|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
hej dziewczynki już trochę was podczytuję
i postanowiłam się ujawnić ![]() na forum udzielałam się już wcześniej ale jakoś tak wszystko się skumulowało(przeprowadzka ślub brak internetu) w czasie że nie miałam czasu na forum ale teraz wracam ![]() Karolina mam 26 lat jesteś świeża żonką pracuję i staramy się i dzidzie od lipca, więc dopiero począteczki nasz (2 cykle w sumie) następny @ powinien być - początek października (oby nie )mogę dołączyć? gratuluję II kreseczek za resztę trzymam mocno kciuki Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-09-17 o 16:43 |
|
|
|
#2282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nigdy nie czeka na pochwały, on wie i głośno mówi sam o sobie że jest wspaniały i cudowny Ach ta jego samoocena zazdroszczę muIsia pewnie masz rację, chociaż akurat wiesz występuje ten częstomocz w niedalekim czasie od @ i tak jakoś chcąc nie chcąc człowiek się nakręca. Właśnie wróciłam do domu i padam Nigdy po siłowni tak nie miałam miałam spocone ubrania owszem ale bieliznę nie, heh wy też takie osłabione przed okresem jesteście czy to faktycznie tylko przeziębienie, do tego humor masakra chyba Tż oberwie jak wróci z pracy bo nie zostawił mi pieniędzy i musiałam zapłacić za zakupy z mojego kąta a tam odkładamy na wyjazd do Pl. masakra jakaś wiem że nic się nie dzieje ale od rana na niego za to wściekła jestem. Ogólnie jakoś motywacji brak
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No wiesz my kobietki przed okresem to chyba zawsze tak mamy ogólne rozdrażnienie i czepianie się byle czego ale taki nasz urok
|
||
|
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻcik kochany dziś od 8 do 22 pracuje
nie chce mi sie samej siedzieć.. mama przed chwilą była. Ja wcześniej u niej bo przeciez musiałam zawieść pranie. Próbowaliśmy wczoraj odpalić pralkę no i wypadły jakieś kamienie i zaczeła się palić... dumy takie ze szok. ale wiecie co? Nie dziwi mnie to wcale bo tu wszystko jest zepsute ![]() tak wiec zrobiłam tłuste frytki i bede je jeść ![]() a parapetówka była tak okrojona ze nie nazwałabym jej parapetówką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że się wreszcie ujawniłaś. Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia i oczywiście II kresek życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz po ślubie poszliśmy na wynajm. Ja w ciąży już dość wysoko, pralki zero przez jakieś 2 miesiące. Co się dało prało się ręcznie, w cięższych rzeczach wyręczał mnie mąż, reszte nosiło się do mamy. ehh przerąbane. Naszczęście dostaliśmy w prezencie ślubnym od teściowej pralke to zdąrzyłam poprać wszystko dla małego przed jego narodzinami. Co do parapetówki to szkoda,że nie wyszło bo się naszykowałaś:/ Co do ludzi i ich podejścia do Was dziewczyny to miejscie to głęboko gdzieś. Macie ochote leżeć to leżcie, nie macie ochoty wychodzić to nie wychodźcie. Nikomu nic do tego!!! A u nas dzień zleciał tak sobie.. Nic mi się nie chciało, zdrzemnęłam się nawet jakąś godzinkę. Posprzątałam sobie i ogólnie porobiłam co trzeba było i luz ![]() Powiedzcie mi kochane... hmm.. wczoraj jak byłam z tatą na tej działce to chwycił mnie nagle taki dziwny ni to ból,ni to skurcz brzucha i w krzyżach. Był o wieeeleee gorszy niż na miesiączkę, aż mi oddechu brakło. Trwało to dosłownie chwile- 3-5 min. I przeszło. Więcej się nie powtórzyło. Był to mój 16 dc. Przypuszczalna owu była między 12-14dc. ( bóle były 12,13 dnia a śluz rozciągliwy 14dc) od 15dc śluz gęsty i biały i jest go tak sobie. I teraz pytanie. Według powyższych danych mogło to być zagnieżdżanie czy może czysty przypadek bo to za szybko???
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Okres mam dostać za 5 dni. Pokusiłam się pierwszy raz o sprawdzenie szyjki. Wiem że to nie ma może teraz sensu ale jest dość miękka (o ile wyczuwam właśnie ją) Śluz zrobił mi się taki lepki przeźroczysty pewnie taki powinien być przed @. Samopoczucie nadal okropne, ciągle mam wrażenie mokra i to sikanie, co chwilę biegam do łazienki
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, jednak ja bym obstawiała owu, miałam tak w tym cyklu: bóle były, lichy bo lichy ale jakiś tam śluz był i jak myślałam, że już po owu to na USG wyszło, że owu właśnie jest... czasami organizm płata figlewitam w poniedziałek mnie kluje coś w podbrzuszu na samym dole, brzuch taki jakiś spięty dobrze, że chociaż cyce nie bolą tak jak ostatnio ![]() podczytywałam o mamuśkach wrz-paźd i zeszło u nich na temat vacuum podczas porodu. Kwitka nadgorliwą głowę ma - a jak wiadomo nadgorliwość gorsza od faszyzmu - to żem se wyguglowała co to i jak to. NO I ŁOLABOGA ! Nawet filmik próbowałam obejżeć z porodu kleszczowego ale nie dałam rady zrobiło mi się najpierw słabo a potem niedobrze i miałam love story z klozetem. No masakra. Idę oglądać dalej to może strawię zwrotnie to ciacho poobiednie
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-17 o 20:20 |
||
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
123Spinka kojarzę cię skądś
I jeszcze jedno strasznie mnie bolą sutki
|
#2291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też Spinke skądś kojarzyłam, ale jak zobaczyłam date ślubu to domyśliłam się, że z jakiegoś wątku ślubnego na pewno ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
A w ogóle o co kaman? z tym porodem?
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatni cykl miał 26 dni, więc jeśli i ten miałby taki być to tak czy siak 16dc to za późno na owu. Chyba,że się myle. No a jeśli będzie tak jak mówisz to już mogę iść podpaski kupować
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowa koleżankę
życzę owocnych i przyjemnych starań o dzidzięWitam sie wieczorową porą ostatnio coś faktycznie mało piszecie na forum U mnie dzisiaj 22 dc, byłam zbadać dzisiaj sobie progesteron na polecenie mojej lekarki i poźniej poszłam do niej na dyżur do szpitala... Zbadała mnie i powiedziała ze teraz czekamy na okres czyli nic z tego
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i witam spinkę !
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-17 o 21:47 |
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jednak nadzieję na owu w tych wcześniejszych dniach, ale i tak mam obawe czy plemniki wytrzymają u nas nawet te 2-3 dni:/ No a już w razie owu w 16 dc to musialyby wytrzymać 5 dni. W cuda to ja nie wierze:/Ale Twoje teksty i tak powodują u mnie banana na twarzy hehehe ![]() Cytat:
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
no niestety, niedobór estro powoduje opadanie macicy czy jakoś tak i tym, ucisk na pęcherz.
tak na szybko ze stronki o meno: ...Obniżenie stężenia estrogenów we krwi krążącej wpływa na narządy układu moczowo-płciowego i prowadzi do atrofii śluzówki pochwy i dróg moczowych. Zmiany te manifestują się zaburzeniami w składzie komórkowym nabłonka i są subiektywnie odczuwane przez kobietę jako suchość pochwy, występuje brak śluzu szyjkowego, pojawia się częstomocz i ból podczas oddawa nia moczu... u mnie z tego wszystkiego nie boli tylko jak sikam...
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
No sucha to ja jestem, ale to teraz, odkąd biorę Clo.
Normalnie to śluzu raczej trochę mam. Może więc nie ma co panikować .. ehhh
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam ranka moje kochane
![]() Później wpadnę pewnie późnym wieczorem bo mają prąd wyłączyć od 8 do 20 i się zastanawiam ja biedna co będe robic cały dzień eh Tż mówi że zrobimy tak jak w Kasi i Tomku co im w jednym z odcinków telewizor ukradli będziemy się seksić ![]() Mnie cały czas bolą moje jajca już mnie to denerwuje tak chciałabym żeby był już czwartek muszę lecieć do apteki i zaopatrzeć się w testa co by w ostatniej chwili nie latać ale i tak nie nastawiam się będzie co będzie A wy kochane pisać dziś dużo co bym miała co czytać wieczorkiem |
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dziwna robię strasznie. Myślałam że sutki bolą mnie przez mojego Tż ale chyba nie. Na jednym urósł mi taki bąbel nie wiem jak to nazwać![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
No u mnie przy tym sikaniu non stop mam uczucie mokra, a śluz tak jak mówiłam wczoraj lepki i przeźroczysty tak jak klej nie znam się na śluzach nie mam pojęcia co może oznaczać
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też nie ma żadnego pieczenia ani innych tym podobnych rzeczy więc nie wiem o co caman śluz mam jak najbardziej i to już od dobrych kilku dni a takie właśnie bóle nigdy nie zdarzały mi się przed @ może rzeczywiście to jakaś infekcja albo cholera wie |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam na pozytywy ![]() moje dziecko rozwala mnie na łopatki w tym roku szkolnym i zaczynamy podejrzewać, że ma w szkole jakąś laske Wcześniej nie przeszkadzało mu to, że idzie z kukurykiem do szkoły, że na wf do krótkich spodenek zakłada kolorowe skarpety - ile walki nas kosztowało wyplewienie tego nawyku! - teraz już nie muszę o to walczyć, bo sam ubiera tylko białe, w nosie miał to w czym idzie, czy ubiera brudne, pogniecione itp ( żeby nie było, nie pozwalał mi szykowac ubran tylko Sam Sobie wybierał a ja tylko kontrolowalam I reagowalam w ostatecznosci ). Teraz wyprawienie go do szkoły to koszmar: Mamo a te spodnie pasują to tej koszulki? A lepiej sweter czy bluza? Niebieska czy fioletowa? MAMO! Zrób cos z tym moim kukurykiem! W tych butach już nie będę chodzić, bo są obciachowe! Fuka się dezodorantem Pochlastać się można! Gdzie mój maleńki cycuś?
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce tak!
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to już tylko równia pochyła jak dobrze pójdzie to za pare lat zostaniesz babcia![]() A tak w ogóle to raczej nie masz co się martwić ale u mnie w rodzinie był śmieszno-trudny przypadek kuzyna który zawsze się wydawał taki ciapciak-wszyscy w rodzinie mysleli, że to gej - a tu prosze, ledwo skończył 16 lat przyprowadził do domu koleżankę informując rodziców, że będą dziadkami w wieku 35 lat
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-09-18 o 08:43 |
|
|
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to o ile w poprzednim cyklu miałam wszystkie objawy i byłam pewna,że się udało, a tu dupa blada i @ przyszła, o tyle teraz jestem pewna,że nic z tego nie wyszło. Zero bólu piersi,zero PMS, zero pobolewań brzucha. Nic. A zawsze wszystko to miałam już tydzień przed @. ehhhhhhhhh Cytat:
No i leć po ten test, do czwartku już blisko i nie ma innej opcji niż II kreskiCytat:
Ja nic nie mówie bo u mnie też jeszcze "chwila" i się to zacznie![]() Witam się wtorkowo ![]() U nas piękna pogoda. Wczoraj sobie posprzątałam to dzisiaj tak tylko z grubsza coś muszę zrobić i mi się nie spieszy Dzisiaj 18dc i ta niepewność mnie dobije chyba
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie 15 dc, tempka spadła do 36, więc trza działać! (no więc o 6 rano wiadomo )Tylko znów mam schizę, czy nie za późno zaczęłam (wiecie, oszczędzanie wojska ).. no ale dziś idę do gina i mi powie,czy pęcherze już pękły czy jeszcze nie. Już nie mogę się doczekać tej informacji, no ale trzeba wytrzymać dzień w pracy
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Moj organizm chyba chce mi pomóc w poczęciu bejbika..zawsze mialam cykle długie a ślub płodny był miedzy 16 a 22 dniem..przytulałam się w niedziele,to był moj 9 dc a w poniedziałek wieczorem śluz zrobił się płodny czyli już w 10 dc i trwa ..być może cykl sie skraca ? od miesiąca jem różne specyfiki na wyregulowanie wiec całkiem to możliwe. Zastanawia mnie tylko czy jeśli sie przytulaliśmy w 9 dniu a plemniki zyją 72h to jest jakować szansa?? Narzeczony wyjechał w poniedziałek w delegacje i wróci w piątek czyli 14dc..co wy myślicie???
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim!
Atena gratulacje! ![]() kla ski: Oby teraz poszło lawinowo fasolkowanie przez resztę dziewczyn. U mnie dziś 7dc. Staranka już rozpoczęte, choć na razie sucho jak na pustyni... Ziółka piję, smaczne są Mam nadzieję, że pomogą. Byłam wczoraj u fryzjera, może rude moje włosy nie są, bardziej takie kasztanowe raczej. Ale podoba mi się, jakaś zmiana Trochę koloru na nadchodzącą jesień się przyda.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

i postanowiłam się ujawnić
ale teraz wracam 

kurcze, nie dosć że krótko to jeszcze za skąpo chyba
no i nic nie wyszło
miałam testować w środę, ale chyba poczekam do soboty bo w sobotę mam mieć @

Nigdy po siłowni tak nie miałam miałam spocone ubrania owszem ale bieliznę nie, heh wy też takie osłabione przed okresem jesteście czy to faktycznie tylko przeziębienie, do tego humor masakra chyba Tż oberwie jak wróci z pracy bo nie zostawił mi pieniędzy i musiałam zapłacić za zakupy z mojego kąta a tam odkładamy na wyjazd do Pl. masakra jakaś wiem że nic się nie dzieje ale od rana na niego za to wściekła jestem. Ogólnie jakoś motywacji brak
nie chce mi sie samej siedzieć.. mama przed chwilą była. Ja wcześniej u niej bo przeciez musiałam zawieść pranie. Próbowaliśmy wczoraj odpalić pralkę no i wypadły jakieś kamienie i zaczeła się palić... 

czyli nic z tego 

kla ski: