|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
A ja zamówiłam dzisiaj bidon z Aventu
Radek ładnie pije z małych butelek z ustnikami, przez rurkę też. Natomiast do ręki nie mogę mu nic takiego dać bo rozlewa. Tylko drogie to dziadostwo [COLOR="Silver"]
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-17 o 23:02 |
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witajcie mamolinki Co ja pacze Tymus chodzi ![]() ![]() Gratuluje mój przystojńiaku Patik Zmalowana Zaciskam kciuki za obronę You gratuluje fajnego startowego dnia ![]() Carmela za konkurs, Sarcia bylaa bezkonkurencyjna z truskawkaSteeeeskniłam sie przeogromnie za wami Właśnie wróciliśmy z pięknych Tatr gdzie rodzinnie pluskaliśmy sie w basenach termalnych. Było bosko. Byliśmy z rodzina brata więc wyszalaleliśmy sie z chrzesniakami
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetka zdrowka dla Ciebie i Ali teliczku Jachu jak zwykle dzielny i uroczy - kochane dziecko A ja - nuda nuda nuda. Nadriabiam 3 zeson przepisu na zycie - kocham ten serial. Tak jak wczesniej usta usta ![]() Mery - chrzestny sie nia super zajal, mamusia jak zwykle nie mogla sobie dac rady (tatus jest najlepszy do usypiania - ja sobie nie radze). Cosik wam mialam pisac i mi umknelo - napisze jak sobie przypomne Scio kiedy wpadniesz z Agatka?
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos Wam pokaże
|
|
|
|
#1895 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tymciowi coś się z zasypianiem porobiło. Od ponad tygodnia usypianie trwa coraz dłużej. Dziś godzinę i 10 minut
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz jak w banku!!!I cały czas nie mówisz co to za biznes ![]() I za Ali zdrówko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały rok. Dlatego i Tymcia tak puszczam Ale u nas ciepła podłoga. Pod nami jest Żabka i jej lodówki i klimatyzator grzeją nam podłogę ![]() Cytat:
Zaraz popatrzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi już teraz przeszło i dałabym inaczej, ale mąż cały czas mówi, ze następna będzie Gabrysia. A niech sobie mówi ![]() Cytat:
dzielny chłopak! I taaaki cudny
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
brumku najlepsze jest, ze z imionami to jest tak, ze kazdemu co innego sie z danym imieniem kojarzy, jesli ktos nas zawiodl, byl oferma w szkole itd, to wiadomo ze nam sie takie imie nie podoba. Ja jakos z ta Gabrysia mam zle skojarzenia, tak jak i z Patrykiem, czy Łukaszem ale w sumie moje imie i mojego dziecka tez nie musi sie wszystkim podobac
![]() Ale sie robie stara i zzedliwa Stronczku, fajne rozwiazanie dopoki maluch sie nie przemieszcza , z moja Mery absolutnie bym tak nie spala - bo by mi weszla na glowe. Ja nawet jak z nia przysne na lozku, budze sie zaraz i przenosze "drania" do siebie - wyrodna matka.
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-17 o 23:03 |
|
|
|
#1899 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo się pozmieniało przez ten rok w firmie?Sweet ![]() Cytat:
Czekałam na koleżankę w utęsknieniem 1. Noo, jak burza (prawie) Dzięki 2. Jak fajnie, że tak się udał wyjazd ![]() Patik, Zmalowana - ściskam za jutro
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki - ogromne kciuki jutro za Waszą obronę będzie dobrze i jutro odetchniecie z ulga że już po wszystkim - powodzeniamyślę o Was juz od dziś ![]() już jutro będziecie Panie magisterki ![]() a przy okazji pochwalę się że mam mega mądre dziecko - garnuszek na klocuszek to dla niej pikuś - potrafi wszystkie klocki w odpowiednie dziury powkładać ba.. jak ma poukładane na podłodze wszystkie klocki z garnuszka - a ja mówię - podaj mi kwadrat, kółko, gwiazdkę itd to ona podaje mi bezbłędnie odpowiedni klocek i nowa miłość mojego dziecka - magnesy na lodówkę - kupiłam jej takie do tablicy magnetycznej - cyferki bo takie mieli akurat - i uwielbia je przyczepiać, ściuągać i przekładać i przyczepiać na kuchence gazowej ![]() aaa i od jakichś dwóch tygodni zaczęła mówić pięknie mówi TATA mama nie chce mówić..w ogóle mówi dużo po swojemu, dziś było "jaja" na tapecie - a jakm ją prosiłam żeby "tata" powiedziała to mi rozkładała ręce - w geście że taty nie ma przecież - a ja jej każe mówić TATA (- jest na 2 zmianie w pracy dziś) to się pochwaliłam
|
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Zapomniałaś co? ![]() Edit: Beti brawa dla zdolnej Julii Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-17 o 23:00 |
||
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam i witam się wieczorową porą.
Stronczku, Hania hemoglobinę miała 10,6- przy normie 12-16. A u Was jak wyszło? Wiki śliczna i tą kitkę ma już taką "konkretną". Alibany, sprzedawczyni właśnie mi napisała, że ma mały poślizg z zamówieniami i wyślę mi czapę za jakieś 3 dni. Gratisowo mamy dostać szalik, więc cierpliwie czekam i pamiętam, żeby zdać relacje. Identyczne odczucia miałam w h&m. Dla chłopców kilka rodzajów jesiennych kurtek, śliczne swetry, a dla dziewczynek widziałam jeden płaszczyk, z czapkami też bieda. Jedynie skusił mnie taki fioletowy zestaw (czapka i rękawiczki) z króliczkiem Trzymam mocno za rozmowę i dużo zdrówka dla Ali. Brumku, gratulacje dla Tymka chodziarza! Rozumiem, czemu temat butów u Was na topie. Ja również polecam elefanteny- właśnie zakupiliśmy drugą parę, są świetne! Patik (i Zmalowana), trzymam mocno kciuki za obronę! Jeszcze jedna bezsenna noc i będziesz świętować. Sara się zmieniła, wydoroślała ale nadal bardzo podobna do pięknej mamy. Madziulka, biedny Szymek, dobrze że na zadrapaniu nosa się skończyło. Scio, ale masz rozgadane dziewczę. Agatka w tym płaszczyku wygada tak poważnie jakby do przedszkola się wybierała. ![]() Madzia, milo Cię widzieć. Brawa za Dominikowe postępy. ![]() Ddewik, ale radosny Borys i fryzurę ma super! ![]() Myha, śliczną masz córeczkę. Pieleszko, kolejna wielbicielka karuzeli. ![]() Monia, masz cudne dzieciaki. Kingę to aż by się chciało wyściskać i wycałować- jest słodka do granic możliwości. Carmela, gratuluję wygranej. Mamad, jestem z Ciebie dumna. Niech Ci nie będzie głupio, a teście niech się przyzwyczajają, że masz swoje zdanie. ![]() Co do bucików, a właściwie ich braku to ja również słyszałam dziwne komentarze. Na szczęście ich ilość równoważyła się z takimi pozytywnymi- że upał i dziecku wygodnie na bosaka. ![]() Hania dzisiaj wypiła rekordową ilość mleka (150ml) i zasnęła bez smoka. Jak jeszcze obudzę się wyspana to moje zdziwienie sięgnie zenitu.
|
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie lubię z Wiki spać. Jak w nocy ja biorę do nas to jak tylko zasnie od razy ląduje u siebie. Boje sie ze jej cos zrobię. Spie na brzegu i mi zwyczajnie nie wygodnie. Każdy ma swoje miejsce i tam ma spać. Dzis nad ranem jak zasypiala u nas to Tz na samiuskim brzeszku spał. Myslalm ze zleci z materaca.
Marzenko Wiki hemoglobine ma 12 na normę 10-14. Ja robiłam oddzielny wynik na żelazo. I wyszło 35 a powinno byc ok 100 |
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sara wrzuca, ale od góry ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jachu musi mieć 300 ml przed snem ![]() Cytat:
![]() spryciula A mój syn usilnie wciska serduszko w kwadrat ![]() Brumciu Tez mi sie tesknilo Jak kupisz buty to sie pochwal ![]() A problemy z zasypianiem może wynikają z nowej umiejętności
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
You, super że pierwszy dzień w pracy taki udany.
![]() Telik, ale Wam fajnie, pozazdrościć weekendu. Jasiek w nocy dobrze zatankowany to i może tak często się nie budzi? Przy czym ilość pobudek jest wprost proporcjonalna do ilości picia- nie mówiąc już o GIGANTYCZNEJ pieluszce.![]() Beata, wow to się nazywa umiejętność-mała spryciula. Jak Hani pokazuję, w które miejsce ma wsadzić klocka to wrzuca od góry i patrzy na mnie jak na kosmitę.![]() Gratuluję też ząbka i pierwszych słów. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-09-17 o 23:32 |
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdolniacha!Cytat:
Też mi to przyszło do głowy!
|
|
#1908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super a jak reszta przeżyła? ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie że tak Wam się udało! Cytat:
![]() fajne rozwiązanie beatko, brawa dla zdolniachy!!! brunetka, zdrówka! dziewczyny za dzisiejsze obrony!Kupiłam wczoraj w Ikea sztućce małemu. Jako że widelcem idzie mu już coraz lepiej, ale łapie na końcu, widelec długi więc mu troszkę niewygodnie. Ale kupiłam TAKIE, myślałam że to zwykły cienki plastik, a one są całkiem porządnie zrobione, dość solidne, fajne Do tego są talerzyki, kubeczki i miski, może też kupię ![]() Idę do krwiopijców
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik, Zmalowana
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Kolejny piękny dzień się zapowiada, szkoda, że nie mam urlopu ![]() beatka - ale masz zdolniachę ![]() telik - mieliście super weekend , zazdroszczę..stronczek - to rozwiązanie idealne byłoby dla nas ![]() Ddewik - wesoly Twój dzieć madziulka- Twoj mały kaskader na zdjęciach wygląda tak niewinnie a taki rozrabiaka ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Pati, Zmalowana -
|
|
|
|
#1911 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
PATIK, ZMALOWANA OGROMNE
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez ci sie przynam, ze w pracy troche odpoczywam ![]() Cytat:
U mnie tez tatus najelpszy jest na problemy z usypainiem. Ja sie mecze np 30 min. a on przychodzi i 5 min ja usypia. Oczywiście u nas odbywa sie to na rekach ![]() Fajne ![]() Cytat:
dla JulkiA co to za magnesy? Skad je masz? ![]() Dobry ![]() U nas nocka znosna. można nawet powiedziec, ze sie wyspałam
|
||||
|
|
|
#1912 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się z nad porannej kawy ![]() Patik, Zmalowania za obrone!!Cytat:
aż miło do domu wracać jak takie powitanie na Ciebie czeka![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Agaty za umiejętności!Cytat:
Testuj bidon i daj znać jak się sprawdza u chlapacza u nas kosztuje 8.99. Cytat:
A Jasiek jak zawsze rozczula tymi buziakamiCytat:
oglądamy codziennie z tż wieczorkiem na youtube ![]() podobają mi się te dostawki Cytat:
Chociaż ja i tak na bosaka chodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znowu mi wszystkiego nie zacytowało;/ Coś tam miałam pisać ale zapomniałam... Później sobie przypomne to napisze, ale najpierw.. Potrzebuje Waszej porady! Siostra ma 2,5 miesiecznego synka, do tej pory karmila go UU plus butla bo maly wiecznie glodny.. od tygodnia cos mu sie pozmieniało, nie chce jesc, ani UU ani bebilonu 1, ani bebilonu Pre, nic! a jak już cos uda mu się zjeść to od razu wszystko wraca z powrotem.... cały dzien placze bo glodny, a jak zje to zwróci, znowu placze i kolo sie zamyka... Byli u lekarza, wyslali ich na badania do chirurga dzieciecego sugerując że dziecko ma jakąś narośl na zołądku itd zrobili usg ale na szczescie nic nie wyszlo... zrobili badania krwi, wyszedl znacznie podwyzszony potas, okazalo się że przez to ze pielegrniarka wyciskała krew do próbki zamiast " wciagnac" strzykawka.. powtorzyli badania i wszyły ok... Ale problem niestety nadal jest... Miała ktoras podobnie ze swoim szkrabem? siostra mi już placze przez tel bo nie daje rady psychicznie.. mały całymi dnia się drze i trzeba go nosic na rekach... |
|||||||||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że kciuki już trzymacie
O 2 poszłam spać bo Sara jęczała ![]() Od rana mnie w żołądku ściska. Stressssssss Zmalowana kciuki!! Raźniej mi z Tobą, serio. Ja tam sama samiutka, żadnej koleżanki, żadnej otuchy, sama się bronię. Jaciee co Cię tam mało? Dewik ślicznego masz synka, serio. I ładne zdjecia. You to fajnie że tak miło dzień zleciał i fajna atmosfera. I rodzina czekała. aż się wzruszyłam... Beata opanowanie kształtów to nie lada wyczyn u takich maluchów. yyy boje się.........
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
Cytat:
A magnesy u nas tez są hitem. Eve może jutro? dla obronczych.Ania fajne te sztućce. Ja właśnie szukam jakiegoś widelca dla Agaty. Macie coś? |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agula a może to refluks?? |
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytalam na necie ze kreca 4 sezon, al enic nie pisza kiedy bedzie TZ nie na rekach, a jakos sposobem i szybko mu to idzie, chyba ojca sie boi![]() moze byc jutro zapraszam. Dzis mam jeszcze jedna msze za ojca, a jutro swobodnie posiedzimy![]() Witam sie, pobudka 7.30. Mery zjadla juz sniadanko i sie bawi ja z kawusia, zapraszam do dolaczenia
|
|
#1917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beata dla Julki!DDewik Borysek słodki Patik, Zmalowana ![]() ![]() Zdrówka dla chorych! Poniedziałek zaczęłam jak zaczęłam, wtorek jeszcze gorzej |
||
|
|
|
#1918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...:2/category:13. Widelcem ciężko nabić cokolwiek, łyżka tez jakaś nieporęczna. |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, ze chodzi o tesciów? |
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku no własnie musze siostry dzisiaj dopytac, bo z tego co ją zrozumiałam to chirurg własnie refluks wykluczyl. pediatra kazala podawac mleko AR a chirurg znowu że nie potrzebne bo on tam zadnych nieprawidlowosci nie widzi... dopytam ja dzisiaj dokladnie co jej powiedzial.
Scio u nas Lilka je widelczykiem do ciasta, ma jakies plastikowe ale nic się na to nie da nabić - ja nie daje rady a co dopiero dziecko.. Mamad |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

[COLOR="Silver"]

12.06.2010

masz jak w banku!!!
. Pomarudziłam, no! Za to pogoda piękna.
Ale u nas ciepła podłoga. Pod nami jest Żabka i jej lodówki i klimatyzator grzeją nam podłogę
Wiecie, że ja już mam tylko w pokoju sofę, regał i stolik i nic więcej. Teraz chyba jeszcze regał trzeba zlikwidować.
zębole

pięknie mówi TATA 

Ale zdolniacha!

Zakończone: 2