Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 10:44   #2431
ameliar
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
no wiesz....jak to się mówi "albo rybka albo pipka" albo VIP Club albo samouwielbienie na pocieszenie mogę tylko dodać, że po każdych batach następuje rytualne zachlanie ryja , wiec bólu nie czuć tak bardzo
oooo kusząca propozycja to ja może jednak bym reflektowała

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny że tak myślicie ale ja jakoś nie jestem przekonana. Do @ jeszcze trzy dni korci mnie żeby kupić test no ale nie wiem sama, za wcześnie jeszcze. Chociaż wczoraj sądziłam że @ zawita wcześniej to teraz cisza chyba przed burzą. A to coś co mi urosło na sutku sama nie wiem to nie jest taki typowy guzek to jest coś jak pęcherzyk tylko w kolorze sutka. Ogólnie obsyfiło mnie tak jak na @ więc raczej nic z tego nie wyjdzie zresztą jak miałam owulacje to nie było bzykanka i jakoś się nie nastawiłam w ogóle w tym cyklu. Wkurza mnie tylko ten sutek że tak kuje mnie. Chyba jak będę w Polsce to się do lekarza wybiorę, zobaczymy czy mi coś powie. Kurcze nie mam na nic siły a jeszcze godzina do wyjścia dla mnie to jak bym musiała za pięć min wychodzić masakra... I dowiem się czy mogę liczyć na urlop i co muszę zrobić aby go dostać...
oby była dzidzia a nie tam jakaś małpa:P trzeba myśleć pozytywnie
daj wieczorem znać czy dostałaś urlopik- chociaż innej opcji nie przewidujemy

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:49   #2432
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj zwlekłam się z łóżka w sumie bez większego problemu, wyspana powinnam być chociaż dwa razy wstawałam to się już męczące robi i nudne do @ trzy dni a ja nie czuje nic. Żadnego bólu na @ jedynie jak wstałam to zastanowiły mnie moje cyce nie są powiększone a szkoda ale lewy boli chyba pierwszy raz w życiu najgorzej sutek mam tego guzka na nim nie wiem jak to nazwać taki bąbel i tak jakby w sutkach zrobiły mi się dziurki to też pierwszy raz widzę. Mierzyłam dziś temp zanim wstałam i 36,6 w sumie nie powinnam się dziwić jestem typem człowieka co gorączkę miał raz w życiu i od razu 40 stopni. Normalnie nie mam nigdy. osłabiona jestem ciągle, na leżąco postanowiłam szyjkę sprawdzić ledwo jej dotknęłam i wydaje się być miękka. Osłabiona jestem jak po całodziennym dniu pracy a na kurs dopiero po południu idę, co się dzieje Przeziębiona jestem na pewno trochę mnie kaszel poddusza i z rana mam katar ale to tylko z rana. Biorę witaminy i nic z tego. Dzisiaj kolejny ciężki dzień się zapowiada. Niech już będzie ta sobota niech już nawet ta @ przyjdzie żebym tylko miała spokój ze sobą. Wczoraj jak leżeliśmy już w łóżku to mówię mojemu że chce mi się ryczeć autentycznie ciągle chce mi się ryczeć mimo że tego nie robię to tak się czuje jak bym już miała mokre oczy, a on mówi że pewnie w ciąży jestem jak mam takie humory a ja od razu że nie że to przed @. Masakra jakaś.

Sorki że ja tak ciągle tylko o sobie ot taka egoistka ze mnie. Czytam was wszystkie nawet jak nie piszę i kibicuje wam bardzo. Cieszę się jak zachodzicie jak opisujecie swoje objawy i jak pokazujecie dzieciaczki.
Ja też bym się wybrała do lekrza sprawidzić co i jak bo takich guzków nie powinno sie lekceważyć a może Twój nastrój i humory to powodu fasolki co
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć piękniutkie
Ja to może nie udzielam się najczęściej za to moje posty są bardzo długaśne, wole raz a porządnie

Monini spełnij moją prośbę i pokaż mi jutro II kreseczki tak ładnie proszę
No ja mam gorącą nadzieję że je zobaczę

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej, hej dziewczynki!
Chciałam tylko się przywitac, powiedzieć, że żyje, ale ledwie, bo mam grypę a musze pracować (do tego wyjazdy ) Także, jak nawet wracam do domu, to padam na pysk
Gratuluje mamuśkom, pocieszam zmartiwone! Głowki do góry, piersi do przodu, tyłki na poduszki i nogi w górze
Trzymajcie się kochane!

Hej wróciłaś w końcu do nas lez kochana i wylecz się porządnie praca nie zając nie ucieknie
A jak tam u Ciebie kiedy @ powinna nie przyjść

Cytat:
Dziewczyny zasady przyjęcia do klubu są proste:
- co mc nowe członkinie wplacają na konto 'starszyzny' datek dobrowolny ( min 50zł) aż uzbierają tzw wpisowe, które jest wykorzystywane w dowolny sposób przez w/w starszyznę.
- każde prezentowane w klubie zdjęcie musi zostać wychwalone przez Was pod niebiosa, ze szczególnym naciskiem na to jakie jesteśmy piękne i zgrabna, w ciagu 24 h od zamieszczenia pod groźbą kary pieniężnej lub batów (do wyboru, wiadomo, że czasami krucho z kasą ale starszyzna jest miłościwa i daje wybór). Szczegółowy regulamin wychwalania dostępny jest w K.
Myślę, że zasady są proste i przystępne

ps do 'starszyzny' : jak myślicie, nabiorą się?

Kwitka ale przecież to czysta i szczera prawda

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Trochę mnie tu nie było,bo jak już raz się wezmę do przeczytania tego wszystkiego to nie daję rady odpisać bo za dużo tego
Luna: bardzo się cieszę że z dzidziem wszystko okej też bym chciała chłopczyka A w którym ty jesteś tygodniu?
Maru: wiem że po czasie piszę ale ja też bym działała.Bliźniaki fajna sprawa,szast-prast i masz spokój do końca życiaW razie czego ja byłam opiekunką do dzieci możesz mi podesłać jednego się zaopiekuję

Jak tam się czują mamuśki?Mokka widziałam że miałaś jakieś plamienia-brudzenia.Mam nadzieję że wszystko tak okej

Trzymam kciuki za wszystkie testujące
Pokazywać pozytywne testy ale już!

Hej Monia a u Ciebie jak który to już tydzień i jak się czujesz no trzymaj i to mocno kciuki za te pozytywne testy
P.S. Kwitka :ja się już nabrałam... i tak czytam,kurde 50 dych ? zdjęcia ...?

A tak poważnie ja też chcę do klubu
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:52   #2433
kooocur
Zakorzenienie

Do jasnej cholerki, która przysłała ten ziąb do mnie

Brrrrr moj pies spi od rana i nosa nie wyciagnał spod kocyka

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kocurku a wpłaciliście już całość za wycieczkę??? Bo jak tylko zaliczkę to jeszcze by szło chyba przełknąć te strate
No ja jak by jednak była fasolinka to lepiej dmuchać i chuchać na siebie i faktycznie odpuścić takie długie wyjazdy. Też straciłam jedno maleństwo więc doskonale wiem co przeżywasz i trzymam kciuki,abyś prędko zobaczyła te II kreski!!!
Kiedy testujesz???

Wczoraj zrobiłam sikanca, ale wyszła jedna krecha. Wiec sie ciesze!
Nastepna @ juz nie przyjdzie

Hihihi pamiatka z Dominikany musi być na lata

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Ja pomogę! JA! JA!
Dostaniesz ode mnie dożywotni zapas biustonoszy i majtek a dla męża skarpety
Masz sklep z bielizna?

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej, hej dziewczynki!
Chciałam tylko się przywitac, powiedzieć, że żyje, ale ledwie, bo mam grypę a musze pracować (do tego wyjazdy ) Także, jak nawet wracam do domu, to padam na pysk
Gratuluje mamuśkom, pocieszam zmartiwone! Głowki do góry, piersi do przodu, tyłki na poduszki i nogi w górze
Trzymajcie się kochane!

: hahaha:

Cytat:
- co mc nowe członkinie wplacają na konto 'starszyzny' datek dobrowolny ( min 50zł) aż uzbierają tzw wpisowe, które jest wykorzystywane w dowolny sposób przez w/w starszyznę.
- każde prezentowane w klubie zdjęcie musi zostać wychwalone przez Was pod niebiosa, ze szczególnym naciskiem na to jakie jesteśmy piękne i zgrabna, w ciagu 24 h od zamieszczenia pod groźbą kary pieniężnej lub batów (do wyboru, wiadomo, że czasami krucho z kasą ale starszyzna jest miłościwa i daje wybór). Szczegółowy regulamin wychwalania dostępny jest w K.

: hahaha::h ahaha::ha haha:

Wariatki jestescie!!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:53   #2434
kwitka13
Zadomowienie

Anteria tak czytam Twój post i u mnie też syfy wyszły. Zwłaszcza na szyi i policzkach. Czyli nie jest tak pięknie jak myślałam i pewnie @ zawita w przyszłym tyg...
Głowa mnie boli od rana tak, że mi niedobrze... ta pogoda mnie zabije
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:54   #2435
monini2507
Zakorzenienie

Ja to myślałam że @ do mnie zawitała zaczęły mi się bóle typowo małpowe jak zawsze w dniu kiedy dostaję. I czuję mokro coś leci no to mówię pozamiatane ale patrzę w majty a tu jednak nie tylko ten biały śluz chyba zniosę jajoo do jutra z tej niecierpliwości
Co najlepsze to test jeszcze nie zakupiony muszę iść do apteki i kupić bo nie mam takich zapasów jak Wy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:55   #2436
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Was wszystkie ajlowiu więc żadne zasady nie są mi straszne. Zróbcie Walne zebranie czy cuś, jakieś głosowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Trochę mnie tu nie było,bo jak już raz się wezmę do przeczytania tego wszystkiego to nie daję rady odpisać bo za dużo tego
Luna: bardzo się cieszę że z dzidziem wszystko okej też bym chciała chłopczyka A w którym ty jesteś tygodniu?
Maru: wiem że po czasie piszę ale ja też bym działała.Bliźniaki fajna sprawa,szast-prast i masz spokój do końca życiaW razie czego ja byłam opiekunką do dzieci możesz mi podesłać jednego się zaopiekuję

Jak tam się czują mamuśki?Mokka widziałam że miałaś jakieś plamienia-brudzenia.Mam nadzieję że wszystko tak okej

Trzymam kciuki za wszystkie testujące
Pokazywać pozytywne testy ale już!

P.S. Kwitka :ja się już nabrałam... i tak czytam,kurde 50 dych ? zdjęcia ...?

A tak poważnie ja też chcę do klubu
Hejo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:57   #2437
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Masz sklep z bielizna?

: hahaha:

: hahaha::h ahaha::ha haha:

Wariatki jestescie!!!!
Hej hej heloł Kocurku
Dla pewności zrób jeszcze sikańca przed wyjazdem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-19, 11:00   #2438
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Wy też macie takiego lenia dziewczyny jak ja?Leje,szaro,bu ro i ponuro.Chyba skoczę po zapas pysznej herbaty i białej czekoladyByłam wczoraj w bibliotece i mam zapas książek także wiecie
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:02   #2439
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej heloł Kocurku
Dla pewności zrób jeszcze sikańca przed wyjazdem

Jedziamy za 8 dni i miało byc po @ a tutaj cisza...

Dzis pewnie przyjdzie bo czuje sie fatalnie...

I do tego mam kac

Synuś
Stary 2012-09-19, 11:08   #2440
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Wy też macie takiego lenia dziewczyny jak ja?Leje,szaro,bu ro i ponuro.Chyba skoczę po zapas pysznej herbaty i białej czekoladyByłam wczoraj w bibliotece i mam zapas książek także wiecie

Oj mam to samo tylko że ja muszę wyjść Jeszcze muszę się skupić na nauce a to będzie masakra coś czuję

Dziewczyny nie wiem miała może któraś za ciążona takie problemy z sutkami?

Nic nie czuję poza pryszczami na okres już teraz nawet mnie brzuch nie boli co zwykle mam, heh nie wiem nakręcam się już chyba jednak
Stary 2012-09-19, 11:08   #2441
Linka1984
Zakorzenienie

właśnie wrociłam ze szpitala z wynikami badań...i dobrze i źle jednocześnie..szlag by to
Wyniki wszystkich hormonów są w miare ok , ale prolaktyna znowu wariuje po 6 miesiącach bromerginu była wporzadku kilka miesięcy a teraz znowu skacze jak oszalała..wiec jednak ten cykl chyba bedzie nieudany,dzis wieczorem ide do gina na usg wiec pewnie i bromek dostane
rok temu prolaktyna była 24 ( norma 25) a po 60' była 240 ,bromek jadłam w dawce 1 tab dziennie przez 6 miesięcy , dziś jest 10,6 a po 60' jest 249

Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz ktore się znają ,
badanie 5 dzien cyklu a wyniki :
LH 3,5
FSH 5,3
testosteron 21,1
SHBG 55

jest ok ??

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2012-09-19 o 11:10
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:27   #2442
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Anteria tak czytam Twój post i u mnie też syfy wyszły. Zwłaszcza na szyi i policzkach. Czyli nie jest tak pięknie jak myślałam i pewnie @ zawita w przyszłym tyg...
Kwitka czy Ty to ja? Czy ja to Ty??
Ten sam dc praktycznie, te same objawy czyli ich brak,też wysyfiło mnie troszkę na brodzie,policzkach i dekolcie
łooo cooo kaman??

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ja to myślałam że @ do mnie zawitała zaczęły mi się bóle typowo małpowe jak zawsze w dniu kiedy dostaję. I czuję mokro coś leci no to mówię pozamiatane ale patrzę w majty a tu jednak nie tylko ten biały śluz chyba zniosę jajoo do jutra z tej niecierpliwości
Co najlepsze to test jeszcze nie zakupiony muszę iść do apteki i kupić bo nie mam takich zapasów jak Wy
Kurcze już nie mogę się doczekać jutra na Twój teścik

Cytat:
A żebyś wiedziała. Ledwo się zmobilizowałam,aby pozmywać naczynia,wstawić pranie,pozamiatać i pościelić łóżka. Nie mam weny na nic:/

Cytat:

I do tego mam kac
hmmm. Ale mimo wszystko jak się jeszcze nie pojawi to cyknij testa dla pewności,abyś spokojnie mogła jechać No i oby było tak jak Ty tego chcesz

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
właśnie wrociłam ze szpitala z wynikami badań...i dobrze i źle jednocześnie..szlag by to
Wyniki wszystkich hormonów są w miare ok , ale prolaktyna znowu wariuje po 6 miesiącach bromerginu była wporzadku kilka miesięcy a teraz znowu skacze jak oszalała..wiec jednak ten cykl chyba bedzie nieudany,dzis wieczorem ide do gina na usg wiec pewnie i bromek dostane
rok temu prolaktyna była 24 ( norma 25) a po 60' była 240 ,bromek jadłam w dawce 1 tab dziennie przez 6 miesięcy , dziś jest 10,6 a po 60' jest 249

LH 3,5
FSH 5,3
testosteron 21,1
SHBG 55

jest ok ??
Hmm przykro mi jeśli chodzi o wszelkie leki,badania,wyniki to raczej nie pomogę, ale mimo wszystko ściskam Cię i wiem że będzie ok

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-19, 11:31   #2443
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ok dziewczyny ja lecę trzymajcie kciuki za urlop Moje samopoczucie okropne no ale jakoś muszę sobie poradzić. Pozdrawiam was ciepło z zimnego Grazu i jak znacie odpowiedz na moje pytania to piszcie. Pozdrawiam
Stary 2012-09-19, 11:33   #2444
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ps. Maru ja Twoje dzieciaki mogę brać co drugie święta i na 2 tyg w wakacje dodać do tego gacie, staniki i skarpetki od ameliar to pomoc masz jak ta lala!
Notuję, notuję, całą listę darczyńców zrobię, a potem będę egzekwować

Cytat:
Kurcze Maru ja to Ci z całego serducha życzę,aby chociaż jeden maluszek u Ciebie zagościł! A już 2 to wogóle było by przecudnie
No a przy tylu jajeczkach chyba nie ma opcji by nic nie było
Oj żeby choć jedno się udało ...
Wiecie co ja to jestem głupek, albo boję się 4-raczków, albo mam fazę, że nic się nie uda, jajka nie pękną i w ogóle lipa

Cytat:
ale jak będą chlopaki to po co im staniki?
spoko premiowanie zaczynamy od bliźniaków
Jak to po co? Dla ich dziewczyn a moich synowych

Nie no dobra, nie będę taka zachłanna, skarpetki dla chłopaków wystarczą

Cytat:
:
Ooopiekunka .. zanotowane

A tak serio to też chcę bliźniaki, ale nie więcej wtedy faktycznie mam spokój do końca, bo na 3 to się raczej nie zdecyduję nigdy.

Cytat:
LH 3,5
FSH 5,3
testosteron 21,1
SHBG 55

jest ok ??
Hmmm stosunek LH/FSH 0,66. Z jednej strony ok, bo nie ma PCOS (w przypadku PCOS LH/FSH >1)
A z drugiej niedobrze, bo może świadczyć o niedomodze lutealnej (chyba, 100% nie daję, bo nie pamiętam dokładnie)
Testosteron i to drugie nie wiem, norm nie widać , a nie pamiętam co i jak.
Stary 2012-09-19, 11:33   #2445
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

A ja chyba muszem się trochę wyżalićtak sobie myślałam o świętach,że brzuszek już duży dość będzie i że fajnie bo w trójkę jako rodzina będziemy...a tu sobie przypomniałam że wcale tak super nie będzie.Moja znienawidzona siostra przyjeżdża z Irlandii wraz ze swoim mężulkiem.Niestety cała nasza czwórka się mocno nie cierpi.Mój mąż już mówi że jak coś powie na mnie i Kruszynkę to mu w mordę da. A że my mieszkamy z naszymi rodzicami to niestety musimy spędzić te święta wspólnie. A do teściów też nie możemy jechać bo oni mają małe mieszkanko w bloku i do nich pewnie przyjedzie druga synowa razem z dwójką dzieci więc tam też odpada. Smutno mi bo nie wiem gdzie my się podziejemy
Stary 2012-09-19, 11:38   #2446
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
a może jednak będzie dzidziol?

Cytat:

Masz sklep z bielizna?

Wariatki jestescie!!!!
U mnie też dziś taka maskryczna pogoda
Taaa mam sklep z bielizną

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
my razem z Tobą to jajo chyba zniesiemy ale takie objawy to raczej na bank dzidzia będzie
Cytat:
szczęciara:P ja też mam lenia, siedze w domu ale ksiązek brak wszystkie przeczytane a auto popsute wiec nie mam jak do biblioteki pojechac
Cytat:

I do tego mam kac
jeszcze nic przesądzone może lepiej zatestuj przed wyjazdem
Cytat:
Oj mam to samo tylko że ja muszę wyjść Jeszcze muszę się skupić na nauce a to będzie masakra coś czuję

Dziewczyny nie wiem miała może któraś za ciążona takie problemy z sutkami?

Nic nie czuję poza pryszczami na okres już teraz nawet mnie brzuch nie boli co zwykle mam, heh nie wiem nakręcam się już chyba jednak
no to trzymamy kciuki aby jadnak byłaś zaciążona

Cytat:

LH 3,5
FSH 5,3
testosteron 21,1
SHBG 55

jest ok ??
a nie masz norm określonych tych wyników?
a prl się nie przejmuj, polykasz znow bromka i wroci do normy wszystko

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
A ja chyba muszem się trochę wyżalićtak sobie myślałam o świętach,że brzuszek już duży dość będzie i że fajnie bo w trójkę jako rodzina będziemy...a tu sobie przypomniałam że wcale tak super nie będzie.Moja znienawidzona siostra przyjeżdża z Irlandii wraz ze swoim mężulkiem.Niestety cała nasza czwórka się mocno nie cierpi.Mój mąż już mówi że jak coś powie na mnie i Kruszynkę to mu w mordę da. A że my mieszkamy z naszymi rodzicami to niestety musimy spędzić te święta wspólnie. A do teściów też nie możemy jechać bo oni mają małe mieszkanko w bloku i do nich pewnie przyjedzie druga synowa razem z dwójką dzieci więc tam też odpada. Smutno mi bo nie wiem gdzie my się podziejemy
to zapraszam do mnie my mamy duży dom, ja na swoja rodzine nie mam co lliczyc a z siostra meza tez nie mam zamiaru ich spedzac

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 11:40   #2447
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też dziś taka maskryczna pogoda
Taaa mam sklep z bielizną

c
Masz jakas stronke? Na allegro sporzedajesz?

Synuś
Stary 2012-09-19, 11:41   #2448
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Notuję, notuję, całą listę darczyńców zrobię, a potem będę egzekwować

Oj żeby choć jedno się udało ...
Wiecie co ja to jestem głupek, albo boję się 4-raczków, albo mam fazę, że nic się nie uda, jajka nie pękną i w ogóle lipa

Jak to po co? Dla ich dziewczyn a moich synowych

Nie no dobra, nie będę taka zachłanna, skarpetki dla chłopaków wystarczą
kochana bo bedziem bic coz to za watpliwosci! predzej czy pozneij doczekasz sie dzidziolkow! bierz przyklad ze mnie ponad 2 lata starań a walcze, kombinuje i nawet przez mysl mi nie przechodzi ze sie nie doczekam! bo się doczekamy tu wszystkie i nie ma innej opcji!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Masz jakas stronke? Na allegro sporzedajesz?
niestety:P sprzedaje tylko u siebie w miescie w sklepie mialam plany w tym roku w internet przejsc ale finansowo przez te badania, slub i reszte nie wydoliłam, wiec bede musiala jeszcze poczekac ale jak cos to dam znac

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 11:45   #2449
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kochana bo bedziem bic coz to za watpliwosci! predzej czy pozneij doczekasz sie dzidziolkow! bierz przyklad ze mnie ponad 2 lata starań a walcze, kombinuje i nawet przez mysl mi nie przechodzi ze sie nie doczekam! bo się doczekamy tu wszystkie i nie ma innej opcji!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

niestety:P sprzedaje tylko u siebie w miescie w sklepie mialam plany w tym roku w internet przejsc ale finansowo przez te badania, slub i reszte nie wydoliłam, wiec bede musiala jeszcze poczekac ale jak cos to dam znac

No to trzeba koniecznie zajac sie tym

Z jakiego miasta jestes?

Synuś
Stary 2012-09-19, 11:54   #2450
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
No to trzeba koniecznie zajac sie tym

Z jakiego miasta jestes?
Z prawie Wrocławia
wiesz już wiele razy o tym myslalam ale jakos sama nie wiem bo w koncu taka konkurencja jest, że masakra...
no a jak w koncu zdecydowalam sie sprobowac to kasy brak chyba przeznaczenie...

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 12:00   #2451
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Ameliar: no to mam daleko do ciebie na te święta bo ja z pomorza nie wiem co zrobić,ignorować przez tyle dni( zostają na jakieś 10 dni) będzie ciężko.
Stary 2012-09-19, 12:06   #2452
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Ameliar: no to mam daleko do ciebie na te święta bo ja z pomorza nie wiem co zrobić,ignorować przez tyle dni( zostają na jakieś 10 dni) będzie ciężko.
uuu no to faktycznie bedzie Ci ciężko...
ja w Wielkanoc po prostu zabrałam się z domu, wynajęłam domek w letniskowy(za baaardzo przystepna cene) i wyjechalam na swieta. Na szczęcie przyszły Mąż wybrał mnie i pojechał ze mną...
jak jestes silna psychicznie to zostan i ignoruj. A jak nie to polecam taka "ucieczke" bo ja sobie nie wyobrazam dzielic sie z kims oplatkiem kto mnie delikatnie mowiac nieelegancko traktuje...

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 12:10   #2453
banka26
Zakorzenienie

Witam Was kochane Kobitki długo mnie nie było ale wiecie dopadły mnie mdłosci 24 h wiec nie funkcjonuje, wstaje chodze do pracy po malego do szkoły i do domu 20 w łóżku masakra w nocy nawet mam mdlosci jutro lekarz i USG )))

Witam nowe starajace sie)
Cytat:
dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz..jaka pozycja 'po' ułatwi zajście w ciążę z tyłozgięciem? czytałam kiedys ze poleżeć na brzuszku a potem ktoś obalił moją wiedze mowiąc ze właśnie na plecach z nogami do góry??
Powiem na swoim przypadku tyłozgiecie - zaszłam w pozycji gdzie ja byłam na górze tz sobie lezal na pleckach , po wszytkim polozylam sie poduszka pod pupe 10 min. nog do gory nie trzeba , bo miednica i tak nie zmieni swojego polozenia.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Ja z kolei po USG połówkowym..i okazało się..że Adaś nie jest Adasiem
Będę miała córkę zatem - prawdopodobnie będzie Amelka.

Malutka zdrowa, waży 386 gramów, na USG ładowała paluszki do buzi.
Buzia jej się bardzo zmieniła, widać ładny mały nosek i usta <3

Tylko teraz się przyzwyczaić muszę do myśli o córeczce i wymienić 2 ubranka, bo kilka zdążyłam kupić, a są chłopięce)
Gratulujeee") ja poluje na dziewczynke hehhe
Cytat:
Hej,hej!!!

Czuj się tu jak u siebie
Kurka 5 dni przed spodziewaną @ i test pozytywny??? Ale super. To rzadkość, może jakieś bliźniaki się szykują,że poziom hcg jest tak szybko wykrywalny
Kochana ja zrobilam test mniej wiecej 5 dni przed i mialam slaba ale była II kreska)

A ja dalej po cichu w pracy nadrabiam , mam jescze 3 strony do poczytania.... dziewuszki wolniej troszke )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:26   #2454
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Powiem na swoim przypadku tyłozgiecie - zaszłam w pozycji gdzie ja byłam na górze tz sobie lezal na pleckach , po wszytkim polozylam sie poduszka pod pupe 10 min. nog do gory nie trzeba , bo miednica i tak nie zmieni swojego polozenia.
O to dobrze mi wróży
Tyle, że ja leżałam po na brzuchu, tak podobno lepiej przy tylozgięciu (nawet gin wczoraj mi to mówił)

A w ogóle to mi się coś przypomniało, pamiętacie, jak pisałam, że gin (ten poprzedni) zapisał mi Clo 2xdziennie?
Ja go nie posłuchałam i wzięłam jedną i to 5-9dc a nie 2-6 ... nawet nie chcę myśleć ile bym nahodowała jajek po podwójnej dawce
Stary 2012-09-19, 12:47   #2455
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O to dobrze mi wróży
Tyle, że ja leżałam po na brzuchu, tak podobno lepiej przy tylozgięciu (nawet gin wczoraj mi to mówił)

A w ogóle to mi się coś przypomniało, pamiętacie, jak pisałam, że gin (ten poprzedni) zapisał mi Clo 2xdziennie?
Ja go nie posłuchałam i wzięłam jedną i to 5-9dc a nie 2-6 ... nawet nie chcę myśleć ile bym nahodowała jajek po podwójnej dawce
HEHHE ja gdzies to przeczytalam ze sie lezy na plecach a lekaz dopowiedzial ze nie unosic nog bo to nic nie da hehe ale chcialam nawiazac do tegoz e niby jest tak ze przy tylo zgieciu ciezko zajsc w ciaze i najlepsza pozycja od tyłu, a ja zaszlam z tylozgieciem w 1 cs i to ja na gorze hehe wiec wydaje mi si eze chcyba zolnierzyki musza byc szybkie i tyle heh
a noo jak bys wzila bysmy mieli moze i 5 raczki heheh wesoło by by było
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:52   #2456
teorema
Wtajemniczenie

Czesc!
jednak tak jak sadzilam niezle mi sie wszystko poprzestawialo po poprzednim cyklu przydlugim, mam 13 dc i tak mnie dziwnie brzuch boli i sluz plodny, zrobilam test na owu - i kreska kontrolna ciemnowisniowa jak byk. A zwykle mam owu koli 19 dc, wiec o co chodzi?!....

IZA, Ty moze tez cos takiego u siebie zaobserwowalas?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:55   #2457
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Czesc!
jednak tak jak sadzilam niezle mi sie wszystko poprzestawialo po poprzednim cyklu przydlugim, mam 13 dc i tak mnie dziwnie brzuch boli i sluz plodny, zrobilam test na owu - i kreska kontrolna ciemnowisniowa jak byk. A zwykle mam owu koli 19 dc, wiec o co chodzi?!....

może tym razem cykl będzie krótszy niż poprzednie?

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-19, 13:05   #2458
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

kwitka!!! KOCHAM CIEEEEEEE!!!! Za kazdym razem jak czytam Twoje posty to leje po gaciach!!!!!

dziewczyny, urlop mi sie juz konczy, jutro wracamy do Norge i jak zwykle nie odpoczelam;/ na weselu sie wybawilam

widzialam, ze jedna fasolinka przybyla!!!:j upi: gratulujeeeee!!!!!

z nadrabianiem jestem na biezaco, alem taka spiaca, ze juz nie pamietam co mialam pisac....

pamietam tylko z tym tylozgieciem: moja mama tez miala i po porodzie sie to prostuje, to samo mi kiedys lekarz powiedzial, do tego przez tylozgiecie moga byc bardziej bolesne miesiaczki niestety

no i marudex(??) chyba z tym sluzem plodnym przed okresem nie pociesze, bo niestety tez mialam tak w tym cylku i dooooooopa... no i czytalam troche na ten temat i sie okazuje, ze taki sluz wystepuje poniewaz spada poziom progesterony a rosnie poziom estrogenow bodajze, co oznacza, ze na fasolke nikle szanse.... ale wiadomo, kazda ma inny organizm, wiec moze jednak

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:06   #2459
Linka1984
Zakorzenienie

ja tak teraz mam , zawsze bole i slub był w ok 16-20 dzien a teraz pokazało sie to samo w 10tym dniu , jakieś cuda
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:06   #2460
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Czesc!

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o uwulacje

Synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości