|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Ciężko z dostępnością
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze ![]() [/QUOTE] Piękny skręt! )yarrowia - to ty robiłaś płukanę z korzenia prawoślazu? Jeżeli tak to w jakich proporcjach? Wczoraj kupiłam przy okazji
|
#69542 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Nie zabierajcie mi kremiku, noo! Cytat:
Cytat:
.Powinnaś: -olejować - nie wiem jakie masz włoski i jaki olej ci pasuje, dobierz metodą prób i błędów -maskami - odżywka, plus np trochę oleju, plus miód plus co tam ci wpadnie do głowy ![]() - sprawdź jakie mycie lubisz - OMO, a może odżywką? - dobierz łagodne myjadło, a po każdym myciu nakładaj coś dobrego d/s - nie powinnaś zapominać o odżywce b/s. zatrzyma wodę we włosie i go zabezpieczy - a jak stylizacja? próbowałaś żelu lnianego? albo chociażby płukanki z niego zrobionej?
|
|
#69543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#69544 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Timotei Organic Delight rozowa Jest to odzywka ds ale wg mnie stosowana zgodnie z przeznaczeniem nie sprawdza sie w ogole, natomiast jako bs jest super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale znajac zycie pewnie wcisneli tam cos niezgodnego z CG... Co z tego, ze cos nie zawiera silikonow, jak zawiera quaty i polyquaty ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36600391]Moje dzisiejsze ![]() Mam wrażenie że im bardziej je nawilżam itp tym bardziej się kręcą. A ja chcę mieć długie. Olej rycynowy na skórę głowy i na długość na 2 godziny. Mycie familijny(mam teraz tylko jakąś shaume męską i shaume kokosową łupież po nich, muszę się w jakiś szampon zaopatrzyć) odżywka shauma kokosowa i olej z pestek moreli na końcówki. Trochę pantene bez spłukiwania(już mi się kończy, a wycofali) i zwykłego żelu. Rano trochę wodą zwilżone. Trochę się na ostanim zdjęciu spuszyły i trochę krzywo siedzę, bo samowyzwalaczem robione .Mi jakoś ten isany z babassu nie żal za specjalnie. Jak była promocja to kupowałam obojętnie jaką z isany. Potem ta odżywka wymieszana z polskim waxem robiła mi za odżywkę ze spłukaniem. Pianka do loków też mi za specjalnie nie podpasowała [/QUOTE]Super zakrętasy
|
|
|
#69545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie u mnie było wszystko ok przez jakieś 10 miesięcy, także to nie jest raczej reakcja na zmianę pielęgnacji :/ na początku trochę to zignorowałam, myślałam, że to chwilowe, przez porę roku czy cokolwiek. teraz się zawzięłam, ale nie wiem od czego zaczynać. poza tym, że trzeba zrobić badania i tak dalej, bleeh inna sprawa, że już dawno nie miałam tak długich włosów, może są za ciężkie oO no ale nie są też o wieeeeele dłuższe niż zazwyczaj nosiłam..
|
|
|
#69546 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myślałaś o tym żeby wyrówać włosy - obciąć te najdłuższe kosmyki? Wtedy nie wyglądałyby chyba na takie przerzedzone. Cytat:
Twoje tak reagują na keratynę? Jakoś nie zauważyłam u siebie takiej zależności. Cytat:
Ajrisz zaraziła mnie bingaczami i są świetneCo prawda Isany nie używałam już od dłuższego czasu, ale dobrze było wiedzieć, że zawsze jest taka możliwość ![]() Cytat:
Poszłam do fryzjera. Bo ostatnio rosną jak szalone (chociaz wolałabym żeby nie...) i różnica między czerwcem a teraz była ogromna. I powiem wam, że na zdjęciach widać jak na dłoni, że moje lokasy lubią lekkość i krótkość I ja też się zdecydowanie lepiej czuje w takim wydaniu.Włosy czesane w czasie obcinania bardzo małym grzebyczkiem, dlatego ta pseudoobjętość (swoją drogą, dobry sposób..) Tylko kurcze wolałabym, żeby przy skalpie się trochę podniosły.... ![]() Pierwsze z wczoraj, drugie z dzisiaj ![]() Edit Co polecacie do zabezpieczania końcówek między myciem? Może coś z lekkimi silikonami?
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-09-18 o 18:24 |
||||
|
|
|
#69547 |
|
Przyczajenie
|
Tak się ostatnio zastanawiam...co zrobić żeby obciążyć włosy? Suchość i puch tak mnie ostatnio denerwują, że chciałam je chociaż trochę obciążyć, a tu nic. Większa ilość odżywki itd., nic nie działa, o czym to może świadczyć?
|
|
|
|
#69548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj szukałam ostatnich Isanek, co by je wykupić, ile tylko do domu zaniosę... i nic... ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
ja używam serum mleko miód z Apteczki Babuni Joanny i jest całkiem ok ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#69549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny. Uzbroiłam się w Jantara, olejek rycynowy i będę przyśpieszać przyrost W najbliższym czasie chcę popróbować olejków indyjskich i innych olejów niż mam
|
|
|
|
|
#69550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dawaj włosom więcej jeść i dbaj o porządne zabezpieczenie b/s
|
|
#69551 |
|
Zadomowienie
|
Nałożyłam olej winogronowy, macie z nim jakieś doświadczenia?
Moja skóra głowy już drugiego dnia po myciu okropnie swędzi. Na włosach mam dosłownie płaty skóry... Mam wrażenie, że ze skórą głowy jest gorzej niż przed pielęgnacją CG. Używam Isany z babassu, Garniera Avocado i Karite oraz na skalp Babydreama. Czy uczulał Was babydream? Od zawsze mam problemy ze skórą głowy, może iść z tym do dermatologa? Znacie coś fajnego do stylizacji włosów zgodnego z CG? Chodzi mi o efekt zrobienia takich bardziej loków niż pojedynczych skrętów.
|
|
|
|
#69552 |
|
Kazar Lady
|
zamówiłam via net od razu kilka pudełek bingaczy, przesyłka darmowa, po co sie męczyć z szukaniem
![]() BTW Martek, jakiś znajomy podpisik ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- z pestek winogron? uwielbiam go |
|
|
|
#69553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od poprzedniego mycia olejuje tylko włosy a w skalp wcieram olejek łopianowy przeciwłupieżowy Green Pharmacy. Ulga jest duża, własnie wtarłam drugi raz, a tym razem głowa między myciami swędziała duzo mniej i tylko miejscami, łupiez po tym jednym razie znacząco się zmniejszył. Zobaczymy, czy tak będzie też tym razem. Nie myłam nigdy BD ale niektóre dziewczyny pisały o różnych reakcjach na niego. Myje odzywką Potters z aloesem i jedwabiem, staram się zawsze szczególnie zwrócic uwage na domycie skóry głowy. |
|
|
|
|
#69554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Garniera Avocado przy skalpie nie trzymałam, ale Babydream i Isana babassu mi robią na głowie masakrę. Do dermatologa zawsze dobrze iść z takim problemem, zwłaszcza jeśli masz sprawdzonego lekarza, który poważnie Cię potraktuje Porady dla osób z wrażliwym skalpem znajdziesz na blogu Ajrisz i chyba na pielęgnacyjnym jest wątek dla wrażliwców. Od siebie dodam, że u mnie bardzo pomogło super-mega delikatne mycie (nie odżywką, wszystkie mnie podrażniają, muszę bardzo uważać, żeby przy spłukiwaniu nie miały kontaktu ze skórą głowy) rozcieńczonym szamponem, kubeczkowe "M" w OMO. Mam też sprawdzony szampon z Pharmaceris, który mi pomaga jeśli coś się dzieje. |
|
|
|
|
#69555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miska78, u mnie ten balsam jest w regularnej ofercie Pamiętam, że chodziły słuchy, że to limitka, więc kupiłam od razu dwa, ale nie przypasował mi i drugi nowy się kurzy. |
|
|
|
|
#69556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eee tam, pewna Pani mnie tak kiedyś skutecznie pocieszyła, to zacytowałam
|
|
#69557 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jestem tu nowa i nie miałam pojęcia gdzie mogę zgłosić się z takim pytaniem więc uznałam że najlepiej do was ![]() Zatem chciałabym sie zapytać czy moje włosy sa krecone/falowane? Z reguły są cienkie (fryzjerka mówi że są cienkie ale ich dużo) Bardzo nie lubią się z wilgocią i deszczem. Jednak kiedy użyje jakiejs pianki/żelu owszem pofalują się ale przez pierwsza godzine pózniej dosyć się rozprostowywują, pofalowane sa głownie końce. Gdy znów po umyciu i nałożeniu odżywki rozczesuje je i pozostawiam do naturalnego wyschniecia (nie robąc nic z nimi - nie dotykając, ugniatając) to grzywka sie pofaluje a reszta jest dosyć prosta tylko tak koło 10cm konców się "wykrzywi". Od tygodnia stosuje CG i zastanawiam i zastanawiam sie czy za jakis czas może to wpłynąć na jakis lepszy skręt? Dołączam zdjęcia włosy zaraz po nałożeniu żelu lnianego i mrożącego z joanny w lnianego więcej joanny mniejsza ilość. (Jednak tak jak już wspomniałam po ok. godzinie nie były już takie ładne tylko takie posklejane straki;/) Od ok. 2 miesiaców dbam o nie tak porządniej a koło 2 tyg temu odstawiłam sylikony prawie (używam ich do zabezpieczenia końcówek) Z góry dziękuje za odpowiedz ! Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2012-09-19 o 18:53 |
|
|
|
#69558 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#69559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#69560 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#69561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#69562 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#69563 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, najprostsze rozwiązania bywają najbardziej nieoczywiste
|
#69564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaraz ją rozkminię ![]() A znacie jeszcze jakąś odżywkę/maskę proteinową? bo chyba wszystkie na jakie trafiam są nawilżające, a moje włosy mają chwilowo ewidentnie dość nawilżenia. I Dziewczyny, powiem Wam, że od miesiąc prowadzę zmasowany atak na porost włosów (czyt. drożdże w tabl., skrzypokrzywa, jantar, chociaz ten nieregularnie, kilka razy zdarzyło mi się nałożyć olej rycynowy, serabodin, czy jak to się tam pisze), i mam tyle bejbików, że aż się boje co to będzie, jak troszkę podrosną, i będe miała taką aureolkę naokoło głowy ![]() No i tak. Elaine chciała się wreszcie zaopatrzeć w sławną isanę, to ją kurczątko wycofali. |
|
|
|
|
#69565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na szybko to moze kompres z zelu lnianego pomoze, troche nawilzy i ukoi skalp?
|
|
|
#69566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#69567 | ||
|
Rozeznanie
|
niedługo będziemy jak nasze praprababki ukręcać jakąś zieleninę zebraną z pola, damy radę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do stylizacji lubię krem nivea flexible curls
|
|
#69568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyniosłam sobie odżywkę i maskę balea, spróbuję myć włosy tą odżywką. Wlazłam też do ziaji i kupiłam oliwkową maskę z silikonem, na końce. Oraz spray do włosów i co najśmieszniejsze, nie zauważyłam w sklepie, że ma cocamidopropyl betaine po wodzie dalej jest fajna i chyba na tym się skupiłam, nie zauważając początku. Teraz nie wiem co z tym zrobić, bo łagodny detergent to też detergent i może wysuszyć. Ewentualnie będę spryskiwać tym włosy żeby rozpuścić silikony
|
|
|
|
|
#69569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam identyczne objawy. Obciazyc je jest szalenie trudno. Na razie stosuje regularne olejowanie, maski nawilzajace i staram sie jak moge zabezpieczac wlosy. Czekam na efekty ![]() Cytat:
strzelam, ze typu 2a, ale moge sie mylic. Jesli zel skleja, to moze zrezygnuj z niego na probe? Falom czasami wystarczy dobra odzywka bez splukiwania. Ktoras Joanny Naturii moze wyprobuj. Wczoraj upielam wlosy na noc w koczek-slimak na czubku glowy, znalazlam na blogu Anwen. I nawet nie rozwalil mi sie przez noc .Korci mnie, zeby sie zalaminowac, tyle sie naczytalam pozytywow- zelatynka juz kupiona. Jutro nie wytrzymam i sobie strzele laminat. |
||
|
|
|
#69570 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

ale włosy chcę rozpuszczone, lub pół upięte w dodatku perły mogłabym mieć pod welonem, a kwiaty to musiałabym jeszcze po ślubie powpinać we włosy..
(zrobiłam za to zapas szamponów BD, ale lecę ostatnią buteleczkę)
.
ciężko mi uwierzyć w łojotok albo coś w tym stylu,skoro włosy przetłuszczają mi się co ok 3 dni (po slsie chyba częściej 
.

zaraz ją rozkminię