Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 16:24   #1921
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Katee gratuluje Kubusia. Szkoda, że musiała być łyżeczkowana, ale przynajmniej czasy są cywilizowane i Ją uspili.
Moja Mama po bracie 40 pare lat temu była łyzeczkowana na żywca

Dziewczyny dziękujemy za Kciuki - pomogły. TŻ zostaje póki co w tej pracy co dotychczas + jeszcze dostał jedno dodatkowe zlecenie raz na miesiąc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:35   #1922
zielona1911
Zakorzenienie

u mnie dziewczyna z sali miala lyzeczkowanie na zywca i pow ze porod przy tym to pikus. Miala dlatego ze lozysko bylo rozerwane czy cos.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:44   #1923
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
JA tylko na chwilke bo zaraz mam gosci

Katee urodzila Kubusia. Bez naciecia i nie pekla. Ale pozniej musiala miec lyzeczkowanie macicy w znieczuleniu ogolnym. Potem mi napisze ile Kuba wazy i mierzy. Jest troche spiaca po tym zabiegu ale szczesliwa.
Gratulacje

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
u mnie dziewczyna z sali miala lyzeczkowanie na zywca i pow ze porod przy tym to pikus. Miala dlatego ze lozysko bylo rozerwane czy cos.
o matko!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:46   #1924
lidka0308
Zadomowienie

Witam już z domku!

Miałam dziś rano usg w szpitalu, z Lili wszystko jest dobrze, ktg od zabiegu robili nam 4 razy, zapisy wyszły prawidłowe więc wypuścili nas i teraz spokojnie dochodzimy do siebie w domku.
Brzuszek mnie boli od tych nacisków wczorajszych, ale tak zewnętrznie mięśnie tam, gdzie doktorek najmocniej próbował kierować małą. Poza tym dopiero dziś wychodzi ze mnie zmęczenie i stres chyba, bo czuję się ciut gorzej niż wczoraj, ale odpocznę sobie i do jutra dojdę do siebie.
Załatwiłam dziś wszystkie formalności związane z cc, podpisałam zgodę na zabieg i na znieczulenie, rozmawiałam z anestezjologiem i podałam, że mąż będzie przy zabiegu i dostanie potem małą do siebie na przytulanie.
Natrzaskałyście stron i spróbuję nadrobić, wczoraj też czytałam, ale chyba trochę się podłamałam tym niepowodzeniem zabiegu i nie miałam siły odpisywać i cytować.
Biorę się za czytanie zatem!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 16:50   #1925
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:

Katee urodzila Kubusia. Bez naciecia i nie pekla. Ale pozniej musiala miec lyzeczkowanie macicy w znieczuleniu ogolnym. Potem mi napisze ile Kuba wazy i mierzy. Jest troche spiaca po tym zabiegu ale szczesliwa.
Gratulacje

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:15   #1926
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam już z domku!

Miałam dziś rano usg w szpitalu, z Lili wszystko jest dobrze, ktg od zabiegu robili nam 4 razy, zapisy wyszły prawidłowe więc wypuścili nas i teraz spokojnie dochodzimy do siebie w domku.
Brzuszek mnie boli od tych nacisków wczorajszych, ale tak zewnętrznie mięśnie tam, gdzie doktorek najmocniej próbował kierować małą. Poza tym dopiero dziś wychodzi ze mnie zmęczenie i stres chyba, bo czuję się ciut gorzej niż wczoraj, ale odpocznę sobie i do jutra dojdę do siebie.
Załatwiłam dziś wszystkie formalności związane z cc, podpisałam zgodę na zabieg i na znieczulenie, rozmawiałam z anestezjologiem i podałam, że mąż będzie przy zabiegu i dostanie potem małą do siebie na przytulanie.
Natrzaskałyście stron i spróbuję nadrobić, wczoraj też czytałam, ale chyba trochę się podłamałam tym niepowodzeniem zabiegu i nie miałam siły odpisywać i cytować.
jak ja ci tego zazdroszcze

Katee gratuluje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:18   #1927
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak ja ci tego zazdroszcze

Katee gratuluje
i ja, ja nie mogłam mieć męża przy sobie w trakcie porodu chociaż to było sn

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:26   #1928
lidka0308
Zadomowienie

Na początek gratulacje dla Filusi, Lady Beatty i Aloycudnie nam przyrasta liczba rozpakowanych mamuś!

Colds mam nadzieję, że infekcja u ciebie się za mocno nie rozwinie i szybko wrócisz do zdrówka.

Muminku nie czytaj nic w necie, bo tylko sobie wmówisz wszystkie te najgorsze scenariusze a wam potrzebne jest teraz pozytywne myślenie na przekór wszystkiemu, choć wiem, że jest to niezmiernie trudne. Nieustannie myślimy o was

Katiem, myślę, że powinnaś budzić małego w dzień i skrócić mu drzemki, żeby do wieczora się zmęczył trochę. I nie daj mu zasypiać przy cycuszku, smyraj go delikatnie po policzku, żeby jadł a nie spał. Ja bym tak zrobiła na twoim miejscu, choć oczywiście wyrocznią nie jestem i nie wiem, czy to pomoże, ale myślę, że jakieś działania trzeba podjąć, żeby zroumiał, kiedy ma dłużej spać i że na pewno nie w dzień.

Asiulka co się dzieje? proszę cię nie podupadaj, bo jesteś dla mnie wzorem, że po cesarce można szybko się ogarnąć i wrócić do aktywności, Sojka zresztą też, pocieszacie mnie, że i ja dam radę

Martusia26 nie ma potrzeby od razu ciąć, doktorek mówi, że im dłużej mała posiedzi tym lepiej dla niej a że na szyjkę nie napiera ani nic, więc myślę, że spokojnie dotrwam do tej daty wyznaczonej przez niego. Łożysko mam dopiero w drugim stopniu dojrzałości, przepływy są idealne, więc niech maluch rośnie sobie i nabiera sił na życie poza brzuszkiem.

Wiadomość od Katee:

Jakub urodził się o 13:45, waży 4050 i ma 56 cm, obeszło się bez znieczulenia i nacinania. Jest cudowny, ale Katee trochę krwawi.
Stary 2012-09-18, 18:14   #1929
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
mi polozna mowila, ze diety sie nie stosuje. jemy normalnie i obserwujemy dziecko. jedynie trzeba wyeliminowac groch fasole, brokuly, kalafior, bo wiadomo wzdyma. tak to jemy wszystko. i jak zjemy np pomidora i zauwazymy ze cos z dzieckiem nie tak to przestajemy jesc na 2 tyg, i po tych 2 tyg znowu jemy i obserwujemy, bo moze juz brzuszek maluszka zaakceptuje.

i pamietaj kochana, ze jak ty tak ograniczylas nabial ( mala ma skaze? bo przeciez eliminujesz wtedy gdy wychodzi ze dziecko ma skaze) to zadbaj u siebie o suplementacje wapniem bo moga byc problemy z koscmi potem

ja po kwalifikacji u ordynatora. w piatek cc boje sie strasznie
Nie bój się! najważniejsze, że już Maluszek będzie w piątek przy Tobie
Cytat:

Katee gratulacje!! witamy Kubusia na świecie
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam chyba skurcze już co 5-7 minut. Ale czuje je jako takie mocne kłucie w dole brzucha aż do odbytu plus twardnienie brzucha, to to???

Przesiedziałam z nimi właśnie u fryzjera godzinkę

Jedziemy teraz do domu, wezmę prysznic, wypiję meliskę i się położę na chwilę...
Gda, czyzby się COŚ zaczęło dziać? trzymam kciuki!
Cytat:
Karmiace
jaka metode antykoncecji wybierzecie? ja mysle nad tym zastrzykiem bo tej mini pigulki bala bym sie ze zapomne.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy za Kciuki - pomogły. TŻ zostaje póki co w tej pracy co dotychczas + jeszcze dostał jedno dodatkowe zlecenie raz na miesiąc
super
Dziś był Zuzanki pierwszy raz na huśtawce na razie nie ma pierwszej miłości. i była też pierwsza bajeczka o kotku kłopotku - zdecydowanie z uśmiechem przyjęta

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:15   #1930
lukrecja_25
Wtajemniczenie

wróciłam od rodzinnegi . mam zwolnienie na ciaze na gestoze wlasciwie ale z kodem B gin tesz mogl mi na to zwolnienie wystawic...dowiedzialam sie tez ze gin dzis był w złym humorze.... czyli wszystko jasne. cham i prostak z niego

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:21   #1931
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mam wiadomosc od niegrzeneej4

Iga przyszła na świat! Waży 3150g i ma 52 cm. Było cięzko ale jestem szczesliwa
gratuluję
ale szybko poszło

Cytat:

o, kolejny dzieciaczek
również gratulacje

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w domu, widzę, że rozpakowanie konkretnie ruszyło
Gratuluje nowym mamusiom...
Anusia witaj i opowiadaj jak było

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

to super

Cytat:

Wiadomość od Katee:

Jakub urodził się o 13:45, waży 4050 i ma 56 cm, obeszło się bez znieczulenia i nacinania. Jest cudowny, ale Katee trochę krwawi.
ale duży bobas przy tych wszystkich kruszynkach

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
wróciłam od rodzinnegi . mam zwolnienie na ciaze na gestoze wlasciwie ale z kodem B gin tesz mogl mi na to zwolnienie wystawic...dowiedzialam sie tez ze gin dzis był w złym humorze.... czyli wszystko jasne. cham i prostak z niego

masz racje, cham i prostak

a ja odebrałam wyniki i mocz mam wzorowy a morfologia ciutkę się poprawiła
i tak jest poniżej normy ale ważne, że już nie spada bo wtedy byłoby nieciekawie. lekarz będzie zadowolony z poprawy

niestety nie mam jeszcze wiadomości od Eleny ale nie będę jej na razie głowy zawracać. na pewno sama się odezwie jak już będzie miała kruszynkę przy sobie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:33   #1932
gda
Zakorzenienie

Gratulacje dla Katee i Niegrzecznej! Tylko tydzień się rozpoczął i jak poszło!

Ja mam od godziny skurcze co 5 minut, dość bolesne. Oprócz tego cały czas schodzi czopik i mam brunatno-krwiste upławy. A teraz siedząc na kibelku znowu ta woda mi poszła... I nie wiem czy to płyn owodniowy czy nadal ten "czop" czy upławy...

Ale moja położna powiedziała, żebym wzięła dwie nospy i 30-min. kąpiel i zobaczyła co dalej.

Ale przyjemnie się zaczyna ten poród - kinko, fryzjer, pyszne jedzonko (chociaż już nie dojadłam, bo trochę mdli ). Jesteśmy w takich super nastrojach! Oby tak dalej i nic ich nie zepsuło

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-09-18 o 18:35
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:37   #1933
coventry
Raczkowanie

witam się u mnie odobnie jak u gda, wczoraj się przestraszyłam że mi odeszło po sikaniu z pół szkalnki wód, dziś byłam na IP i okazało się że to płynna część czopu ( wysikałam się, a tu jeszcze coś chlupnęło) termin mam na piątek ale jak się nic nie będzie dziać to w sobotę ktg a w poniedziałek mam się stawić do szpitala, a l4 mam do terminu porodu, czyli do 21.09 a jak urodzę póżniej to lekarz do porodu wystawia jeszcze zwolnienie - bo ja nie chce macierzyńskiego zanim mały się urodzi
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:41   #1934
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wyczytalam gdzie ze dziecko dopieor okolo 3 miesiac rozroznia dzien od nocy. ale trzeba mu od poczatku pokazywac ze dzien do dzien noc to noc, w ciagu dnia nie zaslaniac okien ani nie chodzi na paluszkach, zabawiac go gdy sie obudzi, mowic...pokazac ze dzien rowna sie aktywnosc. w nocy z kolei dbac o cisze i spokoj. karmic i przewijac przy slabej ampce, nie zagadywac, nie zabawiac.

ja po kwalifikacji u ordynatora. w piatek cc boje sie strasznie
3 miesiące - o MAtko
A w dzien to ma halasu az nadto bo starszy brat wariuje.Ale go sprobuje go bardziej uaktywniac. DZiekuje

Kochana nie denerwuj sie. Wszystko bedzie dobrze.

Cytat:
Katee
Elena

Jesli chodzi o karmienie piersia to ja z dziwnych rzeczy jadlam juz pomidory,ogorki,schaboweg o,dzem truskawkowy,czekolade-troszke,mleko i coli sie napilam i jak narazie wsio ok

Karmiace
jaka metode antykoncecji wybierzecie? ja mysle nad tym zastrzykiem bo tej mini pigulki bala bym sie ze zapomne.

wogole byla u mnie polozna-babka tragedia jednym slowem,umyla rece sobie chusteczka dla dzieci i miala brudne paznokcie,ale na szczescie nie dotykala malego za bardzo tylko zobaczyla na pepek-ktory krwawi i na luszczaca sie skore na stopkach
Moj gin jest przeciwny antykoncepcji w tej postaci. Ale wiem, ze sa jakies srodki i moja znajoma cos takiego bierze. Musze to zglebic bo nie chce jechac na prezerwatywach.

Gda to trzymam kciuki by to bylo to

Ale duzy dzieciaczek Katee.
Katee zadzwonila do mnie zaraz po zabiegu. Ponoc krwawila mocno i dlatego to lyzeczkowanie.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Kraven to kamien z serca ze sie udalo - w kwestii pracy

Lukrecja co za kretyn. Co kogo obchodzi ze ma zly humor.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:03   #1935
Dearlie
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że Elena też już po

Cytat:

Wiadomość od Katee:

Ooo duży chłopak. A mimo tego udało się bez nacinania. Brawo Katee

coventry , gda w takim razie nadal trzymam kciuki za rozwój akcji u Was.
Stary 2012-09-18, 19:09   #1936
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mialam po drugim synku na zywca ....masakra
Cytat:

Muminku nie czytaj nic w necie, bo tylko sobie wmówisz wszystkie te najgorsze scenariusze a wam potrzebne jest teraz pozytywne myślenie na przekór wszystkiemu, choć wiem, że jest to niezmiernie trudne. Nieustannie myślimy o was
ja czytam zeby wiedziec co nas czeka,o co pytac...moj niemiecki nie jest rewelacyjny co tez mnie wkurza bo nie umiem sie czasem do konca dogadac,wszystko musze tlumaczyc bo nie znam okreslen a w slownikach nie ma tlumaczen z wszystkiego!!dobrze miec porownanie i wsparcie mam ktore przechodza to co ja
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:38   #1937
lidka0308
Zadomowienie

Kraven mam nadzieję, że u męża wyjaśniło się wszystko pozytywnie!

Widzę, że Tamlin już do domku może wracać. Cudnie!

Asiulka myślę, że słusznie podejrzewasz zazdrość córci i chyba nic na to innego nie wymyślisz, jak tylko poświęcanie jej więcej uwagi, przytulanie i zapewnianie, że ją kochacie i to tak często, jak się tylko da.

Gda narobiłaś nadziei i znowu nicoj współczuję tego oczekiwania

Justyna już do domku? matko przez ten szpital gdzieś mi dni uciekły i wydawało mi się, że to jakoś za szybko. W takim razie czekamy na powrót

Iwoncia takich atrakcji z synkiem pewnie będzie jeszcze całe mnóstwo

Niegrzeczna wielkie brawa!!! witamy twoją Igunię wśród nas!

Kasiam trzymam kciuki za zabieg, ja mam jeszcze dwa tygodnie na oswojenie się z tą myślą

Już doczytałam, że u męża Kraven wsio dobrze wyszło, więc super!

Lucia tego gina to opier... przy następnej okazji za te banialuki, co ci wciskał dupek jeden

Muminku teraz już rozumiem, że czytasz, w takiej sytuacji też bym szukała analogii, serdecznie współczuję i trzymam kciuki za poprawę sytuacji!

Gda rozkręcaj się kochana, rozkręcaj i niech ten poród będzie cały tak przyjemny jak jego początek

Nadrobiłam
Stary 2012-09-18, 19:48   #1938
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla Katee i Niegrzecznej! Tylko tydzień się rozpoczął i jak poszło!

Ja mam od godziny skurcze co 5 minut, dość bolesne. Oprócz tego cały czas schodzi czopik i mam brunatno-krwiste upławy. A teraz siedząc na kibelku znowu ta woda mi poszła... I nie wiem czy to płyn owodniowy czy nadal ten "czop" czy upławy...

Ale moja położna powiedziała, żebym wzięła dwie nospy i 30-min. kąpiel i zobaczyła co dalej.

Ale przyjemnie się zaczyna ten poród - kinko, fryzjer, pyszne jedzonko (chociaż już nie dojadłam, bo trochę mdli ). Jesteśmy w takich super nastrojach! Oby tak dalej i nic ich nie zepsuło
Ja Cie kręce, aż dziwne że tak to przeżywać można chociaż u mnie gdyby nie ciśnienie to mój poród trwał by 4-5 godzin
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:01   #1939
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja Cie kręce, aż dziwne że tak to przeżywać można chociaż u mnie gdyby nie ciśnienie to mój poród trwał by 4-5 godzin

Pewnie to się zmieni jak dojadę do szpitala... Jakoś ta domowa atmosfera sprzyja mojemu nastrojowi. Następny poród już powiedziałam mężowi, że będę miała domowy!

Wzięłam dwie nospy i godzinną kąpiel i skurcze są co ok. 4 minuty i takie trwające minutę. Zaczynają nawet boleć. A ten czas pomiędzy jest faktycznie FANTASTYCZNY!

Nie chce mi się jeszcze do tego szpitala jechać, ale tak się ze mnie leje ta krwista wydzielina, że suszę włosy i jedziemy na IP.

Będę Wam poród online serwować, bo muszę się czymś rozpraszać!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:04   #1940
kraven
Zakorzenienie

Synek Katee to kawał chłopa.

Jak się sprawa z prcą wyjasniła to się od razu jakaś spokojniejsza zrobiłam i mniej płaczliwa. Byliśmy na szkole rodzenia - dzisiaj o dolegliwościach maluszka.
I o masazu krocza - i w związku z tym mam pytanko do tych które masoały - jakiej oliwki używałyscie?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:07   #1941
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie to się zmieni jak dojadę do szpitala... Jakoś ta domowa atmosfera sprzyja mojemu nastrojowi. następny poród już powiedziałam mężowi, że będę miała domowy!

Wzięłam dwie nospy i godzinną kąpiel i skurcze są co ok. 4 minuty i takie trwające minutę. Zaczynają nawet boleć. A ten czas pomiędzy jest faktycznie fantastyczny! :d

Nie chce mi się jeszcze do tego szpitala jechać, ale tak się ze mnie leje ta krwista wydzielina, że suszę włosy i jedziemy na ip.

będę wam poród online serwować, bo muszę się czymś rozpraszać! :d
gda powodzenia!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:10   #1942
Asiuulka89
Zakorzenienie

Chetnie poczytam porod na zywo zaraz nadrobie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:17   #1943
Konczita
Zakorzenienie

Gda trzymam kciuki! widzę w Tobie siebie hehe .. jechałam z uśmiechem i na fonie wisiałam do 13 później już odpuściłam ...

mamuśki mam pytanie .. Dusia zaczęła pokasływać ... byliśmy u pediatry i osuchowo jest czystko i gardło czyste ... nie wiem co to może to być na tle alergicznym ? yyhhh dodam, że zauważyłam to jak wprowadziliśmy nutramigen cholerny ... co robić?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:17   #1944
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam już z domku!

Przykro mi że się obrót nie udał. No ale najważniejsze ze z córeczką wszystko ok przezyjesz cc i będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie bój się! najważniejsze, że już Maluszek będzie w piątek przy Tobie

Katee gratulacje!! witamy Kubusia na świecie

Gda, czyzby się COŚ zaczęło dziać? trzymam kciuki!

super
Dziś był Zuzanki pierwszy raz na huśtawce na razie nie ma pierwszej miłości. i była też pierwsza bajeczka o kotku kłopotku - zdecydowanie z uśmiechem przyjęta
Mój też nie pokochał huśtawki mówi się trudno naszczescie ja miałam po Zuzi więc kasa nie poszła w błoto
Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się u mnie odobnie jak u gda, wczoraj się przestraszyłam że mi odeszło po sikaniu z pół szkalnki wód, dziś byłam na IP i okazało się że to płynna część czopu ( wysikałam się, a tu jeszcze coś chlupnęło) termin mam na piątek ale jak się nic nie będzie dziać to w sobotę ktg a w poniedziałek mam się stawić do szpitala, a l4 mam do terminu porodu, czyli do 21.09 a jak urodzę póżniej to lekarz do porodu wystawia jeszcze zwolnienie - bo ja nie chce macierzyńskiego zanim mały się urodzi
no to za Ciebie też kciuki bo pewnie lada chwila się zacznie

Gratulacje dla Kate duzy Kubuś no i sn supeer

Ja dzisiaj byłam na kontroli bo położna twierdziła że źle mi sie rana goi to mój doktor kazał ją pozdrowić rana ok mam dodatkowy płyn do psikania i za dwa tygodnie contractubex. Poza tym mam dzwponic jak dostanę kolejny okres i wtedy zakładamy spiralę. Wogóle ja to mam niski próg bólu przy cytologii myślałam że się zesram z bólu jak dobrze że ja miałam cc bo chyba bym padła im na porodówce
Stary 2012-09-18, 20:18   #1945
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie stosujesz wiazanie? bo ja tylko kieszonke umiem poki co.
ja teraz też wiążę kieszonkę, bo wydaje mi się najwygodniejsza, a jak córka była starsza to wiązałam inne, na końcu już był plecaczek

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jaką masz chustę ? ścięta w trapez ????
tkaną 5 m długości, nie ścinaną

Cytat:
wybacz, ze przywołałam wspomnienia
nic się nie stało, po prostu ja jeszcze psychicznie nie jestem gotowa całkiem na rozmowy o tym
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:18   #1946
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Gda trzymam kciuki! widzę w Tobie siebie hehe .. jechałam z uśmiechem i na fonie wisiałam do 13 później już odpuściłam ...

mamuśki mam pytanie .. Dusia zaczęła pokasływać ... byliśmy u pediatry i osuchowo jest czystko i gardło czyste ... nie wiem co to może to być na tle alergicznym ? yyhhh dodam, że zauważyłam to jak wprowadziliśmy nutramigen cholerny ... co robić?
a ma katar?
Stary 2012-09-18, 20:20   #1947
coventry
Raczkowanie

GDA kciuki, hurra ze zaczyna się rozkręcać:jup i:
a ja czekam cierpliwie
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:24   #1948
aga_ton
Wtajemniczenie

napisałam smska do Eleny ale póki co nie odpisała. mam nadzieję ,że nie wymęczyli jej za bardzo i tuli już Kamilę
dam znać gdy tylko czegoś się dowiem.

Gda, to trzymam kciuki
a pomysł relacji porodu online bardzo mi się podoba
Stary 2012-09-18, 20:24   #1949
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
tkaną 5 m długości, nie ścinaną
nie ma problemu z wiązaniem? słyszałam, że ścięte są wygodniejsze

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a ma katar?
kilka razy mi kichała ale z noska nic nie leci
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:29   #1950
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
coventry, patrzę na pierwszą stronę i jak urodzą Gda i Elena to wreszcie kolej na Ciebie i na mnie cieszysz się?

u mnie też trochę chlupnęło po wysikaniu, może to też ten czop
tyle, że to było w tamtym tygodniu

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-18 o 20:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości