Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 15:16   #2341
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

ide jutro do lekarza bo kazał przyjść na usg jajników aby wykluczyć PCOS , niech tam wsadzi te swoje usg dokladnie bo ja zwariuje Boli mnie od niedzieli brzuch czyli od 9dc jak na @
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:19   #2342
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ide jutro do lekarza bo kazał przyjść na usg jajników aby wykluczyć PCOS , niech tam wsadzi te swoje usg dokladnie bo ja zwariuje Boli mnie od niedzieli brzuch czyli od 9dc jak na @
ja mam PCOS, a Tobie dlaczego lekarz podejrzewa to choróbsko?

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:25   #2343
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez :-)monini2507 Pokaż wiadomość
Hej witam ranka moje kochane
Później wpadnę pewnie późnym wieczorem bo mają prąd wyłączyć od 8 do 20 i się zastanawiam ja biedna co będe robic cały dzień eh
Tż mówi że zrobimy tak jak w Kasi i Tomku co im w jednym z odcinków telewizor ukradli będziemy się seksić
Mnie cały czas bolą moje jajca już mnie to denerwuje tak chciałabym żeby był już czwartek muszę lecieć do apteki i zaopatrzeć się w testa co by w ostatniej chwili nie latać ale i tak nie nastawiam się będzie co będzie

A wy kochane pisać dziś dużo co bym miała co czytać wieczorkiem
Dzalajcie tak jak mowi tz
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
no Anteria... już kilka postów wcześniej chciałam Ci to napisać FILUJESZ NAM TU FASOLINĄ!!!
czekam na pozytywy
moje dziecko rozwala mnie na łopatki w tym roku szkolnym i zaczynamy podejrzewać, że ma w szkole jakąś laske Wcześniej nie przeszkadzało mu to, że idzie z kukurykiem do szkoły, że na wf do krótkich spodenek zakłada kolorowe skarpety - ile walki nas kosztowało wyplewienie tego nawyku! - teraz już nie muszę o to walczyć, bo sam ubiera tylko białe, w nosie miał to w czym idzie, czy ubiera brudne, pogniecione itp ( żeby nie było, nie pozwalał mi szykowac ubran tylko Sam Sobie wybierał a ja tylko kontrolowalam I reagowalam w ostatecznosci ). Teraz wyprawienie go do szkoły to koszmar: Mamo a te spodnie pasują to tej koszulki? A lepiej sweter czy bluza? Niebieska czy fioletowa? MAMO! Zrób cos z tym moim kukurykiem! W tych butach już nie będę chodzić, bo są obciachowe! Fuka się dezodorantem i codziennie wypatruje przed lustrem czy w końcu sypie mu się ten wąski czy nie ( argumenty, że to za wcześnie nie skutkują). I ta gatka: Roksana to, Roksana tamto, a okulary jej się podobają, a widziała zdjęcia psa i chciałaby go poglaskac... itp.
Pochlastać się można! Gdzie mój maleńki cycuś?
No syn ci dorasta musisz sie z tym pogodzic
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie 15 dc, tempka spadła do 36, więc trza działać! (no więc o 6 rano wiadomo )
Tylko znów mam schizę, czy nie za późno zaczęłam (wiecie, oszczędzanie wojska )
.. no ale dziś idę do gina i mi powie,czy pęcherze już pękły czy jeszcze nie.
Już nie mogę się doczekać tej informacji, no ale trzeba wytrzymać dzień w pracy
Daj znac po wizycie
Cytat:
Moj organizm chyba chce mi pomóc w poczęciu bejbika..zawsze mialam cykle długie a ślub płodny był miedzy 16 a 22 dniem..przytulałam się w niedziele,to był moj 9 dc a w poniedziałek wieczorem śluz zrobił się płodny czyli już w 10 dc i trwa ..być może cykl sie skraca ? od miesiąca jem różne specyfiki na wyregulowanie wiec całkiem to możliwe. Zastanawia mnie tylko czy jeśli sie przytulaliśmy w 9 dniu a plemniki zyją 72h to jest jakować szansa?? Narzeczony wyjechał w poniedziałek w delegacje i wróci w piątek czyli 14dc..co wy myślicie???
Nie mam pojecia czy cykl moze sie az tak skrocic.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane a po co Wy oszczedzacie wojsko? Przecież to bezsensu..

Działajcie codziennie a nawet 2 razy dziennie...
My dzialamy kiedy mamy ochote
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
witaj Karolina, zycze Ci szczescia w postaci malenkiego bobaska

witajcie dziewczeta...
ja dzis nie do zycia. glowa peka, czuje sie jaka taka nie wiem,,,wzdeta... jak balon. raz mi goraco raz zimno. i w ogole bola mnie cycki i polozylabym sie do lozka spac :P
jestem w 27dc, drugi dzien po odtsawieniu duphastonu i jak by wierzyc mojemu wykresowi to 4 dzien po owulacji i 6 dzien po ostatnim bzykanku
pewnie na dniach dostane okres.... chcialabym nie dostac...ale pewnie w pierwszym cyklu duphastonowym to nie przejdzie... za krotyka faza lutealna by byla i dupek odstawiony,, spadek progesteronu i blabl blkabla...
wiem marudze.
wczoraj zrobilam testa..ale i tak na miliard procent za wczesnie, jedna krecha ale chcialam byc w porzadku pprzed odstawieniem dupka... choc wiadomo bylo ze wyjdzie 1... zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie....
przyszly mi zamowione na all testy owu i ciazowe to bede robic :P
Trzymam kciuki zeby nie przyszla
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mimo wszystko zaciskam kciuki!!! A nóż widelec się uda

Ja obiadek zrobiłam, z lekka ogarnęłam, ale jeszcze nie do końca.
Normalnie mam wrażenie jakby codziennie był dzień świstaka, sprzątam,gotuje,piore,kar mie,sprzątam gotuje.....

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Wiecie co laski czytając inny wątek natchnęło mnie, poszperałam i znalazłam nasze statystyki

Znaczy się taką tabelkę. Kto ile i jak często udziela się na naszym starankowym wątku

I wiecie coo chyba muszę przystopować bo jestem na drugim miejscu

Oto link:

https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=638367
Ooo kurcze na 1 miejscu jestem

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Ja z kolei po USG połówkowym..i okazało się..że Adaś nie jest Adasiem
Będę miała córkę zatem - prawdopodobnie będzie Amelka.

Malutka zdrowa, waży 386 gramów, na USG ładowała paluszki do buzi.
Buzia jej się bardzo zmieniła, widać ładny mały nosek i usta <3

Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce)
Ojej ale niespodziankaAle dobrze ze z mala wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czesc Podglądam Was jakiś czas, mogłabym się przyłączyć? Jestem w 25 dc, cykle mam 30 dniowe. Staramy się 6 cykl

No i jako, że w gorącej wodzie jestem kąpana, zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny?! Z kolejnym wstrzymam się do 23
Wszystkim mamom gratuluję, za pozostałe trzymam kciuki
Witaj

Dziewczyny ja jestem podlamana rozmawialam z gin przez telefon i ten wynik DHEA jest zly

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:27   #2344
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
ja mam PCOS, a Tobie dlaczego lekarz podejrzewa to choróbsko?
Pani endokrynolog zdiagnozowała u mnie łagodną postać hiperandrogemii ( przyczyna : wrodzona wada nadnerczy) , stały wysoki poziom prolaktyny ale tarczyca zdrowa a to ponoć lubi wszystko towarzyszyć pcos , wiec moj gin postanowił dmuchać na zimne i chce zrobić usg jajników w kierunki pcos.
Stary 2012-09-18, 15:36   #2345
Luna0
Zakorzenienie

Jestem!! Chociaż odrobinke zawiedziona
No więc dzidziuś cały i zdrowy, Pani zaczeła mierzyć ale na moje pytania "czy on sie rusza"-nie bo dzidziuś teraz spi, "a wogole bije mu serce" wiec włączyła na chwile, posłuchaliśmy i dopiero mogła badać
Robiła te wszystkie pomiary, markery i były chwile grozy, aż bałam się zapytać czy jest ok ale jest dzidziol ma 7,4 cm
Tylko że widoczna jest w macicy jakaś przestrzeń.. i to może być mięśniak, troche on przeszkadza dzidziusiowi... powiedziała że to się rozejdzie po całej macicy jak będzie rosnąć i będzie ok, ale zachwiało to moją radość, dlatego zawiedziona. Jednak oboje z TŻ jestesmy prze szczęśliwi
Jestem u mamy i jak bede w domu to zrobie jakieś zdjecia i prześle dopiero bo mamy płyte z filmem...
a płci nie powiedziała bo za wcześnie a mojej siostrze pare lat temu powiedziała (tylko się pomyliła) więc chyba uczy się na błęach chociaż my z TŻ normalnie cały czas widzieliśmy siusiaka.. ale może to tak wygląda nawet u dziewczynki

Wracając kupiliśmy w pepco 4 bodziaki a co

Cytat:
Teraz wyprawienie go do szkoły to koszmar: Mamo a te spodnie pasują to tej koszulki? A lepiej sweter czy bluza? Niebieska czy fioletowa? MAMO! Zrób cos z tym moim kukurykiem! W tych butach już nie będę chodzić, bo są obciachowe! Fuka się dezodorantem i codziennie wypatruje przed lustrem czy w końcu sypie mu się ten wąski czy nie ( argumenty, że to za wcześnie nie skutkują). I ta gatka: Roksana to, Roksana tamto, a okulary jej się podobają, a widziała zdjęcia psa i chciałaby go poglaskac... itp.
ale jaja! Kwitka odbierają Ci cycora

Cytat:
Nie no! Jak to? Przecież to jest MÓJ cycuś i tyllko MNIE ma kochać i uważać, że najpiękniejsza to jest jego mamusia!
Nie chce tak!
Ojej, to ja jednak nie chce synka, córeczka będzie wporządku, zawsze przy mamusi.. zawsze będzie mnie słuchać, a nie jakaś jedza porwie mi synka i co

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dziewczynki, byłam wczoraj w poradni genetycznej. Pani doktor bardzo nas uspokoiła, bo wszystkie wyniki są bardzo dobre, obiecujące. Procentowo określiła, że szanse na zdrowe dziecko mamy na 92%, więc to bardzo dużo. Pytała się czy mimo takich wyników chcę robić amniopunkcję. Nie chce, bo to jest badanie inwazyjne, po co narażać siebie i maluszka na stres? Teraz jestem już spokojna, mąż też odetchnął z ulgi. Zostało mi jeszcze kolejne USG w 22 tyg. Teraz mija mi 15 tydz i brzucha nie da się ukryć. Rozpycha się ten mały lokator, ale niech rośnie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Wczoraj byłam też u siebie w pracy, to koleżanki zachwycały się nie tylko brzuszkiem ale też tym, że taka ładna jestem, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.
Isia super wyniki
a badania inwazyjne to całkowicie bez sensu, musiało by coś wyjść naprawe źle, przecież przez nie można nawet stracić dzidziusia... Bardzo dobra decyzja!!

Cytat:
Cześć

Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce)
Ale jaja!! dlatego cieszę się że nie mówiła nam dziś o płci bo pewnie i tak z TŻ byśmy się nastawili a potem
napewno przez chwile było Ci ciężko ale teraz się już rozczulasz także dobrze ii będziesz miała córcie taką malutką krupeczkę

Cytat:
Trochę mnie przeraża wizja różowych ciuszków, ale jak sobie pomyślę, że będę miała małą delikatną dziewczynkę, że będę ją uczyć bycia kobietą, ubierać w sukienki to mi się chce płakać, chyba hormony
a czemu niby różowy?? Dziewczynki ślicznie wyglądają w czerwonym, niebieskim, żółtym Moje siostrzenice mają różówe tylko to co musi takie być czyli wybór chłopięce/dziewczęce, ale ogólnie to wszystko byle tylko innego koloru

Cytat:
Każe takie słowa sa jak powierze dla mnie...boje sie i pragne tego tak samo

Ja tez nie jestem zwolennikiem przerw..ale każdy może miec swoje zdanie na ten temat
Kocurku to przestań się bać bo to już niedłogo.. tralala

jestem jak najbardziej tego zdania co Ty, gdyby spontaniczny seks 2 razy dziennie nie dawał skutków przez pół roku to dopiero zaczełabym oszczędzać. Inaczej nie ma szans, przecież nie jest powiedziane że facet ma za mało plemników więc po co tak z góry zakładać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:38   #2346
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Pani endokrynolog zdiagnozowała u mnie łagodną postać hiperandrogemii ( przyczyna : wrodzona wada nadnerczy) , stały wysoki poziom prolaktyny ale tarczyca zdrowa a to ponoć lubi wszystko towarzyszyć pcos , wiec moj gin postanowił dmuchać na zimne i chce zrobić usg jajników w kierunki pcos.
To dobrze, że masz domyślnego bo niestety przy tych objawach możesz mieć to paskudztwo.Ale nie ma się czym przejmować może to nie to i dostaniesz jakieś hormonki i się ureguluje wszystko

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 15:41   #2347
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No więc dzidziuś cały i zdrowy, Pani zaczeła mierzyć ale na moje pytania "czy on sie rusza"-nie bo dzidziuś teraz spi, "a wogole bije mu serce" wiec włączyła na chwile, posłuchaliśmy i dopiero mogła badać
Robiła te wszystkie pomiary, markery i były chwile grozy, aż bałam się zapytać czy jest ok ale jest dzidziol ma 7,4 cm
Tylko że widoczna jest w macicy jakaś przestrzeń.. i to może być mięśniak, troche on przeszkadza dzidziusiowi... powiedziała że to się rozejdzie po całej macicy jak będzie rosnąć i będzie ok, ale zachwiało to moją radość, dlatego zawiedziona. Jednak oboje z TŻ jestesmy prze szczęśliwi
Jestem u mamy i jak bede w domu to zrobie jakieś zdjecia i prześle dopiero bo mamy płyte z filmem...
a płci nie powiedziała bo za wcześnie a mojej siostrze pare lat temu powiedziała (tylko się pomyliła) więc chyba uczy się na błęach chociaż my z TŻ normalnie cały czas widzieliśmy siusiaka.. ale może to tak wygląda nawet u dziewczynki

Ojej, to ja jednak nie chce synka, córeczka będzie wporządku, zawsze przy mamusi.. zawsze będzie mnie słuchać, a nie jakaś jedza porwie mi synka i co

Isia super wyniki
a badania inwazyjne to całkowicie bez sensu, musiało by coś wyjść naprawe źle, przecież przez nie można nawet stracić dzidziusia... Bardzo dobra decyzja!!

Ale jaja!! dlatego cieszę się że nie mówiła nam dziś o płci bo pewnie i tak z TŻ byśmy się nastawili a potem
napewno przez chwile było Ci ciężko ale teraz się już rozczulasz także dobrze ii będziesz miała córcie taką malutką krupeczkę

a czemu niby różowy?? Dziewczynki ślicznie wyglądają w czerwonym, niebieskim, żółtym Moje siostrzenice mają różówe tylko to co musi takie być czyli wybór chłopięce/dziewczęce, ale ogólnie to wszystko byle tylko innego koloru

jestem jak najbardziej tego zdania co Ty, gdyby spontaniczny seks 2 razy dziennie nie dawał skutków przez pół roku to dopiero zaczełabym oszczędzać. Inaczej nie ma szans, przecież nie jest powiedziane że facet ma za mało plemników więc po co tak z góry zakładać
: jupi:

Kochana ajak przyzierność opowiadaj ze szczegółami mi tu szybko...Duzego macie dzidzia...eh..pieknie...

Ja jade na wakacje, jedziemy zaraz po @ a wracamy dzien przed testowanie, wiec co bedzie to bedzie...

Chociaz czekam na @ i nie ma jej niestety...Dziś powinna byc wg. testów owu..poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zcazne sie martwic

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:45   #2348
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
ja jestem podlamana rozmawialam z gin przez telefon i ten wynik DHEA jest zly
hej a Tobie dlaczego lekarz kazał robić ten hormon?
no niestety jest zawyżony. Ja pół roku temu też tak miałam z tym, że ja jakieś inne jednostki miałam

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:

gratulacje pomyślnych badań więc teraz już tylko z górki i bez zmartwień! sama radość z Dzidziusia

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
: jupi:

Kochana ajak przyzierność opowiadaj ze szczegółami mi tu szybko...Duzego macie dzidzia...eh..pieknie...

Ja jade na wakacje, jedziemy zaraz po @ a wracamy dzien przed testowanie, wiec co bedzie to bedzie...

Chociaz czekam na @ i nie ma jej niestety...Dziś powinna byc wg. testów owu..poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zcazne sie martwic
Martwić? a może będzie można się cieszyć?

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 15:47   #2349
Debrah
Zakorzenienie

Luna: super)) To już mały człowieczek, prawda?
A macicą się nie martw, dobrze będzie i już!

Odnośnie różowego to chodzi mi o to, że po prostu ciężko znaleźć coś innego, Smyk np prawie cały różowy jest na dziewczęcym dziale dla niemowlaków
Ale damy radę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:49   #2350
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że masz domyślnego bo niestety przy tych objawach możesz mieć to paskudztwo.Ale nie ma się czym przejmować może to nie to i dostaniesz jakieś hormonki i się ureguluje wszystko
hormonkami to ja sie faszeruje już 12 miesięcy..z chęcią bym wróciła do amtykoncepcji..nic mi nie było, zero bólu, regularne cykle,zadnego PMS'u itp a cała machineria ruszyła badań jak poszlam z płaczem do endo i do gina ze przed @ mam taki pms ze mnie niedługi facet z domu pogoni..w ciągu 10 min płacz,wrzask,miłosc,tulen ie jak tak mozna zyć..nie olali mnie tylko potraktowali bardzo poważnie i dzięku temu wiem co wiem i mam wykonanych milion badań..przez zmienne humory dobre co ???
Lekarze sami mowią ze najłatwiej było by podać mi antyandrogeny czyli coś typu diane35 aby zahamować prace nadnerczy..ale ale skoro chce dziecko to najpier walczyc o dzidzie a potem wrocimy do antykoncepcji...no i tak właśnie w tym cyklu zaczelam myslec o dziecku bo skoro tak natura chce to niech tak bedzie
Stary 2012-09-18, 16:01   #2351
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
hormonkami to ja sie faszeruje już 12 miesięcy..z chęcią bym wróciła do amtykoncepcji..nic mi nie było, zero bólu, regularne cykle,zadnego PMS'u itp a cała machineria ruszyła badań jak poszlam z płaczem do endo i do gina ze przed @ mam taki pms ze mnie niedługi facet z domu pogoni..w ciągu 10 min płacz,wrzask,miłosc,tulen ie jak tak mozna zyć..nie olali mnie tylko potraktowali bardzo poważnie i dzięku temu wiem co wiem i mam wykonanych milion badań..przez zmienne humory dobre co ???
Lekarze sami mowią ze najłatwiej było by podać mi antyandrogeny czyli coś typu diane35 aby zahamować prace nadnerczy..ale ale skoro chce dziecko to najpier walczyc o dzidzie a potem wrocimy do antykoncepcji...no i tak właśnie w tym cyklu zaczelam myslec o dziecku bo skoro tak natura chce to niech tak bedzie
No z tym, że ja właśnie mówiąc hormony miałam na myśli antyki androgenne wiesz ja się starałam prawie dwa lata aż w koncu jednak zdecydowalam sie na 6 miesięcy (miało byc krócej ale stwierdzilam ze do slubu bede brac ) i powiem Ci ze nie zaluje zadnego miesiaca gdy je bralam bo teraz mam wyniki i samopoczucie jakiego w zyciu nie mialam, także ja polecam ale absolutnie nie diane
co do humorów to mialam to samo z tym ze ja nawet nie moglam zwalic na miesiaczke bo jej nie mialam ale maż dalej mnie kocha: D

A! ale pociesze Cie ze jesli zajdziesz w ciaze to po urodzeniu prawdopodobnie wszystko Ci minie

(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:02
Stary 2012-09-18, 16:02   #2352
colorblue
Zakorzenienie

Lunka ale super wieści!!! A tak się martwiłaś No i czekamy na fotki

Kocurku a może jednak @ nie przyjdzie
I na wakacje pojedziecie z pasażerem na gape

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:10   #2353
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cześć dziewczyny !
Widziałam tutaj jakiś link ze statystykami, ja gdzieś na szarym końcu i to mnie zmotywowało, żeby się na szybko odezwać
zabiegana jestem ciągle, ale to dobrze, bo tak to chociaż nie mam czasu na myślenie o dzidzi tak bym chciała ją mieć! a starania niestety trzeba odłożyć :/ ale chociaż mogę poczytać o was, to mi troszkę się lżej na serduchu robi, jak tutaj piszecie o tych maleństwach byłam ostatnio u przyjaciółki, ma dwuletnią córeczkę, jakie to dziecko śliczne i mądre ! Na pewno po mamusi i ciociach, w szczególności po mnie No i gdzie te wasze fasolki, ja się pytam? GDZIE?! Testować jak najszybciej i tutaj pisać, raz, dwa!
Z Tż się wreszcie dogadałam uff. Wreszcie zrozumiał, że mieszkanie u jego mamy, nawet w tym samym mieście nie ma sensu, jak przeliczyliśmy ile byśmy pieniędzy wydali na paliwo, żeby dojeżdżać do pracy i na uczelnie, to byśmy wydali z połowę tego, co miesięcznie mamy. A milionów też nie zarabiamy No więc, szukamy powolutku czegoś do wynajemu bliżej pracy i uczelni, co by można komunikacją miejską dojechać Dzięki temu bez obu mam pod jednym dachem=zero ględzenia hura !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:12   #2354
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Isia super wyniki

Lunka super ze wszystko okTeraz juz chyba jestes spokojna
Cytat:
hej a Tobie dlaczego lekarz kazał robić ten hormon?
no niestety jest zawyżony. Ja pół roku temu też tak miałam z tym, że ja jakieś inne jednostki miałam

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

gratulacje pomyślnych badań więc teraz już tylko z górki i bez zmartwień! sama radość z Dzidziusia

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Martwić? a może będzie można się cieszyć?
A co bralas na ten DHEA za wysoki?Kazal mi zrobic badania bo nie mialam okresu a nie bylam w ciazy.Zrobilam komplet badan min.DHEA.I wynik jest 9,78 a norma do 9,80Gin powiedzial ze jak nie zajde w tym cyklu w ciaze to od od nastepnego zaczynamy leczenie.Super,zalamana jestem

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-18 o 16:14
Stary 2012-09-18, 16:14   #2355
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Lunka ale super wieści!!! A tak się martwiłaś No i czekamy na fotki

Kocurku a może jednak @ nie przyjdzie
I na wakacje pojedziecie z pasażerem na gape
Problem w tym, ze ja nie pojade nigdzie jesli jest pasazer...

Synuś
Stary 2012-09-18, 16:16   #2356
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Lunka super ze wszystko okTeraz juz chyba jestes spokojna

A co bralas na ten DHEA za wysoki?Kazal mi zronic badania bo nie mialam okresu a nie bylam w ciaz.Zrobilam komplet badan min.DHEA.I wynik jest 9,78 a norma do 9,80Gin powiedzial ze jak nie zajde w tym cykluw ciaze to od od nastepnego zaczynamy leczenie.Super,zalamana jestem
wiesz ja nie miałam tylko DHEA za wysokiego ale jeszcze androstendion i testosteron. No i ja brałam na to tabletki antykoncepcyjne androgenne. Miałam na 3 miesiące ale brałam 6 bo ślub brałam i nie chciałam myśleć o zdrowiu... no i po 6 to już mi tak obniżyło, że teraz mam poniżej norm
także nie załamuj się kochana bo to nie jest tragedia i da się wyleczyć

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 16:17   #2357
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
Widziałam tutaj jakiś link ze statystykami, ja gdzieś na szarym końcu i to mnie zmotywowało, żeby się na szybko odezwać
zabiegana jestem ciągle, ale to dobrze, bo tak to chociaż nie mam czasu na myślenie o dzidzi tak bym chciała ją mieć! a starania niestety trzeba odłożyć :/ ale chociaż mogę poczytać o was, to mi troszkę się lżej na serduchu robi, jak tutaj piszecie o tych maleństwach byłam ostatnio u przyjaciółki, ma dwuletnią córeczkę, jakie to dziecko śliczne i mądre ! Na pewno po mamusi i ciociach, w szczególności po mnie No i gdzie te wasze fasolki, ja się pytam? GDZIE?! Testować jak najszybciej i tutaj pisać, raz, dwa!
Z Tż się wreszcie dogadałam uff. Wreszcie zrozumiał, że mieszkanie u jego mamy, nawet w tym samym mieście nie ma sensu, jak przeliczyliśmy ile byśmy pieniędzy wydali na paliwo, żeby dojeżdżać do pracy i na uczelnie, to byśmy wydali z połowę tego, co miesięcznie mamy. A milionów też nie zarabiamy No więc, szukamy powolutku czegoś do wynajemu bliżej pracy i uczelni, co by można komunikacją miejską dojechać Dzięki temu bez obu mam pod jednym dachem=zero ględzenia hura !
ehehe widzę,że ujawnienie statystyk mobilizuje nasze kochane staraczki do udzielania się Suupeeerrr!

No i super,że dogadałaś się z TŻ Wkońcu wszystko idzie w tym kierunku w którym powinno

Idziemy na spacerek z mężem i łobuzami. Niech się wyganiają bo mieszkanie roznoszą. Wybiegają się i może spokojniejsi wrócą... Ehhh marzenia ściętej głowy

Odezwę się jak wrócę.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 16:18   #2358
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
oj a dleczego?
będziesz bała się o bobaska?

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 16:18   #2359
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja nie miałam tylko DHEA za wysokiego ale jeszcze androstendion i testosteron. No i ja brałam na to tabletki antykoncepcyjne androgenne. Miałam na 3 miesiące ale brałam 6 bo ślub brałam i nie chciałam myśleć o zdrowiu... no i po 6 to już mi tak obniżyło, że teraz mam poniżej norm
A ty myslisz ze ten wynik jest taki zly?Ja testosteron mam w normie.

Stary 2012-09-18, 16:18   #2360
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo, ale wydaje mi się,że jeśli trafi się taakaaa niespodzianka to chyba jednak się ucieszysz nawet z wakacji w domu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-18, 16:19   #2361
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?

Stary 2012-09-18, 16:22   #2362
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
A ty myslisz ze ten wynik jest taki zly?Ja testosteron mam w normie.
Ja tego nie ocenię. Bo na to się składa wiele czynników...
bo szczerze mówiąc ja miałam 109 a norma byla 35-430
i przy innych czynnikach lekarz uznał, ze trzeba obniżyć.
a testosteron też miałam ok ale tez nie na tyle by lekarzowi sie podobało...

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-18, 16:26   #2363
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
oj a dleczego?
będziesz bała się o bobaska?
Cytat:
Nooo, ale wydaje mi się,że jeśli trafi się taakaaa niespodzianka to chyba jednak się ucieszysz nawet z wakacji w domu
Cytat:
Dlaczego?

Eh..nie pojade na wakacje bo moje dziecko bedzie najważniejsze. Lot trwa ponad 10 h i na pewno nie byloby to wskazane. Poza tym jst tam za goraco..

Juz raz straciłam dziecko wiec drugi raz tego nie zniose.

Wakacje w domu tez bym zdzierzyła, tylko wydanej kasy bym załowała..bo to dośc dużo kasiorki...

Mimo wszystko czekam na @

Synuś
Stary 2012-09-18, 16:50   #2364
karolina2121
siedzę i myślę

Hej dziewczyny Staramy się o dziecko. Dzisiaj zaczęłam mieć mdłości... obliczyłam, że mógłby to być 4tc... Czy to możliwe, żeby tak szybko się pojawiły?
Stary 2012-09-18, 16:53   #2365
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki już trochę was podczytuję i postanowiłam się ujawnić
na forum udzielałam się już wcześniej ale jakoś tak wszystko się skumulowało(przeprowadzka ślub brak internetu) w czasie że nie miałam czasu na forum ale teraz wracam

Karolina mam 26 lat
jesteś świeża żonką
pracuję

i staramy się i dzidzie od lipca, więc dopiero począteczki nasz (2 cykle w sumie)
następny @ powinien być - początek października (oby nie )
mogę dołączyć?

gratuluję II kreseczek za resztę trzymam mocno kciuki
Witaj,zapraszamy!

Cytat:
no Anteria... już kilka postów wcześniej chciałam Ci to napisać FILUJESZ NAM TU FASOLINĄ!!!
czekam na pozytywy
moje dziecko rozwala mnie na łopatki w tym roku szkolnym i zaczynamy podejrzewać, że ma w szkole jakąś laske Wcześniej nie przeszkadzało mu to, że idzie z kukurykiem do szkoły, że na wf do krótkich spodenek zakłada kolorowe skarpety - ile walki nas kosztowało wyplewienie tego nawyku! - teraz już nie muszę o to walczyć, bo sam ubiera tylko białe, w nosie miał to w czym idzie, czy ubiera brudne, pogniecione itp ( żeby nie było, nie pozwalał mi szykowac ubran tylko Sam Sobie wybierał a ja tylko kontrolowalam I reagowalam w ostatecznosci ). Teraz wyprawienie go do szkoły to koszmar: Mamo a te spodnie pasują to tej koszulki? A lepiej sweter czy bluza? Niebieska czy fioletowa? MAMO! Zrób cos z tym moim kukurykiem! W tych butach już nie będę chodzić, bo są obciachowe! Fuka się dezodorantem i codziennie wypatruje przed lustrem czy w końcu sypie mu się ten wąski czy nie ( argumenty, że to za wcześnie nie skutkują). I ta gatka: Roksana to, Roksana tamto, a okulary jej się podobają, a widziała zdjęcia psa i chciałaby go poglaskac... itp.
No kwitka, synuś dorasta

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witaj Karolinko i zapraszamy do dyskusji.

Ha, ha, też zacznę nad sobą piać z zachwytu. A Ty kobietko bierzesz coś na to przeziębienie? Może nie wyleczyłaś się do końca i teraz ciągnie się to za Tobą?

Jak dla mnie to za szybko, ale róznie bywa, okaże się za jakiś czas

Ja miałam, zwróciłam kiedyś na to uwagę, bo bolało jak myłam się i dotykałam piersi. Potem się okazało, że jestem w ciąży. Nigdy przedtem nie miałam takich wrażliwych piersi ale jakoś do głowy by mi nie przyszło, że to ciąża. Może u Ciebie to też dobry znak? Życzę Ci tego.

Dziewczynki, byłam wczoraj w poradni genetycznej. Pani doktor bardzo nas uspokoiła, bo wszystkie wyniki są bardzo dobre, obiecujące. Procentowo określiła, że szanse na zdrowe dziecko mamy na 92%, więc to bardzo dużo. Pytała się czy mimo takich wyników chcę robić amniopunkcję. Nie chce, bo to jest badanie inwazyjne, po co narażać siebie i maluszka na stres? Teraz jestem już spokojna, mąż też odetchnął z ulgi. Zostało mi jeszcze kolejne USG w 22 tyg. Teraz mija mi 15 tydz i brzucha nie da się ukryć. Rozpycha się ten mały lokator, ale niech rośnie. Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg. Wczoraj byłam też u siebie w pracy, to koleżanki zachwycały się nie tylko brzuszkiem ale też tym, że taka ładna jestem, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.

Pozdrawiam.
Isia, super że wszystko ok, teraz czekamy na poznanie płci Twojego dzidziusia

Cytat:
Cześć

Super, gratuluję córeczki!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czesc Podglądam Was jakiś czas, mogłabym się przyłączyć? Jestem w 25 dc, cykle mam 30 dniowe. Staramy się 6 cykl

No i jako, że w gorącej wodzie jestem kąpana, zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny?! Z kolejnym wstrzymam się do 23
Wszystkim mamom gratuluję, za pozostałe trzymam kciuki
Witamy, gratulację

Luna- super,cieszymy się razem z Toba że z dzidzią wszystko dobrzeA co do Pepco to tam mają śliczne ciuszki

magbes,moni,colorblue
-3 mam mocno kciuki żeby @ nie przylazła i za pozytywne testowanie!!!

Hej

Widzę że w statystykach zajmuję miejsce 4-poza podium
Przez to chodzenie na rano, popołudniu jestem nie do życia,taka śpiąca jestem... w dodatku Tż teraz jest dłużej w pracy i tak widzimy się tylko wieczorami... :-(
@ mi się wczoraj skończyła- w końcu, po 7 dniach katorgi...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:54   #2366
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie wróciłam właśnie z kursu i padam na twarz

Lunao nic tylko się cieszyć

Zakupiłam termometr w końcu i tak się zastanawiam czy on jest dobry Może źle mierze ale chyba nie możliwe abym miała temp 35,9 chyba bym już umierała Co do moich objawów hmm dziś ledwo dopiłam kawę na kursie chociaż w domu smakowała mi bardzo tylko że w domu z mlekiem miałam a tam czarną i chyba nici ogólnie z tego cyklu może nie plamie ale taki jak gdyby brudny śluz ze mnie poleciał więc pewno @ się szykuje do natarcia a przeziębienie a raczej osłabienie szaleje jak wpadłam do domu tak siadłam i nie mam siły się ruszyć w głowie mi się kręci i ogólnie nie mam siły nawet pisać na klawiaturze a muszę za raz jeszcze obiad zrobić więc motywacji muszę nabrać, zasadźcie mi porządnego kopa w d.
Stary 2012-09-18, 16:55   #2367
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Staramy się o dziecko. Dzisiaj zaczęłam mieć mdłości... obliczyłam, że mógłby to być 4tc... Czy to możliwe, żeby tak szybko się pojawiły?
Hej,a test robiłaś ze masz jakieś podejrzenia??

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:11   #2368
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej,a test robiłaś ze masz jakieś podejrzenia??
Nie jeszcze, tylko te mdłości wzbudziły moje podejrzenia ... i nadzieję
Stary 2012-09-18, 17:15   #2369
lady_malgo
Rozeznanie

Hej, hej hello
U mnie 5 dc. Byłam dziś u gina i zapisał mnie na usg w przyszły czwartek. Poza tym mam znów brać w tym cyklu dupeczka co mnie mało zachwyca, a nawet zasmuca- bym rzekła. Teoretyczna owulka wypada mi na termin mało uszczęśliwiający- bo mojego M. nie ma w tygodniu. Będzie co ma być

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:19   #2370
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziewczyny, kosmos.
Jestem na dobrej drodze, by zostać mamą wieloraczków
Wyhodowałam 5 pęcherzyków, z czego jeden ma 27 mm, trzy po 23-24 mm i jeden 15.
Chyba będzie ban na staranka w tym cyklu, aczkolwiek jeśli pękną dziś/jutro to poranne starania mogą odnieść skutek pozytywny ..
Z drugiej strony gin mnie uspakaja, że na pewno nie pękną wszystkie ... (no fakt, ten 15 mm ma małe szanse
Masakra!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości