|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
ide jutro do lekarza bo kazał przyjść na usg jajników aby wykluczyć PCOS , niech tam wsadzi te swoje usg dokladnie bo ja zwariuje
Boli mnie od niedzieli brzuch czyli od 9dc jak na @
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
ja mam PCOS, a Tobie dlaczego lekarz podejrzewa to choróbsko?
|
|
#2343 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja jestem podlamana rozmawialam z gin przez telefon i ten wynik DHEA jest zly
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Pani endokrynolog zdiagnozowała u mnie łagodną postać hiperandrogemii ( przyczyna : wrodzona wada nadnerczy) , stały wysoki poziom prolaktyny ale tarczyca zdrowa a to ponoć lubi wszystko towarzyszyć pcos , wiec moj gin postanowił dmuchać na zimne i chce zrobić usg jajników w kierunki pcos.
|
|
|
|
#2345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem!! Chociaż odrobinke zawiedziona
![]() No więc dzidziuś cały i zdrowy, Pani zaczeła mierzyć ale na moje pytania "czy on sie rusza"-nie bo dzidziuś teraz spi, "a wogole bije mu serce" wiec włączyła na chwile, posłuchaliśmy i dopiero mogła badać ![]() Robiła te wszystkie pomiary, markery i były chwile grozy, aż bałam się zapytać czy jest ok ale jest Tylko że widoczna jest w macicy jakaś przestrzeń.. i to może być mięśniak, troche on przeszkadza dzidziusiowi... powiedziała że to się rozejdzie po całej macicy jak będzie rosnąć i będzie ok, ale zachwiało to moją radość, dlatego zawiedziona. Jednak oboje z TŻ jestesmy prze szczęśliwi ![]() Jestem u mamy i jak bede w domu to zrobie jakieś zdjecia i prześle dopiero bo mamy płyte z filmem... a płci nie powiedziała bo za wcześnie a mojej siostrze pare lat temu powiedziała (tylko się pomyliła) więc chyba uczy się na błęach chociaż my z TŻ normalnie cały czas widzieliśmy siusiaka.. ale może to tak wygląda nawet u dziewczynki ![]() Wracając kupiliśmy w pepco 4 bodziaki a co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a badania inwazyjne to całkowicie bez sensu, musiało by coś wyjść naprawe źle, przecież przez nie można nawet stracić dzidziusia... Bardzo dobra decyzja!! Cytat:
![]() napewno przez chwile było Ci ciężko ale teraz się już rozczulasz także dobrze ii będziesz miała córcie Cytat:
Moje siostrzenice mają różówe tylko to co musi takie być czyli wybór chłopięce/dziewczęce, ale ogólnie to wszystko byle tylko innego koloru ![]() Cytat:
![]() jestem jak najbardziej tego zdania co Ty, gdyby spontaniczny seks 2 razy dziennie nie dawał skutków przez pół roku to dopiero zaczełabym oszczędzać. Inaczej nie ma szans, przecież nie jest powiedziane że facet ma za mało plemników więc po co tak z góry zakładać
|
||||||
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to nie to i dostaniesz jakieś hormonki i się ureguluje wszystko
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ajak przyzierność opowiadaj ze szczegółami mi tu szybko...Duzego macie dzidzia...eh..pieknie... Ja jade na wakacje, jedziemy zaraz po @ a wracamy dzien przed testowanie, wiec co bedzie to bedzie... Chociaz czekam na @ i nie ma jej niestety...Dziś powinna byc wg. testów owu..poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zcazne sie martwic
|
|
|
|
|
#2348 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Tobie dlaczego lekarz kazał robić ten hormon?no niestety jest zawyżony. Ja pół roku temu też tak miałam z tym, że ja jakieś inne jednostki miałam ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
gratulacje pomyślnych badań więc teraz już tylko z górki i bez zmartwień! sama radość z Dzidziusia![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Luna: super
)) To już mały człowieczek, prawda?A macicą się nie martw, dobrze będzie i już! Odnośnie różowego to chodzi mi o to, że po prostu ciężko znaleźć coś innego, Smyk np prawie cały różowy jest na dziewczęcym dziale dla niemowlaków ![]() Ale damy radę
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre co ???Lekarze sami mowią ze najłatwiej było by podać mi antyandrogeny czyli coś typu diane35 aby zahamować prace nadnerczy..ale ale skoro chce dziecko to najpier walczyc o dzidzie a potem wrocimy do antykoncepcji...no i tak właśnie w tym cyklu zaczelam myslec o dziecku
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz ja się starałam prawie dwa lata aż w koncu jednak zdecydowalam sie na 6 miesięcy (miało byc krócej ale stwierdzilam ze do slubu bede brac ) i powiem Ci ze nie zaluje zadnego miesiaca gdy je bralam bo teraz mam wyniki i samopoczucie jakiego w zyciu nie mialam, także ja polecam ale absolutnie nie diane![]() co do humorów to mialam to samo z tym ze ja nawet nie moglam zwalic na miesiaczke bo jej nie mialam ale maż dalej mnie kocha![]() : DA! ale pociesze Cie ze jesli zajdziesz w ciaze to po urodzeniu prawdopodobnie wszystko Ci minie
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-09-18 o 16:02 |
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka ale super wieści!!! A tak się martwiłaś
![]() Kocurku a może jednak @ nie przyjdzie ![]() I na wakacje pojedziecie z pasażerem na gape
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny !
Widziałam tutaj jakiś link ze statystykami, ja gdzieś na szarym końcu i to mnie zmotywowało, żeby się na szybko odezwać ![]() zabiegana jestem ciągle, ale to dobrze, bo tak to chociaż nie mam czasu na myślenie o dzidzi tak bym chciała ją mieć! a starania niestety trzeba odłożyć :/ ale chociaż mogę poczytać o was, to mi troszkę się lżej na serduchu robi, jak tutaj piszecie o tych maleństwach No i gdzie te wasze fasolki, ja się pytam? GDZIE?! Testować jak najszybciej i tutaj pisać, raz, dwa! Z Tż się wreszcie dogadałam uff. Wreszcie zrozumiał, że mieszkanie u jego mamy, nawet w tym samym mieście nie ma sensu, jak przeliczyliśmy ile byśmy pieniędzy wydali na paliwo, żeby dojeżdżać do pracy i na uczelnie, to byśmy wydali z połowę tego, co miesięcznie mamy. A milionów też nie zarabiamy No więc, szukamy powolutku czegoś do wynajemu bliżej pracy i uczelni, co by można komunikacją miejską dojechać Dzięki temu bez obu mam pod jednym dachem=zero ględzenia hura !
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gin powiedzial ze jak nie zajde w tym cyklu w ciaze to od od nastepnego zaczynamy leczenie.Super,zalamana jestem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-18 o 16:14 |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Problem w tym, ze ja nie pojade nigdzie jesli jest pasazer...
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() także nie załamuj się kochana bo to nie jest tragedia i da się wyleczyć
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suupeeerrr!No i super,że dogadałaś się z TŻ Idziemy na spacerek z mężem i łobuzami. Niech się wyganiają bo mieszkanie roznoszą. Wybiegają się i może spokojniejsi wrócą... Ehhh marzenia ściętej głowy ![]() Odezwę się jak wrócę.
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
oj a dleczego?
będziesz bała się o bobaska?
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, ale wydaje mi się,że jeśli trafi się taakaaa niespodzianka to chyba jednak się ucieszysz nawet z wakacji w domu
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Ja tego nie ocenię. Bo na to się składa wiele czynników...
bo szczerze mówiąc ja miałam 109 a norma byla 35-430 i przy innych czynnikach lekarz uznał, ze trzeba obniżyć. a testosteron też miałam ok ale tez nie na tyle by lekarzowi sie podobało...
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh..nie pojade na wakacje bo moje dziecko bedzie najważniejsze. Lot trwa ponad 10 h i na pewno nie byloby to wskazane. Poza tym jst tam za goraco.. Juz raz straciłam dziecko wiec drugi raz tego nie zniose. Wakacje w domu tez bym zdzierzyła, tylko wydanej kasy bym załowała..bo to dośc dużo kasiorki... Mimo wszystko czekam na @ |
|
|
|
|
#2364 |
|
siedzę i myślę
|
Hej dziewczyny
Staramy się o dziecko. Dzisiaj zaczęłam mieć mdłości... obliczyłam, że mógłby to być 4tc... Czy to możliwe, żeby tak szybko się pojawiły?
|
#2365 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luna- super,cieszymy się razem z Toba że z dzidzią wszystko dobrze ![]() A co do Pepco to tam mają śliczne ciuszkimagbes,moni,colorblue-3 mam mocno kciuki żeby @ nie przylazła i za pozytywne testowanie!!! ![]() Hej Widzę że w statystykach zajmuję miejsce 4-poza podium ![]() ![]() Przez to chodzenie na rano, popołudniu jestem nie do życia,taka śpiąca jestem... w dodatku Tż teraz jest dłużej w pracy i tak widzimy się tylko wieczorami... :-( @ mi się wczoraj skończyła- w końcu, po 7 dniach katorgi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wróciłam właśnie z kursu i padam na twarz
Lunao nic tylko się cieszyć Zakupiłam termometr w końcu i tak się zastanawiam czy on jest dobry Co do moich objawów hmm dziś ledwo dopiłam kawę na kursie chociaż w domu smakowała mi bardzo tylko że w domu z mlekiem miałam a tam czarną i chyba nici ogólnie z tego cyklu może nie plamie ale taki jak gdyby brudny śluz ze mnie poleciał więc pewno @ się szykuje do natarcia a przeziębienie a raczej osłabienie szaleje jak wpadłam do domu tak siadłam i nie mam siły się ruszyć w głowie mi się kręci i ogólnie nie mam siły nawet pisać na klawiaturze a muszę za raz jeszcze obiad zrobić więc motywacji muszę nabrać, zasadźcie mi porządnego kopa w d.
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2368 |
|
siedzę i myślę
|
Nie jeszcze, tylko te mdłości wzbudziły moje podejrzenia ... i nadzieję
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej hello
U mnie 5 dc. Byłam dziś u gina i zapisał mnie na usg w przyszły czwartek. Poza tym mam znów brać w tym cyklu dupeczka co mnie mało zachwyca, a nawet zasmuca- bym rzekła. Teoretyczna owulka wypada mi na termin mało uszczęśliwiający- bo mojego M. nie ma w tygodniu. Będzie co ma być
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kosmos.
Jestem na dobrej drodze, by zostać mamą wieloraczków ![]() Wyhodowałam 5 pęcherzyków, z czego jeden ma 27 mm, trzy po 23-24 mm i jeden 15. Chyba będzie ban na staranka w tym cyklu, aczkolwiek jeśli pękną dziś/jutro to poranne starania mogą odnieść skutek pozytywny .. Z drugiej strony gin mnie uspakaja, że na pewno nie pękną wszystkie ... (no fakt, ten 15 mm ma małe szanse ![]() Masakra!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Boli mnie od niedzieli brzuch czyli od 9dc jak na @ 

Wcześniej nie przeszkadzało mu to, że idzie z kukurykiem do szkoły, że na wf do krótkich spodenek zakłada kolorowe skarpety - ile walki nas kosztowało wyplewienie tego nawyku! - teraz już nie muszę o to walczyć, bo sam ubiera tylko białe, w nosie miał to w czym idzie, czy ubiera brudne, pogniecione itp ( żeby nie było, nie pozwalał mi szykowac ubran tylko Sam Sobie wybierał a ja tylko kontrolowalam I reagowalam w ostatecznosci
). Teraz wyprawienie go do szkoły to koszmar: Mamo a te spodnie pasują to tej koszulki? A lepiej sweter czy bluza? Niebieska czy fioletowa? MAMO! Zrób cos z tym moim kukurykiem! W tych butach już nie będę chodzić, bo są obciachowe! Fuka się dezodorantem 
)

, że taka śliczna i że pewnie będzie chłopczyk. Cóż, sama mam przeczucie, że to będzie boy. Jeszcze trochę i się okaże.