęście regał złapałam, ale Szymon dostał prosto w nos rogiem ramki ze zdjęciem i ma lekko rozcięty Wiecie, że ja już mam tylko w pokoju sofę, regał i stolik i nic więcej. Teraz chyba jeszcze regał trzeba zlikwidować.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
co do imienia u nas Marysia miala byc od poczatku Marysia, jak sie urodzila na pepkowym moj maz wymyslil Gabrysie. Myslalam ze go zabije i tesciowej sie dostalo, bo podobno cos mruknela ze Marysia sie jej nie podoba, ale przy mnie sie wyparla, a mam na to 3 swiadkow. Wiec jak trzeba bylo Marysie zapisac w USc poszlam z TZ i jest Maria Gabriela. Mnie sie Gabriela nie podoba - mam zle skojarzenia. Synka chcialam Adasia a moj maz Maksa. Natomiast jesli teraz bym miala miec synka chcialabym Jasia, na co moj maz sie nie zgadza.
U nas jakby była dziewczynka, to pewnie Gabrysia Mi już teraz przeszło i dałabym inaczej, ale mąż cały czas mówi, ze następna będzie Gabrysia. A niech sobie mówi

Cytat:
Najważniejsze, że go ten regał nie przygniótł.
Poturbowany Szymon.
Eee, wcale nie wygląda na obolałego dzielny chłopak! I taaaki cudny
Stary 2012-09-17, 22:51   #1896
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Cos Wam pokaże
Niezła dostawka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:54   #1897
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku najlepsze jest, ze z imionami to jest tak, ze kazdemu co innego sie z danym imieniem kojarzy, jesli ktos nas zawiodl, byl oferma w szkole itd, to wiadomo ze nam sie takie imie nie podoba. Ja jakos z ta Gabrysia mam zle skojarzenia, tak jak i z Patrykiem, czy Łukaszem ale w sumie moje imie i mojego dziecka tez nie musi sie wszystkim podobac
Ale sie robie stara i zzedliwa
Stronczku, fajne rozwiazanie dopoki maluch sie nie przemieszcza, z moja Mery absolutnie bym tak nie spala - bo by mi weszla na glowe. Ja nawet jak z nia przysne na lozku, budze sie zaraz i przenosze "drania" do siebie - wyrodna matka.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-17, 22:55   #1898
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Cos Wam pokaże

Czad

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:03
Stary 2012-09-17, 22:56   #1899
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U nas wsyztsko ok.
Brumku albo Marzenko blagam pliiiissss o linka na torta z rozami
Kajoolku, tu Marzenka pisała: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3126

Cytat:
Witam!
Alez dzisiaj piekny dzien byl, tak cieplutko i slonecznie.Borysek nadal troszke zakatarzony,zęby mu dokuczają(prawa ,gorna czworka juz prawie na wierzchu).Bylismy dzisiaj na placu zabaw po poludniu, ale sie wyszalał:
Borys Jaki on śliczny, jaki duży, i jak fajnie ubrany Udał Ci się syn!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa i chwale się uwaga! Lila zjadła obiad chyba faktycznie chodziło o konsystencje.. zrobilam makaron z sosem, wymieszalam i pieknie zjadla..

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To i my z Alicją dołączamy o grona chorowitków Ja mam tylko katar, a mała ma antybiotyk gardło czerwone, kaszel jak stary gruźlik, a glutki zwisają aż o brody
O nie , kurujcie się!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Melduję się że żyję.. przetrwałam pierwszy dzien i nawet nie było tak źle. Na poczatku sprawy organizacyjne itd. Mam się niby powoli wdrażać, ale dostałam pilny projekt do zrobienia, więc nie ma czasu na myślenie..

Do tego spokojnie kawy mogłam się napić, pogadać z ludźmi, więc w porównaniu z domem to odpoczęłam
Fajnie że było ok. Widać że jesteś zadowolona, a to najważniejsze Dużo się pozmieniało przez ten rok w firmie?

Cytat:
Cos Wam pokaże

Sweet

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej
Witajcie mamolinki

1. Co ja pacze
Tymus chodzi

2. Steeeeskniłam sie przeogromnie za wami
Właśnie wróciliśmy z pięknych Tatr gdzie rodzinnie pluskaliśmy sie w basenach termalnych. Było bosko. Byliśmy z rodzina brata więc wyszalaleliśmy sie z chrzesniakami Jachu był boski, spał ładnie, jadł ładnie, Czarował wszystkich i dawał mi mokre Buziaki w basenie
Heeej Czekałam na koleżankę w utęsknieniem

1. Noo, jak burza (prawie) Dzięki
2. Jak fajnie, że tak się udał wyjazd Naładowałaś pewnie akumulatory, co?

Patik, Zmalowana - ściskam za jutro
Stary 2012-09-17, 22:56   #1900
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Madziulka będziesz miała wesoło ze swoim kaskaderem . Istny diabełek .

PATIK i ZMALOWANA wielkie za jutrzejszą obronę!!!
ja tylko na chwilkę wpadam

Dziewczynki - ogromne kciuki jutro za Waszą obronę będzie dobrze i jutro odetchniecie z ulga że już po wszystkim - powodzenia

myślę o Was juz od dziś

już jutro będziecie Panie magisterki

a przy okazji pochwalę się że mam mega mądre dziecko - garnuszek na klocuszek to dla niej pikuś - potrafi wszystkie klocki w odpowiednie dziury powkładać
ba..

jak ma poukładane na podłodze wszystkie klocki z garnuszka - a ja mówię - podaj mi kwadrat, kółko, gwiazdkę itd to ona podaje mi bezbłędnie odpowiedni klocek

i nowa miłość mojego dziecka - magnesy na lodówkę - kupiłam jej takie do tablicy magnetycznej - cyferki bo takie mieli akurat - i uwielbia je przyczepiać, ściuągać i przekładać i przyczepiać na kuchence gazowej

aaa i od jakichś dwóch tygodni zaczęła mówić pięknie mówi TATA mama nie chce mówić..
w ogóle mówi dużo po swojemu, dziś było "jaja" na tapecie - a jakm ją prosiłam żeby "tata" powiedziała to mi rozkładała ręce - w geście że taty nie ma przecież - a ja jej każe mówić TATA (- jest na 2 zmianie w pracy dziś)
to się pochwaliłam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:59   #1901
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
brumku najlepsze jest, ze z imionami to jest tak, ze kazdemu co innego sie z danym imieniem kojarzy, jesli ktos nas zawiodl, byl oferma w szkole itd, to wiadomo ze nam sie takie imie nie podoba. Ja jakos z ta Gabrysia mam zle skojarzenia, tak jak i z Patrykiem, czy Łukaszem ale w sumie moje imie i mojego dziecka tez nie musi sie wszystkim podobac
Też tak mam

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
i nowa miłość mojego dziecka - magnesy na lodówkę - kupiłam jej takie do tablicy magnetycznej - cyferki bo takie mieli akurat - i uwielbia je przyczepiać, ściuągać i przekładać i przyczepiać na kuchence gazowej
O właśnie Carmela magnesy
Zapomniałaś co?

Edit:
Beti brawa dla zdolnej Julii

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:00
Stary 2012-09-17, 22:59   #1902
marzena_S
Zadomowienie

Uff nadrobiłam i witam się wieczorową porą.

Stronczku, Hania hemoglobinę miała 10,6- przy normie 12-16. A u Was jak wyszło? Wiki śliczna i tą kitkę ma już taką "konkretną".

Alibany, sprzedawczyni właśnie mi napisała, że ma mały poślizg z zamówieniami i wyślę mi czapę za jakieś 3 dni. Gratisowo mamy dostać szalik, więc cierpliwie czekam i pamiętam, żeby zdać relacje. Identyczne odczucia miałam w h&m. Dla chłopców kilka rodzajów jesiennych kurtek, śliczne swetry, a dla dziewczynek widziałam jeden płaszczyk, z czapkami też bieda. Jedynie skusił mnie taki fioletowy zestaw (czapka i rękawiczki) z króliczkiem , ale to na zimę.
Trzymam mocno za rozmowę i dużo zdrówka dla Ali.

Brumku, gratulacje dla Tymka chodziarza! Rozumiem, czemu temat butów u Was na topie. Ja również polecam elefanteny- właśnie zakupiliśmy drugą parę, są świetne!

Patik (i Zmalowana), trzymam mocno kciuki za obronę! Jeszcze jedna bezsenna noc i będziesz świętować. Sara się zmieniła, wydoroślała ale nadal bardzo podobna do pięknej mamy.

Madziulka, biedny Szymek, dobrze że na zadrapaniu nosa się skończyło.

Scio, ale masz rozgadane dziewczę. Agatka w tym płaszczyku wygada tak poważnie jakby do przedszkola się wybierała.

Madzia, milo Cię widzieć. Brawa za Dominikowe postępy.

Ddewik, ale radosny Borys i fryzurę ma super!

Myha, śliczną masz córeczkę.

Pieleszko, kolejna wielbicielka karuzeli.

Monia, masz cudne dzieciaki. Kingę to aż by się chciało wyściskać i wycałować- jest słodka do granic możliwości.

Carmela, gratuluję wygranej.

Mamad, jestem z Ciebie dumna. Niech Ci nie będzie głupio, a teście niech się przyzwyczajają, że masz swoje zdanie.

Co do bucików, a właściwie ich braku to ja również słyszałam dziwne komentarze. Na szczęście ich ilość równoważyła się z takimi pozytywnymi- że upał i dziecku wygodnie na bosaka.

Hania dzisiaj wypiła rekordową ilość mleka (150ml) i zasnęła bez smoka. Jak jeszcze obudzę się wyspana to moje zdziwienie sięgnie zenitu.
Stary 2012-09-17, 23:01   #1903
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez nie lubię z Wiki spać. Jak w nocy ja biorę do nas to jak tylko zasnie od razy ląduje u siebie. Boje sie ze jej cos zrobię. Spie na brzegu i mi zwyczajnie nie wygodnie. Każdy ma swoje miejsce i tam ma spać. Dzis nad ranem jak zasypiala u nas to Tz na samiuskim brzeszku spał. Myslalm ze zleci z materaca.

Marzenko Wiki hemoglobine ma 12 na normę 10-14. Ja robiłam oddzielny wynik na żelazo. I wyszło 35 a powinno byc ok 100
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:06   #1904
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a przy okazji pochwalę się że mam mega mądre dziecko - garnuszek na klocuszek to dla niej pikuś - potrafi wszystkie klocki w odpowiednie dziury powkładać
ba..

jak ma poukładane na podłodze wszystkie klocki z garnuszka - a ja mówię - podaj mi kwadrat, kółko, gwiazdkę itd to ona podaje mi bezbłędnie odpowiedni klocek
szacun

Sara wrzuca, ale od góry

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Ja tez nie lubię z Wiki spać. Jak w nocy ja biorę do nas to jak tylko zasnie od razy ląduje u siebie. Boje sie ze jej cos zrobię. Spie na brzegu i mi zwyczajnie nie wygodnie. Każdy ma swoje miejsce i tam ma spać. Dzis nad ranem jak zasypiala u nas to Tz na samiuskim brzeszku spał. Myslalm ze zleci z materaca.
Jakby Sarka z nami spała to koniec spania napewno byłby o 6 rano (a nie o 9 jak teraz) jak tylko jednym okiem nas zobaczy to koniec spania!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:17   #1905
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam i witam się wieczorową porą.

Hania dzisiaj wypiła rekordową ilość mleka (150ml) i zasnęła bez smoka. Jak jeszcze obudzę się wyspana to moje zdziwienie sięgnie zenitu.
no to zaszalala dziewczyna
Jachu musi mieć 300 ml przed snem

Cytat:

Dziewczynki - ogromne kciuki jutro za Waszą obronę będzie dobrze i jutro odetchniecie z ulga że już po wszystkim - powodzenia

myślę o Was juz od dziś

ba..

spryciula
A mój syn usilnie wciska serduszko w kwadrat

Brumciu
Tez mi sie tesknilo
Jak kupisz buty to sie pochwal
A problemy z zasypianiem może wynikają z nowej umiejętności
Stary 2012-09-17, 23:31   #1906
marzena_S
Zadomowienie

You, super że pierwszy dzień w pracy taki udany.

Telik, ale Wam fajnie, pozazdrościć weekendu.
Jasiek w nocy dobrze zatankowany to i może tak często się nie budzi? Hania potrafi wypić w ciągu nocy 3x 260ml wody z sokiem. Przy czym ilość pobudek jest wprost proporcjonalna do ilości picia- nie mówiąc już o GIGANTYCZNEJ pieluszce.

Beata, wow to się nazywa umiejętność-mała spryciula. Jak Hani pokazuję, w które miejsce ma wsadzić klocka to wrzuca od góry i patrzy na mnie jak na kosmitę.
Gratuluję też ząbka i pierwszych słów.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:32
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:56   #1907
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ba..

Żartujesz Ale zdolniacha!

Cytat:
Brumku, gratulacje dla Tymka chodziarza! Rozumiem, czemu temat butów u Was na topie. Ja również polecam elefanteny- właśnie zakupiliśmy drugą parę, są świetne!

Cytat:
Brumciu
Tez mi sie tesknilo
Jak kupisz buty to sie pochwal
A problemy z zasypianiem może wynikają z nowej umiejętności
Też mi to przyszło do głowy!
Stary 2012-09-18, 06:58   #1908
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się że żyję.. przetrwałam pierwszy dzien i nawet nie było tak źle. Na poczatku sprawy organizacyjne itd. Mam się niby powoli wdrażać, ale dostałam pilny projekt do zrobienia, więc nie ma czasu na myślenie..

Do tego spokojnie kawy mogłam się napić, pogadać z ludźmi, więc w porównaniu z domem to odpoczęłam

no to super

a jak reszta przeżyła?

Cytat:
Witam!
śliczne zdjęcia!
Cytat:

fajnie że tak Wam się udało!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My z mężem zawsze chodzimy na bosaka po domu Cały rok. Dlatego i Tymcia tak puszczam Ale u nas ciepła podłoga. Pod nami jest Żabka i jej lodówki i klimatyzator grzeją nam podłogę
jaka oszczędność dzięki temu
Cytat:
Cos Wam pokaże

fajne rozwiązanie

beatko, brawa dla zdolniachy!!!

brunetka, zdrówka!

dziewczyny za dzisiejsze obrony!

Kupiłam wczoraj w Ikea sztućce małemu. Jako że widelcem idzie mu już coraz lepiej, ale łapie na końcu, widelec długi więc mu troszkę niewygodnie. Ale kupiłam TAKIE, myślałam że to zwykły cienki plastik, a one są całkiem porządnie zrobione, dość solidne, fajne Do tego są talerzyki, kubeczki i miski, może też kupię

Idę do krwiopijców

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:19   #1909
jacieeeee
Wtajemniczenie

Patik, Zmalowana

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:29   #1910
anka_1984
Raczkowanie

Witam z rana
Kolejny piękny dzień się zapowiada, szkoda, że nie mam urlopu

beatka - ale masz zdolniachę

telik - mieliście super weekend, zazdroszczę..

stronczek - to rozwiązanie idealne byłoby dla nas

Ddewik - wesoly Twój dzieć

madziulka- Twoj mały kaskader na zdjęciach wygląda tak niewinnie a taki rozrabiaka

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Pati, Zmalowana -
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:39   #1911
myha82
Wtajemniczenie

PATIK, ZMALOWANA OGROMNE

Cytat:
Witam!
Ślicznego masz synka Usmiechnięty od ucha do ucha

Cytat:
hej laski

Tż sobie dobrze poradził, odwiózł Filipa do przedszkola z Lilą, potem go odebrał i wyszli razem po mnie na pociąg, więc fajnie ich tak było widać stojących i czekajacych na mnie na peronie
Gratuluje pierwszego dnia
Ja tez ci sie przynam, ze w pracy troche odpoczywam

Cytat:
no prosze jakie piekne i radosne dziecie swietny jest

Brunetka zdrowka dla Ciebie i Ali

teliczku Jachu jak zwykle dzielny i uroczy - kochane dziecko

A ja - nuda nuda nuda. Nadriabiam 3 zeson przepisu na zycie - kocham ten serial. Tak jak wczesniej usta usta
Mery - chrzestny sie nia super zajal, mamusia jak zwykle nie mogla sobie dac rady (tatus jest najlepszy do usypiania - ja sobie nie radze). Cosik wam mialam pisac i mi umknelo - napisze jak sobie przypomne
Scio kiedy wpadniesz z Agatka?
ja tez uwielbiałam Usta,usta" i uwielbiam "Przepis". Ciekawe kiedy puszcza 4 sezon.
U mnie tez tatus najelpszy jest na problemy z usypainiem. Ja sie mecze np 30 min. a on przychodzi i 5 min ja usypia. Oczywiście u nas odbywa sie to na rekach

Cytat:
Cos Wam pokaże

Fajne

Cytat:

myślę o Was juz od dziś

ba..

aaa i od jakichś dwóch tygodni zaczęła mówić pięknie mówi TATA mama nie chce mówić..
w ogóle mówi dużo po swojemu, dziś było "jaja" na tapecie - a jakm ją prosiłam żeby "tata" powiedziała to mi rozkładała ręce - w geście że taty nie ma przecież - a ja jej każe mówić TATA (- jest na 2 zmianie w pracy dziś)
to się pochwaliłam
dla Julki
A co to za magnesy? Skad je masz?

Dobry
U nas nocka znosna. można nawet powiedziec, ze sie wyspałam

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:02   #1912
agulaaabar
Zakorzenienie

witam się z nad porannej kawy

Patik, Zmalowania za obrone!!

Cytat:
hej laski

Tż sobie dobrze poradził, odwiózł Filipa do przedszkola z Lilą, potem go odebrał i wyszli razem po mnie na pociąg, więc fajnie ich tak było widać stojących i czekajacych na mnie na peronie
Super że wszystko się udało aż miło do domu wracać jak takie powitanie na Ciebie czeka
Cytat:
Witam!
śliczny jest, a tą grzywkę ma zarąbista
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
B
I gratulacje z wygranej i odbutelkowania. My tez prawie odbutelkowane. Uzywamy tylko rano do mleka. Herbatka, soczki w domu ze szklanki, na spacerku z butelki po kubusiu. Dziś na wieczór zjadła jajko na miękko z chlebkiem i popiła mleczkiem ze szklanki. Moje dorosłe dziecko
wow! dla Agaty za umiejętności!
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam dzisiaj bidon z Aventu
Radek ładnie pije z małych butelek z ustnikami, przez rurkę też. Natomiast do ręki nie mogę mu nic takiego dać bo rozlewa.
Tylko drogie to dziadostwo
Moje dziecko też z tych chlapiacych, mamy w szafce już 3 kubki nie kapki, 2 butelki niekapki i bidon z rossmanna.. z wszystkiego chlapie ile się da... zresztą jak nawet zamknięty do torebki wrzuce to chlapie się z każdego...
Testuj bidon i daj znać jak się sprawdza u chlapacza
u nas kosztuje 8.99.
Cytat:
Co ja pacze
Tymus chodzi
Patik Zmalowana Zaciskam kciuki za obronę
You gratuluje fajnego startowego dnia
Carmela za konkurs, Sarcia bylaa bezkonkurencyjna z truskawka

Normalnie pozazdrościc wypadu! A Jasiek jak zawsze rozczula tymi buziakami
Cytat:
gdzie oglądasz? my mamy ostatnio fazę na Ranczo oglądamy codziennie z tż wieczorkiem na youtube
Cytat:
Cos Wam pokaże

podobają mi się te dostawki niby masz dziecko przy sobie a nadal pozostaje u siebie w lozeczku.
Cytat:
No to już wiem co bym miała gdyby pod nami byl ten sklep jednak... tam dawniej był Plus, teraz stoi puste i zimno ciągnie do nas.
Chociaż ja i tak na bosaka chodze
Cytat:
ba..

to się pochwaliłam
wow no to faktycznie jest się czym chwalic! zdolniacha ta Twoja corcia
Cytat:
Hania potrafi wypić w ciągu nocy 3x 260ml wody z sokiem. Przy czym ilość pobudek jest wprost proporcjonalna do ilości picia- nie mówiąc już o GIGANTYCZNEJ pieluszce.
o to to własnie!

Znowu mi wszystkiego nie zacytowało;/

Coś tam miałam pisać ale zapomniałam...
Później sobie przypomne to napisze, ale najpierw..

Potrzebuje Waszej porady!
Siostra ma 2,5 miesiecznego synka, do tej pory karmila go UU plus butla bo maly wiecznie glodny.. od tygodnia cos mu sie pozmieniało, nie chce jesc, ani UU ani bebilonu 1, ani bebilonu Pre, nic! a jak już cos uda mu się zjeść to od razu wszystko wraca z powrotem.... cały dzien placze bo glodny, a jak zje to zwróci, znowu placze i kolo sie zamyka...
Byli u lekarza, wyslali ich na badania do chirurga dzieciecego sugerując że dziecko ma jakąś narośl na zołądku itd zrobili usg ale na szczescie nic nie wyszlo... zrobili badania krwi, wyszedl znacznie podwyzszony potas, okazalo się że przez to ze pielegrniarka wyciskała krew do próbki zamiast " wciagnac" strzykawka.. powtorzyli badania i wszyły ok...
Ale problem niestety nadal jest...
Miała ktoras podobnie ze swoim szkrabem? siostra mi już placze przez tel bo nie daje rady psychicznie.. mały całymi dnia się drze i trzeba go nosic na rekach...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:02   #1913
patik87
Zakorzenienie

Widzę że kciuki już trzymacie

O 2 poszłam spać bo Sara jęczała
Od rana mnie w żołądku ściska.
Stressssssss

Zmalowana kciuki!! Raźniej mi z Tobą, serio. Ja tam sama samiutka, żadnej koleżanki, żadnej otuchy, sama się bronię.

Jaciee co Cię tam mało?

Dewik ślicznego masz synka, serio. I ładne zdjecia.

You to fajnie że tak miło dzień zleciał i fajna atmosfera. I rodzina czekała. aż się wzruszyłam...

Beata
opanowanie kształtów to nie lada wyczyn u takich maluchów.

yyy boje się.........
Stary 2012-09-18, 08:11   #1914
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Cos Wam pokaże

Fajne

Cytat:

myślę o Was juz od dziś

ba..

to się pochwaliłam
Brawo
A magnesy u nas tez są hitem.

Eve może jutro?

dla obronczych.

Ania fajne te sztućce. Ja właśnie szukam jakiegoś widelca dla Agaty. Macie coś?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:16   #1915
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Widzę że kciuki już trzymacie

O 2 poszłam spać bo Sara jęczała
Od rana mnie w żołądku ściska.
Stressssssss

Zmalowana kciuki!! Raźniej mi z Tobą, serio. Ja tam sama samiutka, żadnej koleżanki, żadnej otuchy, sama się bronię.

Jaciee co Cię tam mało?

Dewik ślicznego masz synka, serio. I ładne zdjecia.

You to fajnie że tak miło dzień zleciał i fajna atmosfera. I rodzina czekała. aż się wzruszyłam...

Beata
opanowanie kształtów to nie lada wyczyn u takich maluchów.

yyy boje się.........

Agula a może to refluks??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:20   #1916
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
gdzie oglądasz? my mamy ostatnio fazę na Ranczo oglądamy codziennie z tż wieczorkiem na youtube
na tvn player - tam tez nadriabim kuchenne rewolucje lub ugotowani
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
PATIK, ZMALOWANA OGROMNE

ja tez uwielbiałam Usta,usta" i uwielbiam "Przepis". Ciekawe kiedy puszcza 4 sezon.
U mnie tez tatus najelpszy jest na problemy z usypainiem. Ja sie mecze np 30 min. a on przychodzi i 5 min ja usypia. Oczywiście u nas odbywa sie to na rekach
dolaczam do trzymajacych kciukasy
Czytalam na necie ze kreca 4 sezon, al enic nie pisza kiedy bedzieTZ nie na rekach, a jakos sposobem i szybko mu to idzie, chyba ojca sie boi

Cytat:

Eve może jutro?
moze byc jutrozapraszam. Dzis mam jeszcze jedna msze za ojca, a jutro swobodnie posiedzimy

Witam sie, pobudka 7.30. Mery zjadla juz sniadanko i sie bawija z kawusia, zapraszam do dolaczenia

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-18, 08:23   #1917
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nic nie nadrabiam, tylko szybko pisze!

Kochane Kuny!!!!
Wygrałam ten konkurs na FB dziękujemy za wszystkie głosy
Jak przyjdzie książka (o karmieniu BLW) napewno Wam streszcze

Cytat:
Tymciowi coś się z zasypianiem porobiło. Od ponad tygodnia usypianie trwa coraz dłużej. Dziś godzinę i 10 minut
Pewnie żal mu dnia i wolałby chodzić

Beata dla Julki!

DDewik Borysek słodki Ale dlaczego mamy nie widać?

Patik, Zmalowana

Zdrówka dla chorych!

Poniedziałek zaczęłam jak zaczęłam, wtorek jeszcze gorzej Coś we mnie pęka...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:24   #1918
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Ania fajne te sztućce. Ja właśnie szukam jakiegoś widelca dla Agaty. Macie coś?
Ja nie polecam:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...:2/category:13. Widelcem ciężko nabić cokolwiek, łyżka tez jakaś nieporęczna.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:27   #1919
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Poniedziałek zaczęłam jak zaczęłam, wtorek jeszcze gorzej Coś we mnie pęka...

Bo ile mozna?
Rozumiem, ze chodzi o tesciów?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:28   #1920
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziubku no własnie musze siostry dzisiaj dopytac, bo z tego co ją zrozumiałam to chirurg własnie refluks wykluczyl. pediatra kazala podawac mleko AR a chirurg znowu że nie potrzebne bo on tam zadnych nieprawidlowosci nie widzi... dopytam ja dzisiaj dokladnie co jej powiedzial.

Scio u nas Lilka je widelczykiem do ciasta, ma jakies plastikowe ale nic się na to nie da nabić - ja nie daje rady a co dopiero dziecko..

Mamad
cos powaznego sie dzieje?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości