|
|
#271 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
Jakby nie patrzeć już tak niewiele Ci pozostało do 40 tygodnia, 9 miesięcy na początku wydaje się długim okresem, potem nie wiadomo kiedy mijają kolejne tygodnie![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że badania Ci wykonali i możesz być teraz spokojna W szpitalu byłaś w Zabrzu? Bo się zastanawiam od jakiegoś czasu jak tam jest, nie słyszałam niestety zbyt wielu dobrych opinii.I gratki za dostanie się na studia!!!
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
mi się tam nie spieszy - możesz wcześniej rodzić
|
#273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jaki kupiliście - siedziska obok siebie czy jeden za drugim? |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
nie pędżcie tak . ledwo wyszłam przywitać się z Murzynem ( psemP a tu ju8ż tyle napisane ... ja chce namówił M i wózek http://allegro.pl/a-l-b-anew-alumini...639738553.html
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, czyli 8 miesiąc I wieczorem szkoła rodzenia ![]() Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś Cytat:
![]() Kciuki ![]() Hej Cytat:
za tydzień.I kciuki za wizytę ![]() Super, że wszystko ok Gratuluję dostania się na studia
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim! Witam w nowym wątku.
W stolycy pogoda dziś ładna, na szczęście, ostatnie pranie Antosiowe wyschnie szybciutko Potem jeszcze tylk wyprasować setki tych mikroskopijnych cześci ubranek i już... co to dla mnie ![]() Czytam Was na bieżąco i tak mnie przestraszyło to, co się ostatnio dzieje, te wszystkie szpitale i tym podobne historie, że pranie pościeli i ciuszków dziecięcych, które miałam zrobić w październiku, mam już za sobą, torba prawie spakowana... Najwyraźniej czego jak czego, ale porodu NIE SA SIĘ zaplanować, więc wole być przygotowana i się wyczekać, niż zostać zaskoczoną z niczym ![]() Jutro wieczorem mamy usg III trymestru, może nareszcie się dowiem, jak duże jest nasze dziecię i czy wszystko z nim dobrze ![]() Pozdrawiam dziewczyny, miłego dnia!
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tako co powiecie? bo tu nam wszyscy mówią, że bezusterkowa na 100% firma |
|
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
O dzięki! chyba zdecyduję się na X Q tylko na żywo trzeba zobaczyć
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję kolejnego tygodnia
![]() ![]() gratulacje ![]() a ja posprzątałam kuchnię i jestem z siebie dumna kompocik się mi gotuje ale ostatnio zauważyłam że mogłabym litrami pić mleko brak wapnia chyba muszę zajechać dzisiaj po wyniki z cukru więc trzymajcie kciuki bo sie boję a wczoraj zapomniałam o nich...
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
Dekajka, Niteczka, Happy_Eve - gratuluję tygodni! No powiem wam że te wasze liczby to są imponujące;-)
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ale Nikos buszuje w brzuszku chyba po jabłuszku bo nic innego nie wcinałam od ostatniej godziny
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki strasznie długo dziś pospaliśmy, rano wstawać nie musiałam bo TŻ sam sobie śniadanko zrobił do pracy o takie tego efekty 11 godzina a ja dopiero na nogach, choć Adasiowi się na harce zebrało po szóstej. Musze was nadrobić.
Gratuluje kolejnych tyg ![]() ![]() kl aski:![]() ![]() za dzisiejsze wizyty jeżeli takie są
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ależ malutko ci zostało czas się ruszyć, już dawno miałam to zrobić, a ciągle siedzę i was czytam ; p ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- mój malec też coś dziś szaleju się najadł... raz nawet tak dziwnie mocno mi przyfasolił... mam nadzieję, że nie kombinuje i mi się nie przewraca... |
||
|
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratluje )) 35 tyd to brzmi bardzoo dumnie![]() Cytat:
) 3mam kciuki za jutro ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- ogladalam nastepny odcinek lekarzy ) nawet spoko )
|
||
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja leżałam w Gliwicach koło katedry (w dawnym domu partii, jeśli coś Ci to mówi ). W poprzedniej ciąży dwa razy wylądowałam w Zabrzu - najgorszemu wrogowi nie polecam. Położne na porodówce są super, na patologii ciąży...tak, jak i w nazwie, patologia. A lekarze, to w całym szpitalu szkoda gadać. Poród bezproblemowy jeszcze jakoś można tam przeżyć, ale jakby tylko coś nie daj Boże się stało, to spodziewam się po nich najgorszego, na prawdę. (i staram się być obiektywna, ocena nie wynika ze złych wspomnień związanych z tym miejscem).Jeśli chodzi o szpital w Gliwicach, to jest ok. Trzeba wiele rzeczy respektować - nie dokarmiają dzieci, ogólnie jest zakaz używania butelek, tylko cycek. Ja dostałam opiernicz na dzień dobry, że dotykam brzucha, bo nie wolno w ogóle go dotykać, a było to przy zakładaniu bielizny po badaniu, gdzie po prostu poprawiałam gumkę od majtek (więc tym bardziej co z myciem, nakładaniem balsamu?). Tydzień przed moim pobytem dziewczyna urodziła w 27 tygodniu, bo nikt do końca nie chciał jej uwierzyć, że rodzi. Co jeszcze z rzeczy, które mogą zaważyć na wyborze? Dość kiepska organizacja życia. Nie wiadomo o której obchód, badanie, nic...także dosłownie trzeba czatować, kiedy iść pod prysznic, żeby nic nie ominąć. Tyle, że to takie szczegóły raczej, na które po porodzie i tak pewnie nie będzie się zwracało uwagi, a opieka jest o niebo lepsza niż w Zabrzu. Położne do rany przyłóż, lekarze też bardzo troskliwi (jedynie ordynator dziwny, jakoś nie zaufałam mu do końca - mam wrażenie, że wiele rzeczy olewa i nie słucha pacjentek).Jeśli chodzi o wybór Zabrze vs. Gliwice, to nie tyle polecam, co proszę ogromnie, żeby wybrać Gliwice. Ja sama najprawdopodobniej będę rodziła w Tarnowskich Górach, bo tam wszystko pozałatwia mój lekarz prowadzący. Ale nie wiem nawet, gdzie ten szpital jest, więc nic na jego temat powiedzieć nie mogę
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-09-18 o 11:14 |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
A my dzis kupiliśmy z tz wspolnie fotelik samochodowy na allegro
![]() firmy maxi cosi...w sumie nei meilismy w planach ale udalo nam sie wylicytowac za smieszna sume, a fotelik porządny ![]() trzymam kciuki za wizyty, gratuluje tygodni ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
czy to chodzi tylko o sytuacje jak ma sie skurcze?![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam kochane dalej sprzątać i trzeba coś ugotować
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Happy , Niteczka - rowniez gratuluje nowych tygodni
![]() Ja juz wyszykowana , wygolona , wypachniona , wymoczona .. Krupniczek mi sie gotuje .. aleee pachnie
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale nie dajmy się zwariować...co innego jakieś masowanie, czy nawet nie wiem, jak to nazwać, a co innego czynności pielęgnacyjne, czy zwykłe dotykanie i mówienie do maluszka. Ale powiem Wam, że ten ordynator od nich, to w ogóle ma skłonności do przesady - jego zdaniem ciężarna nie powinna w ogóle jeść słodyczy, tylko gorzką czekoladę i w ogóle nie brać kąpieli, tylko prysznic, albo się podmywać. Także szpital przez niego dużo traci, bo to jakiś dziwak...a ogólnie samo miejsce bardzo w porządku
|
|
#293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gwarancji nigdzie się nie ma, ostatnio czytałam jakieś opinie o prywatnych porodówkach na Śląsku i też nie wyglądało to ciekawie.
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!!!!!!!!!!
melduję się w nowym wątku ![]() info od madzius90: wszystko ok, skurcze się nie powtórzyły, Madzia dostała jeszcze jeden zastrzyk, jutro ją zbadają i zdecydują czy wypuszczą, czy jeszcze nie dzisiaj zapisałam się do SR!!!!! idę w czwartek na 10:00 na pierwsze zajęcia ![]() szkoła jest bezpłatna, a Pani prowadząca jak z PRLu ![]() imię! termin porodu! wiek! ( dosłownie nic nie można było wtrącić) najbardziej rozśmieszyło mnie: 1. proszę przynieść czyste skarpetki ( no tak.... bo zazwyczaj chodzę w brudnych )2. jeśli będzie padało proszę wziąć ze sobą torebkę foliową na parasolkę 3. proszę się nie spóźnić no po prostu prawie płakałam ze śmiechu ![]() później szłam sobie ze sklepu i widzę sąsiadów : starsza dociekliwa Pani molestuje gościa koło 50tki: SP: ooo dzień dobry, dawno nie widziałam Pana żony !? ( tu wyobraźcie sobie piskliwy zaciekawiony głosik) G: wyprowadziła się, mam nową ( cha cha) SP: ( oburzenie!) no co też Pan mi tu opowiada! G: żona jest u syna, pokłóciliśmy się..... 3 lata temu więcej nie słyszałam, ale po prostu mina kobity - bezcenna ![]() idę z psem, a później będę nadrabiać 10 stron aaa i poproszę o kciuki, bo dzisiaj o 15:50 będę miała grzebanie
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za miłe grzebanko :kciuki :
|
|
|
|
|
#296 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyteCytat:
za 26tcCytat:
gratulacje kolejnego tygodniatez mialam wczoraj skurcze,tak mi sie wydaje, bolalo mnie jak na okres, dos mocno i bardzo twardy brzuch mi sie zrobil. Dlugo trzymalo , tak z godzine,a potem nie wiem,bo zasnelam. Cytat:
gratulacje, jeszcze 3 pełne tygodnie i juz mozna powiedziec,ze donoszona ciaza Cytat:
gratki za 32 tc napisz nam co ciekawego w szkole bylo, ja tez dzis mam,to dam znac co bedzie karolamankowa masz bardzo przystojnego kawalera w domu immortal za wyniki obciazenia glukoza, ja odbieram w piatek i tez sie bardzo ich bojedziewczynki, ogolnie jestem psychicznie bardzo nie w formie,mamy rozne problemy,wiec stres mnie dopada,ale staram sie z tym walczyc. Pomaga mi robienie czegos i odciaganie mysli,ale niestety po dzisiejszym sprzataniu stwardnial brzuch i teraz znow leze i mnie wszystko doluje
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane
![]() Widzę,że niektóre z nas już prawie na wylocie-34/35 tydzień??? Kiedy to zleciało? Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Ja coś bez humoru,ostatnio często mi się to zdarza,choć powodu nie mam żadnego... Odnośnie wózków ja też chyba jestem zdecydowana na X-lanedera ale jeszcze nie wiem który model.Najbardziej podoba mi się XQ,pod każdym względem,super się składa,Move podoba się mężowi,a XA w sumie najtańszy,ale uważam,że super się prowadzi,jest bardzo zwrotny,szkoda tylko ,że spacerówki nie da się przekładać przód-tył.Te wózki dokładnie oglądałam w sklepie,natomiast podoba mi się jeszcze jeden firmy Tako,ale jeszcze na żywo go nie widziałam.A może któraś z WAs miała z nim do czynienia? http://allegro.pl/tako-laret-i-perso...614254845.html Model Laret,albo Perso,mnie się podoba ten ciemny,bo bardziej praktyczny
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Aga- znowu mamy razem wizyte
..i to 5 minut tylko roznicy ![]() Trzymam ![]() I za Madziusie tez . oby wszysztko bylo juz ok i mogla wrocic do domu
|
#299 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do gina, to czemu nie zwracałaś mu uwagi gdy nie wystawił Ci karty lub nie wpisywał wizyt? To jego obowiązek, nawet gdy ciąża była od początku zagrożona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 lata ta sama butelka, czy 2 lata jedna firma? Dzisiaj kolejna wizyta w SR Mały dokazuje od rana Nam brakuje: - piżamy dla mnie - kapcie dla mnie - basenówki - majtki siateczkowe - podkłady poporodowe - podpaski - laktator - szare mydło/tantum rosa - materac do łóżeczka - okrycia kąpielowe dla malucha - smoczek - szczotka do mycia butelek - ceratka pod prześcieradło - płyn do kąpieli dla malucha - krem do twarzy i ciała - proszek do prania - nożyczki - ceratki - aspirator do nosa - pieluchy jednorazowe - szczoteczka do włosów - gaziki /gaza - sól morska |
||||
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

35 tydzień
)
Jakby nie patrzeć już tak niewiele Ci pozostało do 40 tygodnia, 9 miesięcy na początku wydaje się długim okresem, potem nie wiadomo kiedy mijają kolejne tygodnie

Dobrze, że badania Ci wykonali i możesz być teraz spokojna

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale ostatnio zauważyłam że mogłabym litrami pić mleko
brak wapnia chyba
muszę zajechać dzisiaj po wyniki z cukru więc trzymajcie kciuki bo sie boję
a wczoraj zapomniałam o nich...

kl aski: