Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 10:48   #2311
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Moj organizm chyba chce mi pomóc w poczęciu bejbika..zawsze mialam cykle długie a ślub płodny był miedzy 16 a 22 dniem..przytulałam się w niedziele,to był moj 9 dc a w poniedziałek wieczorem śluz zrobił się płodny czyli już w 10 dc i trwa ..być może cykl sie skraca ? od miesiąca jem różne specyfiki na wyregulowanie wiec całkiem to możliwe. Zastanawia mnie tylko czy jeśli sie przytulaliśmy w 9 dniu a plemniki zyją 72h to jest jakować szansa?? Narzeczony wyjechał w poniedziałek w delegacje i wróci w piątek czyli 14dc..co wy myślicie???
Myślę, że większa szansa raczej tego 14 dc. Za długie masz cykle, musiałyby Ci się baardzo skrócić.
Stary 2012-09-18, 10:57   #2312
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki już trochę was podczytuję i postanowiłam się ujawnić
na forum udzielałam się już wcześniej ale jakoś tak wszystko się skumulowało(przeprowadzka ślub brak internetu) w czasie że nie miałam czasu na forum ale teraz wracam

Karolina mam 26 lat
jesteś świeża żonką
pracuję

i staramy się i dzidzie od lipca, więc dopiero począteczki nasz (2 cykle w sumie)
następny @ powinien być - początek października (oby nie )
mogę dołączyć?
Witaj Karolinko i zapraszamy do dyskusji.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mój nigdy nie czeka na pochwały, on wie i głośno mówi sam o sobie że jest wspaniały i cudowny Ach ta jego samoocena zazdroszczę mu
Ha, ha, też zacznę nad sobą piać z zachwytu. A Ty kobietko bierzesz coś na to przeziębienie? Może nie wyleczyłaś się do końca i teraz ciągnie się to za Tobą?

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej witam
Powiedzcie mi kochane... hmm.. wczoraj jak byłam z tatą na tej działce to chwycił mnie nagle taki dziwny ni to ból,ni to skurcz brzucha i w krzyżach. Był o wieeeleee gorszy niż na miesiączkę, aż mi oddechu brakło. Trwało to dosłownie chwile- 3-5 min. I przeszło. Więcej się nie powtórzyło. Był to mój 16 dc. Przypuszczalna owu była między 12-14dc. ( bóle były 12,13 dnia a śluz rozciągliwy 14dc) od 15dc śluz gęsty i biały i jest go tak sobie.
I teraz pytanie. Według powyższych danych mogło to być zagnieżdżanie czy może czysty przypadek bo to za szybko???
Jak dla mnie to za szybko, ale róznie bywa, okaże się za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno strasznie mnie bolą sutki i od czasu do czasu mam takie kłucie w nich coś jakby mi ktoś szpile wbijał. Miała któraś coś podobnego?
Ja miałam, zwróciłam kiedyś na to uwagę, bo bolało jak myłam się i dotykałam piersi. Potem się okazało, że jestem w ciąży. Nigdy przedtem nie miałam takich wrażliwych piersi ale jakoś do głowy by mi nie przyszło, że to ciąża. Może u Ciebie to też dobry znak? Życzę Ci tego.

Dziewczynki, byłam wczoraj w poradni genetycznej. Pani doktor bardzo nas uspokoiła, bo wszystkie wyniki są bardzo dobre, obiecujące. Procentowo określiła, że szanse na zdrowe dziecko mamy na 92%, więc to bardzo dużo. Pytała się czy mimo takich wyników chcę robić amniopunkcję. Nie chce, bo to jest badanie inwazyjne, po co narażać siebie i maluszka na stres? Teraz jestem już spokojna, mąż też odetchnął z ulgi. Zostało mi jeszcze kolejne USG w 22 tyg. Teraz mija mi 15 tydz i brzucha nie da się ukryć. Rozpycha się ten mały lokator, ale niech rośnie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Wczoraj byłam też u siebie w pracy, to koleżanki zachwycały się nie tylko brzuszkiem ale też tym, że taka ładna jestem, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.

Pozdrawiam.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:15   #2313
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Myślę, że większa szansa raczej tego 14 dc. Za długie masz cykle, musiałyby Ci się baardzo skrócić.

cykle mam średnio 32-26 dni..ale zdarzały mi sie rok wstecz takie po 28 dni a raz nawer 18 dni..z tym ze od roku sie lecze. Jak patrze w kalendarzyk to od roku śluz płodny mialam miedzy 16-22 dniem..a teraz pojawił się w 10. Ostatni cykl mialam 36 dni i wtedy śluz pojawił się w 25 dniu .. ewidentnie czuje ze cykl jest rozchwiany , zawsze mam te same objawy i po śluzie wiem ze bedzie @ poźniej albo wcześniej niż zawesze. Teraz na bank bedzie wcześniej..w sumie to dobrze bo szybciej przyjdzie kolejny cykl
Postaram się poprzytulać jeszcze 14 dc , może sie uda...
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:34   #2314
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane a po co Wy oszczedzacie wojsko? Przecież to bezsensu..

Działajcie codziennie a nawet 2 razy dziennie...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:37   #2315
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

O tak! Też jestem tego zdania. W końcu ma być z tego przyjemność, a nie pukanko tylko w okolicach owu. My działamy od końca @. Zresztą wtedy mamy największą ochotę po tygodniu przerwy
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:57   #2316
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
U mnie 15 dc, tempka spadła do 36, więc trza działać! (no więc o 6 rano wiadomo )
Tylko znów mam schizę, czy nie za późno zaczęłam (wiecie, oszczędzanie wojska )
.. no ale dziś idę do gina i mi powie,czy pęcherze już pękły czy jeszcze nie.
Już nie mogę się doczekać tej informacji, no ale trzeba wytrzymać dzień w pracy
Oby pęcherzyk pękł, a wojsko dotarło gdzie trzeba , zdrowe i silne
Daj znać po wizycie co tam wyszło

Cytat:
Moj organizm chyba chce mi pomóc w poczęciu bejbika..zawsze mialam cykle długie a ślub płodny był miedzy 16 a 22 dniem..przytulałam się w niedziele,to był moj 9 dc a w poniedziałek wieczorem śluz zrobił się płodny czyli już w 10 dc i trwa ..być może cykl sie skraca ? od miesiąca jem różne specyfiki na wyregulowanie wiec całkiem to możliwe. Zastanawia mnie tylko czy jeśli sie przytulaliśmy w 9 dniu a plemniki zyją 72h to jest jakować szansa?? Narzeczony wyjechał w poniedziałek w delegacje i wróci w piątek czyli 14dc..co wy myślicie???
Też uważam że 14dc będzie ok

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witaj Karolinko i zapraszamy do dyskusji.

Ha, ha, też zacznę nad sobą piać z zachwytu. A Ty kobietko bierzesz coś na to przeziębienie? Może nie wyleczyłaś się do końca i teraz ciągnie się to za Tobą?

Jak dla mnie to za szybko, ale róznie bywa, okaże się za jakiś czas

Ja miałam, zwróciłam kiedyś na to uwagę, bo bolało jak myłam się i dotykałam piersi. Potem się okazało, że jestem w ciąży. Nigdy przedtem nie miałam takich wrażliwych piersi ale jakoś do głowy by mi nie przyszło, że to ciąża. Może u Ciebie to też dobry znak? Życzę Ci tego.

Dziewczynki, byłam wczoraj w poradni genetycznej. Pani doktor bardzo nas uspokoiła, bo wszystkie wyniki są bardzo dobre, obiecujące. Procentowo określiła, że szanse na zdrowe dziecko mamy na 92%, więc to bardzo dużo. Pytała się czy mimo takich wyników chcę robić amniopunkcję. Nie chce, bo to jest badanie inwazyjne, po co narażać siebie i maluszka na stres? Teraz jestem już spokojna, mąż też odetchnął z ulgi. Zostało mi jeszcze kolejne USG w 22 tyg. Teraz mija mi 15 tydz i brzucha nie da się ukryć. Rozpycha się ten mały lokator, ale niech rośnie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Wczoraj byłam też u siebie w pracy, to koleżanki zachwycały się nie tylko brzuszkiem ale też tym, że taka ładna jestem, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.

Pozdrawiam.
Super,że wszystko z małym ok) Oby tak dalej!!! CO do wagi to też dobrze, gorzej jakbyś tyła za bardzo
Co do mnie to masz racje, okaże się niebawem

Cytat:

Heloł Kocurku

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 12:01   #2317
Linka1984
Zakorzenienie

dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz..jaka pozycja 'po' ułatwi zajście w ciążę z tyłozgięciem? czytałam kiedys ze poleżeć na brzuszku a potem ktoś obalił moją wiedze mowiąc ze właśnie na plecach z nogami do góry??
Stary 2012-09-18, 12:15   #2318
dedra
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz..jaka pozycja 'po' ułatwi zajście w ciążę z tyłozgięciem? czytałam kiedys ze poleżeć na brzuszku a potem ktoś obalił moją wiedze mowiąc ze właśnie na plecach z nogami do góry??
Przy tyłozgięciu podobno właśnie na brzuchu najlepiej. Na plecach z nogami do góry to bez tyłozgięcia.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 12:32   #2319
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
cykle mam średnio 32-26 dni..ale zdarzały mi sie rok wstecz takie po 28 dni a raz nawer 18 dni..z tym ze od roku sie lecze. Jak patrze w kalendarzyk to od roku śluz płodny mialam miedzy 16-22 dniem..a teraz pojawił się w 10. Ostatni cykl mialam 36 dni i wtedy śluz pojawił się w 25 dniu .. ewidentnie czuje ze cykl jest rozchwiany , zawsze mam te same objawy i po śluzie wiem ze bedzie @ poźniej albo wcześniej niż zawesze. Teraz na bank bedzie wcześniej..w sumie to dobrze bo szybciej przyjdzie kolejny cykl
Postaram się poprzytulać jeszcze 14 dc , może sie uda...
Hmm wiesz co .. sama miałam kiedyś tak, że śluz owulacyjny był u mnie bardzo długo, po kilka dni i nie wiedziałam kiedy ta owu może być. Poczytałam trochę na necie i spotkałam się z opiniami, że jak płodny śluz jest długo to nie jest dobrze.
Za to teraz nie mam go prawie w ogóle, przez Clo i tym razem też nie wiem jak z tą owu (na szczęście idę na USG dziś to się przekonam)
A miałaś w ogóle monitoring? Wiesz, że masz na pewno owu? Mierzysz temp?

Cytat:

Nie nie, 2x dziennie to za często. No chyba, że TŻ ma dobre wyniki. Mój się jeszcze nie badał więc wolę dmuchać na zimne.

Cytat:
Pewnie, że dam znać po 17 pewnie jakoś wrócę do domu.

Cytat:
Z tyłozgięciem podobno na brzuchu właśnie, ale ja tam dla pewności dziś poleżałam i tak i tak
Stary 2012-09-18, 12:42   #2320
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm wiesz co .. sama miałam kiedyś tak, że śluz owulacyjny był u mnie bardzo długo, po kilka dni i nie wiedziałam kiedy ta owu może być. Poczytałam trochę na necie i spotkałam się z opiniami, że jak płodny śluz jest długo to nie jest dobrze.
Za to teraz nie mam go prawie w ogóle, przez Clo i tym razem też nie wiem jak z tą owu (na szczęście idę na USG dziś to się przekonam)
A miałaś w ogóle monitoring? Wiesz, że masz na pewno owu? Mierzysz temp?

To moj pierwszy cykl i nie nazwałabym tego staraniem a raczej nie uważaniem :P monitoringu nie mialam bo lekarz uważa ze należy zrobić gdy sie nie uda w ciągu 3 miesiący od początku starania , tymbardziej że wiekszośc czasu mojego TŻ nie ma bo jest w delegacji. Jest tylko w weekendy Tempki też nie mierze bo 1. nie mam mozliwości o tej samej porze 2 dni z rzedu zmierzyć z rana a co dopiero miesiąc mierzyc :P dlatego ide na żywioł..czyli przytulamy sie po prostu gdy jest na miejscu
Stary 2012-09-18, 12:58   #2321
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
To moj pierwszy cykl i nie nazwałabym tego staraniem a raczej nie uważaniem :P monitoringu nie mialam bo lekarz uważa ze należy zrobić gdy sie nie uda w ciągu 3 miesiący od początku starania , tymbardziej że wiekszośc czasu mojego TŻ nie ma bo jest w delegacji. Jest tylko w weekendy Tempki też nie mierze bo 1. nie mam mozliwości o tej samej porze 2 dni z rzedu zmierzyć z rana a co dopiero miesiąc mierzyc :P dlatego ide na żywioł..czyli przytulamy sie po prostu gdy jest na miejscu
No to może faktycznie nie ma co roztrząsać na razie
Może teraz się uda, a może tego 14 dc.
Ale raczej obstawiam ten 14.
Wydaje mi się, że owu powinna raczej być pod koniec śluzu płodnego a nie na początku, bo zazwyczaj zaraz po owu szyjka zamyka się, twardnieje, i na skutek progesteronu śluz się robi biały.
(a właśnie, szyjkę badasz?)
Ale teoria swoje a życie swoje. Ja teraz zgłupiałam, bo o ile szyja jest otwarta już 3 dzień, to dziś jest już twarda! otwarta i twarda. Bez sensu.
I bądź tu mądry.
Ale tempka dopiero dziś spadła, no i jakiś śluz się wczoraj pojawił, więc może owu dopiero będzie ... np dziś/jutro
Oby, bo wtedy by było idealnie
Stary 2012-09-18, 13:09   #2322
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Popieram koleżanki, przy tyłozgięciu najlepiej pojechać od tyłu a potem położyć się na brzuchu. Mi 14 lat temu powiedzieli, że mam tyłozgięcie a ostatnio spytałam się ginekologa czy mam tyłozgięcie macicy, to się zdziwił i odparł, że nie mam, mam normalną macicę. Czyli co? Wyprostowała się, albo po porodzie ułożyła się normalnie? My sobie często urozmaicamy seksik różnymi pozycjami, także nawet chcąc to nie jestem w stanie stwierdzić w jakiej pozycji poczęliśmy dziecko. Co ma być to będzie. Nie martw się.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:09   #2323
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki już trochę was podczytuję i postanowiłam się ujawnić
na forum udzielałam się już wcześniej ale jakoś tak wszystko się skumulowało(przeprowadzka ślub brak internetu) w czasie że nie miałam czasu na forum ale teraz wracam

Karolina mam 26 lat
jesteś świeża żonką
pracuję

i staramy się i dzidzie od lipca, więc dopiero począteczki nasz (2 cykle w sumie)
następny @ powinien być - początek października (oby nie )
mogę dołączyć?

gratuluję II kreseczek za resztę trzymam mocno kciuki
witaj Karolina, zycze Ci szczescia w postaci malenkiego bobaska

witajcie dziewczeta...
ja dzis nie do zycia. glowa peka, czuje sie jaka taka nie wiem,,,wzdeta... jak balon. raz mi goraco raz zimno. i w ogole bola mnie cycki i polozylabym sie do lozka spac :P
jestem w 27dc, drugi dzien po odtsawieniu duphastonu i jak by wierzyc mojemu wykresowi to 4 dzien po owulacji i 6 dzien po ostatnim bzykanku
pewnie na dniach dostane okres.... chcialabym nie dostac...ale pewnie w pierwszym cyklu duphastonowym to nie przejdzie... za krotyka faza lutealna by byla i dupek odstawiony,, spadek progesteronu i blabl blkabla...
wiem marudze.
wczoraj zrobilam testa..ale i tak na miliard procent za wczesnie, jedna krecha ale chcialam byc w porzadku pprzed odstawieniem dupka... choc wiadomo bylo ze wyjdzie 1... zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie....
przyszly mi zamowione na all testy owu i ciazowe to bede robic :P
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:32   #2324
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
witaj Karolina, zycze Ci szczescia w postaci malenkiego bobaska

witajcie dziewczeta...
ja dzis nie do zycia. glowa peka, czuje sie jaka taka nie wiem,,,wzdeta... jak balon. raz mi goraco raz zimno. i w ogole bola mnie cycki i polozylabym sie do lozka spac :P
jestem w 27dc, drugi dzien po odtsawieniu duphastonu i jak by wierzyc mojemu wykresowi to 4 dzien po owulacji i 6 dzien po ostatnim bzykanku
pewnie na dniach dostane okres.... chcialabym nie dostac...ale pewnie w pierwszym cyklu duphastonowym to nie przejdzie... za krotyka faza lutealna by byla i dupek odstawiony,, spadek progesteronu i blabl blkabla...
wiem marudze.
wczoraj zrobilam testa..ale i tak na miliard procent za wczesnie, jedna krecha ale chcialam byc w porzadku pprzed odstawieniem dupka... choc wiadomo bylo ze wyjdzie 1... zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie....
przyszly mi zamowione na all testy owu i ciazowe to bede robic :P
Mimo wszystko zaciskam kciuki!!! A nóż widelec się uda

Ja obiadek zrobiłam, z lekka ogarnęłam, ale jeszcze nie do końca.
Normalnie mam wrażenie jakby codziennie był dzień świstaka, sprzątam,gotuje,piore,kar mie,sprzątam gotuje.....

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Wiecie co laski czytając inny wątek natchnęło mnie, poszperałam i znalazłam nasze statystyki

Znaczy się taką tabelkę. Kto ile i jak często udziela się na naszym starankowym wątku

I wiecie coo chyba muszę przystopować bo jestem na drugim miejscu

Oto link:

https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=638367

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 13:34   #2325
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Ja z kolei po USG połówkowym..i okazało się..że Adaś nie jest Adasiem
Będę miała córkę zatem - prawdopodobnie będzie Amelka.

Malutka zdrowa, waży 386 gramów, na USG ładowała paluszki do buzi.
Buzia jej się bardzo zmieniła, widać ładny mały nosek i usta <3

Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:38   #2326
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć

Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce)
Heheh to super
Tylko ja jednak bym się wstrzymała jeszcze z wymienianiem ubranek na różowe hehe. Wiesz, jeszcze wszystko może się zdarzyć.

Tak czy siak ogromne gratulacje i super,że dzidzia zdrowa

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 13:43   #2327
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
O tak! Też jestem tego zdania. W końcu ma być z tego przyjemność, a nie pukanko tylko w okolicach owu. My działamy od końca @. Zresztą wtedy mamy największą ochotę po tygodniu przerwy
My sie kochamy czasto

Rzadko jest dzień bez seksu chyba, ze któres jest zmeczone lub źle sie czuje...

I dzidzi była za pierwsyzm razem

Cytat:

Też uważam że 14dc będzie ok

Super,że wszystko z małym ok) Oby tak dalej!!! CO do wagi to też dobrze, gorzej jakbyś tyła za bardzo
Co do mnie to masz racje, okaże się niebawem

Heloł Kocurku

Witaj kochana. Dzięki, ze zasze mnie miło witasz

[QUOTE=MarudexuS;36598547]

Nie nie, 2x dziennie to za często. No chyba, że TŻ ma dobre wyniki. Mój się jeszcze nie badał więc wolę dmuchać na zimne.
[/QUOTE]

Jak ma zapłodnic to zapłodni..a jak sie ominie owulke bo sie wtrzymuje człowiek to

Ja tego nie kumam, ale każdy robi co uważa

Cytat:

I wiecie coo chyba muszę przystopować bo jestem na drugim miejscu

Oto link:

https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=638367

To ja jestem na dobrym miejscu..mimo, ze wydaje mi się, ze rzadko sie odzywam

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Cześć

Kochana to gratulację

Mam nadzieję, ze za bardzo sie nie nastawiliscie

Grunt, ze zdrowe

Synuś
Stary 2012-09-18, 13:58   #2328
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Czesc Podglądam Was jakiś czas, mogłabym się przyłączyć? Jestem w 25 dc, cykle mam 30 dniowe. Staramy się 6 cykl

No i jako, że w gorącej wodzie jestem kąpana, zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny?! Z kolejnym wstrzymam się do 23
Wszystkim mamom gratuluję, za pozostałe trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:06   #2329
Debrah
Zakorzenienie

Trochę się przywiązaliśmy do imienia i do "wizji" synka, ale pewnie za tydzień będzie tak, że już nie będę mogła sobie wyobrazić innej opcji niż dziewczynka. Bo to moje ukochane dziecko i to najważniejsze jest. Zresztą - już mnie to zaczyna rozczulać, że mała kobietka we mnie rośnie, jak patrzę na foto buźki z usg 4D - lekarka powiedziała, że "jaka ładna symetryczna buzia, to po prostu nie może być chłopiec":P

Odnośnie płci jeszcze to dodam, że mamy wpisane w wynikach "prawidłowe żeńskie organy płciowe" bo to było usg 4D z określeniem ryzyka i mamy taki długi wydruk z parametrami różnymi, w tym płci. Lekarka powiedziała, że baba na 100%!

Trochę mnie przeraża wizja różowych ciuszków, ale jak sobie pomyślę, że będę miała małą delikatną dziewczynkę, że będę ją uczyć bycia kobietą, ubierać w sukienki to mi się chce płakać, chyba hormony

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czesc Podglądam Was jakiś czas, mogłabym się przyłączyć? Jestem w 25 dc, cykle mam 30 dniowe. Staramy się 6 cykl

No i jako, że w gorącej wodzie jestem kąpana, zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny?! Z kolejnym wstrzymam się do 23
Ale po co się wstrzymywać i po co następny test?
Kochana - idź na betę od razu i będziesz mieć pewność, a potem marsz do lekarza
Stary 2012-09-18, 14:10   #2330
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Jutro pójdę na betę, tylko muszę jakieś labolatorium znaleźć?! Ale czy to nie za wcześnie? To dopiero 2 tydz. od zapłodnienia gdzieś? Swieżynkaaa jestem...więc będę się Was pytać gdy będę miała "ale"

Co do gina umówiona juz byłam 2 msc temu na 30 wrzesnia tak zapobiegliwie, wiec wtedy pójdę

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-18, 14:15   #2331
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Mi 14 lat temu powiedzieli, że mam tyłozgięcie a ostatnio spytałam się ginekologa czy mam tyłozgięcie macicy, to się zdziwił i odparł, że nie mam, mam normalną macicę. Czyli co? Wyprostowała się, albo po porodzie ułożyła się normalnie?
Dokładnie tak Isiu, podobno po ciąży macica może się wyprostować

Cytat:
witajcie dziewczeta...
Hmmm ale czemu tak dziwnie tego Dupka bierzesz??? Nie powinno się tak zaraz po owu odstawiać ... a w ogóle powinnaś zacząć go od owu ..

Cytat:
My sie kochamy czasto

Rzadko jest dzień bez seksu chyba, ze któres jest zmeczone lub źle sie czuje...

I dzidzi była za pierwsyzm razem

Jak ma zapłodnic to zapłodni..a jak sie ominie owulke bo sie wtrzymuje człowiek to

Ja tego nie kumam, ale każdy robi co uważa
Ale jak jest nasienie słabe to i utrafienie w owulkę może nie wystarczyć. A im częstsze stosunki tym mniej plemników w spermie.
Wiem, że różnie bywa ale ja tam wolę ostrożnie

A co do statystyk to chyba muszę przystopować, miałam wrażenie, że prawie nic nie piszę a tu proszę, czołówka
Stary 2012-09-18, 14:16   #2332
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Trochę się przywiązaliśmy do imienia i do "wizji" synka, ale pewnie za tydzień będzie tak, że już nie będę mogła sobie wyobrazić innej opcji niż dziewczynka. Bo to moje ukochane dziecko i to najważniejsze jest. Zresztą - już mnie to zaczyna rozczulać, że mała kobietka we mnie rośnie, jak patrzę na foto buźki z usg 4D - lekarka powiedziała, że "jaka ładna symetryczna buzia, to po prostu nie może być chłopiec":P

Odnośnie płci jeszcze to dodam, że mamy wpisane w wynikach "prawidłowe żeńskie organy płciowe" bo to było usg 4D z określeniem ryzyka i mamy taki długi wydruk z parametrami różnymi, w tym płci. Lekarka powiedziała, że baba na 100%!

Trochę mnie przeraża wizja różowych ciuszków, ale jak sobie pomyślę, że będę miała małą delikatną dziewczynkę, że będę ją uczyć bycia kobietą, ubierać w sukienki to mi się chce płakać, chyba hormony

Gratuluje Kobietki i taaak Amelka to śliczne imię na pewno będzie piękna, mądra, dobra i w ogóle

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Jutro pójdę na betę, tylko muszę jakieś labolatorium znaleźć?! Ale czy to nie za wcześnie? To dopiero 2 tydz. od zapłodnienia gdzieś? Swieżynkaaa jestem...więc będę się Was pytać gdy będę miała "ale"

Co do gina umówiona juz byłam 2 msc temu na 30 wrzesnia tak zapobiegliwie, wiec wtedy pójdę
ja się za bardzo nie znam ale gdzieś tu dziewczyny pisały, że na bete można iść 10dni po zapłodnieniu

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:19   #2333
Debrah
Zakorzenienie

Na betę nie za wcześnie - na pewno da wiarygodny wynik. Bo testy nie są jakoś bardzo czułe, a skoro test ciążowy pokazał - to masz wysokie stężenie beta hcg - i na pewno wyjdzie to na becie.

A poza tym - ciążę liczy się od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki - czyli jeśli jesteś w ciąży to w 4rtym tygodniu. Na lekarza za wcześnie - na betę nie.

Ale pamiętaj, że ja beta wyjdzie dość niska (ale nadal wskazująca ciążę) to się nie martw, bo wiek ciążowy na podstawie bety jest "rzeczywisty" czyli liczony od dnia zapłodnienia, a nie od ostatniej @ - więc ciąża wg bety jest o 2 tygodnie młodsza.

Każde laboratorium zrobi ci betę (odpłatnie), nie pamiętam ile płaciłam, chyba ok 30 zł. Wynik będziesz miała albo tego samego dnia jeszcze (jeśli da się online sprawdzić, moje lab. daje taką możliwość) lub zaraz na drugi dzień.
Stary 2012-09-18, 14:25   #2334
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

cooorcia gratuluje
Cytat:

ojej pozytywny! super!!!

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

Hmmm ale czemu tak dziwnie tego Dupka bierzesz??? Nie powinno się tak zaraz po owu odstawiać ... a w ogóle powinnaś zacząć go od owu ..
biore go bo mam dluugasne cykle (40-55 dni) i czesciowo na wyregulowanie i skrocenie i czesciowo na ciaze. to moj pierwszy cykl z duphastonem. zobacze jak to bedzie wygladac w nastepnym cyklu. poprzednio owulke mialam w 40 dc a to normalne nie jest chyba i gdybym miala czekac z dupkiem do owulki to cykle mialabym piecdziesiecioparo dniowe. a to zajsciu w ciaze chyba tez nie sluzy....
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:26   #2335
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Popłakałam sie....chciałabym miec moja kruszynke dalej pod sercem...a niestety bede sie starac o nastepna..oby została z nami

Synuś
Stary 2012-09-18, 14:31   #2336
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Na betę nie za wcześnie - na pewno da wiarygodny wynik. Bo testy nie są jakoś bardzo czułe, a skoro test ciążowy pokazał - to masz wysokie stężenie beta hcg - i na pewno wyjdzie to na becie.

A poza tym - ciążę liczy się od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki - czyli jeśli jesteś w ciąży to w 4rtym tygodniu. Na lekarza za wcześnie - na betę nie.

Ale pamiętaj, że ja beta wyjdzie dość niska (ale nadal wskazująca ciążę) to się nie martw, bo wiek ciążowy na podstawie bety jest "rzeczywisty" czyli liczony od dnia zapłodnienia, a nie od ostatniej @ - więc ciąża wg bety jest o 2 tygodnie młodsza.

Każde laboratorium zrobi ci betę (odpłatnie), nie pamiętam ile płaciłam, chyba ok 30 zł. Wynik będziesz miała albo tego samego dnia jeszcze (jeśli da się online sprawdzić, moje lab. daje taką możliwość) lub zaraz na drugi dzień.
No wiem własnie, że liczy się od dnia ostatniej miesiączki, a rzeczywiste zapłodnienie inaczej i termin porodu moze się różnić o własnie 2 tyg.
Tylko u nas z tego co się orientuje jest jedno labolatorium -przyszpitalne, ale zapewne w przychodni CHYBA też to można załatwić.

Gratuluję małej kobietki

Cytat:

ojej pozytywny! super!!!
Póki co podchodzę spokojnie, ale jak pojechałam do swojej Połowicy dziś rano do pracy ze śpioszkami to jego mina była bezcenna i chciał już wszystkim powiedzieć, ale ma zakaz

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-18, 14:36   #2337
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Popłakałam sie....chciałabym miec moja kruszynke dalej pod sercem...a niestety bede sie starac o nastepna..oby została z nami
Będziesz miała! Zobaczysz. Ja do tego wątku przyszłam po części dlatego właśnie, że tak bardzo trzymam kciuki za dziewczyny, które utraciły swoje Maluchy, za Ciebie, za Lunę.
I tak mocno wierzę, że Wam się to uda - będę się wtedy cieszyć z Wami całym sercem!

Ad. robienia przerw we współżyciu - nie jestem zwolennikiem, chyba, że " co drugi dzień" - ale postawiłabym na spontan. Liczenie, mierzenie itp itd - bardzo stresuje (chyba, że są zdiagnozowane istotne problemy i trzeba szczęściu pomagać). Pamiętajmy, że potrzeba JEDNEGO żołnierzyka u celu, żeby się misja powiodła. A większa częstotliwość to mimo wszystko większe szanse, moim zdaniem.
Stary 2012-09-18, 14:39   #2338
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Hej,hej!!!

Czuj się tu jak u siebie
Kurka 5 dni przed spodziewaną @ i test pozytywny??? Ale super. To rzadkość, może jakieś bliźniaki się szykują,że poziom hcg jest tak szybko wykrywalny

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 14:42   #2339
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,hej!!!

Czuj się tu jak u siebie
Kurka 5 dni przed spodziewaną @ i test pozytywny??? Ale super. To rzadkość, może jakieś bliźniaki się szykują,że poziom hcg jest tak szybko wykrywalny
Dziękuję
No też jestem zdziwiona, a co do bliźniaków, to nie kracz, bo TŻta sp.tata był bliźniakiem i akurat teraz jego pokolenie powinno mieć. Jego siostra ma dwojkę dzieci, ale nie bliźniaki, więc możliwe, że to na TŻ padło...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-09-18, 14:51   #2340
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Będziesz miała! Zobaczysz. Ja do tego wątku przyszłam po części dlatego właśnie, że tak bardzo trzymam kciuki za dziewczyny, które utraciły swoje Maluchy, za Ciebie, za Lunę.
I tak mocno wierzę, że Wam się to uda - będę się wtedy cieszyć z Wami całym sercem!

Ad. robienia przerw we współżyciu - nie jestem zwolennikiem, chyba, że " co drugi dzień" - ale postawiłabym na spontan. Liczenie, mierzenie itp itd - bardzo stresuje (chyba, że są zdiagnozowane istotne problemy i trzeba szczęściu pomagać). Pamiętajmy, że potrzeba JEDNEGO żołnierzyka u celu, żeby się misja powiodła. A większa częstotliwość to mimo wszystko większe szanse, moim zdaniem.

Każe takie słowa sa jak powierze dla mnie...boje sie i pragne tego tak samo

Ja tez nie jestem zwolennikiem przerw..ale każdy może miec swoje zdanie na ten temat

Synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości