|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dzień dobry.
Lucia ale w ciąży można mieć zwolnienia 270 dni z tego co pamiętam... Muminku modlimy sie za Was. Gda, niegrzeczna kciukasy trzymam .Dearle muszę Ci się pochwalić, że zdjęłam aparat .A my nadal nad imieniem myślimy... miało być Maja, ale ciągle komuś nie pasuje, w sensie podaje nowe propozycje:P, mi się podoba jeszcze: Zuzia, Adrianna, oraz Maja i Marta, a tżtowi Maja, Marta, Olga, Daria... Ratunku!!! |
|
|
|
#1832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie ze internista bedzie mógł wystawic mi zwolnienie B??? Bosze no pogadam z doktorka no moze da rade wystawic no a jak nie to niech mi powie czemu bo to dziwne to co mam do peracy kuwa isc przed porodem samym????? moze do ZUS zadzwonic to mi powiedzą??nie wiem co mam robic no...
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja i Marta My zdecydowaliśmy się na Maję i nie przejmowałam się tym co ktoś mówi na temat tego imienia, jedynym minusem było dla mnie to, że na pewno będzie dużo Mai. A z imion, które wypisałaś jeszcze bardzo podoba mi się Zuzia.Cytat:
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
Młoda nakarmiona, forum nadrobione, a ja szykuje się do kosmetyczki. W końcu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po 2tygodniach minęło samo. A. I mam wieści od Katee Zaczęło się.. Ma skurcze, odszedł jej czop (tzn. śluz zabarwiony krwią). Jest dziwnie podekscytowana, że to już.
|
||
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/b...FUhZ3godqnAAPA
no i nalezy mi sie jak nic co ten gin pitoli swinia no... wkurzyłam sie... |
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Miło, że pytasz
![]() U mnie nic ciekawego, coraz bardziej wyczekuję TEGO dnia, bo wszystko mi doskwiera Z nowych dolegliwości bolą mnie plecy i jak kucnę, to ciężko mi wstać, a nie mam dużego brzucha.... Więc nie wiem jak by to było, gdyby był ogromniasty.... Czystość mi wyszła nie najlepiej, więc biorę globulki i jedziemy z TŻtem na gumkach Ostatnio ciągle chce mi się jeść, a mam już 9kg na plusie i się boję ile będzie w dniu porodu, bo mam nadwagę sprzed ciąży
|
|
|
|
#1838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Katee
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki colds |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brawo !Rodzimy dziewczyny rodzimy bo ja chce zeby moja kolej nadeszła!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
No to s uper ze teraz tyle dziecia czkow sie rodzi
![]() My po badaniu usg bioderek i wszystko idealnie nawet mamy odpuscic ta kontrole w 3 miesiacu bo jest nam nnIepotreZebna i tak nigdy nie bylam za szerokim pieluchowaniem ![]() Marta ja przemywalam jeszcze zielem swietlika Wogole jestem zalamana bo w Zuzie wstapil diabel nie slucha nas cos cos wymusza nie chće chodzic do orzedszkola co konczy sie placzem i taka jatam zostawiam i nie wiem juz co mam robic. Czy ona sie zrobila zazdrosna i tak chce zwrocic swoja uwage na nas? Bo mam dola przez to i nawet sie ciesże jak jest w przedszkolu bo przynajmniej mam cisze i spokoj. Wiem okropna jestem ale tak czuje
|
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze ona tak własnie reaguje na mniejsze zainteresowanie jej osoba?? Bo wiesz była sobie jedna oczko w głowie rodziców a teraz ktos jest inny i mu sie duzo czasu poswieca... moze postaraj sie spedzac z nia wiecej czasu angazowac ją w jakies czynnosci z dzidziusiem związane
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() My zaraz wybywamy na spacerek bo piękna pogoda ![]() Gda,Katee trzymam mocno kciuki za szybkie akcje. mam pytanie jestem 2 tygodnie po porodzie na razie zrzuciłam 10 kg a od 3 dni waga nawet nie drgnie,zostało mi do zrzucenia jeszcze 6 boję się że tego nie uda mi się stracić
|
#1844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie teraz tez to czeka bo Hanie mam w przedszkolu.... Wazne jest tez by Twoj TZ poswiecał teraz Zuzi wiecej czasu, gdy Ty nie mozesz... rozmawiaj z nią dużo i próbuj zachecac do pomocy przy rodzenstwie... zeby sie czuła wazna..
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#1845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi jej bo to nadal moje oczko w glowie ni ale faktycznie serce mam juz podzielone na dwie czesci. Mam nadzieje ze jej to minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to dlatego, że pojawił się nowy członek rodziny i nie potrafi się malutka w tym odnaleźć, że jest jeszcze ktoś i że nie jest już najmniejsza itp. |
|
|
|
|
#1847 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
a mnie znowu z rana goni na kibelek, co jest ![]() raczej się nie przytrułam bo tak to by mnie męczyło przez cały dzień a nie tylko z rana ![]() poza tym cisza, męża wysłałam na ryby bo już mi działał na nerwy chyba doczekać się biedak nie może ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj pisałam, że będziesz następna. trzymam kciuki Cytat:
może odblokujesz kolejkę i mnie wreszcie ruszy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1848 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczas każdego odchudzania waga w pewnym momencie staje na jakiś czas a później znowu spada. ważne, by przetrzymać ten okres i się nie poddawać. dziewczyny, polećcie z własnego doświadczenia jakieś mm, takie które można spróbować na początek. chciałabym w razie czego zakupić małą puszkę a nie wiem kompletnie od jakiego zacząć ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-18 o 11:47 |
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja piszę z IP, że to fałszywy alarm... Nie wiem jakim cudem, ale to nie były wody. Na pewno to nie był mocz, bo siknęłam chwilę wcześniej.
Lekarz powiedział, że to "płynna część czopa", bo jak mnie zbadała wziernikiem, to wyszedł taki piękny, wieeeelki, krwawy czop :P Szyjka nadal długa i przechodzi palec. Trochę pobolewa... Na ktg siedziałam godzinę, mały dopiero się poruszał jak zjadłam tabliczkę Milki. I wyszedł tylko jeden porzadny skurcz. Na usg wszystko ok z wodami itd. Także wyszłam sobie i nie rodzę :P |
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lady Beatta i Filusia GRATULACJE dziewczyny czy Wy szczepicie dzieciaczki?? obejrzyjcie sobie. bardzo ciekawe: http://www.youtube.com/watch?v=d3BUg...source=message
|
|
#1852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale wiadomości z rana.
Gda, Katee, Niegrzeczna trzymam kciuki, abyście już dzisiaj tuliły swoje maluszki!!! Ja mam wieści od Justyny12345, że dzisiaj z Szymonkiem wychodzą do domu. Postara się wieczorem zajrzeć do nas oraz przesyła buziaki dla wszystkich nowych dzieciaczków na wątku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podrzucisz na maila jakąś fotkę bez? To musi być strasznie dziwne uczucie nagle nic nie mieć na zębach. ![]() A z tym imieniem to, ale sobie namieszaliście. Mi się podoba Maja, Zuzia i Ada ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
O kurde I co dalej? Kiedy masz się znowu wstawić?
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Lidzia szkoda, że się nie udało
myślałam intensywnie o Tobie Katee kciukasy!
|
#1854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przerobiłam enfamil nan i zaden z tych nie podszedł nam. Cytat:
jak odszedł czop to pewnie lada moment tam wrócisz Cytat:
|
||||
|
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myślałam, że będziesz miała to za sobą a tu znowu niepewność i czekanie kiedy się zacznie... ja miałam podobnie tydzień temu... wstałam z sedesu i coś mi poleciało po nogach, w dodatku mała się mniej ruszała... pojechałam do ginekologa, zbadał mnie i wyszło, że ilość wód jest odpowiednia. powiedział, że mogło tak się zdarzyć, że odeszło trochę wód ale nie na tyle by było to groźne czy zwiastowało poród. tak więc czekam dalej i prawdę mówiąc teraz nie mam pojęcia kiedy powinnam jechać do szpitala, żeby nie był to fałszywy alarm
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Kate zaciskam kciuki,aby się rozkręciło ładnie
![]() a jak Gda i niegrzeczna? Ma ktoś jakieś wieści? No u mnie mieszkanko już wysprzątane ,pranie jedno sie suszy,drugie sie pierze a trzecie męża z pracy czeka w kolejce .Obiadek się robi na kuchence to teraz zrobiłam sobie kawke i podczytam co skrobiecie .Ależ ja dzisiaj zorganizowana Tamlin z Mateuszkiem dzisiaj wychodzą,pewnie później tu zajrzą .Asiulka córcia potrzebuje czasu na oswojenie sie ze wszystkim. Jest poprostu zazdrosna,że mały wymaga więcej opieki i uwagi i podejrzewam,że swoim zachowanien próbuje zwrócić na siebie uwage. Ale tak jak pisały dziewczyny minie jej to,tylko musisz ja we wszystko angażować. Niech będzie coś przy czym tylko ona ma Ci pomagać przy małym bo umie najlepiej itp.żeby czuła sie na równi ważna. Ja też się martwie czy mój Gracjanek nie poczuje sie odrzucony,ale będę sie starała nie zmienić nic w stosunkach z Nim. Lucia kochana musisz jakoś wytrzymać jeszcze z brzuszkiem |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Kurde, kurde - mnie tu porody na wątku opuszczają Gratuluje nowym mamusiom A ja chyba zaczynam wchodzić w moment gdzie powoli jest możliwość organizowania sobie czasu ![]() Mały najedzony śpi, na obiadek przygotowane, pranko sie robi a ja mam czas wejść na wizaż w spokoju Pogoda u nas ładna ale coś wiatrzysko sie rozwiało i zapewne przywieje jakąś beznadziejną pogode ![]() Moje dziecie dziś 3/4 nocy przespało, a wiecie co mnie obudziło?? Jego masakrycznie głośny bąk A wczoraj ładnie okąpciany i przygotowany do ubrania w ciuszki walnął gołą pupą kupsko na ręcznik ![]() Znowu trza było tyłek myć, ale dziewczyny.... Mina naszego Alanka - bezcenna |
|
|
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Czyli jak by mi wody odeszły to już nie wiem czy jechać czy czekać,zgłupiałam .Ale jak czop taki ładny odszedł to pewnie już nie długo .A co z niegrzeczną?? Wie ktoś?? |
||
|
|
|
#1860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak dla mnie to Daria i Marta Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

.

dzidek pewnie wyskoczy mi w urodziny 22 albo w tatusia urodziny 28 wrzesnia bo jak kuwa nie to sie potne no.... bosze bedzie dzidkiem październikowym w koncu 

Maja i Marta 

Czystość mi wyszła nie najlepiej, więc biorę globulki i jedziemy z TŻtem na gumkach 

i nie wiem juz co mam robic. Czy ona sie zrobila zazdrosna i tak chce zwrocic swoja uwage na nas? Bo mam dola przez to i nawet sie ciesże jak jest w przedszkolu bo przynajmniej mam cisze i spokoj. Wiem okropna jestem ale tak czuje

szkoda mi jej bo to nadal moje oczko w glowie ni ale faktycznie serce mam juz podzielone na dwie czesci. Mam nadzieje ze jej to minie
chyba doczekać się biedak nie może