Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2320 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 20:36   #69571
Katarzyna_13
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Dziewczyny, byłam dzisiaj u mnie w Rossmannie, a tu miła niespodzianka i półka pełna isany z babassu
Katarzyna_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:38   #69572
sunflower4387
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!!!
Prosze Was o pomoc mam nadzieje że nie zaśmiecam jakoś szczególnie wątku. ale do rzeczy! stosuje CG od jakiś 10 m-cy . Moje wloski na prawde są w dużo lepszym stanie. ale ostatnio sa jakies takie przyklapniete, bez zycia ewidetnie jest im czegos za duzo tylko czego??? Do tej pory wszystko bylo ok ale od jakiego czasu totalny przyklap. Pomocy co mam zmienić? Teraz używam: alltery z migdałkiem do mycia, czasem babydermu czasem stosuje omo i myje wlosy odrzywka hegron bez spłukiwania. Odżywiam alltera ta czerwona z granatem i bez splukiwania joaśką z cytryna i miodem. Czasem raz na 2 tyg maseczka biovax teraz mam ta do wypadajacych albo maska alltery. Czasem ukladam na żel lniany czasem na czarny z rossa ale przeważnie nic z nimi nie robie. a i jeszcze olejuje babydermem tym niebieskim. I tyle za duzo? za malo? Juz sama nie wiem. Dodam jeszcze ze mam rozjaśniane wlosy. Pomocy Dziewczynki!!!!
Stary 2012-09-18, 20:40   #69573
izaa29
Zakorzenienie

Paulownia dziękuje ślicznie za odpowiedź. Ja również kiedy myje włosy wieczorem to jak podeschną zwiazuje je w takiego kocza i wtedy rano owszem sa piekne fale i potrafia sie utrzymać cały dzień bez żadnego utrwalenia w postaci żelów itp.
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:41   #69574
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zamówiłam via net od razu kilka pudełek bingaczy, przesyłka darmowa, po co sie męczyć z szukaniem

BTW Martek, jakiś znajomy podpisik

z pestek winogron?
uwielbiam go
mogę prosić o link? jakie maski z bingo polecacie? oczywiście zgodne z CG. nigdy się z nimi nie zetknęłam. mają coś z masłem shea? czytałam na którymś z blogów, że rozluźnia skręt, co by mnie zadowalało

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Mam to samo. Dodatkowo jak przeszłam na CG i zaczęłam olejowanie, to po oleju głowa skóry swędziała jeszcze gorzej...
Od poprzedniego mycia olejuje tylko włosy a w skalp wcieram olejek łopianowy przeciwłupieżowy Green Pharmacy. Ulga jest duża, własnie wtarłam drugi raz, a tym razem głowa między myciami swędziała duzo mniej i tylko miejscami, łupiez po tym jednym razie znacząco się zmniejszył. Zobaczymy, czy tak będzie też tym razem.

Nie myłam nigdy BD ale niektóre dziewczyny pisały o różnych reakcjach na niego. Myje odzywką Potters z aloesem i jedwabiem, staram się zawsze szczególnie zwrócic uwage na domycie skóry głowy.
Poprosiłam mamę, żeby mi "zbadała" skórę i mówi, że jest w lepszym stanie, tak jakby schodziła stara skóra i budowała się nowa, bez podrażnień. Zostanę przy BD jeszcze trochę, a jeśli nie to zmienię na Facelle. Odżywką myjesz też skalp? Stosujesz metodę OMO?

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Moje włosy winogronowego nie lubią :p piórka + puch się robi.

Garniera Avocado przy skalpie nie trzymałam, ale Babydream i Isana babassu mi robią na głowie masakrę. Do dermatologa zawsze dobrze iść z takim problemem, zwłaszcza jeśli masz sprawdzonego lekarza, który poważnie Cię potraktuje
Porady dla osób z wrażliwym skalpem znajdziesz na blogu Ajrisz i chyba na pielęgnacyjnym jest wątek dla wrażliwców.
Od siebie dodam, że u mnie bardzo pomogło super-mega delikatne mycie (nie odżywką, wszystkie mnie podrażniają, muszę bardzo uważać, żeby przy spłukiwaniu nie miały kontaktu ze skórą głowy) rozcieńczonym szamponem, kubeczkowe "M" w OMO. Mam też sprawdzony szampon z Pharmaceris, który mi pomaga jeśli coś się dzieje.
moje chyba polubiły, jakieś gładsze były po umyciu, ale chyba niedokładnie zmyłam, bo miałam tłustą grzywkę
stosuję metodę OMO, ale przenigdy nie kładę odżywek na skalp, tylko BD.
co do poważnych lekarzy.. ostatnio pani dermatolog nawet do mnie nie podeszła, powiedziała, że to, co mam na głowie to reakcja alergiczna, wysłała do alergologa (pomijam fakt czekania 2 miesięcy... ) i przepisała tabletki antyalergiczne za 5 dych, które mają takie samo działanie jak alertec...

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Na pewno zmienilabym myjadło, nie nakładała odżywek na skalp i jak najbardziej wybrałabym sie do dermatologa
A tak na szybko to moze kompres z zelu lnianego pomoze, troche nawilzy i ukoi skalp?
nie nakładam odżywek na skalp, broń Boże
właśnie tak myślałam nad "czymś" lnianym, ale oleju nie mogłam znaleźć. żele można kupić?

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Doświadczenia dobre, lubimy się z winogronowym, do sałatek tez dobry
Ja do stylizacji lubię krem nivea flexible curls
ja chyba też się z nim polubię ale będę polowała na lniany albo jakiś, co przyciemnia kolor, bo mam złoty brąz, a chcę jakiś ciemniejszy

Kurcze, dziewczyny, czuję się mega wciągnięta w tę całą zabawę z włosami. Gdyby nie obowiązki mogłabym siedzieć cały dzień na wizażu, czytać wątki, oglądać Wasze włosy, czytać recenzje i blogi Mam nadzieję, że za kilka lat będę miała taką wiedzę na temat kosmetyków, że zawstydzę wszystkie moje koleżanki
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:54   #69575
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość

nie nakładam odżywek na skalp, broń Boże
właśnie tak myślałam nad "czymś" lnianym, ale oleju nie mogłam znaleźć. żele można kupić?
żel lniany sama robisz. Kupujesz siemię lniane, niezmielone. Wrzucasz do garnka łychę, zalewasz szklanką wody i gotujesz aż będzie glut.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:57   #69576
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarzyna_13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dzisiaj u mnie w Rossmannie, a tu miła niespodzianka i półka pełna isany z babassu
KUPUUUUUUJ

a swoją drogą myła któraś tymi trzema pozostałymi odżywkami? różana, pszeniczna i jeszcze jakaś tam?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:57   #69577
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
żel lniany sama robisz. Kupujesz siemię lniane, niezmielone. Wrzucasz do garnka łychę, zalewasz szklanką wody i gotujesz aż będzie glut.
. Mamy też o tym wątek, wszystko w pierwszym poście - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
Stary 2012-09-18, 21:07   #69578
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
. Mamy też o tym wątek, wszystko w pierwszym poście - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
dziękuję na razie pokracznie wnikam w wiedzę o włosach i zadaję banalne pytania, musicie mi to wybaczyć

dziewczyny, znacie jakieś sklepy online z tanimi produktami do włosów, które polecane są dla metody CG? bo mieszkam w małym mieście i nie mam połowy produktów, które polecacie..a chciałabym wypróbować. mile widziana darmowa wysyłka

Edytowane przez xyz7
Czas edycji: 2012-09-18 o 21:09
Stary 2012-09-18, 21:11   #69579
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ja Dlatego myłam tylko raz, potem już nie wracałam.

Twoje tak reagują na keratynę? Jakoś nie zauważyłam u siebie takiej zależności.
Kiedyś się matowiły na jedwab (dodawałam kilka kropli do płukanki).
Zamiast tego kupiłam teraz Barwę z lnem - bez keratyny, niebieski kolor bo walczę z żółtymi refleksami ale nie mogę sklepowych np Joasiek
Piękne te Twoje locze nie mogę się doczekać aż je pomacam
Cytat:
Poszłam do fryzjera. Bo ostatnio rosną jak szalone (chociaz wolałabym żeby nie...) i różnica między czerwcem a teraz była ogromna.
I powiem wam, że na zdjęciach widać jak na dłoni, że moje lokasy lubią lekkość i krótkość I ja też się zdecydowanie lepiej czuje w takim wydaniu.
i bardzo dobrze wyglądają
Niewiele nas tu nie dążących do długości za wszelka cenę

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36607076]Już kiedyś czytałam o tym i na yt oglądałam, jakoś nie chce mi się w to bawić, wolałabym żeby dłuższe były. Trzeba poczekać [/QUOTE]
Dodanie łyzki mleka do maseczki nie wymaga jakichś hiper zabiegów :P Płukanka z szałwii tez nie

Cytat:
Moja skóra głowy już drugiego dnia po myciu okropnie swędzi. Na włosach mam dosłownie płaty skóry... Mam wrażenie, że ze skórą głowy jest gorzej niż przed pielęgnacją CG. Używam Isany z babassu, Garniera Avocado i Karite oraz na skalp Babydreama. Czy uczulał Was babydream? Od zawsze mam problemy ze skórą głowy, może iść z tym do dermatologa?
Mnie uczuliło/podrażniło wszystko co wymieniłaś
Swędzenie dobrze łagodzi żel lniany

Cytat:
Znacie coś fajnego do stylizacji włosów zgodnego z CG? Chodzi mi o efekt zrobienia takich bardziej loków niż pojedynczych skrętów.
U mnie działa nie tyle kosmetyk co technika:
http://www.youtube.com/watch?v=R5PpS7vj1Ho

Cytat:
Napisane przez sunflower4387 Pokaż wiadomość
Moje wloski na prawde są w dużo lepszym stanie. ale ostatnio sa jakies takie przyklapniete, bez zycia ewidetnie jest im czegos za duzo tylko czego???
Nie widzę porządnego szamponu z SLS.
Poza tym może włosy sie najadły i potrzebują teraz innego jadłospisu? Mniej ekstraktowych odżywek itp

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:16   #69580
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Mnie uczuliło/podrażniło wszystko co wymieniłaś
Swędzenie dobrze łagodzi żel lniany

kurcze, nawet garnier? chyba muszę w takim razie spróbować czegoś innego, ale nie wiem czego

filmik obejrzę w wolnej chwili, bo nauka czeka
Stary 2012-09-18, 21:17   #69581
Katarzyna_13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
KUPUUUUUUJ

a swoją drogą myła któraś tymi trzema pozostałymi odżywkami? różana, pszeniczna i jeszcze jakaś tam?
Kupiłam jedną, zobaczę jak będzie się sprawować na moich włosach i najwyżej za parę dni dokupię jeszcze kilka opakowań.
Stary 2012-09-18, 21:19   #69582
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
KUPUUUUUUJ

ja myłam różową Isaną
kupiłam kiedyś na promocji trzy z babassu i jedną różową, te trzy zużyłam, zdążyłam pewnie jeszcze ze dwie kupić i zużyć, a tamtą mam dalej, także wniosek nasuwa się sam - nie jest na tyle dobra, żeby ją używać i nie móc zamienić na inną- osobiście, nie polecam, więcej jej nie kupię.. ;P

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:26   #69583
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarzyna_13 Pokaż wiadomość
Kupiłam jedną, zobaczę jak będzie się sprawować na moich włosach i najwyżej za parę dni dokupię jeszcze kilka opakowań.
A to na pewno nie szampon?
Stary 2012-09-18, 21:27   #69584
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
ja myłam różową Isaną
kupiłam kiedyś na promocji trzy z babassu i jedną różową, te trzy zużyłam, zdążyłam pewnie jeszcze ze dwie kupić i zużyć, a tamtą mam dalej, także wniosek nasuwa się sam - nie jest na tyle dobra, żeby ją używać i nie móc zamienić na inną- osobiście, nie polecam, więcej jej nie kupię.. ;P
kurczę, czyli słabiutka nadzieja prysła

hej dziewczęta, a masło kokosowe z Body Shopa nadaje się na końcówki? (Aqua (Water) (Solvent/Diluent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Cyclomethicone (Emollient), Butyrospermum parkii (Shea Butter) (Emollient), Glycerin (Humectant), Theobroma cacao (Cocoa Butter) (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Lanolin Alcohol (Stabiliser/Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Parfum (Fragrance), Methylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Benzyl Benzoate (Solvent), Coumarin (Fragrance Ingredient), Butylphenyl Methylpropional (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Caramel (Colour).). Pytanie może i głupie, ale mam tych maseł mnóstwo i zastanawiam się nad ich zastosowaniem innych niż pierwotne

Stary 2012-09-18, 21:41   #69585
Katarzyna_13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
A to na pewno nie szampon?
Na pewno odżywka
Stary 2012-09-18, 21:46   #69586
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
[B]

Poprosiłam mamę, żeby mi "zbadała" skórę i mówi, że jest w lepszym stanie, tak jakby schodziła stara skóra i budowała się nowa, bez podrażnień. Zostanę przy BD jeszcze trochę, a jeśli nie to zmienię na Facelle. Odżywką myjesz też skalp? Stosujesz metodę OMO?
Mam włosy chyba trochę suche, ale skalp mi sie przetłuszcza, następnego dnia po myciu zaczyna swędzieć i jest łupież, trochę się sypie, ale większość "zdrapuję" z głowy przy drapaniu. Myję głowę co drugi dzień.
Przeszłam niedawno na CG.
Przed myciem nakładam na włosy olej (lniany, oliwę, orzech laskowy dzisiaj - faza testów) a na skalp olejek przeciwłupiezowy. Olej na włosach trzymam 2 godzny, a naskalpowy nakładam pół godziny przed myciem.
Olej nakładam na suche lub lekko zwilżone włosy.
Potem myje odżywką - pottersem - i skap i włosy, zuzuwam duzo, bo butla na 6 razy wystarczy. Potem nakładam maskę alterry albo odzywkę alterry z granatem, albo Garnier avokado, i trzymam na głowie kilkanaście minut (w tym czasie toaleta reszty ciała). Potem dokładnie i długo spłukuję najpierw ciepłą a potem coraz zimniejszą wodą. Odciskam włosy w ręcznik a potem w sciereczke z mikrofibry. Nakładam na połowę włosów (tak od ucha) odżywke b/s. I zostawiam do schnięcia, przeważnie z mokrymi ide spać (do dziś, bo dzis przyszła suszarka z dyfuzorem, chłodnym nawiewem i jonizatorem), czasem wgniatam trochę żelu lnianego.
Zauwazyłam, że - skalp wolniej sie przetłuszcza, włosy sa dłużej świeże, miekkie,z mycia na mycie odrobine poprawia się skręt, łupież się zmniejszył, włosy są lekkie...ale niestety mocno zaczęły wypadać... i przy nakładaniu oleju i podczas mycia Za to pomiędzy myciami niewiele wypada... zastanawiam się, czy po prostu na raz wypadają wtedy wszystkie z 2 dni (100-150 dziennie) czy jak? Włosy czeszę tylko palcami podczas mycia, nakładania i spłukiwania odżywek.
Dziś zauwazyłam trochę bejbików sporej długości i świeżych, od prawie 2 tygodni pije pokrzywę, skrzyp i biorę tabletki CP.
Czy coś robię źle, że tak wypadają?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:01   #69587
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Mam włosy chyba trochę suche, ale skalp mi sie przetłuszcza, następnego dnia po myciu zaczyna swędzieć i jest łupież, trochę się sypie, ale większość "zdrapuję" z głowy przy drapaniu. Myję głowę co drugi dzień.
Przeszłam niedawno na CG.
Przed myciem nakładam na włosy olej (lniany, oliwę, orzech laskowy dzisiaj - faza testów) a na skalp olejek przeciwłupiezowy. Olej na włosach trzymam 2 godzny, a naskalpowy nakładam pół godziny przed myciem.
Olej nakładam na suche lub lekko zwilżone włosy.
Potem myje odżywką - pottersem - i skap i włosy, zuzuwam duzo, bo butla na 6 razy wystarczy. Potem nakładam maskę alterry albo odzywkę alterry z granatem, albo Garnier avokado, i trzymam na głowie kilkanaście minut (w tym czasie toaleta reszty ciała). Potem dokładnie i długo spłukuję najpierw ciepłą a potem coraz zimniejszą wodą. Odciskam włosy w ręcznik a potem w sciereczke z mikrofibry. Nakładam na połowę włosów (tak od ucha) odżywke b/s. I zostawiam do schnięcia, przeważnie z mokrymi ide spać (do dziś, bo dzis przyszła suszarka z dyfuzorem, chłodnym nawiewem i jonizatorem), czasem wgniatam trochę żelu lnianego.
Zauwazyłam, że - skalp wolniej sie przetłuszcza, włosy sa dłużej świeże, miekkie,z mycia na mycie odrobine poprawia się skręt, łupież się zmniejszył, włosy są lekkie...ale niestety mocno zaczęły wypadać... i przy nakładaniu oleju i podczas mycia Za to pomiędzy myciami niewiele wypada... zastanawiam się, czy po prostu na raz wypadają wtedy wszystkie z 2 dni (100-150 dziennie) czy jak? Włosy czeszę tylko palcami podczas mycia, nakładania i spłukiwania odżywek.
Dziś zauwazyłam trochę bejbików sporej długości i świeżych, od prawie 2 tygodni pije pokrzywę, skrzyp i biorę tabletki CP.
Czy coś robię źle, że tak wypadają?
spróbuję skorzystać z Twojej metody gdzie mogę dorwać pottersa?
Stary 2012-09-18, 22:09   #69588
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
spróbuję skorzystać z Twojej metody gdzie mogę dorwać pottersa?
Ja kupiłam w Kauflandzie, ale widziałam też w Auchan i w zasadzie każdej drogerii prócz Rossmann.
Pottersa idzie naprawde sporo na naolejowane włosy, dodatkowo rozcieńczam go w kubeczku i dolewam kapke wody na głowę, żeby sie lepiej rozprowadził. Lekko sie pieni i naprawde domywa
Stary 2012-09-18, 22:12   #69589
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
włosy są lekkie...ale niestety mocno zaczęły wypadać... i przy nakładaniu oleju i podczas mycia Za to pomiędzy myciami niewiele wypada... zastanawiam się, czy po prostu na raz wypadają wtedy wszystkie z 2 dni (100-150 dziennie) czy jak?
ja właśnie obserwuję u siebie podobne zjawisko i tłumaczę sobie, że kiedyś muszą te włosy przecież wyjść

Stary 2012-09-18, 22:15   #69590
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czemu ona cały filmik ma puszczoną wodę
Czy odżywka b/s nie spłukuje się w tym procesie ?
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:16   #69591
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
ja właśnie obserwuję u siebie podobne zjawisko i tłumaczę sobie, że kiedyś muszą te włosy przecież wyjść
Mam taką nadzieję własnie

A to moja fryzura dziś - opis kilka postów wyżej + suszenie z dyfuzorem i na prawie suche włoski trochę glutka lnianego No i w sobotę były postrzyżyny, więc 4 cm mniej....

Stary 2012-09-18, 22:22   #69592
Chatul
ma zielone pojęcie

Cyferki, świetna fryzura!
Stary 2012-09-18, 22:26   #69593
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Niby znalazlam watek o tym laminowaniu jak jedna z was wspomniala o tym ale wole sie was zapytac jakie moga byc po tym efekty bo jak juz pisalam gdzies tam wczesniej to laminowanie wlosow kojazy mi sie z prostowaniem :p wiem ze to pewnie nie tak dziala bo ma wloski odzywic i dodac im protein tylko tak sobie mysle o tym co moze byc bo od spodu mi sie wlosy prostuja ostatnio i na 2 dzien po myciu robi mi sie lekki puch ale to norma no i ten przyklap zameczam was
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:34   #69594
sunflower4387
Raczkowanie

[

Nie widzę porządnego szamponu z SLS.
Poza tym może włosy sie najadły i potrzebują teraz innego jadłospisu? Mniej ekstraktowych odżywek itp[/QUOTE]

Wlasnie zapomnialam napisac. Z sls-owcow to myje nivea dla przetluszczajacych sie i jeszcze takim szamponem ktorego nazwy nie pamietam ale wiem ze jesty z algami

A te mniej ekstraktowe odzywki to jakie?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Niby znalazlam watek o tym laminowaniu jak jedna z was wspomniala o tym ale wole sie was zapytac jakie moga byc po tym efekty bo jak juz pisalam gdzies tam wczesniej to laminowanie wlosow kojazy mi sie z prostowaniem :p wiem ze to pewnie nie tak dziala bo ma wloski odzywic i dodac im protein tylko tak sobie mysle o tym co moze byc bo od spodu mi sie wlosy prostuja ostatnio i na 2 dzien po myciu robi mi sie lekki puch ale to norma no i ten przyklap zameczam was
Super to awena opisala na swoim blogu tu masz link:
http://anwena.blogspot.com/2012/08/m...od-mojego.html
Stary 2012-09-18, 22:38   #69595
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunflower4387 Pokaż wiadomość

Super to awena opisala na swoim blogu tu masz link:
http://anwena.blogspot.com/2012/08/m...od-mojego.html

O super bardzo Ci dziekuje
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:44   #69596
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Cyferki, świetna fryzura!
Dziekuję Lejesz miód na moje serce
Stary 2012-09-18, 22:45   #69597
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką nadzieję własnie

A to moja fryzura dziś - opis kilka postów wyżej + suszenie z dyfuzorem i na prawie suche włoski trochę glutka lnianego No i w sobotę były postrzyżyny, więc 4 cm mniej....

piękne masz te włosy!!!

Stary 2012-09-18, 22:47   #69598
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dobra, najprostsze rozwiązania bywają najbardziej nieoczywiste

Cytat:
mogę prosić o link? jakie maski z bingo polecacie? oczywiście zgodne z CG. nigdy się z nimi nie zetknęłam. mają coś z masłem shea? czytałam na którymś z blogów, że rozluźnia skręt, co by mnie zadowalało

http://www.bingosklep.com/index.php
mam chyba wszystkie maski - są świetne

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:48   #69599
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
piękne masz te włosy!!!
Dzięki
Na fotce nie widać, bo z lampą, ale sporo jest spuszonych... marzę o grubych, gładkich sprężynkach....
Stary 2012-09-18, 22:50   #69600
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dzięki
Na fotce nie widać, bo z lampą, ale sporo jest spuszonych... marzę o grubych, gładkich sprężynkach....
śliczne są
troszkę przypominają moje na zdjęciach, będą grube i gładkie dbaj i nie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości