|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
Swojego czasu zajadałam się owsiankami z Nesvity, teraz wolę domową wersję
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy: 7.00: pęczak z mlekiem, bułka z ziarnami z wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem, herbata zielona, Calogen 11.00:kanapka z masłem, sałatą, szynką drobiową i ogórkiem, woda 14.00: ziemniaki i kalafior w sosie(jakiś mega dziwny obiad, którego dawniej nie znosiłam, a teraz smakuje mi bardzo, bardzo, bardzo) 18.00: trzy parówki Sokoliki, dwie kromki ziarnistego, troszkę keczupu i musztardy 20.00: jogurt Ale owoc natura truskawkowy, dwa biszkopty
|
|
|
#2373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po około 6 miesiącach powrócił, naprawdę nie wiem od czego to zależy. Mój organizm wariuje... Najgorsze jest to, że czasami czuję się gruba... ta myśl powraca, bez przerwy porównuję się z moimi koleżankami. Zawsze coś nie pasuje. Chciałabym się z tego uwolnić, jestem na dobrej drodze, ale boję się, że to wszystko znowu powróci. Boję się... nie chcę być gruba. Ale na razie staram się z całej siły jak tylko mogę! Dziękuję za wsparcie, wy mnie chyba najbardziej motywujecie!
Edytowane przez Szeptkrwawegoserca Czas edycji: 2012-09-11 o 22:08 |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
preparat substancji tłuszczowych
|
#2375 |
|
Rozeznanie
|
1. małe jabłko, pół gruszki, pół brzoskwini, 2 śliwki, garść malin + 150 g jogurtu
2.jablko 3.2 marchewki 4. piers z kurczaka pieczona + warzywa (kalafior, fasolka szparagowa, pomidory, ogórki, cukinia - dużo) 5. jablko/kilka śliwek, garsc malin/kilka marchewek i tyje na tym tzn spodnie sa coraz bardziej ciasne.. co mam robic? dodam ze kocham to co jem i nei ma w ogóle ochoty na inne rzeczy, po owiasnkach/makaronach/chlebach/kaszach zle sie czuje, innego rodzaju miesa nigdy nie jadlam. w wakacje mialam duzo stresu i jadlam malo przez dlugi czas (2 miesiace codziennie <1000 kcal) aaa co powinnam robic, jak jesc zeby nie tyc? |
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te ekspresowe owsianki z torebki to pewnie morze konserwantów i sztucznych barwników...
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym wszystkich co pogrubione masz mega wzdecie... zwlaszcza biorac pod uwage chorobe...
|
|
|
#2378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
tak ostatnio stwierdziłam,że to jest wątek o jadłospisach a bardzo mało ich tutaj ostatnio :p więc wstawie to co dzisiaj jadłam
Ś: grahamka z masłem orzechowym i truskawkami/twarożkiem i domowym dżemem morelowym,maliny i truskawki,herbata z miodem i cytryną IIŚ: bułka,pół z serkiem pomidorowym almette,pół z serkiem śmietankowym,warzywa,kawa z mlekiem, dużo bezpestkowych winogron IO: talerz zupy cebulowej IIO: spora porcja kaszy gryczanej polanej jogurtem naturalnym,pierś z kurczaka z sosie terijaki,gotowana fasolka,sałatka z pomidorów,sok grejpfrutowy K : grahamka,pół z 2 plastrami szynki i serem gouda,pół z serkiem pomidorowym almette,warzywa, marchewka,herbata z miodem i cytryną, jabłko |
|
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez emila86 Czas edycji: 2012-11-11 o 22:53 |
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post36544903 od siebie powiem tak: pogrubione to wegle proste.. bialka jest tyle co kot naplakal.. poza tym proponuje zrobic badania -krew,tarczyca, cukier itp.. zaparcia -nie dziwie sie..blonnika prawie nie ma..
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie- nie napisałaś nic o ruchu. Poza tym proszę nie mylić soku z frugo, bo to jak niebo a ziemia. ![]() Co do problemu, to ja uważam, że jesz mało wartościowo i to przede wszystkim może być przyczyną tego, dlaczego masz problem z wagą. Każdy ma różne spalanie i nie należy tego porównywać, ale rzuca się wręcz w oczy to, że brak tu np. owoców. Jeśli nie tolerujesz wielu rzeczy to polecam na początku wyrzucić mleko, a wsadzić na jego miejsce kefir. Wyrzucić cukier, a wsadzić owoce(jak źle je tolerujesz to zaserwuj sobie np. jabłka prażone bez dodatku cukru na patelni z dodatkiem odrobiny wody). Jedz powoli, nie pij przy posiłku. |
|
|
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za rady
co do białka to jem je, ale tyle na ile budżet pozwala...a nie pozwala na wiele mięso jest w weakandy, czasem 1 raz w tygodniu... jem twarożek, czy serek granni, do chleba wędlinę(chude gatunki i drobiowe i wieprzowe) sery żółte(bardzo je lubię) choć rzadziej je jem bo tłuste;/ strączkowych nie mogę bo mi brzuch rozsadza ;((( mialam etap odstawienia mleka na jakiś rok, czy półtorej ale nie wniosło to nic poza ujmowaniem białka w diecie. kefir też wzdyma, ale jogurt naturalny jem dość często tak z 3-4 razy w tygodzniu, czasem więcej. hmmm owoce, jak jest sezon to jadam truskawki,maliny, czy jagody(choć nie w tym roku-kasa).jabłka pod każda postacią mi szkodzą;/ ale gruszkę zjem czasem, czy banana, pomarańczę,kiwi to najczęściej na podwieczorej który jadam ok 16-17.acha a z warzyw to zawsze na kanapki kladę pomidorka(poki nie są jak z waty) lub ogórka, paprykę...czasem warzywny sok(wyciskam sama)piję na kolację. do obiadku zawsze surówka jest i jem często natke pietruszki bo też uwielbiam .to chyba już daje trochę błonnika? ;/ za dużo nie mogę bo mam meeega wzdęty brzuch z kolkami wtedy;/ok już napisałam na NCJ dzięki juz tutaj nie zaśmiecam więc jak coś prosze o rady w tamtym temacie
Edytowane przez emila86 Czas edycji: 2012-09-16 o 16:12 |
|
|
|
#2385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tą różnica, że ja nie jem mięsa, jestem wege po jajkach, twarogach czy innych serach mam wzdęcia i mi się odbija po makaronach, kaszach i innych źle się czuje, wszystko mi się odbija ale najgorsze, że tyje jedząc <1000kcal i weź tu się zmuś do większej ilości jadła... ;/
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Ja też tyję jedząc ok 1000kcal
a niekoniecznie mi sie to usmiecha.... byc może niektóre osoby maja rozwalony metabolizm przez diety/głodowki itp... właśnie się nad tym zastanawiam, bo kiedys miałam anoreksję...wiele lat temu, ale jednak. od wtedy tyje po nawet małych ilościach ((( nie wiem, czy można temu jakoś zaradzić? co zrobić by w końcu metabolizm ruszył? co do pytań garden, i tapetki to mam niedoczynnośc tarczycy, biorę leki ale od pewnego czasu nic mi nie dają;/ a do lekarki termin na koniec grudnia a zapisałam się bodajże w maju ![]() wyniki krwii w normie poza tymi hormonami. a jeszcze za mało miałam jakiś enzymów i lekarz mi kreon przepisal, biorę go, ale niewiele daje, brzuch i tak źle znosi wieeeele rzeczy ;/ |
|
|
|
#2387 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, prosze was, potrzebuje solidnego kopa w d*. Postraszcie mnie że umre, szpitalem, nie wiem, ja już nie moge, codziennie sobie powtarzam że zabieram sie do roboty, i nic, nic, od jakiś 2óch tygodni stoje w miejscu, niby przytyłam prawie 2 kg, ale teraz znowu zeszłam pół i nie potrafie sie zmotywować. W szkole ciągle chodze głodna, chociaż jem więcej niż w wakacje ale nie umiem sie przełamać żeby jeść więcej. A już najgorsze jest to, że odwracam się od ludzi bo zamykam sie w swoim jedzeniu, dzisiaj np. nie poszłam sie spotać z koleżankami po lekcjach bo musiałam wrócić do domu na obiad.. Jakbym nie mogła zjeść jakiejść drożdżówki, a potem obiadu. Nie ja tak nie umiem, bo już pewnie wtedy bym tego obiadu nie zjadła, bo przecież sie najadłam. A mogłabym jeść więcej, wiem o tym, bo już ten żołądek troche rozepchałam, już mi tak często nie dokucza i nie męczy. Ale sie boje. Nie wiem czego, bo napewno nie że utyje, bo o tym marze.
I taki mój standardowy jadłospis, byłabym wdzięczna za rady. I owsianka (5łyżek płatków, siemie lniane, amarantus, ¾ szkl. Mleka) z łyżką masła orzechowego, garścią rodzynek, łyżką miodu, garścią świeżych malin i kilkoma plasterkami mrożonego banana, zielona herbata II kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, plastrem sera milandia, sałatą i pomidorem, sok pomarańczowy III jogurt naturalny 150g+ musli fitella (ok.pół opakowania -25 g) IV pieczeń z indyka, plaster taki ok. 100g, i/3 woreczka ryżu, puree z dyni, troche pomidora i sałaty z oliwa z oliwek, odrobina fety i bazylia. V miseczka twarożku rozdziabanego z jogurtem z malinami, miodem i, duża kromka chleba żytniego z masłem, herbata z syropem malinowym. Edytowane przez cremebruleemacchiato Czas edycji: 2012-09-17 o 20:52 |
|
|
|
#2388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
A to mój jadłospis foto z któregoś dnia:
http://girlwithoneeye.blogspot.com/2012/09/87.html
|
|
#2390 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
sama o to prosiłaś w drugim zdaniu więc w czym problem??
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Z jednej strony pójście do szkoły było dla mnie zbawieniem : zajęłam się w końcu czymś innym, niż gnuśnienie i zaleganie w domu. Z drugiej strony wysysa to ze mnie wszelkie siły i do tego katuję swoje ciało. Zdaję sobie sprawę, że choroba jeszcze nigdy tak mocno nie krzyczała. Jadłospisy tragiczne. Jak nie obetnę przy obiedzie, to obcinam przy kolacji. Totalnie ograniczam drugie śniadania.
Co ja ze sobą robię? Czasem czuję taką wewnętrzną motywację, ale ona znika tak szybko i niespodziewanie, jak się pojawia, pryska jak bańka mydlana. |
|
|
|
#2393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
Wiem co czujesz,sama walczę z ano,też mam takie problemy. Ale patrz na siebie,podobasz sie taka sobie?
Dziewczyny mam pytanko,44 cm w udzie to bardzo mało? Przy 175.5? Bo lydke mam pozadną 33cm. |
|
|
|
#2395 |
|
Przyczajenie
|
No i za to podziękowałam, czy napisałam że mam jakiś problem
? Może liczyłam na jakas konstruktwniejsza rade, ale zapomnijmy, bo chyba bardziej potrzebowalam to napisać, żeby sie wyżalic i dać sobie kopniaka. No cuż, widze że chyba jestem tu trollem, a szkoda, bo przeglądanie tego wątku bardzo mi pomogło.
|
|
|
|
#2396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2012-09-19 o 10:26 |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę zacząć coś zmieniać, ale nie umiem zacząć. Blokuje mnie strach, obawa i poczucie, że jak "znormalnieję", to stracę swoją tożsamość. |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

A ogólnie ile przybrałaś ? BMI masz w normie ? ;> Po jakim czasie okres wrócił ? ;> Ja również jestem fanką pestek, a antyfanką słodyczy
Przybrałam 8 kg i zostały mi jeszcze 3 . Wciąż czekam na okres .. A jem na prawdę dużo
jak tylko mogę! 

już....choć nie widac i nie czuć
wiadomo, że w tym wieku nie ma się metabolizmu nastolatki. Problem mój tkwi w tym, że jem naprawdę malutko (nie nawidze dużych ilości i mam tak od dziecka) ale i nieskokalorycznie dość(tak myślę ;/) i nadal nie mogę zejść z wagi ani ciut, a przydało by się choc trochę. pozatym nie jest normalne żeby jedząć malo tyc i tyć
a niekoniecznie mi sie to usmiecha.... byc może niektóre osoby maja rozwalony metabolizm przez diety/głodowki itp... właśnie się nad tym zastanawiam, bo kiedys miałam anoreksję...wiele lat temu, ale jednak. od wtedy tyje po nawet małych ilościach