Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 22:01   #1801
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie, lekarz powiedzial ze cos zaczyna sie dziać, rozwarcie nadal na 1 cm takze nic nie ruszylo.. wody mi sie sącza i mam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze wróce tu z Iga
To już na pewno wrócisz rozpakowana

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Czyli to różowe, to wody...?

Trzymam kciuki za Was

Założę się, że wszystkie z listy już urodzą, a ja nadal będę chodzić w tej ciąży...
Dodaj jeszcze mnie też czuję, że mnie jutro wypuszczą. Tylko gorzej bo szyjki nie mam i jak chlusną wody to się tego paciorkowca u Maluszkowej boję. No ale zobaczymy.

Dobranoc

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:03   #1802
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Elena, gda kiedy macie stawić się na IP ???

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

pokaż jaki
Ja mam teraz kontrolę co 2 dni w przychodni przyszpitalnej. Czyli w środę idę.

A śpiworek taki (nie wiem czy się wgra, to z telefonu)

Widać???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1347912093.653417.jpg (32,5 KB, 60 załadowań)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:22   #1803
colds
Zakorzenienie

Cytat:
czop byl zbity , gesty glut
a to normalnie uplawy takie rozowe..
Mi jak pęcherz pękł to właśnie miałam na udzie mokrą czerwonawą plamę. W sumie to mój pęcherz został naruszony, bo wody później same się nie sączyły..
Nie umiem wytłumaczyć

Cytat:
colds jak Niunia? pytałaś mnie o kropelki na kolki ja polecam albo sab simplex albo nasze polskie bobotic
Powiem, że jest dobrze. To, co trwało z brzuszkiem.. minęło. Choć czasami się spina, ale to raczej przed zrobieniem kupki. Mimo, iż robi je ładne. Nie ma zatwardzenia.

Cytat:
http://allegro.pl/chicco-polly-magic...199fa594b80e0a to jest super ale cena też ładna
Faktycznie świetny, ale cena powalająca

Cytat:
dam znac napewno
poza tym mam bole krzyza..co 5 min sie nasilaja;/ masakra jakas!
jade dziewczyny!

Wrzesień i choroba mnie łapie.. Gardło boli, kicham i 37temperatury..
Stary 2012-09-17, 22:32   #1804
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, myślicie że mogę się napić herbatki z kopru Hippa? Bo kłuje mnie brzuch od wzdęcia chyba i szukam sposobu, żeby sobie ulżyć...
Stary 2012-09-17, 22:45   #1805
Katee27
Zadomowienie

Konczita ja mam po synku z Baby Design takie niebiesko-szare z owieczką.Bardzo długo nam służyło i będzie teraz,mogę polecić.Ja byłam bardzo zadowolona.Coś podobnego http://beta.ceneo.pl/2057708

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zmykam dziewczyny spać.
do jutra
ciekawe na którą jutro przyjdzie kolej?

Elena, Katee, trzymam kciuki za Was
I wzajemnie!

Cytat:
Dziewczyny jestem po wizycie, lekarz powiedzial ze cos zaczyna sie dziać, rozwarcie nadal na 1 cm takze nic nie ruszylo.. wody mi sie sącza i mam skierowanie do szpitala, trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze wróce tu z Iga
No kochana dajeszPowodzenia!

Cytat:
Czyli to różowe, to wody...?

Trzymam kciuki za Was

Założę się, że wszystkie z listy już urodzą, a ja nadal będę chodzić w tej ciąży...
To o co się zakładamy???bo wiem,że wygraną mam w kieszeni

Cytat:
Dziewczyny, myślicie że mogę się napić herbatki z kopru Hippa? Bo kłuje mnie brzuch od wzdęcia chyba i szukam sposobu, żeby sobie ulżyć...
Możesz

Idę spać.Dobranoc!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:08   #1806
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja mam jutro wizyte i mam nadzieje ze mi doktorek powie ze mam isc rodzic bo juz mam dosc ... dzisiasj rycze pół dnia bo juz nie wyrabiam ciezko mi i w dodatku martwie sie moim wielowodziem i ta gestoza całą i kuwa psychicznie nie wyrabiam...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 23:16   #1807
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja mam jutro wizyte i mam nadzieje ze mi doktorek powie ze mam isc rodzic bo juz mam dosc ... dzisiasj rycze pół dnia bo juz nie wyrabiam ciezko mi i w dodatku martwie sie moim wielowodziem i ta gestoza całą i kuwa psychicznie nie wyrabiam...
Nie stresuj sie kochana! Ale uwazam, ze powinni Cie polozyc w szpitalu i kontrolowac sytuacje...

Trzymam kciuki za jutro! Sprobuj sie wyspac
Stary 2012-09-18, 06:30   #1808
kajaja
Zadomowienie

hej ktora dzis w kolejce???
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-09-18 o 06:32
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 06:37   #1809
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Muminku doskonale wiem przez co przechodzisz. Powiedz mi czy te problemy z serduszkiem miały jakiś związek z przewodem Bottala??? (moja Jula miała operowanego Bottala w 2 tygodniu życia, przewozili ją 200km do Warszawy, a ważyła wtedy dokładnie 1050gram) o zastawke w główce się nie bój, to jest już tak "rutynowy" zabieg na wcześniaczkach że zagrożenia praktycznie nie ma, lekarze sobie świetnie poradzą, a ten zabieg zapewni jej ogromne szanse na prawidłowy rozwój nie odbiegający od rówieśników, tymbardziej że wylewy wam się wchłoneły (my nie mieliśmy tego szczęścia z Hanką) Będzie wszystko dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a co to jest ten przewod?? ona miala serduszko tylko opuchniete z powodu przetaczania,bali sie ze to jakas wada ale to wykluczyli...

malej wszystko sie nie wchlonelo jeszcze ale wczoraj na usg widzieli ze jednak mozgu przybywa wiec chca nas pocieszyc...wylew byl II stopnia,czesc sie wchlonela,troszke zeszlo tez przy ostatnim upuszczaniu plynow...wciaz nie chca nam nic powiedzie ctylko kaza czekac...kiedy mozemy cokolwiek wiedziec jakie to bedzie mialo skutki wszytsko??Naczytalam sie wczoraj o skutkach wodoglowia, potem o porażeniu i jestem dzis klebkiem nerwow...mam nadzieje ze dizs glowka nie urosla juz nic!!

Cytat:

colds jak Niunia? pytałaś mnie o kropelki na kolki ja polecam albo sab simplex albo nasze polskie bobotic[/COLOR]
lefak tez jest dobry..na kolki to polecam tez podanie glukozy z wodą,masowanie bvrzuszka kroplami kminkowymi oraz przykladanie cieplej pieluszki na brzuszek,noszenie brzuszkiem w dol i masowanie ruchami okreznymi wokol pepka a u znajomych sprawdzilo sie wanczanie suszarki na uspokojenie i wozenie malej autem :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 06:43   #1810
Enigmama
Raczkowanie

Pewnie niegrzeczna88 trzymam kciuki będzie dzis dzieciaczek

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 06:47   #1811
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a co to jest ten przewod?? ona miala serduszko tylko opuchniete z powodu przetaczania,bali sie ze to jakas wada ale to wykluczyli...

malej wszystko sie nie wchlonelo jeszcze ale wczoraj na usg widzieli ze jednak mozgu przybywa wiec chca nas pocieszyc...wylew byl II stopnia,czesc sie wchlonela,troszke zeszlo tez przy ostatnim upuszczaniu plynow...wciaz nie chca nam nic powiedzie ctylko kaza czekac...kiedy mozemy cokolwiek wiedziec jakie to bedzie mialo skutki wszytsko??Naczytalam sie wczoraj o skutkach wodoglowia, potem o porażeniu i jestem dzis klebkiem nerwow...mam nadzieje ze dizs glowka nie urosla juz nic!!

KOCHANA trzymam kciuki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:41   #1812
gda
Zakorzenienie

No to chyba ja jestem w kolejce

30 minut temu odeszło mi trochę wód. Poszłam siku, wstaję z kibelka a tam chlust po nogach.
Ale nic się nie dzieje, więc umyłam się, zjem i jedziemy na IP.

Tak się nie mogłam doczekać, a jak poleciało, to aż mi nogi z przerażenia zdrętwiały! :P
Stary 2012-09-18, 07:43   #1813
OlejmyJutro
Raczkowanie

GG do OlejmyJutro Send a message via Skype™ to OlejmyJutro

Piszecie tak szybko, że nie nadążam
Gratuluję kolejnym mamusiom i trzymam kciuki za rozpakowujące się

Jestem mamą !
27.08.2012r.
OlejmyJutro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:28   #1814
katiem
Wtajemniczenie

Gda przywitasz dzisiaj maluszka

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Kolejna noc do bani...

Gratulacje dla Lady Beatty i Filusi

Niegrzeczna co u Ciebie? Jeszcze kciuki trzymac?

Elena kochana trzymam kciuki

Ktoś jeszcze ma dzisiaj cos waznego do zalatwienia? O kims zapomnialam?
Moj mozg troche gorzej zaczyna funkcjonowac.

Konczi jak juz mowilam ja mam drewex
http://guguland.pl/p/37/52/krzeselko...karmienia.html

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Mamunie kochane moze ktoras mi cos doradzi.
Wydaje mi sie ze mlody myli dzien z noca. W dzien ladnie spi. Zasypia mi przy cycu i funcjonuje od karmienia do karmienia.
W nocy walcze zeby zasnal.
Powinnam go budzic w dzien???

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:32   #1815
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

30 minut temu odeszło mi trochę wód. Poszłam siku, wstaję z kibelka a tam chlust po nogach.

Tak się nie mogłam doczekać, a jak poleciało, to aż mi nogi z przerażenia zdrętwiały! :P
No prosze a wczoraj się spierały która będzie dłużej w ciąży chodzić
Gda no to dzisiaj będziesz miała w końcu maluszka
zazdroszcze i trzymam kciuki.

A tak ogólnie to dzień dobry
my się nawet wyspaliśmy ale od rana mam jakiś dzień porządków
wyszorowałam łazienkie,toalete,kuchenk e,zlew i pranie sie pierze
muszę jeszcze zmyć podłogi,pościerać kurze,przeprać kilka ciuszków Fabianka,bo dokupiłam wczoraj i zrobić obiadek
mam aktywny dzień dzisiaj

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:32   #1816
mala mysz
Raczkowanie

Czesc z rańca!
Po raz pierwszy od 3 tygodni przespalam ponad 5 godzin!!!

Cytat:
dam znac napewno
poza tym mam bole krzyza..co 5 min sie nasilaja;/ masakra jakas!
jade dziewczyny!
trzymaj sie! a my trzymamy kciuki!

Cytat:
przykro mi... najgorzej jak sie tak naczytamy na necie, to pozniej same czarne mysli. lekarza sluchaj -pewnie wie co najlepsze i niczego na necie nie czytaj!

Cytat:

lefak tez jest dobry..na kolki to polecam tez podanie glukozy z wodą,masowanie bvrzuszka kroplami kminkowymi oraz przykladanie cieplej pieluszki na brzuszek,noszenie brzuszkiem w dol i masowanie ruchami okreznymi wokol pepka a u znajomych sprawdzilo sie wanczanie suszarki na uspokojenie i wozenie malej autem :P
nawet nie wiem co napisac, jestem z Wami myslami, mała widac waleczna, wiec trzymamy kciuki zeby bylo dobrze.

Cytat:

o kurcze! to trzymaj sie!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:38   #1817
gda
Zakorzenienie

Ale skurczy to chyba nie mam, coś tam boli, ale to nic konkretnego...

Jeszcze pojechaliśmy do kawiarni na śniadanko i soczek. Potem do szpitala
Stary 2012-09-18, 08:50   #1818
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

Przewód Bottala to tętnica która w życiu płodowym doprowadza krew do płuc, zwykle zamyka się samoistnie pod koniec życia płodowego, u wcześniaków często pozostaje otwarta co powoduje np to ze dzieciaczki nie mogą zejść z respi. leczy się farmakologicznie lub operacyjnie
Stary 2012-09-18, 08:51   #1819
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale skurczy to chyba nie mam, coś tam boli, ale to nic konkretnego...

Jeszcze pojechaliśmy do kawiarni na śniadanko i soczek. Potem do szpitala
TYlko podlogi im nie zalej

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:56   #1820
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej

Grayulacje dla Filusi, Lady Beatty i 3mam kciuki za Gda i Niegrzeczna chyba nikogo nie pominełam.

Muminku dużo siły dla was i Wierzę że Twoja córeczkw wyjdzie z tego cała i zdrowa

miłego dnia później się odezwę. Brak mi sił na cokolwiek
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:44   #1821
mala mysz
Raczkowanie

Cisza zaległa na forum, pewnie jak na godzinke odejde od kompa to będe pozniej godzine nadrabiac
uciekam poszperac w lodowce
do pozniej!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:55   #1822
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

a co tu tak ciucho??
no co wszystkie rodzić poszłyście??

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-18, 09:59   #1823
martusia26
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
ja dziś nawet wyspana. tylko raz wstawałam siku w nocy i nawet żadne skurcze nóg mnie nie budziły. obudzil mnie rano potworny ból mostka i żeber. czasami naprawde mam wrazenie ze mała chce gorą wyjść a nie dołem. jak uporałam sie z tym bólem, to miałam powódź krwi z nosa. no aż się przestraszyłam, bo myslałam ze to ten mój katar i zaczęłam smarkać, a tu cała chusteczka we krwi, a potem z 15 minut ciurkiem leciało, nie mogłam zahamować. wysmarowałam tym oxycortem i narazie jest dobrze.
Kurczę już widzę że wszystko się nie pocytowało, a nadrabiałam sporo
Aga_Ton tylko przy tych gruszkach pamietaj o wyjeciu goździków przed włozeniem do słoiczków, bo jak z goździkami się włoży to gruszki zrobią się takie brzydkie, ciemne
Lidka przykro mi ze obrot sie nie udał.widocznie tak musiało być. skoro mała nie chce sie przekrecić to widocznie ma jakiś swój powód
tylko ja myślałam ze od razu zrobia Ci cięcie, a tu jeszcze 2 tygodnie. mi lekarz mówił ze jak sie nie przekreci to ciecie w 39 tygodniu
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś.

Trzymam kciuki za Weronike i Jasia za szybki powrót do zdrowia.

U mnie dzisiaj kryzys. W nocy nie mogłam spać, bolą mnie pachwiny.
Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za mojego TŻ bo ma zawirowania w pracy i jutro wszystko sie rozstrzygnie. To też mnie dobija i cały dzień jestem płaczliwa a On do jutra w pracy
to ja trzymam kciuki za Twojego TŻa, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skończy

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a dlaczego cc ?

no ja sie teraz boje ze sie u mnie jakas akcja zacznie a mała glowa u gorze i cos sie jej stanie.
Kasiam nic sie jej nie stanie, nie ma co się martwić na zapas. musisz być pozytywnie nastawiona.

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie które już mają swoje maleństwa przy sobie jak równierz te które za chwile czeka poród . Przeczytałam o porodzie Weroniki i postanowiłam opisać co mnie spotkało...

13 czerwiec 2011 to był mój termin porodu 16 czerwca zgłosiłam się do szpitala będąc po terminie.W pierwszej wersji kazali mi wrócic do domu i przyjsc jak będę tydzien po terminie a po zbadaniu okazało się że mam rozwarcie na 2 cm i w kazdej chwili moge zaczac rodzić zostawili mnie wiec w szpitalu i od wejscia chcieli dac kroplówke na przyspieszenie ale sie nie zgodziłam postanowiłam poczekac skoro juz tak blisko. Jednak dzien za dniem mijał a nic sie nie działo na ktg skurczy 0. 23 czerwca już miałam dosyć i wieczorem po obchodzie zaczepiłam lekarke i powiedziałam jej że chce przyspieszyć akcje , zbadała mnie i przez nastepne 3 dni tj.24,25,26 dostawałam zastrzyki rano i wieczorem chyba rozkurczowe jakies po których miało się coś ruszyć ale nie, więc 27 czerwca o 6 rano pojechałam na porodówke mniej wiecej o 7.30 dostałam pierwsza kroplówke a o 14 się skonczyła więc skurcze które zaczeły mnie łapać się skończyły lekarz podjął decyzje o kolejnej . Skurcze były co raz to bardziej silne im bardziej mi ją podkręcali jak zmniejszali skórcze słabły w końcu koło 21 usłyszałam że dziecku tentno spada i albo teraz urodze albo Vacum musza zastosować byłam przerazona bo nie wiedziałam co to jest parłam z całych sił ale nic z tego męża wyproszono z sali a ja z przerazenia zamknęłam oczy kiedy małego wyjeto nie płakał nie wiedziałam co się dzieje był podduszony i siny .Leżała i cała się trząsłam w oczekiwaniu na jego krzyk . Kiedy w końcu usłyszałam go i przyniesli mi go pokazać na chwilke się uspokoiłam lecz usłyszałam po chwili że małego muszą zabrać do inkubatora i ta noc będzie decydująca dla niego...Całą noc lezałam i wyłam nie wiedziałam co się dzieje z moim synem ...

Podsumowujac ...wytłumaczcie swoim Tż na czym polega ten cały Vacum i niech pilnują by do tego nie doszło myśmy nie wiedzieli ale na szczescie nasz syn ma teraz 15 miesiecy i jest całkowicie zdowy.Ja dochodziłam po tym porodzie do siebie z najgorszego stanu 2 miesiace a tak faktycznie rok!!! Dużo sił dla ciebie Weroniko i dla Jasia.Pozdrawiam i przepraszam za wtrącenie się.
dziękujemy za opis. nóż mi się w kieszeni otwiera na lekarzy jak czytam takie historie. coraz mniej mam ochote na poród sn...
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
UWAGA!!! MAMY JESZCZE JEDNEGO MALUSZKA DZISIAJ!!!

Wiadomość od Filusii88:

Basia przyszła na świat siłami natury 17.09.2012r. o godz. 13! Waży prawie 3,5kg i ma 53cm Póki co mała ma problemy ze ssaniem

Filusiu gratulujemy!!!!
gratuluje

Cytat:
Pomału nie mam juz sily....dzis kolejna punkcja nistety....wylew sie wchlonął,troszke krwi ściagneli tez ostatnio,dzis odciagneli jej 3 ml,i wciaz teraz spi...Lekarka twierdzi ze w piatek najprawdopodobnie czeka nas operacja zalozenia tego wentylka do glowy i trozke sie boją z powodu tych wczesniejszych problemow z serduszkiem bo to musza robic w pelnej narkozie...
Muminku jesteśmy z Tobą. Laurka jest silna, na pewno da sobie radę. Musisz mocno w to wierzyć i tak też jej tłumaczyć. jest coś takiego jak potęga podświadomości, nie możesz miec w głowie zadnych negatywnych myśli, a wtedy wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie czym mogę przemywać oczka jak ropieją?
Marta sól fizjologiczna jest do przemywania ropiejących oczek

no i gdzie reszta moich cytowanych postów
Niegrzeczna, Gda, Elena trzymam za was kciuki
Stary 2012-09-18, 10:01   #1824
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja z wieściami od TAMLIN
Czekają na wizyte pediatry i pewnie dzisiaj wyjdą
Czują się dobrze,Mateuszek przespał pięknie noc i ogólnie jest grzeczniutki i kochany.
Tamlin postara sie dzisiaj zajrzeć i nadrobić wątek.

No to czekamy na Nich

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-18, 10:06   #1825
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haj... i co? i góeno byłam u lekarza i mnie kuwa txyle pocieszył ze powiedział ze jeszcze daleka droga przedemna i ze jeszcze nie rodze... nie ma rozwarcia, uoławy brunatne bo sie kaqnał oczyszcza przed porodem ale to jeszcze potrwa... mam se na ktg chodzic co 3 dni az do terminu czyli do 28 wrzesnia a jak nie bede w tewrminie rodzic to tydzien po terminie wywoływanie czyli kuwa se moge do października pochodzić.... załamałam sie... i w dodatku zwolnienia mi juz nie mógł dac boi juz mio sie nja ciaze nie nalezy i musze po południu do internisty isc po zwolnienie na co inne czyli znowu mniejsza kasa kuwa bo juz tylko 80% płatne boooszeeeee....

bloguję
Stary 2012-09-18, 10:17   #1826
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
haj... i co? i góeno byłam u lekarza i mnie kuwa txyle pocieszył ze powiedział ze jeszcze daleka droga przedemna i ze jeszcze nie rodze... nie ma rozwarcia, uoławy brunatne bo sie kaqnał oczyszcza przed porodem ale to jeszcze potrwa... mam se na ktg chodzic co 3 dni az do terminu czyli do 28 wrzesnia a jak nie bede w tewrminie rodzic to tydzien po terminie wywoływanie czyli kuwa se moge do października pochodzić.... załamałam sie... i w dodatku zwolnienia mi juz nie mógł dac boi juz mio sie nja ciaze nie nalezy i musze po południu do internisty isc po zwolnienie na co inne czyli znowu mniejsza kasa kuwa bo juz tylko 80% płatne boooszeeeee....
jak to ci sie zwolnienie na ciąze juz nie należypierwsze slyszę. co on wymyslił
Stary 2012-09-18, 10:20   #1827
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

sciskam kciuki!
znam to uczucie i czekam na nie z niecierpliwością teraz

Lukrecja wpołczuje, coś mi sie zdaje ze podziele Twój los, w piatek ide na kontrole i zobaczymy czy cos sie ruszyło, boje sie przeterminowania ciekawe czy choć ktg mi zleci lekarz....

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:22   #1828
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
jak to ci sie zwolnienie na ciąze juz nie należypierwsze slyszę. co on wymyslił
No właśnie, przecież to chyba nie jest możliwe... Dowiedz się lepiej o to, bo 20% wypłaty to jednak jest jakaś kwota, a przecież należy Ci się to. Mój teraz dał mi już do któregoś października, pomimo tego, że termin mam na 22 września.

Muminku trzymam za Was kciuki! Jesteś silną dziewczyną i poradzisz sobie ze wszystkim, podobnie jak Twoja córeczka!

GDA trzymam kciuki za Was

Dziewczyny, czy któraś z Was ma laktator ręczny z LOVI? Ja dostałam taki właśnie i zastanawiam się jak się będzie sprawował.
Stary 2012-09-18, 10:24   #1829
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no bo do 38 podobno sie nalezy naiaze bo po 38 tc jest juz ciaza donoszona i nie ma zagrozenia wczesniejszym porodem i nie mozna juz mi dac... kolezanka tez tak miała no ale nie wiem... no przecie sie z mlekarzem kłócic nie bede co nie??? Zapytam tej internistki co ide do niej po południu... wsciekła jezdem myslałam ze juz urodze dzidek pewnie wyskoczy mi w urodziny 22 albo w tatusia urodziny 28 wrzesnia bo jak kuwa nie to sie potne no.... bosze bedzie dzidkiem październikowym w koncu

bloguję
Stary 2012-09-18, 10:27   #1830
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
no bo do 38 podobno sie nalezy naiaze bo po 38 tc jest juz ciaza donoszona i nie ma zagrozenia wczesniejszym porodem i nie mozna juz mi dac... kolezanka tez tak miała no ale nie wiem... no przecie sie z mlekarzem kłócic nie bede co nie??? Zapytam tej internistki co ide do niej po południu... wsciekła jezdem myslałam ze juz urodze dzidek pewnie wyskoczy mi w urodziny 22 albo w tatusia urodziny 28 wrzesnia bo jak kuwa nie to sie potne no.... bosze bedzie dzidkiem październikowym w koncu
Właśnie sprawdziłam, ostatnie zwolnienie lekarz wystawił mi w 38 tygodniu, więc nie sądzę aby tak było.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości