|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw robił mi brat a potem tż sie nauczył ![]() A w brzuch nie wyobrażam sobie jakoś dawać I to sie nazywa fraxiparina ![]() Cytat:
dokładnie tak ![]() Co do płynu to ja na razie sie wstrzymam bo położna mi.powiedziała żeby skórke nawilżać a ona.musi sama zejść i bedzie dobrze. Na brzuszku miał pełno a już nie ma, tylko na łapkach i nóżkach. Cytat:
zastrzyki tz mi robił i było ich 10 Małe igiełki to nic nie boli ![]() Mały miał suchą skore po urodzeniu teraz mu to schodzi ale jeszcze troche jest. Nie wiem kurka, jeszcze zobacze czy zmienie na plyn. Cytat:
![]() No niewiele różnicy jest u mnie - naprawde ![]() Współczuje Ci też tych igieł Cytat:
dokładnie to samo mi położna powiedziała ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Podejrzewam,że jakby w łape dała to jeszcze dzisiaj by urodziła.U Nas taka polityka Cytat:
Trzymaj sie kochana,jesteś bardzo silna. A wiemco przechodzisz,bo ja chodziłam ze skurczami 2 dni ![]() U Nas przestało padać ale mokro okropnie. Dzisiaj na 16.30 mamy pierwszą wizyte u dentysty ciekawe jak się mały zachowa.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Iwoncia to samo wszystko ładnie zejdzie i się oczyści,nie ma potrzeby stosowania od razu emolientów Tylko do mycia polecałabym jakiśpłyn nawilżający skórke a nie mydło. |
||
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia to faktycznie poczekaj jeszcze.
A i sluchajcie zjadlam wczoraj ta papryke i wszystko ok - nic sie nie dzieje. Mlody spi w najlepsze - kurcze dlaczego w nocy tak nie spi??????? I gadalam wczoraj z Katee i Ona to naprawde miala wypas na porodowce i super polozna. Az zapytalam cy polozna oplacona - ale nie. http://www.szpitalzelazna.pl/oddzial.../blok-porodowy to jest link jej szpitala. jak zjedziecie na dol strony sa zdjecia sal porodowych - Ona rodzila na pomaranczowej Rodzila w pozycji jakiej chciala - czyli wertykalnej. Sluchala poloznej i chyba przy 3 partym Kubus sie urodzil. Potem ten zabieg i jak doszla do siebie to polozna pomogla sie jej wykapac, ubrac, odgrzala jej obiad itd. |
|
|
|
#2044 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dali mi 3 nazwy plynow do lewatywy, nie czopki
![]() Cytat:
ciekawe co ci jutro gin powie!!! bylebyś sie nie meczyla juz Cytat:
![]() Cytat:
u mnie akurat to cc bardzo chetnie jak wczoraj wspomnialam ordynatorowi o tym obrocie, to mi mowi Pani dla dziecka i pani najlepsza bedzie cc. wrecz mnie namawial.uswiadom tz tak jak aga zrobila, zeby w razie co oczy im wydłubał i zeby cc zrobili ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i te sale porodowe...mam niedaleko do stolicy więc pomyślę
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem umordowana. Od 4 rano karmienie co godzinę, zabawianie i zmienianie pieluszek. Niedawno dopiero przysnęła. Coś jej nie pasuje bo taka marudna i płaczliwa była. Dobrze, że mama wpadła to zrobiła mi śniadanie i na czas jedzenia zabawiała małą. Czy Wy mamusie zostawiacie czasami dziecko z partnerem na dłużej? Ja mam obawy... mojemu się wydaje, że to co dobre dla dorosłego to i dla córci też powinno. Wczoraj umył jej tyłek mydłem protex ehhh, a tego mydła nawet ja nie używam bo mi skórę wysusza bardzo. Teraz mała ma czerwoną pupcie i obawiam się, że to od tego mydła.
|
|
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta nie mamy wyjscia, ja 13 pazdz zaczynam zajecia na uczelni...sobota od9-19;30, niedz 9-16 jakos musimy dac rade. choc wiem ze pewnie bedzie nam ciezko, szczegolnie mi zostawic mala, bedzie miec wtedy dopiero 3 tyg
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio pokazywałam mojej mamci jak teraz uczą zmieniać pieluchy to się ofuczyła, że ona tak nie robiła a cała nasza trójka ma się dobrze ![]() pytała to jej pokazałam, nie miałam zamiaru jej szkolić bo niby po co
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ile ja bym dala, zeby moj chcial zostac z malym. no ale nie moge narzekac bo organizuje czas starszemu. a z tym mydlem to faktycznie... |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Wtajemniczenie
|
proszę
Cytat:
we wtorek o 10tej mi małą już dali tyle, że miałam jeszcze cewnik, ale we wtorek ok.17tej mi go wyjęli i potem to już luz
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie po porodzie dostane tyle rade ze hej
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam dziewczyny, zajrzę wieczorkiem
chyba, że będę miała świeże wieści od Eleny to dam znać. Gda coś długo się nie odzywa, mam nadzieję, że odpoczywa po wysiłku a co z Wercią i Jaśkiem? napiszcie może do niej jak macie numer telefonu. |
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie uciekne od tego kurcze ten cewnik to mnie tez przeraza. boli to faktycznie tak bardzo?
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kiedy pojawił Wam się pokarm, taki z prawdziwego zdarzenia? Przed porodem (jeśli tak to ile przed?) czy dopiero po? Bo się zastanawiam, kiedy u mnie przestanie być przezroczysty....
|
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() musisz pić mleko to wtedy będziesz mieć więcej pokarmu... nie możesz jeść niczego z octem... zobaczysz teraz tak mówisz a jak zobaczysz dziecko to zmienisz zdanie (chodziło o spanie w naszym łóżku) ... słoiczki są ble...bo nie mają przypraw a skoro dorosłym nie smakują to dzieciom też nie będą... kilkumiesięczne dziecko musi poznać wszystkie smaki, także (a może zwłaszcza ) czekolady...i setki innych bzdur ![]() a najlepsze, że nikogo nie pytam o rady a one i tak płyną z wszystkich stron
|
|
|
|
|
#2057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jemu ufam najbardziej Cytat:
najgoresze założenie a potem uczucie dziwne takie ale mija jak dawają znieczulenie i potem już go wogóle nie czuć. Tak ja też dostawałam zastrzyki tyle że ja w brzuch 14 zastrzyków ale po Zuzance n ie dostawałam wiec chyba nie po kazdej cc sie dostaje |
||||
|
|
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle co do zostawiania dzieci to ja mam swój pierwszy raz. W sobotę z Tzetem jedziemy do jej siostry i szwagra na wieczór paniensko/kawalerski do poznania i zostawiamy dwójkę dzieci dziadkom. AL e powiem wam cieszę się bardzo odpocznę sobie jeszcze nigdy tak nie zrobiłam bo Zuzkę wogóle nie chciałam zostawiać ale już mi się zmieniło. Więc wyjeżdzamy o 18 w sobotę i przyjezdzamy koło 10 w niedzielę. no i się pobawię. Teściowa już mi kazała zostawic listę obsługi dzieci i mówi że strasznie się boi i napoewno nie pójdzie spać
a co ![]() a za 2 tygodnie idziemy na wesele i wtedy moja mama z siostrą zostają z dzieciakami ale my wracamy po weselu dodomu |
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Gdy. Czy urodziła sn czy już po zabiegu jest?
Ja tam nie mam obaw co do zostawienia malucha z TŻ. Musi sobie poradzić. Dziewczyny które były na zwolnieniu przed porodem mam pytanie - czy dostawałyscie pensje normalnie w takich samych odstępach czasu jak przy pracy, czy na początku zwolnienia było jakieś opóźnienie?
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A maz idzie teraz na kawalerski. Jak maja na imię mlodzi? U mnie Kuba i Marta. Ja nie zostawiam Kuby z nikim bo na cycku i jeszcze nie sprawdzilam jak z butla by bylo. Ide tylko do kosciola i ewentualnie na chwile na sale. Potem maz mnie odwozi i wraca. |
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na slubie u Kuby I amrty tez bylam a dzien wczesniej cywilny i przyjecie male szwagierki
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi (tutaj chyba Tamlin będzie obcykana najlepiej) ile po porodzie mogę ubiegać się o maciezyński?? Przyznam szczerze że dopiero teraz biore się za sprawy formalne, typu macieżyński, odebranie aktu urodzenia Zośki i zaprzeczenie ojcostwa. i tak mnie męczy ten macieżyński w jakim czasie po porodzie trzeba się zgłosić do ZUS czy są jakieś ograniczenia od daty urozenia dziecka?
|
#2064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcialabym miec tyle imprez teraz. |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez mala mysz Czas edycji: 2012-09-19 o 14:35 |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
ufff dzięki wielkie
ja nie obczajona bo dopiero od kwietnia mam swoją działalność więc te kwestie to dla mnie czarna magia:Pzaraz napisze do Weroniki co u nich
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
siara mi minęła dopiero kilka dni po porodzie. Już w szpitalu sie zastanawiałam czy wszystko ze mną ok bo niektóre dziewczyny miały już białe mleko a ja ciągle przezroczyste żółte, ale położne kazały się tym nie przejmować.
|
|
|
|
#2068 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie bardzo cieszyły zakupy dla malutkiej, teraz mam już prawie wszystko ... teraz cieszy mnie prasowanie i z Tżtem super!Cytat:
Cytat:
mnie ostatnio się posypała relacja z jednym z kolegów, teraz mi przeszło ale strasznie było mi smutno z jego powodu... tylko w momencie, kiedy jest to rodzina, boli chyba bardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też zaczynam zajęcia w październiku, jeszcze nie mam harmonogramu, ciekawa jestem czy na pierwsze zajęcia pójdę jeszcze w dwupaku
|
||||||||
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
mnie nie bolało ani zakładanie ani zdejmowanie
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Cześć.
Miałam wczoraj wizytę a po wizycie pojechałam do siostry tak więc nic nie pisałam. Wyhodowałam paciorkowca i z tego co wyczytałam na necie leczy się go Penicyliną a czym ja będę leczona skoro mam uczulenie na penicylinę i jej pochodne. Zmartwiłam się teraz ![]() Do tego mój plan pójścia do szpitala na ostatnią chwilę legł w gruzach bo muszę być wcześniej zwgl. na bakterię Jutro idę na pierwsze ktg i znowu strach, że jak mi zmierzą ciśnienie to zostawią mnie w szpitalu bo wczoraj po wizycie u prowadzącej miałam 150/90 Mam dylemat czy rodzić bez znieczulenia bo chyba nie będzie mnie stać na Żelaznej tam gdzie Katee czy ze znieczuleniem ale w jako takich warunkach Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-09-19 o 14:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

jeszcze 3 razy mialam wenflon,gdzie polozna mnie postraszyla ze mam tragiczne zyly (to prawda,czasem przy pobieraniu krwi bylam pare razy kluta na raz) i dltego jak nie wbije sie w reke to w noge
ale na szczescie udalo jej sie wbic w reke

ciekawe jak się mały zachowa.

żeby wszystko było ok