|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
|
|
#2312 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki, byłam wczoraj w poradni genetycznej. Pani doktor bardzo nas uspokoiła, bo wszystkie wyniki są bardzo dobre, obiecujące. Procentowo określiła, że szanse na zdrowe dziecko mamy na 92%, więc to bardzo dużo. Pytała się czy mimo takich wyników chcę robić amniopunkcję. Nie chce, bo to jest badanie inwazyjne, po co narażać siebie i maluszka na stres? Teraz jestem już spokojna, mąż też odetchnął z ulgi. Zostało mi jeszcze kolejne USG w 22 tyg. Teraz mija mi 15 tydz i brzucha nie da się ukryć. Rozpycha się ten mały lokator, ale niech rośnie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Wczoraj byłam też u siebie w pracy, to koleżanki zachwycały się nie tylko brzuszkiem ale też tym, że taka ładna jestem , że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże. Pozdrawiam.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cykle mam średnio 32-26 dni..ale zdarzały mi sie rok wstecz takie po 28 dni a raz nawer 18 dni..z tym ze od roku sie lecze. Jak patrze w kalendarzyk to od roku śluz płodny mialam miedzy 16-22 dniem..a teraz pojawił się w 10. Ostatni cykl mialam 36 dni i wtedy śluz pojawił się w 25 dniu .. ewidentnie czuje ze cykl jest rozchwiany , zawsze mam te same objawy i po śluzie wiem ze bedzie @ poźniej albo wcześniej niż zawesze. Teraz na bank bedzie wcześniej..w sumie to dobrze bo szybciej przyjdzie kolejny cykl Postaram się poprzytulać jeszcze 14 dc , może sie uda... |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane a po co Wy oszczedzacie wojsko? Przecież to bezsensu..
![]() Działajcie codziennie a nawet 2 razy dziennie...
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać po wizycie co tam wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Oby tak dalej!!! CO do wagi to też dobrze, gorzej jakbyś tyła za bardzo![]() Co do mnie to masz racje, okaże się niebawem ![]() Cytat:
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz..jaka pozycja 'po' ułatwi zajście w ciążę z tyłozgięciem? czytałam kiedys ze poleżeć na brzuszku a potem ktoś obalił moją wiedze mowiąc ze właśnie na plecach z nogami do góry??
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Przy tyłozgięciu podobno właśnie na brzuchu najlepiej. Na plecach z nogami do góry to bez tyłozgięcia.
|
|
|
|
#2319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to teraz nie mam go prawie w ogóle, przez Clo i tym razem też nie wiem jak z tą owu (na szczęście idę na USG dziś to się przekonam)A miałaś w ogóle monitoring? Wiesz, że masz na pewno owu? Mierzysz temp? Cytat:
Cytat:
po 17 pewnie jakoś wrócę do domu.Cytat:
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moj pierwszy cykl i nie nazwałabym tego staraniem a raczej nie uważaniem :P monitoringu nie mialam bo lekarz uważa ze należy zrobić gdy sie nie uda w ciągu 3 miesiący od początku starania , tymbardziej że wiekszośc czasu mojego TŻ nie ma bo jest w delegacji. Jest tylko w weekendy Tempki też nie mierze bo 1. nie mam mozliwości o tej samej porze 2 dni z rzedu zmierzyć z rana a co dopiero miesiąc mierzyc :P dlatego ide na żywioł..czyli przytulamy sie po prostu gdy jest na miejscu |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może teraz się uda, a może tego 14 dc. Ale raczej obstawiam ten 14. Wydaje mi się, że owu powinna raczej być pod koniec śluzu płodnego a nie na początku, bo zazwyczaj zaraz po owu szyjka zamyka się, twardnieje, i na skutek progesteronu śluz się robi biały. (a właśnie, szyjkę badasz?) Ale teoria swoje a życie swoje. Ja teraz zgłupiałam, bo o ile szyja jest otwarta już 3 dzień, to dziś jest już twarda! otwarta i twarda. Bez sensu. I bądź tu mądry. Ale tempka dopiero dziś spadła, no i jakiś śluz się wczoraj pojawił, więc może owu dopiero będzie ... np dziś/jutro Oby, bo wtedy by było idealnie
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Popieram koleżanki, przy tyłozgięciu najlepiej pojechać od tyłu a potem położyć się na brzuchu. Mi 14 lat temu powiedzieli, że mam tyłozgięcie a ostatnio spytałam się ginekologa czy mam tyłozgięcie macicy, to się zdziwił i odparł, że nie mam, mam normalną macicę. Czyli co? Wyprostowała się, albo po porodzie ułożyła się normalnie? My sobie często urozmaicamy seksik różnymi pozycjami, także nawet chcąc to nie jestem w stanie stwierdzić w jakiej pozycji poczęliśmy dziecko. Co ma być to będzie. Nie martw się.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witajcie dziewczeta... ja dzis nie do zycia. glowa peka, czuje sie jaka taka nie wiem,,,wzdeta... jak balon. raz mi goraco raz zimno. i w ogole bola mnie cycki i polozylabym sie do lozka spac :P jestem w 27dc, drugi dzien po odtsawieniu duphastonu i jak by wierzyc mojemu wykresowi to 4 dzien po owulacji i 6 dzien po ostatnim bzykanku ![]() pewnie na dniach dostane okres.... chcialabym nie dostac...ale pewnie w pierwszym cyklu duphastonowym to nie przejdzie... za krotyka faza lutealna by byla i dupek odstawiony,, spadek progesteronu i blabl blkabla... wiem marudze. wczoraj zrobilam testa..ale i tak na miliard procent za wczesnie, jedna krecha ale chcialam byc w porzadku pprzed odstawieniem dupka... choc wiadomo bylo ze wyjdzie 1... zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.... przyszly mi zamowione na all testy owu i ciazowe to bede robic :P |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obiadek zrobiłam, z lekka ogarnęłam, ale jeszcze nie do końca. Normalnie mam wrażenie jakby codziennie był dzień świstaka, sprzątam,gotuje,piore,kar mie,sprzątam gotuje..... ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Wiecie co laski czytając inny wątek natchnęło mnie, poszperałam i znalazłam nasze statystyki![]() Znaczy się taką tabelkę. Kto ile i jak często udziela się na naszym starankowym wątku ![]() I wiecie coo chyba muszę przystopować bo jestem na drugim miejscu Oto link: https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=638367
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja z kolei po USG połówkowym..i okazało się..że Adaś nie jest Adasiem ![]() Będę miała córkę zatem - prawdopodobnie będzie Amelka. Malutka zdrowa, waży 386 gramów, na USG ładowała paluszki do buzi. Buzia jej się bardzo zmieniła, widać ładny mały nosek i usta <3 Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce )
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja jednak bym się wstrzymała jeszcze z wymienianiem ubranek na różowe hehe. Wiesz, jeszcze wszystko może się zdarzyć. Tak czy siak ogromne gratulacje i super,że dzidzia zdrowa
|
|
|
#2327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzadko jest dzień bez seksu chyba, ze któres jest zmeczone lub źle sie czuje... I dzidzi była za pierwsyzm razem ![]() Cytat:
Witaj kochana. Dzięki, ze zasze mnie miło witasz [QUOTE=MarudexuS;36598547] Nie nie, 2x dziennie to za często. No chyba, że TŻ ma dobre wyniki. Mój się jeszcze nie badał więc wolę dmuchać na zimne. [ /QUOTE]Jak ma zapłodnic to zapłodni..a jak sie ominie owulke bo sie wtrzymuje człowiek to Ja tego nie kumam, ale każdy robi co uważa Cytat:
To ja jestem na dobrym miejscu..mimo, ze wydaje mi się, ze rzadko sie odzywam ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Kochana to gratulację Mam nadzieję, ze za bardzo sie nie nastawiliscie ![]() Grunt, ze zdrowe |
||||
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Podglądam Was jakiś czas, mogłabym się przyłączyć? Jestem w 25 dc, cykle mam 30 dniowe. Staramy się 6 cykl No i jako, że w gorącej wodzie jestem kąpana, zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny?! ![]() Wszystkim mamom gratuluję, za pozostałe trzymam kciuki
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się przywiązaliśmy do imienia i do "wizji" synka, ale pewnie za tydzień będzie tak, że już nie będę mogła sobie wyobrazić innej opcji niż dziewczynka. Bo to moje ukochane dziecko i to najważniejsze jest. Zresztą - już mnie to zaczyna rozczulać, że mała kobietka we mnie rośnie, jak patrzę na foto buźki z usg 4D - lekarka powiedziała, że "jaka ładna symetryczna buzia, to po prostu nie może być chłopiec":P
Odnośnie płci jeszcze to dodam, że mamy wpisane w wynikach "prawidłowe żeńskie organy płciowe" bo to było usg 4D z określeniem ryzyka i mamy taki długi wydruk z parametrami różnymi, w tym płci. Lekarka powiedziała, że baba na 100%! Trochę mnie przeraża wizja różowych ciuszków, ale jak sobie pomyślę, że będę miała małą delikatną dziewczynkę, że będę ją uczyć bycia kobietą, ubierać w sukienki to mi się chce płakać, chyba hormony ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Kochana - idź na betę od razu i będziesz mieć pewność, a potem marsz do lekarza
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do gina umówiona juz byłam 2 msc temu na 30 wrzesnia tak zapobiegliwie, wiec wtedy pójdę
|
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że różnie bywa ale ja tam wolę ostrożnie ![]() A co do statystyk to chyba muszę przystopować, miałam wrażenie, że prawie nic nie piszę a tu proszę, czołówka
|
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i taaak Amelka to śliczne imię![]() na pewno będzie piękna, mądra, dobra i w ogóle![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Na betę nie za wcześnie - na pewno da wiarygodny wynik. Bo testy nie są jakoś bardzo czułe, a skoro test ciążowy pokazał - to masz wysokie stężenie beta hcg - i na pewno wyjdzie to na becie.
A poza tym - ciążę liczy się od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki - czyli jeśli jesteś w ciąży to w 4rtym tygodniu. Na lekarza za wcześnie - na betę nie. Ale pamiętaj, że ja beta wyjdzie dość niska (ale nadal wskazująca ciążę) to się nie martw, bo wiek ciążowy na podstawie bety jest "rzeczywisty" czyli liczony od dnia zapłodnienia, a nie od ostatniej @ - więc ciąża wg bety jest o 2 tygodnie młodsza. Każde laboratorium zrobi ci betę (odpłatnie), nie pamiętam ile płaciłam, chyba ok 30 zł. Wynik będziesz miała albo tego samego dnia jeszcze (jeśli da się online sprawdzić, moje lab. daje taką możliwość) lub zaraz na drugi dzień. |
|
|
|
#2334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- biore go bo mam dluugasne cykle (40-55 dni) i czesciowo na wyregulowanie i skrocenie i czesciowo na ciaze. to moj pierwszy cykl z duphastonem. zobacze jak to bedzie wygladac w nastepnym cyklu. poprzednio owulke mialam w 40 dc a to normalne nie jest chyba i gdybym miala czekac z dupkiem do owulki to cykle mialabym piecdziesiecioparo dniowe. a to zajsciu w ciaze chyba tez nie sluzy.... |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popłakałam sie....chciałabym miec moja kruszynke dalej pod sercem...a niestety bede sie starac o nastepna..oby została z nami
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas z tego co się orientuje jest jedno labolatorium -przyszpitalne, ale zapewne w przychodni CHYBA też to można załatwić. Gratuluję małej kobietki ![]() ![]() Póki co podchodzę spokojnie, ale jak pojechałam do swojej Połowicy dziś rano do pracy ze śpioszkami to jego mina była bezcenna i chciał już wszystkim powiedzieć, ale ma zakaz
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak mocno wierzę, że Wam się to uda - będę się wtedy cieszyć z Wami całym sercem! Ad. robienia przerw we współżyciu - nie jestem zwolennikiem, chyba, że " co drugi dzień" - ale postawiłabym na spontan. Liczenie, mierzenie itp itd - bardzo stresuje (chyba, że są zdiagnozowane istotne problemy i trzeba szczęściu pomagać). Pamiętajmy, że potrzeba JEDNEGO żołnierzyka u celu, żeby się misja powiodła. A większa częstotliwość to mimo wszystko większe szanse, moim zdaniem. |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuj się tu jak u siebie ![]() Kurka 5 dni przed spodziewaną @ i test pozytywny??? Ale super. To rzadkość, może jakieś bliźniaki się szykują,że poziom hcg jest tak szybko wykrywalny
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No też jestem zdziwiona, a co do bliźniaków, to nie kracz , bo TŻta sp.tata był bliźniakiem i akurat teraz jego pokolenie powinno mieć. Jego siostra ma dwojkę dzieci, ale nie bliźniaki, więc możliwe, że to na TŻ padło...
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każe takie słowa sa jak powierze dla mnie...boje sie i pragne tego tak samo ![]() Ja tez nie jestem zwolennikiem przerw..ale każdy może miec swoje zdanie na ten temat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

i postanowiłam się ujawnić
ale teraz wracam
Ach ta jego samoocena zazdroszczę mu
, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.