![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Dzień dobry
![]() ![]() No odnośnie szkoły rodzenia ja planuję z mężem chodzić. Zapytał mnie kiedyś "A my będziemy chodzić do szkoły rodzenia?" powiedziałam, że tak, aczkolwiek lekko mnie zmartwiło że w szpitalu gdzie ja chce rodzić zajęcia są w dzień ![]() ![]() klementyna nie przejmuj się, każdy ma pewnie swoje tempo wkręcania się w maluszka, zresztą najważniejsze żeby po urodzeniu się zajmował, a nie teraz się zachwycał. My niestety mieliśmy takich znajomych gdzie kolega stwierdził, że będzie się zajmował od 3 roku życia dzieckiem, bo wcześniej ono nic nie kuma ![]() ![]()
![]() |
#4682 | |
Raczkowanie
|
oj zazdroszczę! ja się dzisiaj nie umiałam zebrać z łóżka. Pewnie przez najbliższe godziny będę walczyć sama ze sobą, żeby nie zasnąć.
Szkoły rodzenia powiadacie - ja się tak zastanawiam i zastanawiam i nie wiem. Z jednej strony bym chciała, bo ja to w ogóle nie wiem co i jak ![]() klementyna mój mąż też nie czyta żadnych informacji o ciąży, opiece nad Maluszkiem itd. Też myślę, że do niego to jeszcze tak nie dociera.. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Syn z mega kaszlem zasypiał od 21 do 1 w nocy. Przez ten katar już myslałam, że się udusi. Katar u małego dziecka to katastrofa.
![]() |
#4684 | |||
Wtajemniczenie
|
Dżemdobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [/COLOR]strippi a tu koń w całej okazałości ![]() O mój Boże koń przepiękny ale bym go wyściskała ![]() też przeczytałam fryzjerski:P piękne są! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4685 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4686 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
poprawiło Ci się chociaż trochę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() najgorsze jest, że niektóre kobiety same do tego doprowadzają.. znam przypadek, gdzie szwagierka jak urodziła pierwszego syna to ojcu dotknąć go nie dała 2/3 miesiące, żeby mu krzywdy nie zrobił.. ![]() potem się dziwiła, że on się nie poczuwa do opieki.. i dalej tak jest.. jak już koniecznie musi to się zajmuje.. ![]() witam.. ledwo nadrobiłam wczorajszy dzień.. ![]() po wizycie super.. maluch idealnych rozmiarów.. zdrowy, piękny.. i z siusiaczkiem.. ![]() ![]() więc Małgosia moja będzie mieć braciszka.. mam zdjęcie.. dodam w klubie.. jak dostanę zaproszenie.. widać siusiaka.. ![]()
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-18 o 07:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4689 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
TŻ sam chciał, żeby Mu jakiś poradnik "dzieciowy" załatwić, ale na razie to ja czytam i się interesuję ![]() ![]() A co do piwa (to jeszcze też do postu Marii) - przed ciążą nie wylewałam za kołnierz, uwielbiałam piwo i nawet sporo piłam ( ![]() ![]() ![]() Na szczęście nie mam takich problemów co do L4 - po pierwsze mam już powiedziane, że powinnam i to już, po drugie w pracy akurat zastój i nie ma za bardzo roboty, więc nikomu krzywdy pójściem na zwolnienie nie zrobię, po trzecie wręcz się szefostwo ucieszy, bo zaoszczędzą na pensji dla mnie (a są kłopoty finansowe w firmie) ![]() A poza tym jeśli szykują się zwolnienia (co nie jest takie niemożliwe), to jestem chroniona ![]()
![]() |
![]() |
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ...czekam na fotki ,napewno zaraz dostaniesz zaproszenie!
![]() |
![]() |
#4691 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dyskusje co do imienia trwają.. ![]() ![]() ![]() coś więcej chłopaków chyba na razie.. ale raczej jest mniej więcej pół na pół.. ![]() nie miałabym też nic przeciwko córeczce.. dziewczynki są takie kochane.. ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4692 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to kolejna chłopina! A mi się śniło dzisiaj, że dziewczynkę będziemy mieli... ale to tylko sen.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4693 | |
Raczkowanie
|
namierzyłam jedną darmową, ale muszę zadzwonić i się zorientować, czy trzeba jakieś specjalne warunki spełniać.
Cytat:
![]() Dziewczyny, która następna ma szansę na odkrycie płci? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4694 | |||||
Zakorzenienie
|
no wczoraj dopytalam kolezanke i ona tez w polowie miala odstawione dopalacze.
Cytat:
![]() Cytat:
Doktorek: "a dalaby pani rade tak fikac bez serca???" U mnie byl klopot z namierzeniem czubka noska. taka zwiercona istotka ![]() Podobno w Tescaczku mozna dostac. w ktorym szpitalu planujesz rodzic? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojciec-zadaniowiec - no to dawaj. pierwsza rzecz - wykapal mnie. moja matka stala oniemiala, poniewaz do kapieli byla babcia i taka dochodzaca pani Halina. moja mama sie bala i nie robila tego. ojciec - absolutnie nie mial obaw ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4695 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4696 |
Rozeznanie
|
Luna0 kciuki za wizytę! Czekam na relację..
![]() może się dowiesz dziś kto Ci w brzuszku pływa.. ![]() miałam wam jeszcze napisać o tych spodniach ciążowych.. w pierwszej ciąży, znajoma krawcowa (sąsiadka) przerobiła mi moje jeansy, które były trochę ciasne na ciążowe.. wzięła 10 zł.. więc jak macie jakieś znajome krawcowe, to zapytajcie.. koszt śmieszny.. a na pewno znajdą się jakieś mniej używane, albo przyciasne spodnie.. ![]()
![]() |
#4697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko a mi się śniło że upadłam i zaczełam krwawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do taty no to kurcze wow zawodowiec ![]() ja już mojemu tżtowi zapowiedziałam kąpiel i obcinanie pazurów to twoja działka ;p a poza tym sie śmieje że skoro ja 9 miesiecy nosze dziecko to pierwsze 9 mcy on się zajmuje oprocz karmienia a potem zaczniemy sie dzielić ![]() dobra czas na śniadanie
![]() |
![]() |
#4698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój nie czytał, żadnych poradników, a świetnie zajmował się córą.. kąpał ze mną.. jak była butla to karmił w nocy.. codziennie usypiał małą.. i było to dla nas normalne.. chociaż inni patrzyli z wielkim z dziwieniem, jak to mąż to wszystko robi? ![]() po prostu człowiek nie jest w stanie zrobić krzywdy nawet takiemu maleństwu.. faceci też mają jakiś instynkt..
![]() |
![]() |
#4699 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Tata zdolny, mój podobno też tak miał - on mnie wykąpał jako pierwszy, moja Mama jeszcze się bała - była słaba po szpitalu i cesarce ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
...mi się wydaje,że faceci poprostu idą na łatwiznę.Najlepiej powiedzieć-ja się boję ,ja nie umiem.... A kto niby rodzi się już z takimi umiejętnościami?! Oni dobrze wiedzą ,że przecież i tak ktoś to wszystko zrobi....
![]() ![]() ![]() ...ale znam też takie małżeństwo ,gdzie to ojciec przewijał,karmił,kąpał i chodził do lekarza bo ona się w ogóle nie nadawała("jejku co ja teraz zrobie,co to teraz będzie" i..papierosik,papierosik. ..-jedyne co umiała...)
![]() |
#4701 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze coś dopiszę a propos TŻ i opieki nad dzieckiem - może to trochę głupie czy dziwaczne porównanie, ale widzę, jak mój zajmował się czy obecnie zajmuje naszymi zwierzakami, jak dba, jak czule do nich podchodzi, cierpliwie, jak trzeba było dać leki psu czy przez strzykawkę karmić kotka.
Myślę, że podejście do zwierzaków daje jakiś pogląd na to, jakim mężczyzna będzie ojcem ![]()
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak Torresowi mowi, zeby pamietal kto go caluje codziennie i ma polew ze mnie, ze przynajmniej tylko on ma do tego prawo (kurcze, zawsze zaluje ze nie jestem kobieta-guma, jak tak gada ![]() ludzie i ich zdziwienia... wrrr
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W MSWIA, a jak zagrożenie jakieś będzie albo ryzyko ponad standardowe to Uniwersytecki. Kurdeeeee, zbieram się jak sójka do pracy, dobrze że nienormowany czas pracy :P od godziny szukałam w co się ubrać, żeby nie było widać mojego brzucha ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- aaa i jak coś jakiś cudem jest luźne na brzuchu, to w cyckach wygląda jakby miało eksplodować..... ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bavarię kupiłam w Carrefour - zwykłą i jabłkową. Obie smaczne, ale... taki substytut piwa mi nie odpowiada... nie ma tego czegoś co ma piwko (jabłkowa smakuje jak sok "zielone jabłuszko" gazowane) więc odpuszczę sobie picie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dostałam własnie wiadomośc z ameryki z gratulacjami ![]() A mnie mdli od rana chyba to stres przed wizytą...Skoro Joanna ma termin na wtedy, co ja i wie jaka płećto może i ja się dzis dopytam.... ![]() ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-18 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4706 |
Rozeznanie
|
znam takie panikary.. i śmieszy mnie to..
![]() rodzeństwo tż, wszyscy już mają dzieci.. i przeważnie teściowa do akcji była wzywana.. czy trzeba czy nie trzeba.. nawet sami do lekarza nie pojechali.. teściowa kąpać, bo przecież krzywdę dziecku zrobią.. albo w ogóle nie kąpać (raz w tygodniu) do lekarza to teściowa.. bo zapłaciła za leki w razie czego, bo lekarzowi kawę albo czekoladę dała.. nawet na zapowiedzi szli z mamusią.. i chrzest załatwiać też.. chrzciny u mamusi bo wszystko zrobi, chociaż sami wielkie nowe mieszkanie mają.. aż mnie mdli.. nigdy nie angażowałam teściowej w życie nasze i naszego dziecka.. sami sobie daliśmy radę ze wszystkim i przeraża mnie jak pomyślę, że mogłoby być inaczej..
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...muszę to pokazać mojemu.... ![]()
![]() |
![]() |
#4708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Mój chyba pierwszy raz kąpał, jak mały miał 2 lata :P
Wróciłam ze szpitala i nie miałam właściwie żadnej pomocy - to wielkie miasto, praca tż na drugim końcu Wawy, syn tż i remont - właściwie męża nie miałam w ogóle. Nie powiem, niemal przypłaciliśmy to rozwodem. Ale dziwi mnie, jak kobiety potrzebują kogoś do pomocy przy kąpaniu. Uważam, że mąż integralnie powinien zajmować się dzieckiem, ile wlezie. Dzięki temu mama może później spokojnie iść na imprezkę ![]() Ale ja to cięta jestem na facetów za ten brak opieki. Do tej pory mój syn płacze, jak go tata usypia a nie mama. I ciężko przełamać to na ten moment.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.