|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Hej kobitki, tak jak obiecałam załanczam zdjęcie
i jak pisałam niewytrzymałam i zrobiłam testa drugiego po pracy no i wyszedł ciemniejszy niż ten poranny Kobietki teraz ja czekam na wasze dobre wieści, i trzymam kciukasy!! ![]() O tym deserze dla mojej wróżki ![]() pamiętam, pamiętam i jak będe miała adres tak wyśle![]() Pytałyście o ziółka- no więc wydaje mi się że napewno wyregulowały mi cykl, i jednocześnie przesuneły owulkę, bo 1 cyklu z ziółkami 14 i 15 dc miałam plamienia, a skok tempki po 20 dc więc napewno przesuneły owulacje. Te ziółka mają za zadanie poprawić pracę janików. Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-09-16 o 17:29 |
|
|
|
#2252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Tż zareagował,wie już??
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie przynajmniej bankowo po terminie Cytat:
Cytat:
Żarty,żartami, ale grunt,że Wam się udało Postawisz wirtualne ciacho i kawke i będziemy kwita ehheehehNo a my w domku wreszcie. Kurde 130 km w jedną stronę i normalnie czuję się jakby mnie czołg przejechał. W drodze powrotnej dzieciaki zasnęły, a mi się odezwała choroba lokomocyjna, ale na szczęście obyło się bez I całe szczęście![]() Nadrobić Was nadrobiłam, a teraz mykam dzieciaki myć,nakarmić. Siebie doprowadzić do porządku i wracam do was
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obyśmy wszystkie niedługo mogły się takimi chwalić
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Aneta gratuuulacje najwieksze!!
) oby wiecej tu nas bylo nooo! :rol leyes: ruszaaamy dziewczynki! a ja tez odprawilam wlasnie tzta ale za 5 dni wraca i uurlop 9 dni chociaz nie wiem czy sie nie pozabijamy przez te dlugie 9 dni czlowiek sie jednak troszke odzwyczaja.. niestety..aaale to on ma w ten urlop cos specjalnego rpzygotowac dla mnie, tak wiec czekam a ja dzis caaala w skowronkach bo postanowlismy zakupic motooora tzn na raty bo dopiero gotowy bedzie na wiosne ale beeeedzie dla mnie wreszcie zobaczymy co bedzie. jesli bedzie dzidzia to poprostu go sprzedam wieeelka jutro z rana was ponadrabiam, bo tylko zdarzylam zobaczyc wiadomosc i zdjecie testow Anety ) dobrej nooocy |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Magdamm- a tam będziesz sprzedawać
![]() a tu coś ciekawego dla przyszłych testujących ![]() http://www.pielęgnacja.babyonline.pl...ykul,5256.html
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh dziś poniedziałek a ja znowu sama zostałam w domu męzu do pracy odprawiony już i trza teraz czekac na niego do 15 jak wróci Czy mi się tylko tak wydaje czy któraś miała dziś testować przyznac się i to już szybko |
|
|
|
|
#2261 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Nie wiem tylko, czy będę miała okazję przetestować, bo zmierzyłam rano tempkę, sprawdziłam szyjkę i się poryczałam. Licząc 14 dni od "drugiej" owu, powinnam testować 25/26 września, czyli w 34/35 dniu cyklu. Dzisiaj mam 26 dc i temperatura gwałtowanie spadła (o całe pół stopnia), szyjka się obniżyła. Jest twarda, bardzo nisko i zamknięta. Cycki zaczynają boleć, śluzu (jakiegokolwiek) brak, totalna sahara. Czyli dokładnie tak jak zawsze mam na kilka dni przed @ . Trudno, dupa. No i dołek, bo jeśli przy podwójnej owu nie potrafię zajść, to chyba jestem uszkodzonym egzemplarzem kobiety.Najbardziej boli to, że to była nasza OSTATNIA próba przed conajmniej 3-4 miesięczną przerwą w staraniach. Od października zmieniam pracę, więc przez jakiś czas musimy zawiesić starania, bo byłoby to nie w porządku wobec nowego pracodawcy. A tak, jak zaczniemy starania od stycznia, może uda się po kolejnym pół roku starań, czyli pewnie minie prawie rok w nowym miejscu i już się będę czuła bardziej zadomowiona. Ułożyłam sobie wszystko tak z terminami, żeby nie wypowiadać obecnej i nie podpisywać nowej umowy o pracę, zanim nie będę miała pewności, że nie zaciążyłam. Ah, życie ... Postaram się szukać plusów. Np. takiego, że bedę mogła jechać spokojnie na narty pod koniec stycznia. Dzastino, jak już przyjdzie @ (fuck, fuck Teorema - pogięło Cię??? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Znalazłam to: "Większość kobiet traci podczas miesiączki średnio 65 ml krwi (objętościowo jest to około pół filiżanki). Zbyt skąpe krwawienia mogą wynikać z takich schorzeń, jak niedomoga ciałka żółtego, zespół policystycznych jajników, niewydolność czynnościowa podwzgórza. Do przyczyn możemy zaliczyć także niewydolność jajników. W przypadku skąpych krwawień, możemy mieć do czynienia z niskim poziomem estrogenów. Może on być wynikiem gwałtownych zmian masy ciała, otyłości bądź anoreksji. Również choroby ustrojowe, tj. nadczynność tarczycy, mogą mieć tu swój udział" Cytat:
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-17 o 09:36 |
||||||||
|
|
|
#2262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Z parapetówy za wiele nie wyszło bo większość osób nie przyszło, a nam się nie chciało po nich dzwonić bo i tak byliśmy zmęczeni. Mi oczywiście dała znać o sobie ta rwa bo wieczorem to nie mogłam ani chodzić ani siedzieć, chyba musze sprzątać dzień wcześniej Jutro rano jedziemy na USG genetyczne i już się stresuje.. ma takie wizje że az ich nie napisze na głos ![]() Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() Wczoraj z TŻ przeleżeliśmy cały dzień-uwielbiam tak 3 lata to w sam raz a i tak pewnie łatwo nie było ![]() Mokka ja myśle że jak juz sie jest w ciąży to sobie człowiek radzi Tylko nasze mamy (moja zaszła jak miałam rok) były troche inne, nie chuchały i dmuchały tak jak my, tylko szły z dwójką na ręku i brzucholem ![]() Będzie co będzie bo masz racje im mniejsza różnica tym większy masz później spokoj bo same się sobą zajmują, tak też uważają matki bliźniaków także korzystajmy ![]() Cytat:
![]() Super Teściory piękne Cytat:
![]() Wczoraj oglądaliśmy film "jak urodzić i nie zwariować" i powiem wam że myslałam ze bedzie dużo lepszy... taki czasami debilny ale ogólnie ok ![]() Była scena jak młoda dziewczyna #.. przypomniało nam się wszystko, jak ten jej chłopak był smutny to powiedziałam TŻ "pamietam, Ty tez byłeś taki smutny" a on odpowiedzial "nadal jestem" i tak mi łzy poleciały, powiedział jeszcze że nie może oglądac takich scen, ja tak samo, ale mimo wszystko jestem wdzieczna że pokazali coś tak normalnego... co tak często się zdarza. Dzięki tej scenie film nabrał dla mnie większego sensu, że nie wszystko jest super i pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Mam M jak Mama zaraz poczytam
|
||||
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Atena gratulacje ja jedna kreska wejde pozniej buziole
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-17 o 09:37 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie dobrze że tylko jedna krecha tu ma byc wysyp fasolek a nie
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że w sumie te pół filiżanki to się uzbiera. Ale kiedyś miałam duuużo dłuższe i obfitsze (po nocy z dużej podpaski potrafiło mi się przelać). I nie wiem, czy wtedy było źle, czy teraz. Fakt, że po laparo trochę się skróciły, więc może to jednak od endo było.
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tu dziś licho z pogaduchami śpią wszystkie czy jak bo nie wiem
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś w 10dc..wczoraj zaczelam starania..a raczej 'nieuważanie' z tż
stwierdziliśmy ze skoro data ślubu wyznaczona,rodziny sie znają to nic sie nie stanie jak zaciązymy te 3 mc przed slubem w sukienke na pewno sie zmieszcze w razie 'W' a tak poważnie , nie mierze temoeretury , cykle mam 32-36 dniowe i niech sie dzieje wola nieba...może dostane a może nie dostane nastepnej miesiączki , bedziemy sie przytulać po prostu kiedy najdzie ochota
|
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Luna0;36572235]Dzień dobry
![]() Super Teściory piękne hej no Tż szczęśliwy!!! wczorej jak zrobiłam 0 5.45 testa, to odrazu z testem w ręce wskoczyłam na łóżko i go budze i pokazuje, a mój Tżecik zaspany, niewiedział co się stało, ale szybko mu wyjaśniłam,że ojczulkiem zostanie ![]() no i wziął mniue w ramiona i tak leżąc zaczeliśmy rozmawiać, o tym wszystkim co nas czaeka![]() ![]() Tak wogóle dzień dobry kochane a niedawno wróciłam z badań, zrobiłam sobie bhcg, progesteron, glukozeę, morfologię krwi i coś tam jeszcze ale nazwy zapomniałam no i szukam nowego gina bo do starej jędzy chodzić niebęde!!!!!Trzymajcie się ciepło!!!Buźki |
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Atena - gratuluję . Witam się z Wami dziewczynki. Wróciłam wczoraj do domku. Potrzebny mi był taki wypoczynek z mamusią, która dogadzała smakołykami i życzliwymi ludźmi wkoło. Tydzień minął zbyt szybko. Wczoraj była imprezka z okazji 60 latek mamusi i po raz kolejny musiałam stwierdzić, że faceci to chyba z innej planety. Dziwili mi się, że położyłam się w południe na godzinną drzemkę. Skwitowałam to - mam prawo być zmęczona. No to zaraz jakieś docinki, że co to za prawo, przecież nie chodzę do pracy, nie dźwigam itp. odechciało mi się z nimi gadać, wyszłam do kuchni. Oni nie rozumieją, że organizm kobiety w ciązy pracuje na najwyższych obrotach, przecież tworzę w sobie nowe życie. Czy ze mną jest coś nie tak? Może przesadzam?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-09-17 o 12:14 |
|
|
|
|
#2270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za powodzenie tego nieuważania ![]() [QUOTE=Atena564;36575285] Cytat:
![]() Cytat:
Ten typ tak ma: trzeba pokazać palcem,jasno i wyraźnie określić czego się oczekuje, albo mówić o swoich potrzebach. Wtedy jest ok i dociera do nich )Wcale nie przesadzasz, wszystko z Tobą ok
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
facety są z marsa..
My codziennie gotujemy dla NAS , sprzątamy dla NAS , prasujemy dla NAS , dbamy o ognisko domowe dla NAS..a facet raz ugotuje coś i mowi " zobacz co CI zrobiłem" i oczekuje pochwały jaki to on jest cudny i wspaniały...eh.. |
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już obiadek mam praktycznie gotowy teraz chwilka z Wami ale jak widze nie mam za bardzo co czytać biały śluz mnie zalewa ale nie to że tak bardzo czy jak ale czuję jajca mnie bolą lekko i to uczucie balona eh ciekawa jestem tego czwartku bardzo bym chciala już mieć dzidziusia |
||
|
|
|
#2273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem zmierzyłam tempkę i było 36,5 Już całkiem mnie to zdołowało... Ale @ nie przylazła![]() Cytat:
![]() Z usg genetycznym wszystko będzie dobrze - przynajmniej masz jeden stres mniej, bo przezierność już miałas badaną i wiesz, że jest ok Ja też oglądałam ten film "jak urodzić i nie zwraiować". Troszkę dziwny,ale w sumie taki inny - można czas na obejrzenie poświęcić Ja dzis nabyłam 'Mamo to ja" i też jestem w trakcie czytania ![]() Cytat:
Albo; "dlaczego nie powiedziałaś, ja bym posprzątał...". Tylko, że jakoś od 3 dni burdel w domu, żwirek koci się wala po łazience a jemu trzeba powiedzieć, że jest brudno
|
|
#2274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I życze udanego urlopu Szkoda...Cytat:
Dziewczyny ja dziś odebrałam w końcu wynik DHEA i mam 9,78 a norma jest od 1,30 do 9,80.Chyba nie jest dobry martwie sie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
No... mozliwe
ale to juz dawno temu, jakies 12 lat wstecz Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2277 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A na kiedy termin @? Cytat:
![]() Cytat:
Mieścisz się w górnej granicy normy więc wydaję mi się że nie ma czym się martwić bo w końcu po coś te normy są... skonsultuj to jeszcze z ginem ![]() Hej laski ![]() No faktycznie dziś tu spokojnie ![]() Ja niedawno wróciłam z pracy i czekam za obiadkiem bo meeega głodna jestem. W ogóle to taka śpiąca jestem... nie lubię poniedziałków... Byle do piątku... Później zajrzę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, nie dosć że krótko to jeszcze za skąpo chybaCytat:
![]() wiecie co, zlejcie mnie, ale dostaliśmy dziś klucze do naszego nowiutkiego mieszkanka, no i zapowiadają się intensywne 2 tygodnie robót-malowania, płytkowania, pakowania i rozpakowywania, no i z tego wszystkiego poleciałam do apteki i kupiłam testa co ma wyjść już po 6 dniach no i nic nie wyszło miałam testować w środę, ale chyba poczekam do soboty bo w sobotę mam mieć @
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2012-09-17 o 15:48 |
||
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Atena piękne krechy
Gratulacje ![]() Cytat:
Jak urodzić i nie zwariować oglądałam w babskim gronie. Troche śmiechu było Mi generalnie film nawet się podobał, trochę banalny ale niektóre sceny powalały
|
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na przyjemności to trzeba sobie zasłużyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

i jak pisałam niewytrzymałam i zrobiłam testa drugiego po pracy no i wyszedł ciemniejszy niż ten poranny

Doczekasz sie swojej fasolki tak jak każda z nas
Będzie przynajmniej bankowo po terminie
I całe szczęście

:rol leyes: ruszaaamy dziewczynki!
wieeelka

Mam M jak Mama zaraz poczytam
a niedawno wróciłam z badań, zrobiłam sobie bhcg, progesteron, glukozeę, morfologię krwi i coś tam jeszcze ale nazwy zapomniałam no i szukam nowego gina bo do starej jędzy chodzić niebęde!!!!!