|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Ehh żeby Ci tak nie dokuczało to gówno Cytat:
![]() Cytat:
Ciuszki staram się sama kompletować, akcesoria powoli też (co tydzień po 1 rzeczy) Po prostu faceci nie zdają sobie sprawy jaki ogrom gadżetów dla malucha jest potrzebny Też bym nie wiedziała w sumie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówię mu imię-nie chce potwierdzić a sam nie ma żadnego pomysłu... Ehh już mi łapy opadają... Tylko mieć nadzieję, że jak dziecko się pojawi, to się w nim po prostu zakocha i zacznie interesować....Współczuję więc wieczoru ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ślub na pewno będzie piękny... Tylko co ze zdjęciami skoro Ty masz być gwiazda dnia to kto takie dobre zdjęcia zrobi?![]() Chyba pójdę do kina na Teda
|
||||||||
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
meduza właśnie mam problem z tym, bo nie ma mi kto robić zdjęć
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może być, chociaż rewelacji nie ma. Tak się właśnie zastanawiam czy się jeszcze nie położyć. Pogoda do bani, samopoczucie też (znowu mam duszności), więc chyba legnę się jeszcze na trochę, a chałupa może się sama wysprząta I może się zakupy zrobią też same![]() Aaaaaaaa, i na takie coś się napaliłam http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...&ars_rule_id=9
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-19 o 10:44 |
|
|
|
|
#3604 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jessiuu nadrobiłam ufff
![]() Cytat:
Mojego tez nie ma na liście Cytat:
Cytat:
![]() Wszelkiego rodzaju bóle jakie mam: klucie ciągnięcie, to macica która rośnie, jeszcze jest 2 możliwość, że mi infekcja pęcherza wróciła, od tego też może kłuć i boleć. Dzisiaj robiłam wyniki więc będę wiedziała na 100% Cytat:
Gratuluję wizyt ![]() Do doświadczonych, jak wyglądają te skurcze przepowiadajace i jak często mogą występować w ciągu dnia? Juz 2 raz od rana stwardniał mi na kilka sekund mocno brzuszek i zastanawiam się czy to może być to.
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
nie czytałam wszystkiego...a potrzebujesz fotografa czy o co chodzi ze zdjęciami... )
|
#3607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak TŻ pojechał do pracy, to już w ogóle masakra, bo to on nas grzeje zawsze pod kołdrą, więc przykryłam się dwoma i jest okej. Cytat:
Cytat:
Ja nie rozumiem, jak można jeździć bez pasów. Ja mam bardzo nisko brzuch, w dodatku duży już jest, i zawsze je zapinam, co prawda u siebie w samochodzie mam adapter, ale czasem jeżdżę z rodzicami, to go nie przekładam i normalnie się zapinam... Tu nie chodzi o głupi mandat, tylko o bezpieczeństwo. Pas zawsze można ustawić tak, żeby nie cisnął. Cytat:
![]() Nastawienie nastawieniem, ale przecież kobiety też muszą się rodzić. Twój TŻ Ciebie kocha, jesteś jego kobietą, no to dlaczego ma głupie podejście do córki, kobiety, którą razem stworzyliście? ![]() Mój też był nastawiony na synka, a bardzo, bardzo się z dziewczynki ucieszył i nie może się jej doczekać. W końcu to facet produkuje płeć, a nie kobieta. ![]() Ehh, na pewno jest Ci bardzo przykro, ale nie przejmuj się, na pewno będzie ją bardzo kochał. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-19 o 11:00 |
|||||
|
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz się śmiał że w styczniu osiągnie wagę 7,5 kg. Taki z niego żartowniś Wszystko w normie ponoć jak na ten tydzień Młody leżał głową w dół dupką w górę, więc pokazał co tam ma między nogami i żadnych możliwości pomyłki.Co do odczuwania ruchów pod pępkiem to przecież normalne, na tym etapie ciąży dno macicy sięga okolic pępka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam jedno zdjęcie, bo młody się strasznie wiercił Nie chciał pozować. Potem przeskanuję bo teraz za porządki się trzeba brać. Pisałyście o bezsenności. U mnie niektóre noce są koszmarne. Dziś na siku wstałam o 2.30 i do 5.30 przeleżałam. Potem trochę dospałam, ale czuję się strasznie. Czyżby natura nas tak przygotowywała do nocnego czuwania przy dziecku?
|
|||
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ale sie zachowal no na prawde..;/ wrrrr....my z Tztem tez bylismy na chlopca nastawieni ale ja wiedzialam ze bedzie dziewczynka w glebi duszy, on zresztą tez, ale teraz tak się cieszyyyyyyyyymy Cytat:
o której masz wizyte? no ciekawa jestem co bedzie moze chlopczyk? ale nie no dziewooojka bedzie jak nic ![]() ![]() Cytat:
uzywany ale jak nówka![]() Cytat:
jak Ci brzucholek twardnieje to bierz magnez. Ale się czuje... chyba ide do łozka zaraz bo normalnie mnie bierze choroba, ale póki co zrobie sobie sos czosnkowy i bede jesc, oby przeszlo
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Ja też do dupy jestem. Popijam właśnie barszczyk,ale taki z torebki niestety. Chyba tylko odkurzę i ponynam trochę. Aj katusze przechodzimy z dzidziolami naszymi. A II trymestr miał być taaaaaaaaaaaki fajny.Ale nie ma co narzekać, byle tylko dzidzia była zdrowa.
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja chyba pojadę do szpitala
ból jest nie do zniesienia, mam wrażenie,że zaraz mi pęknie macica ![]() trzymajcie kciuki, muszę się z moim ginem zdzwonić bo leki gówno dają |
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
jej... ale mi się dzień zaczął... pojechałam rano z Karinką i teściową na zakupy do miasta i Karinka w połowie drogi
a ja nie miałam jej w co przebrać. Zatrzymałam się w pierwszym sklepie i musiałam jej kupić legginsy i sweterek... Chyba pierwszy raz nie wzięłam jej nic na przebranie... bo zapomniałam (a miałam przygotowane)...---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- trzymam kciuki, i bardzo Ci współczuję... Daj znać co i jak i lepiej jedź do tego szpitala. |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ ostatnio kupił śpiochy z napisem "Córunia Tatunia" - mówi, że nie może się doczekać naszej księżniczki. Jedź jedź, nie ma co siedzieć w domu. Trzymam kciuki, by było wszystko ok. |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, trzymam kciuki, zeby przestalo bolec i zeby wszystko bylo ok
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedz Kochana!! Trzymam kciuki! bedzie dobrze;*
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#3627 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrowia ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do Tż to ja bym na Twoim miejscu odwróciła kota ogonem i jemu powiedziała że co z niego za facet jak syna nie umie zrobić, przecież to faceci podobno "tworzą"- jeśli on jest chamski to Ty też bądź ![]() Ale mam nadzieję że pójdzie po rozum do głowy i Cię przeprosi , a potem jak Malutka si eurodzi to na pewno bedzie córunia tatusia. Cytat:
Nie przejmuj sie bezie dobrze na pewno! ![]() i ze ślubem tez ! Cytat:
Cytat:
Biedna mała ![]() Ja jakoś wstac nie moge z łóżka, niby mam głoda ale nic mi sie zrobic nie chce ;/ pogoda do dupy i tez cos czuje ze przeziebienie mnie bierze... |
|||||||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Co do zapinania pasów to ja jestem za !!Zresztą lekarz gdzie byłam na usg 3d/4d zasugerował że w ogóle nie powinnam autem jeździć , ale to już przesada. Ale powiedział mi wprost "w razie wypadku pani tylko może coś połamie,a dziecko pani straci" !! trochę mnie tym przeraził,bo co innego zdawać sobie z tego sprawę, a co innego jak ktoś powie to tak dosadnie. Później się bałam za kierownicą usiąść, ale się przełamałam. Lepiej zapinać, w razie "W" bez pasów ginie i matka i dziecko,a z pasami no to różnie może być ![]() Obiadek zrobiony, naczynia pomyte, nie mam co robić !!! Czekam na moją paczkę z butelkami , może dziś już będzie Czy Wam lekarz też kazał pić minimum 2 litry płynów dziennie ![]() bo mi tak, ale ciężko mi to idzie, nonie daję rady tyle wypić |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się kochana!
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Marsi trzymam kciuki mocno! W szpitalach zawsze silniejsze leki mają to pomogą na pewno
trzymaj się dzielnie Cytat:
rozwalił mnie ten pies Jak to dobrze, że mój TŻ się na nic nie nastawia. Naprawdę nie pojmuję tego jak ktoś może wybrzydzać na to, że będzie córeczka a nie synek czy odwrotnie. Obłęd jakiś. Ciekawe czy taki człowiek by się fajnie czuł gdyby się dowiedział, że jego rodzice też byli rozczarowani bo woleli dziewczynkę, a nie chłopca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

Ehh żeby Ci tak nie dokuczało to gówno

zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać 
), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić
no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham 
Ciuszki staram się sama kompletować, akcesoria powoli też (co tydzień po 1 rzeczy) Po prostu faceci nie zdają sobie sprawy jaki ogrom gadżetów dla malucha jest potrzebny
jeszcze ide sama bo tż nie może 

a ja nie miałam jej w co przebrać. Zatrzymałam się w pierwszym sklepie i musiałam jej kupić legginsy i sweterek... Chyba pierwszy raz nie wzięłam jej nic na przebranie... bo zapomniałam (a miałam przygotowane)...