Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 10:27   #3391
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
No fakt, jest bardzo popularne. mi trafił sie taki rocznik gdzie w klasie na 11 osób jest 3 kubusiów i jakos nikomu to nigdy nie przeszkadzało. Ja odnosnie Kubusia miałam inny dylemat ale kochane dziewczyny wyprowadziły mnie na szczescie z mylnego myslenia
Imie ma się Wam podobac i Wam dobrze się kojarzyc
Pamietam Twoj dylemat

U nas z Kubusiem to jeszcze nic pewnego, ale calkiem mozliwe, ze na watku bedzie ich co najmniej dwoch

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:29   #3392
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wy macie jakiś zamiar odkładać jakieś "drobne" pieniążki na dzidzię? chodzi mi o jakąś lokatę czy coś w tym stylu, np my z Tztem planujemy wpłacać po 50zł co miesiąc dla dzidzi, np na studia. ale nie wiem czy na lokatę jakąś czy na jakieś konto.
Hmm, dobry pomysł. 600 na rok, na 18tke bedzie ponad 10.000 a te 50 zł to jeszcze nie taki wydatek, tym bardziej ze prezznaczony dla własnego dziecka...

Przesłałam pieniązki za legginsy. jak będa extrasne to moze zamówie jeszcze ze 2 pary a moze znów bedzie zamówienie hurtowe

oo, jak miło
http://fakty.interia.pl/polska/news/...w-gore,1843497

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-09-18 o 10:34
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:30   #3393
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
sliczny

a ja to z 4,5 a moze nawet 5
Ja się dzisiaj dowiem ile mam do przodu i mam nadziję że Tż pojedzie ze mną, bo coś sobie ubzdurałam że wizyta 17 na 17 i siedzimy u gina i czekamy bo byliśmy wcześniej a tam zamknięte więc Tż cieszy że pewnie zaczyna o 17 i będziemy pierwsi ale jeszcze się upewnia czy to faktycznie dzisiaj, ja sprawdzam a tam że 18, Tż nic nie powiedział ale wkurzony byl troszkę i mówił że sama pojade ale i tak go wyciągnę dzisiaj. Mam nadziję że da sie płec potwierdzić
A na all wylicytowałam już az dwie rzeczy:
DISNEY STORE*Boski pajacyk - KUBUŚ, PROSIACZEK*56
Kombinezon Spiworek roz 56/62
Śpiworek już przyszedł i jest rewelacyjny, jak nowy, czekam jescze na pajacyka.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:33   #3394
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
U mnie powiedziala ginka, ze raczej nie ma szans zeby z cipki sie zrobil siusiak .... odwrotnie jest szansa ... aha i mowila ze juz wiedziala a wczesniej ale nie chciala nic sugerwoac
mi też gin powiedział,że jak na porodówce mi powiedzą,że dziewczynka to nie brać bo to na pewno nie moje

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Karina, Natasza, Diana, Anastazja, Elena
które, imię bardziej Wam się podoba??
Natasza ładne
a Ty jeszcze w szpitalu kochana? czy już w domku?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no rano koło 5 nad ranem czułam jak tam pyknęło raz czy dwa.... ale ogólnie jakis leniwy ten mój maluch sie zrobił....
ja też tak miałam parę tygodni temu, jakoś w okresie wakacyjnym, poczułam może ze dwa trzy razy dziennie

dziewczyn, ale co się dzieje od wczoraj jakaś impreza u mnie w brzuchu, on nie śpi kurde czy co?
wczoraj aż zasnąć nie mogłam z 1,5 h fikania i napieprzania mnie po flakach
dziś od rana to samo, zapowiadał się na bardzo spokojnego człowieka ale ja dziś normalnie usiedzieć nie mogę, wszystko skacze w środku

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wy macie jakiś zamiar odkładać jakieś "drobne" pieniążki na dzidzię? chodzi mi o jakąś lokatę czy coś w tym stylu
nooo, najlepiej w Amber Gold
żartuje oczywiście
ja założyłam jakś czas temu lokatę i zapomniałam o niej dopiero po aferze z AG sobie o niej przypomniałam ale jak na razie jest bezpieczna

mam pytanko- czy w 6 miesiącu można sobie zrobić żele na paznokciach???? nie jestem w stanie malować stóp, kino i ubaw po pachy, pomyślałam,że może poszłabym na żele (hmmm nigdy nie miałam) i pewnie byłby spokój z malowaniem,
wiecie coś na ten temat czy wolno????
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:33   #3395
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny niespodzanka!!!
Pisiora już nie ma-jest CÓRECZKA
Piękna, wierzgająca się, z długą szyją i 380g wagi mała dama
Zdrowa, kostki nosowe się pojawiły Termin porodu przesunął się o tydzień Ale jestem szczęśliwa

Delicjanko wpisz mi proszę dziewuszkę na 30.01
Hej no to niespodzianka, gratulacje
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 10:34   #3396
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Djerba, przelałam, maila wysłałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:37   #3397
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Karina i Natasza mi się podobają, Elena hmmm troche z telenowelą brazylijską

A u mnie nie wiem jeszcze jakie imię... masara... Mojemu Tztowi podoba się Pola mi też, ale mi bardziej chyba Patrycja pasuje, i tak czasem mówie do dzidzi, Patusia Patrysia itd, a Pola? Polcia, Polunia? hmm tez fajnie ale kurde, cięzko, w końcu to imię na całe życie, nie chce zeby później były pretensje;p najchętniej bym dała Nela, no ale tzt się nie zgodzi...

http://www.youtube.com/watch?v=m1I-P...eature=related uwielbiam, Vivaldi...Zima.
No ja też uwielbiam Vivaldiego ;]
Ostatnio jak byłam w teatrze, grała część ludzi z Filharmonii Kameralnej z Sopotu całe 4 pory roku ;]
Teraz chcę pojechać do Filharmonii Bałtyckiej do Gdańska
W ogóle tak bardzo chciałabym się nauczyć gry na skrzypcach hehehe ale chyba już za stara jestem :P
Stary 2012-09-18, 10:39   #3398
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam w teatrze, grała część ludzi z Filharmonii Kameralnej z Sopotu całe 4 pory roku ;]
W ogóle tak bardzo chciałabym się nauczyć gry na skrzypcach hehehe ale chyba już za stara jestem :P
a tam za stara ja też zawsze marzyłam o skrzypcach, perkusji i pianinie

na pianino mam zamiar zapisać się z moim synem i marzę żeby nauczyć się jeszcze rosyjskiego i francuskiego- a co tam! kto mi zabroni
no chyba,że..... mi dzieci żyć nie dadzą
Stary 2012-09-18, 10:39   #3399
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zanim napisze to troche czasu minie, bo musze kopiowac wiekszosc liter przez te klawiture.
Uparte baby z Was Chlop jak dab!!
Nawet ja jajka widzialam, choc dla mnie zwykle usg to kilka plam i nic tam nie widze
WOW grtaulacje, i znalazł się kolejny odpanięty pysiorek
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 10:39   #3400
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Oj ta, nie jesteś, mnie się skrzypce marzą, ale ciągle kasy brak

Ja za kombinezonik na all z wysyłką dałam 32zł, z C&A, a wczoraj oglądałam jakiegoś polskiego no name na wystawie i cenia mnie ubiła - 130zł!! posrało ludzi, naprawdę. Jak ja mam polską gospodarkę wspierać, ja się pytam?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:47   #3401
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a tam za stara ja też zawsze marzyłam o skrzypcach, perkusji i pianinie

na pianino mam zamiar zapisać się z moim synem i marzę żeby nauczyć się jeszcze rosyjskiego i francuskiego- a co tam! kto mi zabroni
no chyba,że..... mi dzieci żyć nie dadzą
tylko u nas w Gdyni jakoś tak słabo ze szkołami uczącymi gry...widziałam jedną ale ceny mają nieziemskie
no i jestem leworęczna, a to ponoć problem może być przy trzymaniu instrumentu..

dlatego też np. jeżdżę automatem...bo po prostu nie umiałam operować prawą ręką przy zmianie biegów, więc zrobiłam prawko na automat ale nie żałuję, automaty rox!
Stary 2012-09-18, 10:53   #3402
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiecie co, ostatnio pisałam, że mam ciuszki dla córy załatwione, bo moja siostra ma 2letnią Zosię i będę miała "spadek" po niej... Jednak ostatnio siostra mi powiedziała, że jej szkoda ubranek i odda mi tylko niektóre... Trochę to przykre. To tylko ubranka, gdybym to ja miała dziecko jako pierwsza, to na pewno wszystko bym jej oddała, jak coś się zniszczy to trudno, taka kolej rzeczy, ubrania nie są wieczne... Na wózek też trochę kręciła głową, chociaż już go nie używa i stoi u nas w domu (zawsze u nas stał, jej córka tylko w nim spała, jak u nas przebywali)... Jestem lekko zawiedziona jej postawą, bo nie jesteśmy kuzynkami, tylko rodzonymi siostrami...
Laktator też ma, ale pożyczyła przyjaciółce, zamiast mi - nie będę prosić, kupię sobie swój...
Dziwna ta Twoja siostra z tymi ciuszkami, a jak znowu to Twoje dziecko miałaby poniszczyć, przecież ani nie chodzi ani nie biega co najwyżej jjakas plamka ale to naturalne, no i też będziesz miec wiec póxniej byś jej przecież sowje dała. Ja licze na bratowa na razie nic nie wspomina ale sama jeszcze nie zna płci więc może dlatego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zapinam - nie wyobrażam sobie inaczej Dolna część pasa pod brzuch, druga normalnie i jest ok.
Ja mam bardzo blisko fotel przysunięty do kierownicy inaczej do pedałów nie dostaję, i nawet bez ciązy pasy starsznie mnie gniotły w brzuch i nad ramieniem, teraz jest masakra. Jak jade gdzieś daleko to zapinam ale blisko to nie. Co innego jak jade z Tż, wtedy sobie ręką troszke przytrzymuję na brzuchu i jest ok, zresztą fotel dalej to tak mnie nie ciągną.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 10:58   #3403
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale ja Wam powiem, że w szoku jestem. Byłam potem w CH po zakupy spożywcze - i zajrzałam od razu do Smyka z Tż - tak z ciekawości, bo wcześniej w ogóle nie patrzyłam na "dziewczęce" półki. I tam jest praktycznie wszystko różowe, oczopląsu dostać można!!
Black - jak ty sobie z tym radzisz?
Gratuluję!!! Szok szybko minie A pisałam wczoraj czy przedwczoraj Czyli nie ma co się napalać. Połówkowe jest od płci Następnym razem będę wiedziała
Cytat:
wrzuce wam 2 zdjecia ... na ktorym cos widac ... ogolnie dzis poprosilam o nagranie filmiku i wiecej zdjec dla dziadka, bo ma urodziny, to mi wydrukowala 10 szt, w tym 2 w 4d + 24 min film ... ale tylko chwilami bylo 4d wlaczone ... mala sie odwrocila plecami do sondy i nie chciala sie pokazac, musiala sie gin niezle nameczyc, zeby troche buziaka zobaczyc ... powiedziala ze 4d zrobimy za ok 2 miesiace, jesli mala bedzie wspolpracowac, bo jesli sie dupa odwroci to bez sensu marnowac 300 zl ...
Pięknotka Moja tak samo leżała nie chciała współpracować
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
w każdym razie witam Was!!
Witam serdecznie! Opowiedz coś o sobie jeszcze
Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
moja Gabi jest przeszczęśliwa, bo będzie miała Siostrę
Super!
Cytat:
hej Dziewczyny
Dziekuje za pamiec, gdyby nie to, ze sama sie praktycznie domyslilam co mi jest, bo mialam kiedys kamiec w nerce, to pewnie od lekarzy bym sie nie dowiedziala, bo sama ich pytalam czy to to a oni ze tak najprawdopodobniej atak kolki nerkowej ale plamienia to sie nie dowiedzialam od czego ale wiem jedno do pracy nie wracam bo tylko wrocilam i taki eproblemy sie zaczely moze to przez siedzenie przy biurku bo mam prace biurowa a moze przez stres bo od razu od pon sie zdenerwowalam, zapytam moja gin bo mam wizyte 25, ale do pracy i tak bede zajezdzac, sprawdzac czy dziewczyna sobie dobrze radzi za mnie, i sie denerwuje ale jak na razie jest ok. Żal mi bo żegnam się z pracą na długo, długo (moze na stale jesli wyjedziemy za granice) a jednak fajnie tak czasami pozartowac mozna z dziewczynami i w ogole, jak doszla ta dziewczyna to nie siedzialam sama w pokoju i bylo tak razniej, no ale wole dmuchac na zimne i lepiej siedziec w domu, chociaz nie wiem co bede w nim robic.
Wszystko się ułoży po Twojej myśli
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas od kilku dni trwa "wojna" o imie
TZ chce takie hmm "normalne", z kolei na moje pomysly mowi, ze "wymyslam" :P

On jest za Bartkiem i Aleksandrem.
Ja za Leonem, Julianem, Antosiem.

W obszarze kompromisu leza: Kuba, Jaś. Cos podejrzewam, ze na Kubie sie skonczy, bo wczoraj non stop uzywal tego imienia
Przepiękne imiona wybrałaś!! Idealnie takie jak mi się podobają! Twoje typy lepsze
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana, ja po śniadaniu, zjadłam resztę makaronu z obiadu Spała bym pewnie nadal, ale mama mnie telefonem obudziła.
Dziś zaczynamy 24 tydzień O 17.30 mamy połówkowe, nie mogę się doczekać.
Czymam kciuki
Cytat:
Dziewczyny

nudzi mi sie juz mnie korci zeby do pracy dzwonic co tam slychac. Takze musze sie czyms zajac
Karina... Reszta taka... niebardzo
Cytat:

A u mnie nie wiem jeszcze jakie imię... masara... Mojemu Tztowi podoba się Pola mi też, ale mi bardziej chyba Patrycja pasuje, i tak czasem mówie do dzidzi, Patusia Patrysia itd, a Pola? Polcia, Polunia? hmm tez fajnie ale kurde, cięzko, w końcu to imię na całe życie, nie chce zeby później były pretensje;p najchętniej bym dała Nela, no ale tzt się nie zgodzi...

http://www.youtube.com/watch?v=m1I-P...eature=related uwielbiam, Vivaldi...Zima.
Pati
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej no to niespodzianka, gratulacje
Dzięki, szok już minął-wszyscy zachowują się tak jakby miało tak być

Delicjanko brzuch jak marzenie

Oj Dziewczyny dopadło mnie na dobre!!! Podejrzewam rwę kulszową ale niech się to nazywa jak chce-wczoraj miałam atak bólu na dole pleców po lewej stronie Ryczałam jak bóbr bo ani nogi podnieść ani pozycji zmienić a wstać to się bałam 2 h tak leżałam i gdyby nie TŻ to na siku nawet bym nie wstała Miałam już takie bóle ale nie takie silne, boje się, że np. będe jechać autobusem i nie wstane I zła jestem, że mnie dopadają wszystkie takie aspekty ciąży, bo to dopiero 5 miesiąc- nie chcę żeby TŻ albo rodzina mówili, że przesadzam ale ten ból jest okropny!!!Wczoraj ratowałam się matą grzejącą-troche pomaga. Która z Was to ma jeszcze?

Poza tym w Rossmanie jest promocja na Perfecta Mama-krem na rozstępy z 23 na 15 zł Kupiłam-bardzo przyjemny zapach, ciekawe jak ze skutecznością.

Udało mi się też uszyć pierwsze niemowlęce spodenki!! Kupiłam w lumpku taką mięciutką bawełnę, spróbowałam i okazało się, że szycie takich spodenek jest bardzo proste. Wklejam pierwsze dzieło ale powtarzam, że nikt mnie nigdy nie uczył szyć i to wszytsko jest tak po omacku Dziś będę próbować doszyć do tego bluzeczkę z tego materiału ale to już bardziej skomplikowane dla mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1776.jpg (32,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1775.jpg (35,7 KB, 10 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:02   #3404
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
tylko u nas w Gdyni jakoś tak słabo ze szkołami uczącymi gry...widziałam jedną ale ceny mają nieziemskie
no i jestem leworęczna, a to ponoć problem może być przy trzymaniu instrumentu..

dlatego też np. jeżdżę automatem...bo po prostu nie umiałam operować prawą ręką przy zmianie biegów, więc zrobiłam prawko na automat ale nie żałuję, automaty rox!
hehe ja też jestem mańkutem

szkoła odpada, jeśli już to myślałam o prywantych lekcjach, na moim osiedlu widziałam ogłoszenie
zresztą można poszukać na tych portalach z ogłoszeniami, studenciaki chcą dorobić
Stary 2012-09-18, 11:06   #3405
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Przepiękne imiona wybrałaś!! Idealnie takie jak mi się podobają! Twoje typy lepsze
Prosze, powiesz to mojemu TZ?
On uwaza, ze wybrane przeze mnie imiona sa "wydziwione"

Fajnie, ze stawiasz pierwsze kroki w szyciu. Bardzo przydatna umiejetnosc

Co do muzyki: ja uwielbiam http://www.youtube.com/watch?v=hcpM0yN7p0c
Choc Vivaldiego tez bardzo lubie

Stary 2012-09-18, 11:10   #3406
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja też jestem mańkutem

szkoła odpada, jeśli już to myślałam o prywantych lekcjach, na moim osiedlu widziałam ogłoszenie
zresztą można poszukać na tych portalach z ogłoszeniami, studenciaki chcą dorobić
no widziałam jedną babeczkę, ale jest z Gdańska i bierze 35zł za godzinną lekcję..tylko czy to trzeba mieć własne skrzypce? :/
Stary 2012-09-18, 11:13   #3407
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Udało mi się też uszyć pierwsze niemowlęce spodenki!!

brawo, ale na maszynie szyłaś?
ja wczoraj sobie uszyłam fartuszek w krateczkę muszę tylko jedno wiązanie dziś doszyć,
też mam fazę na szycie, mam starą piękną maszynę od babci ale trochę z nią problemów miałam i brakowało mi cierpliwości ale wczoraj TZ kupił mi na otwarciu tesco nowiuteńką piękną maszynę przecenioną z 300 zł na 140
teraz dopiero fazę złapię bo biorę się za zasłony
Stary 2012-09-18, 11:14   #3408
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny imie mamy Blanka ... mi sie podobalo zosia lub zuza ... mojemu karolina albo natalia ... Blanka wyszlo jakos wspolnie ... znamy 2 blanki, obie sa bardzo fajne i sliczne ... chociaz jakl przeczytalam opis imienia z ksiegi imion, to nie jest za ciekawy ale nie bede sie sugerowac jakimis bzdurami .. nie wierze w to ....

Jutro ide na wizytte normalna do gina, po zwolnienie ...
ogolnie nastepne usg mam za ok 5 tyg, bo na serduszku sa 3 zwapnienia, ginka powiedziala, zeby sie tym nie przejmowac, bo wszystko inne jest idealne, a te zwapnienia sa znakiem przebytej infekcji ... to troche dziwne, bo w ciazy raczej nie chorowalam .... ale stwierdzila, ze moglam miec jakas wirusowke, nie wiedzac nawet o niej ... kurde juz wpisalam w neta, ale po kilku glupich postach wylaczylam ... skoro mowi, ze mam o tym nie myslec i ze dziecko jest zdrowe, to nie bede sie nakrecac ... chociaz to trudne ... powiedziala, ze dla pewnosci zrobimy nastepne usg za 4-6 tyg i znow poswiecimy serduszku wieksza uwage ... ale ze powinny sie wcholonac po malutku

wrzuce wam 2 zdjecia ... na ktorym cos widac ... ogolnie dzis poprosilam o nagranie filmiku i wiecej zdjec dla dziadka, bo ma urodziny, to mi wydrukowala 10 szt, w tym 2 w 4d + 24 min film ... ale tylko chwilami bylo 4d wlaczone ... mala sie odwrocila plecami do sondy i nie chciala sie pokazac, musiala sie gin niezle nameczyc, zeby troche buziaka zobaczyc ... powiedziala ze 4d zrobimy za ok 2 miesiace, jesli mala bedzie wspolpracowac, bo jesli sie dupa odwroci to bez sensu marnowac 300 zl ...

no i wogole jestem w szoku dziewczyny ... w koncu moge zaczac robic liste i kompletowac cos ... potrzebuje teraz kilka bluzeczek, sweterkow, sdpodenek, rajstopek i skarpetek ... aha i czapeczki ...

No i gin powiedziala ze duze dziecko jest ... ze dlugie bardzo konczyny ... mam nadzieje, ze ciuszki na 56 cm, sie wogole przydadza
Gratuluję Blaneczki One to takie są chyba że nie lubią współpracować z usg , moja też się tak kręciła że się nie chciała pokazać na 3d.
Tym serduszkiem się nie przejmuj i nic nie czytaj w necie bo się można tylko nakręcić, na pewno będzie dobrze !

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
w każdym razie witam Was!!
Witaj
Cytat:
U mnie powiedziala ginka, ze raczej nie ma szans zeby z cipki sie zrobil siusiak .... odwrotnie jest szansa ... aha i mowila ze juz wiedziala a wczesniej ale nie chciala nic sugerwoac

ide dzis do lumpka ... no i chce upolowac jakies kocyki i rozka ... przejze sobie allegro ... no i narazie Blaneczka nie kopie, dopiero zaczela tak z 4 dni temu ....

Edit, a tak wogole widze, ze 1 Blanka juz na watku jest ... U Lenovy .... To beda 2
Też się pytałam ginki czy aby na pewno dziewczynka i mi mówiła że na 100% nic już nie wyrośnie.
No tak u nas Blanka miała być od początku, jak "tworzyliśmy dzieło" to mówiliśmy że stwatrzamy Blankę

Cytat:
hej Dziewczyny
Dziekuje za pamiec, gdyby nie to, ze sama sie praktycznie domyslilam co mi jest, bo mialam kiedys kamiec w nerce, to pewnie od lekarzy bym sie nie dowiedziala, bo sama ich pytalam czy to to a oni ze tak najprawdopodobniej atak kolki nerkowej ale plamienia to sie nie dowiedzialam od czego ale wiem jedno do pracy nie wracam bo tylko wrocilam i taki eproblemy sie zaczely moze to przez siedzenie przy biurku bo mam prace biurowa a moze przez stres bo od razu od pon sie zdenerwowalam, zapytam moja gin bo mam wizyte 25, ale do pracy i tak bede zajezdzac, sprawdzac czy dziewczyna sobie dobrze radzi za mnie, i sie denerwuje ale jak na razie jest ok. Żal mi bo żegnam się z pracą na długo, długo (moze na stale jesli wyjedziemy za granice) a jednak fajnie tak czasami pozartowac mozna z dziewczynami i w ogole, jak doszla ta dziewczyna to nie siedzialam sama w pokoju i bylo tak razniej, no ale wole dmuchac na zimne i lepiej siedziec w domu, chociaz nie wiem co bede w nim robic.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia !

Cytat:

tez często teraz tego słucham
Co do imienia do Pola bardzo ładnie

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wy macie jakiś zamiar odkładać jakieś "drobne" pieniążki na dzidzię? chodzi mi o jakąś lokatę czy coś w tym stylu, np my z Tztem planujemy wpłacać po 50zł co miesiąc dla dzidzi, np na studia. ale nie wiem czy na lokatę jakąś czy na jakieś konto.
No właśnie wczoraj gadaliśmy o tym z tż i stwierdziliśmy że założymy Małej taką lokatę, zawsze to jakiś start potem bedzie miała lepszy.

Cytat:
Własnie wczoraj szliśmy z mężem starym miastem i pani grała na skrzypcach i tak pięknie to brzmi , że stwierdziliśmy że Blankę wyślemy na naukę gry na skrzypcach jeśli będzie chciała

Witam się po weekendowej nieobecności
Nie wiem czy wszystko nadrobiłam i jeśli nie to gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i najlepszego dla solenizantów!

Ja z mężem przez dwa dni jeździłam oglądać mieszkania do wynajęcia-zmęczona jestem tym strasznie , bylismy chyba w każdym zakątku Warszawy i znaleźliśmy jedno fajne mieszkanko i dziś sie dowiemy czy mozemy je wynajać czy nie. Mam nadzieję że się uda, w końcu dwa pokoje by były, oddzielna kuchnia i taniej o 100 zł niż za obecną kawalerkę

Dziś też pewnie będziemy jeszcze czegoś szukać w razie wu, także pewnie znowu mnie nie będzie. Więc życze Wam miłego dnia dziewczęta
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:14   #3409
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, kluje mnie cos dzis w podbrzuszu po prawej stronie.
Trwa to doslownie przez sekunde, a za pare minut znow wraca.

Niedlugo wychodze to moze jak pochodze to przejdzie...

Stary 2012-09-18, 11:15   #3410
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no widziałam jedną babeczkę, ale jest z Gdańska i bierze 35zł za godzinną lekcję..tylko czy to trzeba mieć własne skrzypce? :/
to jest bardzo dobra cena

zadzwoń i zapytaj a jak trzeba to kup używki na allegro
patrz jaka cena
http://allegro.pl/skrzypce-klasyczne...611068791.html
Stary 2012-09-18, 11:16   #3411
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Delicjanka, po pierwsze to śliczny brzusio
Po drugie, to my raczej też będziemy odkładać kasę co miesiąc na dziecko. Moim zdaniem najlepiej to robić na koncie oszczędnościowym, to tam można w każdej chwili wpłacać i wypłacać kasę. My mamy w Eurobanku i kapitalizacja odsetek jest codzienna. Kiedyś nie było podatku belki od tego, ale niestety od niedawna jest No i można wpłacać kaskę np ze chrzcin, urodzin i innych okazji od innych gości

Długo nie wklejałam fotki brzuszka. Nie przestraszcie się, bo to dopiero 22 tc. Co to dalej będzie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22 tc.jpg (74,7 KB, 31 załadowań)
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:21   #3412
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
potem sie dziwia jak młodzi ludzie wyjeżdzają do innych krajów, skoro nie potrafia tutaj odpowiednio zadbać o model rodziny, wiaodmo że jest to długotrwały proces ale oni nawet nie wykazują chęci.... fajnie becikowe z 1000 na 1200 ale moge sie założyc że wiekszość z nas tego nie dostanie a jakieś mega bogate to my nie jesteśmy.... także śmiech na sali, a jak sobie myśle o konsekwencjach tego za jakieś naście lat.... pomyślcie wiekoszć młodych ludzi pracuje na umowach śmieciowych, i kto będzie pracował np na emerytury czy swoje lata pracy?... moim zdaniem dopiero czeka nas burdel. Ale nie ma sie co denerwowac z rana
No cóż. Polska to głupi kraj i nic z tym nie zrobimy, trzeba by było zmienić rząd, a i tak nie ma pewności, że to by coś dało.

Cytat:
Ja na pewno coś będę z TŻem odkładać.

Cytat:

mam pytanko- czy w 6 miesiącu można sobie zrobić żele na paznokciach???? nie jestem w stanie malować stóp, kino i ubaw po pachy, pomyślałam,że może poszłabym na żele (hmmm nigdy nie miałam) i pewnie byłby spokój z malowaniem,
wiecie coś na ten temat czy wolno????
Ja sama robię hybrydy, sobie też oczywiście, żelowym lakierem, lekarz nic nie mówił mi na ten temat, chyba nie jest to zabronione, bo dlaczego?
Podobno akryle nie są polecane ze względu na drażniący zapach (nie wiem, czy jest on szkodliwy, ale drażni bardzo), ale żele można robić.

Dziewczyny! Właśnie napisała do mnie kumpelka, która przyjechała z pracy z Anglii, ma mnie dzisiaj odwiedzić i okazało się, że przywiozła mi kilka nowych ciuszków na ciążę, m.in. ciążowe legginsy z ocieplaczem w środku, i to w dodatku 2 pary. Czy w związku z tym któraś z Was nie chciałaby kupić dodatkowej pary w rozmiarze M od tej kobitki od Djerby?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-18 o 11:23
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:23   #3413
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest bardzo dobra cena

zadzwoń i zapytaj a jak trzeba to kup używki na allegro
patrz jaka cena
http://allegro.pl/skrzypce-klasyczne...611068791.html
ooooo
podkręciłam się i zadzwoniłam
Paani mi powiedziała, że rzeczywiście może być problem z mańkutami, ale ona zbada dokładnie temat. nigdy nie miała leworęcznego ucznia
no i tak jak pisałam jest z Gdańska a to jednak kawałek drogi jest.. a ona nie dojeżdża..ale dam jej więcej..dołożę na bilet skm i odbiorę z Gdyni i odwiozę z powrotem na kolejkę i gra
ona mi użyczy swoich skrzypiec na początek, później już muszę mieć swoje
nie mogę się doczekać
Stary 2012-09-18, 11:25   #3414
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Mamcia MUSI nam zrobić dla córci taką czapaje *_* Zakochałam sie
Sorki za prawa autorskie-brałam z google
No ja mam nadzieję że sama takie wyprodukuję
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 11:25   #3415
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No cóż. Polska to głupi kraj i nic z tym nie zrobimy, trzeba by było zmienić rząd, a i tak nie ma pewności, że to by coś dało.

Ja na pewno coś będę z TŻem odkładać.

Ja sama robię hybrydy, sobie też oczywiście, żelowym lakierem, lekarz nic nie mówił mi na ten temat, chyba nie jest to zabronione, bo dlaczego?
Podobno akryle nie są polecane ze względu na drażniący zapach (nie wiem, czy jest on szkodliwy, ale drażni bardzo), ale żele można robić.

Dziewczyny! Właśnie napisała do mnie kumpelka, która przyjechała z pracy z Anglii, ma mnie dzisiaj odwiedzić i okazało się, że przywiozła mi kilka nowych ciuszków na ciążę, m.in. ciążowe legginsy z ocieplaczem w środku, i to w dodatku 2 pary. Czy w związku z tym któraś z Was nie chciałaby kupić dodatkowej pary w rozmiarze M od tej kobitki od Djerby?
mhm i takich właśnie sytuacji się obawiałam...
Stary 2012-09-18, 11:25   #3416
nafiyqa
Zakorzenienie

djerba, szybko dzialasz

Stary 2012-09-18, 11:27   #3417
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
U nas w rodzinie tylko roczny chłopiec jest z mojej strony, więc ciuszków nie dostanę. A ze strony męża też sami mali chłopcy a jedna kuzynka ma termin dwa tygodnie przedemna. Ubranka kupujemy sami, już niewiele nam brakuje, trochę szefowa we Francji nam na wyprzedażach kupiła w styczniu będą kolejne więc też też trochę nam kupi.
Łóżeczko zamówię na allegro na dniach, bo w tym miesiącu nastawilismy się na taki wydatek. Kupię parę ciuszków i na tym koniec.
Niestety nam nikt nie zaoferował pomocy w postaci zakupu wózka czy czegoś innego.
Kończę i idę z Ola na śniadanie, go już strasznie mnie kopie pewnie głodna.
No ja na razie licze też na siebie. Mojej mamy nie stac na taki wydatek jak wózek, a mama Tż mieszka z nami, a ponieważ mam 80 lat i słabą pamięć to i tak Tz godpodaruje jej pieniązkami (szczerze po wykupie lekarstw niewiele zostaje). Licze po cichu na bratowa jeśli chodzi o ciuszki ale to tylko jak u mnie będzie dziewczynka a u niej chłopak.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 11:28   #3418
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
mhm i takich właśnie sytuacji się obawiałam...
No cóż, nic mi nie mówiła o żadnych giftach, że mi w ogóle cokolwiek przywiezie, jakby zapytała, czego potrzebuję, to bym powiedziała, że np kurtka by mi się przydała, a nie legginsy. Djerba, ale nie martw się, na pewno ktoś chętnie weźmie dodatkową parę. To nie są przecież duże pieniążki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:30   #3419
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pokazuję ostatnie lumpkowe zakupy za grosze i łóżeczko-kołyskę od kuzynki TŻ (pod łóżeczkiem powinna być szuflada, ale że kuzynce się zapodziała to jest tm mini-składzik ) i wózek

Łóżeczko jest dosyć duże (75cm x 125cm) musimy więc obmyśleć, gdzie je wstawić w sypialni (są 2 miejsca, ale w każdym będzie lekko zawadzać i utrudniac przejście )
Hosenka ja mam łóżeczko 70x140 więc Cię rozumiem, istny kolos, ale Tż wymierzył i ma się zmieścić
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 11:34   #3420
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tak Będzie dziewczynka - trochę w szoku jestem
Oooo gratuluję! Już się pogubiłam w obliczeniach, który to już odpadnięty siusiak
Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
moja Gabi jest przeszczęśliwa, bo będzie miała Siostrę
czyli sprawdziło się to, co cicho przypuszczałam od początku hih, TŻ się oswaja z nowiną
... chociaż miałam nadzieję na chłopca upsss not this time
Gratuluję córci

Cytat:
hej Dziewczyny
Trzymam kciuki żeby wszystko sie ułozyło i żebyś mogła spokojnie te ostatnie miesiąc3e ciąży znieść bez żadnych boleści.
Cytat:
Dziewczyny
Karina

Dziewczyny, nadarzyła się dzisiaj okazja i kupiłam karuzelkę dla mojego synka fisher price o taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...622650861.html ponoć w idealnym stanie za 50 zł. Z tego tytułu że Pani może mi wysłac dopiero w piątek bo jest po operacji biodra i musi czekac aż mąż wróci z delegacji i to załatwi to powiedziała że dorzuci mi nawilżacz powietrza gratis bo i tak stoi od dłuższego czasu nieuwżywany. Będę szczęśliwa jak już to będę miała fizycznie i okaże się że wszystko ok ale już się cieszę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości